en treårings tankar

Noel ville att jag skulle sitta bredvid då han badade och lillmunnen gick på som om han aldrig pratat tidigare. Så jag bestämde mig för att hämta papper och penna.
 
Noel - Jag ska bada tills pappa kommer hem
Jag - Om du badar så länge så kommer du bli ett russin.
*Några sekunders tystnad*
Noel - Om jag badar ända tills pappa kommer hem, kommer jag bli ett russin då?
Jag - Ja..
Noel - Kommer ni äta upp mig då?
Jag - Nej, du kommer bara se ut som ett russin.
Noel - Är jag kvar då? Åh, vad bra att det bara var på låtsas.
 
"Jag jobbar med allt här (pekar på badskummen). Den här billiga kan jag inte jobba med, den fungerar inte ENS. Det blir skum av att jobba. Mamma, jag längtar tills imorgon (varpå jag frågar varför). Jag gör bara det och vi kan bada då och fika i baaadet. Deeeet kan vi göööra (också lyser han upp som en sol). Men då ramlar det ner saker i badet. Kanske bara en stor tårta då, lika stor som väggen. Vilken tur vi har en vägg. Vem bor där? (pekar på väggen) Bor vi där också? Vad brukar vi göra där ute då? (berättar att köket ligger där). Men det är inte riktiga ute, bakom altanen är riktiga ute, där man kan rääjjsa och buurna med bilar. Det är riktiga ute."
 
Skrotungen i eftermiddags, då han.. för att citera honom "gjort sig tjejfin". "Den här tröjan sticks inte mamma, det gör Lisas tröja.. Lisa på tvn, hennes tröja stickTES". Kommer jag få tjejhår nu? (satt upp mina "locksnurror" i håret). Då kommer pappa säga.. (gör till rösten grövre) Vad håll du på mä,"

små barn, små bekymmer..

Fjärde dagen av verkligheten är startad och nu är det snart helg igen. Längtar efter en lugn morgon tillsammans med familjen utan måsten.

Igår ringde väckaren halv fem. Jag klev upp förvånadsvärt pigg trots tre timmars sömn, tog på mig mjukisdressen och startade igång perkulatorn. Så skulle jag väcka Noel och märkte att rösten saknades, i samma veva som kaffet var färdigt kom tröttheten, hinkade i mig några koppar och i och med det kom illamåendet och senare magkatarren. Liten skrek. Jag försökte överösta utan röst. Av någon anledning hade jag inte tvättat och av någon anledning hade Noel växt ut allt på några veckor. Noel hade vantarna på sig hem, men någon hade snott dem under natten. HUR ÄR DET MÖJLIGT? Noel hatar sin tvådelade dress. Jag hatar den. Vann en didriksson overall på tradera för 200kr i tisdags, motte den lösa alla våra problem. Noel var arg då jag lämnade. Noel var arg då jag hämtade. Jag hade glömt att tvätta håret och mascaran låg som en klump i ena hörnet. Däremellan jobbade jag och magkatarren och tröttheten ökade succesivt under dagens lopp. Fick barnvakt på eftermiddagen av Helene och pappa så jag kunde plugga. Ingenting i boken var längre självklart. Jag åt en macka till middag. Avslutade kvällen med en bad och läste min bok. Orkade knappat hålla ögonen öppna.

Idag ville Noel bara sova "liiiiite" mer, bara äta "liiiiite" mer av mackan och hatade sin tvådelade dress "liiiiite" mer än igår. Vägrade klä på sig och jag kämpade för livet för att få på ungen skona, då drog han till med näven i fullfart rätt på min näsa. Hade jag haft någon form utav blodflöde i näsan (har aldrig blött näsblod) så hade det sprutat blod längst med hela väggen. Jag gav upp, övervägde fosterhem och hade jag haft en smartphone så hade jag googlat på barndiagnoser direkt i hallen.

