två veckor med ricinoljan.. snart!

På lördag är det även två veckor sedan jag startade med ricinoljan (2-3 ggr i veckan) & på söndag kommer jag  ge er en före- & efterbild. Jag tycker det känns mycket längre, tjockare & friskare.. men åt andra sidan så har jag ganska lätt för att inbilla mig om saker & ting. Så det skulle lika gärna kunnat blivit kortare efter min fina, men ack så intensiva slingning igår. (Fick typ slita bort hättan från huvudet, då alla hårstråna hade fastnat i varandra :b) Men som sagt.. upp til bevis på söndag. Bra eller anus? (lite passande & småkul med anus, då det egentligen är ett laxermedel)




time to think


det blir vad man gör det till

Noel är nybadad & trött som man ska vara efter ännu en jobbnatt/morgon/dag med pappan. Tycker det är svinbra att han vill följa med ut. Ju snabbare de kan ta del av verkligheten desto bättre. Självklart ska barn få vara barn, men ser de det som en nöje så är det ju bara bra, så slipper det komma som en överraskning senare i livet att man måste arbeta för att få in pengar. Han har t.ex tjänat hela 28 kr på dessa två dagar & fortsätter han så i en arton år till så (med snitt på två dagar i veckan) så har han fått ihop till en hyfsad bil då han fyller 20.

Tycker det förövrigt är hemskt då de småbarnen på 1,5 år är från sju på morgonen till sex på kvällen på dagiset. Visst man förstår ju att föräldrarna måste arbeta, men någonstans så vill jag tro att de skulle kunna prioritera annorlunda för sina barn. Utan alla lånade pengar & tagna krediter till de perfekta möblerna, de nyaste bilarna, abonnemang på dyra mobiler & övriga onödiga saker skulle åtminstonde en förälder eller till och med båda kunna gå ner till deltid istället. Men man väljer ju själv vad som är viktigast. Jag ser inget värde i alla dessa "fasadprylar", utan lägger hellre dessa pengar på tid med familjen eller möjligen pengar över till längre semestrar. Men nu är det 80-talisterna som är föräldrar & då sätts högsta värdet i materiella ting. Alla är så fruktansvärt beroende om vad alla andra tycker om än. Man ska bo i hus, gärna lite utanför stan, ni vet så barnen får växa upp i en fridfull miljö utan stress. Men vi ska samtidigt ha allt det senaste, träffa tusen andra familjer varje vecka, för att sånt gör man.. man måste umgås  MED ALLA om det så ska bli ens död. Ungen ska inte ha kläder att leka i, utan kläder som är dyra.. sedan får de gärna se bra ut också, men det viktigaste är att märket syns, då spelar det egentligen ingen roll att man blandat trettio färger på samma tröja heller.

Jag köper snyggare kläder på tradera. Sparar pengar & drar en semester istället.


Jordnära & skit nöjd!


det går bra nu

Så var man hemma efter ännu en arbetsdag (vet ni hur länge jag väntat på att få använda den frasen?) Vaken sedan fem, trettio minuters vila på hela dagen & en förkylning som får hela kroppen att värka. Men så jävla skönt iallafall. Fick även heldagar för resten av veckan, så imorgon jobbar jag 7:30-16:00 & fredag 9:15-16:15, vilket var en kanon tid att avsluta veckan med.

Tar ca 40 min ner på morgonen & 30 min hem på eftermiddagen. Har gjort ordning té eller kaffe i en kopp på morgonen för att jag ska ha någon röst då jag kmr fram & för att få vakna till lite extra. Hade helt seriöst inte velat ha en minut kortare bilväg till jobbet, möjligen då man ska hem.. men när har man den tiden bara för sig själv & inte inplanerat till någonting annat, t.ex. plugg, tvätt, matlagning eller andra måste? Händer ju aldrig. Så jävla skönt att veta att jag bara måste sitta den tiden.






snabb resumé

Sitter med slingfärg i håret & ska se lite halv åtta hos mig innan det slutar. Imorgon jobbar jag 7:30 - 16:30, så jävla happy! Ska dra en kopp té nu innan färgen ska sköljas!

Hörs på imorgon ist! :)

godmorgon!

Sitter just nu & dricker té för att lindra halsen lite. Bilen är startad & jag ska väl bara slänga på mig några kläder så är jag färdig. Så jäkla tacksam att man inte arbetar i en klädbutik, vore helt seriöst det värsta jobbet jag skulle kunna tänka mig.

Lillen då? Jo, han drog väl iväg halv fyra inatt för att skotta med sin pappa. Haha, ja jag försökte övertala dem båda att jag kunde skjussa honom till dagis istället. Men icke! Han var fortfarande vaken & satt blixtstilla, hade precis ätit sin macka & skulle lägga sig ned på den lilla vilodelen Johan fixat åt honom. Låter kanske hemskt, men Johan hävdade att det var en pojkdröm, så jag får väl bara låta det gå.

Börjar inte fören halv nio heller, men tänkte börja rulla redan vid halv åtta. Lika bra ifall jag inte hittar direkt, sedan har jag ingen aning om vad jag skulle göra av tiden annars. Nu ska jag klä på mig iaf, sedan blir det lite nyhetsmorgon & bedöva halsen med en kopp till! :)

Hoppas ni alla får en trevlig dag! :)

walk-in hall closet

Sitter med ricinolja i håret & en varm kopp té & drömmer mig bort. Lite den här stilen vill jag ha i våran hall uppe då det är färdigt. Inga synliga skor dock, utan de får stå inne i garderoben, samt endast en liten klädstång med de absoluta favoriterna på. Johan skulle mest troligt smälla av annars. Så får nöja mig med de ljusa rummet, med de små guldiga detaljerna.. & en liknande sittplats!

