älskade du



sol i sinnet


Vilken underbar jävla dag
. Startade dagen klockan sex, med mys fram tills dagis lämningen vid nio. Bar jävla asfalt och solen i ögonen, skulle kunna fortsatt köra en tusen mil till. Väl hemma blev det en massa plugg & jag har precis skickat in min rapportskrivning, så nu är det bara att hålla tummarna. Ska åka och hämta Noel på dagis om en stund och senare ska vi bara mysa med varandra och fira att rapportskrivningen är inlämnad.

Bokade även kryssningen igår.. så den tjugofemte mars drar vi en tredagars till Helsingfors.

brytbröd



Johan gjorde en svinjävlagod kräftsoppa & jag bakade brytbröd till!


mysig söndagsmorgon

Imorse klev jag & Noel upp vid sju tiden. Myste på i soffan en stund, innan vi tog tag i bullbaket. Var inte färdiga fören vid halv elva & då gick vi upp för att väcka upp pappan i huset. Blev lite mys & bus nere en stund, innan det var dags för Noels vila. Nu sover han, Johan stökar på i köket & jag tänkte skriva lite rapportskrivning (är nästan ikapp mig) & läsa lite bloggar.. : )

Senare kommer Lennie hit & då ska det bokas kryssning..




familjedag i birsta

Igår var Johan ledig & vi hade en heldag tillsammans. Åkte ner till birsta vid 9 & Noel fick sig lite nya kläder, bla ett par jeans, en svart långärmad & tre t-shirts (kizz, The doors & Rolling stones.. as snygga). Jag köpte mig ett par beiga plyschmjukisar, brun utan sol & en mascara. Sedan blev det en massa mathandling & en present till lilla Amanda!

Avslutade stadsbesöket med ett besök hos familjen Malm/Sellén. Träffade ju Amanda en sväng redan i torsdags, men igår fick jag hålla henne & oj vad liten & söt man kan vara.. helt otroligt. Man har ju vetat att Emma varit gravid, men aldrig riktigt förstått att det skulle komma en liten människa.. jag skulle ju ljuga om jag sa att man inte blev väldigt bebissugen, men det är ju en lång väg innan man får dem i famnen & det är ett steg jag inte orkar ta i dagens läge mitt i allt pluggande. Vi åt gomiddag med dem & rullade inte hemöver fören vid sju tiden.

Blev bara att lägga Noel direkt då vi kom hem & sedan kikade vi på tv & drack nån öl. Idag fick jag sovmorgon till halv elva, var inte meningen att jag skulle sova så länge, men vaknade inte innan & det behövdes kanske? Då jag klev upp så stod Johan & skurade golvet & kaffet var på.. det där skulle man kunna vänja sig vid!

Nu ska jag skriva lite rapportskrivning, medans Noel sover.. Vi hörs på sen! : )




tävling hos Erika



"Jag tävlar om ett presentkort på müsli i Erikas blogg i samarbete med Min Müsli!
Tävla HÄR du med!"


värdelöst

Insåg precis att 6-8 sidor av mina uppgifter på etiken också försvunnit. Finns alltså inte minsta lilla möjlighet att jag ska hinna ikapp mig längre. Ska kontakta skolan nu för en veckas uppskjutning av kurserna, håller tummarna för att det ska gå bra.

Kommer nog få sitta lite i helgen iallafall, men det är inget krav jag ställer på mig. För under helgen vill jag vara ledig med famijen, som jag aldrig ser någonting av nu för tiden. Vi ska både hinna med att hälsa på Familjen Malm/Sellén och deras nytillskott Amanda & ta en sväng till stan för mathandling & annan rolig handling som Johan lovat mig! : ) Så lite oflyt ska inte få förstöa denna helg, så äré.

Nä, ta sig en kopp kaffe & köra igång lite med rapportskrivningen kanske?!

orkar inte

"Det känns kul att datorn har självraderat allt skit på skrivbordet. Det känns ännu bättre att min skolmapp låg där & sådär halvt jävla värdelöst att min rapportskivning låg i den. Känner mig inte direkt mindre stressad nu. Systemåterställningen fungerade ju fan inte heller, för att få tillbaka skiten. Vad fan händer? kukjävlahelvete."

- facebook 13:40


Har slängt bort en hel jävla dag till ingenting, jag som verkligen aldrig får en sekund över till någonting än det väsentliga. Den här dagen kunde jag & Noel varit tillsammans & gjort något roligt istället. Jag tänker sätta mig imorgon & börja om hela skiten från början igen, how fun. Sedan tar jag helg oavsett om jag är färdig eller ej. Inga kvällar, inga helger.. en stenhård policy jag tänker hålla, då pluggar jag hellre sönder mig nästa vecka.

