I live in my own little world. but its ok, they know me here

Längtar nå sjukt tills imorgon, så nu sitter jag och fördriver lite tid med att söka inspiration. Skulle behöva några stora mörka krukor med spretiga växter, några puffar, glada kuddar, plädar, en massa blockljus, stora tekoppar att plantera i, kryddor, gamla böcker och några genomskinliga gardiner i lila/grön/röd. Ibland önskar jag att vi inte hade en soffa, så att jag blev "tvungen" att bara ta en madrass och slänga upp en massa kuddar på i vardagsrummet.
 
 
 

lycka är inte vad du är eller vad du har, utan vad du tänker

Har ägnat hela denna söndag åt pluggningen och jag har fått riktigt mycket gjort och saker och ting börjar äntligen falla på plats. Det finns inte många känslor som slår känslan av att knäcka en lång och tillsynes outräknelig ekvation.
 
Men tyck inte synd om mig för det, för imorgon ska jag vara ledig och halv nio rullar jag och Annie in över stan för en ha en heldag med en massa shopping. Ska plugga lite på nästa vecka nu innan vi ska luta oss ner i soffan och njuta av de sista timmarna helg tillsammans.
 
Någon som vet av några mörka, gamla trälådor förresten?
 

hemma är inte där du bor utan där man förstår dig

Nu har jag gjort höstfint på altanen och alla grönsakerna är upptagna och ska göras iordning. Morötterna gör vi rotfruktsgratäng på ikväll och rödbetorna ska läggas in. Såklart så tog ju batteriet slut på kameran, så kunde ju inte knäppa kort på allt. Sämst att man måste ha vanliga batterier och inte kan ladda den på annat vis. Världens sämsta bilder också som vanligt :b
 
Innan grönsakerna fixas, så ska jag göra en marinad och lägga köttet i. Sedan ska rönnbären läggas i frysen, så man kan göra rönnbärsgelé av det sedan. Grabbarna är ute på gården och städar och  jag tror jag tar en öl innan och drar igenom internet en sväng.
 
 

vi skapar världen genom våra tankar

Har precis hämtat ut vinterjackan. Peak dunjacka, nyskick, 200 kr. Att köpa märkeskläder nytt är bara ren och skär idioti. Nu ska jag plugga en timme medans grabbarna håller på att laga mat ute på elden. Ikväll blir det film, köpte en animerad barnfilm och solsting och snesprång som vi tänkte se ikväll.
 
Innan filmen ska jag plantera ljungen jag köpte idag. Men först göra klart det sista på veckans uppgift och skanna in. Trevlig helg på er! :)
 

gläds åt saker i nuet, allt annat ligger bortom dig

 
Svajnigt fint väder ute idag och den efterlängtade fredagen är äntligen här. Jag sitter med en kaffekopp och lyssnar på världens bästa P4 och knåpar på de sista talen, som inte riktigt vill gå ihop. Förstår inte var vissa siffror kommer ifrån?
 
I helgen ska vi bara vara, sedan tänkte jag plugga, åka och köpa lite höstplantor och baka en massa. Vi skjuter på bio med Noel tills någon helg framöver, då vi rännt så mycket i veckan att det kan vara skönt att vara hemma vid bara. På måndag ska jag och Annie köra våran efterlängtade fyndardag iallafall och ikväll var det någon inredningskväll i Liden, men jag tror jag bara vill slänga mig i soffan ikväll och se en film, får se vad som händer.
 
Mina tradera saker borde komma idag också, 04:30 igår natt var det iallfall påväg :b En bra dag helt enkelt, inte som gårdagen, då kändes allt bara motigt.. men utan regn inget solsken! :)

vad du än vill göra, gör det nu.

Varit och kollat på hus i här i Boda med brorsan, så nu blir han Bodabo. Blir kanon det, då Johan mest troligt drar iväg till Norge och jobbar och blir därmed borta en längre tid i stöten. Slipper man känna sig helt ensam och insnöad här i vinter och Noel han är såklart överlycklig! :)
 
"Sånna har inte grabbar" - Noel till frisören igår, då hon satt upp spännen på honom innan klippningen.
 
 
"Seasons must change, separate paths, separate ways.
If we blame it on anything. Let's  blame it on the rain"

Livet är ljust, då vi fokuserar på det som verkligen betyder något

 
Hade världens underbaraste dag med Noel igår. Vi började dagen med ett besök till frissan i stan, så Noel fick klippa sig. Mormor har alltid gjort det på honom, men tyckte han kunde få en annan frisyr, tvåhundra kronor kostade det och växer ut på två veckor, men han tyckte det var jätte kul och satt som ett ljus och surrade med tjejerna. Därefter så gick vi på charm där Noel åt en massa pannkaka och jag varvade ner med en kaffe. Sedan gick vi till kulturmagasinet och läste lite böcker innan "barnklubben" började där kl två. Då var det pyssel, lek, sång och dans på schemat. Hur kul som helst. Avslutade med att gå på "fantastiska djur" utställningen, kan verkligen rekommendera den, ligger på våning två på kulturmagasinet. Riktigt barnvänligt! :)
 
Sedan bjöd jag grabbarna på restaurang (sibylla ;b) och Noel fick sedan stanna hos mormor, medans jag och Johan drog en rejäl storhandling. 11 kassar, 27kg frysvaror, två timmar(?) och 2000 kronor senare var vi färdiga. Sedan skulle det bara rullas hem och packas upp allt, men nu har vi mat för två månader igen och frysboxen är rågad. Idag blir det kycklingthai/svensk gryta och brorsan kommer på besök! :)
 
Annars så har jag huvudvärk och är förkyld. Har en massa att göra färdigt, men mest räknar jag nog på timmarna tills Noel kommer hem.

<3


bekymmer överlever inte utan din medverkan

Har ingen röst alls idag, allt bara skär sig. Världens finaste höstdag och jag önskar jag hade tid över till en långpromenad, men istället sitter jag här och fortsätter vrida och vända på alla tal. Funderar på om Noel ska få vara ledig med mig imorgon, också tar vi en dag i stan och kopplar bort all press med pluggningen för en dag, kan lika gärna plugga på kvällen istället. Skulle egentligen behöva plugga dygnet runt, men känner verkligen hur jag skulle behöva en heldag med liten. På lördag ska Johan spela nå poker, så då hade jag faktiskt tänkt gå och käka med Noel och sedan gå på bio eller teater.
 
I fredags hämtade jag tillslut bänken hos Annie, som jag ropade in på auktionen i somras. Den fick bli tvbänk och tvbänken fick bli en hallmöbel. Skulle verkligen vilja ha en sliten riktigt mörk bänk i hallen, men det kanske man kan fynda på någon secondhand?
 
Nej, nu ska jag köra vidare.. innan maten ska börjas förberedas. Skulle kunna göra vad som helst för några extra dagars ledighet med grabbarna.
 

du är endast ensam om du inte finns där för dig själv

Hade en perfekt dag i lingonskogen igår med Annie. Solen stekte så man kunde gå runt i linne, kaffet och fikat smakade himelskt under en klarblå himmel och skogen var full av röda bär. LivsKvalité. Avkoppling. Terapi. Nästa helg ska vi ut tidigt på morgonen just då solen gått upp och plocka slut på resten.
 
Så nu ska det rensas (tacka-gudarna-för-bärrensaren), sedan ska det frysas in och kokas sylt. Annars så sitter jag mest och räknar ner till i eftermiddag, då man kan slå upp en iskallöl och börja förbereda sig för kvällen och en sen surströmmingspremiär.                                   
 
                                     
Hade ingen kamera med, så lånade en bild från Annies instagram (har alltid trott det varit en mobilmodell, haha.. men tydligen så använder alla det istället för bloggen nu? Lite efter jag :b Men inte så intresserad ändå, får inte riktigt ut någonting av att veta vad folk käkar till frukost., känns lite som facebook. Tipsa annars gärna om inspirerande bloggar med recept, inredning eller bara en enkelt blogg man bli gla utav! :)

De enda begränsningarna i ditt liv är de du själv sätter upp

Jag måste återigen få hylla den hemlagade maten. Igår rullades det köttbullar, 60st blev det av ett kilo köttfärs, ett kilo köttfärs för 40kr/kg. 0,66kr per köttbulle x 8 st till en måltid =  5,30kr/person. Hemgjort pärmos till kostar ingenting (3kg, 14kr lidl). En gullök,lite kryddor.. Ja, ni kan ju räkna vidare på vad en klick sås och lingonsylt kostar till, ni kommer inte komma över 10kr/per iallafall. Brödet bakas av jäst (1,50kr), vatten, mjöl och 50g smör. Inga kostnader där heller.
 
Har full förståelse för att man inte orkar eller har tid. Men egentligen så behövs det bara 1 timme på söndagen och sedan har ni "snabbmat" i frysen för den kommande veckan. Man ska ju självklart inte stå där och tycka att det känns jobbigt, men tycker ni som jag att det kan vara rätt avkopplande (skicka ut sambon, barn och få stå ifred i köket med lite radio på och en kopp kaffe = lyx). Är det helg (funkar på vardag också) så kan ni ju alltid byta ut kaffekoppen mot ett glas vin, öl eller en whisky.. ja ni ser, favorit spotifylistan och du kommer rulla köttbullar in på småtimmarna.
 
Idag blir det potatisbullar i ugnen, snabbt och enkelt är gott det med.
 
