fredag

Nu är skrotungarna badade och mamorna är laddade för en liten glöggkväll. Imorgon kommer pappan in till oss och sedan blir det middag hos Noels mormor.
 
Edit: insåg precis vad dumt det ovanför lät "mammorna är laddade... imorgon kommer pappan till oss". Som att alla har barn med samma pappa. Aja :b

stor i orden liten på jorden

"Hörreduru lilla lortjänta"
 
"EGENTLIGEN så ville jag ha en kaviarmacka, lilla mamma",
 
"Säger jag nej, så är det nej"
 
"Jag är starkast i världen och tjejer kan inte lyfta någonting"
 
"Nu skärper du till dig"
 
"Du kan vara lugn, skrotmamma"
 
 
 
Det är en kaxig liten kille vi hanskas med här hemma. Och det här är endast ett litet utbud från idag.
 

önskelista till tomten

För några kvällar sedan satt jag och Nolle och skrev en önskelista ilag. Blixten toalettringen ska vi köpa till honom nu i dagarna, men resten skulle han uppskatta stort om han fick något utav. Kläder undanbedes. Drog en liten fuling och la upp en egen lista också, man vet ju aldrig ;)
 

En liten bit i taget, och du kommer långt.

Andra dagen med magsjuka här hemma. Vi har legat helt utslagna i vardagsrummet allihopa. Roligare än så har vi det inte. Jag och Noel mår väl hyfsat idag iallafall, ska försöka få ihop någon mat. Bjuder på en bild ifrån helgen med världens sötaste ungar. Noel, Noels kusin Liam och Liams kusin Mimmi. Dundertrion! :)
 

saftigt och nyttigt morotsbröd

Halv ett inatt, precis efter jag predikat för Johan hur viktigt det är med sömn och att vi måste börja lägga oss i tid, så blev jag sugen på att baka lite. Och då jag känner för någonting så gör jag det bara, oavsett tid eller läge. Brödet var slut och morötterna tog upp halva kylen, så vad passade bättre än ett morotsbröd? Kvart över två var jag färdig, men nu är frysen laddad. Fullkornsfrallor med morötter, sådär halvnyttigt och mättande. Jag blandade ihop två olika recept, tog ut de bästa från båda och de blev jätte saftiga och goda! :)

Smula 50 g jäst i en bunke. Smält 50 g smör och tillsätt 5 dl mjölk och värm till 37 grader. Blanda ner i jästen och rör om tills den är upplöst. Tillsätt 1,5 tsk salt, 1 dl vetekli, 0,5 dl linfrön (1dl solrosfrön, vilket jag uteslöt då jag inte hade det hemma). Rör ner 4 dl morötter och därefter 3 dl grahamsmjöl. Tillsätt sedan 8 dl vetemjöl, lite i taget tills degen släpper bunken. (Jag använde mig utav mer grahamsmjöl, endast 3 dl vetemjöl och resten fullkorns vetemjöl). Strö lite mjöl över och låt jäsa ca 30 minuter. Dela sedan degen i två delar och knåda till två avlånga längder. Skär varje del i 12 bitar (alltså 24 totalt) och rulla till bollar. Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter. Grädda 18-20 minuter (15 räckte för mig) i 225 grader. Låt svalna under bakduk. Ät, njut och frys in resten.


Det finns inget annat misslyckande, än att sluta försöka

Alltså ja, är visst fysiken som drar igång på måndag och inte kemin. Men hur fan ska detta ens vara möjligt. Labbrapporter och uppgifter man knappt förstår frågan på. Det är bara en massa matematik rakt igenom och en massa saker att fixa med och stöka på med hemma själv. Säkert jävulskt intressant och roligt, men krångligt nå fruktansvärt. "Muntlig återkoppling" också, såklart..fick förövrigt ett starkt C (A-F) på det muntliga i matten, nöjd. Nej, nu ska jag njuta av lugnet i slutet av veckan, innan allt drar igång på måndag. Hujedamig!
 
Gör följande kretsmed en resistor och ett batteri:
 Gör sedan en egen koppling, där du kombinerar parallellkoppling och seriekoppling.
 
