snart så

 

Idag sköt vi fram allt en timme, Noel åt lunch strax innan 10 och nu sover han. Måste väcka upp honom vid 12, för då kommer Johan hem och vi ska åka ner till stan. Jag ska till tandläkaren och eftersom de bokat in mig på 80min, så kunde de inte lova att det fanns någon som skulle kunna passa Noel så länge, så då får Johan agera "barnvakt" : ) 

Sedan ska vi hinna med lite handling som Noel ska ha i helgen och jag ska handla med till några enkla mackor att ha på bussen och annan billig bukfylla att ta med. Låter som en riktig gammkärring känner jag, mackor på bussen.. Haha, men jag kan verkligen inte njuta av någonting som kostar pengar och att köpa sånt bara för att bli mätt känns rätt trist. Sedan blir det lite bolagshandling till bussresan ner, fast tror jag ska ta med mig vinet jag har hemma ist för breezer.. shit, jag har inte ens påbörjat mina ekonomikurser och tänker redan som en blivande ekonom :D

Fick även 2vg:n och 1mvg på mina inskickade redovisningsuppgifter, riktigt nöjd.. med tanke på att jag stress skrev allt! : )


jag ska vara ljus/ljusbrun.


vilken hårfärg passar dig bäst? testa här!


övning ger färdighet

Jag kan helt ärligt säga att det jag längtar mest till av allt med kryssningen (förutom buffén = mycket mat, ingen disk.. hur det nu går ihop?) är att få göra sig klar för kvällen och inte bara klar, klar... utan riiiiiktigt klar.

Eftersom det känns som det var år sedan jag la en riktig "gå-ut-look" så stod jag framför spegeln och övade då Noel badade, Haha.. sådär som man brukade göra då man var mindre.. ni vet(?) så nu går jag runt med ett öga smink som jag kletat ut över halva kinden, ska nog tvätta bort det lite snabbt innan Johan kommer hem?


grabbarna grus




Idag tog jag och Nolle en sväng till Emma och Anton för att utnyttja dem på trevligt sällskap och stor lekplats. Nolle passade på att leka i sandlådan och lånade gungan, eftersom vi inte fick till något av det på gården i år :b
Nu har vi precis ätit middag och sitter mest och väntar på att Johan ska komma hem.. : )


en onsdag

Shit vilken energi jag har idag,
men ändå en sån där skön och avslappnad känsla i kroppen, sånt händer inte? inte mig iaf.. förutom nu då. Sweet!

Jag ska ta mig en kopp thé, en dusch, peela och brun-utan-sola, färga ögonbryna och bädda rent i sängen. Får se vad som händer senare idag, men blir förmodligen lite lek på gården och hemma mys, vill passa på att umgås med min lilla plutt och gosa så mycket som möjlig nu, för sedan ska vi ju vara ifrån varandra i flera dagar.. buhu, bara tanken gör mig tårögd. en sak att vara ifrån varandra och veta att man ändå kan ses, om man vill. men nu, flera miljarder mil ifrån (typ?) och inte ens på fast mark.. allt släpper nog bara man får i sig lite avslappningmedel, men resan ner då man ska känna att varenda meters färd blir ett längre avstånd mellan mig och mitt gos.. nä, så får man inte tänka?!

findus bjuder på mat



Findus bjuder
16666 hushåll på en av deras nya ugnsrätter.
Välj mellan tacogratäng och pastagratäng!
För att ta del av erbjudandet och få ett gratis kupong hem i brevlådan, klicka här!


ZzzZz

Noel var trött redan då han vaknade imorse vid 6, jag lika så. Har verkligen försökt hållit oss båda vakna, men nu gick det inte mycket mer. Noel sover och jag ska lägga mig i soffan och göra det samma, en timme eller två, små lyssna på vakna med the voice och bara njuta. fan så skönt att uppgifterna blev färdiga igår, annars hade jag blivit tvungen att sitta med det istället.

