obligatoriskt lyssnande

Nu ska jag lägga mig bekvämt i sängen och lyssna på två timmar ljudbok.. sjukt spännande!


köttfärslimpa till middag
Köttfärslimpa är enkelt, gott och billigt.. precis som vi gillar det!

Jag går inte efter något direkt recept men.. blanda ströbröd och mjölk (ca1dl ströbröd med ca 1,5dl mjölk) och låt svälla ca 10min. Blanda köttfärsen (ca400g), kryddorna (salt&peppar), sedan brukar jag ta i lite dijonsenap. Blanda till sist i ett ägg och ströbröd&mjölkblandningen. 175 grader i ca 45-60min. Done!

Skär gärna potatis och morötter i klyftor och lägg in samtidigt i ugnen.
Som godast är det med gräddsås och svart/röd-vinbärsgele till eller lingonsylt.


ensam var aldrig stark

Att vara stark är inte att aldrig falla, utan att ständigt resa sig upp. Att vara stark är inte heller att aldrig visa sig svag, utan att alltid visa vem man är. Jag är varken stark eller svag, jag är sådär lätt mitt emellan. Jag gråter då jag slår tårna i tröskeln, men ej på begravningar. Jag gråter då du inte ser, men ler då du är nära. Säger att det är skönt att vara själv, att jag inte behöver dig, men fäller tårar i panik då du går. Önskar egentligen att jag kunde krypa in under din hud och skrika ut att du inte får lämna mig, att jag inte överlever då. Men istället ler jag lite oskyldigt och slänger ur mig ord som att människan är ett fritt folk, som inte bör leva i par. Jag är rädd för mörkret, rädd för att du ska gå och rädd för att visa mig svag. Innerst inne står jag för att vi alla ska våga vara oss själva, att klara av att tala öppet om vad som känns svårt och hur viktigt det är att ha någon att ty sig till. Jag lär gärna ut till andra, men tar inte gärna åt mig själv, det är jag också för svag för. Någon dag kommer allt förmodligen komma ikapp och någon dag lär jag vara den okända människan på tunnelbanan, som gråter flera års tårar på samma gång... för jag var varken stark eller svag, bara sådär mitt emellan. Är du stark nog för att visa dig svag?

(Ett litet urklipp från en Etik uppgift jag skrivit)

Tror du på ödet?

Jag har alltid velat tro att våra liv delvis är förutbestämda. Det har svåra stunder fått allt att kännas enklare, för om ödet styrde våra liv, så har det inte funnits någonting att bekymra sig över. Men dessa tankar är inte ett hållbart motiv och innerst inne så tror jag att somliga händelser delvis har en bestämd orsak och att det stora hela styrs av vårt öde. Mitt liv kanske var förutbestämt så pass att jag skulle bli ung mamma, men inte med vem jag skulle få barn. Att jag skulle omkomma i en trafikolycka, men inte när Osv. Så självklart kan somliga vara dömda till ett grymt öde, då de kanske är förutbestämt att de ska leva ett liv av barnlöshet, sjukdomar och handikapp. Men säger vi att allt styrs av ödet, så gör vi det väldigt enkelt för oss själva och det resulterar bara i att det förutbestämda drar oss snabbare ner i fördärvet. Ditt öde var möjligen att du skulle ta livet av dig, nu skedde det redan vid trettio års ålder, vilket lika väl kunde skett då du passerat åttio år, men då du aldrig tänkte på dina konsekvenser så urartade ditt liv i förtid.


Somliga människor hävdar att världen upprepar sig i en evig återkomst
och att allt styrs av orubbliga lagar. Att allt som händer oss är förbestämt i minsta detalj och inte går att ändra på. Dessa tankar är för mig väldigt skrämmande och det vore intressant att se hur ens persons liv som delar dessa meningar ser ut. Känner den att det är värt att arbeta? Skaffa sig en utbildning? Eller i huvudtaget vara vänlig mot sina medmänniskor?


Efter att jag läst Psykologi och nu påbörjat Etik och livsfrågor, så känner jag att livet blivit hundra våningar djupare. Jag har alltid haft en liten filosof i mig, som ständigt funderat kring hur mina val idag ska påverka mig senare i livet, varför vi  agerar som vi gör, hur allt är uppbyggt och vad som händer då livet tar slut. Så många gånger jag önskat mig själv att leva i den enkelhet som alla i min omgivning tycktes göra. Jag har nog många gånger sett det svåra i det enkla och jag vill även minnas sedan jag var liten, att min mamma ofta bad mig att inte fundera så mycket, allt blev ju så oerhört jobbigare då.


Så avslutningsvis
så tror jag det bästa är, att leva i tron om att vi själva styr våra liv. Oavsett om så är fallet eller ej, så kommer vi med det känna en större livsglädje. Även fast vi ibland kan trösta oss med att somliga saker inte var meningen, då ödet hade denna handling som avsikt.


