the best things in life aren't things

Startade morgonen med en storstädning. Följt av en långsittning ute på altanen. Satt med min nya lyxiga kaffekopp i solen & läste igenom partylite tidningarna tusen ggr om. Har fortfarande ett presentkort kvar, men tycker det är så jäkla svårt att bestämma sig. Nu har jag druckit en öl & samlat lite kraft inför fixningen av utemöblerna. Ska slipa ner dem & måla på med färg jag fått av pappa! (Ni ser ju på bilden hur äckligt bordet har blivit under vintern). Köpte en pläd ifrån ikea igår & lite ljuslyktor för nio/fem kr/st. Samt en "vårflört-uteblomma" från plantagen. Blev som en helt ny altan för typ 150 spänn. Till veckan ska det planteras lite! :)

Ikväll blir det grillning & för en gångsskull är köttet lagt i marinad kvällen innan. Ser dock inte framemot morgondagen, då jag måste skriva en rapportskrivning färdig! Men det är inte dagens problem.. nu ska det sprättas en ny öl & köras igång! :)


sleep less and dream more

Har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna, så har varken hunnit eller orkat starta datorn. I onsdagskväll så bjöd ida med mig på ett slags "event" i stan. Var en ny inredningsbutik som skulle öppna & de hade modevisning, bjöd på ost, kex & vin & sedan fick vi alla 30% på allt i hela butiken. Jag köpte en kaffekopp, en rosa med en fågel på.. lite halvlyxig sådär. Fick den för 65 spänn efter rabatten & jag har intalat mig själv att den kmr förgylla alla mina tidiga mornar. Efter "eventet" så drog vi ut på stan för en öl, som sedan blev några fler. Sjukt rolig kväll iaf.

Igår så var jag som sagt ledig & vi hade sovit över hos pappa i ljusta. Så jag brorsan & Noel fördrev lite tid på birsta. Hade tusen saker jag behövde köpa, men som vanligt är man snålast i stan. Men tänkte att det var roligare att spara undan pengarna, så man även kunde göra någonting i slutet av månaden.. eller spara till lite semester efter sommaren. Köpte ett par dr denim jeans iaf, kan inte leva utan dem.

Idag har vi ingenaning om vad vi ska göra, möjligen gå en sväng & köpa en glass kanske? Då johan slutat så ska vi iaf iväg & köpa lite färg till utemöblerna & så. Tänkte fixa till altanen i helgen! :) Sedan måste jag plugga.. vet inte vilken dag jag ska offra till det, funderar på att skjuta på det till söndagen? Jaja.. en liten tråkig update, utan bilder.. då jag har kameran hemma & på min mobil finns det inte ens en kamera. Vilket suger ibland.

Trevlig helg på er! :)


ett gott skratt förlänger livet

En plastslev hade hamnat på en värmeslinga i diskmaskinen & smält. Exakt hur många sekunder efter den första inandningen jag befann mig på google vet jag inte.. men vi kan säga två. Efter tre minuter (fortfarande sittandes i det plaströkta rummet.. såklart!) så var jag helt säker på att min sista tid var kommen. De hade hänvisat till både akuten & eventuell död. Jag stakade ur mig ett sista farväl samtidigt som jag energilöst scrollade vidare ner på sidan.

"Jag har jobbat på en plastindustri där folk på vissa avdelningar hade andats in pvc-ångor under flera decennier. De led av hjärtproblem, fetma och alkoholism... Fast det gjorde arbetarna på de andra avdelningarna också, så något samband fanns nog inte."

HAHAHAHAHAHA..!!

..och plötsligt var jag inte alls lika döende längre & både huvudvärken & andnöden var oförklarligt borta. Undrans om de på flashback har folk anställda för att endast liva upp stämningen på deras forum?

en massa svammel bara.. läs på egen risk

puuuh.. är helt slut i både kropp & själ. Maten är nu intagen & jag måste sätta mig direkt med pluggningen, två rapportskrivningar som ska in + en massa andra små uppgifter. Lite kaffe på det här så ska det nog gå vägen iaf! :)

Imorgon (och resten av året) blir det spännande. Jag & Noel ska vara redo för att åka senast tio i sex på mornarna. Lämning på dagis & sedan väntar en fruktansvärd seg busstur till stan för mig. Samåkningstiderna är ett minne blott då johan hädanefter ska vara på plats i stan strax efter kl sex. Två bilar är inget alternativ, så buss ner för mig, sedan får jag snylta skjuss med johan hem. En..'hey ho let's go' känsla lär infinna sig hos mig varje morgon, då man ska försöka fixa sig själv & allt annat väsentligt (så som tandborsning, packning..möjligen en frukost?) med världens gnälligaste unge som sällskap med en klocka stående på 05. Tror han går igenom någon slags treårskris & allt är verkligen "kan själv", "varför då", "bara jag bestämmer". Men som sagt, det är ingen som har det bättre.. eller jo säkert, men för de flesta så ser det väl exakt likadant ut iaf. Inget liv på vardagarna, men ack så sköna helger ist.. det slår ju allt!

