saturday is the day of the week following friday

Blev körning för Johan igen inatt, så jag & Noel var ensamma hemma hela morgonen. Blev lätt rastlösa efter ett tag, så vi bestämde oss för att ta snowracingen upp till Fia, Ida & Jonas för att fördriva lite tid. Blev kvar där i några timmar & då Johan kom hem nyss så bjöd vi ner dem på våran succé soppa ;b

Ikväll kommer Annie & Micke hit. Annie ska bjuda oss på thaimat & sedan blir det väl någon öl. Kanske kan lura i dem att spela sällskapsspel också?!


hembakade ballerinakakor


Jag har bakat mina absoluta favorit kakor ikväll. Ballerinakakor. Har dock inte provsmakat än, men lär vara grisgoda!


att glida i myskläder

Tröjan från tradera kom med posten i förrgår. Verkligen lika perfekt som jag hade förväntat mig. Helt underbar att glida runt i hemma, hos grannarna, på krogen, på birsta eller på ett blivande jobb. Tillsammans med ett par fleecebyxor & ett par tjocksockar gör den sig bäst! Även om den kommer sitta som ett smäck till ett par svarta jeans & ett svartlinne om man ska på partaj. Älskar annars bara myskläder, man är inte alls lika lättretlig som i ett par jeans & de största problemet är hur jag smidigast ska glida in till nästa rum med mina halkiga tjocksockar.

Nu myser jag vidare i köket med lite sprakande vedspis i bakgrunden & med lite kaffe & konjak vi fick låna av grannarna. Det tackar vi för! :)

Sitter & intervjuar mig själv också, Haha. Längtar så jäkla mycket. Älskar att gå på intervjuer, man känner sig så vuxen, även fast jag var typ 17 då jag senast var på en :b Vill inte avslöja för mycket vad det är för arbete, men helt klart en av favoriterna jag sökt & inom det området jag studerat. Återkommer med det så fort allt är färdigt, oavsett resultat! : )

up and downs

Bajs. Fick en tid för ett möte kl 14 & det hade mest troligt betytt jobb, då kunden själv var intresserad & de ringde med sådan kort varsel. Men var låg arbetsplatsen? Jo, matfors. Något som inte framgått på varken platsbanken eller vid senare telefonsamtal. Matfors skulle för er som inte vet, innebära typ 20 mils bilkörning per dag. Jag drar gränsen vid typ 16.

Så det är bara att söka vidare & på måndag ska jag ringa alla de femton jobben jag sökt & fråga respektive hur rekryteringen gått & berätta att jag är väldigt intresserad. Vilket jag även är av alla dessa tjänster. Sedan ska jag ringa vidare till alla företag inom en 8 mils radie. Bli bra dä. Annars ska jag sluta stressa upp mig över ett jobb, då jag egentligen inte alls behöver det. Varken ekonomiskt eller socialt. Mest bara för att känna känslan av att uppskatta en helg & kunna bidra med en rejäl slant till vårt sparkonto, då jag isf kmr lägga undan hela lönen där.

Innan Mars kommer jag ha ett jobb iaf. Garanterat!

Edit: Men kung eller. Nu ringde de från ett annat jobb. Intervju på tisdag! :D Helgen kunde inte starta mkt bättre!

en lång morgon

Klockan fem blev Johan utringd på jobb & sedan dess har vi varit vakna. Händige Manny & fika i soffan, sedan har det varit full fart. Då klockan slog åtta så bunkrade jag upp med en massa godsaker till Noel så jag skulle kunna få ringa ifred. Fick inte tag på personen jag ville & då de inte ringt upp fören kl nio så ringde jag igen. Nu är klockan tio & jag hoppas verkligen de ringer upp snart. Kan liksom inte koncentrera mig på annat fören jag vet en tid då vi ska ses, eftersom jag måste planera in så att johan eller någon kan ta Noel under den tiden. Vågar varken dammsuga eller duscha ifall jag skulle råka missa samtalet igen. Då går jag helt seriöst under jorden!

Just nu sitter Noel här bredvid & målar med målarfärg. Och nu vill han tydligen ha "Fil, flingor & kanel, mamma Cajjoo". Lika bra att lyda!


chocolate chip cookies and one missed call

Pluggade idag. Var glad. Skrattade. Tänkte goda tankar om alla. Rullade biffar till middag & avslutade kvällen med att baka lite kakor. Karman på topp kan tänkas. Men så kommer den där jäkla oturen smygandes, den där som ständigt vill få ut det allra värsta ur mig. Den som bara drar i allt det onda tills det tar över hela min kropp & nöjer sig inte fören jag bytt ut den inre friden mot något som kan beskrivas som ett inre kaos.

Som jag berättade tidigare så har jag alltid mobilen i handen, bara ifall något jobb skulle ringa. Jag har samtal väntar på telefonen, även det ifall någon skulle ringa. Vilka ringer då jag pratar med Jessica ikväll? och vem hör inte tonen? Svar; Jobb. Svar; jag. De ville träffa mig imorgon iallafall för en intervju & ville att jag skulle återkomma, men då går det inte att ringa på numret de ringt från, utan jag kommer bara till en telefonsvarare. trettiotvå (helt seriöst) försöks-ringningar senare ger jag upp & bestämmer mig för att återkomma imorgon istället.

Nu i efterhand känns det dock kalas. Har precis bakat färdigt mina kakor & ska försöka tvinga mig själv till sömn nu för att kunna ringa upp dem vid åtta igen imorgon bitti & sedan blir det mest troligt intervju! :D Håll tummarna för mig nu kära vänner!