älskade skrot


länge leve söndagar

Idag blev det en storhandling av mat
, köp av till bilbarnstol så Noel kan åka med oss båda, handlat lite smått till tackorten till dopet (som äntligen är påväg ut, bättre sent än aldrig?) också överraskade Johan och Noel mig med en ny mobiltelefon (eftersom jag inte prioterar detta själv och min i nuläget både saknade smsfunktion och knappsats), blev en med touchskärm iaf, får se hur jag kommer förstå mig på den :b

Nu har jag tagit mig en iskall öl och tänkte läsa lite bloggar.. : )

gårdagskvällenOch nu har vi precis kommit hem ifrån Hammarstrand (eftersom det är närmare dit för oss än till stan). Har laddat upp med en massa inför kvällen.. tacos, öl och bacardi. Jag och Emilia gick även in på en inrednings och klädesbutik i hammarn och jag fyndade en rockfella tröja till Nolle för halva reapriset (ordpris 349kr), en tshirt till mig själv som var nedsatt till 99kr, två doftljus och två små vitaträhjärtan för 20kr.. Fler besök kommer att göras där vill jag lova!  Och Tack för tipset Ylva.. : )

Nää.. ner och vara lite social kanske. Noel sover fortfarande som en stock och har sovit över tre½-4 timmar nu.. kanske borde väcka upp honom? Trevlig helg på er! : )


middagsbjudningLjusen är tända och gästerna är på ingång. Blir middag med Elin, Tobbe och Emilia.. : )


barnmatVi insåg att maten skulle dröja och liten var hungrig. Pappan i huset tyckte synd om sin stackars son som skulle missa fredagsmiddagen och det som började som en enkel omelett, slutade i en riktig höjdar middag.


bildtolkning


Bilden visar insidan av ett litet café, utåt sett så verkar människorna där inne lyckliga, men det kan även ha reflekterats i glaset och därmed gett oss en orättvis bild. Ett flertal människor sitter samlade tillsammans, ett tiotal människor med ett hundratal tankar. Det hänger ett hjärta på fönstret och människorna dricker varmt kaffe och samtalar med varandra, allt verkar så lättsamt och bekymmerslöst. Men bakom dessa fasader av leenden och ångande kaffemuggar, så brinner det en längtan av någonting större och då de med glädjande ögon berättar om den senaste semesterresan, så bultar i samma stund en inre röst, en röst som vill berätta så mycket mer. Om livets verkliga mening och hur ensamt mörkret känns mot huden om natten. Att semesterresan slutade i en mardröm, då tusentals tankar gav sig tid att gro och hur ont det gjorde att återvänta hem. De tackar varandra för en trevlig dag och delar på sig i motsatta riktningar. Ännu en lögn har utspelat sig på det lilla caféet och två vilsna tjejer går längst livets tomma gata i tro om att de är ensamma med dessa känslor, då alla andra tycktes lysa av glädje.


mödan värt

Helgen kunde inte starta mycket bättre än såhär! Loggar in på infokomp och ser ett fett Mvg på gårdagens etik och livsfrågor inlämning.. så jävulst skönt! 12 sidor och tusen timmars arbete gav resultat.

Noel har somnat och jag ska ta mig en kopp kaffe och börja slipa lite på nästa veckas svenska uppgifter, två stora inlämningar nästa vecka, varav en muntlig via telefon.

Lennie fyller gubbe, typ.


Idag fyller Lennie år
och då blev vi bjudna på smörgåstårta här hemma. Blev sådär extra lättsamt då födelsedagsbarnet kommer hit själv och bjuder på godsaker. Nolle hade knåpat ihop en liten present till honom också, tur att det var nån som tänkte på det?!

Vi måste vara ett väldigt populärt släkte här ute på vischan, för här firar folk gärna både födelsedagar och studenter. Har även hört talas om dem som avbokat andra höjdar fester för att istället vara med oss, hur gött är inte det på en skala?

Sista redovisningsuppgiften för veckan är inskickad och nu blir det film. Imorgon jobbar pappan i huset halvdag och jag tänkte försöka få in några pluggtimmar medans liten sover... och senare på kvällen får vi finfrämmande av Tobbe och Emilia! : )

tid för att andas

En dröm jag länge haft och någonting jag vill göra inom de närmsta åren är att åka en tur med hurtigruten. Det här kan mycket väl vara effektivare än alla kuratorsamtal alla människor tillsammans någonsin har gått på. Och är Norrlands guld reklamen att "få vara sig själv för en stund" så borde det här kombinerat med en öl vara höjdpunkternas höjdpunkt.. det är iallafall vad jag vill tro.

