mission completed

Har precis skrivit klart mitt slutprov på etiken!!! har suttit sedan nio imorse & blev färdig 30min innan det skulle vara insänt, sex timmar tog det nästan, helt sjukt. Nu ska jag ta mig en macka för att sedan hämta hem mitt gos från dagiset. Ikväll ska jag har fest här hemma, antar att Johan också får komma.. öl blire iallafall & vem vet kanske jag lyxar till det med en kask, who knows? känner mig så sjukt fri.. Haha, nä men nu äre faktiskt helg & Johan är ledig med oss imorgon.

läs om du orkar

Har grämt mig i flera dagar över att det måste dammsugas & istället för att tagit tag i saken, så har jag småplockat upp lite skräp & "handtorkat" med hjälp av en trasa där det var som värst. Antar att ingen annan skulle se det som ostädat, men man ser oftast allt lättare i sig eget hem. Det slutade iallafall med att jag och Noel drog fram dammsugaren (vilket han älskar) och startade städningen, som övergick i en skurning av golven, torkning av alla hyllor och fönsterbräder och slutligen fönsterputsning. Detta är antagligen anledningen till att jag ofta gruvar mig inför denna dammsugning, då det oftast resulterar i flera timmars extra städning. Men nu känns det åtminstonde skönt att ha det gjort och ett plus är att Noel älskar att städa med mig och hjälper gärna till.

Nu gruvar jag mig mest bara över slutprovet på etiken imorgon. Har sex timmar på mig från då det startar och jag antar att det kommer flyta på rätt bra då man får ha boken till hjälp, är mest orolig för att datorn ska krascha, att internet ska fortsätta få småkickar och sluta fungera eller att huset ska börja brinna, får inte avbryta detta för något i världen... om jag så ska dö på kuppen!!

Sedan skulle jag kunna representera "världens bästa flickvän" idag, då jag inte bara lagat världens godaste mat (samt matlåda), utan även städat hela huset och lagt ölen på kylning tills Johan kom hem. Jag vet att du vill gifta dig med mig nu, men skulle du möjligtvis känna någon överrik oljeshejk istället, så antar jag att jag skulle kunna diskutera detta vidare med Johan.

Juste... Noel har slutit sovit på dagis på dagarna, detta har pågått under någon veckas tid & det känns.. han är inte lika överglad efter middagstid längre & jag är helt körd.. så nu ska jag chilla ner mig i soffan med en öl & även det känns krävande.. ZzzzZzz!!!!


dagens middag


Kycklingfilé och klyftpotatis.. enkel middag som gör sig själv i ugnen! :)


boktips: vad som än händer


- Men nöts kärleken ut? Går den sönder? Frågade Liten.
- Kan man lappa och laga den om den är sliten?
- Åh hjälp, sa stor, vem vet sånt bestämt? Jag vet bara att jag ska älska dig jämt

En bok för de allra minsta om det största av allt: kärleken. Beställ den här!

mitt i veckan

Har varit hemma en stund sedan jag lämnade Noel på dagiset och nu ska jag rulla ner över till Ylva på lite kaffe & surr. Sedan ska jag hämta hem min plutt, håller tummarna för att han tagit det försiktigare idag! :)

tacopaj





gardinerna från tradera är påväg :)


en slagen hjälte

Idag blev det plugg på förmiddagen, sedan kom Elin hit och hälsade på. Vi gjorde sedan sällskap tillsammans ner för att hämta Noel på dagiset & möttes av denna syn.. liten hade ramlat ute & slagit sig. Stackars mitt lilla skrot, ser så hemskt ut men han verkar inte bry sig om det.. tur det!

Ikväll ska Johan på föräldramöte, då jag inte hinner eftersom han slutar kl sex & måste ta det direkt efter jobbet för att hinna. Själv ska jag fördriva kvällen efter Noel somnat med lite bak.. : )


Helsinki












hem ljuva hem

Då var vi hemma igen efter en sväng till Helsingfors, blev inte lika hårt som förra kryssningen vilket känns skönt & det jag längtade mest efter med resan var faktiskt godmat i lugn & ro + sovmorgon. Vi startade öl drickandet tidigt på morgonen, så efter en fet buffé på kvällen så var man självklart helt slut, vid tolv tiden somnade jag & Johan första kvällen, medans Jessica & Lennie stannade uppe några timmar till.

