Orphan - att rekommendera


"Efter att Kate och John Coleman förlorat sitt lilla barn bestämmer de sig för att adoptera en 9-årig flicka som inte är i närheten av att vara så oskyldig som hon först verkar" -
filmtipset.se

Vi har sett allt förut och det kan stundvis kännas lite väl klychigt. Men trots det så hade den sina överaskningar och den var riktigt jävla obehaglig rakt igenom. De sista minuterna låg min puls på sprängningsgränsen och den lite twistade avslutningen tillsammans med ett grymt skådespeleri av "Ester" ger den 4 av 5 möjliga. Se den!

Nolles favorit


tända ljus ♥

Idag har vi bara degat hemma och nu är ljusen tända i hela huset och en film är laddad för senare ikväll.
Först ska Johan och Kilander fixa våran bil (förhoppningsvis?!) och undertiden ska jag lira sims, djess.

Imorgon ska vi på kalas hos min kära mor och senare blir det gomiddag, vin/öl, sällskapsspel och övernattning hos Jessica, Jocke och Ebba-lii. Längtar sööönder!

Nä, hörrni.. nu ska jag kika vidare. Hoppas ni alla har en trevlig helg framför er och om inte, det finns alltid de som har det sämre, trösta er med det och tänk på barnen i afrika (de fattiga ofc).

dagens middag - kycklinggryta




Receptet är för 4 personer.

3 kycklingfiléer
1 morot, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 rödlök, strimlad
6 champinjoner, skivade
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
1 dl crème fraiche
1-2 msk sweet chili
1 hönsbuljongtärning
Salt
Peppar

Gör såhär:
Strimla kyckling filéerna, stek i stekpanna och lägg åt sidan.
Stek den strimlade löken och moroten på ganska hög värme tills de mjuknar. Lägg i paprika och champinjoner och stek till även de mjuknar något. pressa i vitlöken, lägg i kycklingen, slå över kokosmjöken, crème fraichen och smula över kycklingbuljong. Låt puttra 5-10 minuter. Smaka av med sweet chili, salt och peppar och servera med ris. Smaklig måltid! : )

(som vanligt så måste jag försvara bilderna :b.. men, det ser betydligt godare ut i verkligheten och såsen är krämigare, har bara "smält" ner sig en massa på bilden)


fått nya krukor till vardagsrummet



Bilderna på min kamera gör sig som vanligt orättvisa, "alltså det ä egentligen skiiit snyggt" haha, nä men ni fattar.


dagens middag - kasslergryta


Skär champinjonerna (ca 10st) och paprikan i skivor och stek dem mjuka.
Strimla kasslern (ca 500g) och stek allt varmt tillsammans.
Smula ner ädelost (½-1 efter smak) och låt den smälta in.
Till sist rör du ner creme fraice (ca 2dl) i grytan. färdigt!

Detta är ett gammalt recept som jag bara har i huvudet, har därav inga riktiga mått, utan ni får helt enkelt ta allt efter smak och eget tycke. Detta passar mig iaf och älskar ni champinjoner kan ni ju istället ta i 20 eller 100, men det förstår ni nog själva. Riktigt jävla gott är det iaf! : )

lite "ny-gamla" detaljer i köket



vi har tjuvstartat


still sick.


Här fortsätter vi att vara sjuka
och inatt låg jag vaken till kl 3, kunde inte somna pgr av en fruktansvärd värk i halsen, sprang ner och gjorde thé och lyckades spilla ut det kokande vattnet över hela handen, kylde med kall vatten en lång stund, men värken vägrade avta. nu hade jag med andra ord både värk i halsen och handen, så pass intensivt så jag knappast kunde somna om.

Vid 4 tiden var jag i närheten av en blund, men vem vaknar då? om inte Noel, lika förkyld han, en timme tog det för honom innan han somnade om. så idag var vi trötta och johan kom hem vid lunch tid med en massa saker från apoteket som vi var i behov av, men inte kunde handla eftersom vi är utan bil fortfarande. så nu är han hemma med oss och det känns rätt behövligt, en gnällig och sjuk bebis är ingen lek då man själv känner sig mörbultad.