Så kommer han fram till mig ger mig en klapp på axeln och säger "mamma du är så snygg", eeh.. ja, vad säger man. tack.. du med?. Så ger han mig en storkram, en puss på munnen och säger "du är så snäll och frän". Och  just i detta ögonblick så kände jag varför man kämpar alla dessa mornar. För även om stunderna är få i jämförelse med resten, så går det inte att jämföra med någonting jag tidigare upplevt. Kärleken till och från sitt barn.

 "Äääh... vi skiter i dagis, vi skiter i pluggningen också går vi och köper en massa glass, bakar muffins och firar att vi har varandra" skulle jag kunna sagt. Men istället så tittar man återigen på klockan och säger "vänner? fint då går vi......(i ett högt jävla tempo så vi kommer fram någongång)".

Noel imorse som bara måste se "liiiiite" mer Nicke nyfiken.


Får inte barn vara barn, kommer de förbli barn.

 
Nu sitter Nolles nya blixten gardiner uppe i hans sovrum. Blev hur bra som helst och liten blev nöjd. Nu skulle man ju bara vilja hitta sängkläder, lampor, mattor, krukor och hela köret.. men det får bli en annan gång. De små är så oberäkneliga i sina begär och jag vågar inte riskera att det blir som sist då han var så frälst i händige manny och jag investerade de sista sparpengarna på att ge honom ett drömkalas "ala manny" tema och ungen vräker ur sig att han inte älskar manny längre, i samma sekund som sms-avin trillar in på telefonen.
 
Nej, ikväll skulle man behövt några extra timmar, men nu jag måste jag börja plocka ihop allt tills morgondagen. Klockan fem, senast, måste vi vara uppe, då varje minut att tjäna är värdefull, då man förnärvarande har en tonåring här hemma, som försöker med alla medel för att få sova ytterligare några minuter. Sedan ska kläderna på.. och gärna ytterkläderna med. Helst ska väl en annan också få på sig någon trasa och hinner man inte tänka på frukost, så kommer man lägligt på det då hungern slår till lägligt till man sätter foten på jobbet. Detta har vi löst (delvis) genom att kliva upp 1 ½ timme innan vi ska iväg, bara för att jag ska slippa stressa och bråka med honom. Men hur dagarna börjar speglar oftast resten utav dagen, iallafall för mig och han fungerar säkert likadant? Mornarna har nästan blivit riktigt mysiga.. en sån där stund som man faktiskt kan se fram emot (tills kläderna ska på).. but still! : )

Du blir aldrig färdig och det är som det skall.

Den här helgen passerade alldeles för snabbt, men vi hann med mycket. Liten körde barnskoter för första gången på Sättna i lördags, fullgas rätt över banan, men oj så kul han tyckte det var. "Man måste ju hoppa lite också" sa lillen till försvar, då han inte riktigt fått ihop gasen, bromsen och svägningen. Men det är klart, vad vore skoteråktning utan det. På kvällen blev det förfest hos Lennie, sedan drog jag och Johan ner själv på stan typ 1½ timme, innan vi träffade upp alla och drog vidare till Jocke. Klockan sju började vi väl dra oss hem till Lennie igen.. och jag har väl i princip blivit halvt återställd idag.
 
Ja, igår blev vi utlåsta här hemma. Noel tjurade på och sprang ut i hallen, så kom jag efter och han slår igen dörren, självklart gick den i lås. Satt vi tillbringade 1½- 2 timmar hos en granne jag aldrig tidigare träffat. Jag hade skitiga byxor, en för stor tröja, inga strumpor och ingen bh på mig. Noel fick såpbubblor.
 
Nu ska jag sätta mig i soffan en stund, käka nudlar, kolla på efter tio och planera så allt går ihop denna månaden med. Känner att dessa kurser är lite hårda, då man arbetar lite samtidigt, men nu är det iallafall nedräkning. Bara kemin kvar efter de här två veckorna, tror jag bara fokuserar på att jobba lite extra ett tag fram över nu, får inte ut någonting av att köra några strökurser iallafall.. förutom csn-bidraget då, som man får tillbaka tusen ggr om, om man istället jobbar några dagar. Aja, imorgon har jag öppningen iallafall, så slutar tidigt. 
 
Älskar förövrigt att det börjar bli ljust på mornarna och kvällarna nu. Snart är det våååååår! Den här vintern har verkligen varit piss, ingen skoteråkning och fast i en lägenhet. Nu vill jag plantera på balkongen.
 
Nej...nu måste jag sätta igång med allt om man ska hinna plugga nå mer sen innan hämtning på dagis.
 
 
"Många av livets fiaskon är människor som inte förstod hur nära de var att lyckas då de gav upp."

im feeling glad, I got sunshine, in a bag

Just precis nu i denna stund, så känns allt sådär överdrivet bra. Ska ta mig en koppkaffe och köra slutspurten på veckans pluggning, sedan har jag en kanon helg att se framemot. Imorgon ska jag och Noel ta bussen ner till stan, gå och ta en fika tillsammans, köpa lite småsaker till hans garderob (han har två par strumpor som hör ihop för närvarande, varav ett par har hål i sig :b) och bara vara (vilket är lättare sagt än gjort, med en treåring vid sin sida). För första månaden på länge har jag inga överdrivna utgifter utan en massa pengar övers, bara till mig själv. När hände det senast? Ska försöka hitta någonting att ha på lördag iallafall, får se hur det går med Nolle som sällskap :b
 
Sedan då J slutat imorgon, så ska jag åka på lite loppisar och fylla på frysen hemma. På lördagen ska vi på Sättna och kika på skotrar, sedan blir det utgång. Ååååh jag längtar så mycket efter allt att jag snart går sönder. När längtade jag efter någonting senast? känns väldigt avlägset.. så det här ska bli min helg och vet ni.. det är jag värd, tiotusen gånger om.
 
Sedan har jag äntligen fått till min internetbank igen, satt nu har man inte bara koll.. utan kan även handla på tradera då man behöver något. Det farliga med tradera är väl att folk köper en massa skit de inte behöver. Hittade en massa saker igår, bla en sak som färgade vattnet i olika färger (lyste rött för riktigt varmt vatten, kallt för blått osv).. Ni vet en såndär sak som man innan inte hade en aning om att man behövde, men helt plötsligt kunde jag inte längre förstå hur jag innan vetat om vattnet varit varmt eller kallt? Det var nära, men jag valde att avstå.
 
Har börjat att skriva ner varje utgift jag gör, även en liten dricka.. det är mitt hetaste spartips. Man håller i pengarna så hårt att det nästan börjar brinna, bara för att man inte vill skriva ner i boken, utan i slutet av månaden se att man inte lagt "xxxx" kronor på enbart dricka/veckotidningar/tuggummi/den där tröjan som hamnar längst bak i garderoben med prislappen kvar/smaksatt creme fraiche (försök använda det du har hemma.. det är så man sparar pengar OCH blir bra i köket) osv. Skit helt enkelt, som blir mycket pengar i slutänden.. men som man helt klart klarar sig utan. Och gör alltid en budget inför en handling, mat som birstabesök.. och håll den. Lär dig prioritera. Man kan inte prioritera och unna sig allt. Man värdesätter allt så mycket mer, då man vaknat upp och insett detta.. : )
 
Nej, pluggningen vare.. : )
 
Från indiska

amazing

 

LCHF my ass

 
Satt och räknade på en massa formler, så tog jag en tugga av min korvmacka och började genast fundera på vad allt vore komplicerat om man gick på det där lchf alla håller på med. Om man är i birsta (for exempel) och storhandlar, också ska man äta någonting snabbt och hyfsat billigt, vad äter man då?
 
Köttbullstallrik på Ikea? Färdiga köttbullar får man inte äta, inte potatis.. ja, man kan ju alltid surpla sig mätt på såsen. Andra spontana tanken skriker max och en hamburgare, men då får man endast äta själva hamburgaren, utan bröd och strips, då kan man ju lika gärna ta en korv på maxi, fast där får ni ju inte äta brödet heller.. eller korven. Någon form av thaiwok skulle ju funka, men blir rätt tråkigt utan ris iallafall. Pizzerian då? pizza är uteslutat. En sallad, visst. Men vem fan betalar för nå sånt? då kan man ju lika gärna fasta tills man kommer hem och äta... ja, vad? en snabbmacka? nudlar? Nej, juste.. kolhydrater. Men en bananjävel då? näähä.. inte det heller? bra diet. kul liv osv.
 
