en dag och natt på sjukhuset

Hade som planerat tänkt gå ut och käka ikväll med Niclas och Emma.. men vi hamnade på sjukhuset istället och kommer stanna här under natten för observation.

Då jag var hos tandläkaren idag, så var Noel med Johan och då han står och tankar bilen så ser han genom rutan hur Noel är blå i ansiktet, är stel, okontaktbar och skakar, utan att få luft. Han fick vad dom tror var en krampattack. Det har tagits prover och allt ser bra ut. "En gång är ingen gång" då de gäller kramper enligt läkarna och det är tydligen väldigt vanligt att småbarn får det och 9 av 10 gånger är det inget farligt. Men vi blev iaf tvingade att stanna en natt och det känns ju faktiskt tryggt, skulle aldrig kunna sätta mig på en restaurang och slappna av iaf.

Kan ju säga att det var tur att jag var hos tandläkaren då det hände och att jag inte var med. Hade nog svimmat i panik, då jag vet hur jag blir bara då han sätter en brödbit i halsen. och bara den känslan Johan beskriver att hålla honom i famnen, då han är okontaktbar och inte andas ger mig rysningar..

Men vi har det mysigt här iaf. Köpt en massa gotta, kikar på tv, leker och myser. Ska hyra någon film då Noel lagt sig och göra det bästa av situationen. Stackarn ska sova med en massa slangar inatt, får se hur det går för vår livligt sovande lilla man, självklart ska han sova tätt intill sin mamma... min lilla älskling!

stadsliv och trasiga visdomständer

Sitter och dricker en kopp kaffe framför datorn, är fortfarande kvar hos mamma i lägenheten.. härligt att leva lite stadsliv ibland. snart kommer elin hit och gör oss sällskap, sedan får vi se vad som händer! : )

Jag och Johan blir kvar i stan någon natt till, men hos Johans mamma istället.. får se vad vi hittar på för nå. Johan är ju ledig på fredag och självklart så ringde de från tandläkaren och ville boka om min tid tills på fredag kl 11:20, men skönt att få det överstökat. kan tacka mig själv för att jag fixade försäkringen förra året, så man slipper slänga ut en massa onödiga pengar, då hade jag förmodligen aldrig gått dit och blivit tandlös istället.


Så ett hett tips, teckna en försäkring ni med!

"Man betalar en fast summa varje år. Kostnaden avgörs av vilken premiegrupp man placeras i. Fördelen med avtalet är att man får full koll på vad tandvården kommer att kosta och att man slipper oförutsedda utgifter.
Det mesta ingår - alla vanliga besök för undersökning och förebyggande tandvård hos tandläkaren eller tandhygienisten. Liksom lagning, rotbehandling, tanduttagning. Till och med kronor, broar och proteser om det skulle behövas (ej tandteknik och material). Du kan få akuttandvård oavsett var i Sverige du befinner dig."


jag och elin -06


jotex

Sitter och klurar lite på en jotex beställning. men slutar nog med nya gardiner och kuddfodral till köket bara, möjligtvis någon annan liten dekor, men förmodligen inte.. ska försöka tänka lite ekonomiskt, så kanske jag har lite kvar att spendera även i slutet av månaden (?!)

Jotex har annars fått in tok mycket fint och har numera även en shabby chic kategori, för ni som precis som jag älskar den vita och lantliga stilen! : )



nam-nam


Den här videon är några dagar gammal och det går bara bättre och bättre. Vi får varken hålla i skeden eller skålen, numera ska liten äta helt själv och det är väl kul, men ett söligt helvete..

+ att han sagt pappa riktigt de senaste dagarna, innan har det bara varit bah-bah, bah-pah några fåtal gånger osv. "Det händer mycket hos mormor" som hon själv så fint sa.. : )


helt jävla slut

Idag har vi bara glidit runt.. har köpt världens snyggast jeans och skor till Nolle + 3par mjukisar, två par tröjor och strumpor för presentkortet på kappahl som han fick av sin farmor.. men kameran har tagit slut på batteri och jag kan inte ladda upp några bilder, tyvärr. : /

Förövrigt så har mormor köpt en ny vagn till Noel idag, en lite mindre vagn som vi åkte till stöde och inhandlade. fortfarande med korg under, liggläge osv.. men en smidigare vagn att ta med sig och perfekt att ha senare då den gamla vagnen förmodligen hamnar på dagis.

