nytt barr

Min hårförlängning är verkligen inne på sista versen & jag har slitit på den sedan i Oktober.. jag kan även ha gnällt en aning på den under den senaste tiden, så för några dagar sedan så sa Johan "men beställ en ny & gör det nu" (bara du håller käääften, typ). Så nu har jag tagit honom på orden & lagt en order hos rapunzel. Ville verkligen ha en ny inför Bulgarien & sommaren, så det passade perfekt. Tänker faktiskt betala tillbaka de här pengarna till vårt "familjekonto" då jag får mina skattepengar, sådeså!

Av någon anledning så blev mitt hår tio nyanser ljusare på bilden, blixten? maybe.


studieavslut

Fan vad pluggningen har flytit på bra idag.. så bra att jag är färdig med kursen & kan ta helg med familjen, lovlie! Fick tillbaka min senaste uppgift med ett mvg & jag är rätt säker på att jag får ett mvg som slutbetyg med, helt beroende på vad jag får på de senaste två inskickningarna.. men kommer bli sjukt besviken annars.

Nu ska jag ringa Csn eftersom jag inte fått pengar av dem på två månader, då skolan inte sänt in några studieresultat än. Kommer annars ganska lägligt med tre månader direkt nästa månad innan Bulgarien. Fysatan vad jag längtar!

Update
Studieresultaten hade kommit in & pengarna med inom en vecka, danke!

de små sakerna som är stora

Att förbereda maten & äta den ute är bara en av alla underbara saker varma tider för med sig!



underbara jävla helg

Sittandes i solen med en kall öl i dagarna fyra, god mat, underbara barn & trevligt sällskap har gjort den här helgen till bland de bästa dagarna i mitt liv. Så satans jävla underbart & livskvalité på hög nivå. Inatt blev det poker in på sena natten & en pigg liten redan vid kl 6, men vad gör det? värt det så innåthelvete iallafall.

Nu har alla åkt hem & johan har dragit på några timmars jobb, men det går ingen nöd på oss för snart kommer älskade Jessica & Ebbis hit för att hålla oss sällskap! :) Ikväll ska vi käka upp all chips, dipp & godis som finns kvar, sedan läre bli tidig kväll & taggining inför den kommande veckans måsten! Back to reality..



Grillen är tänd!

Stek, lite kalla, lek & mys i solen!

Ett litet utbud av våran påsklunch... :)


Ja, det var alla bilder som blev tagna under helgen. Men alla dagar sedan i torsdags har i princip sett likadana ut iallafall! :)


långledigt

Puuh, nu är veckans arbete inskickat och jag tar nu lång ledigt. Har fått tillbaka på mina två andra uppgifter ett vg & ett mvg, så nu måste jag få högt på den här + de andra två nästa vecka. Nästa måndag kör jag igång med rättskunskap & företagsekonomi, det ska bli intressant! :) Fick även mitt MVG som slutbetyg på etik & livsfrågor.. & det satt som handen i hansken, allt slit gav tillslut resultat & det känns grymt! Apropå grymt.. hämtade ut bikinin idag, sjukt nöjd.

Nej, nu ska jag ner & gona mig lite i soffan innan morgondagens handlingslista ska skrivas. Hoppas ni alla får en trevlig påsk om vi inte hörs på nå mer. Tror jag ska vara off the internet & bara umgås med familjen hela helgen, får se hur det går! :)

Sköt om er & varandra! :) (tänker som vanligt på alla stackars barn som bara kommer få uppleva bråk, fylla, svek & magont här i dagarna... men ska inte gå in nå mer på det, då kommer det bara sluta med att jag gråtandes sitter här & skriver något i novellform.. men som sagt, ta hand om varandra!)

en regnig innedag

Det regnar ute idag, så jag & Noel passade på att vara inne & storstäda. Vi har plockat undan alla vinterkläder, tvättat, dammsugit, skurat & torkat.. så nu är det fint till påsk! :)