Så min fråga. Vafan äter ni egentligen? och hur får ni tiden att gå ihop, eftersom det uteslutar halvfabrikat? Sedan måste det bli nå sjukt dyrt, då man inte kan "fylla" upp tallrikarna med allt det billiga som ni uteslutar.
 
Nej, LCHF är enligt mig ett stort jävla skämt. Vill du gå ner i vikt, rör på dig, sluta vräk i dig mackor till frukost och varmamackor till kvällen. Kostcirkeln förfan. Problem solved. Så kan du vräka i dig en burgare INK allt, efter en storhandling. Det är man värd.
 
Då man var liten så doppade alla skogaholmslimpan i varmoboy med extra socker, man åt kalasbuffar, drack saft och sockrade på allt lite extra. Vi var smala. Nu serverar inte ens vissa skolor mjölk till barnen och de få som gör det erbjuder barnen lättmjölk. De är tjockare nu. Varför? Då fanns det två kanaler och en gemensam dator som fick användas efter ett bestämt schema, på max tio minuter per dag. Nu sitter alla på sina feta arslen och gör inte mer än nödvändigt. Orkar man inte kliva upp en dag, så sjukskriver man sig bara för depression. Finns det ett samband? 
 
Visst jag kan förstå att tjocka människor lockas av fet mat, de hör ju liksom ihop på något vis. De och såserna. Men nu har de nästan blivit en sektliknande beteende, då alla dessa människor springer runt och skriker "meen forskningen visar juuu på att..." med tjock bearnaisesås runt munnen. De har rätt och vi andra har fel. Smalast vinner?
 
 
Nej, men om man skulle gå och ta sig en macka till.
 
 

Blixten mcqueen gardiner

Har letat efter gardiner till Noels rum sedan vi flyttade, men på ikea där man kan tycka att det ska vara billigt, så var de grisdyra.. och tråkiga. Har kollat en massa på tradera, men antingen har de varit dyra eller ja.. tråkiga. Men nu jädrans vann jag ett par blixten mcqueen (eller blixten mascchhin som Noel skulle sagt :b) åt honom och jag vet någon som kommer att hoppa av glädje då de anländer. Perfekt längd också till hans fönster, då de slutar precis vid fönsterbrädan. Säljaren skulle posta dom direkt i morgonbitti, så förhoppningsvis kan jag glädja liten med dessa redan till helgen! : )
 

anything could happen

Det muntliga slutprovet igår gick kanon, men fyfan vad jag var nervös innan.. som vanligt :b Imorgon börjar jag 9 och har stängningen. Nu ska det pluggas några timmar, för har lovat Noel en stadstripp på fredag. Vi sköt även på barnvakten tills nu på lördag, så efter "winter games" i Sättna, så ska det drickas öl på stan. 
 
Nu måste jag köra igång. Fysik 2 är tio gånger värre än fysik 1.. men fortfarande svin kul och intressant.
 
 

Ja, du är den finaste jag mött.


you want it? then fight for it

Imorse var vi på plats till öppning på dagis, så vi slutade därmed tidigt idag. Underbara dagar då man får vara ute hela dagarna, man uppskattar verkligen den där tiden inne på kvällen, istället för som då man jobbar eller pluggar inne, då man bara längtar ut. Också får jag ha lillen nära mig hela dagarna, det bästa av allt! :)
 
Så vi har hunnit att tagit en sväng med snowracern på affärn och jag har plockat lite här hemma. Nu ska vi göra sånna här fruktglassar, också ska vi baka lite bröd (om vi hinner). Har frysen full av mitt morotsbröd, men ingen verkar vara intresserad av att äta det? :b Sedan ska middagen börja förberedas. Strömming med hemgjord potatismos blire. 
 