"Nä, men kanske kvällning redan vid 9, då sömn är sååå mycket bättre än alkohol" så hade förmodligen Elsa, 85 lagt upp det & vi tog henne på orden. Skulle ta en liten powernap mellan 21-22, men vaknade inte fören kl tolv, gick & köpte mig en cola & la mig igen. Haha, ja.. underbart pigg dagen efter iallafall, även fast det mest sög ;b

Lillhjärtat blev överlyckliga då vi kom hem igår kväll & super ledsen då jag lämnade honom på dagis idag, vilket jag förstår.. stackarn tror väl att jag ska lämna honom en massa dagar igen.. : /

Nu ska jag köra igång med den nya kursen, samhälle. Fick även reda på att jag ska skriva ett slutprov i etik kursen här hemma, det hade jag ingen aning om då jag inte behövde göra det på psykologin, men aja. Får hoppas det inte är allt för svårt! :)

Bjuder på lite bilder senare idag/ikväll... : )

ny design

Tänkte ge mig på lite trevlig bloggning här ikväll, men bestämde mig för att göra om designen istället. Imorgon ska vi iallafall ner över indal på lite grillning & förhoppningsvis en skotertur om vädret tillåter.. :)

Sedan är det bara en dag kvar till kryssning.. :)

Godnatt! :)

dagens plutt


full fart hela dagen

Idag startade vi dagen med lite mamma/barn träff hos Catharina, som alltid bjöds det på en massa gott fika & trevligt surr. Efter vi varit där så var vi inte sugna på att åka hem, så vi tog en sväng till stan för att träffa Jessica & Lennie. Blev lite små handling & en solning, sedan köpte jag med mig en barnbox till Noel som han fick äta hemma hos min mormor, innan vi rullade hemöver igen. Fortsatte bilresan till Bispgården där jag hade ett paket att hämta (legat där i två veckor & var sista dagen att hämta idag).

Nu är det storm ute & liten sover, jag ska ner & göra färdigt middagen tills Johan kommer.. Om det blir finväder imorgon så ska jag & Noel åka ner till Indal & åka lite skoter & grilla korv med Robin.. :)

 

Jag & Noel på mammaträffen (bild lånad av Catharina)

Barnen fick ett eget bord att fika vid :)

klänning från gina tricot, 199kr

detta låg i paketet, från rockmerch


Noel fick sig ännu en t-shirt.


en bra start på veckan

Hela familjen gjorde sällskap ner över stan idag. Jag gick först in på skolan för att söka in lite nya kurser till den kommande veckan (samhälle, företagsekonomi & rättskunskap). Sedan blev jag avsläppt hos Jessica där även Lennie var, blev lite kaffe & sedan en sväng på stan, fika & shopping, fick med mig ett baslinne, ett vitt linne med en döskalle från carlings (99kr), brun utan sol, sminkborttagning & lösögonfransar. Johan & Noel kom sedan & mötte upp oss på stan, efter att själva varit ute på lite små äventyr tillsammans, de hade bla varit på birsta city och inhandlat lite nya kläder till Noel :b Jag sprang & solade, medan de andra gick upp till Jessica, där åt vi sedan kinamat tillsammans innan vi rullade hemöver. En sjukt trevlig dag! :)






våran lördag

I lördags kom som sagt Noels morfar hit & var med oss. Det bjöds på kräftsoppa som Johan gjort, jag hade bakat bröd & pappa hade tagit med ett mousserande vin som skulle passa till soppan. Noel fick även ett handy manny puzzel av morfar som han sitter ofta & klurar med. En trevlig kväll! :)



tidigare idag

Vi tog en liten utflykt tidigare idag till liden för att köpa tamponger, sådär lagomt roligt söndags göra. Vi var nog båda överens om att vi lika gärna kunde passa på att förena lite nytta med nöje, då vi ändå hade vägarna förbi byn menar ja.. så det blev en sväng ner till familjen Malm/Sellén, grabbarna fick tolka lite efter skotern & Noel fick testa Antons värsting fyrhjuling. Blev lite fika i solen innan vi åter rullade hemöver, självklart helt slutkörda efter denna hysteriska dag.

Nu ska jag bränna färdigt min skiva till bilen & mysa ner mig i soffan en stund. Imorgon ska pojkarna vara tillsammans hela dagen, de har funderat på allt från bad till hemmamys, får se vad de hittar på. Själv ska jag iallafall in till stan för möte på skolan, träffa Jessica & Lennie, dricka kaffe, sola, gå på stan osv. Sedan ska Noel få vara hemma med mig resten av veckan.

Den kommande veckan ger mig pirrningar i magen, jag är kär i den.. det känns faktiskt så, underbart ska det bli!

new england

Har alltid älskat new england stilen & då jag fick syn på Annas nya fina lya, så blev jag bara tvungen att ge mig ut på jakt efter ett par gardiner med stjärntema. Tradera 139kr för två längder, som hittat.. kommer passa perfekt in i vårt vardagsrum! :)

UNDERBART!!

