valborg



Idag har vi varit och besiktat bilen, som gick bra.. och storhandlat. Nu har vi tänt på grillen och Noel ligger ute på gräsmattan på ett stort täcke och leker. Vid åtta blir det en liten promenad till brasan på lägdan bredvid oss och sedan är det dax för liten att sova. blir nog en lugn och skön kväll på altan bara.. : )

Hoppas ni alla har en trevlig valborg! : )


krattning och eldning





pojkarna leker



Idag då Johan slutade jobbet så åkte vi ner till Emma, Niclas och Anton. Där blev det köttsoppa och våfflor till middag och sedan lekte de bästa kompisarna med varandra. Så roligt nu då dom faktiskt börjat upptäckt varandra, man kan riktigt se deras små tankar då dom sliter i samma leksaker och tar på varandras händer. Kalla det påtvingat kompisskap, men dessa små barn kommer nog en vacker dag uppskatta varandra på riktigt, det är iaf vad jag vill tro.. : )

(Noel håller även armen om Anton på det översta kortet, jag tror det var hans sätt att säga "kompis, du är heelt okej"!


på promenad






lagoma bitar spagetti

Nu blir det storkok på köttfärssås och spaghetti till Noel. Jag har ju hela tiden påpekat och sagt att min lilla kille minsann inte klarar av den "stora maten" ännu, (alltså 8månaders burken). egentligen har jag väl mest varit orolig för att han ska sätta i halsen och jag ska hamna i panik med ungen upp och ner i tro om att han ska dö,.. (vilket hänt alldeles för många gånger). Men för några dagar sedan fick han en burk till lunch och han åt minsann upp nästan alltihopa utan att ens harklat till sig en gång, så ja.. han är ju snart 8 månader och måste väl få bli stor nångång han med, så nu ska det lagas mat för stora killar med farliga bitar i lagom storlek.. : )

en utedag





vi trotsade förkylningar och tog oss en ute dag, vädret har ju varit strålande och vinden svag och jag tror det bara gjorde gott, för nu verkar han frisk igen. Johan har jobbat på gården och jag har gjort vår/sommar fint på altanen, tömt alla gamla krukor på vinterplantor och fyllt på de två närmast bron med vårblomster. Pengarna från försäkringskassan skulle komma in ink de retroaktivt månaderna om 1-2 veckor, så vi väntar med att fylla på resten av krukorna tills dess. i helgen blir det grillning och sommarkänslorna översvämmas!

en positiv sak till: vi fick datumet + prästen vi ville ha för dopet.. : )


nu går det snabbt

Våran lilla kille har blivit sjuk
, igen. tyckte nyss han blev friskt från förra förkylningen. Vi hade som planerat tänkt åka ner till Jessica och hennes lilla bebis, men nu blir vi hemma istället.. jobbigt för Noel att åka någonstans och att smitta Jessica och Jocke så dom ligger dyng förkylda under förlossningen är nog ingen hit, bebisbaciller är inte att leka med.

Noel gav mig en såndär välförtjänt sovmorgon igen som han kan göra då han är sjuk, kl 10 klev vi upp. Så nu är vi pigga och glada.

Måste in på ikea och köpa barnsäkert nu + grind till trappen. Ni ser ju bilden, han klättrade upp ett steg själv då Johan upptäckte honom, sedan tog han alla de andra stegen själv Johan stod bara bakom ifall han skulle släppa taget.. duktig kille!

Vinnaren i pingpong tävlingen

Ni var hela 44st som var med och tävlade om ett presentkort värt 300kr hos pingpongklader.se, men endast en kunde gå ut som vinnare..


Skicka dina kontaktuppgifter till mig på [email protected]. Så skickar jag de vidare till pingpongkläder!: )


skynda, skynda

två timmar kvar innan tävlingen avslutas
klicka r för att komma dit!


cupcakes


är det inte helt jävla lovlie? funderar på att baka en hel hög av dom till Noels dop i sommar, förmodligen inte alls lika vackra som dessa, men säkert minst lika roliga. bara fantasin sätter gränser och jag har inga.. gränser alltså. ska provbaka några till helgen, slänger upp en bild på underverken oavsett resultat.. : )

(bilden kommer härifrån)


Nolle jagar mamma


this is nolle todäy


vi klädde på oss och gjorde oss iordning för en promenad, men vad kommer då? jo regnet. så det blev en liten biltur istället, orkade inte ha gjort oss klara för ingenting, får ta en sväng ut sedan istället om vädret vill gå till sig.

nu sover Noel och jag har ringt runt lite ang dopet, bara hålla tummarna att vi får vårat prio ett datum nu. nu blir det kaffe och bloggläsning.. : )


jag bara skriver och du.. du bara läser

Jag har ju verkligen ingenting att tillägga heller, ändå skriver jag.. Haha, hmm. Nä, har tusen saker jag borde göra men blir nog ingenting av med någonting. blir förmodligen lite mathandling på maxi med Nolle imorgonbitti iaf. hade hoppats på att kunna ta en tur med Johans kusin till birsta som jag lovat, men försäkringskassan ringde aldrig upp idag som de skulle (vilket de aldrig gör) så jag vet fortfarande inte om jag får pengarna till veckan för isf skulle jag kunna skjuta på birsta några dagar, då jag tänkte få handla med mig lite vårplantor hem. får se om dom känner för att ringa imorgon då..?!