Senare idag kanske det blir birsta med Lennie en snabbis? ännu inte bestämt. we will see!

chokladmask


lek ute på gården




i made it

Klar med hela veckans uppgifter redan, shit pommes. trodde det här skulle bli stressigt och ta hela veckan, men orden flöt på som bara fan och åsikterna flödade sönder. nu firar vi med en kopp kaffe innan Noel vaknar..


plugg, plugg, plugg

 

Idag gjorde vi morgon redan vid 5 tiden, så nu sover Nolle gott i vagnen, tror jag? tyst är han iaf. Själv fortsätter jag i samma spår som de senaste dagarna, plugg.. känner egentligen bara för att lägga mig i soffan, mår illa och känner mig trött, men det är lika bra att köra på, har som mål att bli klar tills på onsdag åtminstonde och har en hel redovisninsuppgift kvar. Längtan till kryssningen på fredag är det som håller plugghumöret uppe och anledningen till att det måste vara klart i mitten av veckan. Nä, nu kör vi.. heja mig!


middagsbjudning





Middag med käraste vännerna, nu blir det ett glas vin och plugg, plugg, plugg.. sedan kanske en film? om det hinns med. Trevlig helg på er alla! : )


fynda på myrorna

Kan verkligen rekommendera alla mammor (och ni andra med för den delen) att ta er tiden för ett besök på myrorna i Sundsvall här i helgen. De har nämligen fått in en hel del nya barnaccessoarer från en affär här i stan. varma höst och vinter mössar i alla möjliga färger, vantar, strumpor, långkalsonger. ja, allt de små behöver nu.
och som vanligt så har de ju en hel del annat fint till de små och för oss stora.. : ) skynda, fynda!

Till Noel fick vi med oss två par mössor, en höst och en vinter. Varma och fodrade vantar, fleecebyxor och en pyjamas. Allt för en hundring! : )



Noel inviger sin nya mössa, vantar och fleccebyxor! : )


bolla med min kärlek

Noel har en ny favoritleksak, så simpelt som en boll. den slänger han med för jämnan och efter han kastat den så applåderar han åt sig själv. Men nu har han börjat kastat allt och jag menar verkligen allt, vad han än har i sin hand så hyvar han iväg det och han applåderar självklart efteråt, ler och tycker att det var super duktigt gjort att slänga lunchtallriken över halva rummet. 

Han har ju lärt sig kasta bollen efter att sett på oss då vi gör det.
Så hur fan ska man kunna förklara för en 1åring att man får kasta bollar men inte böcker?


nedräkning till helg

Morgonen startartade vid fem, första vilan redan vid åtta för oss båda och nu tror jag han slummrat till i vagnen igen, blir en 20 vila bara så han orkar till sju ikväll.

Morfar har varit förbi en sväng och Noel fick en super fin att-växa-i-dress från adidas, kanon! Sedan har Lennie varit här, surrat lite och druckit kaffe och nu är det nedräkning tills Johan gör helg.

Ikväll blir det plugg och imorgon ska vi ta en heldag i stan, handling, möjligtvis en invigning av himlabadet och födelsedagskalas för bror min på eftermiddagen. Resten av helgen blir lugn, måste leva snålt, tare lugnt och tagga inför kryssningen nästa helg, wiooh! : )


Noels utveckling

Födelsevikt: 3,024g
1 månad: 4,840g
2 månader: 6,225g
3 månader: 7,130g
5 månader: 8,430g
6 månader: 9,060g
8½ månader: 9,750g
12månader: 11,165g

Födelselängd: 51cm
1 månad: 55cm
2 månader: 60cm
3 månader: 65cm
5 månader: 70 cm
6 månader: 71 cm
8½ månader: 75cm
12 månader: 80cm


Nolle tokar sig


Frost

Idag fick Noel inviga sin pläd och åkpåse, då det endast var fem grader ute här på förmiddagen vid läggdags. Själv har jag suttit och pluggat, fått till en hel del så nu känner jag mig nöjd och lugn igen. Hörs på sen! : )

allt handlar om att finna en balans

Vet att ni är många tjejer där ute som av någon anledning vill gå ner i vikt, säkert många av er är nyblivna mammor och att springa spåret eller rusa till gymmet så fort vi får en liten gnutta tid över för oss själva är ju nästan att utesluta, aint gonna happen.