Igår fyllde Johans farbror år, så vi blev bjudna på lite kalas där, bestående av middag & fika, en kanon kväll med andra ord! Fyndade mig även ett par jeans till halva priset, vilket var sjukt behövligt.

Hela förmiddagen idag har bestått av plugg & jag har precis skickat in den sista uppgiften. Så nu kan jag se kurserna, Svenska B & Etik och livsfrågor som avslutade, en vecka innan kursslut. Såå sjukt jävla underbart så ni fattar fan inte.

Så nästa vecka är jag ledig (om det inte skulle tillkomma någon komplettering) & jag ska försöka hinna med allt jag inte hunnit de senaste veckorna. Möte på skolan, tillbaka lämning av böcker, mys med min son, solning, fika på stan, shopping och planering inför kryssningen på fredag. Lovlie!

Nu ska jag ner & umgås med min familj & smälta in denna underbara känsla. Ikväll blir det skagenröra med avokado och bakadpotatis, följt av lite ostbricka & vin på kvällen. Sjukt värd detta känner jag!

tävling hos theans



Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om ett valfritt plagg från Sobea. Tävla här du också!


sjukt nöjd tjej.

Två dagars svettningar översvämmar mig. Skulle så även kunna döda för en macka, till och med mandelmassa låter frestande.

Har suttit & skrivit konstant sedan 9 imorse, men nu kära vänner... kan jag se kursen Svenska B som avslutad & jag har gjort färdigt hela nästa veckas uppgifter! Hur grym är inte jag? bara en uppgift i etiken som återstår.. och juste fick tillbaka 2 studieresultat därifrån, VG+ & MVG. sa jag att jag var grym?

Nu gör jag kväll, tar mig en lång dusch & en smula föda. Sedan blir det till att umgås med mina pojkar + Noels morfar som ska sova hos oss inatt! : )

..juste ännu en grym sak.. Jessica hänger med oss till Sunny beach den 31maj. Så sjukt kul! :D ..och om en vecka är vi i skrivandets stund påväg till Helsingfors!!! livet äger!

(tycker ej att detta lämpar sig i det övrigt överpositiva inlägget, därav parantesen.. men jag har mensvärk, sjukt jobbigt)

but still.... :D

slitsamt

Ja, men sådär..Känner att jag dragit in det jag kan till detta hushåll nu gällande arbete. 30 minuters slitsamt dataklickande kanske möjligen ger resultat & fortsätter jag såhär så kommer jag aldrig behöva arbeta igen. Må tro om de finns något sida man kan tävla om en matkasse på? vore ju överlägset. Godnatt!

tävling hos lovemehateme


Jag tävlar om ett spa kit hos lovemehateme


tävling hos Agnes


Jag tävlar om ett par valfria skor från Crocs™
hos Agnes!


tävling hos Agnes


Jag tävlar om en softshelljacka från MOLO 
hos Agnes!


tävling hos Sofia


Jag tävlar hos Sofia om ett kroppskit.


tävling hos Millah



Jag tävlar hos Millah om
ett presentkort värde 350:- hos Väggdekor.se"


tävling hos fröken M


” Jag tävlar om en prins eller prinsesspall värde 1095-1220:-
från Bonde of Sweden hos Fröken M.
Tävla HÄR du oxå ! ”


tävling hos tant Ulrika


"Jag deltar i utlottningen om en VALFRI mössa från
Pirum Parum hos Tant Ulrika!"

tävling hos tant Ulrika



"Jag deltar i utlottningen om ett par valfria Geggamoja Sneakers
från Busfröt hos Tant Ulrika!"

stora killen

Vi har tagit bort stödet från Noels tripp-trapp stol & nu sitter han återigen som folk då vi ska äta. Den sista tiden har han vägrat sin stol & bara velat sitta på våra då han ska äta. Så då tog vi bort stödet & ställde hans stol i mitten istället för på hörnet som tidigare. Alla nöjda, alla glada!




och ja, vi glömde haklappen, det kan hända den bästa ;)


baka, baka, liten kaka

Vi passade på att baka kakor idag. Det är vanliga chokladkakor med vitchoklad överdrag, som jag sedan lagt i små muffinsformar efter de var färdiga. Recept kommer inom kort!




hemma med sjuk Nolle.