Ikväll blir det plugg till nio följt av sängen, precis som igår. Men vet ni vad? jag är ledig torsdag & fredag.. då ska jag passa på att plugga lite, samt ta en sväng på stan med min kära son. Trycka in en massa plugg ska det göras också. Sedan väntar en lugn helg, följt av en lugn sista april med lite grillning & nån öl på  hemmaplan. Helgen efter det vill jag faktiskt lura iväg johan på det där restaurang besöket som aldrig blir av. Får se hur det blir med det. Nu fick ni lite updatering iaf.. en fruktansvärt intressant sådan.. som alltid! ;)

..kanske lägger in en bild till inlägget senare.. om jag hinner!

update;
se där.. får visst skjuss ner imorrn iaf. lucky me!

Life is really simple, but we insist on making it complicated

Idag har vi varit ute mest hela dagen. Åkte för att köpa en glass på förmiddagen & tog en sväng på skogen. Så avkopplande & perfekt tidsfördriv. Även middagen käkades ute på altanen.. stuvad potatis/morötter & fläsk, lätt bästa maten. Har väldigt svårt att tro att någon restaurang-mat kan klå det. Att äta ute kändes verkligen vår/sommar & vi äter i princip aldrig maten inne under den tiden. Så rofyllt att sitta ute & lyssna på tystnaden & bli sittandes kvar en timme efter maten för en kopp kaffe. Det om något är livskvalité!

Imorgon är det jobb i vanlig ordning & på onsdag får jag min första lön på två år. Får ju även studiebidraget, eftersom jag fortfarade studerar & inte tjänat några extra pengar den här terminen. Så då ska det äntligen shoppas lite, färg till utemöblerna & ett par jeans är iaf prio ett. Nästa månad ska jag köpa en ny bil, eftersom den jag har nu aldrig lär gå igenom besiktningen i maj. Jaja, det var väl allt.. ikväll blir det bara ricin i håret & soffläge! :)

Always plan ahead...it wasn't raining when Noah built the ark

Så jävla nöjd över min prestation idag. Suttit & reglerat skador hela dagen & jag måste säga att det gick långt över förväntan & jag riktigt längtar till morgondagen. Har varit halvtnervöst inför varje samtal, men så fort man har dem på tråden så släpper allt. Sedan har man världens bästa kollegor att fråga, vilket är guld värt.

Nu sover liten & jag har precis rullat tjugofyra biffar till middagen imorgon. Nu ska potatisen sättas på kokning, så är det bara att dra ihop en gräddsås imorrn då man kmr hem. Långa dagar betyder mycket planering & förberedelser. 10 timmars dagar för Noel på dagis blir det också, tur att man inte ska ha dåligt samvete för det som alla säger. Synd att helgerna & åren går alldeles för fort bara. Svish kmr det väl säga så ska han flytta hemifrån & timmarna man umgåts ryms väl nästintill på en hand.. men så är det ju för alla, så antar att det är så livet ska vara. I helgen blir det bara att umgås med familjen.. & en massa plugg då, men det ska väl gå att trycka in under kvällarna.

Nu ska jag köra igång en tvättmaskin & slänga mig i soffan. Roligare uppdatering än så blev det inte! :)

take a breath and let the rest come easy

Idag började jag inte fören kl 13, då det inte fanns någonting speciellt att göra innan & det sista på utbildningen skulle köras då. Det sista ja.. satt imorrn sätter jag mig på telefon. Där ska allt från registrering utav skadan, regleringar & utbetalningar skötas. En massa byggsnack & säkerligen en hel del olika kunder lär det bli. Ser verkligen fram emot det & känner mig sjukt taggad.. nervösiteten kanske kmr imorrn, eller så inte alls.

Sover i stan inatt för att spara in en slant. Har även fått skjuss varje dag in till jobbet & hem.. inget jag direkt hade räknat med.. men somliga eftermiddagar har det faktiskt varit värt det, även om det kan vara grymt skönt att sätta sig i en tom bil på morgonen & bara få vara lite för sig själv...vilket aldrig händer annars. Noel har förövrigt världens gnällperiod, Johan klättar på väggarna & själv så funderar jag på att boka in hel helg bara med mig själv. Jag saknar faktiskt mig själv lite ibland!