(Kunde bara knäppa fem kort för sedan dog även batteriet på kameran, som jag bytte till nya imorse. why? kan inte minnas att jag gjort någonting dumt idag)

brun med solarium

Har levt på brun utan sol hela hösten, den från kicks. Sjukt bra. Inte orange. Men då folk till höger & vänster började att snacka om diverse badaktiviteter så kände jag att det var dax att skrubba bort den ruttna färgen en gång för alla. Stod verkligen & peelade bort varje tänkbart pigment på hela kroppen & sedan har jag dragit ett flertal solningar efter varandra. Nu är jag brun, all natural.. eller ja typ. Inge mer brun utan sol (förutom vid utgång.. & i ansiktet). Plus att huden blir så jäkla len av solning & man blir faktiskt inte alls rynkig.. om man inte solar flera gånger i månaden, jämt. Två gånger i månaden & lite dove summer glove räcker för att hålla sig fräscht brun! :)

Jag är inte den som fixar håret i timmar, behöver sminka mig varje dag eller köper kläder oftare än vad jag hinner använda dem. MEN.. jag kan vara jävligt ytlig då det gäller brunhet & vikt. Hellre brun & smal i ett par trasor & osminkad, än blek & porös i någon gucci dress med full makeup. Faktiskt. Fast brun i ett par mjukisar slår ju i regel allt. Tycker det är helt klart bäst & snyggast, så länge dom inte hänger i stjärten, Haha. Är fan det fulaste som finns & det gör alltid mina. Ska sluta gå runt så. Seriöst.Haha. Kände verkligen hur "Kissie style" (som hon själv skulle uttryckt det) det här inlägget var. Som om mitt största problem vore hur jag lättast skulle hålla mig brun & att jag nu inväntar en hel hög av kommentarer som talar om för mig hur snäll jag var då jag delade mina tips med er. Haha. Dör.


plugga just for fun

Nu är ansökan inskickad för de sista kurserna jag ska läsa. Var 400 poäng kvar fortfarande, trodde faktiskt det var typ 300 max, men jag ska försöka ligga på minst 200% nu så jag blir klar på halva tiden. Har ju pluggat över 200% nu & i princip bara suttit på kvällarna, så det kommer fungera med 100% även om man får ett jobb. Vissa kurser är gris & andra kan man plugga in på några dagar. Etik & livsfrågor & matte B var döden.

Det här är så jäkla kul, att jag kommer fortsätta köra lite strökurser även då jag är färdig. Haha, världens nörd. Men det är faktiskt sjukt kul. Förstår inte hur folk kan sitta & säga att de inte har någonting att göra på dagarna, då de har alternativet att plugga. Kör någon kurs inom det yrkesområdet du är intresserad av, så ska du se att chanserna ökar till att få ett jobb.

Administration B, Textkommunikation B, Redovisning och beskattning & Organisation och ledarskap ska jag läsa nu iallafall. Och jag ska faktiskt beställa böcker till de sista kurserna, eller åtminstonde Administrations kursen. Lär inte sätta mig i samma situation som jag suttit de senaste månaderna iallafall. Utan bok & ingen att fråga ger dubbelt så mycket arbete, helt i onödan.

Sök in en kurs ni med vettja att köra på kvällarna. Jag pluggade lite då jag var mammaledig på 50% & det räckte med 1-2 timmar varje kväll, eller så pluggade man riktigt två kvällar bara! Gå en skrivkurs vettja, lär vara svinkul! Shit, jag brinner verkligen för det här. Haha. Antar att jag tar igen för alla de åren jag inte alls gjorde det

.

Nu ska jag skriva lite kalkylering för Mats korvkiosk, Haha.

oboykakor

Riktigt barnkalas fika blev det. Oboykakor. Fattades någonting för allt annat jag tänkte baka. Men Nolle lär älska dem.


dramatiska dagar

"Jag tycker om att se saker förändras & växa. Att kika in i ugnen & se kakorna jäsa & att se växterna växa. T.ex. den stora blomman i hallen, hur stor kommer den bli egentligen?"

Johan svarade mig med sin tystnad.

Jag lever ett nästan för spännande liv för mitt eget bästa. Bara för att dra ett exempel så har jag suttit på en pall i hallen & tittat då min blomma växt. För att inte nämna då jag flyttade pallen, bara sådär helt utan förvarning framför ugnen istället. Helt crazy. Där satt jag sedan & noggrannt studerade kakorna. Satt så pass nära att jag småbrände näsan hela tiden. Living on the edge you know!

Typ lite så kändes det.

baka, baka liten.. kaka?

Men gud. Jag vill baka någonting. Någonting jag inte bakat tidigare. Någonting gott (såklart) & gärna lite halv komplicerat. Resten av kvällen får mer än gärna gå åt. Men vad? Funderade på macarons, men är osäker om de går att frysa in & går inte det så kommer de bara bli dåliga. Hm.. småkakor av något slag iallafall. Muffins är så sjukt tråkigt & färdigt på en blinkning. Snart har ju hela kvällen försvunnit iväg iallafall. Tips någon?

små, små prövningar mot en inre fridAnnie har inspirerat mig av karma & det fungerar fint. Biter ihop & stirrar tomt, istället för att kasta sönder något. Tänker goda tankar om alla, deras liv & deras misär, inte min. Skrattar åt misslyckanden & glädjs åt allt som går vägen. MEN.. något som ständigt håller på att riva denna inre frid är min ständiga otur. Inte dålig karma, utan ren jävla otur.