Ja, men det där är ju gjort på hästblink. Sicken tur att man är sådär överdrivet tekniskt och i princip vet hur man får dit hjulen på Noels leksaksbilar.

fokusera på det positiva och mer positivt vill komma

Idag åkte vi och handlade lite frukt och choklad, sedan var det bara att skrida till verket. Blev hur gott som helst och kiwin smakade  som någon form utav sorbetglass. Hade jag inte vetat bättre så hade jag trott att det var onyttigt. Det enda man behöver göra är att trä frukten på pinnar, in i frysen en stund, smält choklad och doppa frukten i. Stelnar direkt. Sedan är det bara att hugga in! :)
.

tävling hos tant Ulrika, igen :)

 
"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 300kr från Paradiset1 hos Tant Ulrika!"

tävling hos tant Ulrika

 
"Jag deltar i utlottningen om en VALFRI julklapp/ produkt från trend4you hos Tant Ulrika!"

frozen fruit pops

Vi har en liten här hemma som älskar godis och han frågar ständigt vilken dag det är. Även om vi påpekar måndag gång på gång, så insisterar han och undrar om det möjligen inte fanns åtminstonde en liten chans att vi tagit fel på dag och var det inte lördag iallafall.
 
Jag har alltid förespråkat godisfritt tills man åtminstonde är tre år, men sedan blev det ju sååååååå mysigt då denna lilla människa kunde få en egen liten skål och helgsmysa med oss. Och för att inte tala om hur han sken upp då den älskade mamman köpt hem godis till honom.
 
Men egentligen så behöver ju inte godsaker alls vara onyttiga, har hittat en massa roliga komplement till lördagsgodiset. Se bara på denna kiwidröm nedan... kanske någonting att introducera även till resten av familjen? Lördag eller ej, jag tror jag drar ihop ett gäng redan imorgon.
 
Kiwi, banan eller vad ni känner för. In i frysen och på med choklad.
Ta glasspinnar och trä utskurna frukter på, servera med en god yoghurtsås.
Rulla bananer i kokos också in i frysen en stund
Fruktglass inklusive allt.

me + you = true

Nu är fan matematiken ett minne blott. Det muntliga slutprovet gick kanon. Så jävla glad och nöjd så jag spricker. Nästa kurs är kemi, spännande. Nu ska jag ta det lite lugnt tills halv två, då jag ska ha ett betygssamtal och legitimering på skype för förra matematikkursen, sedan ska jag njuta av en kväll i soffan.
 
Satt och pluggade konstant hela dagen och långt in på natten och upp tidigt imorse för att plugga mer, så känner mig helt väck. Men så jävla värt då man får sitta med känslan jag sitter med nu. Att jag har läst in upp till matematik E är helt sjukt och någonting jag helt klart kommer låta alla på nästa fest få reda på. Även B, C,D och E på 12,5 veckor sammanlagt. Nu ska jag sluta skryta upp mig själv, även om jag för tillfället känner mig oövervinnlig.
 
Ja, vad ska det bli av henne frågar ni er? Ja, med de här meriterna så skulle jag bli förvånad om jag inte tjänade sexsiffrigt inom loppet av några månader.
 
edit: Alltså fyfan vad jag skakar nu. Trodde jag bara skulle behöva legitimera mig och sedan var det färdigt, eftersom jag redan gjort det muntliga slutprovet. Men då säger läraren att jag ska lösa en massa uppgifter nu också, eftersom jag inte kunde legitimera mig sist (fick inte till webcameran). Fick total blackout och hade inte förberett mig någonting. Men han tyckte att jag löste det bra. Nu ska jag sväva runt på mina rosa moln några dagar och bara vara.
 
Rule of math - if it seems easy, you're doing it wrong

Shared joy is a double joy

Jag som aldrig varit något för varken kina, thai eller asiatisktmat i överlag, har det senaste året helt snöat in mig på alla dessa fantastiska smaker. Ostronsåsen använder jag till allt och den ena flaskan avlöser den andra. Jag steker köttbullar i den, har den i biffar, köttfärssås, grytor eller tar en sked då jag blir sugen bara. Samma sak med den ljusa sojan och fisksåsen, helt jävla underbara. Och kokosmjölk.. sagolikt gott i alla grytor. En massa skedar röd chili/curry pasta i en stekpanna fylld utav varm olja i början, sedan är det bara att kasta i en massa wok, kyckling, kött och blanda ihop med alla möjliga smakkominationer. En het kycklinggryta med ris slog jag ihop i lördags.
 