Visst är det så snyggt att man bara vill slänga in en madrass & bosätta sig?!

glada dagar

Har snart pluggat in hela denna vecka & tänkte köra vidare en timme till innan maten ska lagas. Ska även jobba tisdag & onsdag i sättna. 8:30-17 imorgon, fyfan vad kul! Håller även tummarna att de ska höra av sig från det riktiga jobbet eller vad man ska säga.

Noel ligger helt utslagen i soffan efter att varit & arbetat en heldag med pappan. Han älskar att följa med på alla sandningar & skottningar & sitter för engångskull som ett ljus i flera timmar.

Nu ska jag sätta på lite pärer, ta en kopp kaffe & skriva klart det sista! Känner mig på sånt sjukt bra humör idag & det känns som allt äntligen börjar falla på plats! :)

en dag i sänder

Vaknade upp med en hals fylld av rakblad. Väldigt onödigt då jag inte har tid med att vara sjukt nu, men efter några koppar té framför tvn så blev det genast mycket bättre. Var ner & hämtade posten sedan i fredags & där låg min administration B bok som jag fyndade begagnad för halva priset. Nu ska jag köra igång med kursen med samma namn, alltså administration B. Älskade A kursen & den här lär vara minst lika rolig. Ska försöka plugga in så mycket som möjligt nu, så jag ligger före om det skulle bli jobb nästa vecka.

Även helgen är fullbokad då vi ska upp till min moster & hennes karln i Huli på middag. Grabbarna ska laga mat & vi tjejer ska dricka vin. Perfekt plan! Helgen efter det skulle vi ju som planerat gå ut & käka, men vi ska skjuta fram det ännu längre då det känns som det är så mycket nu iallafall. Helgen efter det är det pubafton i Liden & efter det så ska jag bara ta det lugnt på helgerna & får jag jobbet så kmr det aldrig mer drickas på en lördag. Längtar verkligen efter en normal vardag med arbete & lugna helger med familjen!

Jaja, ska värma på en kopp té & köra igång! Trevlig måndag på er! :)

som det ska vara en söndag

Ligger just nu i soffan & väntar på att chokladmoussen ska stelna till sig. Senare ikväll blir det lite kontoret (som förövrigt sög) & lite wallander. Chips & andra onyttigheter kan säkert oxå slinka ner.

Igår överraskade Johan mig vid halv fem tiden, med fixad barnvakt & planerad utgång. Var inte alls taggad, utan han fick verkligen tjata sönder tills jag gav med mig. Då man väl gör någonting så vill jag hunnit sett framemot det(eftersom det är halva grejen), samt planerat för rena kläder & eventuell hårtvätt, men.. det gick bra ändå! Startade kvällen med en pizza & öl på marmaris, sedan gick vi runt lite, dock ej runt för att träffa folk utan vi höll oss för en gångsskull i bakgrunden. Så jävla skönt att bara få vara för en stund, ingen stress över någonting & bara vi på tumanhand. En kanon kväll kort sagt!

Nu är jag redo för chokladmousse. Imorgon & resten av veckan blir det stenhårt plugg. Förutom tisdag då jag ska vara ledig & in till stan med Annie för att uträtta en massa ärenden, storhandling bl.a. Skönt att åka i lugn & ro för en gång skull utan karlar eller barn.

fyndade även en tröja

Skulle in på hm & köpa en mascara, men det fanns inget erbjudande på min mascara så jag sket i det. Däremot så sprang jag direkt till rea hörnan & hittade en tröja som var nedsatt från 199 kr till halva priset. Som taget tänkte jag som verkligen var i behov av någonting nytt tills den dagen man ska börja arbeta. Då jag sedan kom till kassan så fick jag ett presentkort på 50 kr & därmed kostade tröjan helt plötsligt 49 kr. Som hittat!

Jobbet ringde även igår & sa att de skulle höra av sig till veckan & att jag fortfarande absolut var intressant, det var mer det praktiska som skulle fixas. Det låter ju lovande iaf? Jag tar det som att jobbet är mitt, men håller fortfarande tummarna!


fynd i vardagsrummet

Vardagsrummet efter våran fyndtripp igår. Allt sammanlagt dit kostade 250 kr & förvandlade vardagsrummet till ett helt nytt rum. Annie köpte alla möbler till deras hus, typ..för under tusenlappen! Loppisar & lite fantasi is the shit!




våran fyndtripp

Efter allt missflyt så flöt gårdagen på överraskande bra. Fyndade gardiner till vardagsrummet för 59 kr/paret, en pläd & kudde för 120 kr tillsammans från bauhaus (nedsatt från 379 kr rep 169 kr). Fyndade en pall jag ska klä om för 40 kr & som just nu står i vardagsrummet med en filt över sig. Köpte även två pelagoner & tulpaner för alla hjärtans dag pengarna från mamma. Och det viktigaste av allt, kistan jag fick av Annie.. blev grymt bra & nu ska jag bara sy puffarna för tyget jag hittade på ikea igår, så de kan stå bredvid. Världens grymmaste grabbar hade vi också som inte bara körde oss, utan så även lastade, bar & hade överseende med att vi ville på alla affärer i hela stan.


gammalt blir nytt

Imorgon ska jag & Annie (+ grabbarna inom parantes) dra våran efterlängtade fyndrunda. Blåbergstippens loppis, fyndlagret & lite annat smått vi kommer på. Jag har väl inget jag direkt ska köpa eller behöver, utan följer mest bara med för att jag älskar sånt & har man tur så kanske man hittar sig något fynd. En sak jag ska köpa är iallafall tyg & stoppning så jag kan sy dessa sittpuffar som jag ska ha i vardagsrummet. Så första stoppet blir ikea för att inhandla lite material & en frukost där i form av deras frukostbuffé, som jag nu  längtat efter i ett x antal år.. man ska uppskatta det lilla som sagt! :)