Har fått en utgift mindre varje månad, som jag blivit beordrad att sätta in på ett sparkonto, vilket jag såklart vill göra och i slutändan hoppas jag detta sparkonto växer till denna resa. För sex dagar längst med Norges kust tror jag vi alla behöver ibland.

Besök hurtigruten här!


Livskvalité

Livskvalité för mig är någonting större än att bara överleva. Att ha tak över huvudet och mat på bordet utgör grunden till en god livskvalite, men det är de små detaljerna som skiljer överlevnaden från att verkligen leva.

Att få umgås med dem man älskar, se glädjen i sitt barns ögon, att uppnå ett mål, grillkvällar på gräsmattan, en fisketur med familjen och att förmå sig själv till egen tid är exempel på kortvarig lycka som bygger upp min livskvalité. För att jag ska behålla denna glädje i mitt fortsatta liv, så kommer jag inte bara låta dagarna passera, utan istället göra någonting av dem, fast det somliga dagar kanske bara innebär att ligga i soffan. Jag kommer fortsätta att vårda mina relationer till personerna i min omgivning, lyssna på mitt inre och i allmänhet vara mer öppen inför livet. Och då jag fastnar på att allt en dag ska ta slut, så ska jag istället försöka göra det bästa av mina dagar och inte låta tiden skrämma mig... för jag vet att framtiden är ljus!
Vad är livskvalité för dig?


litet avbrott

Imorse skjussade Johan Noel till dagis redan till 8
och han ska hämta honom där vid 16, samma sak blir det imorgon. Och anledningen är främst att jag inte har någon värme i bilen, vilket Johan skulle fixa igår men då hade det rasat från garagetaket och ingen traktor fanns hemma. Så då bestämde vi oss för att Johan skulle skjussa ner honom istället, tyckte jag lät som en bra idé då jag får en 3timmar extra pluggtid på dagarna istället.

Just nu har jag suttit i 3 timmar och tokskrivit, det blir bra, men inte tillräckligt, har svårt för att bli riktigt nöjd. Samtidigt som jag måste fokusera på att orka med en vardag också, ett hållbart tempo med realistiska mål och försöka se på allt från lite olika avstånd.

Var ju skillnad då man studerade tidigare och bara hade sig själv att fokusera på. Samtidigt som jag känner att det här är sista gången jag kommer läsa upp mina gymnasiekurser och vi ska inte behöva leva snålt för ett G, då känner jag att jag sviker familjen lite. Haha..

Nä, men nu ska jag passa på att fika lite.. femton minuters rast till, sedan kör vi. Go me!

Etiska dilemman och en sjuk värld

“Det har ju hänt att ibland också, när det har varit över 21 veckor, att det visat livstecken; rörelser, gett ifrån sig ljud, gnytt, skrikit lite och sådär. Och det väcker ju väldigt starka känslor hos dem som jobbar och som inte riktigt vet vad man ska göra: Ska man bara låta det ligga där, men det är ju det som är meningen; det ska ju inte få leva.!"


Och genast ångrade jag mig för att ha valt detta som Etiskt dilemma.. kan varken dricka upp kaffet eller sitta rakt, mår så psyiksikt dåligt efter att ha läst dessa utdrag. Vem har rätten att bestämma om ett barn ska lämnas för att dö eller få chansen till överlevnad? Jag kan inte andas, det gör för ont, vi lever i en sjuktvärld. 

Sänk abortgränsen och skydda dig människa om du inte vill ha barn..

säg ja till livet..


nya frukost rutiner

Efter att ha läst min kära vän Jessicas inlägg om hur viktig frukosten faktiskt är, så bestämde jag mig för att ta tag i detta slarv och handla hem frukost som tilltalar mig, istället för att mola i mig två rostade mackor som jag inte ens är sugen på, men måste trycka i mig för att inte svimma av näringsbrist och som sedan bara ger mig ett stort illamående som jag får dras med fram till lunch. Och trycker jag i mig dessa mackor så är det ändå en bra dag, för i de flesta fallen så orkar jag inte äta någon frukost alls, det slutar då istället med att jag små äter fram till lunch och aldrig känner mig riktigt mätt.
 
Men så iallafall, detta är inget försök till att gå ner i vikt mamma (och alla andra) utan bara för att jag ska få i mig någonting och slippa ett konstant illamående. Eftersom jag inte är något för mackor, varken till frukost eller kvällsfika. Keso är sjukt gott och flingorna kan jag verkligen rekommendera och just nu känner jag mig mätt och... tada, inte illamående.

