sex månader av total jävla kärlektänkte berätta lite kring Noels utveckling då han idag blivit sex månader. jag vet själv att jag älskar att läsa och jämföra med barn i samma ålder (fast jag vet att man inte ska), men antar att ni andra mammor är likadana, so here we go.

Jag slutade ju som sagt att amma Noel på dagarna vid 3,5 månad och vid 4 månader så valde han själv att vägra bröstet även på natten. redan vid 3,5månader så startade vi med lite smakportioner av gröt och mat och vid 4 månaders ålder åt han riktig lunch och startade med välling till kvällen. idag älskar han fortfarande mat och äter en lagat mål mat till lunch och middag, vi försöker göra sådan mat till middagen som han också kan äta med oss och sedan sparar vi det till lunch dagen efter = superlätt + billigt. på nätterna vaknar han fortfarande en gång och vill äta, men det händer även att han sover 10 timmar rakt av, väldigt olika.

kl 7-8 vaknar
kl 9 frukost, gröt, fruktpuré + vatten
kl 10 vila ca 2 timmar
kl 12-12:30 lunch, mat, fruktpuré + vatten
kl 15 vila ca 1-2 timmar
kl 16-17 middag, den mat vi äter, fruktpuré + vatten
kl 19 gör klar för natten, får välling
kl 19:30 lägger honom för natten

ibland får han även ett mellanmål mellan lunch och middag, beroende på hur mycket han ätit innan och hur länge han sovit. händer även att han behöver en liten vila där imellan.

Han rullar runt från mage till rygg och tvärtom sedan 1½ månad tillbaka, ålar sig åt sidorna, bakåt och försöker ta sig framåt genom att trycka upp knäna och skjuta ifrån, armarna vill inte lyda så på alla fyra kommer vi inte upp på ännu. Han älskar att leka i sin gåstol och springer nu fortare än man hinner med honom. går fina steg då man håller honom i händerna och tycker om att stå själv i soffan och leka med en leksak i ett snöre vi satt upp ovanför. Att stå i knä och hoppa är också roligt och skrattar gör han så fort det är dax att byta blöja ellr kläder, då våran grabb är tokkittlig och man knappt kan ta på honom utan att han skrattar.

Ger ifrån sig små ljud som"mä-mä", "häj", "nä" annars låter det mest "diddili", "inga" och "google". Han blir mer och mer nöjd på dagarna och det är mer sällan han gnäller, roar sig mycket lättare och ett birsta besök på några timmar går numera hur bra som helst, (vilket det inte alls gick innan) då allting runtomkring honom nu är så intressant.

Ja, där fick ni en liten snabb resumé, säkert glömt något.. men säkert isf någonting mindre viktgt! : )Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar