I'm not telling you it's going to be easy, but it's going to be worth it

Nu har jag laddat upp med kaffe inför en lång pluggkväll. Är rätt mycket nu, men jag ser ljuset i tunneln & snaart kan jag enbart fokusera på jobbet. Aldrig mer ett måste på kvällarna. Tvätthögen kommer jag rofyllt hänga & golven kommer jag skura med glädje.. bara jag slipper alla dessa redovisningsuppgifter.

Förstår inte hur man ska hinna med livet just nu. Det är verkligen någonting varje helg inbokat från nästa helg tills... jag vet faktiskt inte när. Jag gillar då det händer saker & jag springer väl i princip alltid runt & är påväg till något.. men jag gillar nog mer hösten, då händer det inte lika mycket & man får göra sånt man själv känner för istället. Jag önskar även att jag hade tänkt annorlunda & inte lagt upp plugg på heltid nu, utan nöjt mig med hälften. Men jag vill som alltid pressa allt & då får man stå ut med att ständigt stå med vatten upp över huvudet. Men det har gått förr, så det är väl bara att bita ihop och njuta av färden. Hej hå det ska nog gå.

Nu var det plugg ja.

"Redovisa de olika utgångspunkterna som finns avseende de civilrättsliga reglerna och de skatterättsliga reglerna i frågan om värdering av balansräkningens olika poster." Och där någonstans vid första frågan kände jag att jag helst av allt bara hade sluppit. Annars hade en bok suttit fint.


The sun will always shine where you stand

Idag tog jag, fia & Annie min värsting saab för att köra en heldagstur & se vad landet hade att erbjuda i shoppingväg. Startade i Hammarn med att fynda en mjukisdress & en flanellskjorta på något handelsvaruhus med sjukt bra priser. Därefter blev det en sväng på granngården, ett besök på det lokala fiket & en sväng till världens mysigaste lilla butik. Avslutade gjorde vi på min absoluta favorit plats.. Bispgårdens trädgård. En riktig fyndardag blev det för oss alla & nu i eftermiddag har jag hållit på att fixa lite ute på altanen & mitt gamla fönster kom äntligen till användning, samt min ommålade låda från ikea. Nu ska jag bara slipa & måla färdigt utemöbeln, samt skura av det sista av altanräckena sedan är jag redo för en hel sommars häng där ute! : )

Juste, jag var även in på banken & bokade in ett rådgivningsmöte. Så nu jävlar ska det börjas sparas för den framtida pensionen & framtiden i överlag. Sedan är det bara att hålla tummarna att man överlever. Vilket inte lär vara nå problem då "endast" 1 av 3 drabbas av cancer. Nej, nu ska jag härma Annie & baka lite "vaniljbullssnurror"! :)







"Don't waste your life on jealousy.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
The race is long, and in the end it's only you with yourself."


I'll spend my mornings at the sunshine café

Här har det varit fullt upp om dagarna. Vårfest på dagis, bad på utebadet & igår blev det lite mat & några öl på stan för mig & johan medans liten var hos mormor. Blev ingen skagen & flottig köttbit, utan kina istället. Tyckte det var så sjukt dyrt med nästan 300 spänn för en liten jävla varmrätt, kommer nog aldrig bli något "riktigt" restaurangbesök. Är ju så sjukt mycket skönare att käka ute på altanen hemma iallafall. Sedan är kina gott & billigt. Idag firade vi lite morsdag här hemma & mamma kom upp & bjöd på smörgåstårta & efterrätt. Ett perfekt avslut på en annars kanon vecka. Imorgon kallar jobbet & på tisdag ska jag & Fia inhandla en massa blommor & växter. Längtar nå sjukt! Växer förövrigt i pallkragarna som aldrig förr!