Har iaf fått ihop lite  inför dopet, så imorgon måste jag sätta mig och ringa runt lite.. vet redan vad det ska bjudas på och hur dukningen ska se ut.. det är tur att jag har en ointresserad pojkvän då det gäller planering, för han hade förmodligen inte fått bestämt mycket iaf.. nån som har några förslag till några mindre "kära gudiga" psalmer? eller i övrigt några fina sånger? eller bara något annat värt att tänka på? alla tips uppskattas! : )

ett sommardop

Just nu sitter jag och klurar och försöker planera inför det kommande dopet i sommar. jag älskar att fixa och planera inför sånt här, men det står still.. vet inte ens vilka man ska bjuda eller inte bjuda, vad man ska bjuda på eller inte bjuda på, och måste man verkligen ha minst två psalmer med? känner inte för att prata om gud direkt, alls, hmm.. lika bra att börja nu, för det lär ta tid.

om en stund kommer iaf Emma och Anton och gör oss sällskap, blir nog en promenix i solen! : )

nya leksaker


en hjullastare av pappa och en "djur-musik-spelare" av mormor.


PÅMINNELSE!

Imorgon utses en vinnare i tävlingen om 300kr från pingpongkläder.
Har du inte deldagit så är det dax att göra det nu, alla har lika stor chans till vinst och tävlar gör du här!


rosa rosor till köket


en super helg

puuh, det har varit en lång helg.
i fredags åkte vi ner till stan då johan slutade jobbet, en sväng på birsta och inhandlade nya kläder till Noel och jag hittade ett snyggt linne på carlings + brun utan sol servetter. blev en slö kväll i mammas lägenhet bara och tidig kväll.

på lördan åkte vi en sväng ut till birsta igen, hälsade på Noels gammelmormor och sedan skjussade jag johan och grabbarna till pokern i granloholm. på kvällen kom elin till mammas lägenhet, vi satt på balkongen och drack iskall bacardi och vin, mamma agerade barnvakt och sedan drog vi iväg till jonas dit det kom lite folk senare, bla johan och co. då allt dricka tog slut där så delade vi på oss. jag hängde på swing, tobbe och magnus ner på stan en sväng och sedan kom mamma och hämtade upp mig då det var sjuka väntetider på taxi och jag var för lat för att gå till haga.

idag har jag sovit, sovit och sovit. haft en sjuk mensvärk och varit allmänt slö. har nästa precis kommit hem, städat igenom huset och nu ska vi se lite film och blir nog några sötsaker också..

Hoppas ni haft en toppenhelg! : )

det går bra nu

Jag älskar att det regnar snö,
för vi ska på birsta om några timmar och jag hade grinat en skvätt om vi var där inne då det var strålande sol ute. ska köpa lite kläder till Nolle och sen får vi se, kanske till och med får med karln på en fika, kan inte tänka mig att han har suttit på ett café och surplat kaffe förut så det kan bli intressant.

jag har lockigt hår också, känns skönt att vakna upp på morgonen och bara behöva dra fingrarna igenom håret för att vara redo för dagen!

förövrigt så är jag på bra humör igen, upp och ner, ner och upp. ; )

förvånad?

kom pengarna in från försäkringskassan idag? nej självklart inte. De behövde mer handläggningstid då det var min första utbetalning. sju månader räckte tydligen inte till...

får se om dom kommer till veckan då, har ju tagit ut för tre månader nu som jag ska få retroaktivt, så hade ju faktiskt tänkt fått shoppa lite extra i helgen.. men icke, tack och suck!

5 saker som irriterar mig

1. människor som lever på andra. varför köpa egna cigaretter då alla andra har?

2. människor som klagar på sin låga lön
. plugga eller sök nytt jobb.

3. människor som har för mycket självförtroende. nej, du är inte snyggaste inte smartast heller, det finns alltid de som är så mycket bättre än just diiig!

4. skrytiga mammor. min dotter sover heeeela nätterna, äter alltid en stooor 8månaders burk och grinar aldrig. nej, men så är din man sjukt ful istället.

5. människor som inte kan ta en konflikt. försvinn till eran lilla fantasivärld där problemen löser sig själva, där kan ni sitta kvar tills ni ruttnar och dör.

så ja, vad irriterar dig?

(inspiration till listan från denise)

what to do, what to say?!

det är fredag, vilket betyder att det är lördag imorgon och en lördag är helg, för de som inte alltid är lediga då kunde det lika gärna varit tisdag och då hade det varit en massa dagar kvar till helg igen, fast den egentligen inte riktigt existerar, men vi hade längtat iaf. tappat fokus på vardagen och suktat efter helgen, för då är ju faktiskt johan ledig och det är bra, ledighet är bra.. så jag antar att det är en bra dag, men den känns inte bra, den känns mest ingenting.

vi hade tänkt gått ut och käkat ikväll, men då våran planering sög så hade mamma som vi tänkt in som barnvakt planerat in annat, så vi får ta in plan b som också är helt okej. blir iaf en sväng på birsta efter johan slutat och sedan kanske film? imorgon ska johan på en pokerturnering i stan och jag funderar på att dricka lite öl kanske, eller möjligtvis vatten, kanske hemma, kanske borta? mamma kan nog passa Noel, det blir nog bra.

idag är nog en bra dag och allt blir säkert helt okej.. : )

tävling


"
Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr från Butik Stylish i samarbete med jennyn.blogg.se
Var med och tävla HÄR du också! "


mormor läser godnattsaga


en heldag i indal



bild 1: påväg till Eleine och Alice
bild 2: ett blivande kärlekspar

och i överlag en jätte trevlig dag.. : )


en nyvaken bebis och mamma



Noel gav mig ännu en liten sovmorgon, tjugo i åtta klev vi upp, sweet. har nyss haft lite morgonmys i soffan och nu ligger liten och leker på golvet med sina tråkiga leksaker, imorgon ska han få någonting som blinkar och låter så kanske det blir lite roligt igen. om några timmar ska vi rulla neröver indal för en träff med eleine och lilla alice, blir nog en promenad i det förhoppningsvis fina vädret.