Ska hämta hem mitt älskade gos snart iallafall..


update
Upptäckte på vägen ner till dagiset att bilen sladdade & for lite överdrivet mycket över vägen. Punktering på framdäckena? dåligt med luft var det iallafall. Fick tack & lov hjälp på macken att fylla på, så vi kunde ta oss hem igen.. kändes ju annars som ett fint avslut på en annars underbar dag (?).

Noel sover nu & jag ska ner i soffan & chilla med Johan.. imorgon ska jag köra igång med rapportskrivningen igen, 1½ sida som försvunnit så det var väl inte hela världen kanske.. men hade hela upplägget & den röda tråden där & det är ändå det som är det svåra.. men ska nog komma ihåg det med lite tur? aja.. hörs på imorrn! : )

sluta sparka på mig

Hej bloggen!

Fick nyligen lite taskig feedback här och som gjorde mig djupt och sjukt deprimerad. En okänd pojke (vi kan kalla honom Lennie) ansåg denna blogg vara fruktansvärt tråkig. (hur han nu kan tycka det?) Enligt honom så var denna sänkta hylla med hela FYRA medföljande bilder helt ointressant & ingenting han vanligtvis la ner energi på (något jag inte heller kan förstå?) då jag vet att han läser mycket om tvåkönade människor, borde man inte ha väldigt för mycket tid över då & egentligen uppskatta mina sjukt intellektuella in och utlägg? & borde han inte egentligen tacka mig istället, för mina fina utlåtanden om honom mest vare dag? (dessa inlägg kan mycket väl ha blivit borttagna av admin, då de förmodligen förmedlade så pass mycket kärlek, att de ansågs som stötande mot de andra läsarna)

Så Lennie "Lennart" Eriksson, vore det inte på sin plats med ett förlåtande?

nytt, fast billigare






hyllan i vardagsrummet




Jag har satt hyllan lite lägre & mer på mitten, samt ställt dit lite "nya" saker, som jag haft på andra ställen. Blev riktigt nöjd iallafall. Snart kommer Johan hem & då blir det hamburgare & halv åtta hos mig.


hundra dagar utan heder

Såg ni big brother igår? klart ni gjorde, även om hälften av er aldrig skulle erkänna det. 

Människorna som söker in till dessa program anses som mindre smarta & ja, jag vill tro att de inte varit någon medlem i mensa med ännu, eller ens i närheten. Men alla har vi ett val och ingen tvingar er att vara med eller att ens titta på.

Men vad är det för folk de fått de tagit med i år? Jag vill inte börja gruppera människor, men var inte ett högt antal av dessa människor väldigt identiska med varandra? & varför kan de inte släppa in lite fler sköna norrlänningar, eller åtminstonde en snygg människa. "Screw you guys, I'm going home" hade jag sagt då programledaren frågade om någon hade börjat ångra sig. För jag hade inte pallat en vecka med dessa människor.

För förstår inte dessa stackars människor, att de är där bara för att vi ska slippa dem ifrån samhället en stund? (Bortsett från den sköna Göteborgarn & Norrlänningen, som bara är dit placerade för att inte göra denna konspiration påkommen)

paket på en söndag

Världens underbaraste Jessica, hade med sig två presenter till mig igår då hon kom!
Tusen tack vännen! :)


Super fin ljuslykta, som nu sitter på väggen i vardagsrummet.

Och en blompinne med texten "jag älskar dig", passade perfekt i hallsfönstret! : )


underbar morgon

Vi har verkligen haft en kanon morgon tillsammans. Mys, lek & skratt. Hade lovat mig själv att vi inte skulle städa någonting alls & tog tag i allt igår, men man hittar alltid något att göra, så vi har skruvat om en hylla (som tog en evighet eftersom jag inte hittade en stjärnskruvmejsel), placerat om, donat & tagit fram alla nytvättade kuddar, fodral, filtar & dukar.

Sedan har jag hunnit med att träna lite, 30min hann jag innan Noel skulle vara med han med. Det kändes verkligen i benen efteråt, otränad som man är, har inte rört mig någonting i träningssyfte sedan Noel föddes.. men nu blir det ändring & jag ska ta mig 40min varje dag på "gåmaskinen", sedan ska jag hämta hem träningscykeln hos mamma & köra på den istället. Älskar verkligen att röra på mig, men har varit svårt då man haft Noel hemma & han hatar att sitta stilla i vagnen & då han vilar måste man ju vara inne, eller ut & gå med vagnen vilket inte är sådär svinkul här. Tagga järnet inför bulgarien & sommarn nu!

Jag la inte Noel fören för tio minuter sedan, så roligt har vi haft det tillsammans här på morgonen, inte ett endaste gnäll & bara glada miner, hur skönt som hellst. Han verkar redan ha somnat & jag ska läsa igenom lite bloggar & skriva lite på rapportskrivningen.. : )



"TittA hä då" säger han & ska visa vad fint han ritat.

Där stod jag, medan Noel dansade framför mig till playhouse disney.


som det ska vara.

Idag har Jessica & Ebiis varit här & lyst upp våran dag, trevligt som vanligt. Men vet ni vad som kommer bli tusen gånger bättre? den femte mars. Då ska jag & Jessica ta en hel dag bara vi, först hudik & dollarstore, sedan melodifestivalen, Jessica hade nämligen två biljetter.. sjukt kul! : )

Nu blir det solsidan, följt av big brother.. har längtat efter detta i, vad? fem år? efterlängtat som satan. Sedan hoppas jag förövrigt att förkylningen ska ge med sig någon gång, blir alltid tio gånger värre såhär till kvällen. Noel blir iallafall hemma med mig imorgon & på tisdag ska jag ta mig en tur ner till stan, bla på kulturmagasinet & låna lite böcker till den kommande rapportskrivningen. Nä, nu måste jag duka upp lite inför kvällen! : )



som en maskin







Recepten: Mjölkchokladmoussen & Bregottkakor.

Skagenröran: Creame fraiche, röd &/eller svart rom, kräftstjärtar &/eller räkor, crab stick och rödlök. 
= ingen majonäs, mycket bättre utan & det blir ingen skagen utan rom.


dag 3 - mina föräldrar

Då var det dags att skriva om orsaken till att jag finns, det kan ni tacka mina föräldrar för! ;)

Min mamma heter Yvonne och min pappa heter Mikael. De var 27 respektive 26 då de fick mig & då kan ni själva räkna ut vilken ålder de har idag, (jag orkar inte & har glömt bort). Mamma är ursprungligen en riktig stadsjänta och pappa är en bondgrabb, de träffades, blev kära, fick mig och två år senare min bror.

De har varit ilag under hela min uppväxt, vilket jag uppskattat. Men för ca 2år sedan gick de ifrån varandra & lever nu bra på varsitt håll istället. Ja, vad mer kan man säga? Min mamma arbetar som assisent åt en kille på en skola & min pappa är snickare, har under min uppväxt även arbetat som brandman & säkert inom ett flertal andra områden, då jag kan minnas att han jobbade mycket under min uppväxt & min första mening löd "min pappa åbba", haha. Men då har vi aldrig behövt oroat oss för att inte ha mat på bordet & jag vill inte säga att vi varit brotskämda, men vi har nog fått mycket av det vi velat ha, även fast man fick stå en timme på vedbacken innan man fick det, principen vettni! : )

Då vi har varit åtminstonde två stycken med hett temperament i familjen (jag & pappa), så har mamma fått den stora rollen att hålla allt på en lugn nivå ibland. För min mamma är en godhjärtad & lugn person som alla skulle behöva i sin omgivning. Pappa är väldigt lik mig, det ska vara allt eller inget & fullt ös, en massa kojbyggen & bus är något jag minns som fina minnen med honom! : )

Ja, vad mer kan man säga. Världens mest olika men underbaraste föräldrar! :)


välkommen till världen


du kan kalla mig kocken

Imorgon ska jag få den stora äran att göra helgsmaten. Annars är det oftast Johan som åker på den, medans jag sköter vardagsmaten, tråkigt? ja & orättvist. jag gillar ju faktiskt också att laga mat, även fast hans fantasi och kunskaper är godare än mina.

Så just nu sitter jag & klurar på vad man skulle kunna göra? är lite brådande då Johan är här om exakt precis, 10minuter & vi då ska åka & handla.. tror det blir bakadpotatis, lax & skagen.. en härlig kombo jag kom på i skrivandets stund. Haha, efterrätt blir det med, någon mjölkchokladsmousse kanske? ska kika vidare & återkommer med recept efter helgen! : )

sjukt smart tjej

Att man blir smart av att plugga, vet vi alla.. 
men det här är ju sjukt, bara idag har jag t.ex. lärt mig att:

Tvångla är att hångla med någon mot dens vilja. "Fan vad jag ska tvångla ikväll"

Hon käkar med dig,
betyder hon är intresserad av dig. (rinkebyspråk)

Fredagsrys - alla som talar om "fredagsmys" framkallar denna känsla av obehag.  

Sag bab - din pappa är en hund (arabiska)

Trafikolycka - används om en tjej är ful (invandrarslang)

Ponanza - stöddig eller kaxig finne

Bygga en nalle - annat ord för att bajsa. "Jag går på toa", "ska du kissa?" "nej, jag ska bygga en nalle"


Fortsätter det såhär, så kommer jag förmodligen sluta som raketforskare.

friska som nötkärnor (?)

Vet ni vad? vi är friska nu, eller jag tror det iallfall.. har kännts bra under hela dagen. Imorgon ska Noel på dagis igen, för första gången på över en vecka & så tidigt som till kl 7, stackarn ska jag väl inte säga då han älskar att vara där, men det var tur han somnade här vid halv sju, annars hade det blivit jobbigt att väcka honom imorgon. Väcka honom? ja ni hör ju hur gaaalet det är. Haha, nej men vi har faktiskt inte kunnat hämta tillbaka våran bil än, så han måste åka med Johan & jag har varit hemma med Noel både igår & idag, så jag måste plugga lite.

Klockan Tre kommer dom hem igen & då ska vi åka & handla lite inför helgen. Sedan på kvällen blir det lite kalas hos Emma, om hon inte fått för sig att föda innan, då hon har beräknat på sin födelsedag.. kanske man ska hålla tummarna för att vi hinner med lite tårta & att lill*n får sig en egen dag? jag tror jag gör det! : )

Nä, nu måste jag kubba vidare om jag ska hinna allt, innan halv åtta hos mig börjar. Världens absolut bästa program om ni frågar mig. Fast jag missade måndagens avsnitt, hur fan kunde hon bara få 10poäng? helt sjukt, måste se det på tv4 playen.. Aja, nä var var vi? jo, juste kubba.. vi hörs på imorrn istället! : )

wienerstänger/hallonstänger




redhead

Jag är dödligt sjuk, ni vet sådär som killar blir. Det svider alltså lite i ögon & näsa, gör lite ont i halsen & kroppen känns slö.. fast jag håller faktiskt på att dö, inombord & det kan ingen säga är fel, för det syns inte. Tänkte ta en välförtjänt vila (har ni upptäckt att mina vilor alltid är välförtjänta, även fast jag bara legat på soffan hela dagen?). Att sova på dagen är vardagslyx & då man vaknar upp är man sådär segt yr & en dag känns helt plötsligt som två.

Noel är hemma med mig idag & Johan borde komma hem snart, efter sin skottning inatt..
Aja.. vi hörs på sen istället! : )


Jag var blek & rödhårig.. typ 1år sedan.
(nu är jag typ as brun, jämt och har världens hollywoodsvall, självklart naturligt.. Ehhe")


positivt

Helt plötsligt blev allt med pluggning as lugnt, då jag insåg att det endast är diagnoser (vilket inte är betygsbaserat & görs på fem minuter, max) på etiken de närmaste två veckorna & i svenskan nästa vecka. Jag har med andra ord helt plötsligt 2½veckor på mig istället för 2dagar av etiken & 1½vecka extra på svenskan.. grymt!

Tror jag ska unna mig en sväng på birsta till veckan & inhandla lite smått till hemmet.. känner att jag mycket väl kan vara värd det efter allt slit med studierna.

Noel är hemma med mig idag & egenligen var det tänkt att Jessica & Ebbis skulle komma, men vi sköt på det till framåt helgen istället. Nä, nu ska jag läsa lite bloggar & faktiskt försöka göra klart etiken redan idag, vilket ger mig 2veckors ledighet.. (fast självklart kommer jag att plugga ändå & ta den ledigheten mot slutet istället).

muffins, bakade med kärlek



lördagen i bilder











också var det alla hjärtans dag.

Igår kväll vaknade Noel av att han hostade tills han spydde. Vi tog ner honom och upptäckte då även att han kändes varm och det visade sig att han hade 39 graders feber. Blev mys nere i soffan tillsammans några timmar, sedan la vi oss alla tre i våran säng och fick sovmorgon till halv nio imorse, lyx! Johan blev hemma på vab och jag intog plugg position, sjukt otaggad och med ett konstant illamående.

Insåg sedan att det var alla hjärtans dag, vilket jag inte hade haft en sekund i åtanke, för mig är och har det väl adrig varit något speciellt.. men blev lite besviken då jag insåg att alla andra förmodligen ska käka oxfilé och dricka vin ikväll, medans jag får käka surkål och dricka vatten, typ. Smal lär man bli om man fortsätter glömma högtider såhär om inte annat. Fast det kan nog mycket möjligt drilla(?) in ½-1kg godis ikväll (eftersom maxi hade erbjudande igår), men hur var det? "All mat man äter framför tv:n är kalorifri. Det kan ha att göra med strålningen från apparaten, som inte bara gör kaloriintaget negativt, utan också raderar alla minnen av att någonsin ha ätit dem". klart det är så!

Har iallafall fått mycket gjort idag, även fast det tio dubbla återstår.. har även hunnit med lite bloggläsning något som visserligen fått mig på bättre humör, men absolut inte ingått i planerna. Nu sätter jag stopp för ikväll och funderar på att ta mig en dusch. Spritlukten sedan helgen har liksom bitit sig fast i min hud. Borde jag ta mig orken till en dusch eller skjuta upp det ännu en dag? // bara undrar.



Nolle käkar en digestive chocolate bars.. gött sa han!

jöst pörfekt

Gårdagskvällen var kanon,
kommer upp bilder under morgondagen. Nu har vi precis kommit hem efter att ha hämtat hem vårat gos från mormor, de hade haft det super bra & Noel hade blivit rejält bortskämd & fått ett tiotal fina leksaker & böcker som han ska ha då han är hos mormor.

Påvägen hem passade vi på att ta en sväng in på ica maxi som hade super erbjudanden idag. Köttfärs för 39:90 & sedan fick man plocka 1kg lösgodis gratis om man handlade för över 200kr. Så för 215 kr fick vi mat för en vecka & en massa lyx till kvällen.. perfekt!

Nu blir det varmamackor, godis & solsidan! : )

let's go tools

Kylskåpet är påfyllt & ölen är inhandlad. Kroppen är peelad & insmörjd med brun utan sol, löshåret har fått genomgå en inpackning & humöret är glatt. Allt redo inför en barnfri afton imorgon.

Vet ni vad jag gjorde mellan kl 6:15-08:30? klart ni inte vet.. men jag sov med min älskade unge i hans spjälsäng & mysigare har jag aldrig haft det. Han låg & höll om mig hela tiden & jag tror aldrig jag sovit så gott. Sedan klev vi upp tillsammans, fikade & drog igång med en liten städning.Sedan kom en trött pappa hem & vi åkte & inhandlade lite inför helgen. Johan sover nu & jag ska snart göra detsamma. Ja, juste feber har vårat gos haft idag också & en liten förkylning, fick en alvedon vid 11, sedan har han varit feberfri & vi hoppas det håller sig så, för vill inte lämna bort honom sjuk..

Fick även tillbaka en SvB uppgift med vg som resultat, jag klagar inte med tanke på att jag var helt säker på att jag hade missuppfattat hela skiten & skulle hamna på max ett g, 3 vg:n & en klump mindre.

..Och ej att förglömma helgens räddare.. Biiiljoners tusens tack Pennieplutt, för att du kom hit med brun utan solen, hade helt seriöst blåst av hela skiten annars.. (nej?!) fast jag mot förmodan tror att han läser det här, men någon kanske kan berätta det för honom vid tillfälle, hur snällt jag skriver om honom på min blogg?! : )

nedräkning till helg


Har faktiskt fått sjukt mycket gjort idag
& jag tror att det ligger mycket i det min mamma säger, om att jag har alldeles för höga krav på mig själv. Jag siktar alltid mot toppen & fast jag intalar mig själv att det räcker, så måste jag gå igenom allt igen & överanalysera igenom mig själv, vilket gör alla uppgifter dubbelt så långa än vad som egentligen hade krävts. Jag skiter fullständigt i om jag bara får ett G, bara jag vet att jag gjort mitt bästa.

Sedan klarar jag inte av att hitta på någonting på en tisdag, då jag vet att jag har en massa plugg att göra, då är jag hellre helt fri från torsdagen. Mitt psyke fungerar så, måste ha allting runt omring kliniskt (det som är väsenligt för mig) & vet jag av att sängen uppe är obäddad så gnager det sönder mig. Jag skulle nog helt seriöst kunna vända med bilen för att fixa till det. Inte för att jag egentligen måste, utan för att jag inbillar mig själv att jag annars kommer störa mig på det hela dagen.. aja, jag är inte ett psykfall, jag lovar..

Det snöar ute, vilket ni säkert märkt utav & Johan är ute på lite skottning, skulle väl vara tillbaka till nio igen, men sedan är det bara att lägga sig för honom & kliva upp vid två inatt. Jag längtar så sjukt mycket tills imorgon & en hel dag med den personen jag älskar mest av allt i hela världen, min älskade son. Då Johan slutar ska vi sedan handla lite inför helgen & sedan blir det tidigkväll... för på lördag måste vi har krafter till att vara vaken hela jävla natten, bara för att vi kan liiiXoom!

Nä, nu ska jag göra klart den sista uppgiften..

saknar min plutt

Idag är ingen vanlig dag.. för det är en skit dag. Morgonen startade vid halv 8 då Noel vaknade & vi insåg att vi vaknat alldeles för sent, då han ska vara på dagis till 8 & Johan då blir sen nog till jobbet. Tyckte så synd om Noel imorse då allt blev så stressigt & då jag kramade honom hejdå fick jag en klump i magen & kände hur jag fick hålla tillbaka tårarna, mitt lilla gos hade gärna fått varit hemma med mig idag, men jag har fortfarande så sjukligt mycket kvar att göra i skolan.

Då jag visade Johan allt som skulle göras under veckorna, så frågade han mig om det inte blivit något fel & jag fått två 100%kurser istället, ja man kan ju undra. För nästa vecka ska jag i etiken hinna med 3studiebesök med intervjuver + en telefon intervjuv, sedan 10 dödjupa uppgifter på det som var uppgift fyller ca ett a4:a var för att få med allt för en högre nivå. Och ja, sedan är det svenskan på det också då jag måste se en film, läsa ett drama & skriva världens sjukaste och lägsta text.. så ja, det jag ville komma fram till var att jag inte hade tid att ha honom hemma, då jag inte kan ha någonting av denna vecka kvar tills nästa & Noel är ledig imorgon = ingen pluggning.

Jag vet att man helst inte ska blanda in helger & kvällar, men jag ska fan börja offra några timmar av min söndag inför den kommande veckan, för jag mår psyikisk dåligt som det är just nu. Jag klarar inte av att vara utan Noel såhär mycket, det går bara inte. Men nästa vecka fungerar min bil igen (inlämnad just nu) & då kan han få gå lite kortare dagar igen, hoppas det känns bättre då.

Nä, nu måste jag skapa mig en massa åsikter om saker jag egentligen inte bryr mig ett skit om. Fastnade på att läsa om big bang teorin i princip hela gårdagskvällen & det var inte ens någonting väsentligt till uppgiften. Hur kan allt annat tyckas så mycket intressantare än det jag ska skriva om?

Ont i huvudet och trött är jag också, heja torsdag!

pass på det mesta


Elsa matvägrar fortfarande, vore det etiskt korrekt att köra ner skedjäveln i halsen på henne? Judarna äter inte griskött. Är samvetet medfött? varför? DÄRFÖR! Definera ordet determinism. Och nej, moralen behöver inte religionen som grund... Vem är jag egentligen? Hur ska jag finna mig själv?.. du gör mig förvirrad! kaffe, musik... PAUS!

Sååå sjukt välförtjänt, satt man nästan dör. half n half, varmchoklad och kaffe + grädde.

tipp topp

Tänkte dra en lite snabb resumé innan jag kör vidare med pluggningen.
 
I förrgår fick vi finfrämmande av familjen Sellén/Malm och pojkarna lekte på som aldrig förr, super kul.. har aldrig sett sån energi på dem tillsammans. De hade med sig semlor som vi fetade i oss, årets första och supergott! Emmas mage var rund och go & den nya familjemedlemmen kikar nog ut vilken dag som helst nu, spännande! : )

Igår blev det pluggning och senare på kvällen kikade vi på film med Lennie, The resident.. verkligen skit bra & man (läs;jag) satt på helspänd från början till slut, verkligen det värsta tänkbara scenario för mig som drabbar tjejen i filmen, usch.. stundvis var den riktigt otäck!

och ja, vad händer idag? startade morgonen med en liten sovmorgon till kl 8, då Johan & Noel klev upp tillsammans och åkte iväg på jobb respektive dagis..  Nu blir det pluggning & jag måste medge att jag blivit sjukt skolless redan, nästa vecka ska jag få med mig Lennie för lite plugg på något café istället. need people!

Hörs på om några timmar, nu ska jag lösa Elsas matvägran och klura på vad ett samvete är?! etik när det är som bäst?!

kroppkakor till middag


Ursäkta min taskiga uppläggning & bild..men ja hade inte tid, hongru

Receptet hittar ni iallafall här!
(tycker de blir godare då man steker på en liten yta efter kokningen)


Kalorier som inte räknas

På stående fot
All mat man äter när man står upp är kalorifri. Varför det förhåller sig på detta vis är inte helt klargjort, men de aktuellaste teorierna påvisar ett samband med tyngdkraften. Kalorierna passerar uppenbarligen mag-tarmkanalen, flödar ner genom benen och genom fotsulorna ner i golvet, som elektricitet. Att gå verkar accelerera förloppet ännu mer, så om du äter glass eller korv på Kiviks marknad blir det faktiskt ett negativt kaloriintag.