Jaja, nu ska jag vattna mina planter & floska ner mig i soffan. Hoppas er helg varit bra! :)




I try to walk on the sunny side of the street

Idag har sommaren verkligen visat av sig på riktigt. Vi startade dagen med några timmars häng hos Micke & Annie i solen. En bil full med glass & som även spelade glad musik tittade förbi där. Noel är fortfarande osäker på om det var verklighet eller dröm. Glass i stekande sol, kaffe & en massa surr. Perfekt tidsfördriv.

Då vi kom hem så skulle det planteras i Noels kastrull som han fick. Vattnas planter, hängas tvätt & lagas mat. Så jävla sommar då man kan hänga tvätten, förbereda maten & äta den ute. Nu har vi precis kommit in för första gången idag. Liten måste sova & jag måste plugga. Lär bli en halvnattsittning ikväll, men det är det värt för att få vara ledig & ute en dag som denna.







good things in life take a long time

Då var det klar't & betar't. Denna resa bokade vi för ett flertal månader sedan, men har liksom hållt det för oss själva tills allt var färdigt & inbetalt. Fick den helt sjukt billigt, så pass billigt att jag inte kunde göra annat än att boka den. 0 m till stranden, barnvänligt område & 1900kr/person, där Noel kostar nästintill lika mycket som oss (vilket sög, men). Bara dagarna före/efter går resan på 10 000 kr mer för oss alla. Platanias i Kreta är det iallafall som är resmålet & jag tycker vi är värda det lite, eftersom vi inte kommer ha någon semester i sommar. Varken jag eller Johan är för solsemestrar, men Kreta verkar vara ett bra resmål även för den som inte orkar ligga på stranden hela dagarna. Priserna där verkar fortfarande vara hyffsade, billigare än Sverige iaf & äta det måste man ju göra ändå. Inte så att jag kommer ha tid att bränna några pengar i sommar iaf, så då kan jag lika gärna lägga dem dit :b

Skulle det enda jag ha att se framemot efter en sommar utan ledighet, vara en regning höst så hade man ju självdött flera ggr om hela sommaren. Så det här blir kanon det. Längtar nå sjukt.





Hotell Ideal beach där vi ska bo! :)


don't stop at the top, touch the sky before you drop

Den här dagen har vi tillbringat ute. Klev utanför dörren vid nio & inte gått in fören nu. Grabbarna har skruvat bil & jag har planterat. Så nu har vi morötter, rödbetor, rädisor, kålrot, olika blandsallader & lite olika lökar planterade. Så nu ska jag bara komma ihåg att lägga på duken under natten & försöka behandla dem som mina egna barn. Sedan är det bara att rensa ogräs till dödagar mellan stenarna, men det kan det vara värt. Vill bara att det ska börja växa nu, så man får gallra ut lite & så det blir lite mer liv där. Är inget proffs på det här direkt, så vi tar detta som ett litet testår, så vet man väl till nästa år vad som är värt att plantera & ej. Funderar på att plantera några pionbuskar bredvid så man får in lite färg.. men det tar vi längre fram. Jag har hittat ännu ett kall här i livet, att odla & plantera.. man springer liksom & tittar hela tiden om det kommit upp någonting. Känner att detta kmr förgylla alla mina dagar efter jobbet i sommar! :b

Ikväll blir det bara soffläge, en massa chips & film! Jag var ju hundra procent säker på att det var eurovision ikväll, det har jag planerat in i flera veckor.. så lite besviken blev man ju, menmen.. :b




Then one day you find, ten years have got behind you

..no one told you when to run, you missed the starting gun!