Så, vad säger du Jessica.. hur näringsrikt är det här egentligen? skulle kunna lägga till en liten fruktbit.. eller möjligen choklad om du skulle kunna rekommendera någon nyttig och som passar sådär åtta på morgonen? kanske med inslag av nötter, det har jag hört ska vara nyttigt! : )

lite nytt till hemmet


Köpte två murgröna på båge. Plantagen 39kr (ordpris. 79kr) skynda fynda!

och en ny "olj och krydd låda" från Boom för 79kr.


Johan fick i julklapp av sitt jobb ett kort från noblecard, där man i sin tur själv fick välja sin juklapp utav en massa fina saker. Vi (läs; jag) valde ett set med nya bad/handdukar från Cape hill och ett ljus-set.  


middagsförberedelser


enrätters för två


När grabbarna är hemma själv en helg, så snålas det inte in på päningarna, då ska det ätas exklusivt och man får gärna leva snålt resten av månaden, bara de får vara kungar för en kväll.

Denna middag lyxade pappan i huset till det med då mamman var borta på galej förra helgen och då jag frågade om den exotiska detaljen, blev svaret att han tyckte det fattades någonting grönt..  och ja, vad annars?

data och karra

 

Noel sover för natten och Johan har åter igen gått till grannen för att fixa vattnet som frysit, det är fredag och jag räknar inte med att få hem honom på några timmar. Istället så tog jag med mig godisskålen hit till datorn och tänkte förena lite nytta med nöje. Nu har svenska arbetet inskickat iallafall och på etiken är det bara några små justeringar kvar på, får jag inte minst Mvg på bägge jobben så blir jag tametusan besviken.

Nu ska jag kika igenom lite inredningsbutiker, har liksom på känn att jag möjligtvis kan vara värd en liiiiten beställning. Fast egentligen så är det ju själva sökningen som är grejen och då man väl kan beställa så velar man fram och tillbaka och letar gärna en vecka till, så man verkligen valt rätt. Fattig? jag nää,blir bara lätt så då man går på mammapeng och blir ju inte bättre av att jag ska studera nu, men man får se det som så, att om några år sitter ni kvar på era skitiga jobb medans jag tjänar storkovan och sakerna ni köpte då för flera år sedan har ni tröttnat på för länge sen. Så tänker en sann optimist, alltså jag. (?) svammel.

..och ja, juste Jessica.. nämde jag att jag börjar med det nyttiga livet och dina övningar på måndag istället? kom lite saker (läs; godis) emellan även under gårdagen. Men på måndag, då ni. (??)


pang

Gud vilken trevlig dag vi haft.. blev mamma-barn träff hos Anna vid halv tio, en massa kaffe, fika, prat och skratt. De andra började dra sig vidare vid lunchtid, men jag och Noel höll ut ändå till ett tiden. Så trevligt att få prata av sig lite, då man suttit för sig själv hemma och pluggat i flera dagar. Verkligen en super trevlig start på dagen! : )

Sedan måste jag få klaga lite också.. för just nu känns allt förjävla surt. Halv sex vaknade Noel imorse, redan påvägen ner vid nio så var han trött och jag var orolig över att han knappt skulle orka leka någonting där nere. Men som sagt, vi stannade till ett och han höll sig vaken kvarten hem i bilen också. Då tar man ju nästan som förgivet att han ska slocka direkt då vi kommit hem, men icke.. övertrött delux och efter 2 timmars kämpande för att få honom att somna, (varav en timme då jag låg bredvid honom i spjälsängen, sjöng och höll honom i handen) så vägrade han komma till ro.

Det hela slutade med att Johan tog upp honom nyss då han kom hem och åkte iväg till grannen för att fixa någonting. Själv låg jag kvar i hans spjälsäng och slumrade lite, hade gärna legat kvar några timmar till.. men ja, juste.. det var ju den satans pluggningen också. Tack och lov är det bara lite genomläsning och finslipning kvar, men tanken var ju att det skulle gjorts under hans vila och att jag då Johan kom hem från jobbet också skulle få helg. Skit känns det, men det är väll bara att köra igång, hoppas vara klar till middagstid iaf.. så mycket onödig text igen, men vad gör man? jo, förresten.. sjukt illamående är jag också, som pricken över i:et liksom.

Nä, men fixa det sista kanske.. kill me!

give me some sleep

Alltså fyfan.. sju sidor etik och livsfrågor har jag fått ihop av veckans arbete. Sju, jävligt djupa och välarbetade sidor, sjukt intressant, sjukt jobbigt... sjukt nöjd!!

