nu fåre va klart snart

ååh, jag är så trött och slut i kroppen samtidigt som jag är så fruktansvärt rastlös. vill att det ska hända någonting, nu, nu, nu.. ibland känner man sig lite som en fånge i sin egen kropp då man är gravid, faktiskt. det är så mycket man vill göra, men som man inte orkar eller får. det blir ju en helt annan sak sedan då barnet kommer, då har man ju någonting att göra med tiden, men just nu är det bara trist.. om man orkar sig iväg på fest så kan man inte dricka, så man lessnar rätt snabbt, blir trött och vill hem, sedan vet man då man kommer dit att kvällen inte kommer bli mycket roligare än vad den redan är, för det blir det inte utan alkohol, tyvärr.. och det vet alla som någon gång testat vara nykter, (eller full).

jag vill inte tvinga fram någonting, men snälla låt mig slippa gå över tiden och det vore helt okej om du kom två veckor innan.. för min rastlöshet äter upp mig inifrån och ut, jag är världens mest energiska människa, vill att någonting ska hända hela tiden men nu det bara tomt, blä. spola fram tiden nån!

fixering?


undrar om den lilla rackarn har fixerat sig ännu? har haft världens tryck nedåt och precis som det beskrivt överallt kännt en ilande, stickande, huggande känsla nedåt. blivit tvungen att stanna upp på jobbet för att det gjort så ont stundvis, sedan har det bara gått över av sig själv. det skulle ju också kunna förklara de fötter (?) som skavt vid/under mina revben de senaste dagarna, har knappt kunnat sitta eller kört bil då det gjort ont som fan. Man kan ju alltid hoppas att det är klart iaf, men det återstår att se på onsdag då vi ska in till mvc igen, snälla låt det vara så.

vecka 35

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


Mamman

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas. Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


ÄNTLIGEN MAMMALEDIG!

.. inget mer schemalagt arbete, men någon till dag i augusti kan det kanske bli ändå. men just nu ska jag bara njuta, njuta, njuta av att få sova ut på morgonen och tillbringa dagarna hur jag vill, för sedan försvinner ju den lilla friheten igen. Ska passa på att ladda upp frysen med biffar, grytor, matlådor och en massa kanelbullar, så det finns till senare, då jag antar att man inte orkar/har tid att ställa sig vid spisen och göra någonting vidare avancerat.

ikväll blir det gomat, lite gotta och tidig kväll, helt död är jag idag efter att ha klivit upp vid fem och inte sovit många timmar alls den här veckan. imorgon ska vi in till stan med johans kusiner, äta på kina och gå på bio.. vi struntade i furuvik då det såg ut som om det skulle bli regn, men nu verkar det ska bli sol igen, aja känns som min kropp mår bäst av lite fetning och stilla sittning iaf.. jaja, nu ska jag vika in barnkläderna igen som jag tagit ut ur byrån efter den senaste invikningen och tvättat upp, sedan ska jag lägga mig i sängen och läsa lite inredningstidningar.. tjing!

på jobbet, sista dagen! : )

0-63245384afa1979d1ef1d0a926a8d3b7.png

Kolla varifrån!


ännu en birsta tur

har precis kommit hem ifrån en eftermiddags/kväll på birsta tillsammans med therese, åkte ner direkt efter jobbet och träffade mamma och halva släkten en sväng, sedan hämtade jag upp therese i nacksta, tog en snabb tur till hennes nya lägenhet och efter det begav vi oss till birsta. två tröjor, en cacao body butter, cocos duschcream och en massa små plock från öb fick följa med mig hem.. nu är jag trött och ska lägga mig och sova, upp tidigt imorgon för att ha öppningen, vilket resulterar i att jag slutar senast halv ett.. får se vad man hittar på då, men blir förmodligen bara till att åka hem och vila.. träffade även världens sötaste jossi där ute en sväng, alltid lika trevligt : )

nej, nu blir det fika och sängen.. gonatt!

ajo, juste sista arbetsdagen imorgon.. sedan lång ledigt, tack!

du är mitt mirakel

Det ungår ju inte att man ibland lägger en tanke på vilka vägar ens liv hade tagit om inte alla bitar passat in som de gjorde och man inte blivit med barn.. nu är det inte vägar eller stigar jag istället hade velat gå, inga drömmar som jag hellre hade velat uppleva, utan bara en enkel tanke.

Min plan var att åka iväg ensammen till oslo, för att uppleva någonting större än vad den här staden kunde ge mig. hur skulle jag kunna veta att ett litet foster på fem-sex veckor var med mig? barnet var kanske inte det jag mest planerat i mitt liv, samtidigt som det var det mest välkomnande och vi visste ju ändå vad vi lekte med då man inte skyddar sig, vi är ju trots allt vuxna.

Mitt liv gjorde verkligen en totalvändning och från att jag som planerat tänkt åka iväg ensam, fri och utan minsta ansvarskänsla, till att bli mamma, ansvarsfull och husägare. Det var verkligen det bästa som kunde hända mig och det var nog min räddning.. jag var alldeles för ivrig, spontan, "ta dagen som den kommer" och impulsiv för mitt eget bästa, med en enda tanke "att hitta någonting att leva för".. och vad kunde bli mera värt än du älskade barn? jag vet inte vad jag tror på, men det är klart det finns någonting. för inte kunde det vara slumpen som tillslut fyllde upp mitt liv? då vill jag nog hellre tro på någonting större.

..och resultatet

äntligen har man slutat för dagen, fast idag har det inte alls varit lika jobbigt som igår utan rätt skönt, det har varit fin väder och jag har fått en massa färg på armar, axlar och ansiktet, så nu börjar man se mänsklig ut igen.

..tänkte bjuda på lite bilder på skötbordet, som tillslut blev en enkel variant Ifrån ikea, men den var helt enkelt bäst och den större byrå/skötbordet får stå i sovrummet, kan vara skönt att ha ett extra skötbord där iaf. skötbordsbädden är mest provisorisk just nu, fanns inget annat på ikea så den får duga tills vidare.. Ser lite trångt ut på bilden, men så ska det inte vara sedan, utan vi ska flytta bort torktumlaren och flytta tvättmaskinen som står till höger om skötbordet längre in mot väggen, så då blir det en halv meter friplats på vardera sida. Bilbarnstolen är från brio och köpt på babyproffsen, just nu hade dom erbjudande på dom (färgerna grön, röd och brun) till den sista juli för endast 1290kr, så klart vi slog till då, var precis en sån vi hade tänkt oss, fick även en gratis blöjhink därifrån, en stor vit.. den verkar praktiskt! Så alla blivande föräldrar, ta en tur dit, en massa fina erbjudanden just nu! : ) och vagnen, nu utrustad med skötväska och åkpåse.

nej, nu ska jag sätta mig ute på altan och invänta jooooohään

idag är det sommar! : )

0-5642633c5f17319424000b8876e057ea.png

Kolla varifrån!


nedräkning

blir bara en snabb uppdatering och inga bilder idag heller, för jag orkar inte. har haft världens jobbigaste arbetsdag, som resulterat i ännu mer värkande och uppsvällda ben och fötter, det gör faktiskt sjukt ont då jag går. så den här kvällen kommer tillbringas i sängen, framför tvn eller datorn. Skötbordet är iaf färdigmonterat, fast inte inställt på sin plats i badrummet än, då vi måste göra om lite och flytta på tvättmaskin och torktumlare.. bb väskan är packad iaf, så jag är redo om det skulle få för sig att sätta igång, dock inte idag.. för idag har jag ingen som helst ork eller lust att föda.

nu ska jag lägga mig i sängen och kika på tv, kanske sover lite oxå..

..3 dagar kvar till mammaledigheten!

Äntligen lite sol. 2timmar kvar.

0-7504060714021df49377d792b4cf1eb0.png

Kolla varifrån!


På jobbet, 3dagar kvar till ledigt

6d18620c35bb4e0afe8742db0bdc8253.png

Kolla varifrån!


färdighandlat

ajajaj, mina fötter värker sönder nu. precis kommit hem ifrån en hel eftermiddags/kväll på birsta. Men nu är allt inhandlat, utom sängkläderna, det fanns verkligen ingenting som var något, antingen var det blått med bilar eller rosa med hjärtan, så vi avaktar. Men allt till sovning, vagn/bilåkning, omskötning och matning är klart.. känns riktigt skönt. Hittade dock ingen bra amningsbh eller i huvudtaget någon mjuk bygelfri variant, alla var sjukt fula.. så det får vara så länge.. har även hört av många att det inte är något måste med det, fungerar tydligen lika bra med en bikini överdel som sitter bra och det är ju också tusen ggr snyggare.