Jag är en såndär person som sitter & planerar julmaten i juni & nästa kalas så fort gästerna gått. Inte för att allt måste vara tipp topp, för det blir det sällan.. eller ens i närheten, men just för att det är så kul att läsa recept & planera. Nu sitter jag & planerar inför midsommarafton. Vi har bestämt oss för att köra en lugn midsommar hemma, de som vill får komma, men annars kör vi bara på oss (och Noels morbror såklart!). Sånt bök med barnvakt & chaufför. En ekvation på en midsommar som ändå aldrig kmr gå ihop. Jag tycker midsommaren är på dagen iallafall, man äter gott, tar en snaps vid lunch & avslutar allt på kvällen med en jordgubbstårta! Möjligen en tur med båten & några fiskar på kroken där emellan! :)

Förra midsommaren så åkte vi bara båt, fiskade, stannade till vid en vik & åt en massa god plockmat & skålade lite lätt. Lätt den bästa midsommaraftonen någonsin, det där med stenhård fylla & en massa hög musik är gjort så många ggr förr att det bara känns som jägarna 2, där man redan innan den har startat vet hur allt kommer sluta. Lite dov musik & en whiskey på altanen.. så tänker jag avsluta min midsommarafton!

Nu ska jag läsa igenom alla midsommarnummer & planera maten! :b Ja, juste jag & liten är lite lediga idag, imorgon är det röddag, sedan blir det jobb på fredag igen. Mycket kortveckor & röda dagar nu känner jag. Men det kan vara en skön start innan heltiden startar igång på allvar om en månad! Älskar förövrigt mitt jobb & jag skulle utan tvekan kunna jobba både vardagar & helg, om det inte vore så att jag även älskade min familj & ville umgås med dem :b

Nej, nu ska jag göra det jag gör bäst. Planera!





If I fail, if I succeed, at least I live as I believe.

Man måste ju kunna prestera även då man är ledig, så idag fyller vi frysen med matbröd. Blev inge stadsbesök igår, utan vi stannade i liden hela dagen, så Nolle fick leka av sig lite med sin kompis Anton.

Nu ska omgången tekakor in i ugnen, sedan ska vi göra klart köttfärspajen, så det bara är att hyva in den i ugnen senare.

Denna helgen går förövrigt i lugnets tecken, precis som förra. Nästa helg kanske vi möjligen tar det där restaurangbesöket, eller så fortsätter vi skjuta på det tills vi dör. You never know! ;)

Fan vad det regnar. Då vet man att det är helg!




Who needs the sun, when the rain is so full of life?

Den här regniga onsdagen var en perfekt dag att vara ledig på. För idag ska det bakas kanelbullar, bröd & rullas köttbullar. Allt sånt man saknat & annars inte hinner med. Det första Nolle sa då han vaknade var "baka bullar med dig idag mamma", sedan skuttade vi upp ur sängen & drog en dusch/bad, följt av lite morgonmys i soffan. Nu väntar vi bara på att bulldegen ska jäsa färdigt & kaffet ska börja koka, sedan kör vi vidare.

Imorgon är jag faktiskt också ledig, tänkte plugga men såg att det var så pass enkla uppgifter att vi skjuter på det. Så imorgon ska vi rulla ner till Liden lägligt så vi kan ta en promenad med Emma, Anton & Amanda till dagis. Tänkte att Nolle bara skulle få gå på sin efterlängtade utflykt, sedan har jag lovat honom att vi ska ta bussen ner till stan. Haha ja, kanske tar en glass på stan bara, sedan vet jag inte alls. Har inga ärenden direkt eller något jag ska handla, men har lovat liten & han glömmer inte gärna i första taget.

Nästa vecka är det jobb mån, tis & fre bara. Längtar tills heltiden kör igång här i början av juni. Man vet inte riktigt hur man ska fördriva dagarna annars. 'Redovisning & beskatting' kursen verkar göra sig av sig själv.. har läst & gjort liknande uppgifter tusen ggr om, så det går av bara farten.

