Ett gott nytt år väntar

En stärkande kopp kaffe, satt man pallar trycket inatt. Ett bad på det här, sedan tror jag att vi börjar få igång lite partystämning i lyan. Jag och Johan, som alltid. Haha.. Som tur så hade mer rutinerade människor fixat lokalfest i närheten, satt vi kommer nog komma undan varandra lite under kvällen iallafall:b
 
Ta hand om varandra ikväll, stå på er och var er själva så löser sig resten! :) Gott nytt år på er! 
 

There is a kind of beauty in imperfection

Fick en bänk av pappa och en spegel utav mamma, så nu har jag precis färdigställt min sminkhörna. Har även fått en massa smink och hårprodukter utav P, sedan en massa från glossybox, så helt plötsligt ägde jag en massa skönhetsprodukter. Much fun. Imorgon tänkte jag (som annars kan en typ av sminkning, som jag alltid gör då jag ska ut) sminka mig ala mila kunis. Så imorgon tänkte jag ge denna tutorial ett försök, får se hur det går. Haha. Nu tänkte jag våga håret tills imorgon, tycker det blir finare då det får lägga sig lite mjukt under natten. 
 
Annars så har vi ätit tacos hos pappa ikväll och jag har pluggat hela den här helgen med. Men imorrn är jag både plugg och barnledig. Det ser jag framemot nå sjukt! :)
 

This is your life and it’s ending one minute at a time

Tick-tack, tick-tack..du vet aldrig när det tar slut. Kanske om femtio år, kanske redan imorgon. Är det inte dags att slå bort alla "kanske", "senare" och "imorgon" och istället börja att leva nu. Vem vet du kanske inte har möjligheten att göra det nästa månad, kanske din sista tid är nu? Gör det du vill med ditt liv och inte vad andra förväntar sig att du ska göra.

 

Planerar du ständigt för morgondagen, så kommer ditt liv alltid ligga en dag framför dig. Du vaknar varje morgon, slänger i dig kaffet, har ingen matlust men kastar i dig en macka i bilen påväg till jobbet, en massa meningslösa timmar på ett jobb du inte tycker om, alla stirrar tomt på varandra och pratar om saker man ska prata om, fast det egentligen inte är någon som fattar meningen med någonting den andra säger, men man nickar ändå, skrattar till och går vidare. Då du kommer hem ligger du framför tvn och räknar ner timmarna tills du får lägga dig, så allt kan börja om igen. Så kommer den efterlängtade helgen, du super dig redlös på en krog tillsammans med en massa ytliga människor, i kläderna du handlade för pengar du egentligen inte har. Så unnar du dig en pizza innan veckan börjar om igen.

 

De flesta av oss lever hela våra liv inte för oss själva, utan för alla andra. Du säger inte sakerna du vill säga, utan de saker du förväntas att säga. Du spenderar inte pengar på sånt du egentligen behöver, utan på sånt du förväntas behöva. Du springer in på ikea för att några minuter senare komma ut med ett komplett hem, på vilket sätt skulle den nya soffan och de kommande räkningarna på den vareviga månad göra dig lyckligare?

 

Människor tar allt på avbetalning för att ständigt vara uppdaterad med det senare. Den nyaste teknologin, det perfekta hemmet och kläderna. Ens barn har på sig kläder som inte länge enbart fyller funktionen för lek, utan de ska även vara märkta med speciella märken. Tror ni helt ärligt att era barn mår bättre för det? Du har avbetalningar på allt, saker tappar värde och att sitta där med dessa fasta utgifter varje månad är så mycket ofrihet det bara kan bli. Du skulle inte kunna leva drömmen om att flytta till ett annat land, att resa, att ens förlora ditt jobb, för dessa summor fortsätter att ticka på vareviga månad. Och du är fast. Skrämmande, är det inte? Hade du inte varit så styrd av denna överdrivna konsumention, så hade du kunnat gå ner på deltid och lagt denna stund på det som verkligen betyder någonting istället. Varför ska du behöva köpa saker för att må bra? det kommer inte lösa dina problem i livet. Du måste fokusera på insidan och arbeta för ett liv att njuta av var dag. Du måste ta ett eget beslut.

Du går till ett jobb du hatar, för att kunna köpa saker du inte behöver, med pengar du inte har, för att imponera på människor du inte bryr dig om. Känner du igen dig? Det är ditt liv och ingen annans. Låt ingen annan hålla i pennan, då du skriver historen om ditt liv. Du ska inte börja leva ditt liv imorgon, utan idag. Just i denna sekund. För i ett ekorrhjul går allting bara runt och tycker du att du lever livet fullt ut, så har du ingen aning om vad livets verkliga mening är.