Just nu sitter jag & pluggar medans liten sover.. blir nog någon timme ikväll med, men sedan tar jag påskledigt med familjen. Imorgon kommer Noels lilla kusin Liam upp & vi har en trevlig helg framför oss! :)




små små ord

Min älskade & underbara lilla prins har börjat prata så mycket.
Helt sjukt! "Pippi" har han sagt hela dagen & pekat på kycklingarna, var han har fått det ifrån har jag ingenaning.. förvånad om inte annat blev jag då han påpekade det gång med gång med sin uber söta röst. "MIN" och "MEEJ" (=mer) är två andra nya ord som konstant ploppar ur hans lilla mun. "Min" säger han och rycker hårt tillbaka alla saker jag vill ha från honom. Försökte norpa åt mig några klunkar (sug) vatten från hans pipmugg då vi åkte bil, men det kunde jag glömma. "MIIIN" skrek han och röck hårt tillbaka muggen igen. Vi har en väldigt bestämd liten man som vet vad han vill.

"Tappa/Tjappa" (minns ej uttalet, men = trappa) säger han innan han ska sova & ställer sig framför grinden vid trappen. "Djicka" då han är törstig & "Jummy" då han pekar på någonting gott han vill äta. Annars upprepar han det mesta vi säger & det är helt otroligt vad stor de blir bara de kan börja uttrycka sig. Det händer verkligen mycket efter 1½år, utvecklingen går framåt för var dag & hade jag inte haft så stora framtidsplaner gällande plugg & arbete så hade jag skaffat tio ungar till rakt av. (så kändes det inte tidigare idag, då jag tydligt påminde mig själv om att ett barn var mer än nog)

Nej, nu ska jag plugga en timme innan jag ska lägga mig. På återseende kära ni! :)

påskris & en mobil mindre

Idag är Noel hemma med mig, Haha ja.. faktiskt inte pgr av kvävningrisken & hans hetsätning av stenar.. utan för att hans tänder jävlas med honom (vilket går hand i hand med hans hetsätning på allt & jag tror detta ätande kommer lägga sig i och med att tänderna slutar jävlas, eftersom han faktiskt i princip slutat med att stoppa saker i munnen) & han inte kommer till ro riktigt på kvällen. Han sov fortfarande vid 8 som en stock då jag försökte väcka honom & eftersom man måste ringa dagis senast 8 om de ska vara hemma, så beslöt jag mig för att vi skulle vara hemma tillsammans & ha en hejdundrans mysdag... jag misstog mig. Förmiddagen gick bra, men sedan har vi både åkt runt 1½timme för att finna påskris & blött ner & förstört min nya mobil i vatten, så nu fungerar den inte.. det + en massa tjaffs.

Blir plugg ikväll istället.. Lennie är här nu & jag är helt slut i huvudet. En riktig skit dag har det varit.. blandat med en massa mys såklart & lite utelek.. Tror dock på en mysig eftermiddag istället! ;)

den där jävla kvävningsrisken

Allt för ofta stöter man på ordet "kvävningsrisk" i vardagen. Kvävningrisken. Jag hatar den & det är min största fiende, den förstör mitt liv. Faktiskt! Jag har allt för många gånger plockat ut saker från Noels mun, tiotusentals gånger, ett flertal stenar i helgen & en femkrona idag. Då är jag ändå väldigt noga med att inte ha några småsaker i hans närhet & full uppsikt hela tiden, men det räcker med att jag glömt någonting & ser bort en sekund, för att han ska låta min puls stiga till tusen, då jag ser honom sitta där med nöjd blick & bita på någonting, alternativt köjas då det är påväg att fastna i halsen på honom.

Hemma kan jag hålla koll på honom, men för personalen på ett dagis är det ju omöjligt att ha koll på alla ungarna samtidigt. Att jag sedan nyss läste att kvävning är bland den vanligaste dödsorsaken för barn & att ett barn dör var tredje dag i Sverige, har fått mig att överväga att ha honom hemma. Helt seriöst. Jag tror han får vara ledig resten av veckan, vi ska ut tillsammans på gården & jag ska iakta honom nogrannt & försöka lära honom att man inte stoppar i munnen. Hur? jag vet inte, möjligen ge honom överberöm då han ger mig stenarna istället för att stoppa dem i munnen. Andra tips?