Imorgon jobbar jag 7:30-16, sedan ska jag ha en muntlig examination då jag slutat. Har gett en förfrågan om jag kunde skjuta på den tills på måndag eftermiddag istället. Håller tummarna för det, annars måste jag plugga inför den ikväll och vara nervig hela dagen på jobbet :b
 
Längtar tills på lördag då vi är barnlediga. Vi ska bara vara hemma och jag ska laga till en trerätters till oss, också ska vi bara vara. Så mycket bättre med godmat hemma, än på restaurang.. och betydligt billigare! Inget som stressar än ut, man kan dricka hur många glas man vill utan att checka budgeten emellan, också det bästa av allt... man kan lägga sig på soffan direkt efter maten. Papperstallrikar gör så man slipper disken efteråt också! :b
 
Nej, nu ska vi börja producera glass! :)
 

Skalet måste gå sönder innan fågeln kan flyga

Då var inskolningen för Noel gjord idag, allt gick jätte bra och imorgon och resten av veckan ska han få vara där sälv heldagar, eftersom jag ska jobba på avdelningen bredvid, så tror jag inte det blir några problem. Sedan vi kom hem så har vi städat och snart ska väl maten börja förberedas. Skönt med en lugn dag, för resten av veckan måste jag sätta mig några timmar varje kväll efter jobbet för att hinna med mig. I helgen ville Robin ha Noel, så tänkte försöka hinna färdigt med allt, så man bara kan vara lite då. Vi har blivit bortskämda med barnvakt senaste tiden, folk erbjuder sig att vara med våran goklimp kors och tvärs. Skönt att ha det så iallafall! : )
 
Igår var vi på julgransplundring hos Noels farmor och innan så tog jag en sväng på birsta och handlade upp presentkorten. Noel fick lite nya kläder och jag hittade lite fint på indiska för halva reapriset!  Fastnade direkt för skålen, som enbart är tillverkad av återvänt material, kostade mig efter rean 149, 79, 39,50. Som hittat! : ) Också lite nya ljus till vardagsrumsbordet, samt vaniljrökelser med hållare! : )
 
Nu ska vi förbereda maten tills pappan kommer hem från första dagen på det nya jobbet. Blir något med kassler, broccoli och couscous.
 
 
"Blanda inte ihop din resa med ditt mål. Att det blåser storm nu betyder inte att du inte är på väg mot solsken."

Saturday? it's Saturday-eaeaea!

Världens finaste väder ute idag, dock jävligt kallt. Men hade bra mycket hellre följt med grabbarna till några i byn för att grilla korv (alt leka inne) idag. Istället så sitter jag och skriver slutprovet på fysiken. Vilket iofs är rätt skönt, då jag känner mig helt slut efter veckan och det är rätt lugnt och tyst att bara sitta här hemma själv och skriva lite med en kaffekopp bredvid. Nästa vecka blir det jobb igen, (eftersom jag arbetar på samma ställe som Nolle ska inskolas, så går det lite hand i hand) också startar fysik 2 kursen, men snart färdig med det här tekniska basåret iallafall, då kan jag läsa någon roligare kurs och arbete hur mycket jag vill istället.
 
Såg igår att jag kommer få tillbaka typ 15 000 i juni, av semesterersättning och skatten. Så dessa pengar tänker jag annars lägga på en månads semester i sommar. Hade varit välbehövligt innan allt drar igång igen, sist jag hade någon form av semester en sommar var året jag gick ur 9an. (bortsett från en sommars mammaledighet då).
 
Nej, nu måste jag köra vidare om man ska få lördagsmysa med liten ikväll! :)
 

urladdad.

Känner mig helt slut, knappt sovit någonting inatt. Blev jobb även idag, så har precis kommit hem. Hunnit med en dusch och nu tänkte jag äta lite nudlar till middag och köra igång med den oändliga pluggningen. Grabbarna blev bortbjuden på middag i byn, så det passade perfekt. Imorgon jobbar jag 9:30-17:15, så tänkte ställa väckarn tidigt så jag hinner med lite plugg innan. Annars så vet jag inte riktigt hur någonting skulle gå ihop om jag inte satt hela natten. Så bara att ladda perkulatorn och försöka hålla sig vaken. Ögonen svider redan. På fredag är det 8-16, så då har jag hela kvällen på mig iallafall. Men som sagt, alla lever. Det är ju satt man kan skratta sig lycklig iallafall.
 