 


Everything is a copy, of a copy of a cop

Startade morgonen med ett riktigt skumbad, finns inget bättre sätt att starta dagen på. Sedan har det druckits kaffe och pluggats, tänkte köra en timme till sedan ska det rullas neröver birsta. Tänkte försöka hitta något klädesplagg till nyår för presentkorten, också ska jag köpa nån skumpa (mousserande vin) till nyår. Brorsan erbjöd sig nämligen att vara barnvakt då, hos våran granne även så det kunde ju inte bli mycket bättre. Har inte alls planerat vad vi ska göra och det är just det som är tanken, att bara få ta stunden som den kommer. Kan hamna i sängen innan tolvslaget lika gärna som man slår klackarna i taket, det återstår att se! :)
 
 
"You buy furniture.  You tell yourself, this is the last sofa I will ever need in my life.  Buy the sofa, then for a couple years you're satisfied that no matter what goes wrong, at least you've got your sofa issue handled.  Then the right set of dishes.  Then the perfect bed.  The drapes.  The rug.  Then you're trapped in your lovely nest, and the things you used to own, now they own you."

Sex is good, but not as good as christmas food

Julafton är bra på alla sätt och vis, men det finns en tid som är ännu bättre, dagarna efter. Kylskåpet är knök av endast gosaker, man behöver inte planera en middag, utan alla går runt och småäter under hela dagarna iallafall och att man de sista dagarna bara är "tvungen" att äta upp allt (how sad) är nästan det bästa. Ingen tanke på varken kalorier eller vikt finns i fokus de dagarna, för mat kan man ju inte bara kasta.. den MÅSTE ätas upp. Underbara dagar som jag skulle kunna uppleva om och om igen resten av året. Finns inge bättre än julmat!
 
Såhär ska en jultallrik se ut. Hemgjort kalvsylta, grisfötter, jansson och romgravadströmmig. Mmmmmmm!

Peace come from within. Do not seek it without.


"All that we are is the result of what we have thought. The mind is everything. What we think we become"

my own café in Italy

Lite den här känslan hade jag tänkt mig i köket. Nybakt foccacia med marmelad och en espresso upphälld i den finaste koppen, som blandas med doften utav blommor och tända ljus. En dag ska jag till Italien på riktigt, men så länge så får jag helt enkelt nöja mig med en frukost där var morgon.
 

Livet - det är dagarna som går

Herremingud vad det var knök med folk på birsta idag. Hittade så mycket fina inredningsdetaljer, men orkade inte ställa mig i någon kö så jag lät bli, sedan är det ju kul att ha presentkorten kvar. Hade hoppats att hitta något klädesplagg, men för det första hittade jag inget och då jag väl hittade något som var värt att köpa så var kön en mil lång. 
 
Köpte iallafall förvaring till Nolles rum, sedan köpte han lite småsaker för lite av julklappspengarna. Själv köpte jag en storkudde till soffan, en massa doftsaker, en duk till köket, en trätavla till hallen, också byggde jag ihop en ljuslykta till köket. Lät cafésetet i köket stå kvar, tyckte det var lite små mysigt att dricka en kaffekopp på morgonen där och känslan jag vill skapa är "a open air café in italy". En liten mörkträhylla ovanför, lite växter och små cafétavlor ska sätta den sista lilla touchen sen. (och möjligen ett snyggare köksbord, så småningom). Tänk att få avnjuta sitt kaffe i ett litet grändcafé i Italien varje morgon. Det om något är vardagslyx.
 
Men det bästa av allt är ändå Nolles rum. Känns kul att han äntligen fått ett riktigt lekrum och han har lekt där inne själv hela eftermiddagen. Detta kommer nog gynna oss alla! : )
 

Christmas isn't a season. It's a feeling.

Så var ännu en julafton över och den kunde inte blivit mycket bättre. God mat, trevlig sällskap och jag blev helt överväldigad av hur mycket julklappar vi fått. Jag hade blivit glad över en trisslott eller chokladask.. men fick istället en ögonfransförlängning att boka tid för, presentkort för 1100 kr, kontanter, parfym, doftljus, handukar och badlakan osv. Noel fick så mycket saker så vi måste ner till ikea imorgon och köpa mer förvaring till hans rum. Så imorgon då birsta öppnar så är det vi som står vid portarna, redo att bränna presentkorten och möjligen göra ett och annat fynd. Idag har vi varit nere hos Johans gammelmormor på jullunch och en sväng förbi min farmor. Från torsdag fram  till nyår så blir det hårdpluggning för mig, eftersom distanskurserna körs vidare året om. Känns sug, hade gärna myst vidare några dagar till, menmen.
 
Av oss fick Noel bl.a skidor och stavar, vilka han invigde idag. Så duktig kille som skidade enda från johans gammalemormor till min farmor (grannar.. but still) 
 
Hoppas ni alla haft en bra jul :) Tycker förövrigt synd om er alla som trängs sönder på stan ikväll. Själv mår jag fortfarande illa efter all julmat och tänker kasta in handduken för kvällen. Godnatt! :)
 
Blev inge långbord iår, men det blev bra iallafall :b
"Det var ingen tomte, det var bara Robin som klätt på sig tomtekläder"
"Jag hörde att det var han, jag såg att det var hans tröja" - Noel, 3 år.

dan före dopparedan

Igårkväll spelade vi lite spel tillsammans med R och P, vet inte vem som vann. Reglerna var lite oklara ändå mot slutet och även om det möjligen inte var jag som vann, så tycker jag det var lite fuskigt att sitta med två personer som faktiskt upplevt någon utav årtiondena mellan 50-90, men jag och brorsan kämpade på bra ändå... och vann nästan (det är vad jag vill tro iallfall).
 
Nu är det sista gjort iallafall, rödbetssalladen, också har jag och Nolle klätt våran lilla men ack så vackra gran. Hittade en liten söt som vi haffade, blev en äkta, då luktar det ju iallafall jul (sedan kostade plastgranarna trehundra, trista pengar för någon kväll bara.) Fulaste toppen även, men orkade inte kapa den :b
 
För första julen på väääldigt länge känner jag av lite julstämning och mycket att det beror nog på våran storkille som är helt i extas. Underbart! :)
 

saffranspannacotta med pepperkakssmul

Tänkte passa på att tipa er om ett alternativ till "ris ala maltan" på julafton. 
 
 
2 gelatinblad
100g vit choklad
4 dl mellangrädde (eller 2 dl mjölk och 2 dl vispgrädde)
2 msk socker
1 kuvert med saffran
 
Topping
smulade pepparkakor
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Bryt chokladen i stora bitar och hacka sedan grovt.
Koka upp grädde, socker och saffran i en kastrull och låt koka ett par minuter.
Lyft kastrullen åt sidan och rör ned chokladen.
Ta upp gelatinbladen och lägg dem i kastrullen och låt det smälta.
Ställ 4 glas på en bricka och häll försiktigt pannacottan i glasen utan att söla på kanterna. 
Ställ pannacottan svalt för att stelna.
Garnera med pepparkakssmulor precis innan servering
 
Annars kan ni alltid prova er på glöggpannacotta.. receptet på den hittar ni här! :)

Health is not valued until sickness come

 
Idag är det krig mot förkylningen. Tjugoliter té, hårfärgning, peelning, brun utan sol insmörjning, pedikyr och färgning av ögonbryna. Om man ser frisk ut, så känner man sig åtminstonde lite bättre. R och P tog med sig lillen ut på äventyr, så det är helt tyst och lugnt här hemma. Underbart. Nu ska jag samla ihop lite tvätt och dra mig ner till tvättstugan, har inte riktigt kommit in med det här att boka tid, tänkte tvätta i onsdags, men då var det uppenbarligen andra som också ville tvätta i veckan?.. så nu fanns det äntligen en ledig tid.
 
Julklapparna slog jag och Nolle in tidigt imorse och nu är det bara lite julgodis som ska göras. För dagen före julafton gör man iiiingenting, mer än njuter av lugnet och lite kvalitetstid med familjen! :)
 
Förövrigt så känner jag på mig att någon av de fem bingolotterna kommer ge oss storvinsten.

homemade trippelnöt

 
Detta kan mycket möjligt vara det enklaste... och mest pilliga i godisväg att göra. Hade jag vetat allt stök som låg bakom dessa godsaker så hade jag mycket möjligt köpt en ask färdiga istället. Men så är det ju charmen med att bjuda på nått man har gjort själv, så jag antar att det överväger.
 
Trippelnöt, ca 30 st
ca. 1 ½ dl hasselnötter
200 g ljus choklad eller mjölkchoklad (jag använde mig utav båda)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna i en långpanna och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter. Låt nötterna svalna och gnugga sedan bort skalet med en ren kökshandduk. Lägg sedan nötterna i en skål.

Smält chokladen i vattenbad. Låt chokladen svalna lite och häll sedan hälften av chokladen över nötterna. Blanda om ordentligt. 
Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet i 20 minuter.
 
Håll undertiden resten av chokladen smält genom att låta skålen stå kvar över kastrullens fortfarande varma vatten. Doppa trillingnötterna i resten av chokladen med hjälp av en gaffel. Låt dem droppa av ordentligt och lägg den på bakplåtspapper igen. Låt den stelna helt.
 
Sedan kan ni smälta ytterligare lite choklad och spritsa över de stelnade pralinerna. Vilket blev mindre lyckat då jag gjorde det, allt kom ut i klumpar.. men det smakar säkert bra ändå :b Låt sedan stelna igen. Förvara svalt eller i kylskåp.
 
Imorgon ska jag försöka mig på lite annat julgodis, to be continued.
 