Läste vidare.. och såg en mamma som skrivit att ett barn dog på deras dagis vid lunchtid igår för att han kvävts (var inte igår, utan skrivit för några år sedan). Jag ångrar att jag läste detta, samtidigt som jag är glad över att vara medveten om riskerna. Sade till idag på dagis att han möjligen skulle behöva ha tutten ute jämt, men lättast är nog att ha honom hemma tills det lagt sig? Jag är en blödig hönsmamma, jag vet. Men ärligt, vem skulle kunna förlåta sig själv om det skedde?

Usch.. hemska jävla tankar. Hur ska man få ungen att förstå att detta inte är okej? och hur ska jag möjligen kunna fokusera på att plugga på dagarna, då jag bara vill ringa till hans förskola varje minut för att veta att han lever?


helgen som varit

Vi har haft fullt upp hela helgen..  kaffe hos goa vänner, stadshandling, små bilturer & en massa folk på grillning här till sena kvällar både fredag & lördag & igår söndag blev det kalas. Jag slockade på soffan kl 20 & sov tills imorse.. helgen tog ut sin rätt & idag är jag förkyld, illamående & allmänt orkeslös. Noel ska vara på dagis till kl 16 & jag ska plugga järnet så vi kan vara lediga tillsammans hela påskhelgen! :)

Vi hörs på sen! :)



Noel sitter & leker i sandlådan hos vännerna i åsen. Han satt där & lekte på hur länge som helst, så vi ska skynda oss med att fixa en till honom här hemma också! :)


grillpremiär

Har haft världens skönaste dag med min älskade Jessica. Vi har strosat runt på stan med världens goaste ungar, fikat, surrat & fyndat :)

Nu ska vi tända på grillen & göra den första sommarsalladen med allt i + creme fraiche = ljuvligt gott. Brorsan, Lennie & Hassel är här för att göra oss sällskap på grillpremiären & jag tror kvällen kommer bli överlägsen!

Trevlig helg på er! :)



beställt


bikinisar..


Är verkligen i stort behov av en ny bikini inför Sunny beach. Har hittat några stycken som fallit mig i smaken & det blir mest sannolikt någon av de från nelly (250kr respektive 299kr/setet). Men tänke fråga er innan jag beställer, om ni har några snygga bikinis eller sidor med bikinis på att tipsa om? :)

konsten att göra ingenting

Idag ska jag inte göra någonting, stränga order från Johan, så jag antar att det bara är att lyda. Jag är väldigt dålig på att göra just ingenting, det har i princip aldrig hänt & det här är första dagen sedan Noel kom som jag är hemma själv utan några måsten. Tror jag ska kika lite på efter tio & slumra en stund.. lär väl sluta med lite plugg för kommande vecka & omflyttning av blomkrukor innan dagen är slut. Men just nu - ingenting!

Framöver så kommer jag med största förhoppning arbeta lite torsdagar & fredagar, vore kanon! Känner att jag måste ut & få göra någonting annat ibland & extra pengar är ju aldrig fel!

nytt i hallen


frukostmuffins


Sätt ugnen på 225 grader. Vispa 2 ägg och 1,5 dl råsocker pösigt. Tillsätt 1,5 dl lättmjölk och 50 g smält smör. Rör om. Blanda 3 dl ljust fullkorns mjöl (jag använder grahamsmjöl), 0,5 dl linfrö, 1 tsk bakpulver och 1 krm salt. Mortla 0,5 dl kardemummakärnor och tillsätt det. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten och fördela i muffinsformar. Skölj och skär 1-2 äpplen, vänd dem i kanel och fördela i muffinsen. Strö över lite råsocker och grädde 15 minuter. Färdigt! :)

Jag har gjort de här ett antal gånger tidigare och de är perfekta att ha liggandes i frysen, för att kunna ta fram och micra en morgon till kaffet! Att de är nyttigare än andra muffins gör dem ju knappast sämre! :)

brytbröd med kesella


Värm 5 dl mjölk till 37 grader. Rör sedan ut 50 g jäst i lite av degspadet, tillsätt sedan resten av det. Tillsätt 250 g kesella, 2,5 msk ljussirap, 1,5 tsk salt, 8,5dl vetemjöl och 3,5 dl grahamsmjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30min. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den. Dela i 24 delar (jag gjorde 16st) och rulla till bollar som du sedan lägger tätt ihop i en långpanna eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30min under bakduk. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Pensla därefter med vatten och lite matfett. Låt kallna på galler under bakduk och bryt sedan isär bullarna. Ät och njut! :)

en renstädad övervåning

Jag har städat konstant i tre timmar & fysatan så fräscht & fint det blev. Jag har haft balkongdörren & fönster på vidgavel & den friska luften som blandats med doftande citronskurmedel är helt jävla underbar. Kan inte bjuda på bilder från Noels rum då han just nu ligger där inne & sover (tandläkaren gick bra, inget anmärkbart).

