recycling

Självklart ägnar vi oss åt återvinning här hemma. Man kan säga att vi ser det lite som vår skyldighet & här slängs ingenting innan vi helhjärtat försökt återanvända det igen.

AntiLice

Blev utvald till buzzadors kampanj för AntiLice, ett lusmedel som tar bort huvudlössen och deras ägg med endast en behandling. Endast 8 timmars behandlingstid, så är lössen & äggen döda till 100 %. Kan så även användas av barn från 6 månader & till skillnad från många andra hårlusmedel, så är den väldigt vänlig mot känsliga hårbottar & passar perfekt för små barn. Dessutom finns det ingen risk för resistensutveckling. Nu håller vi ju självklart tummarna för att vi slipper drabbas, men annars verkar det ju lösa sig smärtfritt & smidigt iallafall. Kanon om ni frågar mig! :)

Vill du också bli buzzador? Klicka på länken här, så det kommer fram att det är jag som rekryterat dig.. mitt användarnamn är INOTX! :) 

ljusa slingor

Gjorde som sagt ljusa slingor igår & det ljusades upp en hel del. Hade tänkt göra lite slingor i förlängningen med, men båda förpackningarna gick åt till mitt vanliga hår. Och jag har faktiskt bestämt mig för att skrota förlängningen för ett tag, har haft den sedan i början av maj & använder den knappt iallafall. Kan vara rolig att ha om det skulle vara någonting speciellt man ska på, men då får jag väl dra i lite ljusa slingor i den då ist. Tyckte det blev kanon bra iallafall & det blev lite mer liv i håret.. och tycker denna hårfärg klär hösten bättre.


ELF

Det vore bara elakt att behålla denna sida för mig själv. Jag är väl ingen som älskar att sminka mig eller gör det varje dag, men även jag blev sugen att göra en fet beställning härifrån. Att de sedan har de mesta i mineralsmink & att de flesta varorna kostar kring femton kronor, gör knappast sidan sämre. Lite bronzing, foundation, lösögonfransar & läppglans tror jag nog hamnar på min nästa beställning.. Ta ett kik & släng iväg en beställning ni med! :)

Underbara höst

Stressen som sommaren bidragit med lägger sig & allt går tillbaka till det normala igen. Jag älskar att inte behöva planera mina dagar, att nästintill isolera mig hemma & bara vara. Under hösten finns det inte längre några måsten under ens lediga dagar, utan det är helt okej att inte göra någontig. En härlig promenad i den friska luften, en varm filt, tända ljus, en kopp kaffe & en tre storlekar för stor kofta. Ikväll tänker jag välkomna hösten genom att göra lite ljusa slingor, det klär mig inte att vara så mörk på hösten.. 



bara bus

Juste.. jag hade ju en blogg också, hade jag för några dagar faktiskt glömt.. skönt att koppla bort det ibland. Ni har väl inte missat allt för mycket intressant kan jag tänka mig. I söndags kom Noels mormor & morbror hit & umgicks med oss under hela dagen, morbror Robin stannade så även över på godmiddag som jag fixade iordning tills johan kom hem, tio blev det middag.. färsspett med klyftpotatis & tzatziki. Senare på kvällen blev det film & hade tänkt svulla en massa gotta, men för andra veckan i rad så orkar ingen av oss, så dessa chipspåsar står fortfarande orörda i skafferiet & dipen börjar säkert snart bli gammal.

Igår åkte jag & Robin ner till äventyrsparken, där var elbilarna igång & det blev en massa lek & fika. Senare vandrade vi ner på stan där jag beordrats att köpa lite kläder. Johan tyckte synd om mig som aldrig handlar något åt mig själv, sedan var han tydligen less på allt gnäll om att jag aldrig hade några kläder också.. men jag tror nog att det förstnämda var den största anledningen. Hittade iallafall två par jeans (399kr st, carlings.. har ett par sedan tidigare & det är underbara) & ett linne för 99 kr på samma ställe. Avslutade med lite middag på allstar för Nolle & han satt så lugnt att jag & brorsan kunde avnjuta några kalla. Fick även besök av Lennie & tomten där & liten satt stilla på sin plats i två timmar, Johan trodde inte sina öron.