 

back in black

Nu är det "endast" några diagnoser kvar sedan är veckans uppgifter färdiga. Men det lär ta hela morgondagen iallafall. På lördag ska vi ha surströmmingsskiva här hemma och mamma ska både hämta liten här på lördag och skjussa tillbaka honom till oss på söndag, lyx. Har inte haft en sån kväll på hela sommaren tror jag, så det ser vi sjukt mycket framemot. Och nästa fredag ska jag och Annie ha en fyndar-dag igen och jag längtar nå sjukt. I övrigt så ska nästa vecka gå till 200% pluggning, hade kännts skönt att få vara lite chill och småkaxigt förberedd inför slutprovet för en gångskull.
 
Har äntligen fått håret riktigt mörkt igen också, har velat gjort det hela sommaren, men aldrig tagit tag i. La ner ricinoljan rätt snabbt, då man knappt haft tid över till att tvätta håret en gång och då knappast tre på rad för att få ut skiten. Men det har växt på bra ändå och tänkte återuppta ricinet nu då man ändå "bara" sitter hemma.
 
Nu måste jag nöta sönder det sista, klockan går så sjukt snabbt.. skulle gärna sett att denna vecka var två dagar längre.
 

Ju mer vi har, desto mindre äger vi.


Nu är liten rustad för kyla och rusk. "Vunnit" en everest dunjacka, oanvänd och ett par viking gore-tex kängor på tradera. Har verkligen suttit i veckor nu till och från och plötsligt passade både plagg och pris ihop. Skulle helst velat ha en svart-stjärnjacka från molo till honom, men missade såklart då den auktionen gick ut igår med två minuter. Inga bud lagda heller, nyskick och 200 kr hade jag fått den för. Kanske hittar en till sån, för med en lite större storlek så funkar den även till nästa vinter.

Polaren byxor och jacka har han kvar sedan förra vintern, samt didrikssonbyxor, allt vann jag på tradera förra året för lite och ingenting. Har fått tre par riktiga jackor som är som nyskick och ett par riktiga kängor för 800 kronor. Direkt ner i brevlådan också. Så nu är allt färdigt inför, höst, vinter och vår..och förhoppningsvis en vinter igen. Kanon!

Juste..färgade håret typ svart igår.. kanske kommer någon bild sen.


vänta inte, tiden kommer aldrig att vara exakt rätt

AH, inte konstigt att jag inte hittar ett jota i varken boken eller då jag söker på matematik C. Min kurs heter matematik 3c (som riktar sig åt teknik-hållet) och enligt det nya kurssystemet ingår trigonometri, integraler osv nu i den kursen, vilket förut tillhörde D kursen. Har verkligen sökt igenom hela boken för att hitta uppgifter att göra, typiskt att de inte existerar då. Tycker det är lättast att se videogenomgångar på internet, arbeta i boken och sedan göra uppgifterna/proven, men nu funkar ju inte det. Och allt är lika yrt idag, en aning klarare men inte mycket.. Haha, ja ni. Såg att de hade "mattestuga" i stan varje onsdag, funderar på att dra ner nästa vecka och se om någon vänlig själ vill hjälpa mig.  Men jag ger inte upp, början är alltid svårast. "Inget är så svårt som man fruktar. Inget är så lätt som man tror."
 
Nu ska det lagas fiskgratäng och resten av kvällen ska jag tillägna helt och hållet till matten. Tror jag lever vidare på min policy om pluggfria helger, hellre några vardagskvällar isåfall och det man inte hinner då, det hinner man helt enkelt inte. Helgerna är för värdefulla.
 
Och nu hörde jag på radion att den 5åriga pojke som brändskadades på skolan i Fränsta igår, vårdas i respirator på Uppsala sjukhus. Fyfan..så nu sitter man helt tårögd här också. Stackars lilla barn. Hoppas allt går bra för honom. Ska krama om liten lite extra idag.
 

lugna vatten har aldrig skapat en skicklig sjöman

 
Helt plötsligt öppnade hela himlen sig. Det stormar så hela huset håller på att ge vika och det regnar inte bara, utan det forsar stora vågor. Såg knappt ut genom köksfönstret då det var som värst och för några sekunder var jag helt säker på att undergången var nära.
 
Och för en stund så kändes det jäkligt bekvämt att studera hemma, även om de flesta talen fortfarande saknar både lösning och förståelse.
 
Nu gör jag kväll, får inte in mer i huvudet iallafal, tänkte viga hela nästa helg till matten, hoppas på liknande väder som nu. Ikväll får vi främmande av familjen Malm/Sellén iallfall. Det var inte igår, knappt i somras.., så det ska bli trevligt! : )

du kan inte korsa havet genom att endast stirra på vattnet

Åååååh, vissa saker i boken känns så självklara och vissa har jag liten förståelse för att i huvudtaget någon begriper. Även fast det är fyra veckor kvar till kursslut, så sitter jag och oroar mig sönder för slutproven, det skriftliga brukar i regel vara grissvårt och det muntliga är man så nervös inför att man inte kan tänka klart. Sedan ska det göras med skype, så man kan ju inte gärna råbläddra i boken eller lägga på vid kris heller. Känns som skrivning och uppkörning all over again.
 
Jag hoppas innerligt att jag kommer sitta grisnöjd om några år och inte lessna efter tre månader som jag i regel alltid gör.
 
"Härled en funktion för att beräkna sträckan ett föremål färdats efter tiden med den konstanta accelerationen . Beräkna sedan hur lång tid det tar för en sten att falla 10 meter med a=9,82 m/. Härled en liknande funktion där en eventuell begynnelsehastighet och begynnelsesträcka tas med i beräkningen."

Distans är inte enkelt någonstans, men vad har man för alternativ? Någon i närheten som är bra på matte eller i överlag smart och kan tänkas hjälpa mig att hitta en början på allt?

Nu saknar jag grabbarna och helgen. Vi grillade korv ute på gården igår, sånna dagar är verkligen guldvärda. Livet är egentligen så otroligt enkelt, varför envisas man alltid med att göra det så svårt?



gör alltid ditt bästa.. det du sår nu, får du skörda senare





Mer närproducerat än bakom knuten kan det knappast bli..

happiness is taking things as they are

Lördagen tillbringande vi tillsammans ute. Noel packade väskan full av äpplen och hängde ficklampan på styret och skulle ge sig ut på äventyr själv och hitta de två kattungarna som yrar runt här på gården. Vi fixade till på ena sidan av huset som mest varit igenväxt och gjorde iordning en grillplats, sådär lämpligt då sommaren är slut, men med lite kläder på så kan man sitta där långt in på hösten. Hoppas på finväder i helgen då vi bjudit in till surströmming och tänkte fira brorsan lite.
 
Senare på kvällen invigde vi stället med lite grillat. På kvällen blev det "klungan" på tv, kaffe och sju sorters kakor. Nu på morgonen har vi suttit ute och druckit kaffe, men min hals håller på att gå sönder så jag letade mig in till datorn och en kopp té istället. Får se vad resten av dagen har att erbjuda.. :)
 






idag vill jag hem och dansa med dig

 
"Tusen tankar rusar genom huvudet fast jag vaknade nyss
om min själ var en fågel skulle jag flyga till en ö,
och bada naken under stjärnorna inatt
idag vill jag hem, och dansa med dig!"

happy friday

Igårkväll kände jag verkligen hur mycket jag egentligen behövde få åka på en loppis. Att bara få glida runt i sköna kläder, vrida och vända, ta upp och lägga tillbaka. Matcha och mixa, för att tillslut komma hem och förvandla ett helt hem för några ynka kronor. Istället för att ta bilen ut kl tio på kvällen i ett naivt försök att hitta någon, så loggade jag istället in på tradera, bekvämt och enkelt. Blev inget köp, men hamnade en hel del i minneslistan. Man kan verkligen hitta allt där, men tyvärr så går ju inte priserna att jämföras med en loppis, då bara frakten kostar lika mycket som produkten på en vanlig loppis. Ett vinglas i handen och några hundralappar övers och man har den ultimata kvällen. Vad ska ni göra i helgen? 
 

style is knowing who your are

En everest vindjacka och en peak vinterjacka kirrat för 400 kr sammanlagt på tradera. Båda två ska även vara i nyskick. Har man en gång börjat med second hand, så går man aldrig in i en vanlig butik och handlar igen. Inte konstigt att man lägger tillbaka en tröja från gina, då man vet att man kan få fyra på myrorna eller tradera (bra mycket snyggare och personliga också). Sedan skulle denna massproducering kunna slopas helt, då vi har tillräckligt redan. Borde vara ett stopp för nytillverkning under något år. Det ligger så mycket mer bakom den nya tröjan än lite tyg. Så ett stark tips som gynnar både andra, dig själv och miljön.. handla endast på second hand under ett år, det kommer du tjäna mycket på (om du inte handlar bara för att det är billigt såklart, köp det du annars hade köpt för ordinariepris) Nu hoppas vi bara att posten är snabb så man kan se ut som folk i kylan. Det var den "rasten", tillbaka till skolbänken igen! : )
 

find a job you like and you never have to work a day in your life

Första riktiga pluggdagen idag och jag har precis flyttat mig in till datorn igen, efter att suttit ute på altanen och vridit och vändit på siffror, papper och böcker för att få fram någonting vettigt. Tror jag löst uppgiften, men tänkte att jag skulle se igenom några mattevideor innan jag renskriver och skickar in.