Nu ska jag baka mitt brytbröd & efter det nöjt mysa ner mig i soffan. Fick även tillbaka första uppgiften i samhällskunskapen Vg/mvg, som jag ska komplettera upp till ett mvg då jag lägger till källkritik. Den här dagen kunde inte blivit bättre! (känner mig sjukt överpositiv & låt mig vara det, det händer så sällan :b)

en ledig eftermiddag

Är färdig med veckansarbete nu.. helt otroligt vad snabbt det kan gå då man har roligt. Älskar att läsa om ekonomi, finanspolitik och reporäntor. Faktiskt!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe innan jag sätter igång med en tillfixning av övervåningen. Båda vårt sovrum, Noels & hallen ska få sig en rejäl omgång. Ska putsa fönsterna i sovrummen, sätta upp en hylla, rensa lite bland Noels saker & dona på.. sånt där jag älskar! Sedan ska det bakas brytbröd med kesella, klista fast de sista på tackkorten och planera påskmaten. Jag har med andra ord en toppen eftermiddag framför mig (kanske inte låter så i andras öron, men bättre än såhär kan det inte bli för mig :b) Bad även grabbarna att ta en middag tillsammans inne i stan eller påvägen hem, mycket för att de skulle få rå om varandra lite extra, men så även för att jag skulle få pyssla på lite ifred! :)

Nej, nu ska jag dricka upp mitt kaffe & läsa lite bloggar innan skurhinken åker fram. :b

Upptäckte själv då jag läste igenom detta vilken fruktansvärd nörd jag låter som. "Hmm, mina tre favorit sysselsättningar.. måste nog vara ekonomi, bakning och... jo, juste städning.. även att planera älskar jag att göra, speciellt onödiga högtider som påsken och gärna sådär över en vecka i förväg". Var gick det snett? kan jag möjligen har lärt mig att leva efter situationen? äh, huvesaken man trivs & mår bra! :)

en längtan


första tandläkarbesöket

Nu känner jag att det blev många inlägg här.. men har ju glömt att tala om att Noel ska till tandläkaren imorgon eftermiddag (=viktigt). Han ramlade för någon dag sedan & slog framtänderna hårt i våra ekstolar i köket, så hårt att det nästintill forsade blod (kändes åtminstonde så) & det har nog aldrig gjort så ont i mig någon gång, säkert inte på honom heller. Såg så hemskt ut att se det komma så mycket blod från honom & tänk så många gånger man ska vara med om detta, nä usch.. måste slå bort dessa tankar. Ofta känner jag att jag är gjord för att vara mamma & leva familjeliv, att det var mitt kall här i livet.. samtidigt som jag är alldeles på tok för vek för det. Denna oroan kommer bli min död!

Ja, hur som haver.. så ska han iallafall till tandläkaren med sin pappa imorgon vid fyratiden. Antar att det inte är någon fara skedd, men lika bra att de får kika på det ifall det skulle bli någonting i framtiden & vi helst slipper strul med hans försäkringsbolag (har även ringt in dit & anmält detta)

Nej, nu blir det big brother! :)

små handlingar

Att handla väsentliga saker på affären som mjölk, smör & toalettpapper är mindre kul. Så för att göra besöken roligare så brukar jag vilja få med mig någonting annat hem, något litet men som gör mycket. Det kan vara alltifrån värmeljus till en kexchoklad. Idag blev det 2 koppar för 20kr/st & små kycklingar! :)




En dag med morbror

Noel har varit med sin morbor hela dagen, medan jag har pluggat. De har varit ute & kört både skoter & elbil! :)



