HEY HO, let's go.

Ingen resefeber alls.. kan tyckas lite synd, då jag sett fram emot den, resfebern alltså.. vad det nu ens är? aldrig känt vid den tidigare heller, blir man varmare än vanligt? Aja, allt är iallfall packat & klart sedan länge, hårförlängningen är fint behandlad, sista solningen gjordes idag & det ryktas även om att ölen är inhandlad, gött. Allt skulle ju nästan kunna tyckas vara på topp, om inte.. SJ var sämst på ha någon som helst framförhållning & alla tågresor varit inställda idag, men skulle börja rulla igen imorrn. Fast nu fick de tydligen för sig att göra en liten ändring på detta & på just vårt tåg, satt det är inställt, typiskt! Nu får man hålla tummarna för att tåget kl 8 går som de sagt & jag ser inte fram emot flera timmars extra väntan i sthlm, men hey.. finns det öl så finns det hopp, hjärterum, stjärterum osv.

Idag har jag & Noel bara varit hemma & rått om varandra. Vi har struntat i alla tänkbara rutiner, sovit till kl 10, ätit kakor till frukost & busat ute i det härliga vädret... så fasiken om han trots detta, blir mer fäst vid sin far än vid mig då jag kommit hem.

Vi hörs på då jag kommer hem igen, kan möjligen slänga in några mobilinlägg om jag har tid! :)




gårdagens bak

Drog ihop en vitkladdkaka och det kunde inte sluta med annat än succé. Receptet hittar ni på min mat- och bakblogg... : )

a regular saturday night

Idag har vi som sagt varit på 2års kalas hos Anton, en massa gott fika & trevligt sällskap. Sedan blev det lite grillning, följt av lite ostbricka & pannacotta hos grannarna. En trevlig kväll som jag tror vi avrundar med lite bakning.. har inhandlat lite "bakvaror" så får se om man kan sno ihop något, annars så fortsätter jag dricka på min whisky & spelar lite på jesper.nu.

tidigare i veckan


Gick in i köket för att se vad Nolle gjorde och där har han satt sig med en fryst fläskfilé, redo att hugga in på.

Sedan var han redo för dagis och hade tagit på sig foppatofflorna, kepan & ryggan. Att han fortfarande hade på sig morgonrocken rörde honom inte :b


min mat- och bakblogg


Klicka på bilden för att komma dit!


turbo update

Hinner inte med mig att skriva känner jag, men har nyss haft en lång trevlig pratstund med Elin som kom upp & hälsade på & nu ska jag sätta mig & knåpa vidare på min mat- och bakblogg jag påbörjat, höhö ;b much fun!

Grabbarna grus kom hit & tog med sig min bror härifrån & lennie försvann även han, så ser ut att bli en lugn kväll på två. Finns inte mycket mer att skriva, än att vi varit på inskolningssamtal för Noel idag, var riktigt intressant , då vi fick se bildspel & videos som observerat Noel i vissa situationer.. var faktiskt väldigt kul att se! :)

Nej, nu ska jag käka lite karré, dricka trocadera & knåpa färdigt på designen.. Imorgon väntas det två års kalas för allas våran Anton! :)

Trevlig helg på er! :)


Frukost till nyhetsmorgon! Liten fick gå p...

100media_imag031 (MMS)

Frukost till nyhetsmorgon! Liten fick gå på dagis även idag, då det skulle hittas på en massa saker, bl.a. utflykt. Jag ska lägga mig och vila fram till kl ett då jag tänkte dra en solning. Fy så skönt utan några måsten, även om jag kmr dö av rastöshet innan dagens slut.


lite av en kock

Slängde iväg ett sms till Johan & skrev att han kunde ställa in sig på att köpa med pizza hem, för nu stod jag & freestylade i köket igen & det brukar i regel misslyckas mot slutet. Då jag funnit en hyffsad smak så måste jag alltid pusha det liiiite längre, genom att blanda i en massa konstiga saker som är goda var för sig, men absolut inte tillsammans.