Edit: Nolle somnade förövrigt klockan åtta ikväll.. och imorgon väntar en julklapp i hans julstrumpa vid sängen. "Om du ligger snällt i sängen nu, så kanske tomten smyger in och lägger en julklapp i julstrumpan", allt för att han skulle somna (eftersom Robin och Paulina är här och det vore nästintill omöjligt för han annars att inte vilja vara med dom) Det tog fem minuter sedan sov han.. och nu ligger det en fint inslagen bok i strumpan (nalle puh, fyndat på fyndlagret idag). Känns som lyx att få så mycket tid till sig själv på kvällarna, har ju varit kaos i flera veckor/månader nu.

Vad livet och stunden gav kan ingen ta ifrån oss.

 
Igår blev vi erbjudna barnvakt bara sådär och det kunde väl inte passat mycket bättre, med tanke på hur förkylda och trötta vi kände oss. Så vi bunkrade upp med en massa gott framför tvn och satt stilla heeeela kvällen, hur skönt som helst. Idag har vi varit i birsta tillsammans med resten utav stan och uträttat det sista. Grisfötterna är färdiga, strömmingen är inlagd och jag rullade precis en sats köttbullar till med kryddpeppar och ansjovis. Så nu är det bara några klappar som ska slås in, sedan ska jag passa på att göra lite trippelnöt, knäck, snöbollar och baka någonting mer med saffran, bara liten vill somna.. just nu hör jag hur han ropar från sängen. 

think well, be well

Idag är ingen bra dag. Vaknade upp med värk i huvud, hals, näsa, ögon och rygg. Känns sådär överdrivet lyckat med en förkylning nu, går verkligen inte att fokusera på pluggningen, så jag tänkte göra några diagnoser, sedan får det vara innan jul. Hade som planerat tänkt plugga in en massa, men får nöja mig med att vara färdig med allt tills jul iallafall.
 
Hoppas på lite mer ork tills kvällen, så man kan göra lite julgodis och baka. Imorgon ska vi iväg tidigt och stöka undan det sista, är väl mest Nolles julklapp och något gott från bolaget.. plus en gran, en behändig plastgran får det bli i år. Sedan ska jag köpa vin och en massa ljus, för johan har lovat att vi ska bada tillsammans imorgon kväll. Ser framför mig en romantisk stund, men det kan lika gärna bli skit trångt och kallt vatten efter fem sek. We will see! ;)
 
Nej usch, det här har jag inte alls tid med. Fixa det sista nu, sedan ska jag lägga mig i soffan med en stooor kopp té, läsa igenom en massa julmats inspiration och njuta av lugnet innan grabbarna kommer hem igen.
 
Hoppas vi och ni får vara pigga och friska i jul nu! :)
 

Ett rikt liv behöver inte kosta så mycket.

 
Middagen fick pizzerian (som förövrigt ligger på tok för nära) stå för. Liten somnade klockan åtta, tyst och snällt, i sin egen säng. Kvällen fick sedan avslutas med ett avkopplande bad. Just perfect.

glossybox december

Idag kom decemberboxen och den innehöll en fullsize body cleanser från Anatomics (cola doft, underbar), en lyxig body lotion från La Sultane de Saba, en trioögonskugga från nya märket So Susan (bruna färger), en Soft Bronze Face Cream från ACO, samt ett nagellack från Zoya. Dessutom en två månaders gratis prenumeration på Viaplay!
 
Nöjd med allt förutom ögonskuggan och nagellacket. Inte alls intresserad utav smink, men de får plats i min kista som jag tänkte fylla med smink från dessa boxar. I övrigt äger jag endast sminken jag använder till vardags + en svart ögonskugga, så kan vara kul med lite nytt att testa då man väl ska ut på galejj! :)
 

Att leda en nation är lättare, än att uppfostra tre barn.

Puuuuh.. äntligen sover liten. Gud vad vi kämpat de senaste veckorna med hans sömn, sedan har det ju inte blivit bättre utav att han av olika anledningar varit hemma från dagis, föräldraledighet, sjuk osv. Även om vi väckt honom tidigt så har han ändå hållit igång till elva, tolv. Ja, klockan blev till och med så mycket som halv ett en kväll, natt(?), då hade han varit vaken sedan klockan åtta och full gång hela dagen. Han ligger helt still i sängen i en 30-40 minuter och blundar, men somnar inte. Jag fattar inte, måste vara minst lika jobbigt för honom som för oss.
 
Igårkväll fick jag nog och bestämde mig för att han ska somna i sin egen säng, utan gnäll. Klockan elva somnade han, med lite radio på och en tomte att sova med. Ikväll hade jag som mål att han skulle somna innan nio, så jag började att förbereda honom för kvällen redan vid fem och halv sex var pyjamasen på. En hundra spring in till hans sovrum senare så sover han. Halv åtta. Lyckan är total. Nu ska vi mysa ner oss i soffan ikväll!!!
 