Man behöver inte banta för att gå ner i vikt, man behöver inte träna, allt handlar om att hitta en balans. På vardagen anser jag att man inte nödvändigtvis behöver smälla i sig en massa onyttigheter, där räknar jag in mackor och alla onödigt tjocka såser. Ät en halv tallrik mat och fyll på den andra halvan med sallad, fortfarande hungrig? ät dig mätt på mer sallad och ät sakta. för hur många ggr har man inte kommit tillbaka med en omgång två tallrik överfull med mat i samma stund som vi känner hur mättheten nästan exploderar i oss? Det tar en stund för mättnadskänslan att komma och jag lovar att i och med att du bara börjar att äta saktare så kommer du att klara dig fint på hälften av vad du annars brukar få i dig.

Det finns det så mycket gott och nyttigt om man bara tar sig tiden att leta reda på det. Hårdbröd med keso och aromat, fruktsallad, smoothie, det finns så många variationer att ta till då suget är som störst.

Middagen är ditt sista mål och det bör inte intas senare än kl 18 = inget mackparadis till kvällsfika. Lite thé, en skorpa och en halv banan smakar minst lika gott, faktiskt.

På helgen så får du självklart äta vad du känner för, men med måtta. Laga iordning det du suktat som mest efter hela veckan, ät sakta och länge. Du kommer upptäcka hur mycket godare allt smakar då det är din belöning till dig själv du äter, efter att ha varit så duktig ännu en vecka. Självkänslan ökar så fort du ser att vågen börjar dra nedåt och du slipper den där proppande ångest känslan som en hamburgare ger på en tisdag, "whyyyyy? i did it again, jag är sämst" osv osv.

Självklart så är det okej att unna sig saker ibland. Du ska inte behöva tacka nej till en tårbit på ett tisdagskalas bara för att det inte är helg, antingen ersätter du tisdagen med en helgdag eller tar du en mindre tårtbit och skippar sju kaksorter. Vet man med sig att man har svårt att sätta gränser för sig själv så är nog "Noll tolerans" ett bättre alternativ "är det vardag så är det", för annars finns det risk att det börjar med en kaka där och en bulle där, lite sås till biffarna och sedan är du tillbaka på noll igen.

Sedan kan jag verkigen rekommendera dessa choklad nutrilett dryckerna, de var dessa jag började med då jag ammat färdigt och under dessa tre-fyra veckor rasade jag ner alla mina överblivna graviditetskilon, vilket var en hel del (8kg om jag inte minns fel, som var kvar efter de 4månaderna jag ammat, gick upp 16kg totalt). Är nu nere på -1kg vad jag vägde på inskrivningen och jag vill inte gå ner mer, så jag har hittat en balans som passar mig i vardagen och som varken får mig att öka eller minska i vikt.

Att man måste ut och springa 5000mil per dag är en fet jävla lögn, det räcker med så lite och bara att välja bort frukost och kvällsmackan kan ge flera kilo på ett år.. true story! : )

Sedan är det ju självklart bara bra för kroppen om du tränar någon gång i veckan, men bara en 30min promenad per dag räcker långt och den tiden borde vi alla kunna förmå oss till! : )


Carrooou belives in yooou.. "yes, i dooo"


Brrm-brrmm

Vi tog en riktig heldag i stan igår och hann både med handling, träffa Noels mormor och gammelmormor och avslutade sedan dagen med ett besök på Johans jobb där Noel fick åka grävare med pappa igen. Han älskar det verkligen och tokskrattar och flinar under hela tiden. Då vi skulle gå därifrån så blev det tjurbebis, han stretade emot, slet sig loss och började att springa mot Johan och lät "Brrrm-brrrmm", sedan blev det ett hysteriskt gråtande då "onda-mamma" tog bort honom från allt det roliga och satt in honom i tråkbilen igen för att åka hem.

Idag har vi sällskap av Noels morbror och även Lennie har hunnit sig hit på en kopp kaffe. Nu sover Noel ute i vagnen och jag ska försöka mig på en till uppgift till veckans redovisningsarbete.. : )


en snabb visit till birsta

Bilen är städad och doftgranen är på plats. nu blir det lite kaffe och packning av skötväskan i väntan på att Noel ska vakna så vi kan rulla ner och hämta upp morbror för lite mathandling i birsta.. : )


det går bra nu

‎"Alla människor har samma värde"? Vi må alla födas lika värdefulla, men då en person som ej härstammar från detta land våldtar och förnedrar våra tjejer, så lägger jag helre en slant på "Britta 85" som var med och byggde upp detta land.