Ville även överraska med en förrätt, men vi hade i princip ingenting hemma till något sånt. En förrätt utan skaldjur är för mig inte en god förrätt. Men med Noel vid min sida, så tycker jag vi styrde upp det hela rätt bra iallafall. Vi stekte rödbetor i smör och honung, lät morötterna koka i rödbetsspad och ostronsås (ja, där fick jag in det igen) och sedan gjorde vi en ostsås (grädde, creme fraiche och ost) och la lite snyggt över. Sådär tråkigt enkelt, vegetariskt, men svajnigt gott!
 
Noel är i princip alltid med då jag lagar mat, tycker det är viktigt att barnen får vara med och hjälpa till i köket, även om allt tar fem gånger så lång tid och köket ser ut som ett bombnedslag efteråt. Lite annorlunda smakkombinationer får man också räkna med. Kanel och currysås är väl inget jag sådär spontant skulle kommit på. Men lite ostronsås i styr upp det mesta. "Minns att den allra största gåva du kan ge ditt barn är dig själv, din tid och din uppmärksamhet."
 
Nu ska jag fortsätta pluggningen. Så jävla nervös för det muntliga slutprovet imorgon, så måste plugga mig stensäker på allt för att inte svimma innan.
 

Små steg varje dag är allt som krävs

Igårkväll blev vi sådär övernaturligt sugna på någonting gott, eftersom vi av någon anledning varken handlat hem godis eller chips, på en fredag.. ja vet, det är så man skäms. Så för att behålla någon form utav husfrid så slängde jag och Nolle ihop en liten bakelse i form av en chokladrulltårta med hallon/gräddfyllning, toppad med en massa grädde och hallon. Förbaskat gott!
 

allt du behöver är nu

Nu gör vi kväll. Ljusen är tända och kaffet färdigt. Nu väntar jag bara in grabbarna för lite mys i soffan.
 
"Du eliminerar inte mörker genom att bråka med det. Du eliminerar mörker genom att tända ett ljus"

ur barnens mun får man höra sanningen

 
"När jag blir lika stor som dig så ska jag ha en racerbil och köra snabbt. Ända upp till Robin och då kommer polisen och tar mig i örat. Varför då? Då säger jag bara nu får dumma polisen gå. Visst då pappa?"  - Noel, 3år
 
Grabbarna är nu på middag hos Robin medans jag ska fortsätta pluggningen. En uppgift kvar sedan är veckan klar och jag kan göra helg för ikväll. Imorgon ska det kompletteras upp en uppgift och pluggas inför slutprovet på tisdag. Nervös som bara fan.. men känner mig hyfsat säker och man kan inte göra mer än misslyckas, påt igen ba, nån gång går det vägen! :)

Ta dig tid att njuta av stigen du vandrar på

Torsdagskvällar är heliga och pluggfria. Då är det tv-maraton som gäller, halv åtta hos mig, uppfinnarna, hela sverige bakar (världens bästa program, efter halv åtta då), debatt, house och slutligen reprisen av det perfekta livet. Denna kväll låter ju som en dröm och skulle även kunnat vara det, om man inte ständigt sitter utan fikabrö till hela sverige bakar. Det för mig genast ett x antal år tillbaka i tiden, då jag såg kalle och chokladfabriken på bio utan en ynka chokladbit med mig. Ja, det var exakt så jobbigt som det låter. Men iallafall tillbaka till fikabröet, för att inte göra samma misstag som de tidigare veckorna så slängde jag och Noel ihop en seg hallonkaka med mandelflarn. Hur god som helst och man gör den på fem minuter (om man är själv, lägg på en tio, femton, trettio om barn är inolverade.)
 
Receptet hittar ni här iallafall! :)
 
Annars så laddar jag inför en helg fylld till bredden av pluggning. Vill bara bli klar nu så man kan söka vidare till den "riktiga" utbildningen. Som lär bli 2-3 år av pluggfyllda helger, men så jäkla kul och värt iallafall. Sicken tur att psykologutbildningen inte fnns på distans, annars hade jag varit fast med studier i fem år. Fem år det är typ halva mitt liv. Snabbt räknat..
 