Sedan ska jag inhandla lite nya blommor för slanten jag fick av mamma till det på alla hjärtans dag! :)


fresh handmade cosmetics

Det här är världens underbaraste sida. Även om ni inte tänkt beställa något så bör ni ta er ett kik dit. Var flera år sedan jag la en beställning där nu, men de verkar köra på samma stil fortfarande. Handgjort, fräsch & annorlunda. Klicka på bilden för att komma till deras sida! :)

en liten ny design

Gääääsp! Suttit i tusen timmar med detta nu. Liten vaknade & var jätte ledsen i flera timmar. Han hade inte ont någonstans, men berättade att han drömt om massa saker. Riktigt panikgråt som bara en liten biltur sådär på kvälls/nattkvisten kunde lösa. Hinner inte klart med designen ikväll, utan får göra fin justeringarna imorgon eller något. Måste sova nu. Dödstrött! Godnatt!

positivt

Ba sådär. Skickade precis in den sista uppgiften på företagsekonomi B kursen, nu är den ett minne blott. Har nu en vecka på mig tills nästa kurs startar, men måste hinna med extra kursen jag sökt in där imellan också. Nu ska jag iallafall belöna mig med en kopp kaffe, dra i lite ricin i fransarna & fixa lite bloggdesign en stund! :)

It will hit you back

Det känns som jag ständigt kämpar för att hålla huvudet ovanför ytan, drar i mig några snabba andetag för att åter bli nedtryckt igen. De som aldrig försökt eller ständigt förlitat sig på att alla andra ska lösa deras problem, ligger & flyter runt på små uppblåsbara madrasser ovanför mig & så fort jag tar sats för att komma ovanför ytan, så är deras jävla madrasser i vägen & trycker energilöst ner mig igen. Lite så.

Nu ska jag fortsätta kämpa vidare med pluggningen & hålla tummarna för att jobbet ringer & ger lite glada besked.


kissy jeans

Ja? eller nej? nej eller ja? kanske, förmodligen eller inte alls. Nu får de gärna ringa om jobbet så jag kan planera vidare det kommande året. Börjar ju isf på måndag eller senast nästa måndag. Skulle verkligen behöva ett par jeans isf. Älskar dr denim "kissy" jeansen, priset på 399 kr (349 kr?) är kanon, sedan är de så stretchiga så att det känns som man glider runt i mjukisar. Synd bara att de spricker så lätt. Jag går & drar upp dem hela tiden så två av mina tre par har spruckit mellan benen. Sedan har jag bara jeans sedan innan graviditeten i stl.. typ 25, som är så pass låga att jag nästan skäms för att ens burit dem. Får jag i huvudtaget på mig dem så trycker det ut allt fläsk enda från låren till magen & bildar en stor klump vid midjan. Det funkar ju med en stor tröja över, men hur snygg känner man sig & hur hälsosamt vore det att bara dela av kroppens blodomlopp sådär på mitten?


i love body-butter

Var in en sväng på rusta igår för att kolla tapeter även där (de billiga såg ut som skit & de snygga kostade lika mycket som på de övriga ställena). Fick iallafall med mig denna body-butter som doftar helt sjukt gott. Fanns även med dofterna mango & kokos. Skulle helst av allt velat köpa allihopa, men ni vet många bäckar små osv. Smörjde iallafall in mig imorse med denna & jag doftar fortfarande jordgubb & milkshake.. yummi!

inredningsdrömmar

Hade jag haft en femhundring att endast lägga på mig själv varje månad, så hade den gått till inredning direkt. Ibland är jag sugen att bara klicka i "lån" då man ska söka studiebidrag, för att efter några veckor få några tusenlappar extra på kontot. Men tack och lov har jag hela tiden lyckats stått emot, även om jag varit nära somliga månader.

Så fort jag får in min första lön så ska jag passa på att unna mig lite saker, inga märkvärdiga ting, men en bra ansiktskräm, en riktig inpackning & små saker till vardagsrummet. Ungefär den här stilen vill jag ha, eller ungefär.. egentligen helt exakt. Ska plocka bort alla saker jag köpt bara för att de varit billiga & för att fylla upp, samt allt man fått & som egentligen inte alls är min stil. Jag vill tro att man aldrig blir riktigt nöjd, men om ett år ska jag iallafall kommit närmare mitt (eller ja, vårt :b) drömhem!

På lördag ska jag & Annie till blåbergstippens loppis & med lite tur kanske man får med sig något fint & billigt hem! Puffar vill jag ha också... sedan kistan som jag fått av Annie (om hon inte ångrat sig?) som vardagsrumsbord. Blir en riktig fynd sväng, med ett flertal andra små stopp efter vägen! :)

hembakade wienersemlor


Den här dagen avslutade jag med att baka lite wienersemlor, som vanliga semlor kan man säga.. förutom att de är goda.. sjukt goda! Tog med oss en hög & bjöd Noels gammelmormor på lite fika sådär på kvällskvisten! :) Nu sitter jag med ricinolja i håret & imorgon blir det fullt ös medvetslös då det gäller pluggning! Sedan blev det faktiskt sex semlor kvar, satt kan hända att det slinker i någon imorgon under fettisdagen också. Som jag förövrigt  alltid kallat & trott hetat fettis-dagen.. trodde det hade något att göra med all grädde folk slukade i sig. Så fel jag haft & så sorgligt om någon någongång tagit illa vid sig..


early morning

Bland det bästa med att sova hos mormor är frukosten. Hemma har vi sällan mer än ett pålägg & världens tråkigaste vardagsfrukost, så här passar vi alltid på att duka upp till en riktig söndagsfrukost.. oavsett dag. Noel slog på stort & ville ha ost på leverpastejen. Klart man passar på! "Juste, fyfan.. Noel glömde" sa han sedan då han kom på att han inte tagit någon gurka på mackan.



full fart framåt

Idag har varit en sjukt lång dag. Vi har varit på Alnöbadet tillsammans med Robin & Casper, sedan blev det en sväng på bahaus för att fördriva lite tid & kika på tapeter & golv. Inget som ska köpas in direkt, men kul att få lite inspiration till kommande projekt. Sedan blev vi bjudna på gomiddag hos Robin, Elin & Casper. Kom precis därifrån nu & sitter hemma hos mamma, medan Johan är ute på jobb. Apropå jobb så hoppas jag de ringer redan imorgon & ger besked. Så spännande att jag snart smäller av!