Idag är det nästsista pluggveckan & jag ligger sjukt bra till. Ska öka studietakten till 200% de nästkommande kurserna, att sitta & lalla på hela veckorna fungerar inte & om jag i huvudtaget ska bli färdig till jul, så har jag upptäckt att jag måste arbeta in det dubbla. 3 års heltidsstudier är det uträknat att ta för att studera upp gymnasiet, låter helt sjukt tycker jag.. tur att jag hade 1,5 år färdigt iallafall.

Nej, lite kaffe & plugg nu.. :)



Haft världens underbaraste dag med Jessica...

100media_imag183 (MMS)

Haft världens underbaraste dag med Jessica och barnen. Äventyrsparken, lek, fika och mys. En öl i lite solsken och glada barn. Kunde inte bli mkt bättre. Nu säger vi godnatt! :)


all that's matters


självkänslan, grunden till allt

"Ju lägre självkänsla man har, desto viktigare är det med ett snyggt hem". Jag tror det kan ligga mycket i det. Mitt hem är det viktigaste jag har, där har jag min trygghet, det är min borg. Är det inte städat och fint, så mår jag inte bra heller och man känner väl aldrig ett sådant lyckorus som då man sätter sig ner med en kaffekopp, efter att gett hemmet en riktig omgång.

Jag har aldrig tänkt något vidare på min självkänsla, om den är bra eller dålig. Somliga dagar är jag väldigt stark i mig själv, är helt övertygad om att jag kommer få jobbet jag sökt, att personerna på festen kommer älska mig, att jag ser bra ut och att provet nästa vecka kommer gå galant. Andra dagar är jag nere på botten, förstår inte vad som är felande med mig, då jag inte kan minnas någonting, tappar bort en sak, hittar en annan, för att återigen tappa bort den igen. Anser att alla i min omgivning är så mycket finare och bättre än mig, måste gå ner två kilo för att i huvudtaget kunna vistas ute och tittar någon en extra gång på mig, så måste jag ta upp spegeln för att kika vad som sitter i mitt ansikte. Så går dagarna upp och ner, vilket det säkert gör för alla, har jag fel? Därav har jag aldrig funderat på om min självkänsla är dålig, då den konstant åker berg- och dalbana.

Inte fören en nära vän till mig började tala om just självkänsla, så öppnade jag upp mina ögon för detta. Och i dessa självkänsleböcker verkar hemmet och ens självkänsla gå i ett och en god start kan vara att rensa bort allt som inte ger än någon energi, som allt onödigt skrot i lådor, skåp, garderober och förråd. Allt sånt som bara ligger och gnager i ditt bakhuvud och tar ifrån dig positiv energi.

Jag har iallafall bestämt mig för att beställa och/eller låna några böcker av en kompis. För även om min självkänsla möjligen inte är helt i botten, så kan den garanterat bli mycket bättre. Gör det ni med, för självkänslan är grunden till dina tankar om dig själv och styr i princip hela till liv. Även fast jag inte heller har sett på det så för bara några veckor sedan, så ska det iallafall bli spännande att göra dessa övningar och rensningar för att se vilka skillnader de egentligen kan göra.



den dömda helgshandlingen

Jag gruvar mig inför helgshandlingen. Den där jäkla helgshandingen som allid lyckas dra ner ekonomin i botten. Som alltid påväg in i affären så tittar jag & Johan på varandra & upprepar "bara det allra nödvändigaste". Vi nickar instämmande & här är vi fortfarande i tro om att detta kommer fungera.

Tre kassar senare möter vi inte ens varandras blickar i ett ångerfyllt leende, det vore bara pinsamt.. vi hade misslyckats... igen!

Senare i bilen måste jag alltid harkla till mig innan jag ställer den obligatoriska fråga.. "how much?". Johan hinner knappt ge ifrån sig det försynta svaret, innan jag slitit upp kvittot ur plånboken för att åter igen.. som alla andra gånger vara övertygad om att det inte stämmer. "Sällan" fnyser Johan åt mig, medan min hjärna matematiskt memorerar priset på ostar, kex och räkor (som självfallet ingick i det allra nödvändigaste) för att precis som helgen innan konstatera att allt stämmer.