Sedan måste jag bara slå ett slag för lidl igen. Vi var & handlade tillräckligt mycket mat för minst 1½ månad (ink mjölk, grädde osv.. eftersom de har produkter som kan förvaras i skafferiet i flera månader). För... 900 spänn. Då var även pasta, folie, ketchup & allt sånt helt slut. Satt har ni inte varit där än? Ge det en chans! Är ju olika bra beroende på när man är där, men man kan se alla deras erbjudanden på deras hemsida! :)

Nej, nu blir det lite kaffe innan bullarna ska bakas ut! :)


I'd rather die while I'm living, than live while I'm dead

Vaknade precis efter en liten powernap på tjugo minuter. Göra iordning matlådan, lägga fram kläder inför morgondagen sedan blir det sängen. Så jävla skönt. Hela familjen har varit vaken sedan halv fem imorse & samma visa imorgon. Tycker det fungerar riktigt bra med buss på morgonen, hur bekvämt som helst. Noel är avundsjuk på mig så vi ska åka buss tillsammans ner till stan på torsdag då jag är ledig, haha..

Juste.. har ätit världes goaste mat i två dagar nu. Jag har alltid sagt att en kombo av thaimat & svenskmat vore överlägset. För att jag älskar thaismakerna, men MÅSTE ha fetgräddig mat & potatis. Så jag drog en kombo av det & det blev succé.

Ja, det var väl det.. over and out så att säga!

"If things don't change, you're going to rot. Cause if you do what you've always done, you'll get what you've always got."

fight club

Världens genom tidernas bästa film. Varenda ord i filmen har en mening & den säger så sjukt mycket om oss människor så att det nästintill blir läskigt. Nu ska jag läsa igenom boken. En tre gånger om som de sägs att man ska göra innan man tycks läst "allt". Bästa sällskapet på morgonbussen till jobbet!

"You buy furniture.  You tell yourself, this is the last sofa I will ever need in my life.  Buy the sofa, then for a couple years you're satisfied that no matter what goes wrong, at least you've got your sofa issue handled.  Then the right set of dishes.  Then the perfect bed.  The drapes.  The rug.  Then you're trapped in your lovely nest, and the things you used to own, now they own you."  - Chuck Palahniuk, Fight Club, Chapter 5

"It's only after you've lost everything, that you're free to do anything."  - Chuck Palahniuk, Fight Club, Chapter 8

"...you're not how much money you've got in the bank.  You're not your job.  You're not your family, and you're not who you tell yourself.... You're not your name.... You're not your problems.... You're not your age.... You are not your hopes."  - Chuck Palahniuk, Fight Club, Chapter 18

"And I wasn't the only slave to my nesting instinct.  The people I know who used to sit in the bathroom with pornography, now they sit in the bathroom with their IKEA furniture catalogue."  - Chuck Palahniuk, Fight Club, Chapter 5



liten blir stor

Tänkte passa på att dra en liten uppdatering om lillen också. Lillen som inte längre är särkilt liten alls. Han pratar, pratar, pratar.. och pratar. Igår då vi satt tillsammans på stan, så hade vi en lång konversation tillsammans bara han & jag mellan allt från himmel till jord. Älskade lilla barn. Han har sånna uttryck ibland så man blir helt brydd vem han fått sitt ordförråd ifrån. En dag sa han helt plötsligt "måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag" rakt av i en liten ramsa. Vet inte om det är något han lärt sig på dagis, men som förälder så blir man ju så stolt att man nästintill börjar böla. Haha.

Slutat med blöjan har han gjort också. Då vi gått på stan så har han även där kunnat vara helt utan & vi behöver inte ens påminna han om att han ska gå, utan han har sagt till själv. Igår då vi gick på stan så blev det lite panik då han sa "måste kissa på macken nu" (fortfarande oklart varför det skulle vara på macken?). Så tog vi vagnen & kutade för att hitta en toalett, sedan skulle det hittas småpengar & man var helt kallsvettig då man äntligen fått ner byxorna, haha. Ja, man är lite ovan själv.

Tutten blir nästa projekt. Den används ju aldrig under dagarna på dagis, men innan & efter vill han gärna ha den, vilket är förståeligt då det är tidigmorgon & sen kväll. Nu är det helgerna vi ska bli bättre på & nu ska den endast användas på natten. Sedan får man försöka få bort det med tiden. Men tror vi ska fokusera på att bli riktigt torr först, innan man börjar med nästa projekt.