Nej, tvätta rent ansiktet & dra på lite ricinolja på fransarna. Sedan blir det lite kvällsplanering & plugg! :)

1 års kalas

Idag har vi varit på födelsedagskalas hos Noels bästa kompis Antons, lillasyter Amanda. Tårta, bullar, presentöppning, surr & lek. Precis som ett 1års kalas ska vara!




ricinolja i håret

Har gjort som så många andra & gett mig på att testa ricinolja i håret. Det ska tydligen vara helt sjuka resultat & håret ska växa som ogräs! Sitter just nu med oljan i håret & kommer att lägga ut en efter bild om två veckor! :)

Ricinoljan finns på apoteket & kostar ca 50 pix. Är egentligen ett laxeringsmedel & det vore intressant att få veta hur de egentligen kom på att man skulle använda det i håret?

Update;
Oljan ska tydligen fungera kanon som fransnäring också, satt jag smetade på ett lager där med. Tätare ögonbryn ska det tydligen också ge. Fungerar detta så måste det vara guds gåva till människan (den fattiga, men ack så ytliga människan).


Efter 1 månads användning. 2 ggr i veckan. källa!


life is hard







svälj mig hel

Intervjun gick kanon & nu är det bara invänta ett besked. Jag önskar mig själv detta så mycket att jag snart går i bitar & det är inte bara det att jag är så sjukt värd detta, utan jag skulle så även vara grym på det. Kommer bli en liten utmaning, men sånt gillar vi. En egen riktig inkomst också, to good to be true, en sån fick jag senast.. Hmm.. augusi 09. Haha, ja.

Fyller 23 gör jag i sommar också, vad hände med alla dessa år? Då jag & mamma gick på casino för några månader sedan så fick jag ett sånt där panik-hugg i magen då jag läste "Åldersgräns 20 år". "NEJ, men vafan jag trodde det var 18, finns inte en chans att jag kommer in.. aja, lika bra att vända om & gå hem då (typ)" .. "Carro, du är 22. det är nog lugnt". Räknade lite & konstaterade rääätt snabbt (med fingrarna i ca tio minuter) att mitt barn hade fyllt två år & att det fanns en liten chans (även om den inte var fullt pålitlig) att detta skulle kunna stämma. Resten av kvällen försökte jag tappert "fånga varje ögonblick" & "njuta varje minut", allt för att kompensera upp den tid jag missat. Det hela resulterade i ännu en bortkastad söndag på ett fuktigt badrumsgolv. Men hey, jag har varit med om värre.. man är ju ändå 23 (snart). Been there done that, liksom!


Just nu är jag & Nolle nere i stan iallafall. Tog.. för att citera min son "mammas stålräjser saab" & dundrade ner lite lätt ikväll. Har inga som helst planer mer än att vi ska fika en lååång & lugn frukost tillsammans imorgon bitti. Nu ska jag krypa ner bredvid min son & snusa sönder honom. Godnatt!

om allt & ingenting

Startade dagen med en sovmorgon till strax efter nio. Var väldigt välbehövligt, då jag känner mig helt borta i huvudet. Måste väl försöka göra mig färdig för intervjun i eftermiddag också, var bara en snabb intervju med den person som isf (förhoppningsvis?) ska anställa mig. Snälla gode gud, ge mig jobbet. Känner verkligen hur jag skulle behöva få vara lite självständig nu & få in lite extra utöver detta studiebidrag på tretusen. Skulle älska att få lämna av Noel på dagis för att fortsätta åka några mil ensam i bilen, med lite radio & förhoppningsvis inte för hemsk snöstorm. Få jobba en dag & sedan rulla hem igen för att göra middag. För att sedan ha helgen ledig & uppskatta den.

Sedan kan jag inte göra annat än att hata mig själv. Förstår helt seriöst inte varför jag envisats med att studera på 200% nu, hade jag bara nöjt mig med det som var, så hade jag pluggat in alla kurser fram till i början av mars & då enbart kunnat fokusera på jobbet. Men icke.. göra det så svårt för sig som bara möjligt tycker jag bara är roligt. Jag måste vara min egen största fiende.



ljust & blommigt

Igår kväll så tog jag mig tiden som egentligen inte alls fanns & gjorde en make over i köket. Tycker faktiskt det är vår nu, typ. Så jag slängde in lite ljusare & blommigare färger. Nu blir det lite kaffe & en massa plugg! : )

word!


alla dessa dagar

Jaha, då var det tydligen alla hjärtans dag idag? Har aldrig förstått mig på den dagen, tycker man om någon så bör man visa det spontant & för att man känner för det & inte för att en dag i almanackan säger det. Men allt handlar som vanligt om att några köpemän vill tjäna pengar & jag anklagar dem inte för det. Det är ju inte de som är dumma, det är ju faktiskt vi. Samtidigt kan jag förstå att man har en dag per år som man har inbokat till bara varandra, (det kan faktiskt behövas om man någonsin ska få den då man har familj). Så för att ändå markera att jag inte är en del av denna köpe-propaganda.. MEN ändå låta oss ta tiden för varandra, så går vi ut & käkar om två helger istället.

Kanske vi lyxar till det med lite chips & godis ikväll.. ja mena, det är ju ändå alla hjärtans dag. Och alla chanser till att fira bör utnyttjas, även om det bara handlar om onyttigheter till en tråkig film.

update;
Hörde från jobbet nu & de ville att jag skulle komma in för en intervju igen på torsdag. Bara fortsätta hålla tummarna om allt då! : )



Att bygga flera liv till ett

Sitter fortfarande med pyjamasen på. Går på full dos alvedon & ipren, då visdomstanden nästintill dödar mig av smärta. Får magkatarr & illamående av tabletterna & så har allt gått runt idag. Har fått en hel del plugg gjort iallafall & en klarhet i alla uppgifter. Tänkte göra om köket ikväll, byta gardiner & möblera om alla saker mellan rummen, men jag blev istället liggandes i soffan & tänkte förflytta mig dit någon timme till innan sängen kallar.