Nu har jag legat i soffan och kikat på senaste avsnitten av "how i met your mother" och "the big bang theory". tänkte baka bullar idag, men jag tror vi skjuter upp det och bara vilar istället. känner mig kokhet, skakig, trött och hela ansiktet värker, satans förkylningar!

sjukstuga

Gjorde morgon strax efter 5, men låg kvar och myste tillsammans och klev inte upp ur sängen fören vid 6. Sedan har vi spenderat morgonen med varma drycker, jag hade halsont och Noel var gnällig så antog att han hade samma problem, hostig var han också lillstackarn. Nu har han somnat här inne och jag ska också lägga mig i soffan en stund och blunda lite, kan vara behövligt.

Senare idag så ska vi få skjuss till birsta av Lennie så vi kan handla lite mat och dylikt, eftersom killen med kylarn till bilen inte var hemma igår.  Nä, aja.. hörs på sen! : )


överfull lekhörna


Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

♥ föräldrapenningen kommer idag
♥ jag är färdig med psykologi kursen
♥ jag har en massa roligheter planerat i veckan
♥ Noel pratar bara mer och mer, super mysigt.
♥ bättre sent än aldrig, men ska fixa höst/vinter i krukorna ute.
♥ skriva en nyttig matlista att handla till och följa
♥ det är "okej" att börja fundera och planera kring julafton
♥ jag har fått en massa fina inredningssaker som kommer i veckan
♥ Noel har fått en massa leksaker
♥ Noel har fått en hel uppsättning ytterkläder från pop + kläder.
♥ fått = inte betalat. vilket betyder mer pengar över till annat! : )



julplanering



Jag älskar att bläddra runt i alla jultidningar, inredning, recept och pyssel.
En kopp kaffe och lite tända ljus sedan är lyckan total.
För andra året i rad längtar jag till julafton och det känns så jävla bra! : )


+/-


Idag är jag på sjukt bra humör
, första dagen på 6veckor som jag inte behöver känna tvånget av att plugga då Noel ska vila. Fick mitt slutbetyg igår och det hamnade på MVG, så jävla skönt.

Ett plus/minus är att det är pengar idag, men vi tar oss ingenstans eftersom det måstes bytas kylare på min bil och den kommer inte fören i eftermiddag, med lite tur.

Ett plus är att vågen visade 57.1 igår, efter en helg. jag var helt säker på att jag gått upp med tanke på hur jag ätit den senaste tiden.

Ett minus är också att våran digitalbox har kraschat, så nu har vi ingen tv. utan har istället en massa filmer och serier på bärbara som går runt hela dagarna.. saknar nyhetsmorgon och vakna med the voice :b

Nu ska vi dricka lite varm nyponsoppa för onda halsar. Sköt om er!

efterlängtade helg!


Underbart med fredag!
vi har bara varit hemma alla tre tillsammans idag, Johan har skruvat lite med bilen som inte vill fungera som den ska och Noel har lekt, myst och snorat på. Ikväll blir det lugnt i soffan och tidig kväll, för imorgon är det fest, tjo faderittan lambo. Försittning och iordninggörelse(säger man så?!) hos Lennie, sedan blir det födelsedagsfest, följt av ett besök på krogen.