Nu måste jag pluuuugga, har ju även studier på 150%. Jajemen, det hade jag faktiskt trängt undan.. så lika bra att köra på. Några hårda veckor nu, sedan ska jag belöna mig själv med någonting. Kanske det där restaurangbesöket som vi pratat om sedan vi väntade Noel? Snart kan jag iaf bara fokusera på arbetet hela sommaren & efter sommaren har vi ännu en sak att se fram emot! :)


oregelbunden användning av ricin (ca 2 mån)

Snart två månader med ricinoljan. Dock så använde jag den inte på över två veckor då den tog slut & jag inte köpte någon ny. Men så kom Annie till undsättning då hon hade köpt en halvliter ricin åt mig.. den borde räcka till sommaren åtminstonde. Har kört typ en till två gånger i veckan, men från & med nu så ska det börjas användas varje gång jag tvättar håret. Även fast man inte riktigt alls har tid med det, då man oftast inte har tid att ta en dusch fören vid åtta & då orkar man inte direkt sitta med det i en timme för att sedan skölja det i en halvtimme. Men nu kör vi.. nya friska tag! För visst ser man lite skillnad, trots att jag fuskat en massa?

Världens sämsta bildkvalité.. ser helt mossigt ut längst ner.. men ni ser ju längden iaf.. på ett ungefär!


Ps. Jag äger ett par armar.

terapi för själen

Efter jobbet i fredags så åkte vi bara hem för att packa ihop & åka till skjälsjön en natt. Världens finaste kväll hade vi & hade det inte varit för alla måsten så hade man lätt stannat några veckor till.

Direkt då vi vaknade imorse så gick vi ut på altan för att fika frukost & sedan har vi inte kommit in fören nu. Har varit full fart på gården med alla möjliga olika projekt. Kusinerna har fått åka lite cross & grabbarna har fiskat & rökt i en hemmagjord "rök". Nu ska jag börja förberda lite inför morgondagen, sedan blir det till att slänga sig i soffan bara! :)





De här fyra korten var de enda som blev knäppta direkt då vi kom dit. Sedan glömdes kameran som vanligt bort.. som det ska vara då man är ledig alltså.


Maybe we could find new ways to fall apart

Jag gillar att min statistik har ökat, medan mina inlägg minskat. Pepp inför arbetsdagen imorgon iallafall, men nu ska jag skutta i säng. Sedan är det helg & jag önskar vi hade en egen stuga att åka till.


inspiration










källa: weheartit


untitled

Denna natten snittade jag cirka noll timmars sömn. Klockan 06:07 drog jag sista snoozningen & klev sedan upp. Skrev något som vi skulle kunna kalla ett slutprov på utbildningen idag & det visade iaf på att jag greppat allt. Nu är det bara systemutbildningen kvar torsdag & fredag, sedan ska jag gå in action.. så att säga. Vilket jag ser sjukt mycket fram emot! : )

Hade privat chaufför både idag & imorgon till & från jobb. Lyx att kunna blunda några extra minuter ifall man skulle känna för det. Kom väldigt lägligt idag på vägen ner om inte annat.

Nu ska jag ladda upp med mina vickningschips som jag suktat efter hela jävla påsken & titta på världens grymmaste serie (enligt de på jobbet) Alcatraz. Bara av att få en snabb resumé av det första avsnittet fick mig att vilja springa hem & se fortsättningen. Hoppas den är lika grym som den låter!



Annars så hade det suttit fint med några dagars fjällvandring just nu.


Sometimes you have to be your own hero

Vi har alla våra motgångar & en historia bakom som format oss till dem vi är idag. Vi når alla våra gränser, men somliga av oss ser möjligheterna, tar lärdom av misstagen & arbetar sig uppåt. Andra raseras samman, ser inte möjligheterna för alla riskerna & fortsätter att gömma sig bakom den mur som stod ivägen för alla de chanser de aldrig tog. De fortsätter klaga på sin outhärdliga livssituation, men finner alltid nya anledningar till att stanna kvar i deras trygga tempel byggdt av kartong. Det är desamma med alla dessa motgångar i livet. På ytan kan det tyckas att många människor aldrig har några motgångar, medan andra ständigt drabbas av dem. Jag vill tro att vi alla drabbas i det stora hela av ungefär lika många motgångar, skillnaden är den att vi väljer att se på dem olika, då det är en subjektiv tolkning för var individ. Det lilla papptemplet drabbas av något som för oss andra endast skulle upplevas som lite regn, men för dem så för regnet med sig så mycket mer & då det passerat så ligger deras sista trygghet oresbar kvar på marken. Man väljer själv hur man tolkar en situation & hur man bestämmer sig för att hantera den. Vi ligger alla i rännstenen men somliga av oss tittar på stjärnorna!