Önskar bara att jag kunde få lite klarhet i hur det blir med jobbet & allt. Känner på mig att sommaren kmr innebära kaos här hemma om både jag & johan ska arbeta heltid i stan. Förstår inte riktigt var vi ska få in Noel i bilden, dagis 6-18 är väl knappast ett alternativ hela sommaren. Ibland önskar man bara att man kunde klona sig, eller möjligen ha fler släktningar boendes i ens närhet. Alltid tusen tankar & planeringar i full gång. Men allt löser sig tillslut iallafall, det gör det ju alltid?

Ska ta med mig mitt kollegieblock, en penna & en kopp thé, för att fortsätta klura vidare under en filt i soffan.


Du har alltid ett val!

Tamtitam. Så var det måndag igen & man var tillbaka till verkligheten. Den verklighet som består av så mycket mer än jag egentligen alls har tid med. Har suttit hela dagen & försökt pluggat, men det är nästintill omöjligt utan bok. Som med varje kurs så blir jag arg på mig själv som snålat ner på studiematerial, men det brukar ju i regel gå vägen ändå.. även om allt tar tio gånger så lång tid.

Jag tror man förövrigt måste lära sig att skilja på måsten & vilja, för att inse att det man väljer egentligen har att göra med prioriteringar. Klart man inte har tid att göra allt man vill göra, för det är så väldigt mycket & varken solningen eller en make over i köket är ett måste. Jag ska dela upp alla dessa "måsten" till två listor istället, en för måsten & en för vilja. Bara tanken att jag själv kan välja kommer dämpa min stress & helt plötligt fanns det knappt några måsten kvar. För jag "måste" varken städa eller plugga just nu eller ikväll, egentligen. Jag måste inte söka jobb, jag måste inte jobba. Men jag gör det för att få mat, för att få värme, för att få leva. Vi pluggar, arbetar & sliter för att tillslut få kunna leva. När börjar egentligen livet? Är det inte det som händer just nu & i varje sekund?

Just nu är det så mycket. Jag måste plugga, förbereda för att börja arbeta, renovera hemma, ringa tusen samtal & fixa lika många ärenden. Träffa kompisar man tappat bort & försöka få familjelivet att gå ihop, gällande kärlek, lek, städning, rutiner & allt vad det innebär. Det är så mycket man måste göra & tillslut fastnar jag i allt & vill bara leva.

Ibland så vill jag bara trycka på pausknappen & sätta mig ner i några dagars tystnad. Skrika stopp & att jag inte har tid med allt just nu. Men man måste, för det finns faktiskt saker som man måste göra om allt ska gå runt. Även om varken städningen, renoveringen, toppbetyg eller tid över för vänner är & familj är ett måste, så blir de ändå det. Det är istället en vilja för att leva & känna någon slags livskvalité. I det stora hela så är det ändå det som är det viktigaste & det som utgör grunden för att vi ska orka med de riktiga måstena.

Kasta ut datorn & tvn är det första jag ska göra då jag är färdig med studierna. Jag ska minimera alla måsten & fokusera på att hinna med fler viljor istället. Att ta steget att leva i mer enkelhet ger ett liv med högre livskvalité & genom att vägra de senaste prylarna få ett friare liv. Jag tror jag skulle bli förvånad över hur mycket tid jag egentligen alltid haft, det har bara kommit så många "måsten" i vägen. Sånna måsten som inte tillför något värde alls i mitt liv. Ibland måste man faktiskt stanna upp, för att minnas var man är påväg.

renoveringstankar

Tänkte egentligen vänta med bilder på hallen uppe tills allt är färdigt, men det kan ju lika gärna ta ett år till, då allt kostar pengar & tar sin tid.. så jag bjuder er på kaoset iallafall & mina tankar kring renoveringen! Det ska vara ljust & öppet, med speglar, växter & de två garderoberna där ska fräschas till & bli mina. En 2-sits divan som man kan sitta i & ta ett glas vin undertiden man gör sig färdig på helgen. Lite dom tankarna!

Johan är i fullgång med planeringen för rummet mellan köket & vardagsrummet nere som ska bli en matsal/whiskyrum. Det kommer gå i mörka toner, skönt att bryta av det ljusa lite.

Ge mig jobbet nu så vi kan köra igång på riktigt!!!


friday morning

 

Här har det fikats, städats & hämtats ved. Nu väntar jag på att brasan ska ta sig & Noel har suttit & haft ett litet morgonsamtal med Casper. De kan prata i timmar om ingenting. Haha.

Johan jobbar sedan tidigt, men slutar väl om någon timme. Senare ska vi väl ner till Annie & Micke en sväng också, så jäkla kul att klura & planera hur allt ska bli, även fast det inte är jag som ska bo där :b

Ikväll ska vi nog fortsätta att fixa på övervåningen & imorgon efter badet vill jag åka & kika på lite tapeter för skoj skull! Det var väl det. Pluggfri dag idag! :)

ett paket från hm

Drog ett litet kafferep hos Annie efter hämtningen av Noel. För vårat h&m paket hade ju kommit. Allt var perfekt, men överdelen måste verkligen dras åt till max för att den inte ska sitta löst. Har varken världens största bröst eller överkropp, måste i regel alltid beställa i en mindre storlek upptill än nertill. Sug. Annars kanon!

Hörde även från de jobbet jag sökt här på eftermiddagen, de hade skjutit upp allt 1-2 veckor & jag skulle få komma på ett möte under nästa vecka. Det måste väl ändå vara positivt?