Hem ljuva hem

Skapade en sida hos styleroom & laddade upp lite bilder från hemmet. Kameran har gått till sig igen (kladd på linsen, haha) & bilderna blev så pass bra att jag tänkte dela med mig utav dem även här på bloggen! :)

















easter - you gotta love it

Jag älskar påsken.. åtminstonde i år. Tidigare år har jag tyckt det varit en onödig högtid & knappt orkat tagit fram påskriset. Men hur kan man inte älska påsken? den är tillräckligt kort för att man inte ska hinna lessna på den, den symboliserar vår (vilket är den bästa årstiden enligt mig), man får smälla i sig en massa gosaker & inreda hemmet i den härliga & glada färgen gul. Sedan att barnen på påskägg, man får äta den underbara påskmaten (lax, sill, paté, ägg, rom)  & dricka litervis med must (sprit?) gör ju knappast påsken sämre.

Jag ska sätta mig & skriva ihop en riktig påskmeny, måla påskägg tillsammans med Noel, klä påskriset & ställa fram alla påskgrejer vi har (ca 2st). För i år älskar jag påsken. gör det du med! :)

filmjölkslimpa

Slå på ugnen på 180 grader. Blanda 3 dl fil och 2 dl mörksirap tills det lösts ihop. Blanda då i 2 dl vetemjöl och 4 tsk bikarbonat, därefter blandar du i 4 dl rågsikt. Blanda väl och slå upp i smord och bröad form. Grädda i ca 60 min mitt i ugnen. Lägg över folie sista 10 minuterna. Färdig! : )

Får ursäkta bildkvalitén, men min kamera vill inte som jag vill, så jag får använda mig utav mobilen för tillfället.. men brödet är inte sämre för det.. jag har gjort det hundra gånger (minst!) & jag älskar det lika mycket varje gång..om inte mer! Kan även tillägga att det är det enda brödet Noel inte smular sönder i bitar, utan faktiskt äter.. :)

dä bidde en hemmadag

Idag gjorde vi oss färdiga & tänkte rulla ner över dagis, men då jag gick ut för att starta upp bilen lite innan så insåg jag snart att vi hade ett liiiitet problem. Bilnyckeln var i Johans bil, som var på hans jobb nere i Lögdö. Så där sprack den planen om dagis för Noel & plugg för mig & vi fick en mysdag hemma tillsammans istället.

Nu har vi både Lennie & Noels morbror här på besök.. & imorgon ska Noel vara hemma från dagis & vara med sin morbror, de ska nog åka lite skoter på lägdan här utanför, sedan ska Noel ta ut sin fyrhjuling & elbil för att inviga dem utomhus för i år. Själv ska jag bänka mig framför datorn för lite plugg, fick faktiskt en hel del gjort under Noels vila idag.. djepp klockan ett fick jag honom att somna & gla blev vi båda för det.

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan jag ska mjuka ner mig i soffan! :)

Bjuder på en bild sedan i lördags, då Noels farmor med familj + Noels farbror, flickvän & kusin hälsade på. Även Noels mormor var här & var senare barnvakt på kvällen då vi skulle iväg för att käka thaimat! :)



pläd från boom

Äntligen är jag också ägare av en "boom-pläd".. och med samma beigefärg som gardinerna & kuddarna, så passade den in perfekt. (får ursäkta mina halvtaskiga bilder, men de är mobilknäppta & den kameran suger i mörker)

älskade söndag

Åh, herre min dag vad slut jag är..
trots en tidig kväll igår, kom hem redan vid 11 vilket var skönt imorse. Idag har vi hunnit med en liten påhälsning hos Marie-Helen & Stefan som är nyinflyttade lidenbor & ett födelsedagskalas hos Noels kusin Fanny. Hela helgen har rullat på i ett & snart ska jag för första gången sjunka ner i soffan & pusta ut lite innan en kommade vecka väntar.

Snart big brother & en massa gotta.. kan inte annat än älska söndagar! Hoppas ni alla haft en trevlig helg! :)

nya gardiner






upp och ner, ner och upp.

Jag är schitzo, det vet jag. Men då jag läser vad jag skrev under gårdagen, vad underbart allt var & ser mig själv sittandes med en massa tråkiga uppgifter om FN, håret känns flottigt och det regnar, så kan man nästan undra vem fan det var som var så sjukt överpositiv igår & gästbloggade.