Nu drar jag lite finslipning imorgon då Noel drar sin vila, sedan har jag helg.. men först ska vi ner till Anna på mamma/barn träff. Det kunde inte komma mycket lägligare. Skrivkramp, orkar inte mer.. Älskar min säng, Godnatt!!!

om-möblering förnyar(knäppt utirån hallen sett, som sitter ihop med vardagsrummet,
till höger vid den vita stolpen, går trappen upp till övervåningen)

(Nolle drar sig dagliga morgon stretchning)

Skrivbordet och datorn är numera borttagna från vardagsrummet, så då kunde vi flytta vintrinskåpet där det stod innan. Känns tusen gånger (typ?) större och luftigare. Sedan har jag aldrig gillat att ha stationära där nere, då den bärbara är så mycket smidigare att ha där.

Jag fick världens bästa plugghörna i en del av sovrummet och vi fick till kanalerna uppe igen så jag kan se på efter tio och plugga samtidigt (viktigt!). Johan fick också en egen kontorsdel uppe i hallen, så nu kan han sitta och skriva fakturor i lugn och ro och jag få plugga ifred. Alla nöjda, alla glada!


rast på schemat

Nu är lilleman på dagis och lämningen gick bra. Han stod med iskall blick och låtsades inte om mig då jag vinkade hejdå och försökte få hans uppmärksamhet, men allt var väl så spännande och på nytt igen då han varit hemma två dagar.

Nu blir det en kopp kaffe och lite surfning, det är min belöning till mig själv för att jag var så grym på att plugga igår kväll och blev sjukt nöjd med det jag skrivit. Älskar verkligen etik och livsfrågor, så fruktansvärd rolig kurs och precis sådär tänkvärd och djup som jag gillar.

Borde bli klar med veckansuppgifter idag, sedan får det ligga och gona ihop sig till veckans slut för lite genomläsning och finslipning innan det ska skickas in.

NU, den efterlängtade bloggläsningen som jag inte gav mig tiden på hela dagen igår.(bild sedan råpluggningen igår)


extratid.. ja, tack!

Den här dagen startade sådär lagomt enligt planerna. Noel vaknade redan vid fem och vi klev upp. Vid åtta somnade vi båda tillsammans i soffan (super mysigt, ja!) men.. jag vaknar i panik vid nio, då det här var precis vad som inte fick hända idag. Jag försöker bära upp Noel till sin säng i tro om att han ska kunna sova vidare där, eftersom jag inte kunde lämna honom sovanades nere i soffan, då jag numera har min plugg hörna uppe. (gjorde om både datarum, hall uppe och min plugghörna igår kväll.. svinbra) Men vem vaknar? Ja, inte jag.. jag var ju redan vaken. Så nu sitter han här bredvid mig på sin lilla stol och kikar i en bok och jag borde egentligen inte slösa bort min tid på att blogga, men får absolut ingen ro till att plugga då han rycker i böcker och trycker på tangenterna hela tiden. Sånna där extratids pluppar som finns på tvspel?! sånna skulle man plockat åt sig en tusen stycken av.

Har hört många som sagt nu att de delat på vab-dagarna, då någon studerat och fortsätter det såhär så är det nog ett faktum även här. Johan skulle nog inte sluta allt för sent idag, innan fyra förhoppningsvis, så då får han "ta över" Noel då han kommer hem, så får jag köra järnet några timmar ikväll istället. Fick etik och livsfrågorboken igår, så det kryper i kroppen på mig... vill börja nu!! älskar verkligen att plugga, jag gör det. Så sjukt intressant och det bästa jag vet är att skriva och lägga upp arbeten. Haha, nörd, men det här är också första gången jag ser på saken så.

Sumering: Noel har inga rutiner idag och jag ingen tid att plugga på. Håller tummarna att Johan kommer hem i tid. Jaaah, så hade man ju också kunnat lagt upp det.. men vem orkar gå den enkla vägen?!plugg, plugg, plugg

Nästan färdig med veckans uppgifter i Svenska B
, bara lite finslipning kvar, men det måste jag titta över lite senare, blir alltid bättre att låta det ligga en stund, då man lätt blir blind för vissa saker. Sedan är det "bara" etik och livsfrågor kvar (sjukt mkt) och den boken borde komma med posten idag. Sedan har jag en novell av en nobelpristagare att läsa, till den muntliga redovisningen (via telefon) om två-tre veckor, men smart som jag är så har jag fått tag i en ljudbok, så fem timmars lyssnade borde jag orka med. Skönt att ha en liten som sover så pass många timmar under dagen, sånna här gånger är det guldvärt.

Hade hoppats få hinna med en dusch, men känner jag Noel så borde han vakna snart. Så vi får ta ett bad/dusch tillsammans senare istället. Ska försöka hinna med lite bloggläsning nu istället..

världens bästa jeans
Fick dessa av min mamma i lördags, som en del av min julklapp. Helt underbart sköna - från carlings.


dagisbaciller

Imorse/inatt(?) vaknade Noel kl fyra och vid halv fem klev vi upp. Han har fått någon släng av magsjuka som redan igår kväll började att visa av sig och så även imorse. Han har precis somnat och blir nu hemma minst en dag till, håller tummarna att det inte är någon magsjuka han drabbats av, vilket det störst troligt är då det går på hans förskola och de små brukar ju i regel vara mer hemma i början av dagisstarten än där.