Ja.. det fick bli en liten snabbresumé. Nu är Noels kompis Anton påväg hit, så nu ska det sättas på lite kaffe! :)

(Haha, såg nu att han såg vääääldigt stor ut på bilden.. men han står på johans mage :b)

All of us get lost in the darkness, dreamers learn to steer by the stars.

Idag började jag morgonen med att vakna på något vi kan kalla "lite" fel sida. Men det gjorde ju ingenting för det hela bidrog till att jag äntligen fick oss att ta tag i övervåningen. Ni vet den där övervåningen vi skulle börja renovera? Jag är en sån där person som inte gärna bara börjar med något utan att slutföra det. Men detta får ta den tid det tar, nu ser det iallfall städat ut & sovrummet, samt Noels rum har fått sig en riktig omgång. Även köket fick en lite somrigareton, då jag bytte ut de gamla krukorna i båda fönstrerna till sommarkrukorna.

Annie ringde i förmiddags & frågade om jag var sugen på "tjejdag" i grannbyn. Det skulle finnas tillgång till klippning där (som jag gärna hade sett mig fått), skönhetsvård, samt försäljning av skönhetsprodukter, även kläder & inredning skulle finnas där. Tydligen skulle de käka tacobuffé & ta ett glas vin också. Alla saker värda att leva för i ett alltså. Men efter ett tags funderande så bestämde jag mig ändå för att stanna hemma & köra klart allt uppe istället. Nu är vi klar & det där började inte fören kl 14.. men nu har jag istället ingen ork över till det. Sedan ska vi få främmande senare av familjen Malm/Sellén & Noel är i extas här hemma över att få träffa hans kompis Anton!

Ikväll ska jag ge mig på att laga lite thaimat.. köpte en massa produkter från öb, tror de gick på ca 6-10 kr/st & det ser lovande ut. Blir säkert skit gott! :)


Even if it kills me, I'm gonna smile.

Känns som söndag också är det bara fredag. Helgen kan knappast starta mycket bättre än så. Två fridagar sådär, bara att tacka & ta emot. I torsdags tog vi som sagt en sväng på stan & det startade med att möta upp Ida & hennes Mimmi, för ett besök på något som jag tror hette, stenstans café & konditori (?). Grymt var det iallafall & sjukt billigt. Man kunde få både lunch, en grym bakelse & kaffe för en hunka.

Jag hittade mig en väska tillslut & några armband på new yorkers. Nolle fick sig ett par tuffa jogginskor & en ny mössa. Idag tog jag & Nolle en liten snabb tur ner själva & Nolle fick åka buss för tredje gången i sitt liv. Han älskar det & sitter som i trans. Världens mysigaste dag med en underbar unge (går inte alls att jämföra med helvetes dagen innan). Vi tog en långsittning på donken, sedan fick han sig en blixtenkeps & jag köpte som alltid hm:s insmörjning (lemon) som doftar himelsk för ynka 29 spänn. Har tro det eller ej aldrig köpt mig en parfym heller (har dock haft tur att kunnat få då jag fyllt år), så jag köpte mig faktiskt en sån.. för 49kr även den på hm 'rising sun' hette den & den doftar verkligen friskt & sommar. Se på fan nu snöar det också. aja.

Sprang runt & röck i alla möjliga klädesplagg, men är det någon slags karaktär jag har, så är det gällande att göra av med pengar. Hängde till & med tillbaka ett linne för 79kr. Haha, dumsnål kanske? Men då man för en gångskull har en lön på kontot så vill man fan ha den kvar. Köpte iallafall en fin liten skylt på gallerix & två stolsdynor på öb för 49kr/st. Tyckte det passade fint ute på altanen & den vill jag verkligen ska vara en plats där man bara ska kunna sätta sig & känna lugnet. Vi behöver alla den platsen & jag satsar hellre på den än på en jävla tröja som likförbannat kmr ligga längst bak i garderoben efter en månad.