Sjuhundrafyrtiokronor senare har vi så även varit in på bolaget.. & detta var till en enkel helg för två. Alkholister säger ni. Findrickare säger jag.

full fart hemma

Våran filmkväll igår blev avbryten innan den ens hade börjat, då Noel grät, vred & vände på sig, magont we think. Slutade med att han fick somna mellan oss & sedan låg han & vred på sig nästintill hela natten & gnällde, så då alarmet ringde imorse strax efter sex & Noel även vid halv sju var nästintill oväckbar, så bestämde vi oss för att han skulle få vara hemma med mig idag. Halv nio klev han upp & har ändå varit helt slut idag, dock inget som tydit på något magont iallafall. Blev en riktig mysdag, med lite bakning utav kärleksmums, utelek & mys i soffan.

Nu är jag trött.. för nå fruktansvärt jobbigt det är att köra tusen procent med en tvååring, jämfört med att sitta & studera... som vi kör det dubbla av imorgon istället! Hörs på! :)


dagiskillen våran

Våran kille är alltid helt slutkörd då han kommer hem från dagis. Först skriker han en massa för att han måste gå in & inte får vara ute & leka, sedan efter middagen däckar han halvt av i soffan till playhouse disney. Har blivit långa dagar för honom nu, men på torsdag då jag fått besikta bilen så kommer jag skjussa honom lite senare till dagis & johan får sköta hämtningen, eller tvärtom. Kul att höra av personalen att han är så glad, leker på & stormtrivs, då slipper man iallafall ha dåligt samvete för att han är där, då han mest troligt har roligare där än vad han någonsin har hemma :b

Nu sover han iallfall & vi ska nog se någon film ikväll.. Imorgon är det plugg som gäller igen & jag borde bli klar med veckans uppgifter då om jag bara kör på! :)



mannish kalas

Om två veckor var det hela två år sedan våra liv startade på riktigt. Två hela år sedan vi fick träffa våran prins för allra första gången & det ska ju självklart firas stort. Händige Manny har blivit en stor favorit här hemma & han sover både i sin Manny pyjamas & med sin Manny pusselbit, så självfallet ska det kalasas i ren "mannish" stil, som Noel så fint kallar sin favorit. "Kjama Mannish" säger han ofta då han ligger i sängen & ska sova.. hans största dröm vore nog om Mannish i egen hög person skulle hoppa ut genom tv:n & leka med honom.

Hittade iallafall en massa fina Händige Manny saker till kalaset, från barnkalaset.se. Kan bara föreställa mig Noels lycka, då han upptäcker att Manny tagit över vårt hus, att han sedan ska få presenter & gofika lär knappast göra hans dag sämre. Älskade ungen, som är värd allt & lite till.


selånger marknad

Igår blev det ett besök på selånger marknad. Det var strålande sol & jag tror jag bar linne & skjorts för sista gången i år, kändes verkligen som sommarens sista dag. Lillen fick åka lite karusell & vi hittade allt vi hade planerat. Bl.a. min efterlängtade fikakorg, som jag suktat efter varje år, men alltid snålat in på.. trots att de faktiskt inte alls är speciellt dyra & jag alltid saknar den då sommaren väl kommer igen. Noel fick sig två t-shirtar, en ramones & en med en grävare på som det står "grävmaskinist" på ryggen. Tufft tyckte han! Han fick så även ett par arbetsbyxor, så nu kan han följa med pappan & jobba som han så stort tjatar om vareviga dag. Lite underkläder till mig & självfallet en massa strumpor blev det också.

Blev varken köpt någon langos, munkar, chips eller majskolvar.. det glömdes helt bort & man saknade det lite då man kom hem, det brukar ju vara halv grejen med marknaden, åtminstonde då man var liten! :P


dop & pokerkväll

I fredags var vi först som sagt på dop för lilla Liam, Noes kusin. Var hur fint som helst, en massa gott fika, trevligt umgänge, fin sång & snälla barn. Då dopet var färdigt så rullade vi neröver för att som tänkt gå på selånger, men det lilla duggregnet övergick snart till ett spöregn & vi handlade lite på konsum i Bergsåker för att sedan vända hem över igen & ta det på söndagen istället..