Kan verkligen inte förstå folk som inte gillar att plugga, det är bland det roligaste som finns. Att man sedan kan välja att "jobba" en regnig helg för att sedan vara ledig en fin dag är ju bara ett av alla anledningar varför det är så överlägset. Sedan skulle jag möjligen hellre jobbat än att plugga om jag bodde närmare, vad ska vi säga... civilisationen? men att plugga hemma är så mycket smidigare (märkte jag av det senaste halvåret) än att resa femton mil per dag. Bättre att ta tag i pluggningen nu då Noel är liten, senare år kanske man slipper ha så dåligt samvete för att han bor på dagis och med lite tur så kanske det löser sig smidigare med samåkning då, då Johans arbetstider är piss på morgonen (ska vara i stan strax efter 6) och fast båda jobbat i stan så har vi likförbannat inte kunnat samåka = dyrt och drygt. Sedan bor man ju här av en anledning, för att man vill slippa folk, stress och seg stadstrafik. Stadsbor är i regel överstressade, men i trafiken kör de som om de hade hela jävla dagen på sig. (vilket de iofs verkar ha, då birstaparkeringen ständigt är full mitt på dagen?)

Från den ena till det andra :b Är iallafall färdig med gymnasiet och ska läsa 28 veckor nu för vidare behörighet. Sedan ska jag läsa två eller tre år, har inte bestämt vilket utav utbildningarna, men båda är mot byggnadsteknik och på it-distans. Så nu håller ni tummarna för mig och att jag fixar den här behörigheten, som verkar vara ett rent jävla helvete att få. Och nej, jag är inte smart för matte någonstans. Tjurig nå jävulskt om inte annat, så det kan funka.

Så där fick ni en framtidsprognos för mig de kommande åren, annat lär jag inte hinna med. Nu måste jag fortsätta, känner mig redan helt väck i huvudet och för mig kommer matematik föralltid sakna logik.


I'd rather be at home listening to the Ramones

Igår kväll rotade jag fram gardinerna jag hade under hösten då vi flyttade hit för tre år sedan. Riktigt höstiga, så idag har vi höst både ute och inne. Ska ta en loppistur med Annie, så snart hon får en ledig dag vilket inte verkar vara det enklaste :b Skulle vilja köpa lite mer äldre lampor, tyger och en massa små tjaffs. Ni vet sånt man blir i akut behov av för att de går lös för en tjuga? allt sånt ska köpas. Känner verkligen för en riktig fynddag ink kaffe och skitsnack, bättre balsam för själen än det finns inte.
 
Nu ska vi förbereda middagen, blir någon form av kyckling. Igår rullade vi egna hamburgare och bakade hamburgebröd, hur gott som helst. Senare ikväll blire bara plugg för hela slanten.. kul att vara igång igen! : )
 


Mina tomatplantor hann få fem små tomtater innan de dog bort undertiden vi glassade på Kreta. Lite små sorgligt, men var billigare att låta dem "vandra vidare" än att be någon köra hit för att vattna dem. Mårbackan som jag hade på altanen hade iaf klarat sig, så de fick flytta in till köket. En liten rebound, men det funka.

with few words, one can speak the truth


 
"Var är gräset när snön kommer?"
 
"Sköt ditt du mamma"
 
"Tjejer kan inte vara smutsiga mamma"
 
"Åskan bits inte, det är ett flygplan som låter, åskan har flygplan"
 
"Aldrig i livet"
 
"Var ska den bilen med släpvagn, kanske till Gnarp?"
 
- Noel, 3 år

choose to start a new life

Vet att inte alla där ute uppskattar hösten lika mycket som mig. Det är många som går ner sig i en depression, en såkallad höstdeppression eller SAD (Seasonal Affective Disorder) som det också heter. Depressioner kan inträffa när som helst under året, men är då vanligast under hösten. Är du en av dem som blir lite nere, under det mörka vinterhalvåret?

För mig har hösten alltid inneburit en nystart. En tid då man ska lägga allt det jobbiga under det gångna året bakom sig. Gör det du med & ta del utav dessa tips, för att undvika att falla ner i denna deppighet.

Rör på dig - Gör dig gott både fysiskt & psykiskt. Det släpper så även stressen & får dig på andra tankar, samtidigt som du möjligen får en mer trivsam kropp, som så även mår bättre.
Nystart: En mer vältränad & välmående kropp.

Gör om i hemmet - Möblera om, köp nya varma filtar & nya doftljus. En förändring i hemmet behöver nödvändigtvis inte kosta.
Nystart: Ett varmt & trivsamt hem.