Jag låg tack och lov ½ vecka före då jag startade kursen igår, men måste ändå köra på stenhårt om han får för sig att vara hemma resten av vecken, speciellt då han ska vara ledig på fredag.

Blir en tio koppar kaffe och hårdkörning nu.

ont i hjärtat

Nu har jag lämnat min älskade unge på dagis och det gör ont i mig av saknad. Hade det inte varit för att det bara är andra riktiga dagen för honom, så skulle jag hämtat hem honom till lunch. Men det är bara att bita ihop och köra igång med pluggningen, hur jag nu i huvudtaget ska kunna koncentrera mig på det? då allt jag tänker på är mitt lilla skrot. Det värdefullaste man har i någon annans händer, klart det känns.

Nä, nu ska jag ta mig en kopp kaffe och köra igång. Tack och lov så är halva veckan redan gjord, men tänkte försöka hinna med halva nästas innan torsdag, får se hur det går. Noel ska ju vara ledig varje fredag har jag tänkt, så det är bara att ligga i. Hörs på sen! : )

hem ljuva hem

Känner verkligen lättnaden av att äntligen vara hemma igen
. Kvällen var trevlig, men jag inser mer och mer för varenda gång jag är ute att jag hatar krogliv. Brats, fjortisar och alldeles för hög skit musik, Haha vad bitter jag låter.. men jag är nog mer än pub människa.

Blev iallafall en i överlag lyckad kväll, bortsett från den lilla incidenten med min försvunna mobil, som med störst sannolikhet ligger kvar i taxibilen (som jag kunde kontakta under morgondagen för att se om den återfunnits) då jag ringde min mamma då jag satt i taxin, för att sedan bara gå en meter mellan taxibilen och hennes lägenhet. Väl där inne så upptäcker jag att mobilen inte var med, hyffsat matt, men har köpt ett nytt nummer tillsvidare och ska försöka låna till mig en mobil för några dagar.

Nä, nu blir det söndagsmys och snart solsidan, har även lyxat till det med lite dricka, chips, dipp och popcorn. Imorgon startar studierna på allvar och Nolle ska vara på dagis mellan 9-14.. : )

som dä ska va

Olycka: är att vakna upp kl 6 i ett komatillstånd, av att en liten kille står upp i sängen och vill kliva upp.

Lycka: är att inse att man blivit lovad sovmorgon.

Über-Lycka: är att sedan kliva upp halv 10 och mötas av uppdukad helgsfrukost.

Super-Über-Lycka: är att senare på kvällen ska dra en utgång med sina älskade vänner!

empty house

Lämnade mitt älskade skrot på dagiset vid 9 och nu är det snart dax för hämtning. Känns tomt här hemma, men var otroligt skönt att ta en lång dusch i lugn och ro, även om jag tycktes höra barngnäll och stängde av vattnet för att lyssa, för att i samma stund bli påmind om att jag var själv hemma och att det inte var någon som vaknat i vagnen :b

Nä, nu är det lite brådskande.. måste föna håret!

gårdagens middag


Det kanske inte ser mycket ut för världen, men det här kära vänner, kan mycket möjligt vara det godaste som någonsin ätits, av någon, någonsin.

Skär kycklingfileér (3-4st) i strimlor, stek och lägg åt sidan.
Stek lök, paprika, vattenkastanjer, bambuskott, champinjoner och om det är någonting annat ni vill ha i.
Lägg sedan i kycklingfileérna, häll i en burk kokosmjölk och ca 2dl creame fraice.
Smaka av med sweet chili, salt och peppar.

Servera med ris och en sallad.

Detta måste testas.. av alla! : )

ingen vila, ingen ro

Har gjort färdigt alla uppgifter jag kunde göra utan böckerna, ställt för middagen, tvättat som en dåre, städat och bakat kavring.. nu ska bara bilen städas, så blir det soffläge några minuter innan sängen kallar, sjukt trött människa. Imorgon blir det heldag på dagiset och på lördag kära vänner blir det med största sannolikhet utgång.


hongru

Efter att ha ätit två lass mat på dagis, så kommer han hem och äter en fruktsallad (som jag också trodde jag skulle kunna ta del av) innehållande 2½kiwis, ½banan och 1päron, snacka om C-vitamin chock.

it's on

Igår fick jag äntligen inloggningsuppgifterna till skolan
och fick veta vilka böcker jag behövde tills på måndag, (efter att själv kontaktat dem). Kände mig lite stressad då jag inte hunnit beställt några böcker, men jag kunde tydligen börja med de första uppgifterna utan böckerna (som jag nu hittat begagnade). Så medans Johan och Noel är på inskolningen några timmar tillsammans, så ska jag köra järnet, vore skönt att ligga lite före vid kursstarten.