Men idag kära vänner så lyckades jag, I think.. Johan har ännu inte ätit. Skar en massa kassler i strimlor, hackade lök, strimlade smala skivor morötter, en halv påse thaiwok, 2 vitlöksklyftor, några matskedar soja, några teskedar sambal & lite grädde som stektes/kokades ihop. Avslutade med en burk creme fraiche som fick puttra några sek & sedan öste jag på med en massa nudlar. Blev ju nå helt sjukt gott. Lite indiska kryddor, blandat med cayennpeppar osv smakades det också av med. Jag rekommenderar det fasiken, svin gott!


min onsdag


tvättat, hängt, sorterat & vikt

Rensat bort onödiga leksaker från Noels lek & myshörna under trappen

Färgat det gamla löshåret & gjort inpackning på det nya (som nu ska få vila tills vi åker)

myst & lekt med världens bästa Noel

bl.a. i hans sandlåda/sandhög


Sitter ute med en kopp kaffe och väntar på...

100media_imag028 (MMS)

Sitter ute med en kopp kaffe och väntar på att ena löshåret ska färgas färdigt och det andra bli färdig i inpackning. Hektiska dagar!


nedräkning

Då var liten lämnad på dagis & jag sitter här med endast några halv måsten att göra idag. Tvätta löshåret, färga det gamla löshåret i samma färg som mitt nya (så man kan fylla ut med det), tvätta en vittvätt, packa iordning lite mer och vika in kläder i garderoberna. Får nästan lite dåligt samvete av att jag sitter här & slöar, medan Johan jobbar då jag sedan ska vara ledig en vecka, men så har jag ju faktiskt offrat de flesta kvällar & helger för det här så jag försöker att inte låtsas om det (?).

Funderar på att dra en solning senare iallafall, mest för att fördriva tiden lite. Annars kanske Jessica skulle kika upp en sväng, eller så lägger jag mig bara i soffan & försöker förbereda mig mentalt för att jag snart (om askmolnet dör dvs) ska ligga på playan & dricka blasksöta (men ack så billiga) drinkar.

Har iallafall färgat ögonbryna idag & gjort en ansiktsmask, så nu är jag sådär läskigt babystjärtslen om kinden.


På dåligt humör? klicka här!

landet it is


Bestämde mig imorse för att Noel skulle få följa med till stan, så vid tio tiden rullade vi ner över för att träffa brorsan. Gick runt med honom en sväng & sedan byttes han av med Jessica. Växlade pengar, hämtade ut passet, solade & inhandlade det sista inför resan, bl.a. en strandväska.

Vi kom hem vid fem tiden, åt lite snabbt, badade/duschade & nu ligger Noel i sängen & ska sova. Imorgon vet jag inte vad som händer, funderar på om jag & Noel ska åka ner på badhuset eller något, eller så blir det dagis för honom & packning & förberedelser för mig.. är i princip färdig med plugget.

"Pappa.. Nää" säger Noel & ruskar på huvudet, efter att ha frågat hela kvällen efter pappa & fått svaret att pappa inte kommer hem idag, utan imorgon. (vilket inte är sant, han borde komma snart.."LJUGA FÖR SITT EGET BARN?" :O.. Ja, varför inte?) Han har förövrigt blivit jätte "pappig" & det är bara pappa som gäller i allt & han frågar efter honom minst tjugo gånger per dag. Blir nog bra med en far & son vecka nästa vecka! :)

Kände förövrigt idag vad jävulskt lite jag är för stan & så sjukt skönt det var att passera kävstabron & känna lugnet utanför all jävla stress.. vad gör man egentligen i stan på sommaren? måste suga nå fruktansvärt.. (?)

"Vi ska sätta oss på en plätt i parken tillsammans med tjugo andra skrikande fjortisar & dricka cider"
"Bra gör ni det, så tar vi båten ut & fiskar!"

ashcloud in my..

Skam den som ger sig.. sitter & klurar på högre nivåer iallafall, inte ens Johan förstod (och då mina vänner, är det svårt?). Det är inte uppgiften i sig som är svår, utan att finna svaret,(doh) eftersom det inte finns någon fråga. "Vad vill de få ut?", "vem vill få ut något?", "varför vill han få ut det?", "har det fastnat?".. "WHYYYYY?!?" ungefär så har mina tankegångar gått hela dagen. För det står bara en massa öppenbar information, som avslutas med "Du för gärna skapa ytterligare förutsättningar och anta andra kostnader så länge du tydligt och konsekvent argumenterar för dem." Tack, vad snällt av er, men jag tror jag funderar på de förstnämda en stund till.