Ena dagen (minuten) kan livet kännas så sjukt underbart, att jag nästan får skuldkänslor, får man ens må så bra? Tills att jag två sekunder senare lika gärna skulle kunna dö, vad har jag att leva för liksom? Huuuha, önskar jag kunde fungera mer normalt på vissa nivåer, men jag tror det är lite charmen att leva med mig, att man vet aldrig vad som komma skall. Tror Johan uppskattar det sjukt mycket iallafall, inte för att han sagt det eller ens möjligen visat det, men vet skulle inte?

Sedan är jag sjukligt påverkad av vädret också, för vem mår dåligt då vägen är bar & solen ligger på? Nu ska jag ut i regnet.


det är bara regn hos mig

Det inom parantes lämpar sig bäst för er mammor med för mycket tid.. (om ni nu existerar?)

(
Imorse vaknade Noel 8:20 & lär vägra en vila på dagis idag.. tyckte vi ändå hade börjat komma in på rätt då han vaknade sju igår morse & drog en vila på dagis iallafall, men sent blev det & därav var han hur pigg som helst vid läggningen kl sju. Det är ju helt klart att jag måste börja väcka honom på mornarna, så han kan sova en vila på dagis.. men om han vaknar sju så är han på tok för pigg vid 12 tiden & det blir en sen vila vilket resulterar i en sen nattning & sena mornar, allt går bara runt. Ska jag behöva väcka honom kl sex för att han ska vilja sova på dagis, ja vet inte hur sugen jag är på det. Klockan sju får det bli morgon, sedan får han nog sova en lite snabbvila på dagis bara.. ja, så fåre bli. Haha och varför sitter jag & skriver detta här kan man ju fråga sig. Kommer kanske fram till bättre lösningar då jag ser det framför mig & får skriva av mig, så fick ni ta del av det med.. så trevligt! :P)

I eftermiddag kommer Noels mormor hit iallafall & jag har två små paket att hämta på posten.. men det var sånt skit väder idag så jag orkade inte åka dit eftersom det inte ligger i den "rätta byn" där Noel går på dagis, utan åt andra hållet dit man aldrig åker.

Nej, blev en sen lämning & jag har inte kört igång med pluggningen än. Ska köra några effektiva timmar nu, har inte alls mycket kvar! :)

(Bakade även tre filmjölkslimpor igår & knäppte kort som jag tänkte lägga upp med recept, men Nolle tyckte nog mamma var en tönt och lyckades radera alla bilder då han lekte med kameran imorse.. Haha låter lite som "hunden åt upp läxorna" men jag bakade. Faktiskt! :P)


Hej! jag är sjuttiofe... ehh, tjugoett!

Tro det eller ej, men jag ska baka ikväll. Jag älskar att baka & det lugn som infinner sig då alla dessa ingredienser i slutänden resulterar i ett bakverk är konst & terapi för själen. Redan då jag bodde i min lilla tvåa i stan så älskade jag att baka, även fast jag i nuläget värdesätter det högre, då det inte är ofta man får denna tid för sig själv. Är frågan "vad skulle du göra om du hade en dag kvar att leva?" så är bakning svaret. Haha, nej.. eller jo kanske, så illa är det.

Ikväll blir det brödbakning.. fytusan så gött! ;D

enkel, krämig (och fet) kycklinggryta


Gårdagens middag & dagens lunch.. väldigt enkelt och jävligt gott. Stek kycklingfiléerna, krydda och häll i grädde, creme fraiche, lite soja och ketchup. Ät tillsammans med ris och nå grönsaker! :)


de inrebilderna

Idag är en såndär dag då allt bara känns så jävla lyckat. Det är vår, huset är städat & solen lyser sådär härligt in genom fönstrena, jag ligger bra till med veckansuppgifter och hann ändå med en promenad igår, vilket jag även ska förmå mig själv till idag. Vi har en trevlig helg framför oss, om några veckor ska vi till Sunny beach och jag får tillbaka pengar på skatten. I sommar ska vi ha semester tillsammans och det finns tusen saker jag ser framemot att göra med familjen.