Har en person vars vardag till störst del består av förödelse, en person som saknar empati, kostar oss pengar och tycks må bra av att förstöra för oss andra genom våldtäker och kriminalitet. Har den personen samma värde som våra äldre, de som en gång byggde upp detta land?

Snart får svenska folket fakta skrivet om hur mycket invandringen egentligen kostar oss och de konsekvenser en slapp invandringspolitik ger. Det känns lite naivt att fortfarande blunda för det fakta som står skrivit överallt. Sverige är rädd för sanningen, men den kommer.. Behöver knappast tillägga att det var ett fint resultat som visades igår, även om det kunde vara stora skillnader då det gällde annat.

djess

Lite öl och biljard ikv kommer sitta fint.. sedan har jag bestämt mig för att behålla min nuvarande färg i håret, tycker den går lite åt ljusbrunt sedan jag färgade det mörkare blont iaf.. nej, nu ska jag packa det sista innan Johan kommer hem och vi ska rulla ner över.. tjing!


jag har ett dilemma..

Ska jag förbli (mörk)blond eller färga håret ljus, ljus brun?

och ja, jag har bara  förlängning i halva håret.. mest för att ge er en bättre helhets(?)känsla.


kryssning

Juste, det har jag ju glömt att berätta.

Den 1Okt åker vi iväg på kryssning. Karibien tror jag det blev, strålade sol och vi skulle väl bli borta en månad eller så? läste inte så noga. eller så var det Åland? minns inte.

Vi (jag, Johan, Lennie och Tobbe) åker iaf buss ner och hem, vilket kan resultera i en 2dagars då vi inte anländer till Svall fören 00:05 på lördagen/söndagen. var ju inte igår man streckdrack så det kan ju bli intressant?!

Resten (Emma, Niclas, Tomas och Magnus) åker bil ner och förhoppningsvis så kommer allt gå enligt planerna så hela gänget stiger på båten tillsammans..

Att jag längtar ihjäl mig är knappast någonting jag måste berätta. Kul att få lite utgång och samtidigt slippa Sundsvalls uteliv. Nedräkningen har startat!


plugg

Nu har jag gjort färdigt veckans uppgifter
.. så jävla skönt. Har även påbörjat nästa veckas redovisningsuppgift, har bestämt mig för att ligga åtminstonde en vecka före, kan vara bra ifall man skulle få för sig att bli sjuk eller något. känns som riktigt plugg väder idag, regnet öser ner och jag har ingen lust med att göra någonting annat iallafall.

Boken, kaffe och kladdkaka - check. upptäckte att jag gått ner 2kg i veckan på att bara suttit på arslet, bra? förmodligen inte.. men det firar vi med lite kladdkaka och grädde iallafall.

Nä, nu kör vi! : )

magsjuka?!

Illamående, kallsvettas, yr, svidningar i magen, trött och spytt två ggr imorse. nu hoppas jag att Noel somnat i vagnen, för då ska jag bara lägga mig på soffan och vila. håller tummarna för att det inte är någon magsjuka, har förmodligen med stress och magkatarr att göra, jag vet inte alls.. kan inte komma på att jag ätit något konstigt iaf..

Noel har tid på Bvc kl 13:30 för 1års undersökning och spruta, men det får nog pappa komma hem och följa med honom på. vet inte hur jag mår då, eller om det är lönt att komma dit och smitta ner en massa människor om det nu skulle vara någon slags magsjuka? svinigt jävla jobbigt har det varit på morgonen iaf, med en energisk bebis och en mindre pigg mamma.. jaja.

Grattis Elin på födelsedagen! : )

lek på drakborgen

Hej bloggen!
Nu har vi precis kommit hem igen efter att ha spenderat förmiddagen på drakborgen med bästaste Emma och Anton. Grabbarna körde på järnet och Noel somnade som en stock nu på vägen hem, vaknade dock då jag stannade bilen på gården som vanligt, men jag lyckades få honom att somna om igen inne i hans säng, så där ligger han nu och ska få sussa vidare en stund till.