B+a(z-i)ng=a!

Den här veckan får jag inte alls att gå ihop. Imorgon måste jag göra färdigt labrationen med elektriska kretsar, sedan ska jag jobba heldagar torsdag och fredag. Lördag ska vi på julgransplundring till Noels farmor och då återstår endast söndagen att skriva slutprovet på + göra alla diagnoser. Nästa vecka är det inskolning för Nolle, sedan måste jag finna lite tid till det muntliga provet. Ja, sedan börjar ju fysik 2 på måndag också, något som är kännt för en hemsk kurs på alla sätt och vis. Juste.. är även bjuden på ljusparty på måndagkväll.
 
Och Noel.. han ligger i sängen 2 ½ timme utan att somna, så kommer han ut för att han blivit hungrig, (åt även två tallrikar gröt innan läggdags halv sju) så ska alla börja om igen. 8 timmar har han endast sovit inatt, full fart på dagis hela dagen, men ändå är han huuuur pigg som helst. Fattar inte?!
 
Nej, det är väl bara att göra det bästa av allt, mer än så kan man inte göra. Sedan har jag börjat oroa mig för att jag inte ska komma in på byggingenjörs programmet till hösten, men det är säkert bara jag som oroar mig i onödan som vanligt :b Aja, blir iallafall fortsatt pluggning sent ikväll, så löser nog resten sig. Är ju inget allvarligare än så, ingen som är döende eller ens förkyld. Får tänka så! :)
 
Sheldon Cooper <3

Idag blev det indiskt här hemma,

Fräs 400g köttfärs. Skala och skiva 4 morötter och 2 vitlöksklytor och låt det fräsa med. Krydda med kardemumma, ingefära, salt och peppar. Rör ner 3 dl kokta rödalinser, 1 grönsaks buljongtärning och 2 dl vatten. Låt det koka ihop några minuter. Done!
 
Såsen du serverar till gör du snabbt av creme fraice och curry.
 

låt 2013 bli det bästa året i ditt liv

Jag vet att ni är många där ute, som i och med det nya året ska arbeta mot en massa nya mål. Och det är säkerligen en hel drös utav er, som (precis som jag) tänker börja äta nyttigare och röra på sig mer. Ta en morgon eller kvällspromenad, kör lite hemmaträning och ät varierad och bra kost och inte mer än du förbränner. Jag vet inte vad dieten kallas, kanske ren realism? tror den fungerar bäst i längden iallafall. Också slipper man lägga om liv och kost för resterande familj, även om man såklart ska tänka på VAD man åt innan och vad som kan göras till det bättre. Jag t.ex använder nog grädde i all mat, dålig på grönsaker är vi också (glömmer lätt att köpa hem), sedan äter vi nog en hel del mer än vad vi egentligen behöver. Så det ska det bli ändring på!  Sedan ska jag se till att ta en promenad, då Noel ska lämnas på dagis varje morgon, tänkte passa på att gå en extra runda på 30 minuter. Då är man ju ändå ute i farten, så det borde.. (jag sa borde) inte bli några problem? 
 
Tänkte iallafall tipsa om en massa bra övningar, som jag hittade på youtube. Direktlänkar: 8 min stretch8 min buns, 8 min abs och 8 min legs.  Tänkte köra dessa mån, tis, tors iallafall. Har noll koll på allt vad det gäller träning, så har ni något träningsschema/program eller video ni vill tipsa om, så gör gärna det. Gärna om ni har några goda och nyttiga recept liggandes också. Ge mig det bästa ni har så kan jag slänga upp det här på bloggen sen! : )
 
Jag tycker förövrigt att det är jätte bra att människor sätter upp mål för sig själva, om ett hälsosammare liv, även om det bara är en bråkdel av oss som faktiskt håller det. Men den största frågan vi egentligen borde ställa oss inför det nya året är: Vad för människa vill jag vara 2013?
 