Imorgon kör vi samma rutiner igen och INGET ska få dessa att rubbas under julen. Tomten får komma vid tre, så har han tid på sig att leka iallafall.. så får det bli!
 
 
Lillen hjälpte mig att rulla julköttbullar (med kryddpeppar) förut. Hans ligger i botten och har en massa olika spännande former! Nu är det infrysta, så sen är det bara att steka på dem på julafton! :)

Den som går sin egen väg behöver ingen karta.

Veckans arbete, DONE! Nu ska det rullas julköttbullar och bakas! :)
 

Ingen natt är så lång att den inte följs av en gryning

Liten har fått en massa små prickar lite varstans på kroppen, som enligt sjuksköterskan är höstblåsor. Så nu blir han (och tydligen de flesta andra barn) hemma från dagis i veckan. Så typiskt då tomten skulle komma på dagis idag, men det var en snäll tomte som tog omvägar förbi indal för att lämna ett paket på våran balkong till honom. Också blir johan tvungen att vabba hela veckan, då jag har en massa plugg, speciellt då jag inte har något uppehåll i studierna under jul/nyår, så hade varit skönt att få plugga in några dagar där också.
 
Har fått till världens bästa plugghörna iallafall, anslagstavla, veckoplanerare, allt i pärmar och ordning i lådorna. Även en dörr att stänga till så man kan plugga i lugn och ro. Känns som pluggningen går tusen ggr bättre och igår pluggade jag in en fyra dagar! :)
 
Har även lagt upp ett schema för hur mina nästkommande år kommer att se ut och det känns skönt att veta sysselsättning så pass länge. Jag hade ett glapp på fyra månader och det har gnagt sönder mig, men nu är det löst iallafall. Nu ska jag koka nå vatten och undersöka någonting med tillförd energi, sedan ska det skrivas en labbrapport på det. Älskar fysik!
 
 
"Om du hastar genom livet, ser du kanske målet i fjärran, men inte blommorna längs vägen.."

söndagar då de är som bäst

Nu är allt inhandlat inför julen, förutom glögg, Noels julklapp och nån julöl. På rusta fyndade jag en lykta, en parfym (hittade äntligen en med escada doft... söt och underbar), samt badskum och badsalt med cocosdoft, för etthundrafyrtioriksdaler sammanlagt. Sedan blev det lite bingolotto, utan vinst (vann dock 460 kr på V75 igår). Längtar nå sjukt till uppsittarkvällen, en massa timmar bingolotto, glögg, pepparkakor med ädelost och julstämning så det står härligt till. Lätt bästa kvällen på hela året!
 
Nu ska jag ta fram lite godis och chips och slå mig ner i soffan en sväng. Imorgon väntas det plugg i vanlig ordning!
 
 
Vänta inte på det perfekta ögonblicket. Ta detta ögonblick och gör det perfekt

Den som är glad åt lite, har mycket att vara glad åt

Barnen busade, badade och lekte så fint igårkväll, så jag passade på att baka lite saffransbullar med vanilj. I eftermiddag tänkte vi dra oss neröver stan för att stöka undan julhandlingen innan resten av stan kommer ut i slutet av nästa vecka. Tanken är väl att bli färdig med allt, men lär få åka ner en sväng till i början av veckan. Nu ska jag göra mig lite färdig för dagen, här springer vi fortfarande runt i sovkläder.. som en söndag ska vara alltså! 
 

julpyssel med kärleken

Idag var det tänkt att vi skulle vara i pulkbacken, grilla och åka snowracer. Men alla fick förhinder och vädret var inte på våran sida. Så vi trotsade väder och vind en aning och tog en sväng med snowracern på byn, bort till affären och inhandlade för lite pyssel, sedan satt sig jag och nolle och gjorde lite smällkarameller. Lättade ens samvete en aning, men det gör ont i en då ens barn är överdrivet glad och frågar när vi ska gå bort till pulkbacken med alla, också vet man med sig att det inte kommer några. Men det blev bra iallafall bara med mamma och pappa! :)
 
Nu somnade liten till i soffan iallafall, så han får väl sova en tio minuter och samla lite energi, för när som helst kommer morbror, Paulina och Nolles tjej Nova upp och känner jag de två rätt så blir det allt annat än lugnt. Kul för lillen, för den här dagen har sedan länge varit planerad till hans dag och det vore bara dumt om han inte fick leka med en kompis som planerat! :)
 

en veckas matinspiration

Tänkte vara snäll och bjuda på en veckas mat. Hoppas det kan ge lite inspiration till någon, för av egna erfarenheter så vet jag att man lätt snöar in sig på samma. Dumt då det finns så mycket god, enkel och billig vardagsmat att frossa i.
 
Måndag
Falukorv i ugn: Blanda grädde, creme fraiche, chilisås, ketchup, lök, kryddor och allt annat ni gillar tillsammans. Jag hackade i en massa smörgåsgurka. Skär snitt tvärs med hela korven och lägg ostskivor och ev tomater emellan. Slå på blandningen, riv ost över och in i ugnen.
 