nej, nu ska jag bleka håret, packa upp och fixa till lite i spjälsängen och rummet och tvätta upp alla barnkläderna... sedan om jag hinner/orkar, packa bb väskan och byta sängkläder i våran säng, köpte nya fina idag.. : )

..kommer bilder imorgon!

gonatt

..och sovgott, nu blir det sängen.. ska upp tidigt imorgon och jobba, sedan blir det en eftermiddags/kvälls tur ute i birsta med johan, inte allt för ofta vi är ute på shoppingtur tillsammans, så det ska bli trevligt. : )


vunnen auktion



stl 68.. tyckte den var så söt så kunde inte låta bli : )


week 34 (33+2)

Levde om som bara fan tills jag kom på att jag skulle filma, då lugnade han/hon ner sig, för att sedan fortsätta böka runt mot slutet igen.

http://www.youtube.com/watch?v=AVL55qWLoMk


storstädning

Nu har jag storstädat hela huset, johan fixade dammsugningen sedan har jag städat resten och det har tagit hela dagen, men nu är det äntligen färdigt. Kan inte bli mycket renare än såhär, alla luckor, bänkar, bord osv är avtorkade och alla dukar är nytvättade, ser lite tomt ut på köksbordet utan löparna, men de torkar nog snabbt. känns skönt att ha allt färdigt ifall värkarna av någon anledning skulle sätta igång, måste hålla det klinisk kring mig varje dag, för skulle inte kunna koncentrera mig på förlossningen om jag visste att jag skulle bli tvungen att komma hem till en massa stök.

just nu är tobbe, fanny, jocke och björn här på besök.. och jag har knappt hälsat eftersom jag haft fullt upp med städningen. inne i stan har det tydligen varit fin väder hela dagen, medans det har spöregnat här.. konstigt, men jag klagar inte.. för det hade nog inte blivit av någon städning om det vore fin väder.. nej, nu ska jag socialisera mig. hejpa!



en liten resume

Då har vi precis kommit hem igen, åkte som sagt ner till emma och niclas och hälsade på, jätte fint hade dom fått det och anton var världens finaste lilla pojke.. vi blev där ett bra tag sedan bar det av ner till indal för att äta mat, blev en blandsallad med en massa vitlöksdressing. på vägen hem stannade vi till hos tomas en sväng och ikväll blir det film hos han och nattalie.

Ajo, fick även världens mensvärk imorse, små sammandragningar och sjukt ont i vekryggen, allting kom nästan samtidigt så det kändes obehagligt som fan. ringde in till förlossningen för att få klar tecken att allt var okej och enligt dom så var det ingen fara, så länge det inte var ihållande och sammandragningarna kom regelbundet, de bad mig vila och fundera en extra gång över om jag skulle orka jobba i veckan... men allt gick över av sig själv och nu känner jag mig fit for fight igen.. men kan hoppas det inte händer igen på ett tag, vill helst ha lill*n kvar i magen några veckor till.

nej, nu ska jag lägga mig o vila i sängen en sväng innan vi ska rulla iväg igen..


en lördag

idag är jag trött, trött, trött.. inte för att det blev så jätte sent igår, men tillräckligt för att jag ska känna mig halvt levande. har precis plockat och städat ihop lite och tagit en dusch, mer än så har inte hänt. ska ta på mig nått annat än morgonrocken sedan ska jag tvinga med mig johan ut på altan på lite kaffe och fika.

senare idag ska vi nog ta en sväng ner till emma och niclas, för att se deras lilla underverk anton som bara är några veckor gammal, mys : ) och ikväll blir det lugnt åtminstonde som jag känner just nu iaf och sedan ska jag unna mig en godispåse, det känns som år sedan och jag ska passa på att äta lite gotta nu då man ändå har det extra, för sedan blir det inge onyttigheter på ett tag.

nej, nu måste jag ta tag i dagen.. ha en trevlig helg allesammans!

..och just  det! om en vecka är vi på furuvik med johan kusiner, skoj de.

får bli en lugn kväll imorgon ist

2158d29389275b72cad5d7beb7fee0a2.png

Kolla varifrån!


that was then

Hittade en text jag skrivit i min förra blogg, var iofs över två år sedan, men just då hade jag nog total dömt ut en person som mig själv. Att skaffa barn vid tjugo vore helt stört enligt mig då, men man har hunnit med en hel del på två år och det händer inte mycket mer. Spriten blir inte godare och gräset blev aldrig grönare.