Blev även erbjuden jobb här i veckan, sken upp som en sol och tänkte först tacka ja, men insåg att det inte kunde komma mer olägligt då det är dagisstart för Noel och jag inte gärna lämnar honom tio timmar om dagen första veckan, sedan var det sjukt mycket mer uppgifter än vad jag kunde ana och jag hamnar inte gärna efter redan första veckan.. det kommer bli intensiva dagar för att hinna med sig och få ett bra resultat som det är iallafall. Men bara allt kommer igång, så ska jag plugga in så mycket det bara går, så man framöver kan tacka ja till jobb utan att få magsår.. lite extra pengar skulle sitta fint och sedan måste jag börja lägga undan lite fickpengar till sunny beach resan i slutet av maj.

Nä, nu måste jag köra på om jag ska hinna med någonting..

västanbiffarIdag blev det västanbiffar, gräddsås och potatis till middag. Har gjort dessa ett flertal gånger nu och kan verkligen rekommenderar alla att göra dem, så enkelt och verkligen super gott! Receptet hittar ni här!


om mig

Som ni säkert vet så heter jag Caroline, men de flesta känner mig som Carro. Efternamnet är så vanligt som Eriksson och jag föddes den 7juni 1989 på Sundsvalls sjukhus.

Jag har fått den glädje att växa upp på landet och i den lilla by 5mil utanför Sundsvall som heter Liden, där bodde jag tillsammans med min mamma, pappa och lillebror tills jag var femton och flyttade in till stan. Då högstadietiden på lidensskola var slut så började jag media programmet på nti, men började nästan genast att extra jobba på diverse förskolor och skolor och i mitten av andra året på gymnasium så slutade jag i princip att gå dit och jobbade enbart istället.

För fyra (fem?) år sedan träffade jag Johan och vi bodde tillsammans en tid i stan innan vi flyttade tillbaka till Liden igen (hans hemort också). var mest tänkt att jag skulle mellanlanda där innan jag hittade mig en lägenhet med balkong (viktigt!), men jag blev liksom kvar och nu står vi här ett flertal år senare med en liten son och bosatta ännu längre ut på vishan i hans farmor och farfars gamla hus. Trots att det är ett flertal mil in till stan så trivs jag bra här, jag älskar att köra bil och ser bara milen som avkopplade körning, sedan finns det inte i mina tankar att bo i en lägenhet inne i stan, då jag vill ge min son samma avkopplade och trygga uppväxt som jag själv fick av att växa upp lite utanför.

Jag älskar att tänka (okej, nu skrattar nog alla som känner mig, eftersom jag kan låta som världens virrigaste människa och slänga ur mig de mest oförtänkbara sakerna). Men i musik, texter och film, så får de gärna vara så pass djupt att man måste lyssna, läsa och se om dem för att förstå dess budskap. Musik genren är rock, texter är poesi och filmerna ska vara psykologiska thrillers.

I Svart eller vitt levs mitt liv och att det är allt eller inget som gäller är någonting jag numera lärt mig att leva med (och förhoppningsvis även de runtomkring mig). I övrigt så anser jag mig själv vara en lättsam, snäll och halvrolig person med temperament, starka åsikter och mål.

Just nu så ska jag läsa upp mina gymnasiebetyg under 2-3 terminer och sedan kommer jag med störst sannolikhet studera till socionom, då det är någonting jag alltid brunnit för.

Så nu känner ni mig lite bättre och jag tror vi sätter punkt där innan jag avslöjar mig för mycket! : )

ett ämne för dagen

Jag tänker dra igång den kända blogglistan som så många andra.. dock tänker jag välja bort vissa ämnen av den enkla anledningen att jag inte känner för att skriva om vissa saker. Antingen har jag ingen åsikt om saken eller så är det ett för mig helt ointressant ämne. Följa dagarna kommer jag nog inte heller göra, utan det får helt enkelt bli som en liten överaskning då det kommer upp här! : )

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

första dagen

Första inskolningsdagen gick kanon, det var ju bara en timme idag och under den tiden så höll vi oss utomhus, men Noel brydde sig inte om sin mamma ett dugg och tyckte barnen och leksakerna var tusen gånger roligare än mig. Han inspekterade, kramades och försökte sig på några pussar.. puttades och var nyfiken. Skönt att han är så pass framåt som han faktiskt är, för hade jag vetat att han inte kunde ta för sig så hade det nog kännts ännu jobbigare att lämna honom där, menmen.. Imorgon blir det en liten längre stund och inomhus och vi håller tummarna för att det ska gå minst lika bra!
Noel innan dagis.. (blev av någon anledning jätte taskig kvalité)


nyklippt skrotunge

Den här dagen har bestått av en snabb mathandling och en snabb visit till min mamma för en klippning av Nolle inför dagisstarten imorgon. Mitt lilla skrot ska bli bli stora mannen.. och de sägs att de små tydligen ska överleva utan sina föräldrar där, hoppas det gäller desamma för dessa mammor.