En gång spydde Noel tre gånger & blev därav hemma idag. Har inte blivit någonting mer sedan imorse, så jag antar att det inte är någon magsjuka & att det håller på att vända. Vi har bara myst hela morgonen, fikat, badat & tittat på barnprogram. Underbart att få ha honom hemma en hel dag för sig själv, även fast pluggningen återigen kommer efter så var det här precis det jag behövde.. att få tanka lite kärlek & energi igen.

Nu sover han & jag ska passa på att skriva lite på etiken & dricka dagens första kaffekopp!


I'm a pluggoholic

Vet ni vad? jag offrade ännu en kväll i pluggningens tecken & kan ni förstå vad jävulskt nöjd jag är över det? Jag är snart klar med denna veckas uppgifter, vilket är bra med tanke på att både måndagen (möte komvux/biblioteket/stan med Lennie), tisdagen (mamma/barn träff hos Catharina) och fredag-söndag (kryssning) går bort nästa vecka. Inte särskild smart planering med tanke på att det är min sista pluggvecka, men jag offrar glatt denna vecka för nästa veckas bravader.

jo, juste.. bvc besöket gick bra & tårarna försvann snabbt då det vankades saft (för mamman alltså). 13kg & 87cm ren jävla kärlek! <3

..och nu kära herrskap, ska jag & mitt nybakade bröd gå & lägga oss i soffan tillsammans!

korgbröd

Jag och Noel bakade lite korgbröd idag.. världens godaste & ej att förglömma, billigaste bröd. Kostar säkert inte mer än två kronor/st att göra.

Smula 50 g jäst i en bunke. Rör ut den i det 5 dl ljummet vatten. Tillsätt 2 tsk salt och 2 msk olja och de mest av mjölet (ska vara 1,3 l allt som allt). Arbeta degen kraftigt i en bunke, tills den blir blank och smidig. Täck bunken med en bakduk och låt den jäsa i 20 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma degen till en rund bulle sm du sedan lägger i en mjölad korg. Täck återigen över med en bakduk och låt möjligen jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Då jäsningen är färdig så stjälper du upp bullen på en plåt med bakplåtspapper och låter den jäsa ytterliga 10min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt brödet kallna på ett galler. Ät och njut med lite smör och ost till! :)

för att det blir roligare så




Hade tråkigt igår & bestämde mig för att ta användning utav dessa fina burkar som tidigare endast stått på hyllan som dekoration. Nu överensstämmer namnet med innehållet & det kommer kännas tusen gånger roligare att baka framöver, faktiskt! Blir en helt annan känsla att mäta upp från dessa burkar än från originalpåsen. Varför? det vet jag inte, antar att det bara ska vara så? 
Jag tänker iallafall baka något redan ikväll.


plugg & bvc

Har precis lämnat Noel på dagis & snabbt läst igenom lite bloggar. Känner hur jag tappat livet de senaste månaderna & suttit mestadels lite varje kväll för att hinna med mig, men nu är vi på upploppet & endast en vecka kvar av kursen, sedan kommer en fet jävla tredagars kryssning som belöning, så jävla värd det!

Blir bara en kortdag av plugg idag, för min lilla älskling ska på 1½års kontroll kl 13:30, så måste vara nere på dagiset redan vid 13, för att väcka upp honom från vilan & allt. Lillstackarn ska få en spruta & den här gången kommer helt klart kännas värst av dem alla & han kommer vara arg på mig minst en timme efteråt. Jag vet ju hur han blir bara då han blir nekad en kaka, han kan titta snett & surt på mig hur länge som helst efteråt. Hur ska han då reagara då jag inte räddar honom från dessa "hemska" människor som vill göra honom illa? Men det går nog bra? :)

Vad annars? satt tre timmar igår kväll & skrev svenska, vilket resulterade i en avklarad uppgift & ett ton släppte från mina axlar. Så idag blir det lite etik igen, ska handla om våld och aggretioner, intressant!

Ha en bra dag & ut i solen & njut om ni kan! :)



Allt kan inte vara så överpedagogiskt jämt. Noel vägrade sitta i sin egen stol vid middagen, jag var hungrig & visste att han skulle bli nöjd av att sitta bredvid mig på en riktig stol & äta. "Tojka tojka" säger han sedan då han hämtat papper för att torka upp juicen han spillt.. någon ordning fåre va ;)


det rullar på

Har värk i hela kroppen just nu, först av att ha suttit stilla framför datorn & pluggat hela dagen. För att sedan speeda ner & hämta Noel på dagis, då vi kom hem blev det dammsugning, urplockning av diskmaskinen & tvättning. Följt av rullning av köttbullar, mosa potatisar till mos och göra sås, äta middag, hänga tvätt, bada Noel, göra klar för kvällen och slutligen en mys stund i soffan innan läggdax... puuuh!