På kvällen blev det sedan surströmming & poker.. Alltid lika trevligt, synd att klockan gärna blir alldeles för mycket.

pannkaka med kallkorv, annars fåre va.

Såg hur Johan satt och åt på någonting farligt likt falukorv för några dagar sedan.

"Oh no, vad äter du? säg inte att det är... Johan förfan äter du falukorven vi ska ha till pannkakan imorgon"

"Ehhh.. jo det är falukorv, men till vad saru? pannkakan? höhö, rolig du" *snaskar i sig en tugga till*

"Men vafan, jag hade ju sparat den biten till pannkakan.. do you remember?" *lägger huvudet på sned*

Och svaret han ger mig, ger mig än idag ångestryckande skakningar.

"Vem fan äter falukorv till pannkaka? Please Carro överför inte denna sjuka idé på vår stackars oskyldiga son"

"Klart som fan han ska käka korv till pankisen" sa jag

Seriöst.. äter inte alla pannkaka med kall falukorv till? Trots att jag är väl medveten om att korv & pankisar går hand i hand, så blir man ju ändå små sugen att googla på det.. ni vet som med allt annat? (inte för att jag tvivlar på min exemplariska blandning eller så) & vad får man fram, typ tre träffar.. som Johan envist tror att jag själv har skrivit. Nästa gång någon googlar korv och pannkaka så hoppas jag innerligt att de kommer till denna sida & får då klart för sig en gång för alla, att pannkaka ska ätas med korv, annars fåre fanimig va. Satt sådär, då har vi gjort det klart för oss.. ingen sommar utan reagge, ingen sol utan regn & ingen pannkaka utan korv.


free friday

Idag fick Noel vara hemma med mig. Vi startade morgonen med lite sovmorgon till åtta, sedan åt vi gofrukost, bestående av frallorna som bakades tidigare i veckan, sjukt goda & porösa som Johan så fint uttryckte det.. ni borde testa dem (slänger upp receptet senare på mat- och bakbloggen). Sedan har vi fördrivit dagen med att leka ute, Noel har vattnat alla uteblommorna tio gånger om, vi har plockat röd- och svartvinbär och hallon & hoppat på grannarnas studsmatta. Blev dock inga bär att spara, då det var sjukt lite i år.. tur det fanns mycket året innan, så vi fortfarande har kvar i frysen.

Då Johan slutade drog vi & handlade i Hammarn.. & nu sover Noel. Imorgon blir det dop för Noels kusin Liam, följt av selånger marknad! :)

Nu ska jag photoshopa lite & dricka nån öl.. :)

som att slå tiden över käften, typ.

Det bästa med att läsa på distans, är att man själv får lägga upp sina dagar precis som man själv vill & det ger än faktiskt en massa extratid till annat. Idag har jag exempelvis hunnit att baka inte bara en, utan två gånger.. plockat, stökat ner, för att åter plocka igen, löst världsproblem, skapat världsproblem, planerat kommade inköp, kollat ekonomin, strukit kommande inköp & väntat på att dagen ska ta slut. För så roligt var det.. thumbs up för att plugga på distans.

Har en tvångstanke (läs; många fler egentlingen) att jag alltid måste göra klart allt jag påbörjat, direkt.. Är diskmaskinen klar så väntar MAN (läs; jag) INTE tills vattnet ruttnat på tallrikarna, utan tar det direkt.. för att jag vill (inte för att jag måste.. viktigt!). Har man saker att plugga så går MAN (läs; jag) INTE på birsta, dricker kaffe, käkar en kaka.. möjligen fyndar en tröja.. drömmer sig bort, köper en kaka till..(vad vet jag?). Utan man pluggar skiten ur sig själv de första två-tre dagarna, kvällarna (nätterna?) istället, för att slutligen belöna sig med några lediga dagar, som ni enligt ovan kan göra bedömningen, att jag tar väl tillvara på.