Ta hand om dig själv - Ge dig själv en liten "me time", ta ett bad, gör en ansiktsmask, en hårinpackning & måla naglarna. Gör detta regelbundet, för känner du dig fräsch & fin så mår du så även bättre med dig själv.
Nystart: Ett fräscht & fint yttre.

Planera den kommande dagen - Lägg fram kläder för morgondagen, packa väskan & gör iordning allt du kan göra kvällen innan. Detta kommer i sin tur göra din morgon enklare & smidigare, samt minimera stressen. En dålig morgon kan i regel förstöra hela din dag, så försök förebygga en dålig start så långt du kan.
Nystart: Mer planering, mindre stress.

  Skapa goda sovvanor - Kliv upp i tid även om du är ledig, då kan du somna bättre på kvällen & regelbundna sovtider är viktigare än vad vi tror för vårt välmående. Undvik känslan av att vakna helt outsövd på morgonen, eller den ångestliknande känslan av huvudvärk, illamående & olust som en för lång sovmorgon ger med sig.
Nystart: Regelbundna sovtider & tillräcklig med sömn.

Tänk på kosten - Som vi alla vet så är maten kroppens bränsle & genom att få i oss de mineraler & vitaminer vi behöver, så mår vi så även bättre. Ät mycket bär, frukt & grönsaker. Försök äta så naturligt som möjligt & undvik behandlad mat. Precis som sömnen så är även regelbundna måltider väldigt viktigt för vårt välmående.
Nystart: Nyttigare kost & regelbundna måltider.

Ta tillvara på ljuset - Ljusterapi är en behandlingmetod mot just depression & genom att ta vara på ljuset ute, genom att dra undan gardinerna & vara ute så mycket som möjligt, så mår du också bättre.
Nystart: Uppskatta & ta tillvara på solen & dess ljus mer.

Planera in roliga evengemang - Ha en fest eller ett kalas "bara för att". Planera, baka, laga & fixa tillsammans med några kompisar & bjud in alla människor ni mår bra av att umgås med.
Nystart: Fira så fort tillfälle ges. Ges det inget? fixa ett.

Ha alltid någonting att längta till - Det är viktigt att alltid ha någonting att se framemot & längta till. Detta får oss att se framåt, då det är viktigt att inte bara fastna i nuet. Planera in en liten weekend i London om ett år, en konsert eller festival till sommaren eller något så enkelt som en liten fest nästa helg.
Nystart: Se alltid till att ha någonting roligt framför dig.

Rensa i hemmet - Rensa i badrums- och köksskåpen, allt du inte behöver eller som bara bidrar till negativ energi för dig bör du kasta bort. Rensa garderoben, det du inte använt på över ett år, skänk eller ge bort det till någon annan, alt lägg i ett förråd. En rensning kan vi alla behöva ibland & dessa saker påverkar oss mer negativt än vad vi tror & stressar upp oss helt i onödan.
Nystart: Allt jag inte behöver eller använder bör ej heller finnas i mitt hem.

Rensa i umgängeskretsen - Ja, trots att det låter hemskt, så kan det även här behövas en rensning ibland. Fundera över vilka människor i din omgivning du verkligen behvöer & vilka som verkligen ger dig positiv energi. De ytliga människorna som endast ger ifrån sig känslan av "juste fan, det var  idag vi skulle ses" måste man inte träffa, faktiskt. Lägg denna tid på de människor du verkligen behöver & de som får dig att må bra istället.
Nystart: Umgås endast med de människor som ger dig positiv energi.


Så med dessa tips önskar jag er alla en underbar höst! (även publicerad förra året, men tyckte det passade in även denna höst)

I would be your only dream, your shining autumn


I helgen tänkte jag inviga min höstjacka, det slutade med att jag fick dra på mig Johans arbetsjacka i stl xxl, passformen var sådär. Insåg samma sak som jag i princip inser varje år, men alltid kommer på så pass sent att jag tycker det är onödigt att köpa en... jag saknar en vanlig jävla vindjacka. Skinnjackan fungerar ju bra, men känns mindre bekväm och passande att ha på sig då man leker med Noel ute på gården. Sedan kommer nästa problem, vinterjackan.. den har jag haft i sex år. Samma sak där, vintern är ju snart slut ändå.
 
Lösningen på detta? tradera.. men jag är lite för dumsnål även för det, missade världens jacka igår för att jag ansåg 300 kr vara för dyrt, men jag vet att om man bara väntar liiiite till så finns den där mitt framför ögonen på en för en hunka.
 
Och dom här jäkla höstkläderna som jag älskar så högt. Kanske man kan hitta nå fint att lunka runt här hemma med i höst? då kommer ju nästa problem, "när ska jag använda det här?" också blire likförbannat inget köp. Inte sparar man nå pengar för det, för de går ju åt iallafall av någon konstigt anledning. Lika bra att handla upp dom innan de tar slut? Haha, nej.. men ska ge tradera ett seriöst försök nu.
 