Ikväll blir det ingen pluggning, för jag hann med mig så bra idag. Blir soffan & tv istället, much better!


dagen efter igår

Gårdagskvällen blev kanon & den här dagen har bestått av kaffesurr med jessica & lennie, tacos, mys, trötthet & en liten skrotunge som vägrade sova någonting alls idag, vilket kunde passat bättre i princip vilken annan dag som helst & speciellt eftersom johan blev tvungen att jobba några timmar mitt på dagen. Menmen nu sover han iallafall, mammas lillhjärta med överskotts energi.. saknar redan hans busiga skratt.

Nu blir det lite mys i soffan & godis..

nä, men skål då!


jag är effektivare än du

Jag har både städat huset & skrivit på etiken idag, som i nuläget är uppe i över 18 sidor & ännu inte färdig. I kursen svenska B är det max 3 sidor i veckan & på psykologin var det max 2. Inte konstigt att den här kursen tagit de senaste månadernas liv ifrån mig.

Ikväll ser det ute att bli lite häng vid den lokala puben & mest troligt en förfest i härlig by anda.

Jo men juste, Nolle kommer få en kusin idag, han är bara lite seg ut. Kanske redan kommit? Spännande är det om inte annat! :)


dagens

Blev en storhandling ieftermiddags iallafall & maxi hade sjukt bra priser på allt, om det nu intresserar någon? Nu blir det soffhäng, tv och någon öl. Imorgon blir det möjligen en utedag på sjön eller någonting helt annat. Ska väl försöka plugga lite också, fick till 8 sidor idag, så hittils den här veckan så har jag väl skrivit en halv novell ungefär, blir jobbigt då man lagt ribban så högt från början & måste hålla den, men ja.. 2 uppgfiter kvar att lämna in + utvärdering, sedan ska jag välja lite lättsammare kurser faktiskt.

Nej, men vad sa vi? godis, öl & chill i soffan..

favorit i repris



god morning sunshine

Känner mig sådär härligt nyvaken, fast jag varit vaken sedan strax efter åtta. Grabbarna är nere på byn & jobbar, Noel älskar att vara med sin pappa & åka "bruum-brumm" & jag har hunnit med en lugn dusch & lite bloggläsning. Nu ska jag köra igång med lite plugg, så jag förhoppningsvis kan göra lite helg sedan.

Vi skulle som planerat ner till Jessica idag & kika hennes nya lya + inhandla lite mat, men nu krockade det med lite jobb ist. Får se hur det ser ut senare på dagen! : ) Trevlig helg på er!

pluggtugg



Varför finns det inga praktiska askar, med lite små och nyttiga saker att kunna knapra i sig undertiden man pluggar. Ska jag behöva hyva chips och godispåsarna åt helvete, för att detta studerande inte ska resultera i att jag blir en tjockis? Tänk vad praktiskt att ha en låda av dessa askar hemma.. Jag kan överlåta denna förträffliga affärsidé till någon annan, bara ni startar tillverkningen.. NU!


birsta, baby.

Efter jag hade lämnat Noel på dagis vid halv tio så drog jag in till birsta för lite tjejsnack och shopping. Dörrarna slogs precis upp & jag kunde glatt skutta in, för första gången utan min älskade son (förutom några snabba inspringanden tidigare som inte räknas). Det kändes tomt & det hann hugga till ett flertal gånger i min mage då jag satt där inne & väntade på Jessica, hälften var av magkatarr & andra hälften för att jag för korta stunder drabbades av panik, då jag fick för mig at jag glömt Noel i bilen eller att han sprungit iväg, sjukt men sant. Ni vet en sådan där plötslig huggning i magen då man kommer på någonting viktigt man glömt, Haha.. sådanna fick jag ett flertal innan Jessica strosade in genom dörrarna, pratade & fick mig att tänka på annat.

Vi drack kaffe i lugn & ro, (när hände detta senast? sommaren 09?). Sedan strosade vi runt på en massa butiker. Vid tolv tiden kom så även Elin & gjorde oss sällskap, blev ännu mera kaffe, ännu mera surr & ännu mer strosande... loved it!

Ett vitt "lite finare" baslinne, hudfärgade silikoninlägg, lösögonfransar (till kryssningen), insmörjningar, hårprodukter och puderbronz fick följa med mig hem.

Nästa vecka ska jag också ta mig en sån här dag & sedan komplettera upp med lite plugg på kvällen istället. Jag känner verkligen hur mycket jag saknat detta stros och att bara få vara mig själv ibland. Har suttit både igår kväll och nu ikväll vid bärbara här framför tvn i vardagsrummet & jag får sjukt mycket gjort, mer än under dagarna faktiskt.. jag blir så smart på kvällen. that's fooo sure.