Och imorgon ska jag hjälpa en ungkarl i nöd med städningen.. kan ha tagit mig vatten över huvudet, men hey.. är man ledig så är man & vad kan man göra bättre på sin lediga dag än att hjälpa andra? Sån är jag..



Utan distanskurser hade vi inte existerat..


stor bakning

Har precis pluggat in halva nästa vecka & det tänkte jag fira med lite bullbak. Blir gamla hederliga kanelbullar & vitchoklad- och kokosbullar, har gjort dem tidigare & kan verkligen rekommendera er att göra dem. Recepten hittar ni på skafferietslycka! :)

my week


fikapaus

Har man suttit konstant & pluggat 8-16 två dagar i rad, utan paus.. så är man tametusan värd lite gofika också. Nu är veckans arbete färdigt & imorgon kan jag lugnt påbörja nästa veckas. Ska även ner en dag till min brorsa & städa & fixa i hans lägenhet.. lite extra jobb är aldrig fel.

Nu ska jag kika lite recept på matbröd som ska bakas & snart kommer grabbarna hem! :)

dagarna som kom & gick

Helgen var härlig, även om den inte riktigt gick enligt planerna.. blev väldigt lugn, men det kan vara skönt även det ibland. Glömde min plånbok på jacks i lördags, sedan kunde jag varken komma in där eller på något annat ställe då jag saknade leg. Kom då inte heller in på självaste jacks tio minuter efter jag glömt den, men vad gör det? då man får tillbaka plånboken dagen efter, med alla pengar i. Hade även snålat ner på middag både fredag & lördag för att jag skulle kunna lyxa till det lite på lördagkväll/natt, men då jag inte kunde använda pengarna, så blev de genast en mycket billig helg, kanon! (känner ni min optimistiska inställning till att ALLT sket sig?!)

Nu har en ny pluggvecka startat & jag kommer mest troligt bli färdig med den här veckan vid lunchtid. Skulle verkligen vilja ha ett extra jobb, men hur enkelt är det då man bor sju mil ifrån alla jobb & att pendla 14 mil per dag för några små strötimmar skulle varken ge mig extra energi eller några vidare besparingar.

Har sökt lite jobb jag tycker verkar intressanta & gärna skulle se mig själv att arbeta med. Söker bara sånt jag verkligen skulle bli glad av om jag fick & förväntningarna att jag i huvudtaget ska få dem är rätt låga. Det är alltså inga jobb som jag bara söker, då jag helst av allt hade sett mig själv att plugga färdigt. Men hör de av sig så vore det jätte kul & gör de inte det så fortsätter jag bara att plugga, som planerat.. win-win situation.

Har precis städat nedervåningen, gjort iordning lite kaffe & Noel har åkt på dagis.. nu ska jag nog lägga mig i soffan en 30 minuter innan jag kör igång med pluggningen igen.

Hoppas ni alla som gått på arbetet igen efter ledigheten, haft en kanon semester! :)



Ville & Noel åt glass i torsdags. Ville som även fick en lillasyster i Söndags. Mys! :)

Jessica & jag på kräftskivan i Korsta.


speed update

Haft mys på stan idag med Sandra & hennes son Ville. Nu har Johan hämtat upp Noel & jag sitter hos Jessica redo för två barnlediga dagar.. Hörs på efter helgen gott folk! :)


höstkläder <3


Älskar höstkläder & en mysig kofta tillsammans med ett par jeansskjorts är grymt snyggt enligt mig. Det är inte för avklätt, samtidigt som man inte helt har lämnat sommaren.. perfekt! Att grått är favoritfärgen syns rätt tydligt här & det finns väl ingen färg som passar så bra till hösten som just grått. Önskar verkligen jag kunde klicka hem allt detta nu, men så kom jag på att jag studerade.. jädrans! Kanske ni arbetande kvinnor kan få lite inspiration utav detta iallafall? Haha.. nej, blir till ett kik på bik bok i helgen iallafall, får se om det följer med någonting hem! :)

alla goda ting är tre

Idag har vi fördrivit ännu en dag med bakning & det blev hela tre sorters. Så nu är all bakning färdigt till Noels kalas om lite mindre än en månad.. bara kanelbullarna & tårtorna kvar, men de gör vi dagen innan. Kommer knappast klara av att hålla mig ifrån bakningen en månad iallafall, men allt är ju inte tänkt för Noels kalas heller, utan det har mest blivit något jag intalat mig själv, då jag bakat för mycket :b Är alltid fint att ha lite kakor & muffins i frysen också! :)

