bullar på annat vis


Gör en bulldeg av 100 gram smält smör som blivit fingervarmt tillsammans med 5 dl mjölk. Lös upp 1 pkt jäst i degvätskan och blanda därefter i 1 tsk salt, 1 krm kardemumma, 1 dl strösocker och 11-12 dl vetemjöl. Blanda allt ordentligt, degen ska va rätt lös. Låt jäsa ca 40 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och tryck ut en rektangel. Bred på 100 gram mjukt smör blandat med 1 dl strösocker, 1 dl kokos och 150 gram finhackad vit choklad. Rulla ihop till en rulle och skär bullsnittar. Lägg snittarna i bullformar, blir ett tjugotal. Lät jäsa i ca 20 minuter och grädda sedan du penslat och strött på pärlsocker. Låt gräddas i ca 10-12 minuter på 225 grader..  Ät och njut! :)

KIKKI skriver:

Men vad duktig du är på att baka :) Jag har omtenta på lördag så det är mkt plugg den här veckan. Men vi kan se om vi kan styra upp något nästa vecka kanske! :) Hoppas ni mår bra :) Kramar

Sara- Mamma till Yrla och Noel skriver:

å va gott de lät. du kan inte lägga ut receptet på de där korgbrödet du bakade?


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar