bakar kväll..



Jo, juste.. har även bakat lite ikväll & recepten slänger jag snart in på den andra bloggen. Som ni kommer till genom att klicka på bilden! :)


lugna puckar

Idag har jag legat i poolen & druckit kaffe, typ. Rensat lite ogräs & plockat lite blommor. Åkte för att hämta Noel redan vid två & sedan fortsatte vi bada i poolen i flera timmar, poolen som numera inte ens svalkar.. vattnet värms upp sjukt snabbt då den står mitt i solen under hela dagarna. Ja, det var väl det som har hänt idag.. fått en massa färg iallafall, thumbs up!




Jag älskar med dagen!

Skickade in mitt sista arbete på religionen idag & bara en timme senare fick jag ett samtal, om att alla mina uppgifter legat på mvg nivå & att jag därav fick ett mvg som slutbetyg. Lycka! Helt sjukt vad min dag helt plötsligt blev bättre, har nu legat ute i solen två timmar & ska ta ett dopp i poolen nu & pressa någon timme till innan Noel ska hämtas vid tre tiden. Nu har jag helg enda tills på måndag.. & imorgon blir det utgång, hoppas på att vädret ändrar sig, så man kan hänga uteservering.

varmt sa grisen

Efter jag lämnat av Noel imorse, så tog jag ledigt från studierna några timmar.. blev tvungen att passa på att vara ute medan det var finväder & passa på att ta åt sig lite färg. Men jag hatar att sola, verkligen hatar.. finns inget mer uttråkande än att ligga rakt upp & ner & svettas. Så jag passade på att noppa blommorna lite, tog paus för att läsa lite inrednings- och recepttidningar, samt gjorde ren & fyllde på poolen med nytt vatten.. bara det var ju en halvdags göra, då det inte gick att bara vända på den, utan ta ut allt vatten eftersom, sedan fanns det bara iskallt vatten i vattenslangen så fick springa till andra sidan gården med flera hinkar skållat vatten, så Noel skulle kunna bada i eftermiddag. Fortfarande kallt, men mer behagligt & det har säkert hunnits värmts upp sig lite mer under dagen. Avslutade iallfall med två timmars plugg & jag är nästintill färdig, ska fin slipa lite senare ikväll bara.. sedan tar jag helg! :)

..och på fredag blir det utgång med Jessica, ska tydligen vara någon reunion för våran klass också, blir säkert kul! Nej, tjopp tjopp.. gotta go! :)



studier och brända bröst

Ja, vad ska jag kunna dela med mig utav idag? Hade världens mysmorgon med Noel & innan dagis tog vi en sväng förbi vårdcentralen för att kika på Noels vattkoppor(?) som möjligen inte ens varit vattkoppor.. eller så kom han bara väldigt lindrigt undan, hur som haver så var de inte någon fara med smitta iallafall, så jag lämnde av en glad Noel på dagis. Pluggade järnet hemma & har kommit ikapp mig så pass bra, att jag slipper sitta nå ikväll och ska istället se en film med Johan "Megan is missing" ska tydligen vara gris äcklig, we like! Juste, passade även på att ta en timmes solning innan jag hämtade hem Noel, oljade in mig och satan vad det tog.. lite av den tappade brännan från Bulgarien kom tillbaka och två timmar till ute med Noel på eftermiddagen resulterade i att jag brände mig lite på bröstet, Aj! Nej, nu ska jag faktiskt ringa dig Jessica ;b Haha.. segast som alltid!


Nougat- och nötrutor

Blev lite bakning ikväll, igen.. har dock inte orkat provsmakat än och det lär inte bli av ikväll heller, då jag själv inte är nå mycke för fikabröd (annat än på kalas, hemma hos andra & på ett fik.. då älskar jag det, troligen för att det alltid smakar bättre att bli bjuden :b) Dock älskar jag att baka och jag kan nästan garantera er att denna kaka är god och säkert även helt jävla gudomlig enligt vissa. Provbaka och smaka vettja.. Receptet finner ni som vanligt genom att klicka på bilden! :)

västerbottenpaj

Älskar verkligen västerbottenpaj & det kändes lite som ett måste till midsommarbuffén. Har lagt upp receptet på mat- & bakbloggen & dit kommer du genom att klicka på bilden! :)

sol i sinnet

Underbara dag. Vi har badat i poolen, ja faktiskt vi båda. Fikat en massa gott på altanen, stekt i solen & lekt. Noel var vaken redan vid 6 imorse, så jag testade att lägga honom för en vila nyss & det verkar ha funkat.. perfekt, för då jag kan nöta lite plugg några timmar. Imorgon är det åter till vardagen igen & dagis tills på torsdag för lilleman.. :)

Nu håller vi tummarna för att detta finväder ska hålla i sig tills helgen, såg på yr.no att det ska bli regn.. men det tror jag inte ett skit på, då det skulle innebära den fjärde helgen med skit väder på raken (håller kollen, eftersom vi köpte båten då & fortfarande inte kunnat nyttja den riktigt). Menmen..Hoppas allt är bra med er! :)




söndagsbesök

Idag har Noels mormor varit här på besök, hon kom med en blombukett som blev jätte fin i vårt köksfönster. Även Noel fick en present, en skottkärra som han redan älskar & kört sand & saker i för fulla muggar. Tusen tack mamma! :)

våran midsommarafton




litte vidz på N03l


Noel visar hur det ska röjjas på dansgolven i sommar..

Noel tittar på grävare..

vi överlever säkert

Så var det midsommar imorgon & precis som befarat så ser det ut att bli en blöt midsommar även i år.. ja det är klart, men av regn inte sprit, eller jo det med, men ni fattar, det ska alltså regna. Vi är även bjudna på midsommarfest nere i byn och en hel hög av trevliga människor kommer hänga där, för att sedan åka den legendariska traktorvagnen till dansen i Åsen. Men vi får vara utan det även i år, då vi både behöver en barnvakt & chaufför, sedan vill jag (måste) vara med Noel under midsommardagen.. det är lite av en tradition förstår ni ;)

Så vi bestämde oss tillslut för att vara hemma på två (tre) istället. Köpte in en massa gotta till silllunchen, någon nubbe, grillat till kvällen & lite öl.. så vi kan väl parta på lite vi med ;b Höhö, vi sitter ofta på två (tre) & tycker det är förjävla skönt ibland ;b Blir det uppehåll så kommer vi mest troligt åka båt hela dagen, kvällen & så även möjligen natten, annars tar vi det på lördag.. eller söndag. Ja, vi tar alltså minuterna som de kmr & peppar lite inför gatufesten istället, då jag redan bokat in barnvakt hos Noels morfar! :)

Glad midsommar på er & ta det lugnt med spriten.. tänker åter igen på alla stackars barn, som bara kmr få uppleva en massa otrevlig fylla i helgen, då föräldrarna har taskigt spritsinne & saknar empati.. ja, så äre faktiskt. Det ska drickas med måtta då barnen är med, eller inte alls om ni inte kan hantera det.. Men ja var var vi? jo juste.. Ha en trevlig midsommar & håll tummarna för att solen kommer fram! :D

i'm doing this for another ten years

'
..turn off your phone and bring some sheets
so this is a place where young lovers meet
this is all and all we need
give us some food and some bullshit tv
we'll bunker up for days and days
call in sick we're never leaving this place

godnatt, hörs på imorgon!


halv socialt åtminstonde.

Vi startade åter denna morgon med lite sovmorgon
, vet inte vad det tagit åt Noel men idag hade jag ställt alarm på halv 9 & väckte honom & igår fick jag panik väcka honom då jag vaknade halv 11. Sedan dukade jag & Noel upp till en riktig brakfrukost, som vi sedan bjöd Noels morbror på. Jag pluggade någon timme & sedan begav vi oss ner till byn där vi tog en kopp kaffe & glass på macken, promenerade runt lite med Håkan, kikade på hjullastare & Noel fick åka gräsklippare, träffade halva trakten & avslutade med några korvar på macken. Sjukt välbehövligt för oss, som suttit isolerade hemma en vecka. Nu är vi åter hemma igen & jag sitter ute på altan medans Noel ösar vatten in & ur poolen. Karln i huset arbetar över idag, så han ska kunna vara ledig med oss imorgon & jag kan ta en hel dags pluggning, vilket är mer än sjukt behövligt. Ja, det var väl det.. Noel har även fått sin första tidning idag, trucking heter den & jag tror vi ska kosta på oss en premunation till far & son, han är helt frälst.

Jo juste, fick även tillbaka på Religionskunskapen, ett fett MVG "Noggrant och korrekt utfört arbete. Jämförelsen och dina egna reflektioner är på hög nivå". Tack för den, kunde inte komma lägligare, nu väntar jag bara på de andra inlämningarna på företagsekonomin som jag skickade in för flera veckor sedan.. Sjukt välbehövligt iaf, då jag går sönder av pressen just nu & hamnat efter nå fruktansvärt efter resan & Noels vattkoppor, som kunde kommit lägligare. Men nu är jag på banan igen, håller tummarna för att de resterande inlämningarna håller samma mått :b

Nej, nu ska jag vara lite social med min son, innan maten ska lagas. Blir lite senare middag med tanke på vårt korvintag tidigare.

triss i gláskit :)




bärmuffins, toppade med vitchoklad


Klicka på bilden för att komma till receptet! :)


slö måndag

Idag degar vi bara runt i mjukisar hela dagen & gör ingenting.. eller jo, vi har bakat muffins som jag tänkte slänga upp receptet på senare. Ska väl snart börja göra iordning någon middag, kursen är uppskjuten en vecka & den som startar nästa måndag orkar jag inte skjuta på, utan tänkte försöka hinna med iallafall. Har iaf pratat med CSN & det är huvudsaken pengarna rullar in som de ska.

Nu ska jag kika vidare på lite mat inspiration inför midsommar. Vi ska åka båt hela dagen, kvällen & natten.. och tänkte väl äta både sill lunch & grillat utomhus, så man kan väl mest sitta & hålla tummarna för att vädret som visas nu inte kommer stämma. Varför ska det alltid komma regn på midsommar? den absolut viktigaste dagen solen måste lysa på. Aja, holding my thumbs! :)

Har haft en riktig kanon helg, med trevlig...

100media_imag055 (MMS)

Har haft en riktig kanon helg, med trevligt sällskap, go mat, gott dricka, surr, sena kvällar, sång och poker. Har suttit i telefon nu och fixat allt med csn, så det ser ut att lösa sig med allt och jag kan lugnt vara hemma med Noel åtminstone en vecka till. Men han har bara en tre prickar och de har redan börjat torka ut. Ska ringa vc och boka in en tid där, behöver ändå ett läkarintyg. Aja, nu ska vi mysa lite framför tvn, sedan blir det muffinsbakning :) trevlig måndag på er!


Har även köpt en pool, känner på mig att d...

100media_imag054 (MMS)

Har även köpt en pool, känner på mig att det kmr sippra i en och annan öl där i. Är ju näst intill dykvänlig och för 199kr så skulle man kunna bygga ihop en tio stycken och skapa ett vattenland? Tar en kallen och funderar på saken.


Its grilltime baby. Inväntar även finbesõk...

100media_imag054 (MMS)

Its grilltime baby. Inväntar även finbesõk i dagarna två :)


a new design

Vet inte riktigt vad jag tänkte på då jag gjorde designen till min bak- och mat blogg. Måste kännt mig väldigt överpositiv den kvällen jag gjorde varenda tänkbar detalj.. rosa. Ville störst troligt förmedla känslan av "vilken underbar blogg, så vad ska jag baka en sådan ljuvlig dag som denna"... fail! Igår då jag gick in där så blev jag bara irriterad & bestämde mig för att göra den mer neutral, much better & inte ens hälften så irriterande.


Klicka på bilden för att komma till bloggen. kommer in ett nytt recept ikväll på en annorlunda muffins.. håll till goda gott folk! ;)


vattkoppor is in da house

Så var vattkopporna tillslut även här, var ju bara en tidsfråga.. men det finns ju lägligare tillfällen att ha sonen hemma en vecka än nu. Var inne & kikade på CSN:s hemsida förut & att skjuta upp studierna & vabba såg inte ut att vara några problem, men ska ringa dem & FSK imorgon för att vara på den säkra sidan. Går inte det så vettefan hur jag gör, då Noel vägrar sova på dagarna hemma & har en energi som heter duga, att plugga kvällar kommer troligen inte räcka till heller, då jag har kursslut i slutet av nästa vecka. Johan erbjöd sig iallafall att vara hemma & vabba imorgon, tusen tack för det. Så imorgon ska jag plugga sönder & förhoppningsvis kan jag lugnt vara hemma med min son sedan, utan att behöva dö av en stressinfarkt.

Så, det är läget just nu.. håller tummarna för att det blir lindrigt iallafall. Stackars mitt lilla hjärta kliar sig överallt, fast det endast kommit några få prickar.


dagarna går i ett

Plugg, plugg, plugg..
har suttit några timmar i två kvällar nu & jag tror jag äntligen börjar komma ikapp mig. Känns faktiskt tusen gånger skönare att plugga i vardagsrummet med bärbara och framför tv:n istället för uppe i sovrummet vid stationära, förstår inte varför jag inte alltid suttit här nere. Nu väntar jag bara på lite finare dagar så man kan sitta ute på altanen & plugga, kommer nog kännas mindre tungt att studera hemifrån då.

En timme till tänkte jag kötta nu, innan Noel ska hämtas från dagis.. goplutten som pratar så sjukt mycket nu, han upprepar verkligen alla ord man säger och har börjat gjort försök till att prata meningar, sätter ihop en massa ord som "pappa åbba", "byta bajja" osv. Längtar så sjukt mycket till våran tre veckors ledighet tillsammans, om sisådär fem veckor. Även pappan i huset ska vara ledig med oss i två veckor & det är första gången vi är lediga ens en vecka samtidigt sedan vi blev tillsammans, då jag alltid blivit tvungen att arbeta hela sommaren (förutom förra då jag var mammaledig) & Johan aldrig tagit ut någon semester. Blir nog två veckors båtåkning & ta dagarna som de kommer.. gött!

Nej, nu måste jag skriva lite mer om religionens påverkan på samhället & allt däremellan.. much fun!

det går fanimig bra

Grupp   Status   Betyg   Datum   Poäng   Kursdel   Kursdatum
I-NK1201V11H11   Antagen       11-06-27   50   1:1   11-06-27 - 11-07-15
InfoKomp (NK1201) Naturkunskap A
 
I-RE1201V11   Antagen       11-06-06   50   1:1   11-06-06 - 11-06-24
InfoKomp (RE1201) Religionskunskap A
 
I-FE1202V11   Antagen       11-05-02   50   1:1   11-05-02 - 11-06-03
InfoKomp (FE1202) Företagsekonomi A
 
I-RK1203V11   Betygsatt   MVG   11-06-07   50   1:1   11-05-02 - 11-06-03
InfoKomp (RK1203) Rättskunskap
 
I-SH1201V11   Betygsatt   MVG   11-05-09   100   1:1   11-03-28 - 11-04-29
InfoKomp (SH1201) Samhällskunskap A
 
I-SV1202V11   Betygsatt   VG   11-04-05   100   1:1   11-01-17 - 11-03-25
InfoKomp (SV1202) Svenska B
 
N-SOMS1201V11   Betygsatt   MVG   11-04-26   100   1:1   11-01-17 - 11-03-25
NTI (SOMS1201) Etik- och livsfrågor
 
I-PS1201H10 Psykologi A   Betygsatt   MVG   10-11-04   50   1:1   10-09-13 - 10-10-21

gårdagens bak


Klicka på bilden för att komma till receptet.


lite sunny beach



Bakar cupcakes med marängfrosting.. spänna...

100media_imag048 (MMS)

Bakar cupcakes med marängfrosting.. spännande att se om dä bli nå av allting.


kakstämpel

En helt underbar kakstämpel från coolstuff.. principen är densamma, gör en boll & platta ut den lite, därefter stämplar du den & får ett unikt tryck som talar om att kakorna är hemgjorda. Och vore det inte helt perfekt att slå in ett par av dessa kakor & ge bort i present. Helt jävla överlägset med andra ord & jag vill ha en nuuuu!

Johan glömde att ta med sig bränsle till m...

100media_imag045 (MMS)

Johan glömde att ta med sig bränsle till min bil igår, satt Noel fick vara hemma med mig ännu en dag.. och jag tror vi bara myser inne hela dagen! :)


invigning av båten

Igår invigde vi den nya båten vi köpt tillsammans med min bror. Underbart väder & en go unge som satt så lugnt i båten att vi kunde glida runt ända till kl 21. Min taskiga kissblåsa gav mig inte bara en, utan två simturer från båten till land & jag har därmed tagit mitt första dopp.

Den här sommaren kommer bli den bästa på länge & vi ska nog inte göra mycket mer än att bara glida runt med båten, fiska & bada. Eftersom den är tak på båten, så ska vi nog ta oss en riktig långtur till helgen om det blir fin väder & låta Noel få sova i den medans vi fortsätter fiska natten lång. Stanna vid kanotstugan & göra iordning middag & bara vara.. bättre än så kan det knappast bli! :)

Idag verkar det dock bli skitväder, även fast värmen ligger på så hör man hur det dundrar i bakgrunden. Antar att det blir en dag fylld av åska & regn.. vi som precis hade vant oss vid denna värme! ;/




dä blomma på vår altan







Ute och glider med nybåten :)

100media_imag043 (MMS)

Ute och glider med nybåten :)


Åker och handlar blommor med Emma, medans ...