Varför är den första tanken som slår mig, vad ska gå åt helvete innan dagens slut? Det är så typiskt mig att se någonting ont i allt gott (istället för tvärtom).. och då blir lätt att man själv skapar problem som egentligen inte existerar. "För var inte tröjan aningen större innan jag tvättade den? det är klart som fan jag lyckades krympa den, vad annars?", "två droppar spilld mjölk resulterar i tusen onda tankar om hur typiskt mig det var att spilla och vad som möjligen skulle kunna hända här näst, bränd sås, glömma sonen på dagis eller möjligen ett tredje världskrig.. självklart startat utav mig". Men idag så ska jag istället lägga fokus på de positiva sakerna i vardagen och hur många gånger under dagen har jag inte lyckats att pricka mjölken i glaset, att de flesta plaggen faktiskt behöll sin ursprungliga storlek eller att jag faktiskt kom ihåg min son på dagis. Att bara slå bort dessa onödiga tankar & njuta av stunden, det ska jag syssla med idag... det + plugg! (vilket är mindre kul, men hey.. en dag är jag färdigutbildad & helnöjd).



underbara dag


mysmorgon

Imorse fikade vi varmchoklad och gomackor framför tv:n, innan det bar av till dagis. En riktig mysmorgon & även lämningen gick bra då han fick syn på en hjullastare på vägen nedanför & helt glömde bort att mamma skulle gå iväg. Nu har jag surrat lite i telefon & druckit lite kaffe & ska fortsätta med pluggningen..

Man kan även skymta mina nya bokstäver på hyllan i bakgrunden, R-O. Inte som i ro, ro, ro min båt, utan som avkoppling. Jag hoppas för all del ingen tror jag skrivit ro för att jag gillar att åka båt, vilket iofs också är ganska avkopplande.

så äre

Vet ni vad? jag & Noel har precis städat igen.. näst intill det enda som fungerar då han är rastlöst och tjurig. Vi putsade även fönstrena i köket, som vi inte hann med sist och vilken skillnad det blev.. nästan pinsamt hur det sett ut innan.

Nu ska jag fortsätta stöka på lite nere, sedan kommer Lennie & kikar film med mig. Johan skulle jobba över lite & kmr väl hem lägligt tills man ska sova.. :)

och ja, förresten.. jag får tillbaka 2800 på skatten. Har i regel fått tillbaka allt mellan 6-8000 varje år & eftersom jag bara varit mammaledig i år så antog jag att jag inte skulle få ett jota, om möjligen få betala tillbaka då jag ansett mig fått för mycket varje månad efter mina uträkningar.. men så vad glad ett dåligt mattesnille kan göra än. Passar perfekt för lite semester i sommar! :)

godmittpådagen

Har lämnat Noel på dagis, duschat, fikat & gjort iordning kaffe. Så nu tänkte jag köra igång med pluggningen, sent som satan. Lennie skulle visst komma på besök, så ska passa på att skriva lite nu.. ligger i övrigt bra till! :)

Jo, men juste.. gav Noel välling redan vid sex igår & la honom, men vem får jag ändå väcka klockan 8 imorse? jo, litet skrot. Så lär väl bli samma sak idag på dagis, antingen måste jag väcka honom på morgonen eller så får han helt enkelt sluta att sova.. han var faktiskt pigg & glad hela eftermiddagen igår & jag själv slutade sova vid 1½år.. men ja, Johan skulle iallfall köpa en ny sele till vagnen på dagis då den blivit för trång, lär gå tio gånger bättre då han inte kan vrida sig ur den iallafall, utan istället inse att det bara finns ett alternativ, att sova!