Publicerat onsdag 04 april 2007 14:25
Du har vunnit och du har förlorat..det finns stunder du vill glömma, det finns stunder du alltid vill minnas. du har sårat och du har blivit sårad..Du har vaknat upp i fel säng alldeles för många gånger och det var länge sedan du tappade räkningen på alla de gånger du gråtit dig själv till sömns. Inget verkade vilja gå din väg och framtiden för dig väntade bakom nästa hörn, som en farlig gåta.

..ändå så verkar ni alla vilja rusa igenom eran ungdom, som om det vore något jävla maraton och den som först kom i mål, skulle få någon slags medalj. Men varför all denna brådska, när den tiden snart är här ändå? det skrämmer mig att vi en dag ska bli  "ansvarsfulla" vuxna, jag vill nog hellre vara ung och dum resten av livet, för vem vill egentligen vara smart och förstå allt? "hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen" jag vet inte om jag kan hålla med om det.. jag är nog hellre sådär ung och dum isåfall, så dum att man inte förstår att allt är en lögn, istället för att vara sådär gammal, vis och... sårad? Väljer man att vara sån av ren svag och feghet? för det kanske bara är jag som är rädd för förändringar.. inte konstigt om ens liv är ett jävla rutin-lotto, med samma nummer och vinster varje vecka. Inte konstigt om det aldrig är någonting som blir annorlunda, så länge man är fegheten själv. Jag trodde jag visste vad jag ville, jag uttalar mig inte längre med de orden.

Livet blir vad man gör det till, fånga varje ögonblick.

birsta



Åkte som sagt in till birsta efter jobbet och mötte upp mamma, carina och elin.. gick runt en sväng på birsta city, blev bara ett par örhängen köpte, sedan avslutade vi på själva ikea, så nu har jag hittat skötbordet vi ska köpa på måndag. fint, praktiskt och billigt, blir perfekt det. Fick även den här söta dressen av mamma idag, som lill*n ska ha på sig på bb som första plagg : )

Ikväll blir det som sagt lugnt för oss, vädret gör det lätt för en, då man inte har någon lust att ta sig ut. Så det blir sängen, nån film och vila. Får se vad som händer imorgon, funderar på att ta en sväng till stan och träffa therese, beror helt på vad man känner man orkar imorgon, just nu känner jag bara för att sova, sjukt trött.

Ajo, juste.. elin kmr förmodligen hem nästnästa vecka, precis den veckan min ledighet börjar. Kan inte bli bättre, så nu håller jag tummarna stenhårt för det, vore helt jävla perfekt! : D

fortfarande inga barn. Nu, kaffe!

0-79b067b322109cda45b37201a357e2ed.png

Kolla varifrån!


på jobbet, inga barn som kommit

0-473e06891ef4009ade05345122179f86.png

Kolla varifrån!


tidig morgon

ibland är man så effektiv på morgonen att man får lite datatid, ingen stress för en gång skull, härligt. Det har verkligen ösregnat hela natten, ska bli kul att se hur vägarna ser ut, lär vara stora vattenpölar överallt.. regn, regn, regn.. what to do.

nej, nu ska jag packa lite stuff, sedan måste jag börja rulla.. have a nice day!


godnatt världen

Nu blir det kvällsfika, tv och sedan sova. har ju som sagt öppning imorgon igen, så måste rulla mot jobbet vid halv sju, iofs inte någon tidig öppning men nog tidigt för att jag ska vara alldeles för trött. Slutar iaf redan vid tolv imorgon då det inte blir så mycket barn och efter jobbet ska jag rulla mig inöver stan en sväng. På kvällen känner jag på mig att det bara blir sängen, film och nått gott, sounds like a plan.

fikadax



Choklad-tosca-rutor

Smörj och bröa en långpanna.

Vispa ihop: 4ägg, 5dl strösocker, 2dl smält smör, 8msk kakao, 2tsk vanilj, 2krm salt och 3dl vetemjöl.

Grädda 10min 200grader

Tosca: 2dl strösocker, 1dl sirap 1½dl grädde, 1påse cocos(200g), 6msk smält smör.

Bred på kakan

Grädda 10min

Låt kallna och skär upp i rutor


vecka 34



Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.


Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Mamman

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder.
Att känna sig utmattat är helt normalt. Svårigheter att sova, värk, viktuppgång och oro inför förlossning kan vara bidragande orsaker. Vila så ofta du kan.