Nu: big brother!

me as half dying


Om sidådär 50år får ni hålla hårt i era gubbar, för då kommer denna skönhet storma stan!


ett sista ryck

Har precis kommit hem ifrån att ha lämnat Noel på dagis. Lennie kommer hit snart & då blir det plugg. Arbetade in en hel svenska vecka igår, så nu kan jag påbörja den här veckans arbete. Imorgon blir det en liten sväng till stan, ska som planerat både dra plugg med Lennie & träffa förhoppningsvis både Jessica & Elin. Ska bli skönt att få komma ut lite, känns som jag endast suttit här hemma på veckorna & pluggat nu, vilket jag även har. Men jag har inte haft så mycket till val, då jag inte kan plugga efter tre på dagarna & helgerna vill jag umgås med familjen, eftersom jag aldrig ser dem annars känns det som.

25/3 - Helsingfors
31/5 - Sunny beach

Det är sånna här saker som får en att orka kämpa vecka efter vecka. Nu förtiden prioterar jag hellre utgång  i andra former & att gå ut på krogen "för att" har jag varken pengar eller energi till. Längtar nå fruktansvärt, även fast det kommer kännas tungt att vara ifrån Noel en hel vecka, då vi drar till Bulgarien. Men fasiken vad skönt på samma gång, jag ska vara halvlullig dagarna i ända & fräscht brun då jag kommer hem..

Varför just semeldagen? kan de inte inskaffa en vettig dag istället.. typ "räkmackans dag, "drink a beer day", "vi som aldrig kommer rösta på vänsterns dag", "ligg med så många du kan dagen".. osv. // bara undra

käreste té




"Det är inte fören kaffet är slut, man vet vad teet är värt". Jag har säkert trettio olika té sorter, om inte mer. Allt från jordgubb/grädd, äpple/kanel till choklad/mint. Men favoriten är nog ändå "käreste" med smak av tropiskafrukter, smultron och grädde, dekorerat med små rosa sockerhjärtan... how cute. Känns sådär kärleksfullt lent i munnen! De flesta har jag köpt från aromia, har ni inte varit in på den sidan så gå in där nu, de har allt ifrån teer, kaffe, kryddor, doftljus till fina presentförpackningar & allt till super priser!


plugg, plugg, plugg

Har precis skickat in etikuppgiften för förra veckan, så nu måste jag köra klart svenskan. Sedan kan jag äntligen påbörja veckans arbete, sjukt vad man kan hamna efter då några sidor skrivning försvinner. Men det ser lugnt ut de kommande veckorna, så jag hinner nog med mig ändå.

Tre veckor kvar på kurserna nu, innan jag ska välja några nya. Har inte riktigt bestämt mig än för vilka, bara att jag ska läsa en kurs i taget på fem veckor istället för flera omlott med varandra. Tror man blir mer driven då och får ny energi då det är kursavslut och en ny ska starta istället.

Klockan är fan redan halv ett, helt sjukt.. förstår inte var tiden tar vägen? två timmar kvar innan Noel ska hämtas hem och ikväll blire bara soffan och möjligen lite pluggning.. har inget mer roligt att tillägga tyvärr! ;)




Noel imorse innan dagis! : )


ryggläge

Jag gillar söndagsmyset mer än fredagsmyset, helt klart. Har legat i soffan & kikat på solsidan & nu äre lite paus innan big brother börjar. What else? Ehum.. lite glass, dricka & godis får runda av helgen.


Råkade faktiskt "vinna" en kjol på tradera igår (Köp nu pris 149kr). Kommer passa perfekt på kryssningen, då man slipper klä sig i hundra lager kläder, eftersom man faktiskt är inomhus.. lite sommar feeling!


dä ska va gött å leva





¨


beställt från rockmerch



Den här beställde jag igår från rockmerch, sjukt snygga kläder & hade jag haft några tusenlappar över så hade allt gått åt där. Nu ska jag försökte låta den ligga tills kryssningen, kommer bli nå sjukt snyggt till mina svarta cobra jeans..


det är lyx

Noels mormor & morbror är här med oss idag & hade köpt med sig en massa gosaker. Så ikväll blire trerätters. Gratinerad hummer till förrätt, Oxfilé & någonting till varmrätt & mjölkchoklad pannacotta till efterrätt. Kan inte bli annat än en lyckad kväll! : )

Skulle ju som planerat egentligen varit med Jessica på melodifestivalen ikväll, men vi stuntade i det, då hon fick tillgång till hennes nya lägenhet idag & jag ändå ville spara pengar till kryssningen istället.. så, så fick det bli! : )

Hoppas ni alla får en trevlig lördagskväll! : )


friday

Nu blir det soffläge & en massa gotta.. är trött som ett as så lär väl somna lägligt till lets dance, vilket jag för allt i världen inte vill missa.. känner ni ironin?


fyndat i grannbyn


"Kaffeförvaring", 69kr.