Sedan har jag varit till Jessica en snabbis, blev mest bara jagade av Nolle och hann inte sätta mig ner lugnt och prata som jag sett framemot men ja..

Noel fortsätter sin överenergiska period, som han haft sedan han föddes och är inte lugn en stund, sjukt jobbigt då han är överallt samtidigt. Går fram och tillbaka mellan oss och springer hela tiden flera steg, ramlar, slår sig, blir förbannad, grinar. nu önskar jag han kunde lugna ner sig lite för min ork är helt slut.

Vi är fortfarande kvar hos mamma iaf, får se hur många dagar vi stannar.. imorgon ska jag träffa Elinpelin iaf, bli bra dä! : )

äta själv är gott



Det är konstigt det där, så fort man gör mat med bitar som han kan plocka i sig och äta själv så äter han alltid upp allt. då kan vi precis innan försökt mata honom och han har total vägrat.

Blir nog mer som en lek och inte ett "påtvingat måste" då han får göra det själv och praktiskt är det ju också för oss som kan dricka en kopp kaffe istället för att assistera med skeden.


ja, vad säger man

Saker och ting har ju kunnat gått bättre de senaste dagarna och människor fortsätter konstant att förvåna. men inte är vi dom som deppar ner oss bara för det. igår åkte vi upp på skogen, fikade och slängde några kast, senare på kvällen blev det några glas vin, började såg snabba cash men höll på att somna, så får fortsätta med den i veckan.

Nu åker vi ner till stan allihopa några dagar till mamma, blir lättsamast för oss alla. johan får närmare till jobbet och mamma har semester, så då passar jag och Noel på att hänga där.. : )

?!#

Vilken jävulsk skit start på dagen...

då var det helg igen

Idag har vi bara haft en lugn hemma dag.
jag fick sovmorgon till 10, då Johan och Noel åkte iväg och fikade med Johans arbetskamrater. Sedan har vi varit och handlat lite vin och till grillning imorgon, sedan har vi bara slöat och lekt med Nolle.

Noel springer numera en 3-4steg imellan soffan och oss, full jävla fart är det och det är inte sällan han tappar kontrollen och ramlar, hade varit skönt om han var lite försiktigare.. mer avslappning och mindre skrik, men ja.. det är roligt då det går framåt iaf : )

Nu sitter jag och surplar lite vin och ska kika vidare på vad internet har att erbjuda, var ett tag sedan man hade tiden och lusten att klicka runt.

Trevlig helg på er! : )

..Ajo, juste Noel satt i vagnen på affären idag och fick hålla i ett mariekex paket, helt plötsligt börjar han harkla sig och gör spy grimaser, då upptäcker vi att han bitit av en stor plastbit som han satt i halsen. upp och ner med ungen på affären, tror att faran är över och ger lite vatten, men då fortsätter han igen. kikar återigen in i hans mun och nu ser jag plastbiten längt bak i gommen/halsen, plockar ur skiten och tröstar en rädd liten kille. Hemskt och pinsamt, då det utspelade sig mitt i en affär, tack och lov befann vi oss bara i Hammarstrand.

fyndat på myrorna


Hittade en uvdräkt åt Nolle för 30kr, i stl 90 iofs.. men den får duga : )

Stövlar 20kr, adidas goretex 30kr

Mötley crue linne, 35kr.


våra dagar hos mormor



Dagarna bara springer iväg och motivationen till att blogga är fortfarande på noll.

igår var jag mamma, Noel, Elin L och Elin Ö på slädaviken och solade. på kvällen satt sig jag och Elin L i busbacken, drack vin, surrade och käkade kex, avslutade kvällen på stan tillsammans med alla 40åriga semesterfirande, en sjukt skum och jobbig åldersgrupp, no offense mamma och alla.

idag har jag knipsat av min guldring som halvt skavt av mitt finger, varit hos Noels gammelmormor, solat och busat med Nolle. Johan kom även in till stan för några timmar sedan och ska sova här hos mamma med oss inatt.

Imorgon drar vi oss hemöver igen och Johan är ledig fre-sön, blir en lugn och skön helg. hörs på!


Några dagar i stan


Imorse åkte jag och Noel in till mamma vid tio tiden. Vi tog oss en promenad till hemköp i skönsberg och handlade lite mariekex och gotta till Noel, sedan fick han ta sin vila och då den var färdig blev det en sväng ner till hamnen för lite fika.