Jag har hunnit solat några gånger och smörjt in mig med brun utan sol, lockat hårförlängningen och köpt mig ett nytt vitt linne (74kr carlings). Vinet har vi redan hemma och Noel ska få vara med sin mormor. Allt lutar åt en lyckad kväll! : )

inför kyligare tider

1. doftljus apelsin/kanel från aromia.se 65kr
2. ponco från hm.se 299kr
3. knäckebrödlåda från frokenfraken.se 295kr
4. tidningskorg countrystyle.se  229kr
5. pläd från jotex.se 199kr
6. ljushus från gardsromantik.se 149kr

vitt på gården




På med vinterdäcken, införskaffa er en varm jacka, tänd en massa ljus och mys ner er under filten. Vintern är nära!


tävling hos nikita


Jag tävlar om ett presentkort från
FrökenFräken i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!


en kanon dag

Haft en supertrevlig dag
på drakborgen och birsta tillsammans med Emma, Kikki och Jessica. Timmarna bara rullade på och snart var det dax att åka hem. Nu ska vi göra lite köttfärssås till middag och senare ikväll blir det till att skriva den sista redovisningsuppgiften, gud så skönt då det är klart! : )

bästa vännerna

Idag fick Noel besök av sin bästa kompis Anton,
känns lite kul att kunna skriva att han redan har en bästa kompis, men det har han ju faktiskt och nu för tiden så ser man verkligen att de blir glada över att träffa och leka med varandra. Jag hoppas verkligen deras vänskap kommer hålla i sig genom alla år, för vem önskar inte att de hade en barndomskompis sedan lekstadiet kvar?

De lekte med varandra och Noel visade sin kärlek genom små kramar, Anton var inte sämre själv och svarade honom med ett stort leénde. Gopojkarna! : )

gratis - inte alltid så gott


Igår hämtade jag ut familjekökets tacogratäng från findus, som jag klickade ner gratis från deras hemsida för ett tag sedan.

Och jag kan åter igen inte förstå folk som köper färdiglagat mat, det är sjukt dyrt och inte ens hälften så gott.
Själva tacosmaken var svag och vattnig och potatisen var väldigt torr, men i överlag en helt okej blandning (om man inte är ute efter mer än att bli mätt, typ njuta?) och med lite hemgjord vitlökssås till så blev det godkänt, men inte mer. 

Vi kommer garanterat sno idén, tacofärs, starksås, majs och paprika blandat med potatis skivor, in i ugnen och toppa med lite ost. Servera lite nachos och vitlökssås till så har man ju en riktig festmåltid.
Mer mat, godare och till ett betydligt bättre pris kommer det bli också.. för 50kr för en liten påse på 3-4portioner är enligt mig rena rånet.

ut med sommaren





Nog för att jag älskar allt som är blommigt, men nu börjar vintern närma sig och en förändring var välbehövd. En massa vitt med lite mörkare inslag, nu vill jag bara ta fram lite ljusstakar och göra julfint.. : )


söndag kväll

Har börjat vant mig mer och mer med den nya hårfärgen
och mig själv som brunett. Känns mycket roligare att göra sig klar och klä sig, som alltid då man har en ny hårfärg och imorgon blir det solning, sedan ska jag hinna med det minst en gång till + en brun-utan-sol insmörjning innan utgången i helgen, då kommer nog färgen se bättre ut, man ser verkligen blek ut i mörkt hår.

På onsdag blir det drakborgen med en massa glada mammor och barn, sedan blir det förmodligen en sväng på birsta efteråt. På torsdag kör vi kyrkis och på fredagen ska vi nog åka på drakborgen eller bada med Noel. På lördag blir det utgång och dagarna och tiden därimellan ska jag lägga på att finslipa mina redovisningsuppgifter lite inför den slutgiltiga inlämningen.

Nu är Lennie och Robin här med oss och vi ska snart avnjuta en god middag tillsammans med mitt gröna kavring bröd som jag nyss bakade, kavring + karamellfärg = super. Sedan blir det som alltid en film.

Hoppas ni alla haft en trevlig helg! : )

91års kalas



Idag blev vi bjudna på lunch hos Johans gammel mormor som fyller 91år idag. Maten såg lika ljuvlig ut som den smakade, en plåt fylld med diverse godsaker.. potatis, rotfrukter, hela rödbetor, oliver, paprika, syltlökar mm utgjorde en perfekt kombination av färg och smak, till det fanns det revbensspjäll, fläskfilé, sås och äppel chutney. Var längesedan jag åt någonting så gott och det kommer garanterat serveras hemma hos oss inom kort.