Recepten slänger jag upp på bak- och matbloggen senare. Nu ska jag ta en kopp kaffe, för trot eller ej.. men lillskrotet ligger uppe i sin säng & sover, var flera månader sedan han sov på dagen tror jag & lite skönt är det ju! Senare i eftermiddagen kommer Noels mormor på besök, det ser vi alla fram emot! :)

living after midnight

Sedan måste jag bara säga att jag längtar nå kopiöst till slutet av veckan, för då har jag nämligen inte bara en, inte heller två, utan hela tre dagar med min älskade vän Jessica framför mig. På torsdag åker jag & Noel in till stan för att umgås med henne & Ebbis.. & sedan erbjöd sig Johan att han kunde vara hemma med Noel, så jag fick en hel fredag & lördag barnledigt med Jessica. Är ju så sjukt mycket tid att lägga bara på sig själv, så jag vet inte hur jag ska förbruka den.. en utgång blir det iallafall & några riktiga tjejdagar med solning, masker, öl (hade låtit bättre med vin, I know).. lovlie är bara förnamnet! :)

äckligt enkelt



Här står man & rullar, steker, smular sönder & kastar bort en massa tid som om den vore oändlig. Då man istället bara kan rulla & slänga in det i ugnen istället. Sparade säkert en halv timme idag, då jag istället för att steka hamburgarna istället lät ugnen göra det åt mig. Att det sedan blev sjukt bra & att man slapp tillsätta en massa extra fett att steka i gjorde ju saken ännu bättre. Kände bara för att dela med mig utav denna uppenbarelse, ifall ni precis som jag helt hade missat att ni hade en ugn & att den gärna gör jobbet åt er!


dagens tips; photoscape

För er som precis som jag ofta använder er utav mobilkameran & saknar en systemkamera (som alla andra uppenbarligen har nu för tiden?), så kan jag varmt rekommendera photoscape. Bara genom att ändra kontrasten & skärpan på dina bilder, så får de genast en mycket starkare & bättre bild. Att det sedan finns hundra andra finesser med detta program är bara en bonus & att det går att ladda ner gratis är nästan för bra för att vara sant. För att börja använda det redan idag, klicka här!

Studieböcker till försäljning

Någon som ska läsa Psykologi A, Etik & livsfrågor, Samhällskunskap A, Företagsekonomi A, Rättskunskap eller Naturkunskap A. Hojta till, har böcker till salu! :)

Alla är i fint skick.. samhällskunskapsboken är dock ett flertal år gammal & var begagnad då jag köpte den, finns även lite anmärkningar i den, men den fungerar ju lika bra för det! Psykologi A boken har Noel lyckats rycka ut första sidan på, men den följer med boken & försämrar knappast dina studiechanser.. :)

Är du intresserad så skicka ett mail till: [email protected]

baka, baka.. liten muffins

Vi startade morgonen med lite bak tillsammans. Blev blåbärs- och rödvinbärsmuffins & just nu sitter Noel i soffan & smaskar i sig sitt verk, samtidigt som han målar & tittar på händige manny.. en överlägsen kombo om du frågar honom! :)

Snart får vi lite främmande & sedan tar vi nog en promenad innan middagen.. verkar vara lite höstväder ute idag? friskt & skönt.. :)

(klicka på bilden för att komma till receptet)

SMS-inlägg

100media_imag150 (MMS)