Har verkligen försökt komma iväg på banken i två veckor nu, men det kommer i regel alltid någonting emellan. Igår skulle jag dit, men då var helt plötsligt min plånbok spårlöst försvunnen, där både mitt bankkort & körkort ligger. Tänkte att jag kunde ta med mig passet istället som alltid legat på bänken i hallen, men det var också helt borta. Idag skulle vi göra ett nytt försök & Johan skulle med för att kunna legitimera mig, men då blev han utringd på mer jobb, vilket var bra. Men då hade jag ingen som kunde legitimera mig.

Alla mina goda gärningar ger resultat, då Johan ringer upp & har hittat min plånbok på flaket i sin bil. Kanon, men löser fortfarande inte mitt bankproblem, då den är i stan. Känner mig halvt less & dö stressad då jag hatar att avvika från mina planer & känner att dessa bankärenden är så pass viktiga för mig & ligger som en konstant gnagade känsla i kroppen. Känner mig låst då bilen är sönderfrysen för tillfället & inga pengar på mobilen. Johan löser problemet med att köpa ett kontantkort till mig & ringer för att ge mig koden.

"För många ogiltliga försök. Du kan inte göra fler försök inom 2 timmar". Men vad bra, tack gud osv.

Inte mycket för världen kanske, men då du ständigt planerar allt så noggrant det bara går, för att du går med vetskapen om att det aldrig blir som det var tänkt.. och ändå misslyckas är fan påfrestande. Ni skulle skratta om ni såg min almanacka & alla överstrykningar. Behöver jag ens säga att det kom något emellan min frukostbuffé på ikea alla de gånger jag skrivit att jag ska dit? Har försökt i flera år & har fortfarande inte lyckats.

Men. Jag fortsätter kämpa för min inre frid & andades mig snabbt igenom detta. Håller tummarna för morgondagen istället, eller dagen efter det.. eller dagen efter det. No rush... just inner peace!


för en hunka

I förrgår då vi skulle åka hem från stan, så hade jag lite kontanter i fickan över efter våran middag på ikea. Vi hade tid att slå ihjäl innan vi skulle åka hem, så tiden passade bättre för Noel att somna i bilen. Så jag bestämde mig för att ta min hundring & glida in på dollarstore för att finna lyckan. Hade först packat en halv korg med krukor och ljus, men ändrade mig genast då jag hittade en stor vit ram med plats för två kort. Perfekt i hallen tänkte jag & la tillbaka alla de andra grejerna. 90 kronor + en mössa för 10 kr = 100. Som hittat!


med kylan vägg i vägg

Idag är det fanimig kallt ute.
Har fått upp eld i vedspisen & gjort iordning en kaffekopp. Blir några effektiva timmar plugg nu medan Johan jobbar, sedan ska vi på banken & fixa lite ärenden & handla lite nödvändiga ting. Har pluggat in nästan sex veckor men inte fått tag på min syo på 1½ vecka, så lär inte kunna börja en ny kurs på måndag. Kommer få panik om jag står utan någonting alls att göra. Då måste jag nästan lura med mig familjen till någon stuga, här hemma lär jag inte sitta en dag till göralös iallafall. Och birsta eller stan är inget som lockar direkt heller, inte ens för att fördriva tid. Skulle helst velat åka till fjällen, men det är inte värt pengarna då skogen här uppe är gratis! Får helt enkelt se vad som händer! :)

Satt även på spikar under hela gårdagen, (säger man så?) eftersom jobbet skulle höra av sig. Halv fem hade jag fortfarande inte hört någonting, så då ringde jag upp dem själv istället. De ställde lite frågor & det kändes faktiskt riktigt bra. De skulle iallafall återkomma igen & jag fortsätter att hålla tummarna! Var även två tjänster så då ökade ju genast mina chanser att få någon av dem! :)

Liten är på dagis iallafall & snart är det helg igen med en massa trevligheter! :)

quote


den där känslan, ni vet.

Man ska gå på känslan, den har alltid rätt. Igår hade jag känslan av att jag väntade ett viktigt samtal i veckan. Jag som alltid annars har telefonen en millimeter ifrån på vardagarna, (och stänger av under helgen) för att vara beredd om något jobb skulle ringa, hade inget batteri under hela förmiddagen. Vad har inte ringt just idag av alla dagar sedan i September som jag konstant haft massa ansökningar på tråden? Jo, ett av de sökta jobben.

Ringde upp direkt iallafall & de skulle kontakta mig imorrn under kontorstid. Jag önskar verkligen att det här kan gå vägen. Vill inte avslöja för mycket.. mer än att jag tror på det här & just nu känner mig så jävulst jävla glad!


natt-svammel

Suttit vid datorn & pluggat i över åtta timmar. Hela kroppen värker. Johan är fortfarande ute & skottar, så vi blir nog kvar i stan inatt. Eller ja.. det blir vi. Noel sover i mormorns säng sedan flera timmar tillbaka & jag ska skriva klart det sista innan jag gör kväll. Företagsekonomi må vara intressant, men det kan vara sjukt krävande att räkna med ett tomt huvud. Skulle behöva ta en promenad också & rensa huvudet lite, men det lurar så mycket i mörkret, så jag tror jag tar med mig familjen på en frukost på IKEA imorgon bitti innan vi rullar hem istället. Kändes mindre dramatiskt & jag har ju ändå längtat det sedan jag fick reda på deras frukostbuffé för några år sedan. Säkert värt 29 spänn också. Win-win.Edit 03:00: men godnatt. 11 timmars pluggande.. har pluggat in över en vecka på en eftermiddag/kväll/natt. Johan jobbar fortfarande. Inatt är vi effektiva. Heja oss!