Ingen ser dig

Om du äter något, och ingen ser dig innehåller det inga kalorier.


Tv-mat

All mat man äter framför tv:n är kalorifri. Det kan ha att göra med strålningen från apparaten, som inte bara gör kaloriintaget negativt, utan också raderar alla minnen av att någonsin ha ätit dem.


Mat & godis på bio

Mat och godis som intages på bio innehåller inga kalorier eftersom de är en del utav underhållningen.


Ojämna kanter

Pajer och tårtor bör skäras ordentligt i jämna bitar eller skivor. Om de inte är det ligger ansvaret för att ordna det på den som ställer undan dem. Personen ifråga måste se till att det blir rättning på kanterna genom att skära bort stötande ojämnheter, som är kalorifria när de äts.


Balanserad mat

Om man dricker sockerfri läsk till chokladkakan tar de ut varandra. Detsamma gäller även mörk & ljus choklad.


Äta med kompisar

Då du äter tillsammans med en vän räknas inte kalorierna i din mat, så länge du inte äter mer än din kompis.


Kakor

Delar av kakor innehåller inga kalorier, ty då man delar kakan rinner kalorierna ut.


Vänsterhänt mat

Om du har ett glas bål i höger hand, är allting som äts med vänster hand kalorifritt. Flera principer gäller här. Först och främst står du antagligen upp på en bröllopsmottagning eller liknande (se PÅ STÅENDE FOT). Det bildas dessutom ett elektriskt fält. Ett vått glas i ena handen skapar en negativ laddning som neutraliserar polariteten i kalorier som hålls i andra handen. Det är inte helt känt hur det fungerar, men det fungerar åt motsatt håll om du är vänsterhänt.


Mat av medicinska skäl

Mat som medicin räknas aldrig. Denna regel omfattar varm choklad, ljummad mjölk, rostat bröd och Moster Hennys ostkaka.


Matrester

Matrester som finns på skedar och knivar vid förberedandet av matlagning och bakning innehåller inga kalorier.


Vispgrädde, Crème Fraiche, smör

Dessa fungerar som grötomslag som "drar ut" kalorierna ur vad än det bretts på. Efteråt kan du äta omslaget också, eftersom det har neutraliserat alla kalorier.


Mat på tandpetare

Korv, kallskuret, ost och kex är fettbildande, om de inte spetsas på tandpetare. När man sticker hål i maten rinner kalorierna ut i botten.


Barnmat

Allt som produceras, köps eller är tänkt som barnmat är kalorifri när den intas av vuxna. Barnmat är ett vitt begrepp, innefattande allt från en tesked aprikospuré som äts i undervisningssyfte, till de kakor som bakas för att skickas till högskolestudenten.


Välgörenhet

Scouternas kokosbollar, basarer med hembakt bröd och kyrkkaffe har av religiösa skäl dispens, och innehåller inga kalorier.


Specialmat

Allt som någon gjort "speciellt till dig" måste ätas oavsett kaloriinnehåll, eftersom det skulle vara hjärtlöst och okänsligt att inte göra det. Vår välvilja går inte osedd förbi.


Mat med samma färg

Mat med samma färg har samma antal kalorier i sig. Exempel på detta är spenat och päronglass samt svamp och vit choklad. Choklad är en universell färg och går att byta mot vilken som helst.


Nattmat

Nattamat innehåller inga kalorier. Kylskåpets lampa är inte stark nog att visa kalorierna vägen till vad man plockat ut ut kylen.


Källa: Yttermera.


vitchokladpannacotta med hallon



I lördags blev det efterrätt, sjukt enkelt och sjukt gott.

Koka upp 5dl grädde med 1tsk vaniljsocker.
Lägg i 100g hackat vitchoklad och låt smälta ihop.
Krama ur vattnet och lägg i 3st gelatinblad (som du tigare lagt i kallt vatten)
Rör till en jämn smet och häll upp i glas/skålar.
Låt stelna i kylen minst 3 timmar.
Garnera med hallon.
Ät och Njuuut!

(detta räcker till ca 4-6 portioner)


måndagmorgon

Så hade ännu en helg passerat, tiden rusar iväg och man hinner knappt med sig. Veckan har knappt börjat fören den tagit slut och snart är det vår igen.. och för engång skull så längtar jag dit, men jag antar att det är för att vi varit utan skoter hela vintern och då finns det inte så mycket att göra. Det + en sambo som ska ut och skotta så fort det kommit lite snö, antar att det är orsaken.