Vi hörs på sen! : )


vad ska vi bli?

Satt just i en lång diskussion här med Anna-karin över några koppar kaffe. Huvudämnet var "vad ska man bli när man blir stor, större, störst?"

Har ju som planerat tänkt att Noel ska börja dagis i början av nästa år och det är då även tänkt att jag ska börja plugga. men till vad? finns ju tusen olika yrken och ännu fler kurser därtill. man måste tänka praktiskt med arbetstider, område osv. samtidigt så vill man ju inte vill plugga till något man halft känner för, ett bra läge för en lite taskigare lön, fördelar mot nackdelar.

ska man slå på stort och bli proffessor kanske? eller typ rocket scientist? kanske ska man bara nöja sig som förskolelärare? eller slå på lite hårdare och bli lärare, en sån man för några år sedan aldrig skulle tänka sig att bli, för var det inte helt klart att det bara var idioter som lyckades komma in på dessa linjer? kanske skulle man starta någonting eget eller bara uppfinna någonting som folk inte klarar sig utan, de vet bara inte om det än. typ mjölk, det skulle ju folk betala för om den så chockhöjdes till tjugo kr litern, skulle ni inte? synd att oboyen redan är uppfunnen annars hade det nog varit en vinnade koncept, typ oboymjölk, pucko.. den som kom på det är troligen multimiljonär idag.

så ja, vad ska jag bli?.. och vad ska ni bli?

"Vad skall du bli när du blir stor
Ska du bli som far och mor
Ska du bli en boss
En försäljare
Eller disponent någonstans
Eller kanske nöjer du dig med
Vilket jävla skitjobb som helst
Du bara bryr dig inte alls
Det får gå som det går
Vad skall du bli"


från birsta



bus på drakborgen



Nu är vi hemma efter en super trevlig dag tillsammans med Emma och Johanna och lilla Anton och Kalle förståss.. : ) först blev det drakborgen och sedan en tur på birsta för en god lunch och shopping av lite vår-ytterkläder till småpojkarna. Fick som vanligt med mig en blomma hem ifrån buketten, alltid ett måste för mig då jag är på birsta..

har även hunnit att plocka undan alla vinterkläder hemma och hängt in i skrubben uppe. satt blomman i kruka, kört igång en tvättmaskin och plockat ordning i hela huset... puuuh, så nu blir det bara chill resten av kvällen.. : )


imorgon är en bra dag

Idag vaknade jag och Noel kl 10, eller jag vaknade och fick smått försöka väcka upp en övertrött bebis som säkert skulle kunna sova en massa timmar till. skönt med lite sovmorgon iaf och han somnade ändå i vanlig tid, undra vad om fått honom så slutkörd egentigen? dagen spenderades hos Emma, utomhus och massa sol. då johan slutade blev det mathandling och mormor fick agera barnvakt.

imorgon ska jag, emma, johanna och våra småpojkar på drakborgen sedan blir det lunch och strosning på birsta.. en toppen dag med andra ord!

Nää, nu blir det dusch sen sova.. gonatt! : )


vitrinskåpet på plats i vardagsrummet


bebisen "pratar" : )


tack moster



Min bror kom in med två stora säckar, ett stort vitt vitrinskåp och en träningsmaskin. (inte på samma gång såklart). det kändes som julafton och det har jag min kära moster att tacka för.. det som blev över tas med ner till Emma imorgon för en genomgång.. : )

bilder på vitrinskåpet kommer imorgon då det kommit på plats med glas i och allt..  och det bästa utav allt? jag kom i jeansen.


PÅMINNELSE!

Glöm inte tävlingen i samarbete med pingpongklader.se.
till tävlingen, klicka här!


paketet från lasselasseliten har kommit


utedag på altan




dagens Noel


nyttiga frukostbullar


..och receptet hittar ni här!


bröd på jäsning


härliga vår


brorsans rum hos oss




kalas

idag har vi varit på kalas hos johans kusin som fyllde 13år idag, blev smörgåstårta, kakor och en massa gott. Nu har vi fixat iordning på brorsans rum och blir faktiskt lite grillat ikväll trots alls, fast på tre. men vi tänkte vänta tills Nolle somnat här vid sju. så, då vet ni.. Trevlig kväll! : )

för det är lördag

Här är vi vakna och glada.. blev tidig kväll igår, redan kl halv elva sov vi nog. ikväll är det syndernas syndkväll, äntligen har det gått två veckor och det är lördag. kilona går neråt, så det får jag unna mig.. tog några smakprov på godispåsen igår och satan så gott det var.

Förövrigt så går det framåt för Noel. Han ställde sig upp för första gången från liggandes i onsdags, med hjälp av gåstolen. och igår satt han hela vägen hem från hammarn och sa "Bah-bah-bah-bah" vet inte om det är babblarna som påverkar eller om han försöker säga pappa.. roligt med nya ljud är det iaf och hela dagen idag har han använt ljud vi aldrig tidigare hört.

nu ska jag dricka upp min frukost och sedan får vi se vad som händer.. : )

vårblommig i hemmet



våran blivande inneboendes rum

Tar mig en efterlängtad kopp kaffe

efter en hååård städning av brorsans blivande rum, har plockat bort tusen saker, dammsugit, skurat, torkat av och även ett par gardiner fick jag upp. Medans jag plockade där lekte brorsan med Nolle, som bara satt stilla i hans knä och tittade på tv under en timmes tid. det har aldrig hänt förut, max tio minuter har han suttit stilla i våra knän i vaket tillstånd och det är under extrem trötthet.. men ja, han kanske börjar få lite ro i kroppen.. : )

Nu ska jag kika igenom hela internet innan jag återgår till bärningen av möblerna.. puh!