Tisdag
Köttfärspaj: 50 g margarin/smör, 3 dl mjöl och lite vatten. Blanda och in i kylen en stund. Förstek lök köttfärs, tomatpuré, majs, champinjoner.. gör en köttfärssås typ. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 min 225 grader.  Fyll pajskalet med köttfärssåsen som kallnat. Knäck 2-3 ägg, blanda i riven ost och creme fraiche, slå det över resten och riv ost över. Grädda i ytterligare 25 min. Servera med en sallad och en vitlökssås (creme fraiche och pressad vitlök)
 
Onsdag
Pytt i panna: Skala potatis och skär i små fyrkanter, gör detsamma med falukorv, fläsk och lök. Råstek potatisen, då den börjar bli mjuk så slår ni i resten + krydda. Stuva den i lite grädde för att lyxa till det lite och servera med rödbetor! 
 
Torsdag
Korv och stuvade morötter: Skala, skiva och koka morötter. Gör en vanlig stuvning. smält smör, vispa i mjöl och slå i mjölk, grädde och morotsbuljongen. Släng i morötterna och låt småputtra en stund. Stek korv. 
 
Fredag
Himelsk kyckling: Kyckling på en plåt (helst typ lergryta eller någon med höga kanter). På med olja, ljus och mörksoja, ostronsås kryddor och lök. Då de är färdiga så slår ni bort "rinnet" (sila om det behövs) i en kastrull och blandar i en massa grädde, red ihop till lämplig tjocklek. Koka en massa kletris till. Done! :)

tävling hos tant Ulrika

 
"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Love and be proud hos Tant Ulrika"!
 
 
 

sankta lucia

 
"Livet är inte de dagar som gått
utan de dagar man minns."

If I tell you I love you, can I keep you forever?

Ikväll tog jag och min älskade ett romantiskt bad tillsammans. Ljusen var tända, skummet svämmade över och vi pratade om allt mellan himmeln och jord. Så avbröt han plötsligt mig med meningen "om man stoppar in tummen i skjärten så får man bajs på sig" och det var väl där någonstans romantiken dog ut. Men så lekte vi storm och körde ubåt istället och det var ju ändå så mycket roligare än att bara prata.
 
Och färgen i ansiktet är bara Nolle som gjort sig (för att citera honom) "så himla fin på ögonen tills pappa kommer hem". Så gick han runt så hela kvällen i tro om att han sminkat sig som mamma, så fick han se sig själv i spegeln och utbröt "jag är ett monster". Förövrigt så önskar denna lilla herre sig endast gammel mercor i julklapp. Det är verkligen spex från morgon till kväll och igår kom han in till soffan utan tröja och med endast två plåster på bröstvårtorna "jag fick så ont på mina bröst mamma", jag skrattade tills jag halvt dog. Så går det en stund sedan ser jag någonting komma sakta mot mig i hallen, så har han staplat alla mössorna på huvudet och säger "det är så hemskt kallt". Ingen och inget kan få mig att skratta så som honom. 
 
 
"En dag i taget, det räcker.
Vänd dig inte om och sörj det förflutna,
för det är borta.
Och bekymra dig inte om framtiden, 
för den har ännu inte kommit.
Utan lev i nuet,
och gör det så underbart 
att det blir värt att minnas."

tips på smet till håret

Okej. I dagsläget äger jag inte en enda hårprodukt och har väl i princip aldrig använt mig utav några. Shampoo och balsam varierar det mellan, är jag på ica så blir det typ icas, är jag på rusta så blir det kanske fruktis. Har ägt ett riktigt shampoo en gång, det fick jag av mamma julen 08. Så ja, jag har helt enkelt noll koll då det gäller sånt här. Mitt hår är slitet efter alla års färgningar och nu när man fått ut längden så känner jag att jag gärna skulle vilja vårda det, så jag slipper klippa bort hälften igen.
 
Så till den stora frågan. Vad köper man för något? Shampoo, balsam, inpackningar, serum(?).. ja, sånt som får håret att må bra helt enkelt. Något grisbra och som låter än slippa få ångest för priset vore överlägset.
 
Feelunique verkar ha bra priser, någon annan sida ni annars kan rekommendera?

121212 12:12

Annie svarade mitt "helluuuu" på facebook med "12-12-12, 12:12". Huh, say what? Jag fattade ingenting, så plötsligt slog det mig att jag aldrig kommer uppelva ett liknande klockslag igen. Rent spontant kände jag att jag möjligen kunnat planera denna tidpunkt lite bättre och jag hade gärna sett mig själv göra något super spektakulärt, möjligen hoppat fallskärm, jagat ikapp en tornardo, fångat en fisk med bara händerna, slagit en hole-in-one, ropat ut "jag bjuder" i en bar, räddat någons liv, druckit ett årgångsvin, eller förgudsskull pussat min son eller slagit mig ner på min favoritplats bara. Men vad gjorde jag, jo jag satt här och uppdaterade facebook. 
 