The hunting in Connecticut

"När Sara och Peter Campbells son Matt blir diagnostiserad med cancer flyttar de till Connecticut för att behandla honom. Matt plågas av paranormal aktivitet i det nya huset och hans mor kontaktar en präst som ska driva ut andarna. Plötsligt blir Matts tillstånd värre och det utvecklar sig till en kamp på liv och död..." - Filmpunkten

Den här filmen känns obehaglig rakt igenom & det går ångestliknande känslor genom kroppen från filmens början tills dess avslut. Den sägs vara verklighetsbaserad eller som det stod "based on THE true story" & visst kan den kännas lite overklig & överdriven, men vem skulle kunna bevisa att det inte skulle kunna ske? Så länge jorden skapades genom en stor smäll, så får vi nog låta resten vara lika osagt.  Detta är en riktigt nervpirrande film som jag rekommenderar starkt. En fyra får den av mig..

fint spenderade timmar

Puuh.. för att vara våran sista semesterdag tillsammans, så har vi varit väldigt effektiva. Det har dammsugits, torkats & skurats. Tvättats, vikts & tagits reda på alla saker för återvinning. Även Noels rum fick sig en total genomgång & jag har lagat en köttgryta.. på grädde & kalvfond, så simpelt & hur gott som helst.

Mina studier börjar ju som sagt idag, men första veckan såg så lättsam ut att jag kör två veckor nästa vecka istället, eller möjligen lite grann nu på kvällarna. Programhantering är det iallafall & jag har bestämt mig för att köra kursen utan bok, då den annars kostar en femhunka & den inte verkade så avancerad iallafall. Noel blir iallafall ledig med mig nu i veckan & i slutet av veckan ska vi nog åka ner till Jessicas stuga med henne & Ebbis.. lite beroende på vädret & så.. men håller tummarna för att det blir sol & att det blir av iallafall! :)

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan vi bänkar oss i soffan, för att se fortsättningen på "The hunting in Connecticut", som förövrigt är en sjukt obehaglig film..

Noels sovrum

Ett rum som inte riktigt blivit prioriterat tidigare är faktiskt Noels sovrum, då vi bor i ett tvåvåningshus & han istället haft sin lekhörna under trappen i vardagsrummet. I framtiden (innan jul om jag får bestämma) så kommer Noel få ett av de större rummen på övervåningen, som i nuläget inte används & behöver en total renovering, då det är ett gammalt kök där sedan tidigare. Men idag så tog vi slag i saken & tog upp alla leksakerna & fixade ett riktigt sovrum till honom. "Golils rum" sa han glatt & då vi frågade om han gillade sitt nya rum, så sa han högt "ja, Jaaa.. JAAAA" och log stort. "Golil rum, tova" "kom pappa" sa han sedan & sträckte ut handen till honom & ville gå upp på sitt "nya" rum för att sova.. (vilket visserligen inte fungerade.. but still).

underwear update

Skulle behöva göra en liten beställning av underkläder.. någon som kan tipsa om en schysst sida? Har gått igenom hela nelly.se & inte ens där hittar jag något som faller mig i smaken, både pris-, stil & storleksmässigt. Så var köper ni era underkläder eller finns det någon sida med en rå jävla rea just nu? Tell me...


Från nelly.se


en äkta söndag

Idag har vi haft en riktig söndag här hemma. Slöat i soffan, kikat på serier, bakat & varit allmänt sega. Noel älskar att baka & eftersom jag inte är så mycket för bakverk själv, så är det perfekt att låta honom provsmaka efteråt & även idag fick det godkänt.. får hoppas det duger till hans kalas också om lite mindre än en månad. Perfekt att baka redan nu & frysa in, så slipper vi stressa med det senare.