Johan har precis skjussat Noel till dagis, eftersom min bil är lite intakt och vi inte får grejerna fören imorgon, tidigast. Så nu ska jag dricka lite kaffe och plugga järnet, sedan kommer Lennie och leker pluggkamrat med mig.

I helgen är det fest här hemma och liten ska sova hos mormor i stan. Första gången vi har barnvakt då vi är på hemmaplan, så bli sjukt skönt faktsikt och jag längtar sönder..

redovisning via telefon

Har haft muntligredovisning i svenska B över telefon, här på förmiddagen eller rättare sagt för en timme sedan. Var inte ett dugg nervös till en början, men ju mer tiden gick desto skakigare blev jag och började tvivla på att det jag skrivit ens var vad uppgiften handlade om. Så det känns sjukt skönt att ha det överstökat och med ett VG som betyg. Förstår dock inte hur man kunde älska muntligaredovisningar förut? nu skulle jag aldrig palla, never ever.

Efter redovisningen så tog jag mig en lång dusch, gjorde en helkropps peeling och en hårinpackning. Avslutade sedan med en ansiktsmask, så nu känner jag mig sjukt fräsch och taggar vidare inför den sista uppgiften för veckan.

17 månader

Det var längesedan jag skrev någonting om Noels utveckling nu, så jag tänkte vara snäll och uppdatera er lite.

Sömnen/Rutiner
Han sover sedan länge hela nätterna, men de sista två månaderna har han inte vaknat en enda gång, peppar peppar. Vi badar, dricker välling, myser, borstar tänderna och lägger honom sedan i säng vid halv sju-sju, då somnar han oftast inom fem-tio minuter. Han vaknar sedan vid sju tiden och får borsta tänderna på pottan (forfarande har han inte gjort någonting där, men det lär väl komma med tiden), sedan blir det välling och senare en fika vid 8 tiden innan vi åker ner på dagis till kl 9.

Maten
Han har alltid varit duktig på att äta och äter allt. På dagiset äter han ofta två portioner och desamma gäller hemma. Favoritmaträtt vet jag inte om han har någon, men korv äts det gärna mycket av, både som mat och pålägg.

Språket
Han har börjat prata mycket och säger mamma och pappa klart och tydligt. Dutte (tutte) och nänne (välling), och titta är väl använda ord och utöver det härmar han oss när det gäller det mesta, allt från ord som traktor till drakborgen. Han vet hur djuren ser ut och låter. Vet skillnaden mellan traktorn, skotaren, bilen, lastbilen Osv. Sedan har han börjat härma oss då vi räknar och säger Tje och Tiiio (tre och tio).

Han har fortfarande samma överenergi som tidigare och sitter inte still många sekunder. Går från en sak till en annan och det är alltid full fart på honom, även fast han blivit lite bättre på att ta det lugnt hemma, sedan han började på dagis. Han är en bestämd liten grabb som vet vad han vill och slag och pussar utdelas här hemma omvartannat. 

Han älskar att dansa och gör det till det mesta, då jag nynnar, radion, tvn, ringsignaler.. allt! Bäst på tvn är Rorri, Bilar och allt på playhouse disney (tex; händige manny, musses klubbhus osv) som går här hemma dygnet runt.

Han väger i nuläget 13kg. Längden har jag ingen koll på, men det lär väl vara någon 1½års kontroll snart?

som julafton

Fick nyss ett litet besök av min farmor
och hon hade med sig lite julklappar till oss. Sängkläder till mig och kläder till Noel. Sedan har Noel ett paket nere som han ska få öppna då han vaknar.. Paket är vardagslyx! : )

det var en gång två nappar


och så var dom bara.. booorta?!


hemmamys

Älskade skrotet är hemma med mig idag
... och nej, vi har inte blivit drabbade av magsjuka, tack och lov. Utan jag valde att ha honom hemma, då det kändes så kallt, dimmigt och halkigt ute imorse, så då tyckte jag vi kunde passa på att ta en mysdag tillsammans och bara få vara hemma och rå om varandra.

Nu sover han och jag har precis slagit upp en kopp kaffe. Håller tummarna att han sover sina två-fyra timmar nu så jag hinner skriva klart den muntligauppgiften, som ska redovisas imorgon vid tolv över telefon, haha.. spännande och känns lite halv b, men jag klagar inte :b

snabb update

Idag har varit en bra dag! Pluggningen flöt på superbra och jag fick förvånadsvärt mycket gjort. Efter jag hämtat Noel på dagis så har vi dammsugit, skurat golven, putsat, bytt mattor Osv. Så nu känns det rent och fint här hemma.

Just nu har vi Lennie på besök och jag vet inte om det är inplanerat någon film eller så? Vi hörs på imorrn ist!