Ut & njut i solen ni som kan! :)

dagens middag: västanbiffar

Blanda 400g köttfärs, 1-2dl riven västerbottenost, ½-1lök (jag brukar steka den innan), 1dl creme fraiche, salt och peppar. (jag tog även i ett ägg + ströbröd/mjölkblandning, annars går alltid mina biffar i tusen bitar) Forma till runda biffar, platta till och stek i lite smör. Servera med potatis, gräddsås, lingonsylt eller svart- rödvinbärsgele.

en trött kille

Hämtade Noel på dagiset i vanliga ordning klockan tre & som vanligt hade inte lillskrotet sovit någonting. Han var supertrött & bara handlingen på affären kändes motig, men han lunkade fint på där inne med sin lilla vagn & la i både det ena & det andra, tack och lov är det alltid frukt och grönsaker, så det var bara att hunka upp pengar & betala för kalaset, typ! :b Väl hemma så ville han inte gå in, vilket var förståeligt då det var super väder ute. Så han fick ta med sig lite leksaker ut på altan & fikade lite fruktsallad medans jag gjorde iordning middagen, perfekt! (även fast jag fann honom nedanför altanen ett flertal gånger, i ett försök till att rymma).

Ja, tillbaka till sömnen eller ja, inte sömnen under dagarna. La honom ännu tidigare ikväll, redan klockan sex, så med all förhoppning vaknar han innan sju imorgon & vill sova på dagis. Känns dumt att önska att han ska vakna tidigare då jag hatar att kliva upp, men prioriterar hellre mysiga eftermiddagar än som nu, fulla av gnäll och tjaffs. Gör verkligen ont i hjärtat att bara bråka på varandra & att se honom trött, orkeslös & ledsen. Håller tummarna på att han vaknar kring 6-6:30 imorgon, varken tidigare eller senare vore bra.




jag skådar gräs

Vägen är bar, snön har smält bort en aning från gården och det droppar från taket. Nu vill jag bara plantera de första vårblommorna, äta middag på altanen och dricka mitt kaffe ute. Våren är en fin början på en underbar sommar! (samtidigt som jag håller tummarna för en sista skotertur i helgen, men sedan är den riktiga våren mer än välkommen hos oss)


släpp in våren från jotex


bullar på annat vis


Gör en bulldeg av 100 gram smält smör som blivit fingervarmt tillsammans med 5 dl mjölk. Lös upp 1 pkt jäst i degvätskan och blanda därefter i 1 tsk salt, 1 krm kardemumma, 1 dl strösocker och 11-12 dl vetemjöl. Blanda allt ordentligt, degen ska va rätt lös. Låt jäsa ca 40 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och tryck ut en rektangel. Bred på 100 gram mjukt smör blandat med 1 dl strösocker, 1 dl kokos och 150 gram finhackad vit choklad. Rulla ihop till en rulle och skär bullsnittar. Lägg snittarna i bullformar, blir ett tjugotal. Lät jäsa i ca 20 minuter och grädda sedan du penslat och strött på pärlsocker. Låt gräddas i ca 10-12 minuter på 225 grader..  Ät och njut! :)

våran söndag

Idag har vi varit ute en sväng med skotern, men lederna var alldeles för mjuka & det var sjukt jobbigt att åka bakom speciellt då Noel var med.. så vi åkte hem & städade av gården & altanen istället. :)

Nu Hoppas jag på lite kyligare väder, så jag & Johan kan ta en tur på skotern själva i helgen, vore schysst med en heldag/kväll/natt, men blir nog bara en sväng på dagen, då vi är bjudna på thaimat hos en arbetskompis av Johan på lördagen. Annars får det gärna smälta bort också så vi får sommar.. en win-win-situation med andra ord! ;D

Nej, nu ska jag gå ner & baka lite bröd & muffins.. Hoppas ni alla haft en trevlig helg! :)

en dag på skogen

Igårkväll/natt var halva byn här (ca 6pers) & vi satt uppe till tidiga morgonen & ändå var jag utvilad då jag klev upp, eftersom Noel drog en 14timmars inatt & vi glatt kunde stiga upp kl tjugo i 9, det tackar vi för.. :) Jag & Noel gick ner & gjorde iordning en riktig frukost & väckte sedan Johan vid halv 10. Sedan har vi åkt skoter i det underbara vädret och ätit korv, korv & åter korv. Imorgon kör vi ännu en utedag, får passa på då man får chansen & det är fint väder! :)

Nu ska jag pyssla ihop de sista tackkorten, eftersom materialet tog slut tidigare & vi nu inhandlat mer.. det kommer kära vänner, håll till godo! :) Sedan ska jag pyssla lite med Noels första års album, har inhandlat lite småsaker från panduro.. skoj! :)