Annars så är Lennie påväg hit på lite kaffe och resten av kvällen kan jag sitta med gott samvete i soffan, då Noel fått lekt av sig idag och jag faktiskt inte behöver storleka med honom.. :b så funkar det va?

Får tacka min kära sambo för att han inte fixat bilen än, så att den fortfarande går slött som satan, samt min vän Emma som låg framför mig då det hade fet snutkontroll i krånge.. körkortet är kvar, tack å tack!

tävling



Jag tävlar om ett presentkort värt 450:- från Lillfinger
hos Mansondust.blogg.se för att vara med och tävla klicka här!


en ny vecka

Självklart
så var det fel på "post-systemet" så kan inte hämta ut psykologiboken.. blööh, inge plugg idag. Blir lite kaffe och lennie-time nu ist. Noel är fortfarande lite sjuk och jag skulle behöva hämta ut min internetbank som också ligger på posten.

Påbörjade faktiskt nästa veckas redovisningsarbete igår, handlar om försvarsmekanismer.. "Ge två olika exempel på situationer där en människa använder sig av en försvarsmekanism. Förklara också varför de används". sjukt kul.. jag älskar att skriva och ser inte den här kursen som något extra stressobjekt, det här är snarare avkoppling för mig och det kommer nog flyta på fint. även fast jag inte har tid på dagarna att plugga eller helgerna framöver då Johan förmodligen ska jobba. men man får passa på då Noel sover under dagen och på kvällarna, sedan är det ju bara en 5veckors kurs så den är ju snart slut iaf..

Nu - kaffe och forsatt skrivning! : )

buzzador - pampers active fit

Du har blivit utvald till kampanjen för Pampers Active Fit!
I den här kampanjen kommer du få hem ett paket med Pampers Active Fit storlek 4 (7-18 kg) + sex samplesförpackningar med fyra blöjor i varje.

Jag har registrerat mig som buzzador och föreslår att du också gör det! som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Klicka
här för att själv bli medlem och så att det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Inotx)

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du klicka här istället.


i hate you Phillip

Igår slösade jag bort 1timme och 33minuter av mitt liv.

Den må vara verklighetsbaserad och jag borde gilla den bara för det, men den var långt ifrån sevärd. Kärleksfilmer i övrigt ligger längst ner på listan bland mina favorit genrer, längst ner tillsammans med Sci-fi och dramer. Det här kärleksdramat saknade både humor och innehöll ett oräkneliga antal bögscener, det var segt och absolut det mest bedrövliga jag sett i hela mitt liv, (vilket iofs inte säger så mycket, eftersom jag annars försöker undvika dessa romantiska dramer och helst ser på bra film). den hade lite potential och historien bakom allt kärleks svabbel skulle kunna byggas på till en intressant film, men icke.

I love you Phillip Morris - se den ej!


kikar på Rorri i räääjserbilen


friskluft





Lightning Mcqueen elbil



Tack morbror/ Nolle! : )


vakna upp och lyssna! : )

Lite intressant att endast 5% av alla de invandrare vi tar in i Sverige är flyktingar. Är det inte bättre att lägga våra resurser på människor i nöd, de som verkligen behöver våran hjälp? och är det inte sedan länge dags för oss att sätta lite krav på de människor vi släpper in i vårat land? allt resulterar i utanförsskap, hat och otrygghet och så byggs inte en välmående land.

Nu tycker jag att ni oavsett politiska åsikter går in här och lyssnar igenom allt, sedan springer ni till närmaste ställe och förtidsröstar.


vunnen auktion



120kr = billigt! var över 2år sedan jag köpte mig ett par nya jeans. under graviditeten så tänkte jag att det första jag ska inskaffa mig då jag är nere i min normala stl igen är ett par nya jeans och inte skulle det snålas in på dem. Men ja, det har fortfarande inte blivit av och varför betala en massa då man kan hitta billigt på tradera?!


sjukling

Skulle egentligen
rullat ner till Emma idag, för att umgås med henne och Anton efter två dagar hemma, dock med sällskap, but still. Men liten har 39 i feber så för honoms skull blir vi bara hemma idag, han total slocknade redan vid 9 idag, efter att ha suttit med mig i soffan och myst hela morgonen = inte till vanligheten.