ZzzZzzZzzZzz.. har kommit en bit iallafall & låter detta ligga tills imorgon kväll. Har jag inte fått svar på mina frågor som jag skickade in för över en vecka sedan, så skickar jag in skiten & hoppas på att de tidigare inlämningarna gett resultat bra nog att väga över denna.

Imorgon ska jag iallafall till stan med brorsan.. vi ska stöka undan lite måsten inför resan, som jag nu för allt i världen hoppas blir av, jävla askmoln. sjukt onödigt Grimsvötns. Island 0 points.

middagstips: fiskpudding

Sätt ugnen på 175 grader. Koka ca 500 gram vitfisk (typ torsk) i några minuter & mixa sedan till en slät massa. Blanda ner lite hackad purjolök, 2-3 dl grädde, 2 ägg och kryddor. Smöra en ugnsform och tryck ut "fiskmassan", täck sedan med folie och grädda mitt i ugnen i ca 60min. Låter kanske inte nå vidare men för att vara vardagsmat & fisk så är det faktiskt sjukt gott! :)

Servera med potatis, gärna kokade morötter eller ärtor och skirat smör.. :)


just another slow monday

Sitter verkligen & räknar ner tiden tills jag ska åka & hämta Noel på dagis. Kan inte göra mer med studierna för tillfället & tror jag ska skicka in den sista uppgiften utan att ens ge mig på Mvg nivån, måste ringa runt & intervjuva bankmän & en massa invecklade kalkyler ska skrivas.. skulle jag strunta i den sista uppgiften så skulle jag vara färdig med studierna två veckor tidigare & kunna lägga denna vecka på allt som har med resan att göra + Noel. Får se hur det blir, Johan skulle hjälpa mig lite ikväll så får se om han förstår bättre än vad jag gör :b

Nej, nu tror jag att jag gör mig klar för att hämta hem hjärtat. Hur ska jag stå ut en vecka utan honom, då jag skakar av saknad efter en dag? Nej, men känslan av en veckas semester slår faktiskt saknaden(?).. för shit vad jag egentligen behöver få vara lite själv & ung igen.. :)

Har även hunnit med en solning idag, har endast hunnit solat tre gånger, men det tar sig. Antar att man ändå åker dit för att bli brun, så tror jag drar en solning till sedan får det vara bra.



magen blir alltid brunast, ansiktet rött och benen vita.


sunny days

Den här helgen kan bara beskrivas med ett ord; underbar! Solen fortsatte att bränna på idag och jag passade på att försteka mig lite inför bulgarien, endast nio dagar kvar nu.. sweet! Nu ska jag se över studierna lite innan det blir soffhäng & big brother.

the days of our lifes






what life is all about

En hel dag vid sjõn och fiske väntar. Underjävlabart.

vitachokladmuffins med hallon

Bakade även idag, dessa favoriter i repris blev det! :)




vårfest och plugg

Vårfesten var kanon.. barnen sjöng så fint & Noel satt kvar i vagnen under hela uppträdandet, även om han stundvis hade svårt att sitta still & försökte ta sig upp. Efteråt blev det lite fika & vi hade tur med vädret, strålande sol som brände härligt mot huden & de små dropparna regn som kom en stund var bara svalkande.

Nu har jag suttit & pluggat i två timmar & har gjort färdigt allt på rättskunskapen, även fått tillbaka mvg på alla tre uppgifterna jag skickat in, perfekt! Nu är det "bara" vg/mvg uppgifterna kvar på sista momentet på företagsekonomin, men det är fan svårt.. har vändit och vridit på siffrorna tusen gånger om & lär bli flintskallig om jag fortsätter att klia mig i huvudet som jag gjort idag. Vill bara bli färdig nu, så kör en timme till innan big brother börjar.