Update!

byte av gardiner!

nu är det ju helg

Här är vi vakna sedan ett bra tag tillbaka. Solen lyser och brorsan ligger på soffan och snarkar. Då han vaknar ska vi bära in hand möbler och fixa iordning på rummet han ska ha hos oss. ikväll blir det nog tidig kväll så man är pigg tills imorrn då vi ska grilla och ja.. vi tänker göra det även om det snöar. för nu var det ju faktiskt vår, (nästan sommar?) och den känslan ska inte lite slask få ta ifrån oss..

dagens middag


stekt lax med kokos-limesås och wokade sockerärtor


ny design på g


ny design och en massa stök

Vi är vakna sedan snart två timmar tilllbaka. Idag ska jag iaf fixa en ny design, för nu har jag fixat photoshop på bärbar nere också, där man alltid sitter.

Egentligen så var det planerat att i skulle åka och bada i timrå med kyrkis halv två idag, men vi skippar det och är hemma och myser istället. tänkte baka lite bröd, bädda rent i sängarna och ja en design.. får se vad som hinns beroende hur mycket Noel bestämmer sig för att sova.

Nu ska vi mysa i soffan! : )


påväg hem


godnatt


Han äter sin välling medans jag stryker honom över ögonen och sedan somnar han... i sin egen säng. hade vi vetat det här tidigare så hade vi gett vällingen i sängen för lääääääääääääängesen.


dagens middag


kycklingfilé med bönguacamole


sista föräldraträffen

Idag har vi varit på den sista föräldraträffen på bvc, så himla trist.. hade velat gå dit fler gånger. kanske dax att starta en egen här uppöver? är ju så trevligt jämt på dessa träffar och gårdagen hos catharina var kalas kul, även att hon hade varit så gullig och bakat en GI tårta, så då fick även jag ta mig en bit och det smakade himmelskt gott.

Efter föräldraträffen idag åkte jag iaf (som vanligt?!) ner till Emma och blev där till ett, då jag och Nolle rullade oss hemöver igen, han somnade i bilen och sitter kvar där fortfarande och tar sista vilan..

Snart ska jag börja förbereda dagens middag och senare kanske min bror kommer upp. Vi ska börja att flytta ur saker ur en av de rum vi inte använder i huset, så han får plats med sina saker då han ska bo me oss ett tag. Det kommer bli as kul och Nolle lär bli på super humör över att få busa med morbror dagarna i ända. Jag längtar mest till att få rummet utplockat så man kan sätta upp lite fina gardiner och sånt, Haha

skötning på golvet



Minns inte sist då jag bytte en blöja på Noel då han faktiskt legat på rygg, det händer inte. Så för att han ska slippa fara ner i golvet så har jag tagit bort skötbordet och sköter numera blöjbytena på golvet istället, mer plats blev det också och det där skyddet kan man ju lätt flytta undan.. : )


dagens middag


Köttfärsbiffar med grönsakspuré


att somna i egen säng

Vi har de senaste veckorna börjat med att vagga Noel till söms, varje kväll. Började med att vi "fuskade" på helgerna och gjorde det då han somnar på några minuter i våran famn och det tar längre tid då han ska somna i egen säng. sedan blev det några dagar på vardagarna och helt plötsligt varenda kväll. men han blir ju större och tyngre och då jag vaggade honom igår kväll så tänkte jag, aldrig mer. pojken väger kring tio kilo och min rygg tar stryk och gör ont.

så ikväll hade jag planerat ett försök till att sova i egen säng igen efter vårat uppehåll.
tvättade av honom, tog på pyjamas, la oss i våran säng uppe läste en saga två gånger, la honom i sin säng och gav välling, då vällingen var slut vände han sig till sidan och somnade.

"Han sover nu" sa jag till Johan, båda såg nog lika förvånade ut över hur lätt det varit också gick vi ner. Nu hoppas vi på att det kan fortsätta så. Innan gav vi vällingen i soffan och sedan gick vi och la honom, men den här metoden verkar ju klart effektivare.. kanon bra om ni frågar mig!


GLÖM INTE TÄVLINGEN I MIN BLOGG
Då jag inte ha fullt lika många tusen besökare som de andra "tävling bloggarna" så ökar ju eran chans stort med att vinna!

KLICKA HÄR FÖR ATT TÄVLA!


fika och mys med barnen hos catharina


tävling hos mig



Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos pingpongbarnkladerIntox - mamma till Noels blogg tävla HÄR du med!


Tävlingsregler!
Kopiera bilden och texten ovan och publicera i din blogg.

 Skriv Namn, mailadress och bloggadress i en kommentar till detta inlägg
samt skriv vad du skulle köpa för presentkortet om du vann! 

Tävlingen avslutas 27 april  kl 20.00
Vinnaren utses genom lottning

Lycka till!


tidiga mornar

Solen skiner och vi är vakna.. : )


våran kommande middagsvecka


..och här hittar du veckansrecept!
tisdagens, onsdagens, torsdagens och fredagens! : )


storkok av barnmat



Mina favorit recept på barnmat hittar ni här i ett gammalt inlägg.. : )


en heldag i stan

Idag åkte jag och Nolle in till stan redan vid tjugo över sju. jag skulle nämligen göra en permanent på min mormor och för det fick jag 300kr, som jag såg till att unna mig någonting själv för, fick med mig dessa två klädesplagg hem iaf. träffade elin på stan för en kaffe på charm och sedan åkte vi hem till jessica och hälsade på henne och stor magen. stötte även på min moster och kusin på stan, som jag förövrigt ska få ett vitt vitrinskåp av som vi ska ha i vardagsrummet, perfekt. + en träningsmaskin så man kan röra på fläsket även då det regnar.

i helgen hoppas jag på finfint väder, för då ska vi inviga grillen här och sedan blir det sterio och ljus på altan för en nattlång sittning, i hope. nu ska jag leka med Nolle, tjing! : )


kvällsfika på altan


Nu börjar det bli vår. medans grabbarna plockade ihop på gården och städade ur bilen, så gjorde jag iordning kaffe och fika. hela fem sorters kakor/bullar på bordet och ändå lyckades jag med att inte ta en enda. Stort!