Eftersom hon vänligt med bestämt sagt ifrån sig några som helst presenter, så bestämde jag mig för att tillverka någonting istället, så det blev en kavring som under middagen gick åt och blev mycket uppskattad : )


lite poker..?!


tacos kväll hos finaste vännerna




Idag blev vi bjudna på tacos hos Micke, Ylva och Ronja. Grabbarna tog sig några öl och jag agerade chaufför, snäll som man är. Nu är Robin också här med oss och jag har precis slagit upp ett glas vin. Trevlig helg på er! : )


de ljusa dagarna är förbi

..och nu åtestår bara mörker.

Köpte en "natural blonde" hårfärg igår, förpackningen visade upp en vacker tjej med ett långt hollywood svall i LJUSBRUNT, mitt blev snäppet mörkare och tjejen sådär hälften så snygg.

Hur hade det blivit om jag köpt en ljusbrun färg? svart? grått? GRÖNT?

tycker iofs att det ser bättre ut i verkligheten än på bild, but still.. jag ville bli ljusbrun.


gårdagen i bilder







presenterna tar aldrig slut








Tack sötaste Ylva för boken till Noel. Han älskar den!: )


vitchoklad och hallon muffins




* Lätt det goaste jag ätit och att Johan och Lennie tyckte "att dom ätit godare" anklagar vi kebabrullen och skagenröran för. 10 av 10, rakt av!


lekdag

Idag har vi varit på kyrkis, en massa härliga föräldrar och leksugna barn. Det kommer nu mera bli till en vana för oss att på torsdagarna åka dit, Noel tycker det är super kul och nu har mitt dåliga samvete över att jag lagt all energi till plugg istället för på Noel släppt en del. Sedan åkte vi ner till Emma och Anton och pojkarna lekte järnet med varandra. Imorgon kör vi drakborgen tillsammans med Johan som är ledig.

Skickade in min senaste redovisningsuppgift igår och fick svar samma kväll.. Mvg! : D


gratis goodiebag



Detta fick jag hem i brevlådan för några dagar sedan, helt gratis.
Älskar ni som mig allt som är gratis, då ska ni klicka in er här! 
Får tacka Kikki för tispet.


det var en gång en tisdag

Blev en fika i stan med Lennie och Elin idag. Nolle tiggde åt sig en ballong på birsta och sedan drack vi kaffe och diskuterade intellektuellt kring samhällsfrågor och stundande världshot(?). 

Nu har jag skrivit klart en halv redovisningsuppgift och fortsätter vidare imorgon, måste ventilera huvudet lite innan det trillar av(?). Ångrar att jag tog på mig plugg nu i slutet av mammaledigheten, men sista veckan nu.. får se hur det blir med nästa kurs, känner att jag kanske borde (måste) lägga min energi på min kära son istället, den här tiden kommer aldrig tillbaka och det är bara två månader kvar tills vi ska gå åt varsitt håll, skiljas åt, sköljas bort från varandra, klyvas som ett äpple, delas som smaken på en skinka osv, osv.

jag vill inte ha ett nytt idag, ge mig en ny imorgon..

my lover, my life



what's up new york



Idag har vi nästan bara varit hemma.. jag har hunnit med lite plugg och Lennie har i vanlig ordning varit här på kaffe. Sedan blev det en tur ner till Emma och Anton, grabbarna lekte järnet och vi blev bjudna på middag. Noel sover nu sedan några minuter tillbaka och snart kommer Johan och Lennie, blir mest troligt en rulle även ikväll. 3 raka segrar följt av 3 förluster, får se om filmgudarna är på vår sida ikväll..


good morning, Vietnam

- vaknade alldeles för tidigt
nu - soffan och somna till vakna med the voice (känner ni ironin?)
senare - vakna? lunch, fix av lägenhet? plugg.
ännu senare - någon form av middag
ännu mera senare - någon form av sömn


"The things you own end up owning you."


edit
det blidde plugg ist, good for me.


stackars köttbit


dä ska va mjukt





3st kuddar+1st pläd = 130kr på rusta = billigt = bra.


singel och sökande



23år. singel. Sensuell och vältränad. djurvän (älskar mus). fiske i lårbensviken (stor fiskare). korta stadspromenader och långa sexakter. sm sex = ingen favorit, men ställer upp på det mesta. känner du dig träffad? please call.

ps.  Har en Mercedes 300 + släp.