Från samma serie som pastaburken från dollarstore.


en rätt efter rätten

Jag är sugen på någonting, någonting gott.. men vad? vi ska för enkelhetens skull köpa en pizza till middag, så då passar det ju sådär extra lämpligt att göra en efterrätt till. Men vad? Pannacotta och chokladmousser har det ätits mycket av här den senaste tiden, så hade varit kul att testa någonting annat. Var först inne på att göra glass eller någon typ av bakelse. Nu lutar det åt mjölkchoklad pannacotta, men det kan mycket väl bli någonting helt annat.. tips? någon?




nu gör vi helg

"Din rapport behandlar ett spännande ämne. Undersökningen är väl genomförd och du anpassar dig utmärkt till rapportformen. Bra jobbat!" Betyg: VG/MVG.

Tack gud.. trodde som vanligt att jag skulle bli underkänd. Har alla MVG i etiken & alla VG i Svenska B, nu är det bara att köra vidare på det, är ju endast tre veckor kvar. Nu lägger jag ner pluggandet & åker för att hämta hem min son! :)

Sjukt vad dagarna  passerar snabbt förbi & veckorna med för den delen. Johan är ledig med oss imorgon & resten av helgen. Vi ska nog ta en sväng till djungelhuset.. har åtminstonde nämt det för honom, så får se då ;b


jag kör bil som en gud, typ.

Men hur jävla underbart är det inte, att umgås med sig själv varje dag? fyfan om man kunde få en minuts paus från sig själv ibland och bara stänga av. Haha shit.

Morgonrutinerna är avklarade & vi sitter i bilen päväg mot dagiset.. så ska jag ner & hämta posten, eller nej, tar det sen, eller förresten jag tar det nog nu ändå, eller? det hela slutar väl med att jag backar i 100km/h (typ) rakt bak & rakt in på våran gräsmatta, som nu är täckt med tjugo meter snö. Men vad great, fan vad härligt.. sådär lagomt lägligt också, tack gud osv. Konstaterar rätt snart att jag varken tar mig framåt eller bakåt. Kommer för det första inte ur bilen, då snön räcker upp till halva dörren, så får kliva ut bak & på den andra sidan bilen. Sedan var det bara att börja gräva sig fram..Men med vad? vilka människor äger inte en spade? jo, vi.. tydligen! Hittar Noels snöskyffel i plast och började skotta som bara fan, då jag hållit på en tjugo minuter inser jag att jag inte når under bilen och mellan däcken, så springer ut till garaget & hittar någon typ av träpinne med en liiiten vass plastbit längst fram på. Skottar, backar bak, kör fram, skottar lite till, bak, fram osv. 40minuter senare är vi loss, underbart.. mot dagis!

Men vad fan gör jag där? om inte kör fast igen, det här händer fan inte.. nu lämnar jag fan biljävel & går hem tänker jag. Men inser att ingen är ute på gården och inte en människa i närheten, jag har alltså inte blivit upptäckt.. ännu. Springer utav bara fan in till förrådet för att låna en spade. köttar sönder & får till sist bort de hårda snöblocken som blockerar min framfart. Backar bak, inget händer.. skottar lite mer.. så, ca 8minuter senare kommer jag loss och kan parkera som normalt folk igen. Ingen upptäckte mig, tack & jävla lov.. hade helt seriöst dött av skam, vem fan kör fast på dagisparkeringen liksom? det finns ju fan knappt någon snö där. Så från & med idag är det jag som är lite lugnare på gasen & inte hoppar in på parkeringarna.

Sjukt skönt att få använda kroppen lite iallafall, I still got it.



my belly


Kan ni fatta att jag var gravid i sjätte månaden här? helt sjukt vad min mage inte var stor.


De sista veckorna hade den växt sig stor som ett hus, typ.


bärbar kärlek

"Det är inte fören brunnen är tom, som man vet vad vattnet är värt",

ungefär så kändes det att få tillbaka bärbara. Inte för att jag har saknat den undertiden, men nu i efterhand, hur fan har jag klarat mig utan den? det är för mig en obesvarad gåta.