Jag vann : D


En lek

Du dansar dig genom vinden
högt upp mot det oundvikliga
långt ovan molnen


Lätta, försiktiga små steg
en dans utan säkerhet
som du sakta dras in i


En obetydlings krystande andning
tårar i takt med patroner
hårda betongblock mot en liten kind
och en puls som upphör


Iskalla väsen utan själar

då somligas liv saknar värde
få människors välde
och en hel nation klädd i svart


Lek till leken dödar
som en liten droppa i oceanen


/ C


söndags morgon


Det är en sån underbar solig morgon idag.
Nolle ligger och leker och jag är på så sjukt bra humör, får se hur länge det vill hålla i sig, förhoppningsvis resten av dagen. Att väga sig på morgonen istället för kvällen är lovlie och jag längtar tills kvällensmiddag som består av tacoresterna sedan igår.

Nu börjar nyhetsmorgon, sedan ska jag och Nolle ta oss ut en sväng, får se om grannen är hemma för en kopp kaffe, en liten promenad är bättre än ingen.

Trevlig söndag på er alla! : )


finns inga ord

Världen är så jävla orättvis, sånna här saker får bara inte ske. hur kan någon låta dem genomlida detta? det är för mig helt obegripligt.

sitter du bredvid en massa folk som du av någon anlednig inte vill gråta inför?!.. då bör du vänta till ett lägligare tillfälle innan du klickar dig in på denna länk..

sådär ja..

,
Johan tog sin lilla ölpåse och gick iväg, sa att han endast skulle bakom knuten och pissa. så antingen har han fyllt på med vätska eftersom, så att han fortfarande står där bakom, or...I've just been screwed?! men ja, minus 2kg sedan i måndags så nu fyller vi på med vin-kalorier.. skål! : )

edit:
skulle inte snålat ner några kronor på vinet.


nya ljusa slingor



Jag och Nolle har haft en heldag med mormor idag. blev en massa mathandling till min nya nyttigare matlista :b ett par skor till mig och sedan blev det ljusa slingor. satt upp håret så det syns tydligare att den satans rödfärgen fortfarande gör sig synlig med rosanyanser under håret, tack och lov syns det inte så mycket då man har det utsläppt. blev iaf några riktigt ljusa slingor. mood blonderingen är bäst!


tacomiddag på smaltvis : )


friday... im not in love, not even clooose

Fyfan vilken helvetes dag, eller ja egentligen inte nu i efterhand. men just då mitt på dagen minns jag det som "värre än såhär kan det knappast bli" och ändå är det en sån liten skit sak.

den som känner mig vet att jag hatar att vänta och är det kl tolv då är det tolv och inte tjugo över eller halv ett. men nu har hela dagen gått och kl har fortfarande inte blivit tolv, kan man säga.

jaja, blir ingen handling idag heller.. otankad bil och en unge bak = ingen hit. johans arbete drog ut lite, eller ja rätt mycket och allt som kunde gå fel gjorde det. och det gör väl ingenting egentligen, men att sitta och vänta, en timme till, en timme till, klar om två timmar osv tills klockan blivit en massa mer är inte kul, då kunde man klart planerat sin dag annorlunda så hade jag sluppit suttit här hemma. och ja, nu skiter vi i handligen. Noel lägger sig vid sju och man åker ju hellst inte in med en sovande bebis i pyjamas. kom iaf iväg på den lilla icabutiken här i byn så fick med mig allt till Noel + Kaaaaaaaaaaaffet.. som jag suktat efter hela dagen.

Noel sover i bilen och jag ska ta en fet en jävla kopp svart lagomtvarmt kaffe med mjölk. och det kommer smaka så sinnessjukt gott och förhoppningsvis lugnar det mina nerver lite. hela dagen har dom varit i kaos och jag har hittat de saker jag sökt på de mest underliga ställena, hjärnan min fungerar helt klart inte alls i stress..

jaja, trevlig fredag eller nått.. blir nutrilette till middag idag, då johan inte lär komma hem på en massa timmar till!

en hel jävla hög av ord

Satt och kikade på efter tio nyss, hos Malou sitter Melissa Reinfeldt och de diskuterar övervikt och vården. De har beräknat att 10-15 tusen människor i Sverige ska få genomgå en magoperation per år pgr av sin fetma. och vilka är det som ska betala för att de människorna är sjukt lata och hellre väljer en flottig hamburgare framför en sallad? jo, det är du och jag. Sedan sitter dom och klagar på att vi inte betalar hela jävla paketet åt dom med "överflödsfett-borttagnings-operation", ja menar när vi ändå håller på?

Jag förstår inte själva grejen. Alla människor har väll fan ett ansvar för sig själva, visst det finns säkert många av dom som fötts feta och varit det under hela sin barndom, men även de har kunnat göra någonting åt det i tid och de flesta feta människor har valt det själva och vaknat upp alldeles försent innan dom insett att det är ett problem. men varför ska det behöva påverka mig i huvudjävlataget? dom får väll ta ett lån som alla andra människor, "nej men jag vill inte lägga pengar på det" .. nä, men så bra.. inte vi heller, då var det tydligen inte så viktigt iaf, eller?!