"Golil baka" säger han sedan då han sitter i fotöljen & smakar på vårt verk. Goungen!

baksöndag



Klicka på bilden för att komma till recepten! :)


gratis dagispåse

Ett tips till er mammor (och pappor) som bor i Stockholm, Uppsala, Borlänge, Jönköping, Umeå, Göteborg, Malmö, Norrköping, Karlstad eller Örebro. Klicka in er på dagispåsen & få en påse fylld med en massa roligheter, bl.a en dvd, värdekuponger, en utflyktsmugg, mellanmål & en massa mer. Påsen i själv fungerar bra att använda till dagis & fylla med extrakläder & andra behövliga ting! :)

Synd för oss som bor i Sundsvall eller någon annan stad än dessa, men ni kankse känner någon i följande städer att tipsa eller någon vänlig själ som kan hämta ut denna dagispåse åt er ist? :)

filmtajm & svull

Kör igång med en liten rysare, sedan tänkte vi lugna ner oss med "your highness". En massa onyttigheter är obligatoriskt & svullar det gör vi tills nästa måndag, då allvaret drar igång igen & vi ska börja våra nyttiga mat & allt annat veckor.. Haha, Johans idea not mine. Tror faktiskt jag har en grym ämnesomsättning, äter ofta en massa skit & tränar aldrig.. innan graviditeten så kunde jag trycka i mig en chipspåse med hopp om att gå upp några gram. Men nu är jag ju bara tjugotvå & det är väl ungefär då kilona brukar komma smygandes.. jaja, var var vi & hur fan kom vi in på det här?! ska se film iallafall & svulla.. gotta love it!


a letter to someone like you


men äré lörda så äré lörda..


and a little bit of jack..


Lägger upp recepten inom kort, för detta är något ni alla borde testa.. whiskyälskare eller ej.


lite besökare?

Ännu ett litet tips; bloggriket. Perfekt för dig som vill öka antalet läsare på bloggen. Om det fungerar vet jag inte ännu, då jag precis surfat in där, men vi ger det ett försök. Gör det du med genom att klicka in dig här!



i det enkla bor det vackra


extremefood


Måste få tipsa er om en sida med lite annorlunda & schyssta varor. Alla som älskar kött, grillat, whisky eller starkmat borde ta sig ett kik dit genast.. & ni andra med för den delen. För er kanske lite gräshoppor med salt n' vinegar, bacon eller cheddar cheese vore något. Hur som haver.. klicka på bilden för att komma till sidan! :)


pysslade ihop lite


I need a dollar, a dollar that's what I need..

Var som sagt på dollarstore en sväng idag & även fast jag älskar detta stället, så fanns det en person som älskade det ännu mer.. detta är en person som annars ratar alla affärer oavsett innehåll.. nämligen Johan! Medan jag plockade ihop några enstaka små saker (även fast jag hittade tusen, som jag la tillbaka, tog upp.. för att återigen lägga tillbaka igen, då de faktiskt inte var nödvändigt, utan mer "måste-ha-pgr-av-priset" varor), så fyllde Johan snabbt upp vår kundvagn med hela sju stycken kastruller/stek- och wokpannor, lite ölglas, fiskesaker & andra nödvändiga ting.. faktiskt! En annan som plockade i grej efter grej i kundvagnen var min kära bror, även han tycktes älska detta ställe & den som hade handlat färdigt först var (om vi bortser från Noel) sjukt nog jag själv. Johan lovade mig även glatt att vi ska ta en sväng dit igen om ett tag & då även besöka Albert & Herbert som vi fick strunta i denna gång, då det inte rymdes en äppelkärna till i bilen.

Jag hittade utöver dessa saker nedan, även ett par örhängen, skrubbhandskar, ett par solglasögon, lite doftpåsar & en hatt till min älskade vän Jessica.. :)


våran semester tillsammans















Blev en helt underbar semester tillsammans & mycket bättre än mina högsta förväntningar. Att vi även fick Noels morbror med oss två nätter gjorde knappast saken sämre & varken stugan, läget eller vädret kunde varit bättre. Vi skulle ju egentligen åka iväg igår tills på söndag, men då det skulle bli regn under hela helgen, så valde vi att tjuvstarta semestern tidigare istället & det gjorde vi rätt i! :) Var även på dollarstore i Hudik på vägen hem & fynden tänkte jag dela med mig utav lite senare.. :)


semesterledigt

Nu tar bloggen semesterledigt några dagar & vi lika så.. Håll tummarna för fint väder nu, speciellt i början av veckan.. men gärna även helgen, såklart!

Sköt om er, så hörs vi på efter helgen eller något! :)