Nu ska jag upp & fixa i sovrummet & hallen. Har städat, bytt gardiner & sängkläder idag. Nu ska det sorteras, vikas & flyttas kläder. Jag & Annie körde lite klädbytar iallafall förrförra lördagen, eftersom det är fullt upp nu tre helger framöver. Jag hittade faktiskt sjukt mycket fint & nu vill jag bara ha ett jobb så jag får användning för allt, vilket jag inte får här hemma på dagarna :b


spakväll deluxe

Drog en liten spakväll ikväll. Så nu luktar jag gott, har silkeslen hy & nyfärgade ögonbryn. Winwin. Ska införa denna process som ett obligatoriskt veckogöra. Torsdagar blir bra. Alltid fresh innan helgen! Bjuder på lite osminkade & sönderpeelade bilder. Nu ska jag hoppa i säng. Mycket att göra imorgon! :)


Abisko till Nikkaluokta

Fjällvandring kanske är det mest avkopplande & roligaste man kan göra. Har precis suttit & peppat upp Johan för en sju dagars tripp i år eller nästa år. Kommer bli great! Följ gärna med ni med. En liten öl i ena handen & en karta i den andra. Eller så bara två öl. Ja, man bestämmer ju helt själv.


peace

Jag önskar jag levde i ett bongotrummeland. Där skulle vi alla sitta tillsammans i en ring på den gröna gräsmattan, lagomt lulliga i solen & spela på bongotrummor. Plötsligt skulle någon ställa sig i mitten & dra en avslappnad dans samtidigt som håret slängdes fritt i luften. Ibland skulle jag bara slappna av lite extra & låta mig falla mot marken, där skulle jag sedan ligga kvar i gräset & stirra upp mot en klarblå himmel & låta det största problemet vara svaret på frågan "vad gör alla andra människor med deras liv just nu?"

Under mitt tvåtusentolv, ska jag satsa på ett mer bongolikt liv. Är ni med mig? klart ni är. Vi är ju kompisar. Det är alla i bongotrummelandet.

från det ena till det andra

Inte en liten ringning hördes ens idag, åtminstonde inte från de jag ville skulle ringa. Så sitter fortfarande här  frågandes, de skulle höra av sig i mitten av veckan & det är ju precis idag? skumt. Tjänsten börjar på måndag, känner nästan att jag skulle fått veta nu, så jag kan planera vidare mitt kommande liv. Man skulle haft C-körkort eller truckkort. Köra budbil, arbeta på lager.. eller köra glassbil. Postbil kan jag köra ändå. Lär vara bästa jobben!

Har precis kommit hem från en solning iallafall, så jäkla skönt. En dusch på det här senare så är man redo för allt.  Fick iallafall tillbaka ett fett mvg idag. Tack å tack. Det behövdes. Kan tillägga att min underbara morgon urartade till en.. inte så underbar dag! Som det kan gå. Nu är jag glad igen. Undrar om det är ett bra eller dåligt tecken att de inte ringt? jag har vridit & vändit sönder på allt för längesen. Ska ta en iskall trefemma & lite wickningschips nu. 


en onsdag förmiddag

Solen lyser sådär lätt & perfekt in genom köksfönstret. På köksbordet jag sitter vid med en liten kaffekopp på min vänstra sida & skriver om ledarskap, etik & moral. Emellanåt så stannar jag upp i pluggandet, lutar mig bakåt & lyssnar lite på p4. De pratar om förkylningar. Det är en bra morgon & jag håller tummarna för att det där efterlängtade samtalet ska komma idag & göra mig ännu gladare.

Liten är på dagis & Johan på jobb. Innan hämtning tänkte vi ta en sväng ner till 50-tals kåken igen. För de som inte vet så ligger den på typ halva sträckan till dagis, så det är perfekt för ett litet kaffestopp & uppladdning av ny energi där.

Jag längtar till påsken!

renoveringar och kafferep

Ikväll blev det leverbiffar till middag. Riktigt jävla gott & husmanskost då det är som allra bäst. Johan har rivit & fixat en massa uppe i våran hall idag. Kommer bli grymt & jag ser fram emot att hjälpa honom i helgen, med en lagomt kall öl i handen & lite guld på radion. Skulle föralltid kunna leva under renovering. Apropå renovering så har jag suttit i flera timmar idag & druckit kaffe i Annies 50-tals kök. Sån jävla avslappnad & varm känsla. Jag önskar att de aldrig renoverar om, så vi kunde sitta vid det mörka köksbordet, på de udda stolarna, stirrandes ut genom fönstret & på den gröna spisen, med radion på lite dovt, sju sorters kakor på bordet & en liten kaffekopp i handen.. för all framtid!

Det är terapi för själen det & jag tror jag drar en sväng dit imorgon med & drar i mig en dos 50-tal innan kvällningen. Först plugg. Sedan boooorde jag få reda på om jag får jobbet eller inte. GAH!

ljusblåa dagar

Jag är så jävla glad idag.
Känns som jag hoppar & studsar runt överallt. Har fått en massa plugg gjort igår & idag, så tänkte rulla ner till Annie som är i deras hus snart, för att hjälpa henne riva runt & klura ut vad det ska bli av allt. Älskar sånt! Haha.

Sedan borde det komma in ett glatt eller ej så glatt telefonsamtal under dagen eller morgondagen. Men vilket som helst blir bra, har ju faktiskt så jag kan plugga heltid under sommaren iallafall, även om det hade suttit liiite bättre med ett arbete. Är ju flera månader kvar iallafall, så det är ju inte kört bara för att detta inte skulle gå vägen!

Till helgen blir det bad med Noels farmor, alla kusiner & familjer. Nästa helg är det ljusparty & helgen efter det ska jag & Johan gå ut & käka på en riktig restaurang med trerätters som vi planerat sedan vi blev tillsammans, men aldrig blivit av. Har aldrig längat efter någonting så mycket som det, helt seriöst. Lyx!