Har även hunnit permanenta håret på min mormor och slanterna jag fick in på det ska jag bränna imorgon med Elin. Vi ska nämligen sätta oss ute på någon gräsmatta och dricka lite vin, sedan blir det några öl på stan.

Nu ska jag hoppa in i duschen.. : )


me today



Idag har vi suttit ute i solen och myst.. Nolle har badat i poolen och grabbarna har druckit öl, medans jag och Nolle surplat vatten. Ikväll blire grillat med Robin, Jocke och Tomas.. : )


grillat baby

Nu har vi precis kommit hem igen efter en heldag ute. Ikväll blir det grillat här med Tomas och Lennie, blir nog några öl eller glas vin.. aja, trevlig helg på er alla! : )

bad i sandnäset




gårdagen

Middag hos Noels farmor, tillsammans med farbröderna, kusinen och respektive.. Efter middagen blev det kaffe och lek i lekparken.. : )


lite fiske



Igår tog vi en tur till Järkissle och fiskade, följt av en glass på trollbyn. och idag har vi varit i Skjälån och fiskat, får passa på då Noel vilar i bilen.


lekhörna under trappen


Noel har fått en lekhörna under trappen i vardagsrummet. problemet med leksaker överallt borde alltså vara löst? njae! dock praktiskt och skönt att kunna få undan allt då han inte leker med det..


jag fick som jag ville..



min bebis ärvde sin pappas lockar och det är så sött.. nu är jag nöjd och jag tror han kommer ha det till fördel hos tjejerna då han blir äldre... : )


sommar och sol


igår blev det bad i poolen på altan


och idag var vi i brudsjön och badade med Fia och Jonas. Även Perra, Monire och mina tre kusiner kom dit och sedan kom även Lennie. Nolle invigde sin nya badbil han fick av mormor, det gillades! : )

Härligt att sommaren startat på riktigt nu! : )


en liten lördagsupdate

Driver världen tråkigaste blogg numera, i know.. men what to to.. det är sommar!

Igår gick ju som sagt jag och Johan ner på gf, utanför området dock.. startade med en liten promenad ner till stan från haga, med en flaska upphällt vin som vi gick och snuttade på som två 14åringar.

Sedan satt vi oss i kårhustältet och tog nån öl, vidare till "marmaris"(?) pizza och yttligare några öl. tiden sprang iväg och snart var klockan efter 22 och Jonas och Fia där och joinade oss. tillbaka till kårhustältet, träffade larsa och hans brud, en öl/vin där och sedan blev det daltons resten av kvällen..

Sjukt kul kväll, lugn och skön som det ska vara.. redan kl 1 var vi hemma i mamma lägenhet, så idag var vi faktiskt pigga och fräscha.

Nu är Jonas och Fia här. Noel sover och grillen är igång.. Johan har förövrigt semester nästa vecka, så blir nog tyvärr samma dåliga uppdatering då, men jag ska försöka slänga in något skoj bara för att jag gillar er så mycket.. : )

Trevlig lördagskväll på er alla! : )

(inga bilder igen, det suger.. men ja, orkar inte leta upp kameran)

orsk int

Shiiiiiiiit, känner verkligen hur blogglusten tryter (säger man så?!) under sommaren. idag har jag och Nolle bara hängt hemma, fick ett välbehövt besök av Emma och sötaste Anton iallafal. Nu sover Noel och vi ska väl lägga oss framför tvn och chilla littte.

imorgon ska jag och Johan iaf ha barnvakt, blir några öl på stan, probably? ingen inlösning till gf dock, sitter hellre utanför och spenderar entré pengarna på mer öl ist.

Godnatt världen! : )

Noel leker tittut


,.,


Shopping dag med Nolle och mamma

Från Dollarstore!

Pasta porslinsburken är ca 40-45cm. allt ser så pytte ut på bilden.
Och på krukan står det "home sweet home" efter kanten.
Det blommiga på bilden är en duk till köksbordet : )

Allt för 350kr, billig billigt!

Med presentkorten från gina!

Övriga fynd


Jag är super nöjd över vad dagen har erbjudit.
Liten sover och nu ska mamma klippa mig, sedan blir det ljusa slingor och färgning av ögonbryna. En solning (solarium) ska man hinna med imorgon innan man åker hem också. en uppfräschning har jag varit i behov av läääänge!


kvälls svammel

Jag sitter i lägenheten hos min mamma i stan nu. Efter jag och Nolle kom hem från Emma och Anton idag, så slog vi ihop en kycklingsallad och då Johan kom hem vid 19 så packade jag ihop lite och sedan rullade jag och Nolle ner över stan, för...

imorgon ska vi umgås med Nolles mormor, hon har semester hela veckan och vi ska på dollarstore imorgon och förmodligen spendera mina presentkort på stan.. : )

Johan jobbar in fredagarna under mån-tor så han ser vi inte så mycket av hemma iallafall, kan vi lika gärna hänga här..