Nä.. fan nu blev jag nästan förbannad. måste Sverige försöka vara så sjukt jävla jämlikt jämt, måste alla Svenskar vara så tråkiga, neutrala och fina dygnet jävla runt. Hur hade samhället sett ut om allt skulle gå i samma spår som dessa fetma-operationer? vissa födds feta, vissa fula, det finns snygga, fattiga och rika. Då kan vi lika väl bjuda alla småbröstade på silikon och alla under medelklass borde få en massa pengar.

vad väntar sig Sverige att de ska stå i alla världens tidningar "Sverige satsar stort på att få ner övervikten, - det tycker vi att vårat folk är värt säger..." för det är väl något sånt de hoppas på. Positiv publicitet det är det allt handlar om, även om det inte alls är det som vårat folk behöver. men vem bryr sig om det så länge det ser fint ut utifrån?

visst, övervikt handlar om hälsan och jag antar att det har lite och göra med dessa operationer.  men när dom säger att det är för att "dessa människor mår dåligt"... JAAAAAAAAHAAAA, men vad fan gör inte en annan stor del av Sveriges befolkning, våra barn och ungdomarna och är inte deras hälsa ändå fan så mycket viktigare än en fet 40årings. Unga människor som mår psykiskt dåligt men som skickas hem gång på gång till sin trånga och ensamma lilla etta med endast ett paket tabletter som sällskap. bra där Sverige, jag hatar dig!

Agen korgar i vårat hem




gårdagens middag

Lätt korvstroganoff, råris och en massa grönt



..och receptet hittar ni HÄR!


ännu en dag utan handling

Skulle ge handlingen ännu ett försök idag. men vad händer? jo, johan blir dålig och kommer hem tidigare från jobbet. så håller en tumme för morgondagen istället.

just nu är Noels morbror här (min bror alltså) och han kanske stannar över inatt. kanske blir nån film, men förmodligen inte. för jag tänkte faktiskt ta en dusch och sedan sätta mig vid datorn uppe där vi har photoshop installerat, ta mig en kopp kaffe och klura på en design.

får se om det dyker upp nån ikväll, men orkar nog inte sitta allt för länge, så förmodligen inte det heller..

nolle bökar runt


tredje dagen



Har ingen våg hemma, men förstår att man inte gått ner någonting under de två första dagarna, men man känner sig ändå lättare på något sätt. kanske någon svullnad som lagt sig?

hur mycket och hur fort kan man tänkas gå ner?

enligt hälsovakten ska jag gått ner 6kilo som är mitt mål till i mitten av maj, det låter ju helt sjukt. nån som lyckats med det och sedan hållt vikten? jag tänker fortsätta som jag äter nu för resten av livet om så behövs, har lagt upp ett program som tillåter mig att äta riktig middag + ett mellis, sedan får jag unna mig något till helgen. det är enligt mig hållbart i längden iaf.

ni som käkat nutrilette kombinerade med annan kost, hur har ni lagt upp era mål under dagarna?

(det ser mindre ut än vad det är, jag skulle gärna lägga upp en bild på fläsket då det pressas utanför linningen då man har på sig tighta jeans, men jag tror jag skonar er från det)


skit telefon

Telefonen jag köpte för ca en månad sedan, då min telefon innan kraschat har nu också gått sönder. nån ringde och då jag skulle svara, gick det inte, displayen var helt svart och nu då jag startar den så lyser bara knapparna med inte displayen. Sony Ericsson W205, nån som haft samma problem?

värdiga vinnare

Ååååh vad kul. trissvinsten på nyhetsmorgon idag gick ut med 5 miljoner och till en kille i 30årsåldern med fru och barn. blev så glad så jag nästan trodde att det var jag som hade vunnit för ett tag.

är ju faktiskt lite roligare då yngre vinner, speciellt de med familj och ju mer desto bättre! : )

STORT GRATTIS TILL ER!

vår i krukorna

Nu vill jag att det ska bli riktig vår. också vill jag börja plantera lite vårblomster ute. jag hoppas jag får min först utbetalning av fsk den här månaden, för då jävlar ska det handlas vårplanter. har absolut ingen som helst aning om när, var eller hur man planterar till våren.. men så finns ju google, så just nu sitter jag och toksöker inspiration där.

nått som bilden ovan skulle jag kunna tänka mig. bilden kommer från fyra årstider, som förövrigt är en helt underbar blogg! : )


promenix

Nu har liten precis somnat om igen efter att vaknat till och inte velat sova igen, inte för att vi försökte direkt, han var så nöjd att sitta i knät och mysa och de stunderna vill man ta till vara på, då det annars är full fart som gäller.

Blev iaf en 40(?)minuters promenad förut, Anna-karn ringde och frågade om jag ville bränna lite kalorier och det ville jag självklart. så från och med.. NU, ska jag börja gå samma sväng varenda kväll, OM... det inte regnar, snöar, blåser osv. men är det perfekt väder, ja.. då går jag...nog! : )


kalorier


Jag har skrivit av fem sidor från hälsovakten nu. kanske låter helt överdriven i mitt räknade av kalorier, men jag tycker det är sjukt kul och visste ni tex att:

en kokt korv med bröd innehåller 320kcal
en macka, mjukt vittbröd med ost innehåller 169kcal
en pizza, capricciosa innehåller 468kcal
en öl klass3 33cl innehåller 199kcal

.. men ett glas rött (1,5dl) innehåller bara 32kcal, den ni! : )


mellis


rågi 39kcal
keso naturell mini 20kcal
+ lite grillkrydda

=59kcal, gott som tusen var det också.


det hände

Den här morgonen kunde startat bättre
. Noel vaknade vid sex tiden imorse så då flyttade vi över honom mellan oss i våran säng, där somnade han om och då Johan åkte på jobbet vid sju så la han upp dom två tjocka kuddarna som vi alltid lägger under madrassen på sidan ingen av oss ligger.