Middagslagningen är nu återigen tillbaka på en tänkbar nivå, då liten kan sitta & titta på youtube klipp undertiden.. och imorgon ska jag sitta nere i vardagsrummet & plugga.. & vem vet, nästa dag kanske jag går crazy & sitter i köket.. dä ä jö häält sjukt va än kan gö.

middagstips


Tacofärs, klyftpotatis, egen vitlökssås.
T
illbehör? stark tacosås, majs, en sallad & egentligen vad ni vill & gillar.. : )


just chillin

Jag tror jag har en tvångstanke att alltid måsta köra om, precis innan jag ska svänga av. Samma visa varje jävla dag, hamnar bakom en bil eller lastbil strax innan jag ska svänga av. Tänker att "nä, fan ligga & chilla lite här bakom kanske", sedan börjar mina personligheter motdiskutera varandra & det slutar alltid med "äh, men vafan jag måste, det gåår inte" också kör jag om, för att snabbt måste blinka & svänga av. Hur sjukt störande måste det inte vara för de bakom att nästan måste släppa gasen för att jag ska tjura?

Note to myself; tvångstankar lämpar sig ej i trafiken..

mitt i veckan



Då var liten på dagis & jag har kört igång med pluggningen. La upp ett schema för vad jag skulle hinna i måndags & det håller än så länge & jag kommer kunna vara ledig i helgen om allt flyter på som planerat, är typ ikapp mig & alla förra veckans uppgifter är inlämnade.

Bärbara är fixad.. så nästa vecka blir det plugg på något fik, ska bli så otroligt skönt att kunna sitta & plugga någon annanstans än hemma i mellanåt, slå två flugor i en smäll liksom :b

Nej, påfyllning av kaffekoppen & lite skrivning.. älskar att allt jag skrivit om blivit så sjukt mycket bättre än sist, nästan så man sitter & väntar på att min etik lärare ska lämna förslaget att skriva en bok tillsammans med mig? Ehem, typ.


tävlar hos nikita

 
Jag tävlar om ett presentkort värde 500kr från Houseoflinnea i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


hälsa och kroppsideal

Hälsa handlar till den största delen om att må bra, både psykiskt, fysiskt och socialt. I dagens samhälle har omgivningens uppfattning om våran hälsa, större vikt än våran egen. Vi vill se lyckliga ut, men inom oss kan en annan verklighet ligga dold. Ofta tränar vi kanske för andra människors uppfattning om oss och egentligen inte för att vi själva ska må bra. Då har vi tappat hela huvudsyftet med våran träning. För den ska väl ändå ge oss mer positivt än negativt? De vackra, vältränade och identiska människorna cirkulerar och omringar oss var dag i diverse media. Vi ser på dessa i våra ögon perfekta människorna och önskar innerligt att det vore vi. Senare samma kväll bokar vi in dubbla pass på gymmet och dricker oss mätta på vatten. Vi ställer oss i spegeln och drar i det kanske omärkbara valkarna, äter en middag bestående av salladsblad och känner hur våran självbild sänks i takt med att kilona rasar.


Kraven på oss själva är alldeles för höga och vi borde istället se allt som ligger bakom dessa välformade kroppar, för det är varken myskvällar i soffan eller spontana middagar med vännerna. Att följa dessa slaviska träningspass och dieter är en hel livsstil och då den sociala hälsan har minst lika mycket påverkan av vårt välbefinnande, så är denna eftersträvandet allt annat än hälsosam.


Däremot så vill jag se att dessa perfekta media människor, så även kan ta fram positiva egenskaper hos oss. De som alltid varit stora, men aldrig haft motivationen till att ta tag i detta, kan mycket möjligt vakna upp och forma om sina liv, genom ändrade mat och tränings vanor. Detta i en lagom mängd och i en balans mellan krav och resurser, kommer i sin tur leda till ett större välbefinnande. Så jag vill ändå tro att dessa perfekta människor har en positiv inverkan på oss. För hur hälsosamt vore det att visa upp feta modeller med gropar i låren, ölmagar och tjugo fettvalkar? Fast lagom är nog bäst ändå och några kilos övervikt, små bröst eller slappa lår har knappast någon inverkan på våran fysiska hälsa och perfekta, det kommer vi aldrig bli.


 Eftersträvansvärt?!


underbara väder

Solen lyser, fåglarna kvittrar & luften är frisk. Får göra det bästa av situationen & öppna balkongdörren. Kaffet ligger(står?) rykande varmt i koppen & radio guld står för musiken. Nu blir det plugg några timmar! (ska dra igenom de sex-åtta sidorna jag tappade förra veckan)



Noel och Anton satt & åt äpple tillsammans igår!