Ja, det var väl det. Nu ska jag ta mig ett glas vin, sedan blir det nog lite film.. trött som få, blir nog en tidig kväll. Pluggade även färdigt allt hos mamma igårkväll, så nu är jag ledig tills den sista kursen 'redovisnings & beskattning' startar på måndag! Till veckan är det jobb igen några dagar! :)




this is all and all we need.

Då var man hemma efter ännu en dag. Man har varit hyfsat dagvild hela dagen. Jobbade till halv fem på sista, ledig en dag & sedan jobb igen. Nu är jag ledig torsdag & fredag.. eller ja, ledig & ledig måste plugga iallafall, men det tar jag på kvällarna. Igår planterade jag lite iallafall, vet inte alls vad det blir av det, men tänkte att det inte kunde gå mer än åt helvete iaf. Tänkte plantera ut i några pallkragar & lite mer senare. Tycker det mest bara ser mysigt ut med lite små odlingar & det är väl mest bara ett plus om det blir något av det, haha. Hittade även lite tåliga vårblommor som ser exakt ut som sommarblommor.. vårflört bl.a. Planterade endast i storkrukan & hoppas på att de nu vill överleva så man "slipper" plantera nytt.

Hämtade även ut alla ljusen från ljuspartyt idag, men jag antar att de kmr få stå orörda tills det blir något speciellt. Är liiiite för snål för att elda upp dessa trehundrakronors ljus(?) en enkel vardagskväll faktiskt. Har även ett presentkort på 500kr kvar, men jag hittar verkligen ingenting mer att beställa just nu. Nån som vill köpa för 400? :b Juste.. allas beställningar är iaf packade, så jag tänkte väl agera jultomte nu i dagarna & dela ut dem till alla! :)

Slapp förövrigt bussen idag med, då brorsan kunde vara med Noel så jag kunde glida in med johan lite tidigare istället. Så jävla värt! Imorgon ska jag, Nolle & brorsan umgås lite nere i stan. Hoppas på fin väder så man kan ta en glass ute eller något. Nolle har ju egentligen den efterlängtade torsdagsutflykten på dagis imorgon, men det hade jag ju såklart glömt bort.. så nu fick han vara ledig istället. Går säkert bra det med! :)

Nej, nu är tvättmaskinen klar & sedan blir det tidig kväll. Klev upp 04:15 imorse & har väl snittat max 1 timmes sömn inatt! Varit sjukt högt tryck på jobbet idag med så jag är helt utslagen!


Ljuset längst upp till höger är ett LED-ljus som drivs av batterier, fast det ser helt äkta ut. Kanske blir ekonomiskt i slutänden trots alls? Kanon om man har småbarn hemma om inte annat.. och lite små mysigt att komma hem till "tända" ljus varje eftermiddag! :)


sunshine in my soul

Idag är man pigg & fräsch. Blev en väldigt lugn kväll igår, någon öl på altanen, grillning, mys vid brasan & en liten som somnade i mammas famn vid halv elva tiden. Det första han sa imorse var "Åkt fyrhjuling, pappa pangande raketer.. pang! De va kul". Men innan dess hade jag redan vaknat av en söt liten Ebbis som sjöng "här kommer pippi, sett min apa, lilla lilla... här kommmer pippi osv" Så jäkla söt! Var en massa folk förbi under kvällen då grannarna hade fest, men känner idag att vi gjorde det rätta valet att lägga oss i tid trots allt.

Imorse avnjöt vi en lång frukost på altanen & sedan har altanen storstädats, så jag kan fixa med lite planteringar där. Nu ska vi göra oss klara för att rulla ner över stan & uträtta lite ärenden. Imorgon är det jobb igen & kvart i sex måste både jag & liten vara redo att åka. Men det ska nog gå bra.. känns nästan lite skönt att åka buss, tänkte inskaffa mig en ny bok idag som man kan läsa påvägen ner! :)

Nej, nu ska vi göra oss klara! Hoppas ni haft en trevlig valborg! :)