dont forget to fly

Var ju som sagt på auktion i Krångede i söndags. Jag, Annie och Helena packade in en massa fika, glada miner och höga förhoppningar om att fynda in i en bil och rullade några mil. Blev kanon väder, lite inrop och ett fint avslut på "lilla loppans" loppis, som helt ärligt är en dröm. Handlade för strax under trehundringen och fick med mig allt möjligt hem. Ett helt nytt vardagsrum, två gamla (men ack så fina) lampor, gustavbergstallrikar (7st, 20kr), en kaffetermos med pump (viktigt!), en väska och en massa annat gött.
 

Do the hard jobs first, and the easy jobs will take care of themselves

Så var ännu en arbetsdag över och jag känner mig helt slut. Allt går i ett och det gör inte saken bättre att lillen är inne i en liten period (igen!). Han har sömnsvårigheter, drömmer om monster, slåss, tjurar och har världens överenergi så en femtedel vore nog. Däremellan är han världens goaste unge, såklart.. men det tar på krafterna. Hade kunnat göra mycket för att få se en film en kväll hemma i lugn och ro, utan en massa måsten eller barn som ej vill sova, men det kommer väl i framtiden.. eller vid en eventuell barnfrihelg. Någonstans ska jag även hinna med kursen textkommunikation B och duscha.. helst äta en bit mat och sova också.. om tillfälle ges de vill säga.

Därför känns det extra värt att jag har en veckas semester om tre veckor, att jag är ledig på fredag och att vi har en båt som ger oss extra energi på helgerna. Jag ser framemot denna höst, känns som att allt kommer lugna ner sig en aning då och någonstans därmellan kanske jag finner mig tiden att putsa färdigt fönstrena eller möjligen baka lite bröd.

Bjuder på lite bilder sedan i helgen iallfall.. som förövrigt innehöll allt man kunde önska sig!


Freedom comes when you learn to let go

Var ett tag sedan man skrev och ännu en helg närmar sig. Förra helgen sjösatt vi båten, fiskade och mådde gott. På söndagen var jag och Annie på auktion i Järka och jag ropade in ett bord/bänk och tre ramar. Veckan har endast bestått av jobb och igår blev det nån öl på stan då jag slutat, följt utav ett kafferep hos Jessica. En massa surr och skratt som vanligt, som balsam för själen.
 
Imorgon är det jobb och på lunchen ska vi dra en picknick i det gröna. Så har nyss gjort iordning en sallad till det. Man får göra det bästa utav situationen och 45 minuters känsla av semester är bättre än ingen alls.
 
Fyndade även lite saker på myrorna idag, vilket jag var värd eftersom jag endast äter havregrynsgröt till lunchen på jobbet nu och därmed tjänar in en massa pengar per dag. (Käkar havregrynsgröt för att kunna gå på myrorna.. how fashion!)
 
I helgen blir fiske och båtåkning.. och på söndag ska jag och Annie på auktion i Krångede. Nu ska jag slå på en film i sängen och känner jag mig själv rätt så sover jag om tjugo minuter.
 
 
 

live the moment

Blev tvungen att tidrapportera, så passade på att slänga upp lite bilder från i kväll. Nu blir det soffläge och imorgon sjösätter vi båten! :D

always remember who you are

 
 Vet ni vad jag ska göra i helgen? ingenting.. och så jävla skönt är det. Startade måndagen med en sjukskrivningsdebut, sån fruktansvärd magkatarr hela söndagnatt, så då jag vaknade vid fem så mådde jag rent utsagt skit. Tänkte att ingen skulle tacka mig för att jag släpade mig iväg & tillbringade dagen i någon form av sittande fosterställning.. so I called in sick.
 
Hemma har morötterna & rödbetorna blivit hela 1 cm. Kul att lyckas med nått, nästa år kör vi ett helt land. Ja, det är väl det som hänt sedan sist.
 
En halvdag kvar till helg och fyra veckor till Kreta.

everything you want is not everything you need

Så jäkla skönt att vara hemma med vetskapen om att kunna tillbringa hela två dagar här & utan att behöva lämna gården en enda gång om man känner för det. Ska bara fiska, baka, mysa & vakna utan ett alarm som ringer på tok för tidigt.
 
Nu är filmen klar & framför tvn väntar en massa skålar med chips & godis. Älskade helg, så sjukt välkommen är du!
 

everything I buy is vintage and smells funny

 
På rasterna drömmer man sig gärna bort. Förövrigt blev det galet bra hemma med teracottakrukorna, tomatplantor, kryddorna & det gudomliga vinstället.

other things may change us, but we start and end with family

Jag har allting jag behöver..

Med dig blev det här en annan värld
och jag är så glad att du är här

Vad du än ser, vart du än går
finns du alltid kvar hos mig ändå
Vem du än blir, hur du än mår
ska jag alltid lyckas att förstå

När tiden går framåt som den vill
och gör så att år försvinner
Så ger jag dig allt och lite till
men det är mycket jag inte hinner
vargarna väntar överallt
Jag håller dig varm
när det blåser kallt


people are just about as happy as they make up their minds to be

 
Sover en andra natt hos mamma. "Hälsa Nolle att mamma saknar honom & kommer hem imorgon" sa jag till Johan i måndags då vi pratade i telefon. "Mamma saknar dig & kommer inte hem fören på onsdag" förmedlade han då vidare. Så där någonstans kände jag att det var bäst att bara stanna en natt till. Grabbarna har fiskat och jag har varit på min andra fynddag med mamma. Alla nöjda, alla glada.
 
Igår fyndade jag två kuddfodral för 39kr/st, två "blommor" för 12kr/st och ett doftljus, allt från ikea. Idag var jag in på fyndlagret & köpte ett vinställ till köket, samt lite terracottakrukor som jag ska plantera örter i och ha i köksfönstret. Jag ska börja boa lite inför hösten, ut med det blommiga & in med lite mystik. Blir nog bra.
 
Imorgon ska jag äääntligen åka hem (inget illa menat, har haft jätte trevligt mamma), MEN jag ska fixa om hemma & krama om min älskade son. Det är helt sjukt att jag nästan ska bli gråtfärdig efter att varit utan honom i två dagar, igår kändes det faktiskt riktigt jobbigt. Jag och Johan har kommit överens om att vid en eventuell seperation så ska han endast ha honom varannan helg. Han var ok med det. Sa att han kunde käka middag med oss ibland istället. Känns skönt att ha det överstökat om den dagen skulle komma.
 
Ska dock försöka njuta av sovmorgon till halv sju imorgon, praktiskt att ha så nära jobbet ibland. Ca 6 veckor kvar till Kreta också.. och jag har nog aldrig längtat så mycket till hösten som nu! Hittat en massa böcker jag ska införskaffa också, "lev i nuet, lär av stunden" av Jon Kabat-zinn som ett exempel. Tror jag kommer förgylla alla mina mornar på bussen i sommar. Nu ska jag slänga mig i soffan & försöka njuta av precis stunden.

It is never too late to be what you might have been

Då var ännu en helg över, men den här helgen har kännts väldigt lång & innehållsrik. I fredags kom Noel till mitt jobb strax innan fyra & väntade på att jag skulle sluta, så vi kunde åka karusell. Drog tre karuseller sedan gick vi bort till allstar så liten fick äta en hamburgare & jag fick mig en kall öl. Där satt vi tillsammans i 1½ timme & målade, tittade på fina bilar, åt & pratade. Jag och min lilla älskling på våran första riktiga date, det blev succé. Mötte sedan upp Robin, Bullen & Tobbe för att strosa runt lite. Vid nio tiden så var jag & Noel helt slut, så jag kämpade mig upp med vagnen till mamma där vi myste lite innan vi somnade bredvid varandra i soffan.
 
På lördagen blev det en sväng på stan med mormor & sedan blev det hemfärd följt av en lugn kväll hemma. Idag har vi haft en mysdag inne. Jag gjorde jordgubb/rabarber kräm sedan satt vi oss i soffan för att se på madagaskar. Nu kokar pärena & jag ska gå ner för att förbereda middagen. Stuvade pärer & fläsk, kan knappast bli bättre.
 
Imorgon är det jobb, sedan stannar jag nog en natt i stan. Grabbarna reder sig bra hemma iallafall. Ser ut att bli skit väder iallafall, så då kvittar det om man sitter fast i stan. Hoppas ni alla haft en trevlig helg! Jag tror förövrigt att sommaren kommer på riktigt nästa vecka.. :)
 

Don't let me hear you say that life's taking you nowhere

Sitter just nu på jobbet & dricker en kaffe i väntan på att få starta dagen. Ser ut att bli hyfsat väder idag iallafall & efter att ha suttit i en veckas tid med utsikt utöver tivolit, så känns det lite värt att det är våran tur idag. Efter jag slutat jobbet halv fem så ska nämligen jag & Noel på tumanhand åka lite karusell & äta någon mat på stan. Inatt sover vi hos mamma. Imorgon ska jag & Noel på familjedagen på norrporten arena. Nickelodeon, Sean Banan & en massa andra ska vara där. Kl 11 börjar det för den som är intresserad, gratis är det med. På lördagkväll ska jag bara sitta på altanen & göra sånt jag annars inte hinner med.
 
Nu går även resten av familjen på semester, själv biter jag ihop & laddar inför jobb resten av sommaren. Har förövrigt bestämt mig för att läsa upp matte c och d, fysik a och b, samt kemi a för att få behörighet till en utbildning jag ska gå framöver. Kommer säkert bli kämpigt, men jag känner mig sjukt taggad & eftersom det är på distans kan jag ändå jobba några dagar i veckan.
 
Nej, nu ska jag sätta mig i fikarummet & se framemot en efterlängtad helg med lillen! :)
 
Update;
men bra, familjedagen är ju nästa månad. Haha, aja.. karusell i dagarna två då.-

a pocket is no place for a smile

Den här helgen har gått i lugnets tecken. Vi har bara varit hemma & fixat, rensat lite ogräs, skördat salladen & rädisorna, grillat & njutit av ledigheten. Det är något speciellt med att hämta salladen från en egen trädgård, det känns lite lyxigt sådär. Idag så åkte vi ner till stan & satt oss på allstar, åt lite plock & drack nån öl. Nu har vi precis kommit till mamma, där vi ska sova inatt. Imorgon ska Noel följa med mormor sin på norra berget medans vi ska jobba. Nu ska vi se lite tv & förbereda inför morgondagen. Snart helg igen! ;)