Men vad vaknar jag av kl 8? jo ett duns och ett skrik. bebis över bord, stackars lilla älsklingsvännen. paniken var ett faktum, hade han slagit i nacken, hjärnskakning? och var inte huvudet lite snett efteråt? nu har det gått en timme sedan det hände och han lekar och skrattar på som vanligt.

Hade som planerat tänkt åka in till Elin idag, men vi blir bara hemma istället.. ska försöka hålla honom vaken så länge som möjligt så han inte börjar må dåligt av en hjärnskakning.. : /

Stackars min lilla bebis..

hälsovakten

Har du kilon du vill förlora? då har jag lösningen för dig, eller åtminstonde en bra hjälp på vägen, nämligen hälsovakten.

då du blir medlem svarar du på enkla frågor så som, din vikt, längd, målvikt, motion per dag, inom hur lång tid du vill nå ditt mål osv. då lägger de upp ett program för dig (det tar två sekunder) om hur många kalorier du bör äta per dag för att nå ditt mål.

du fyller sedan i vad du ätit varje dag. skriver du "kycklingsallad" i sökrutan så kommer det upp minst fem alternativ "kycklingsallad med sås", "kycklingsallad med ost" osv.. och sedan väljer du själv antalet gram. du klickar då i det som stämmer bäst överens med det du ätit och fortsätter sedan likadant med allt du ätit under dagen.

Enligt dem bör jag äta 704kalorier per dag för att nå min målvikt till den 16 maj.
Näringsintag för 6 april 2010: 466 kcal

ska bli spännande att se vad det ligger på imorgon då jag ska äta alla mål.
frukost: nutriette
lunch: nutriette
mellis: kesomacka + vatten
middag: mat, nyttigt.
kvällsmål: nutriette

(Det är gratis att testa en vecka, sedan kostar det tyvärr en summa på 400kr per år, men man får ett bra humm om kalorier och värden på endast en vecka skulle jag tro och man kan ju alltid skriva av vad de vanliga måltiderna man äter ligger på för att sedan sköta uträkningen själv)

Kika in redan nu vettja! Hälsovakten var det! : )

nya tider

jag kan ju säga så mycket som att det här är lååångt ifrån vad våran mathandling brukar se ut som
. böner, råris, mini matlagningsredning, lätt creame fraiche, keso mini + keso oliver, rågsikt-hårdbröd, morötter, paprika, gurka, bananer, torsk osv.

min sambo var även klantigheten själv och glömde kortet hemma, så vi fick handla så långt kontanterna räckte. fick med andra ord inte alls med oss allt vi (jag) hade tänkt.. så det får bli en ny sväng ner på torsdag istället..

känner mig iaf sjukt mätt, så pass mätt att jag måste skippa nutriettan till kvällen. tog en sallad i stan och blev mätt på halva, inget bröd tog jag heller och ingen dricka till maten, vilken sjukt skön mättnadskänsla det ger motför att äta tills man näst intill spyr. i övrigt har jag tagit en nutrietta kl 7 och en kl 11, varav salladen vid 18. tror magsäcken redan krymp. får hoppas resten av veckorna går lika bra.

nu ska jag lägga mig i soffan och dricka en massa vatten.. gonatt!

mys med mormor




mormor fick passa lilleman undertiden vi var och handlade.


första dagen med nutrilette har startat

Har just servert Johans kusin en toastmacka och jag skulle ljuga om jag sa att den inte såg ut att smaka sjukt jävla gott. som att det inte räcker så tog Johan och gjorde minst hundra stycken toast igår kväll, men vid det tillfället smakade faktiskt min shake minst lika gott.

Har just intagit min andra shake för idag och känner mig ovanligt pigg och mätt, då jag i vanliga fall bara tryckt i mig en äcklig macka vid det här laget. då Johan slutar vid fyra så ska jag och Noel vara redo att hämta honom vid jobbet, sedan rullar vi in över stan för att inhandla våran nya braiga mat + en våg, fanns tydligen på öb för 99kr.

och istället för att äta en alldeles på tok för sen middag då vi kommer hem, så ska jag ta en sallad på vägen in eller hem från stan, självklart utan sås. tack och lov är jag inget för pizza och tar i vanliga fall gärna en sallad, men hur ska jag klara mig utan min älskade vitlöksdressing? är den egentligen så onyttig? tänker jag fuska första dagen? nej, får re-searcha lite innan.. ;b

sju månader igår


morgondrink


såhär kan man hålla på istället för att sova


Noel för ca 50min sedan.. nu sover han iaf, tillslut.. : )


intillanna

Tänkte ta och tipsa er om en butik med en massa finfina kläder
. Den där Emma ni vet(?) som jag alltid skriver om i min blogg, det är nämligen hennes kusin som äger denna butik och i helgen då vi skulle in för att handla påskmaten så tog vi en extra sväng hem till hennes "gamla gård" och där höll denna Anna precis på med en kläd och smyckesvisning för hennes butik. hade jag haft pengar så hade minst två klänningar fått följa med mig hem.

så har ni lessnat på att gå runt i samma gamla gina kläder som resten av sverige denna sommar, då borde ni ta en titt in hit. Huvudbutiken håller till i Luleå, men bor du någon annanstans i Sverige så går det lika bra via hennes hemsida.