Mvh 23cm


en trevlig och överbokad dag




Idag har vi varit på dop åt världens finaste Ebba-Lii. Sedan blev det 50års kalas hos Noels farmor och efter det så var det egentligen dax för 3års kalas, men allt drog ut på tiden och vi hann tyvärr inte med det, får ta uppvaktningen där till veckan ist. Nu blir det lite "varm och kall - äppelkakevin" och någon film tillsammans med Johan och Lennie.. tjopptjopp! : )


tävling hos tant Ulrika



"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 400kr
från Stil & Charm - Lantlig inredning i romantisk stil hos Tant Ulrika
"


Samma visa varje morgon då Rorri börjar.


frozen


"En skidweekend förvandlas till en mardröm då tre skidåkare sent på kvällen blir fast i liften. Det är för högt för att kunna hoppa ner, men för kallt för att de ska kunna sitta kvar. När en av dem ändå ska göra ett försök att hämta hjälp visar det sig att det som döljer sig i mörkret är långt värre än att frysa ihjäl"

Denna film var långt över förväntan.
Fast den stundvis kunde vara riktigt seg och handlingen inte var det mest djupaste som skrivits, så satt man ändå där med en oro känsla hela filmen igenom. Ingen övernaturlig handling heller, sånt gillar vi. Dock så tror jag att hela filmen spelar på att man själv ska symbolisera till dessa människor genom sin egen bakgrund och tidigare erfarenheter. En person som aldrig fått uppleva paniken, ångesten och otillräckligheten man känner i deras situation skulle förmodligen inte gilla den här filmen heller. En stark trea!

Noel berättar hur kossan låter


inställningen är allt


Tävling hos Dorothea



Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om en valfri kockmössa. Tävla HÄR du också!


tävling hos Carolina



”Jag tävlar hos Carolina om ett valfritt sugrörsglas och en valfri skål från O-råsa


tävling hos tant Ulrika



"Jag deltar i utlottningen om ett valfritt barnset i keramik,
värde 596kr från Västergården hos Tant Ulrika!
"


tävling hos tant Ulrika



"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 400kr
från Lilla Tussilago hos Tant Ulrika!
"


tävling hos annasara


Jag tävlar hos ANNASARANET, gör det du med! Klicka här!


tävling hos nikita



Jag tävlar om kudfodral från Louise interiör i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


vardagsrum eller lekrum?



done! och nu - vin, kex och tv



det är najs

Kunde även komplettera upp mina 2 vg+ till mvg:n. let's do it! men först möblera om vardagsrummet och ta sig ett glas vin.. ensam hemma några timmar till! : )


försöka få lite mer öppenhet och slippa ha tvn framför fönstret kanske?! jag älskar att möblera om, speciellt med lite musik och vin.


kanelbullensdag



Blir lite bullbak senare, dagen till ära. Får se om jag och Nolle orkar oss ut i blåsvädret för att köpa jäst, annars får Johan köpa med sig hem efter jobbet.. : )


tävling hos knoddenojag



"Jag tävlar hos knoddenojag om en "första året bok" från bebisboken"


home sweet home

Åter på hemmaplan.. Tusen tack allihopa för en underbar resa! : ) Ikväll blir det filmkväll och en massa gotta med Johan och Lennie.. och nu, gos med min lilla prins, som jag saknat så sjuuukt mycket.






Snodde bilder från Lennies mobiluppladdningar på facebook.. lämnade min kamera hemma, så det här får helt enkelt duga! : )