Håller tummarna för att jag ska kunna hålla denna låga uppe några dagar nu och inte glida ner i en svacka, som är alldeles för lätt hänt för lilla mig! :b (Tror helt seriöst jag lider av borderline-light.) Hoppas inte min blivande arbetsgivare läser detta?  Men jag har faktiskt försökt googlat mig fram till min blogg med hjälp av informationen de har, utan resultat. Tror det är en stor fördel att jag inte har ett facebook konto också & det säger nog rätt mycket positivt om en person att man inte ens är del av den cirkusen. Så skulle jag se på saken iallafall!

Jaja.. På med ica maxi uggsen & en jacka på understället, så är jag redo för att gå lös i Annie & Mickes 50-tals kåk!

Noel "picasso" Lidin

Idag kom hjärtat hem stolt som en tupp, vilket var väl förståligt då han på sin ringa ålder hade knåpat ihop ett konstverk som skulle få självaste Salvador Dali (kan ha googlat på känd konstnär) att jämföras med ett vanligt barn på hans avdelning.

Har funderat lite på hur vi ska gå vidare med detta. Alternativen har varit att spärra in honom på vinden med endast ett block & massa färger, eller att skicka honom på konstkollo i sommar. Men hur vi än vridit & vändit på det så har vi alltid kommit fram till att det bästa nog vore att låta honom fortsätta att leva som vanligt & helt enkelt bara vara lite bättre & lite smartare än alla de andra ungarna på dagis.

funnet i brevlådan

Idag låg mitt paket från buzzador i brevlådan. Så nu ska jag testa det här intensivbalsamet från dove i några veckor, så uppdaterar jag er vidare om hur det fungerade! Ska även dela ut lite småflaskor till nära & kära! :)



typiskt för Lidenområdet

  • Många äldre gifta par med utflugna barn
  • Främst villor byggda före 1950
  • Ovanligt många jobbar med jord/skog/fiske
  • Intressen: jakt, sportfiske & meka med bilar
  • Lägger pengar på postorder, biltillbehör & tobaksprodukter
  • Sportbilar, småbilar ovanliga
  • TV-tittande: trav & motor 


    Livsstilsbeskrivningen belyser de karaktärsdrag som är typiska för personer i området och behöver därför inte passa in på samtliga personer. Syftet är att lyfta fram utmärkande stereotypa drag hos personer i ett visst område där de är mer vanligt förekommande än i andra delar av Sverige i allmänhet.

    Källa: Experian AB



  • ett "tyck synd om mig" inlägg.

    Jag älskar att jag suttit & sagt att jag aldrig varit hemma från arbetet för att jag varit sjuk och i princip inte varit sjuk de senaste fem åren. För att i skrivandets stund drabbats av någon elakartad kombination av förkylning, svidande ögon, bultande huvud, tandvärk, ledvärk & nackspärr, samt en liten släng av mensvärk & illamående. Bara sådär. Nacken är värst!

    Att jag sedan ska tillbringa de kommande fem timmarna vid datorn gör knappast saken bättre. Men det ska gå, de måste det göra. Kaffet smakar inte ens & att läsa företagsekonomi utan bok är svårt. Och de kommande kurserna kommer bli lika jävliga, då boken till organisation & ledarskaps kursen som startar idag gick lös på en sådär 600 spänn, för en treveckors kurs. Jag har väldigt svårt att se hur den kostnaden någonsin skulle göra sig lönsam. Så jag sket i den med. Inte bokstavligt?! Uthyrning av kurslitteratur vore ett vinnande koncept och jag kan givmilt överlåta denna affärsidé till den som startar upp detta omgående.

    Varför sitter jag & skriver det här ens?! då jag egentligen inte ens orkar skriva på det jag borde göra. Haha, ibland skrämmer jag även mig själv. Tillbaka till budgeteringen. Hurrey!

    tusen bollar i luften

    Nu är vi hemma igen. Har varit ett jäkla rännande, men det blir lätt så då Johan jobbar bitvis i stan & jag haft tusen ärenden, med betyg, intyg & intervjuer. Den här veckan ska jag under dygnets alla timmar ägna till pluggningen, samt hålla tummarna att jag får ett glatt besked här i mitten av veckan. Det glada beskedet som skulle innebära jobb i minst 1 år, samt heltid i sommar. Alltså ett drömbesked, då jag verkligen vill & behöver heltid i sommar. Man är ju alltid van att arbeta under somrarna & alla andra man känner gör ju det. Sedan har man ju fortfarande helgerna med familj & vänner. Skulle bli kanon!

    Liten är på dagis & här eldas det för fullt. Nu blir det lite fika & plugg!

    tävling hos mansondust


    Tävla här ni med!


    myslördag

    Imorse klev jag & Noel upp efter att ha legat & gruvat oss i sängen länge. Det var verkligen iskallt i kåken, så vi kutade ner & drog på oss en varsin morgonrock, sedan blev det eldning i vedspisen för fulla muggar. Städade nedervåningen, dammsög & dammade mattor, sedan gjorde vi iordning lite frukost & väckte pappan i huset strax efter elva. Fikade en enkel helgsfrukost & sedan blev det lite mys innan vi rullade ner över stan. (Släktmiddagen blev inställd)

    Lika bra att passa på att vara på plats då Johan mest troligt ska jobba imorgon, sedan ska mamma få klippa mig. Ikväll blir det melodifestivalen, några öl & lite gotta. Ska verkligen njuta fullt ut ikväll, för skulle jag få jobbet (får veta i mitten av nästa vecka) så kommer det bli fullt upp med både jobb & plugg. Så har jag inte tid för mig själv nu, så lär jag inte ha det senare heller. Men det kommer bli kanon, gillar att hålla ett högt tempo & sedan kan man njuta fullt ut de dagar man är ledig istället. Kommer även hinna träffa kompisar i stan mer, då man lätt hinner med en snabbkaffe efter jobbet, vilket man annars inte har tid att göra en vanlig vardag.