Johan ska köpa med sig en mattebok hem till mig idag, så "tyvärr" kan jag inte riktigt köra igång med pluggningen. How sad.

dream until your dream comes true

Idag har det varit kalas i ett hela dagen och snart kommer det sista gänget och uppvaktar. Ikväll blir det bara slö i soffan och nån film. Bjuder på lite bilder från kvällen nere vid ån då fiskarna hade lämnat en present till Noel och vi grillade korv. Sedan lite från dagens kalas. Imorgon ska jag påbörja kursen matte c, spännande! Får se om man ens klarar av det på distans, men det ska nog gå vägen?! : )
 







I feel lucky every day when im with you

Så var födelsedagen över och den kunde inte blivit bättre än vad den blev. Noel fick en "storkillecykel" som han själv uttrycker det och glädjen då den lyftes ner från flaket på bilen går inte att beskriva med ord. De tre ljusen på tårtan blåstes ut och då främmandet åkt så tog vi en sväng ner till ån för att göra oss av med tuttarna en gång för alla. Satt oss där nere och fikade medans Noel kastade tuttarna i vattnet, en efter en. Imorgon efter jobb och dagis så har fiskarna lämnat en present där till honom som tack och sedan ska vi grilla korv där nere till middag. Noel har nu somnat sött utan tutte och vi fick en liten extra dag tillsammans då dagis visst var stängt på fredag. Noel har ju inte varit där på länge och detta hade jag helt glömt bort, tur att fröknarna är så snälla och ringer och påminner en förvirrad mamma.
 
Nu ska vi pusta ut i soffan till en film. Upp tidigt imorgon och iväg. Snart helg! :)
 



 
 

happy birthday to you

Tänk att min lilla kille blivit tre år idag. Tre år sedan våra liv startade på riktigt, det skrämmer mig ibland vad man kastat bort tiden på innan? inget av något värde för mig iallafall. Man har bara låtit dagarna gå, räknat ner dagarna till nästa år och en önskan om att något skulle bli annorlunda, men det blev det aldrig.. åtminstonde inte för mig. Allt bara snurrade på och precis då man höll på att tappa kraften att hålla sig kvar, så kom glädjebeskedet att vi skulle bli föräldrar. Inget kunde komma mer lägligt.
 
Noel har gjort sin egen godistårta idag, vi hade gjort gröngrädde att lägga på och tanken var att den bara skulle bli liiiiite mera grön. Mycket tyckte Noel och hällde i hela flaskan färg, inte ens Noel gillade den efteråt. Så vi fick om organisera och det blev marsan och chokladmousse på tårtan istället... och en massa strössel och godis såklart. Väldigt fin för att vara gjord av en treåring! :)
 
Nu har vi precis kommit in efter 1½ timmes lek ute, så härligt väder idag. Vi låg i solstolarna och stekte en stund och åt våra egna sådda morötter. Stunder som sånna för en att känna lycka ändå ut i tåspetsarna.
 
Nu ska jag börja förbereda middagen, blir en thaigryta med kyckling,rödcurry, fisksås, ljussoja, en massa grönsaker och kokosmjölk. Får se vad det blir utav det. Vi får middagsgäster idag i form av Noels morfar, Helene och hans gammelfarmor.
 
..Och juste, Noel ska sluta med tutte idag. Han har varit förberedd på det i flera månader och att fiskbebisarna ska få dom ikväll har han påpekat flera gånger. Bättre sent än aldrig, men har inte varit läge i sommar med långa dagisdagar och allt. Det hade nog ingen utav oss orka. Men nuså, en gång för alla. Kommer sakna att höra tuttsugningarna och helt plötsligt har vi ingen liten här hemma. Lite Bittersweet.
 


happiness is a way of travel, not a destination

Idag har det verkligen legat höst i luften och vi har varit ute på altanen och gjort höstfint. Så nu får det gärna bli riktig höst och dags för att plantera ljung. Annars så har vi putsat alla fönster på nedervåningen och ute. Bakat bregottkakor, chokladsnittar, drömmar (det blev faktiskt inga mardrömmar, en aning plattare än tänkt, men goa) och gjort rabarbersaft.
 
Snart ska jag påbörja bakningen av källarfranska till middagen. Men no rush.. Johan blir sen då han har lite ärenden att göra inför Noels födelsedagskalas imorgon. Kände verkligen hur jag behövde ta den här kaffekoppen framför datorn. Noel är helt slut och ligger i soffan och ser på smurfarna (för tusendegången, den går bara runt, runt).
 