Citat ur en liten mun

Noel sitter & pratar med sin mormor inne i vardagsrummet, då han berättar för henne att han kastat ost på sin kusin Fanny idag & att hon blev ledsen då. Då säger mormor att så får man väl inte göra. "Är ju redan gjort" säger då Noel & ser därmed samtalet som avslutat.

Haha. Jag önskar mitt liv och tankar vore lika självklara som hans. Vad enkelt allt hade varit.

most people are other people.


buzzador kampanj för dove nourishing oil

DJESS! Blev utvald att buzza Dove Nourishing Oil, som är ett intensiv balsam. Så nu är det bara att vänta på att paketet ska komma hem till mig med en massa produkter. Perfekt för mig som annars bara kör med skit produkter & har världens torraste hår. Hoppas det är bra, skriver en recension då jag testat det några gånger! :)


Är du inte redan buzzador, så kan du bli det genom att klicka här! :)
(Se till att det framgår att det är jag som har bjudit in dig. Mitt användarnamn som buzzador är Inotx)

lite färgklickar

Vårt hem är väldigt stilrent & vitt. Rätt tråkigt faktiskt, men nu ska det bli ändring på det. Fick en väldigt färgglad filt av min mormor & lånade två knallrosa lampskärmar av min mamma, sedan tog jag fram en blå ljuslykta som legat undanstoppad (i rädsla av att huset ska bli för färglatt.. typ). Slängde in allt i vardagsrummet & nu vill jag egentligen bara köpa en massa pastellfärger & blanda sönder i hela vardagsrummet. Ju mer det skär sig desto bättre. De här ljusblå/blommiga kuddfodralen för 29:90 hade passat perfekt! Länge leve färger!


slutet gott allting gott

Igår skulle det permanentas, drog upp rullarna perfekt, vräkte på med medel & väntade max tiden ut. Men inte en enda lock ville visa sig. Annies hår förblev platt. Men kvällen brev grym ändå, tvårätters middag & en massa surr. Senare på kvällen kom grannarna ner & vi fortsatte långt in på småtimmarna!

Idag har jag hunnit med en solning, sedan skulle jag börja plugga, men då blev Johan utringd på jobb. Så jag & Nolle hänkade på ner till stan, så brorsan kunde agera lite barnvakt undertiden jag pluggade. Blir hemgång senare ikväll iallafall.

Resten av veckan går i samma takt som de tidigare veckorna. Plugg & jobbsökningar. Till helgen blir det finmiddag igen & lite klädbytning. Ingen som ångrat sig & ska med?

Idag känns förövrigt som en sån jävla bra dag. En sån där dag man bara känner sig glad över att finnas till. Allt börjar falla på plats & jag har en känsla av att någon från de sökta jobben kmr höra av sig i veckan. Jag & Johan ska även på vårt riktiga restaurang besök tillsammans om en månad. Helt stört att vi aldrig varit ut & käkat tillsammans (förutom kina två gånger & tandoori med kuponger). Tror det är där någonstans grunden till min glädje ligger. Ska bli så jävla skönt att lämna min ständiga medsläpande budget hemma & bara leva i stunden för en sekund. Just nu vill jag bara spola fram tiden lite. 2012 har haft en kanon start & vi har så många saker att se framemot. Jag känner på mig att det här faktiskt kan bli mitt år!

Och ja, jag funderade en extra gång innan jag ens publicerade, för att det alltid finns folk som ska tolka allt fel. Då man skrivit någonting i stil med "fan vad jag är lycklig", så måste man i regel avsluta med "fast jag har sån satans mensvärk.. och huvudvärk, är nog mest troligt döende". För vi människor får varken vara för glad eller för ledsna. Nej, vi ska bara vara sådär lätt mittemellan & helst inte ta någon plats alls. Bara tanken får mig att självdö.


Sömnlös


Kan inte somna.
Tusen saker att göra imorgon.
Så jävla typiskt.


rock on


Den här dagen har varit givande på många vis. Bara för att dra några snabba exempel;

Jag har permanentat min mormor.. och därmed tjänat en slant jag ska bränna helt på mig själv imorgon.
Jag har trampat på en spinningcykeln i något som kändes som en evighet.. och enligt den bränt 300 kalorier.
Jag har solat solarium..och blivit brun, med lätta inslag av röd.
Jag har pluggat lite.. men effektivt.. och tänker fortsätta ikväll = ledig imorrn.
Jag har inte ätit någonting onyttigt alls, typ.. och, ja.. är varken hungrig eller ångestfylld.

Nu ska jag äta lite mer fruktsallad med vaniljvisp.. eller tvärtom. Vaniljvisp med fruktsallad. Vilket som, ska iallafall äta & kötta plugg några timmar till.