Knäppte fler bilder då de uppträdde, men orkade inte fråga alla tjugo föräldrar om deras barn fick vara med på bloggen, så jag skippar att lägga upp dem här & bjuder på en bild då Noel & pappa fikade istället! :)





full rulle, kanelbulle

puuh,
det har varit en lång & innehållsrik dag, men rolig. Vi startade dagen med lite lek på drakborgen i två timmar med Jessica & Ebbis. Sedan tog jag & Noel en sväng på barnens hus för att fördriva tiden innan jag skulle på komvux kl tre, väl där drog allt ut på tiden & Noel lekte med grävarn, sprang runt, kollade på film på mobilen & åt kakor som han snällt blev bjuden på.. inte fören vid fyra var vi färdiga & då drog det av mot maxi för lite handling & sedan vidare mot Johans jobb, då hade klockan redan hunnit bli fem, så Noel fick stanna där tills johan slutade vid sex & åka hem med honom då istället. (Noel hade tjatat hela dagen om pappa, brumm-brumm, jobb & pekat på grävarn, då han visste att vi skulle avsluta dagen där)

Imorgon eftermiddag ska vi på vårfest på dagiset, barnen ska sjunga för oss & sedan är det fika efteråt, mysigt. Sedan under dagen ska lillskrotet ut med lilla ryggan på utflykt med dagiset... guuuud så sött det lär se ut då dessa små människor traskar iväg.

Nu ska jag kika runt lite, innan åtta hos kändisarna börjar & sedan blir det plugg!

all in one


Tyckte själv att jag påminde lite om Noel då jag var liten, men blev så dålig kvalité på bilderna & var svin svårt att hitta kort då alla var i princip samma ålder. Tycker det är skit kul att jämföra även fast man själv har svårt att se de likheter alla runtomkring ser, då vi är "uppi allt" & jag anser att man ser bättre likheter på andras ungar! :b Här nedanför är bilder sedan vi alla var mindre! :)



Johan tycker att han är lik Noel på den här bilden & det kan möjligen ha att göra med att man ofta ser honom just såhär :b (Johan alltså, liggandes på golvet skrikandes :b)


grymt sa grisen

Lördagskvällen på aveny var kung, bra band, bra folk = bra kväll. Igår var vi sega & låg på soffan hemma hos mamma till kl fyra då det vankades skräpmat, sedan rullade vi hem över vid sju tiden, men allt drog ut på tiden & vi var inte hemma fören nio. Bar då in en sovande Noel i sängen & vi bunkrade upp med grönsaker, dipp, brieost, glass, chips, dricka & godis.. sånt man är sugen på dagen efter, typ allt.

Idag har jag pluggat in ca 1½vecka, varit sjukt effektiv & bara skrivit som en tok. Sedan blev det en storstädning & en riktig invigning av vår nya tvättmaskin, dammsugare & tvättställ.. helt sjukt vad roligt det var? men fint blev det. Nu ska jag dricka kaffe, tanka grejer till mobilen, lyssna på musik & möjligen skriva några rader på företagsekonomin.

15 dagar kvar till Bulgarien..

birsta, baby

Lämnade av lillen på dagiset vid nio, sedan rullade jag in över för att möta upp Jessica på birsta. Blev en hel dag av shopping, prat & kaffe.. verkligen behövligt. Handlade en hel del, allt från linnen & hotpants, till smink & mjukisar. Spräckte budgeten gjorde jag inte heller, då jag är grym på att fynda.. höhö.

Nu blir det liiiite plugg, ska läsa igenom ett arbete & skicka in. Fortsätter några timmar imorgon, då johan & Noel ska umgås.. sedan gör jag helg & på lördag blir det utgång på aveny & Harleqeen + Dynazty. Kommer bli kung!



Köpte dessa grymt sköna (och snygga) mjukisbyxor på hm för ynka 149kr. Dom är så sjukt sköna (och snygga) att jag funderar på att bära dem på lördagkväll. "SHÄÄÄT inge avslappnad brud" lär de tänka, då jag minglar runt som om hela stan vore en enda mysig hemmafest.


klänning från forever21

Beställt en klänning till sommaren & Bulgarien från forever21, som för övrigt är min favoritbutik. Bra priser & snygga kläder. Check it out! :)



hör du mig?

Jag har en sjuklig tvångstanke som alltid tvingar mig till att pilla med något i örat efter jag duschat. Detta resulterar dessvärre till att jag oftast går runt med lock för öronen, men igår kväll blev det värre än någonsin & hela kvällen/natten har det värkt nå jävulst i speciellt ena örat & jag har inte hört ett skit. Satt efter jag lämnade Noel på dagiset imorse så åkte jag till vårdcentralen för att spola rent öronen & jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hörde en myra krypa, en trappa ner ute på altanen.. helt sjukt vad jag hör bra.. klarar inte ens av att höra tangenterna slå mot tangentbordet, det låter som krig.