Känns lite motigt att jobba till strax efter fem både tor-fre, vilket innebär att jag inte är hemma fören tidigast kvart över sex. Önskar bara man kunde ha ett arbete då man fick sluta senast fyra, men det kommer väl med tiden?! Snart blir det iallafall plugg många dagar i veckan och jag ser framemot att få kunna äta middagen i vettig tid.. tillsammans. Sedan finns det en viss herre här hemma som i princip bett på sina bara knän om att jag ska bli hemmafru, typ. Hade ju gärna kunnat tänka mig att städa, baka och damma hela dagarna, men får nog kombinera det med någon form att studier så man tar sig någonstans längre än där man står nu. Avslöjar mina drömmar så snart jag kommit in på programmet :b
 
Ikväll ska det göras tårta inför morgondagen och på kvällen kommer det lite främmande för att gratta våran storkille.
 
..Och ja, det här inlägget har jag säkert avbrutit tjugo gånger pgr utav avbrott från Noel. Sprang en fem varv emellan "Noel är helt slut och ligger i soffan" och "Känns lite motigt att börja jobba". Så sitter här halft anfådd och måste börja förbereda bakningen. Det var det lugnet. Over and out!
 
"Bäverhojt, bäverhojt" springer ungen liten runt och skriker nu. Dags att byta ut filmen i hans dvd.
 



“Things turn out best for people who make the best of the way things turn out"

you don't see the forest for the trees

Jag älskar verkligen att hösten har kommit. Varma koftor, tjocka yllestrumpor, vackra färger, frisk luft och mys under en filt i soffan. Ingen stress, allt får ta sin tid.
 
Igår hade vi en riktig städdag. Allt tvättades upp. sorterades och rensades. Skönt att äntligen ha lite ordning bland alla kläder. Hann även med att baka muffins med vaniljsfyllning och hallon. De här tre lediga dagarna ska jag endast tillägna bakning och förberedelser inför Noels födelsedag på onsdag och kalaset på söndag. För sedan blir det jobb torsdag och fredag igen. Veckan efter det börjar jag att plugga igen och jag längtar som tusan, känns skönt att kunna ge Noel lite kortare dagar på dagis också och inte tolv timmars som nu.
 
Liten har varit ute och cyklat "det snabbaste man kan", vi har bakat hallongrottor och kolasnittar  och nu ska vi börja göra iordning korv-gryt/soppan tills pappan kommer hem. Känner verkligen vilken energi jag fått utav en veckas ledighet och vad man uppskattar att "bara" vara hemma. Kommer mest troligt inte lämna hemmet mer än vad jag måste under det kommande året.
 
Noel är så rolig att umgås med och hans funderingar och uttryck får än att le inombords och skratta högt. Dock så har han fått en liten vriden syn utav sin far, då han ofta ger ifrån sig uttryck som "du kan inte skruva skoter mamma, du är tjej", "du är inte bäst mamma, du är bara en tjej". Fast samtidigt så gillar han ju tjejer och slänger ifrån sig kommentarer som "fin rumpa hon har". Haha, ja.. sedan kommer allt skit från gnarp, "kommeru från gnarp eller?". Älskade lilla skrotungen, vad ska det bli av honom? Igår då jag och johan satt i soffan då tittade johan plötsligt underligt på mig då jag plötsligt började att gråta, haha.. men lillen har ju blivit så stor. Haha, ja så här har jag varit sedan jag fick barn och jag vill se det som något positivt.
 
Nu ska maten förberedas, kommer säkert bli en massa mer uppdatering nu då jag (förhoppningsvis) kommer att ha mer tid över! :)
 





a moment to remember

I fredagsnatt kl 03 kom vi hem efter en vecka på Kreta och efter att väntat på ett försenat flyg i tolv timmar. Apollo fixade dock så att vi blev flyttad till en annat hotell och blev bjudna på middagsbuffé där under tiden. Men väntan kändes dryg då man saknat lillen outhärdligt de sista två dagarna. I övrigt hade vi en kanon semester, inte en moln på himlen och 37 grader varje dag. Vi låg inte mycket i solen, utan njöt i skuggan istället. Hotellet var över förväntan, var kanon fint och låg en halv minut från strand/stad/bad/poolbar. En kväll åt vi på en restaurang uppe i bergen, underbar utsikt, kanon mat och servicen var helt överlägsen. Ångrar inte att vi åkte själva, det hade aldrig gått annars, då det var så varmt att vi knappt orkade vara ute i solen själva. Kändes overkligt att få sitta på restauranger och äta mat i lugn och ro i en hel veckas tid, även om jag grät en skvätt lite titt som tätt, haha. Lillen hade haft det kanon hemma och det var nästan svårt att få med honom hem igen.
 
En bra semester saknar man kort på.. vi har ett. På sista dagen då vi tog en engelsk frukost på ett ställe. Så jag bjuder er på det! : )