Här är en lista på förslag till nyårslöften för 2013, med god inverkan på ditt nya liv.
  1. Våga säga nej, var ärlig mot dig själv innan du säger ja.
  2. Rensa i din umgängeskrets och omge dig endast av människor som ger dig positiv energi.
  3. Ta inte på dig mer arbete än vad du klarar av.
  4. Ha tid över till dig själv. en stund i veckan åtminstonde då du bara får vara du.
  5. Lyssna på ditt inre och fundera alltid en extra gång "is the squeeze worth the juice?"
  6. Våga bryta rutiner, gör någonting nytt. Kan vara något så enkelt som en ledig dag i skogen.
  7. Ta tjuren vid hornen och ta tag i de saker som gnager dig. Vad är det mest logiska första steget?
  8. Alla människor har sina toppar och dalar, sånt är livet. Det går snart över. 
  9. Är du och de dina friska, var tacksam över det.. varje dag.
  10. Och ej att förglömma..Rör på dig och ät rätt, det gör dig gott både fysiskt & psykiskt.
 
Med dessa ord så önskar jag er alla ett gott nytt år och lycka till med vilka mål ni än tar er an! Och även om ni misslyckats de tidigare åren, så kommer ni inte göra det i år. Det är 2013, det är ditt år och du kan så mycket mer än du själv tror. Sätt upp realistiska mål på lång sikt, så kommer det gå galant! : )
 

små stunder av lycka

 
Här går dagarna i ett och jag har tusen saker i fokus, ständigt. Muntligt prov, samt slutprov denna vecka + en labbrapport om elektronik och en massa diagnoser. Någonting positivt är iallafall att jag har jag haft Elin och gravidmagen här på besök.. himlans trevligt! Annars har jag pluggat och just nu har jag precis blivit klar med städningen utav lägenheten.
 
I förrgår bakade jag och Nolle en massa pizzabullar, så nu är frysen laddad, perfekt att bara kunna ta fram och värma på. Tänkte skriva "annars så har vi inte gjort så mycket i veckan", men det var visst helgen som gått. Ja, jag känner mig helt dagvild med alla röda dagar och då man pluggar helger och vänder på allt. Ska bli skönt då allt går tillbaka till vardagen igen på måndag och Nolle börjar dagiset här som det är fem minuters gångväg till! :)
 
Nu blir det iallafall soffläge resten utav kvällen, imorgon måste det bli plugg non stop om jag ska känna mig säker inför slutprovet.

Utan mörker finns det inga drömmar.

 
Jag överlevde övergången till det nya året och hade en kanon kväll, en massa glada miner och trevligt folk. Igår var en skit dag rent utsagt, alla som kunde raseras raserades, varav min bil som nu är urbruk för en tid framöver, så att säga. Sådär lagomt lägligt då jag precis gett mig in för extrajobb, tur att det går hyfsat med bussar härifrån iallafall.
 
Startade dagen med ett lååångt bad och det var välbehövligt för att rensa lite tankar inför dagens pluggning. Sedan har jag fixat en massa småärenden, bl.a om arbete till sommaren, är ju färdig med det tekniska basåret nu i mars, så sedan tror jag att jag ska satsa på lite arbete och ta ett litet break från studierna, innan högskolan kör igång i augusti.
 
Juste, Nolle har fått plats på indals förskola, från och med nästa måndag. Jag har pratat med honom om det några veckor nu och han är helt överväldigad av att få träffa "sina barn" och "alla stora barn på min förskola".
 
"Jag ska inte gå på dagis mer, nu är jag stor och ska gå på förskolan".
 
Ja, lillen tror helt enkelt att han uppgraderat sig lite och nu ska börja någon form utav skola.
 
J  "Ja, nu är du stor gubben och stora barn sitter vid bordet och skriker inte på affärer... etc etc, "
N  "Nu kan jag köra bil själv, burna och åka till min mack.
 
Ehh.. ja, precis så.
 
Nej, nu ska jag plugga vidare en stund till, undertiden pannkakssmeten "sväller". Nolle har nämligen önskat pannkaka till fredagsmiddagen.. Senare ikväll väntar film med skrotungen! :)