Nej, nu ska jag köra igång med pluggningen.. blev inget igår kväll eftersom värken näst intill dödade mig. Att jag hade en fruktansvärd tandvärk i ena visdomstanden hade jag faktiskt glömt bort, tills värken i örat försvann. Aj! Nej, för mycket klagande.. solen lyser, kaffet är färdigt & jag hör som aldrig förr.. Heja tisdag!

en ny vecka

Igår blev det en liten sväng till stan, förbi northcar för att kika bli lite hojar & sedan bjöd mamma på sibylla. Hann även med att inhandla en dammsugare & ett ljushus på rusta. Idag är det plugg för hela slanten, har balkongdörren på glänt & hade mer än gärna legat ute & stekt idag istället..


Zzaturday

Gårdagen var iallafall sjukt trevlig. Jessica, Ebba-Lii & Lennie var här & vi grillade, umgicks, sjöng, skrattade & drack lämpligt in på natten. Världens underbaraste barn somnade direkt kl 7 & sov till halv 9 imorse. Vaknade faktiskt utvilad, men nu har tröttheten kommit ikapp mig & jag har faktiskt blivit lovad en powernap i soffan. Ska passa på att vila upp mig lite innan middagen, blir lite thai inspirerat..  ;)

Hoppas eran helg varit bra & fortsätter så! :)

dä blomma

Var iväg en sväng idag & handlade lite blommor till ytterkrukan, kunde inte hålla mig längre efter att hittat den fina lyktan på blomsterlandet i fredags. Fint blev det iallafall & nu ska jag bara försöka komma ihåg att ta in den under natten.




ögonblicken innan

"Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre." - Nalle puh

Han är smart den där björnen, för mår vi inte som allra bäst dagarna innan semestern? Under själva semestern så ligger det oftast ett stort måste över oss, som tvingar oss till en massa saker vi egentligen inte orkar, men måste göra.. för att man gör sånt då man är ledig  & allt slutar bara i en stor klump då semesterdagarna går mot sitt slut & vi i år precis som alla andra år inte hunnit med någonting.

Just därför har vi inget bestämt för sommaren & så fruktansvärt skönt är det. Att bara sitta hemma eller i någon stuga & må gott, det är vad man ska göra då man är ledig. Varken mer eller mindre!

nothing great can come out of this..


back in black

Idag var jag iväg en snabbis & solade, sedan blev det till att handla hårfärg då min förlängning var två nyanser mörkare & mer åt det röda hållet & därav inte passade ihop med min hårfärg. Så jag köpte en färg som hette mörk mocca, trodde det skulle bli riktigt jävla grismörktbrunt, men det blev svart. Blev hyffsat nöjd iallfall, med hårförlängningen i lär det bli bättre & med lite mer färg mot huden. Kan bjuda på en bild då förlängningen är i imorgon eller något (har inte färgat den ännu, ska göra det ikväll).

Aja, Haha.. shit. Det är bara att vänja sig. Älskar svart hår.. på andra & önskar jag skulle passa i det, men det var inte så farligt som jag hade trott & att fixa sig iordning med svart långthår har jag alltid velat göra.. Men då de flesta dagar här hemma består av en knut i håret & trasiga mjukisar (typ) så känns det som jag är lite för över optimistisk till denna drastiska förändring.. men ja what to say, only time will tell!



blommande nytt



kombinerad kost

La en liten kommentar på facebook igår att jag skulle starta en två veckors nutrilett-kur & folk höll inte riktigt med mig om att det var en bra idé. Men för att förtydliga mig så skulle jag inte enbart köra nutrilett under den tiden, utan äta riktig mat & endast kombinera med nutrilett på morgon & kvällen, istället för de onyttiga mackorna jag inte ens tycker om, men måste äta för att få i mig någonting. Kommer någon dag äta mina flingor istället, men då orken inte finns så tycker jag nutrilett tillsammans med en kesomacka är ett schysst alternativ. Och då jag kommer till Bulgarien så vill jag inte ligga i vassen & låta folk ta mig för en strandsatt val. Sedan vill jag kunna svulla sönder i mängder utan att behöva äcklas av mig själv. Satt så äre!