MEN IAF.. verkligen ingen förutom jag & Annie som är på nästa lördag? BE THERE OR BE SQUARE!

en briljant plan

Alla i Lidenområdet eller utanför med för den delen. Vad säger ni om detta? (klicka på detta)
Klart ni kommer! Kingen, då ses vi då! ;)


not so cool

Satt & åt lunch med Noel idag med lite p4 på i bakgrunden (kan även varit p1) & det spelades riktig klassisk musik. Då reser sig Noel upp & går fram till radion & säger "måste byta", varpå han byter till nån popaktig RnB istället & ställer sig nöjt & smådansar lite. Efter ett tag så byter jag tillbaka till p4 igen (ja, menar.. har ju ändå passerat 22). Då springer Noel fram till radion igen & byter, sedan utbrister han "inte lyssna på gamm-musik mamma, hejjegud".

Ja, hejjegud Noel.. vad hände? Genast så kände jag mig tjugo år äldre & inte riktigt som den hippa mamma jag vid sexton års ålder hade bestämt mig för att bli.


"bantarsoppa"

Gjorde ett litet storkok på världens enklaste & godaste soppa idag hos mamma, även kallad bantarsoppan. En soppa som min mormor alltid haft hemma hos sig & som tror det eller ej.. du kan äta hur mycket du vill utav & ändå minska i vikt. Det är snarare tvärtom, ju mer du äter, desto mer går du ner. Finns ju de som kör diet på denna soppa & rasar en 4-6 kg per vecka, men själv tänker jag bara äta den till lunch & möjligen en gång innan middagen eller efter.

För er som känner er sugna på att endast köra en soppdiet, kan följa schemat nedanför så länge ni orkar & har lust. Ni ska då äta soppan minst 3 ggr per dag & äta så mycket ni orkar & vill varje gång. Då ni passerar dag sju, så är det bara att börja om från dag ett igen. Inget jag skulle rekommendera kanske, antar att man bara går upp det dubbla efteråt. Men kombinerat med annan mat, ibland eller några gånger per dag är kanon!

Perfekt att göra ett storkok på måndagen & sedan ha lunch för resten av veckan vilket fall. Tärna i lite korv om du känner för att göra den lite matigare! :) Även om ni inte ska gå ner i vikt, så är den nyttig & väldigt god. Receptet hittar ni här!

Menyn som man skall följa utöver att äta soppan, ser ut enligt följande:

Dag 1:
Hur mycket frukt du vill utom banan.
Dag 2: Hur mycket grönsaker du vill bortsett från ärter, bönor och potatis.
Dag 3: Hur mycket frukt och grönsaker du vill utom banan, ärter, bönor och potatis.
Dag 4: Ät bananer och drick lättmjölk.
Dag 5: Ät 300 g nötkött, sex tomater och mängder med vatten.
Dag 6: Obegränsade mängder nötkött och grönsaker.
Dag 7: Ät hur mycket råris och grönsaker du vill, samt fruktsafter, te och kaffe.

gårdagens middag: fiskpuddingKlicka på bilden för att komma till receptet!


tävling hos vyssanlull


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


stjärntema i vardagsrummet

Har hunnit med lite tvättning, städning & byte av gardiner idag. Då jag tog bort julgardinerna i vardagsrummet så bytte jag till ett vit spets kappa, men tyckte det blev lite för vår/sommar över det, sedan så passade min stjärnkruka jag fyndade på myrorna & min röda stjärnpläd mycket bättre med mina beiga stjärngardiner. Satt vi bytte helt enkelt.

Nu ska jag plugga lite innan vi ska rulla ner över stan. Johan tyckte vi kunde stanna där nere några nätter, då det såg ut att bli mycket jobb med skottning & sandning, så det kanske inte ens lönar sig för honom att sitta & pendla hem hit emellan. Själv ska jag passa på att permanenta min mormor & möjligen träffa någon jag glömt bort.

fyll dagarna med liv


kokkaffe på vedspis

Strömmen gick en dag & höll sig borta några timmar. Det var morgon, vi var trötta (sån där dan efter dan dag) & kaffesuget var nästintill outhärdligt. Så kom vi på att vi faktiskt hade en vedspis, en kaffepanna & kokkaffe.

Ni vet den där känslan då man sitter hos ett äldre par. Det är en speciell & mysig värme i köket från vedspisen, kokkaffet hälls upp ur kaffepannan i små gulliga koppar & det serveras sju sorters kakor till. Ni vet i det lilla köket med rutiga gardiner och lite melodikrysset i bakgruden. Lite den känslan!


..Och sedan den morgonen för några veckor sedan, så dricks det endast kokkaffe här hemma. En stor latté i all ära.. men det är någonting visst med riktigt kokkaffe serverat i små fina koppar.

en investering för framtiden

Ni vet hur jag alltid kommer med funderingar om vad jag ska bli då jag blir stor? Vilken utbildning som ger mest osv. Har suttit i flera månader nu & funderat till & från. Vägt fördelar mot nackdelar & ändrat mig en tusen gånger. Socionomutbildningen är säkert hur givande och rolig som helst, men den känns väl inte riktigt lönsam om man tänker lönemässigt mot utbildningens längd. Tjänar liksom mer som personligassistent, vilket jag gladligen skulle kunna arbeta som. Så varför isf slänga 3,5 år på en utbildning?

Nu har jag äntligen hittat en utbildning som verkligen stämmer överens med alla mina kriterier. Arbetsmarknaden är i god balans och arbetslösheten är mycket lägre än genomsnittet i landet. Lönerna är förvånadsvärt bra & det finns goda möjligheter att arbeta upp sig. Jag får så även användning av att ha läst kurserna företagsekonomi B & matte B. Vilket känns viktigt, så inte dessa slitsamma veckor varit helt i onödan :b

Utbildningen är sedan bara på två år, vilket känns skönt. Då man inte kastar bort 3,5 år om man senare inte alls skulle vara intresserad av att arbeta inom detta området.

Kvalificerad redovisningsekonom är det iallafall och det är en utbildning inom yrkeshögskolan. Nu är det kursstart till hösten & jag får väl mest bara hålla tummarna att jag kommer in. Fyfan vad underbart det vore & så jäkla kul att arbeta med ekonomi. Hurray!

ledighet i den friska luften

Idag har jag tusen saker att komma ikapp med, främst pluggningen som ligger några dagar efter min planering & sedan tvättning. Helt sjukt vad högen hinner växa bara på några dagar.

Har iallafall haft en kanon helg, med skoteråkning & grillning. Blev en hel hög av folk som träffades nedanför oss i lördags för lite grillning & senare på kvällen blev vi bortbjudna på tacos en bit bort i byn. Där var det så trevligt så vi stannade till sent & Noel däckade av i skoterpulkan på vägen hem.

Nu ska jag köra vidare med pluggningen, så jag hinner förbereda middagen tills Johan kommer hem. Blir till att rulla hamburgare. Gött!

Musikens betydelse

De flesta av oss förknippar troligen speciella stunder, minnen och känslor med en viss typ av musik. Det finns låtar som gör att jag automatiskt förflyttas mellan tid & rum, tillbaka till en viss period i mitt liv. En viss typ av musik jag lyssnar på då jag är glad, tom, nere och förbannad! Och de alldeles speciella låtarna som fått en stor betydelse för mig & så även ska spelas vid slutet.

Då jag är glad!
Ramones - Blitzkreig bop
Ramones - let's dance
Mötley crue - down at the whisky
Backyard babies - brand new hate
Misfits - where eagles dare
The darkness - friday night
Quiet riot - cum on feel the noize
Warrant - cherry pie
Volbeat - still counting
Guns n roses - paradise city
89ers - its okey and alright

Då jag känner mig tom!
Bayside - dont call me peanut
Tiger lou - the war between us
Eldkvarn - fulla för kärlekens skull
The used - with me tonight
Wilmer x - en tusende gång
Lars winnerbäck - stackars
Box car racer - there is
Five fingers death punch - far from home
Rise against - roadside

Då jag är nere!
Robbie williams - come undone
Slipknot - snuff
The matches - papercut skin
Coldplay - fix you
James blunt - carry you home
Lars winnerbäck - tidvis
Taking back sunday - makedamnsure
Guns n roses - dont cry
Bonnie tyler - total eclipse of the heart

Då jag är förbannad!
Ayreyu- blow
Sick puppies - youre going down
Silverstein - bleeds no more
Raised fist - perfectly broken
Pantera - broken
Dope - die mf die
Five fingers death punch - the bleeding

På min begravning
Pink floyd - wish you were here
The verve - the drugs dont work
Flogging molly - if I ever leave this world alive


to be continued..


middag på skogen

Imorse vid nio knackade det på dörren & in steg brorsan med hans lilla familj. Hyfsat överraskade blev vi att de hade kommit iväg så tidigt, men det var trevligt & Noel skuttade ur sängen överlycklig.

I eftermiddag så tog vi i vanlig ordning en skotertur & det blev lite grillad korv till middag på skogen. Efter nån timme så var ungarna både kalla & trötta, så vi packade in mammorna & ungarna i pulkan & gled hemöver igen. Avslutade en annars lyckad tur med en hyfsad fastkörning nere på lägdan. Annars lugnt.

Nu har jag precis gjort slingor i Elins hår & tagit mig en öl. Ska faktiskt ta & plugga lite nu, för imorrn kommer Jessica & Ebbis upp & lever lite friluftsliv med oss & på kvällen tänkte jag vara pluggledig. Hörs på imorrn!brunch på skogen
Långpannebröd

Blev lite långpannebröd som nu är på sista jäsningen. Enklare än så kan det knappast bli och gott är det! :)


saknade avkoppling

Jag brukar i regel baka minst en gång i veckan, oftast bröd med även muffins & kakor. Den senaste månaden har dock livet varit helt upp & nervänt, med ledigheter, julafton, mellandagar, nyår & omvända rutiner. Kaos! Jag är inte van så mycket rullians & jag har saknat bakningen & lugnet så sjukt mycket.

I eftermiddags så bakade jag frallor med linfrön & nu ska jag ge mig på lite tekakor & muffins. Något mer avkopplande än bakning finns tamefan inte. Bästa aktiviteten ever.

(Kameran är utan batteri, så kan inte bjuda på några bilder..)


2011 i bilderatt stapla drömmar

Har precis blivit färdig med mitt nya, lite flashigare cv & personliga brev. Hellre överdriva än underdriva.?! Finns inte en chans att de skulle se förbi detta iallafall & det var ju rätt uppenbart att det behövdes en förändring. Telefonen ekar tyst här hemma. Så nu har jag sökt lite nya jobb & fortsätter hålla tummarna.

Hör jag ingenting fören i mars, så måste jag nog ut & armbåga mig fram tillsammans med alla 9:onde klassare om sommarjobben. I september hoppar jag mest troligt på en ny utbildning, om det inte skulle dyka upp något intressant jobb innan förståss.

Ja, det var väl det. Fast egentligen vill jag bara köra postbil. Eller budbil.