Något jag däremot är glad över att jag inte gjorde var att förlova eller gifta mig. För hur speciellt är det egentligen att dela sin speciella dag med resten utav landet och hur jobbigt vore det inte att månaden innan man ska fira årsdagen inse att varenda restaurang i stan redan är fullbokad den dagen. Nej, då är nog morgondagen så jävla mycket mer speciell. Då kommer min älskade vän och hennes goa unge hit. I slutänden så är det ändå de stunderna man minns.

Vissa människor känner regnet, andra blir bara blöta

 
Knappt lycklig kille som blev upplockad utav morbror för att gå till pizzerian och äta lite lunch. Imorgon kommer Jessica och Ebbis hit och vi ska fira lucia här och julbaka med ungarna. Tanken var ju att han skulle på lucia på dagiset, men att sitta och köra dit till kvart över sju för ett litet uppträdande som han knappt varit med och tränat till och vilket skulle tvinga johan att ta bussen till och från jobb, kändes mest bara struligt. Så för att lätta mitt samvete så kör vi lite eget luciafirande hemma här istället. Blir nog minst lika bra! :)

Att sy en soffkudde

Älskar sånna här runda modeller utav soffkuddar. Så hittade jag detta på en av favoritbloggarna 365 saker du kan slöjda. Tydligen ska de vara enkla att göra och snabbt ska det även gå.. antar att det har som förutsättning att man kan få in tråden i nålhuvudet och sedan även veta hur resten fungerar. Men det ska nog gå vägen. Ett måste är att använda sig utav olikfärgade tygbitar. Dessa kuddar är verkligen to die for.
 
Hur ni går tillväga får ni reda på genom att klicka in er här.
 
 
 

Ibland leder fel val oss till rätt plats

Den här dagen har jag verkligen varit effektiv och hela veckans arbete är färdigt. Grabbarna är hemma vilken sekund som helst nu och maten är dukad. Ikväll känner jag på mig att det blir en tidig kväll, hela familjen har varit vaken sedan kvart över fem och ögon och huvud värker efter all pluggning framför datorn.
 
Återupptog även min facebook lite smått idag. Eller ja, startade upp den för ett tag sedan, så jag kunde komma åt alla "köpes/säljes 060 området" då vi letade möbler, så idag tog jag steget att lägga till lite folk och vips så fann man sig själv sitta där och uppdatera allt varannan minut fast man egentligen ger själva fan i vad alla skriver. Sjukt det där. Men tänkte bara ha en max tjugo pers där och bara de man har kontakt med. Går ju ändå inte att få tag i folk via telefonerna nu förtiden, om man inte skriver något förståss. Jag undrar om det ens finns en svarsknapp på de nyare modellerna eller om den ersatts med någonting annat viktigt, typ en snabbknapp till fejjan.
 

Every day is the start of something beautiful

Liten är på dagis, pappan påväg på jobb och här sitter jag i lugnet och avnjuter dagens första kaffekopp med lite musikhjälpen i bakgrunden. Indal börjar sakta att vakna till liv och det är första riktiga vardagen för oss här. Idag ska det göras en labbrapport och nötas plugg till tusen.. men först ska jag justera lite småsaker på bloggdesginen! Godmorgon på er och hoppas ni får en kanon dag. Griskallt ute.
 

Home is a shelter from storms

Tänkte bjuda på lite bilder på lägenheten. Det är en massa småsaker som inte är på plats och inget är uppsatt på väggarna ännu, så ser lite tomt ut, sedan får jag bara med typ halva rummen. Kameran är även helt värdelös, så ni får ta det för vad det är! 
 
Sett från hallen, matrummet mellan köket och vardagsrummet. Ena stolen är i sovrummet :b
En del utav vardagsrummet, balkong till vänster och rummet är ungefär lika stort bakom soffan. Där står det för närvarande bara en hög utav kartonger.
Två delar utav köket. Jag och Nolle har planterat basilika, citronmeliss och oregano i krukorna jag fyndade för 20 kronor.
Säger bara en sak... badkar!
Typ 2/3delar utav altanen, den sträcker sig längst med hela lägenheten.
 