Visste ni förresten att whisky ökar förbränningen? Det kanske låter för bra för att vara sant, men man väger aldrig så lite som dagen efter man druckit whisky (och nej, det är inte för att jag blir bakis & spyr :P). Så blev tvungen att kika upp det & se på fan.. det verkar kunna stämma. Och folk säger att världen är ond?


Vattnas det inte i munnen på er så säg?!


extreme anti-snap treatment


Måste verkligen rekommendera denna produkt, som är ett måste för dig med slitet hår.. man känner verkligen av resultat & för oss som blonderat håret med jämna mellanrum så länge vi kan minnas är detta räddningen! Att den sedan är på kampanj hos bangerhead just nu för nästan halva priset, talar ännu mer för att du ska lägga en beställning redan idag!

Extreme Anti-Snap leave-in protein treatment stärker de delar av håret som är porösa och skadade, sluter fjällskiktet varsamt, samt reducerar friktion från hårborstning och värmeverktyg. Håret skyddas från att brytas eller att dela sig och blir blankt och medgörligt.

Fanns tydligen ÄNNU billigare (som om det vore möjligt?) Så klicka er in på feelunique och köp den för ynka 180kr istället. Tack för tipset Erika! :)


under en filt vid datorn

Mörka, dystra dag
.. det haglar, snöar & blåser. Hade fortfarande inte fått mina böcker, så vi bestämde oss för att vara hemma båda två. Dessa två kurser verkar faktiskt väldigt lättsamma, så jag hinner med mig ändå & lusten att sätta sig i en kall bil istället för att mysa hemma fanns inte.

Just nu sitter jag & drömmer mig bort bland hårprodukter, hotpants & linnen. Skulle behöva någonting nytt till bulgarien, enkla baslinnen & sånna där 49kronors hotpants från hm kan man ju använda hela veckan, både på dagtid & kvällstid, tycker det är sjukt snyggt, fräscht & enkelt. Har faktisktt helre det än någon klänning eller en massa jox iallfall. Jaja, får se om jag hittar någonting.. tänkte avvakta med en beställning tills pengarna från CSN kommer in iallafall, om de inte redan har det? Har iofs inte kollat.. Aja, liten sover iallafall & jag ska roa mig med lite kvalitetstid vid datorn & förbereda middagen i tid för en gångs skull.

Lägg er under en filt, dra den långt upp över öronen, ta fram en bok & spela lite schysst musik i bakgrunden, tillsammans med en stor & varm kopp kaffe.. ni som kan! För idag går man inte gärna ut om man inte måste!

jobba, jobba, brumm-brumm


"Jobba", "Pappa" & "Brumm-brumm".. så låter våran älskade son på dagarna! Sedan han var med Johan & körde grävare i fredags så påpekar han ofta att pappa jobbar & på jobbet där låter det "Brumm-brumm"

Nu är Johan snart hemma iallfall & ja, Noel han sover.. han fick ringa & säga godnatt på telefon istället som de oftast blir under vardagarna. "Jobba" var det enda han sa, sedan fick Johan en puss av honom mot telefonluren. Goplutten!

Bin Ladin, en grundlös död.

Tror folk på fullaste allvar att terrorismen kommer att minska pgr av Bin Ladins död? Det känns lite som att denna Terrororganisationen har ett flertal andra grenar, som i och med denna händelse bara växer sig starkare. Att Usama Bin Ladin i huvudtaget existerat är ännu en obesvarad gåta, då USA mest troligt haft/har fingrarna med i spelat & ni minns väl hur en vänsterhänt Bin Ladin plötsligt blev högerhänt? Att sedan alla dessa inspelningar med Bin Ladin kommit väldigt lägligt alla gånger talar även de för att han endast existerat i en kamoflage för USA. Då Tony Blair inte hade några bevis att lägga fram för Bin Ladins inblandning i 9/11 så kom ett erkännande lämpligt fram. Då Bush sedan såg ut att bli omvald så hotade Bin Ladin plötsligt USA, vilket många fann avgörande för valet & till en fördel för Bush. Shit, vad jag inte har insatt i det här egentligen.. men efter allt man hört & tagit in genom åren, så visar det störst troligt på att 9/11 was an inside job!