Mannen i huset jobbar och liten sover. Själv ska jag dricka upp kaffet, ta en dusch och lägga mig i soffan (efter tvätt och diskmaskins urplockning). Har gått i ett komatillstånd de senaste dagarna och haft en kronisk trötthetskänsla i kroppen, jobbigt på dagarna.. men ack så skönt på kvällarna att slippa den gnagade och överenergiska rastlöshetskänslan i kroppen.

Lennie och Matilda kommer nog förbi på en film senare, men innan dess måste jag halsa lite kaffe för att orka hålla mig vaken.. och kanske hoppa in i duschen(?!)


finast


back to bedRäknar ner sekunderna till byte med Johan och lite vila igen.


min fredagUngefär såhär startade jag min morgon, tröttare än satan efter en uppsittarkväll med Lennie och i samma spår kommer dagen att fortsätta i. Johan är ledig idag och han och Noel är just nu på affärn och ikväll kommer Lennie och en hemlig vän hit på en liten dubbeldejt.. Haha!

Näää, nu är nog kaffet klart, hinner kanske med lite bloggläsning också innan yrvädret kommer in.. (Noel).


traderavinsten kom igår
Eftersom jag aldrig knäpper outfitsbilder eller liknande, då jag uppenbarligen suger på det.. så blev det inte bättre än såhär.. men ni ser ju på ett ungefär, älskar ryggen!!


lite utelek
shopping till mig


bullformar från lagerhaus

50% på "julklapps-förpackningarna" på Hm

Underkläder x2 från Hm 30kr respektive 70kr

klänning från hm, 50kr

+ två pack hudfärgade strumpbyxor.. som jag finner lite ointressant att knäppa kort på (också från hm) :b


shopping till hemmet
lite nya blomster

en ljuslykta från indiska

och en blockljus i matchande färg

+ lite doftljus, värmeljus.


en dag på birsta

Idag blev det en sväng till birsta med Elin
, en riktigt trevlig dag med en lugn fika medans liten sov i vagnen, följt av en massa shopping av presentkort och julpengar. Kom hem med en hel del och har ändå typ alla pengar kvar, goodie! Men satan vilket jävla före och en jävulsk massa snörök det var både dit och hem, det är nackdelen med att bo utanför stan, man blir så styrd av vädret.. men det handlar ju om att trivas hemma och det väger faktiskt upp avståndsbiten + att sommarföre är kung och bilkörning är den bästa egentid man kan få.

note to myself: sätta på extralysena.

ljust igen..som det ska vara


Idag har jag och Noel kört järnet här hemma och städat som nå dårar, dammsugit, dammat, skurat, bäddat rent i sängarna, fixat och donat i båda sovrummen och pysslat om en massa annat. Nu är julen verkligen ute ur vårat hus och ack så skönt det känns.. (stjärnan i vardagsrummet får dock stanna kvar ett tag till, tyckte den passade in bra trots att julen är över)


nu åker julen ut


ett steg i taget

Skulle vara intressant att kika förbi gymmen senare ikväll och räkna alla överentisiastiska människor som löper sig svettiga på banden, för att om två månader åter igen ligga i soffan och käka chips på en tisdag..  Heja mänskligheten och eran avsaknad av disciplin.

Jag önskar jag kunde ge er några stärkande råd så ni nådde era mål, men jag är precis likadan.. förutom att jag har disciplin, men väljer helt enkelt att inte ens försöka.

Men till er andra som känner att graviditetskilon, julmatskilon, fikakilon, tröstätarkilona osv.. sitter med ett alldeles för högt antal och på alldeles på tok för många ställen, så ska jag försöka ge er lite peppning iallafall.

Mitt största tips är iallafall att inte gå ut för hårt i början
, det ska vara roligt att träna och du ska inte behöva ta dig den tiden för att istället stressa sönder på annat, det hela handlar ju om att du ska må bra, eller hur? Välj istället bort kvällsfikan, ta en avkopplade kvällspromenad och var nöjd med det lilla, varenda positiv skillnad är värdefull och räkna inte med dunder resultat direkt utan tänk långsiktigt och skillnaden på ett år. Stirra er inte blinda på vågen, utan märk på kläderna och måtta istället.

Kämpa, ni klarar det!!! : )

efter slingningen