Ajuste, kl 20 somnade Nolle för natten påvägen in i bilen, efter att ha varit vaken sedan 07 imorse och bara sovit 45minuter under dagen. fattar ni att jag kunde hacka och fixa iordning en hel sallad utan minsta gnället, han har varit helt otroligt idag, inte ett gnäll eller ett tecken på trötthet, det här händer sällan. antar att det är för att vi är ute i "farten" så det händer lite.

men ja, nää.. nu ska jag sova, vill bara vakna så jag och min underbara bebis får en ny dag tillsammans.. saknar honom, fast han ligger en meter ifrån och sussar.....bääbis!


allevo thaisoup

Smak: vattnig med halv starka inslag av..krydda?!
Mättnad
: tog den som första mål på dagen vid 11 och stod mig sedan till kl 19.
Pris: väldigt överenskomligt och bra mycket billigare än vilken annan lunch som helst.
Kalorier: lååågt, endast 100st, så du kan med gott samvete ta en liten macka till.

Så sammanfattningsvis..
halvtaskig smak, men som ger ett lågt kalori intag med en långvarig mättnad till ett bra pris.. det får bli en 4:a av 5.

Spring och köp på närmaste stormarknad. perfekt intag i sommar då man inte är sugen på att äta egentligen, men ändå vill få i sig riktigt med näring, sedan blir ni smal också.. gotta löööve it!


vi växer igen här






att vara i stugan och slöa tar ut sin rätt.. behöver jag säga vad vi ska göra ikväll? (klippa och rensa gräset)


liten kan roa sig själv

Det har blivit en sådan skillnad på Noel de senaste veckorna.
i vanliga fall kan jag inte sitta vid datorn, ligga i soffa eller dricka en kopp kaffe ifred under dagarna utan att han måste roas.

Men som idag tex har jag bara legat i soffan medans han lekt helt själv. förr skulle jag fått dåligt samvete för det och jag antar att det är därför han inte velat leka själv då han varit van att man alltid leker med honom. 

men gud så skönt det känns och jag är totalutvilad nu och skulle kunna skjuta upp Noels vila ännu längre, han tar en vila nu under dagarna och den brukar bli här vid halv 12-12, men han verkar inte ett dugg trött än och jag känner mig för en gångs skull inte stressad att få honom i säng(vagnen) för kaffet är redan druckit och jag sitter här.. skönt med en storkille!

hem kära hem

Nu är vi hemma igen efter en massa dagars mys i stugan. hemlängtan var vid det här laget total och som jag känner just nu så kommer jag aldrig lämna vårat hem igen. 

och för den delen bara ta med en tiondel av det vi (jag) gjorde, sex linnen, 3jeans, 3bikinis osv. till en stuga i skogen, why? 

på min top fem lista över jobbiga saker ligger "städa sig ut ur stugan" hööögt upp, strax efter "köpt pizza-kommit-hem-och-glömt-såsen". jag är mättad på stugliv, mygger och plock.

Johan har varit och handlat lite gotta till oss, så ikväll ska det brukas elektrisitet så det dånar om det och feta ner oss med lite dricka och chips.. : )

jag hittar inte min kamera? men lovar en schysst uppdatering framöver.. aja,
hoppas ni hunnit njutit av solen i helgen! : )

Nolle tar steg


tog senare två steg och stod kvar uppe.. det missades såklart att filmas.


badning i sjön

Igår var det inget högsommar väder, men ack så varmt. blev ett litet dopp till knäna för Nolle igen, stackarn var så svettig så det rann om honom.

Nu är vi hemma en sväng, jag ska duscha och Nolle ska bada. senare idag kommer Noels morbror också upp till stugan, han blev tvunge att avbryta sin peace and love vecka redan igår pgr av sin satans magkatarr, men då fick vi ju rå om honom istället.

Imorgon blir det kytkalas hos Anna-karin och Lasse och Johan är lång ledig igen fre-sön.

Nu ska vi göra oss klara för lite badning.. kommer hem från stugan på söndg, i guess!