Jag är inte det som hänt mig. Jag är det jag väljer att vara

Såg en kille på "efter tio" för några dagar sedan. Han var cp-skadad. Han var lycklig och han hade fattat livets egentliga mening. Få saker fascinerar mig så mycket som ett ärligt leende från en människa med någon form utav handikapp. Det är som de har svaret på de frågor vi andra är för rädda att ta till oss och förstå. De har hyvat stämpeln perfekt långt åt helvete och istället kunnat fokusera på vad de själva vill, vad som får dem att må bra och därmed utvecklat sig själva som personer. Perfekta skulle de ju aldrig bli, aldrig perfekta i våra ögon, men vem bryr sig om det då man är helt jävla överlägsen för sig själv. Och är det inte det allt egentligen handlar om, att trivas med sig själv. För vem fan bryr sig vad tanten på ica tycker om din framgång, din senaste frisyr eller livsstil? Den enda du med all säkerhet ska leva med resten utav ditt liv är dig själv och det har aldrig handlat om hur du har det, utan hur du tar det.
 
"När du är fullkomligt tillfreds med dig själv kan ingenting få dig ur balans."
 
 
 
 

om du bara älskar det du gör så blir du framgångsrik?

De här kurserna dödar mig. Har suttit varje kväll nu så länge jag kan minnas, men jag ser ljuset i tunneln (som mycket möjligt kan vara ett tåg), muntligt slutprov på tisdag och en en stor inlämning kvar. Får endast g på allt jag gör och ändå lägger jag ner hela min själ i det. En föreläsning eller ett snille som kunde förklara allt hade säkerligen underlättat lite för mig. Kemin och fysiken lär väl inte bli en dans på roser det heller, fysik b ska tydligen vara bland det värst man kan läsa. Bring it säge ja...
 
 
 
"Hey wait I think I'm on to somethi...ah fuck, never mind. I divided by zero" Alla lama mattecitat/ordspråk (skämt?) på diverse forum var sådär nördigt roliga i början, nu känner jag mer en slags sorglig sympati för personerna bakom namnen "MrIntegral" och "Matematikernnr1".

Home is whenever I'm with you

Städade i Noels myshörna under trappen i vardagsrummet igår och då fann jag en gammal kista som jag klätt med tyg. Hade inte en aning om att den var i så fint skick, så jag slet bort tyget och ställde den på plats i vardagsrummet. Blev hur bra som helst.

Förövrigt så är alla skåp, lådor och garderober iordning här hemma nu och det gör så mycket med mitt humör. Även om det inte syns, så blir man psykiskt stressad av tanken att det finns undangömt kaos. En bra början till att finna lite inre frid är nog att rensa på sånna ställen.

Annars så har jag nå sjukt med pluggning, så nu ska jag fortsätta att skissa grafer. Är faktiskt riktigt roligt, men det är sådan tidspress och man blir precis färdig innan veckoslutet, varje gång. Det dödar tyvärr det roliga med matten.


Om man vill ha eld, får man tåla lite rök.

I helgen fick liten uppleva sitt första möte med döden, då han fann en utav vildkatterna, en kattunge död ute på våran gård. Det var den lilla vita som var mest tam och som brukar sitta och titta in genom fönstret på oss. Noel blev ledsen, jag blev ledsen och resten av helgen har en massa små funderingar kring döden kommit upp. "Var är katten nu?", "Snart kommer katten börja leva igen", "Om man åker till doktorn och tandläkaren så blir katten frisk". Sedan förklarade han för Robin vad som hänt "Katten sitter uppe på månen nu, han tittar ner på mig, han har inte ont nå mer nu". Sån förnuftig liten pojke!
 
Annars så har vi haft en lugn och bra helg. Lennie har umgåts med oss hela helgen och vi har druckit glögg, spelat tp och tittat på film. Igår blev det smörgåstårta hos pappa och Noel gick på kalas själv utan oss. Kände lite seperationsångest då han tog morbror i den ena handen och paketet i den andra och vandrade ifrån oss.
 
Nu ska snart Johan dra iväg till Norge också, vilken dag som helst. Känns lite motigt, men jag och Noel ska passa på att julbaka en massa och rå om varandra. Sedan ska jag köra stenhårt med pluggningen på kvällarna så då Johan äntligen kommer hem, så kan vi vara lediga under en längre tid tillsammans. Annars under vardagarna så hinner man ju ändå inte med varandra och helgerna går alldeles för snabbt. Så det här kommer att bli kanon. Frysen, kylen och skafferiet är fullpackat så vi ska överleva. Ja, ibland så känns det som att jag ska klara mig själv för första gången, som att jag är 16 och det är både Noels och min pappa som ska åka iväg. Ta inte det här fel nu...:b men jag har nog bara blivit jävligt bekväm under den här tiden han varit hemma med oss.
 