På måndag ska jag börja läsa Psykologi A på distans, spännande.. längtar som satan och det där är någonting jag skulle kunna sitta och läsa i timmar, just för att det är så jävla intressant. Fick även en bekräftelse nu på mailen att boken blivit skickad idag, tack för det. blev lite orolig att jag inte skulle hinna få boken, då jag fick ett godkännande av kursen så sent som igår.

Nä.. nu blir det lite bloggläsning! : )

direkt från trädet




receptet på daimkakorna

Maria-Therese  ([email protected]) om baka baka liten kaka:
Hej! Kan du inte lägga ut hela recepten i bloggen. I länken ser man inte så mkt av dom då man behöver nåt lösenord. Dom såg såååå himla goda ut =)

Svar: of course.. era ord är min lag! : )

Daimkakor - farligt lätta och farligt goda!

175 gram margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3-4 enkelbitar hackad daim 

Smält margarinet i en kastrull.
Blanda i mjöl, socker, bakpulver och daim.
Klicka ut i muffinsformar.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter


lugna dagar

Blir ännu en hemma dag,
måste fylla på servo olja i bilen, men dunken hemma är tom och jag har redan kört alldeles för länge utan, eftersom den verkar läka, då jag fyller på jämt?! samma sak med vattnet, måste alltid ha en 1,5liters i bilen så jag kan fylla på då bilen håller på att koka sönder.. jaja, ska be Johan kika på det där ikväll..

Så vad händer idag? Lennie kommer nog förbi en sväng på en kopp kaffe och egentligen skulle jag behöva putsa fönstrerna, inte för att det behövs egentligen utan mer för att det "ska" göras. men det skjuter jag upp till helgen så jag kan göra det med en kopp kaffe i handen och skön musik i högtalarna medans Johan tar hand om Noel.

Nähä, jaha.. vad nu? läsa klart bloggar och sätta på lite kaffe kanske.

fingerfärg



och resultatet...


sister sin - outrage


mitt tips till er


lekdag

Idag leker vi bara med alla nya leksaker. senare idag kommer Jessica m.familj hit för att gratta Noel. Själv ska jag gosa järnet med Ebba-lii och förmodligen trycka i mig ännu en tårtbit.. och kaffe! : )

Ikväll ska jag och Noel göra någonting som jag ser fram emot, han fick nämligen en rolig liten pryl av sin kompis Anton igår. Med risk att kleta ner oss själva och allt annat runt omkring så kommer vi hålla till i duschen, lägger upp resultatet senare ikväll : )



mitt första kalas / N


Presentöppning på morgonen och en tröttmamma som vispar grädden



Tårtor och bulla


Presentöppning



Fika dax



Kusinerna leker på gungbåten och lite kärt främmande : )


goplutten våran imorse


baka baka liten kaka





Idag har det bakats tårtor, samt noblesse och daimkakor. nu är det bara garnering av tårtorna och bak av kanelbullar kvar, men det tar vi imorgon.


kalas förberedelser



kalashandling

Idag blir det handling inför det kommande 1års kalaset på söndag. jag hoppas vi har kommit ihåg att säga till alla om detta? vore det så att vi glömt just dig och du känner dig manad att slänga åt våran son en present och få en tårtbit i utbyte (=bra deal) då är det drop-in efter kl 14.. : )

idag kommer det även att inköpas en ny kamera, vilket betyder bilder i bloggen igen.

värsta åket

Nolle fyller år på söndag och det känns nästan lite som eran skyldighet att köpa den här åt honom.. om inte skamligt att inte låta honom få rulla in med den här på dagis.

storjävlastädning

Jag har dammsugit, skurat och putsat. torkat av alla skåpluckor, hyllor, bord, lister.. vädrat mattor, rensat bort onödiga saker i alla rum. Nolles tält rymdes i lekhörnan och med filtar, plädar och leksaker så är det nästan så man själv blir sugen att leka med alla plastleksakerna där.

Sedan har man i vanlig ordning, plockat ur diskmaskinen, tvättat och tagit hand om en energisk liten kille, som tack och lov har sovit under de tre timmar jag städat. hinner man med en kopp innan han vaknar tro? tveksamt!

update
nej, det hann man ej. hör smått pojkgnäll från vagnen, attans!