I eftermiddags tog vi iallafall en liten tur upp över skogen & spanade på renar. Avkopplande. Sedan blev det en snabbkaffe hos Annie & Micke.

Säsong sex av tre kronor ikväll & imorgon blir det plugg i vanlig ordning. Tror förövrigt att Johan somnade då han var upp för att natta Noel. Aja.


Filmtips: Train (2008)

"Touring Eastern Europe with her college wrestling team, Alex (Thora Birch) attends a debauched late-night party that causes Alex and several teammates to miss their train to Odessa. Her coach is furious, but a mysterious woman offers the coach and wrestlers a ride on an alternative train. The coach agrees, and the athletes, exhausted and hung over, gratefully climb aboard. But the train harbors a deadly secret, and for Alex and her fellow passengers, a blood-soaked nightmare is just beginning"

Påminner om Hostel, men är enligt mig tusen gånger bättre. Den är intensiv från början till slut & man dras verkligen in i historien som är genomtänkt & har ett djup. Riktigt jävla störd är den emellanåt & man bör inte se den om man är känslig för blod, att se ögon stickas ut eller huvuden krossas. Men om du vill bli riktigt uppskakad, se den!

8 av 10 rakt av!

Googlar ni er fram till ett beslut?

Somliga människors vridna livssyn gör än fan mörkrädd & jag skulle vilja gå in i deras huvuden, för att se vad som gör att det ekar så jävla tomt. Hur kan man få ut någon slags livsglädje av att alltid leva strax ovanför ytan & aldrig kunna se någonting på djupet. Att leva efter alla oskrivna lagar om var, hur & när man ska leva. Sånna människor ruttnar tillslut ensamma på sina jävla piedestaler.

Winning!

Vann två budgivningar på tradera ikväll. Har varit på birsta & stan i omgångar utan att någonsin hitta en tröja som faller mig i smaken. Kommer alltid hem tomhänt, min stil finns inte där. Helt plötsligt fanns allt jag någonsin velat ha framför ögonen på mig. Inga direkta fynd kanske, men betydligt billigare än på en affär & helt i min smak.

För den som undrar så består min garderob till 90% av ärvda kläder & av alla mina koftor (som är ca 15st) så har jag endast köpt två själv, Haha. Pinsamt? Ja. Men jag har liksom fokuserat på annat istället, hemmet typ. Så det jag har i min garderob är egentligen inte alls jag, utan flera andra. Men det är inte fören man ska ut man inser hur missnöjd man egentligen är. Nu är jag glad iallafall! :D Grissnygga, eller hur?

Struktur, prioritering och planering

Jag är beroende av min almanacka. Den är min trygghet och så fort jag slängt in någonting där, så försvinner det automatiskt ur min hjärna och kan ge plats till annat istället. Trots att jag ligger så pass många veckor före, så har jag ändå varit sönderstressad hela förra veckan. Andra kanske hade känt "Åh, fan fem veckor före = fem veckors semester" medan jag stressar ihjäl mig för att det inte är sex veckor enligt planen. Följ eller dö. Lite så.

Blev precis färdig med Personaladministationskursen & är i princip färdig med företagsekonomi B och småföretagandet också, som jag har kursslut på i början av mars, så nu kan jag istället söka in lite extra kurser. Vill verkligen bara få det här överstökat nu.

Nu vill jag bara tjäna pengar, känna känslan av att ha ett sparkonto, dra iväg på en resa och renovera övervåningen. Har iallafall sökt sex jobb (sex som i siffran 6) som jag sitter & hoppas att någon ska höra av sig om. Drömmen vore att få arbeta med något av det jag nu studerat till eller jobba dygnspass som personligassistent. Haha, ja.. mina drömmar just nu alltså, inte drömmarna för framtiden. De har jag ingenaning om.

Klockan är snart sju och det blev varma mackor till middag. En sån här dag man egentligen bara vill ska ta slut, så man kan vakna upp & ge nästa dag en chans istället. Hatar att vakna & komma igång med allt sent, hela hjärnan blir kaos. Nu ska jag dricka kaffe & skriva vidare. Ikväll blire bakning och film.

skoterdagar i det fria

I fredags packade vi ihop väskan & oss själva & tog en liten skotertur med en massa trevliga människor. Blev en lugn tur då de flesta hade barnen med sig, men det är mysigt det med. Då vi kom hem på kvällen så var middagen i full gång hemma hos oss. Noels morfar & morbror med familj kom upp & bjöd oss på älgkött, strips & kantarellsås.. gott som satan! Sedan fick Noel följa med dem ner till stan i två nätter.

På fredagskvällen gick vi upp till grannarna, drack lite & hade det trevligt. Men jag satt mest & skakade för att jag ville hem & sova så det blev morgon någongång. För på lördagen hade vi barnledigt & skoter hela dagen, kvällen & natten. Blev åkning från 16-04 med ett gäng trevliga människor. Stannade på ett flertal ställen & grillade, surrade & drog nå gott dricka. Sjukt rolig kväll, som vi tänker göra om snart igen! "Fan vad ung jag känner mig" sa Johan snart 30, då vi susade genom skogarna. "Im sooooo alive" skrek jag tillbaka, medan håret fladdrade i vinden. Under hjälmen givetvis, halvt fruset. Haha, njaemen.. större frihetskänsla får man faktiskt leta efter.