Nu måste jag fortsätta med pluggningen, kursslut på söndag... igen. Känner mig döstressad. Önskar bara den här kursen kunde ta slut, så jag kan bocka av matten och kombinera studierna med lite arbeta, vilket är helt omöjligt som det är nu. Några dagar i veckan hade suttit fint.. :)
 

tävling hos tant Ulrika

 
"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från från Wilma & Morris hos Tant Ulrika!"

viljan drar halva lasset

Idag är det storm ute, kallt och jävligt och hösten känns av mer än vintern. Försöker bedöva halsen med tusen koppar té och något tappert försök till att plugga med ett sprängande huvud. Det är så sjukt svårt och jag som annars brukar få en egoboost så fort jag startar en kurs, känner precis motsatsen. Ska man inte förstå allt eller är det bara jag som är efter? Aah, det kommer gå iallafall.. även om det där muntliga provet som nyss kändes så avlägset snart är på g igen, tycker bara den ena kursen avlöser den andra, man får liksom aldrig tid till att andas ut emellan, men så fungerar det ju med ett arbete med och jag antar att det är det vi så fint kallar.. livet. Även om jag gärna hade sett av lite mer leva än bara överleva.
 
Sedan känns det ju inte bättre av att Noel säger "Kan vi köpa en Noel till?", "Jag vill att det ska bo mer barn hos mig". Hur ska man som mamma förklara att man inte har tid med fler barn och att man knappt hinner med sig själv? Så nu måste jag väl iväg och köpa en hund, en som redan passerat bebisåldern och som jag inte behöver vanka runt med i nio månader. Han sa att det var okej. Jag sa kanske... till våren. Alltid till våren.
 
Ikväll ska jag och johan dricka glögg iallafall och spela geni. Det ska bli mysigt, man får göra det bästa av situationen helt enkelt. Nu ska jag fortsätta vrida och vända på allt. Kanske det skulle kännas lite lättare om man bokade in ett julbord om en månad?
 
Förövrigt så förstår jag inte hur Romney kunnat få en ynka röst. Och förövrigt så gick mina nyttiga förmiddagar åt helvete det med. Men vi håller huvudet högt, té är gott och snart (för att dra det jävligt hårt) så är man färdigutbildad och helnöjd.
 

Glossybox oktober: the beauty of a geisha

 
Så anlände glossyboxen och temat var "The beauty of a geisha". "Produkterna i olika former, speglar vithet och renhet, men även avbrytande, färgglada produkter" En massa härliga produkter och en mörk geicha choklad. Först blev jag lite besviken, men vid ett närmare kik så är jag rätt nöjd.
 
Duschcreme från märket Love & Toast
"Duschcreme som låter dina sinnen omges av ett stimulerande och grönskande rikt lödder som doftar aprikos.
Innehåller aprikoskärneolja, sheasmör, aloe vera, kamomill och kaprifol"
 
Tvål från märket beautybird
"Lyxig exfolierande  tvål med bitar av persikostjärna som skonnsamt skrubbar händerna lena och mjuka.
Kokosnötsolja som mjukgör huden och med en härlig vaniljdoft"
 
Nagellack från märket Nails Inc
”Nails Inc är ett av Englands mest omtalade och uppskattade nagellacksmärken där alla nagellack är döpta efter kända platser i London.”
 
Färgade linser från märket adore (jag fick lysgröna och ska inviga dem på lördag, har ju annars typ blekgråa så allt med lite färg ser jag som ett bra drag)
"Bi-Tone har två färglager för heltäckande förg och dramatisk kontrast.
Dare förstärker ögats naturliga färg och har en förstorande effekt. Vill du hellre ha en annan färg? Se flyer!”
 
Munskölj från märket Brilliant Smile.
”En speciellt framtagen munskölj som är effektiv mot ilningar, isningar, plack och karies.
Munsköljen löser effektivt upp ytliga missfärgningar och gör dessa lättare att borsta bort.”
 
Ingen ansiktkräm alltså, sicken tur att jag fick två utav Paulina istället. Hon tyckte nog lite synd om mig. Haha. Fick även en burk "priorin" av henne som ska ge mig långt hår och långa starka naglar, så kanske även nagellacket kan komma tilllags, för just nu har jag en halv nagel på varje finger. Sådär jätte kvinnlig och super fint.