    Aja, tror vi ska lyxa till det & dela på en pizza snart. Sedan sprätter vi nog en öl! Trevlig helg!

    älskade lilla du



    Efter maten så fick det bli en liten snabb fredagsmysning eftersom klockan var nästan sju då middagen var klar. Noel fick välja tre godisar till sin lördagsgodisskål & då han var på slutet på godisen (som är kletig, hal & inte går att bita av) så lägger han ifrån sig den & säger "inte äta, farligt, sätta halsen. Noel ledsen då". Han har blivit så medveten om allt, pratar konstant & är så förstående. Känns som jag funnit en ny vän. Han är så intelligent, typ. Haha. Känns lite som i solsidan då Alex & Anna är på ultraljudet. Ni vet då han får för sig att sköterskorna säger "Perfekt skallform, otroligt intelligent och vacker, troligtvis det smartaste barn sköterskan någonsin sett. Ja, troligtvis det smartaste barnet någon på hela avdelningen sett". (Jag saknar solsidan. Skulle det komma en säsong tre?)

    Efter tandborstning så sjöng jag "sånt är livet" för honom i sängen & sedan somnade han direkt. Då man sjunger biten "så mycket falskhet bor det här" & han ligger där så liten & oskyldig & tittar än djupt in i ögonen, så blir man sådär lätt tårögd. Lilla vännen, så mycket du har framför dig. Jag önskar han alltid vore liten & att livet aldrig skulle behöva bli mer komplicerat än vad det är just nu. Hur ska man i huvudtaget kunna bli någonting annat än en hönsmamma?


    blandtallrik till middag

    Blev som sagt sent hem idag & vi hade inte planerat någon middag. Jag var sugen på tacos, Johan på kyckling & Noel på chips. Så vi drog helt enkelt ihop en blandtallrik av allt. Inte varje dag man får äta chips till maten, men är det fredag så är det & det fick bli istället för nachos. Tro det eller ej, men det var kycklingen & bananerna som var mest intressanta. Chipsen förblev orörda.



    minus celsius



    Fyfan. Idag är det kallt, på gränsen till att man ens orkade sig ut. Hur som helst så tog vi tjuren vid hornen & kutade ut till bilen för att åka ner till stan. Johan hade jobbat hela natten & ville sova, samtidigt som jag skulle på intervju & han skulle bli tvungen att vara med Noel. Så vi rullade ner till min mamma, han la sig på soffan & sov, medans jag gjorde mig iordning. Blev en snabb intervju & sedan blev det lite mer jobb för Johan. Undertiden köpte jag & Noel med oss lite bullar & passade på att hälsa på Jessica. Sedan blev det lite småhandling på willys & innan vi var hemma var klockan sent.

    Ja, det var väl våran dag i korthet! Imorgon blir det lite släktmiddag hos grannarna. Det ser vi framemot! :)


    dark to light hair

    Det var flera år sedan jag var hos frissan sist. Mest för att jag tycker det är onödigt, då man gör allt minst lika bra hemma (då min mama klipper & jag annars bara färgar eller slingar). Har länge velat gjort någonting nytt med håret & jag skulle verkligen vilja ha det som på dessa bilder. En mörk botten med solblekta toppar. Så jäkla snyggt. Detta känns dock lite överkurs att göra hemma, samtidigt som det förmodligen skulle kosta mer än det smakar hos frissan. I-lands problem kan tyckas, men jag kan verkligen inte släppa detta. Någon som kan ge några tips på hur man lättast lyckas med detta hemma? Helst ikväll.


    yesstyle.com

    Världens underbaraste kläder för sagolika priser hittar ni hos yesstyle. Sitter & drömmer mig bort & önskar jag kunde slänga in en beställning direkt. Men då man börjar gå i tankarna "när ska jag använda den här?" eller "behöver jag den verkligen?" så slutade det på noll iallafall. Tänkte knåpa ihop en liten beställning närmare sommaren istället! Ta er ett kik iallafall, ni lär inte bli besvikna! :)



    gårdagens middag


    If you can't be the poet.. be the poem



    ljusparty hos mig!

    Lördagen den 18 februari kl 19 är alla som känner för det välkommen på ljusparty här hemma. Tänkte att det enklaste sättet att nå så många som möjligt vore här & ju fler som kommer desto roligare blir det. Även om ni inte har tänkt att köpa någonting så är ni hemskt välkomna på ett glas vin, en massa surr & lite gott iallafall! :)

    Vore bra om ni kontakta mig senast söndag den 12:e, om ni kommer! Ni som har numret hör av er där, ni andra kan lämna en kommentar här eller skicka ett mail till [email protected]. Alternativt hälsa med någon jag känner.. ja ni fattar, bara det kommer fram! ;)

    Då ses vi då! :)



    döda dagar

    Här inne har det visst ekat tomt några dagar. Kan varit för att jag legat helt utslagen med någon dödlig kombination av bakfylla & magkatarr. Bad till gudarna att allt skulle lagt sig tills intervjun på tisdag, men mådde fortfarande jätte illa & hade magkatarr (brukar bli illamående då jag har magkatarr). Intervjun kom jag ju självfallet på iallafall & den kändes väldigt bra, men det är ju som alltid hård konkurrans, så nu är det bara att hålla tummarna & avvakta tills nästa vecka då rekryteringen ska vara färdig. Veckan efter det kör det igång för den lycklige.. vinnaren?! Känns lite som en kombination av tävling & lotto.

    Mår fortfarande inte ens bra idag, fortfarande magkatarr & känner mig allmänt döende. Illamående, inge matglad & trött. Men måste köra igång med pluggningen iallafall. Känns som om min syn håller på att försvinna också, ögonen svider.

    Har lite samtal att ringa också & imorgon måste jag in till stan & hämta ut betygen från gymnasiet som jag inte hann få tag på igår & lämna in på företaget jag sökt arbetet på. Äh, lite thé & kaffe på det här så ska det nog gå bra! :)