en resa på tusen mil börjar med ett enda fotsteg

Här går dagarna i ett & man hinner inte med mycket annat än det väsentliga. Men man värdesätter verkligen en kaffekopp framför tvn nu eller enkelt soffhäng. Sedan älskar jag verkligen jobbet.. det här är så jävla jag som det bara kan bli & jag känner mig redan riktigt hemma där. Har dock lite ångest för att ta bussen framöver, tycker bilen är så jäkla smidig.. men ja, man får se vad som händer.

Har inte riktigt tid att skriva nu, har en massa att plugga & ricin att skölja. Imorgon slutar jag iaf kl 14 sedan är det långhelg! Bjuder på en bild från i söndags då vi käkade tacos med brorsan med familj! :)

att tyda drömmar

Jag tycker det är lite intressant att tyda drömmar. En återkommande dröm som jag har minst några gånger i månaden, sedan flera år tillbaka är att jag tappar tänderna eller att de går sönder. Drömmer även ofta om att jag försover mig, kommer försent eller stressar för att hinna ikapp, det händer i regel flera gånger i veckan. De vanligaste drömmarna & de jag drömmer flera gånger i veckan, är en dröm i en dröm. Jag vet alltid vid en jobbig situation att jag faktiskt drömmer, men det är inte alltid jag vet hur jag ska ta mig ur den & det händer ofta att jag vaknar ur drömmen för att åter vara i en annan. Eller att man drömmer att man kliver upp, gör sig färdig för att sätta sig i bilen... då man helt plötsligt vaknar & måste göra om allt igen. Härlig start på dagen.. händer ett flertal gånger per år, lika kul varje gång.

Tappa tänder
"Om du drömmer om detta kan det symbolisera maktlöshet och osäkerhet. Att du känner dig oförmögen att smälta och handskas med situationen just nu. Också att du kanske upplever dig som oförmögen att göra dig hörd eller att du känner att du förlorar din personliga kraft."

Komma försent/inte hinna med
"Stressdröm: jäkt, känsla av att livet går ifrån dig medan du förbereder, sköter plikter, hjälper andra, krav – ska bara först …."

Dröm i dröm/falskt uppvaknade
"Falskt uppvaknande visar ofta på gömda men viktiga undermedvetna saker som behöver ses och bearbetas, men man undviker att vakna för att slippa konfrontera. Man försöker vakna för att fly från drömhändelsen. Det falska uppvaknandet säger: Du kan inte fly från detta som ditt undermedvetande vill meddela! Samma gäller när du vill vakna för att ”detta måste jag berätta för xxx eller detta måste jag skriva ned”. När du väljer att stanna kvar i drömmen och uppleva dess händelser, i stället för att försöka vakna, då kommer ditt falska uppvaknande att försvinna"

Vad drömmer ni om? tyd era drömmar här!


Update;
"
En särskild typ av drömmar är lucida drömmar (även känt som klardrömmar). När man drömmer en lucid dröm är man medveten om att man drömmer. Man kan också påverka händelseförloppet i större eller mindre grad. Lucida drömmar är mycket ovanligare än den vanliga typen av drömmar som alla människor drömmer varje natt. Man kan träna upp sin förmåga att få lucida drömmar, så att man kan få ett par tre lucida drömmar i veckan, men man kommer fortfarande drömma vanliga drömmar som vanligt (även om man oftare minns dem än vad "vanliga" människor gör). Det talas om att folk som får klardrömmar har stor hjärnkapacitet"

Blev bara tvungen att tillägga så ni vet! Är även helt övertygad om att det stämmer!

en välbehövlig tjejkväll

Igår var det som sagt ljusparty. Sju stycken tjejer, en massa ljus, dofter, vin, kaffe & prat.. en riktigt trevlig tjejkväll. Själv fick jag även en grym premie för att jag var värdinna & fick handla för 40% av försäljningen istället för de vanliga 20%. Får därmed handla för hela tusen spänn gratis, så ikväll ska jag lägga mig i soffan & kika igenom katalogerna igen.

Imorgon börjar jag inte fören kl ett, resten av veckan är det 8:30-16:30 som gäller. Möjligen kortdag på torsdag & sedan är det ledigt fre-mån. En kort & skön vecka med andra ord!

Nu snöar det visst ute också.. hade hellre sett att det varit sol. Vill börja plantera ute snart! :)