Kommer bilder på vårat sovrum och hela rummen då alla kartonger är borta. Även på Nolles rum, där är det jul iallafall från golv till tak.  I resten av lägenheten har jag  endast tagit fram nån rödpläd och någon stor tomte ståendes på golvet bara. Men tyckte det var huvudsaken att han fick jul på sitt rum! :)

en liten lägesrapport

Ja, här är man effektiv och redan inne i lyan. Den är underbar, ligger på 75 kvadrat och har ett extra matrum, så den känns som en fyra. Den är stor, ljus och i super skick. Badkar, sju meter lång balkong och hel kyl och frys (viktigt!). Här kommer vi nog stormtrivas, plats på balkongen för planteringar och Nolle har redan badat typ tjugo gånger :b
 
Hittade en underbar 3-sits plyschsoffa med två tillhörande fåtöljer på erikshjälpen (tippen) för 400 kr sammanlagt och köksbord med fyra stolar för 400 kr. Önskar jag hade några bilder, men min sugkamera ligger hemma hos Ida och helt ärligt så tror jag att jag lurar hit någon med en riktig telefon och knäpper istället :b
 
Imorgon blir Nolle hemma med mig iallafall och vi ska passa på att julbaka och visa honom lite runt i Indal. Johan ska skotta tak i veckan, så vi blir billösa imorgon. Resten av veckan måste lillen gå på dagis, så han hinner öva lite inför luciatåget på torsdag och jag har massor att plugga. 
 
Nej, nu ska jag glida ner i soffan innan sängen kallar :)

Räds inte förändring, omfamna den

Jag trodde jag aldrig skulle säga det här.. men jag ska bli indalsbo. Kontraktet är skrivet och inflytt sker nästa helg. Lite bittersweet. Tanken var att jag och Noel skulle ta en tvåa där, så johan kunde vara borta längre och jobba utan att vi skulle bli helt insnöade. Sedan kände jag att ett särbo förhållande lockade och jag såg framemot att få bjuda hem johan på en ostbricka till mig. Men nu flyttar vi hela lasset till en 3a istället, även om johan kommer bo på annan ort under den mesta delen utav tiden.
 
Noel pratar inte om annat "måste köpa en mjölk mamma hem till.. vart var det vi skulle bo någonstans nu igen?", sedan är han helt överväldigad av att kunna cykla till ica och att han har en liten lekpark utanför sitt fönster. Lägenheten är jätte fin och har en stor balkong. Nära till extra jobb för mig också. Vi kommer väl sakna pappan en aning, men jag tror vi kommer reda oss bra själva. Jag tror det här kan bli bra och hur dumt ni än tycker att det låter så är det här mitt, där johan får vara hur mycket han vill. Satt så är det, lite alternativt sådär. Sånt gillar vi.
 
Lär väl hamna i någon form utav depressionen då sommaren kommer och jag lär drömma om boda varje natt. Men en dag kanske man återvänder dit. Det är iallafall en dröm.. man får helt enkelt vänta och se vart vindarna blåser.

alla slut är också början på någonting nytt

Inatt vaknade vi alla av en stor smäll och ett skärt barnskrik. Lillen hade rullat ur eller kastat sig i sömnen, från mormors soffa och rätt in i ikeas dödsbord med sylvassa kanter (brukar ju alltid dra in bordet och lägga en kudde för, men inte inatt.. såklart!) Blodet rann och lillhjärtat skrek. Så inatt tillbringade vi lite tid på akuten och lillen fick limma huvudet då det blivit ett hål. Känslan då man satt där och tittade på sitt älskade barn med blodfärgat hår och en darrande läpp värkte sönder i mammahjärtat. Känslan som slog mig då jag insåg att detta bara är början var än värre. Älskade lilla barn, jag ber till gudarna att det ALDRIG någonsin för hända dig någonting ont.  
 
Förövrigt har jag jagat komvux, infokomp och csn i en veckas tid, samt ringt runt till alla och beklagat sen inbetalning för att att allt jämt ska strula. Alla skyller på varandra, men NU så ska alla utbetalningar rulla på iallafall. Tänk om bara något kunde flyta på som det ska. Sällan kämpa i motvind, en meter fram och två tillbaka, sånna där sträckor ni vet, som andra lätt glider förbi än på med en jävla skateboard.
 
Idag har jag iallafall varit iväg och fixat med något som kommer göra en stor förändring i våra liv och imorgon har jag tid för att slutföra det. För om man gör det bästa av varje given situation, så blir resultatet det bästa möjliga.. och det här kommer bli bra! :)
 
Nu ska det pluggas fysik. Klurigt som satan, men intressant.

inred med lastpallar

Det här med lastpallar som inredning är möjligen ingenting nytt, men jag älskar den ruffa och slitna stilen och skulle kunna ha ett återbruk av lastpallar både som bord, soffa, sänggavel och hylla. Bjuder på en massa inspirerande bilder och som ni säkert ser så är det endast fantasin som sätter gränser! :)
 

Lycka multipliceras när den delas

 
Glögg, pepparkakor, en massa prat, skratt och gråt. Haha, som en äkta tjejkväll ska vara! :) Fem vaknade de första barnen, men min goskit sov lugnt till nio snåret, så här är man pigg och ser framemot en kväll hos mamma med Johan, Noel och Robin! :)