Ta en titt in redan idag vettja, du lär inte ångra dig.. för att komma dit, klicka HÄR!

våran kommande middagsvecka



..och veckans recept hittar du här nedanför!
tisdagens, onsdagens, torsdagens och fredagens..


nolles nya favoritplats - under bordet


påskmiddag på nybrogatan

Nu har vi precis kommit hem ifrån påskmiddagen hos johans mormor, var bra med folk där och en massa trevligt. maten var riktigt jäkla god och nu är man uppylld för att klara av veckorna som väntar.. två veckor kvar tills jag får gotta mig en dag, men just nu känner jag mig mest bara sugen på vatten.

Har inhandlat pulverdrycken nu iaf, men imorrn ska vi in och handla inför veckan/veckornas mat. som tur var så har vi nyss storhandlat med kyckling, köttfärs, fisk osv så det blir bara lite komplitering med råris, bönor och grönsaker.. för börjar det bli dyrt att äta nyttigt så lessnar man nog rätt snabbt, så ska inte försöka ändra allt för mycket. skippa grädden och feta såser och äta sig mätt genom att fylla upp halva tallriken med grönsaker får räcka.

nej, nu ska vi göra klar nolle för natten.. blev lite senare idag då han somnade på vägen hem från stan.. hörs på sen! : )

smalt är gott


skaka baby skaka

Så mina kära vänner.. imorgon är det sista dagen att gotta sig med påskmat och onyttigheter för på tisdag kör vi igång med en nystart, kan inte säga igen faktiskt.. för jag har aldrig varit en sån som startat "ett nytt liv" varje vecka, jag har aldrig behövt då jag alltid varit nöjd med min vikt. men nu vill jag faktiskt ner några kilon så man kan ha på sig sina vanliga jeans och en tight tröja till utan att det trycks ut fett ovanför byxlinningen.

jag är så jävla inspirerad och har gått och tänkt på det så pass mycket i påskhelgen, så jag bara velat att den ska försvinna förbi fort så jag kan börja.

just nu sitter jag och letar goda, nyttiga och enkla recept, eftersom jag kommer äta middagen som vanligt + ett mellanmål och bara använda pulverdieten till frukost lunch och kvällsfika. som jag i vanliga fall inte ens äter, så tror jag kommer bli bra mycket piggare också slippr jag tvångstrycka i mig flera mackor eller annat onyttigt då jag och noel ska åka iväg någonstans, bara för att jag måste få i mig nått.. kan man ta en shake i bilen istället, fan så mycket lättare.

så ja, imorgon är det påskmiddag hos johans mormor, sedan kör vi! och räknar ner dagarna till lördag då man får gotta sig lite igen och satan så jävla gott det lär smaka!

sedan uppskattas peppande kommentarer då jag startat! : )

..och jag kommer självklart uppdatera er med mått och vägning om det nu sker någon förändring. måste köpa en våg också ja, var hittar man en billig sån? ikea?


en kanon påsk

Startade med en fin plock middag vid sex tiden och då barnen lagt sig rullade det in en massa folk. Niclas, Emma, Jonas, Fia, Lennie, Jonas U, Inga-lill, Stefan, Marie-Helen, Johan R + flickvän, Linus, Linnea.. blev tp spelade, funderingar kring jordensundergång, skön musik och måttligt med alkohol. en kanon kväll med andra ord! : )









Hoppas ni alla haft en riktig bra påsk! : )


påsk

Nu är man duschad och fixad för dagen, lite av maten förbered, och jag och fia var nyss på ica och inhandlade det sista, blev en skagenröra till kvällen också, gott som sajtan lär det bli! : ) Emma och Niclas är nog påväg upp nu och vid fem kommer även Lennie.. blir nog ännu en kanon kväll!

Igår blev det rätt sent satt uppe till tre och spelade ett sällskapsspel som Jonas och Fia hade med sig, tiden bara försvann iväg och poff så var det mitt i natten. Noel gav oss en super sovmorgon, han vaknade vid sju och låg och lekte på i sängen med oss till halv nio sedan somnade han om till tooolv.. lovlie! nu ska jag upp och se om liten vill vakna! : )

Ha en trevligkväll alla där ute! : )

långfredag

Godmorgon!
här har vi varit vakna sedan halv sju, min morgon idag så johan ligger fortfarande och sover skönt. men jag var faktiskt vaken och redo för dagen idag då Noel vaknade, skönt att för en gångs skull vara pigg på morgonen. nu sitter jag och väntar på att kaffet ska bli klart och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda oss! : )

degar kväll

Åååh vad skönt. maten är äten, liten sover, tvätten är viken, allt är undanplockat, ljusen är tända.. och nu ska jag bara sjunka djuuuupt ner i soffan.

imorrn blir det mussjö pimpeln om det inte är allt för dåligt väder, sedan får man se vad som händer. på lördagmorgon ska jag och emma in tidigt-tidigt för att handla påskmaten på maxi och sedan åker jonas och fia med oss upp. senare blir det påskmiddag och gotta.. kommer bli en kanon kväll! : )

ska ta fram mitt helt sprojjlans nya block och skriva upp alla mina "kalas-recept", kakor, tårtor, muffins osv.. råkade lägga en saftflaska som läkte så skiten rann ut över alla mina urklippa recept så dom låg för några dagar sedan blad efter blad på tork i hela köket. ingenting att behålla direkt, så tänkte skriva av de jag vill ha kvar.. det värsta är nog ändå att jag tycker sånt är kul, känns lite som man är på resturang då man skriver av recept, är det bara jag som känner så? som en meny, ja mena man kan ju faktiskt göra allt om man bara vill.. : )

nä, nu måste jag skynda mig att kika igenom hela jävla internet, för johan ska spela turnering här om exakt tjugofem minuter och vid datorn uppe vågar jag nog inte sitta, så mörkt och läskigt där på kvällen och gamla hus gnekar. trevlig kväll på er! : )

GLAD PÅSK


Nolle tar sig framåt


Nolle försöker att äta själv