Livmodern tränar sig inför förlossningen och det kan du känna av som förvärkar - en del känner du inte alls, en del är svaga och andra kraftiga. Om du lägger handen på magen kan du känna att den drar ihop sig och blir spänd.


äntligen hemma



Så var arbetsdagen redan över, det har sina fördelar att öppna och blir samma sak imorgon. Sedan är det skönt på somrarna då inte barnen kommer till kl sex, utan man kan lunka till jobbet vid sju istället och ändå få sluta tidigt, perfekt!

Barnrummet tar sig sakta men säkert, Johan ska fixa golvlisterna och sätta upp en hylla (den bredvid byrån på bilden), sedan ska jag fixa lite med det sista bara. Målningen av väggarna som vi tänkte ta nu i dagarna ska vi avakta med.. då de tapeter vi har faktiskt duger tillsvidare, sedan kan det vara roligare att måla om där när  vi vet om det blir en grabb eller tjej och då kunna välja färg efter det. Men såhär långt har vi kommit än så länge, golvet är lagt och kläderna är invikna.

en present från brorsan och emelie : )


på jobbet, redo för en ny dag.

1d735f114d4a8afb16a388d41b31f2a9.png

Kolla varifrån!


a bad hair day today, again.



Det har aldrig gått så lång tid utan att jag varit hos frisören som det gjort nu, de senaste blekningarna har jag gjort själv vilket har resulterat i inte ett helt jämt resultat. Det är en fin färg över, men under ser jag ut som en tigerkaka. Hade tänkt bokat en tid hos frisören innan sommarn, men det blev inte av och nu känns det bara onödigt att fixa någonting innan förlossningen, känner mig ändå så ofräsch med uppsvällda vader och stor mage. Det får blir till att unna sig ett besök hos frisören efter förlossningen ist, så tills vidare får jag fortsätta gå runt såhär, tigerrandig och fet. Skönt att man är inne på slutspurten nu och att man snart (förhoppningsvis) ser ut som folk igen.

alla måndagar är inte skit

..och jag längtar, längtar, längtar tills på måndag efter jobbet, för då ska jag och johan till birsta och inhandla de sista barngrejerna,

Bilbarnstol
Skötbord (badrummet)
Skötbädd
Sängkläder
Skötväska
Åkpåse
Amningsbh + kupor
..och kanske lite mer babykläder, möjligtvis en overall, tröjor och annat smått.

sedan är det bara diverse skötgrejer och små plock kvar, men det är ingen panik.. kan man lika gärna inhandla efteråt, eller be nån annan göra om han/hon skulle få för sig att komma ut lite tidigare än beräknat och man inte hunnit med sig.

rabarber



Fick en stor hög med rabarber i famnen idag efter jobbet, så det var bara till att börja skala och hacka. Nu ligger det åtta stora påsar i frysen och bara väntar på att bli använda. Älskar rabarber, finns så mycket man kan göra med dom.. saft, sylt, paj, kräm mm. Ett gott recept på en rabarbpaj jag gjorde till mitt födelsedagskalas i sommar kommer här nedanför, den blev verkligen uppskattad och receptet fick följa med många hem, värd att testa! : )


Knäckig rabarberpaj


Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.
Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass.

sleepy

nej, nu måste jag lägga mig och sova om jag ska orka upp imorgon. är alltid helt slut då jag kliver upp och bestämmer mig då alltid för att jag ska lägga mig och vila så fort jag kommer hem, men det blir aldrig av och jag blir bara tröttare och tröttare för varje dag som går. blir en bättre uppdatering imorgon, gonatt!

then there was rain

svenskar är i regel som fan på att klaga jämt, antingen är det för varmt eller för kallt, alltid för lite eller för mycket av allt. hade det varit tre högsommar veckor som avslutades med en regning dag, så hade de likförbannat klagat.. men nu kan jag inte göra annat än att hålla med dessa bittra människor. var är solen? och vart kommer allt regn ifrån? har inte haft en strand dag på hela sommaren, iofs har jag ju jobbat, men har ju alltid varit en ledig dag här och var, som man fått tillägna vid datorn eller i sängen pgr av vädret. nu är det min näst sista arbetsvecka sedan är jag ledig.. så jag håller tummarna på augusti och jag tror att det kan bli några fina dagar, med lite tur.

Inlägg nr ett

Så, då var bloggen överflyttad, fortfarande en massa kvar att göra på designen, men vi kör ändå. : )