"Dog" han förresten inte för ett flertal år sedan också? // bara undra


för varenda unge

Såg ni humorgalan igår "för varenda unge"? vi gjorde det & det gör ont i mig än idag hur somliga barn har det. Man skulle vilja krama om varenda en av dem, säga att allt kommer bli bra & ta med sig dem hem. Då man ser småbarn i Noels ålder vars ögon som egentligen borde fyllas av lek istället ger ifrån sig plågande & sorgsna blickar, så kan man inte göra annat än att gråta. Man relaterar så lätt till sitt eget barn "En liten Noel satt ju där helt undernärd & övergiven". Helt sjukt, stackars, stackars små hjälplösa barn!

Nu kommer säkert flera reagera starkt på vad jag kommer säga, men gör inte det, ta åt er istället.. Men de Sverigedemokraterna vill komma fram till med deras hårdnad av invandringspolitiken är just detta. Istället för att ta hand om folk som bara kostar oss en massa pengar i form av upprepad brottslighet & att ej uppskatta det nya livet de får i vårt land, så vill de istället lägga dessa miljontals kronor på dessa människor, genom att fokusera & göra en storsatsning på de som verkligen behöver vår hjälp. "En utökad flyktinghjälp i krisområdenas närhet" - SD.

  • En återgång till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten av 1970-talet och som innebär att det är invandrarna som skall anpassa sig till det svenska samhället och inte tvärtom.

Jag tycker verkligen att man ska ha läst igenom SD:s partiprogram nogrannt innan man yttrar sig vidare om deras politik. De är mer demokratiska än många andra partier, sedan förstår jag att allas åsikter inte går ihop med deras. Men man ska ej kunna ge dem nedlåtanden om man inte har en aning om vad de egentligen står för. Hatet bygger på okunskap! Massmedia smutskastar SD med upprepande, nedsättande och ogrundade anklagelser, vilket är ett grovt odemokratiskt agerande. De anklagas för att ha gamla lik i garderoberna, vilket finns i en ännu större utsträckning i de flesta andra partierna. Vänsterpartiets historia är fylld av tortyr och mördande, men det är det sällan någon som talar om. Sverigedemokraterna får sällan vara med i debatter och då väl tillfället ges är det orättvis behandling och en missvisande bild som ges. Alla partier bör få ta lika stor plats och framföra sina åsikter, sedan är det upp till oss medborgare att bilda oss en egen uppfattning. Ja, se där.. fick jag in lite politiska åsikter mitt i allt elände, men det går väl lite hand i hand.. politik & elände menar jag.


mjölkchokladpannacotta

Blötlägg 1,5 st gelatinblad. Koka upp 3 dl grädde & 3 msk socker. Låt svalna lite och lägg ner 100 g grovhackad marabouchoklad & låt smälta i grädden. Krama ur gelatinbladen & lägg ner dem i grädden & blanda väl. Häll upp i glas & låt stå i kylen några timmar för att stelna, helst över natten. Servera som det är, riv choklad över & tryck ner en choklad bit, alternativt servera med hallon eller jordubbar! :)

åter till vardagen

Efter en trevlig helg, med fint sällskap & god mat så har vardagen kommit igen. Även fast helgerna är underbara på alla sätt & vis, så välkomnar man ändå vardagen då allt går tillbaka till det normala igen. Jag hann inte få mina studieböcker till de nya kurserna som startade idag, så jag bestämde mig för att ta en riktig städdag istället & då Noel var förkyld imorse så fick även han stanna hemma med mig. Så vi har torkat alla skåpluckor, kring vedspisen & alla andra tänkbara ställen man annars inte orkar sig på, satt nu äre fräscht & fint igen.

Nu ligger Noel i sängen & ska sova. Själv ska jag läsa igenom lite om de kommande kurserna & göra det jag kan göra utan böckerna. Fick även tillbaka ett mvg på den senaste inlämningen, 4mvg:n & ett vg borde ge ett mvg som slutbetyg, känns great.

Nej, nu ska jag dricka upp kaffet & läsa alla bloggar jag missat under helgen, innan jag kör igång! Hoppas eran helg varit bra! :)