100media_imag042 (MMS)

Åker och handlar blommor med Emma, medans grabbarna hämtar hem en båt! :)


sommar och sol.

Imorse klev jag & Noel upp till världens underbaraste väder, fikade på altanen & bråkade.. Haha, ja han är inne i en sjuk trotsperiod nu & ingenting duger. Då hans pappa vaknade så myste vi på lite ute & lekte, sedan blev det bad i brudsjön. Därefter åkte vi ner till stan för att hämta min brorsa & efter det så åkte vi ner till Familjen Malm/Sellén där barnen fick svalka sig i poolen & leka av sig lite.

Sedan satt vi tre fisksugna på altanen, men en liten som skulle sova.. en fick offra sig och... det blev jag. Kändes som jag inte hade så mycket att säga till om, då jag faktiskt varit på en veckas semester & att alla skulle sitta hemma bara för att han skulle sova kändes dumt. De har lovat att komma tillbaka i hyffsad tid iallafall, så ska vi se någon film.

Nej, nu ska jag fortsätta kika tv & svulla i mig en massa gotta. Trevlig helg på er! :)





shop til you drop


TILL NOEL

TILL MIG

TILL JOHAN

Den nya gaddningen

Kan tillägga att jag endast hade med mig 3000kr i kontanter, drack minst tio öl per dag + drinkar & åt mat som aldrig förr + att jag fick med mig allt detta hem.. det var alltså sjukt billigt där & ändå har det aldrig varit så dyrt som nu. Mamma bjöd iofs på den mesta maten & tatueringen fick jag som födelsedagspresent + hoodtröjan, men en shot för några ynka kronor & två drinkar för 30, kan vi nog alla enas om vara nästan farligt billigt. 


åter i hemmets lugna vrå

Jaa, då var man hemma igen då.. borta grymt, men hemma är alltid hemma & de sista två dagarna började jag få grov längtan efter min son & nästa gång får han följa med, även om det var sjukt härliga & fria dagar som jag gärna skulle ta mig igen, fast möjligen inte en hel vecka ;b

Idag har vi myst som aldrig förr, eller jag har väl snarare myst med Noel, medan han puttat bort mig & tjatat efter sin pappa.. ja så blev det, den bittra sanningen. Jag hade byggt upp en bild av att vi skulle springa mot varandra, då de mötte upp mig på perrongen igår, men jag fick istället lyfta upp honom & då berättade han bara för mig att pappa satt i grävarn han höll i, kändes lite surt måste jag säga, men underbart på samma gång att han haft så trevligt med sin pappa! :)

Vi har även städat, tvättat, tvättat & åter tvättat, även fast grabbarna hade varit duktiga & hållt ställningen någorlunda hemma, får skylla mig själv för att jag sa att de inte skulle tänka på städningen, men ja.. sedan har jag gjort om mina två murgröna till två murgröna på båge & plockat & fixat tre krukor med syrener.

Nu fick Noel ta sig en liten vila, efter ett tok skrikutbrott på över en timme, inget var bra & jag hör de små efterskalven i snörvel nu medan han sover, lillstackarn. Bilder kommer om några dagar, då jag själv inte orkade knäppa några & väntar på dem från de andra! :)

Hoppas ni alla haft en bra vecka & att denna fortsätter likadant! :)



Medan Noel äter glass i kojan, så passar j...

100media_imag039 (MMS)

Medan Noel äter glass i kojan, så passar jag på att plantera om lite blommor.


Då var vi hemma igen efter en kanon semest...

100media_imag039 (MMS)

Då var vi hemma igen efter en kanon semester, kunde inte blivit mycket bättre förutom min magsjuka dagen innan och första dagen på resan. Stackars Noel blev smittad med och det kändes inte överdrivet roligt att vara flera hundra mil ifrån honom just då. Men annars en perfekt semester, fint väder varje dag och underbart sällskap. Är både brun och nygaddad, med hela fyra lediga dagar med min älskade son framför mig. Nu ska vi ut i finvädret och leka i Noels fina koja, som han byggt tillsammans med sin pappa.