Igår åkte vi ner till stan för att hämta tillbaka vårt lilla skrot & blev då även bjudna på tacos. Bortskämda till tusen. Nu ska det pluggas vidare. Noel är hemma idag, har fått tillbaka sina sovrutiner, men har feber & är förkyld. Johan är också hemma. Han ska laga min bil. Kanon!
ja, vad annars?

Johan & Noel sitter i soffan tillsammans. Noel har varit vaken alldeles för länge, är rödögd, hänger med huvudet & ser allmänt slutkörd ut.

"Det ser ut som du druckit sprit hela dagen" säger Johan & vänder sig mot Noel
"Druckit saft hela morgonen, spillt tröjan" svarar då Noel och fortsätter suga på nappen.


Vi satt även och kollade på tre kronor tillsammans en kväll, då Mimmi gick utomhus med endast en klänning på sig. Då utbrister Noel "Oj, glömde byxorna hon" & suger sedan oberört vidare på nappen.


Haha, så jäkla kul att höra hans små funderingar kring allt. Undra vad han tycker om oss vuxna egentligen, då allt i hans lilla värld alltid är så självklart.

kvällssvammel

Ikväll har vi haft lite kaffebesök här, sedan har jag pluggat. Bokföring är verkligen inte helt enkelt, speciellt inte då man snålar in på studieböckerna.

Nu har jag precis gjort iordning en tallrik kvällsfika & tänkte avsluta det sista på uppgiften innan jag skickar in. Sedan blir det film.. om Noel hade tänkt somna dvs, vilket han ännu inte gjort. Oroliga kvällar & vakna nätter pgr av mardrömmar. Alltid är det någon period de ska gå igenom.

Imorgon ska vi ner till Liden & åka skoter på dagen med några iallafall. Känns välbehövligt med lite frisk luft i lungorna & jag tror Noel behöver lite utelek, det lär underlätta för kvällsömnen. Hoppas jag!

Nej.. nu ska jag fixa det sista.. Trevlig helg på er! :)

very important

Hinner inte riktigt med mig själv nu förtiden. Johan blev utringd på jobb halv fem imorse & Noel är förkyld. Ännu en plugg dag som bortblåst. Tänker sitta en timme till iallafall, sedan ska jag byta gardiner i vardagsrummet & få kaffebesök! :)

Hela den här helgen ska vi tillägna oss själva & lugnet. Noel måste vila sig så han är frisk till veckan. Jag måste plugga & Johan har lite sömn att ta igen.

Köpte 1 kg felix köttbullar för 14,90 kr styck på willys.. gånger tre. Så idag ska vi käka köttbullar med stuvademakaroner. Snabbt, gott & enkelt.

Ikväll ska jag nog inte plugga alls, utan köra järnet i helgen istället. Så vi tänkte se Julias eyes istället.. ska tydligen vara grymt bra! :)

vår hall

Jag har aldrig förstått det där med att köpa dyra möbler. Utan köper eller ärver hellre begagnat, sedan kan man istället lägga en extra slant på de små detaljerna istället. Det är de små sakerna som gör ett hem personligt & vi fick en helt ny hall för 280 kronor.

Byrån såg inte mycket ut för världen då den stod där på fyndlagret & Johan skrattade då jag hade ställt den i hallen & frågade om det bodde pygmeér här, då han tyckte den såg så ynklig ut. Men man kan inte få allt & då får man göra det bästa av situationen istället. Jag tyckte iallafall det blev kalas bra! Och de bästa av allt är nog ändå det praktiska, då alla Noels mössor, vantar osv ryms där! :)
bla. bla. bla.

Var preciiiiis påväg hem då Johan ringdes ut igen för sandning. Ja, herre min gud. Lär väl aldrig komma hem. Stackars mina blommor. Stackars mig. Stackars min planering som blir helt kraschad. Nej, men beräknad ankomst hemma borde vara 20:00. Har faktiskt fått lite plugg gjort idag iallafall, håller på med några löneprogram (= svin kul!) & ikväll ska jag städa bort julen, samt inreda min hall. Positivt tänkande. Aldrig mer samåkning. Saknar hemma. RIP mina blommor osv. osv. osv.

New year's eve!

Snodde lite bilder från Annie & tog endast med de jag inte såg ut som ett mongo på. Jag funkar inte framför kameran. Antingen gör jag en ful min, käkar någonting eller skrattar. Blir aldrig bra. Men iallafall var en riktigt trevlig kväll från början till slut.


Note toself;

Åk aldrig in till stan utan egen bil igen.

Nu vill jag bara hem till min lugna vrå igen, med mina skolböcker, baka ett bröd & inreda min hall. Men lär inte frakta med mig byrån på bussen, helst inte tillsammans med ett litet överenergiskt barn heller. Imorgon blir det iallafall hemgång, sedan får karln åka tillbaka ner igen om det behövs. Hela helgen ska jag spärra in mig & plugga, ska faktiskt bli riktigt skönt, efter en månad med folk i konstant rörelse omkring mig! Vi saknar hemma!

our tuesday

Igårkväll blev vi bjudna på gomiddag hos brorsan, Elin & Casper. Vi tjejer passade även på att dra en sväng till fyndlagret, då jag var ute efter en hallmöbel. Hittade en byrå för 100kr, som hittat. Så nu vill jag väl egentligen bara hem från stan & dra igång en make over i hallen, men tror det lutar mot en natt till. Johan har skott- och sandjour, så det är väl lika bra att stanna kvar här inne, då det ser ut att bli någonting.

Igår kväll satt jag & pluggade så gott det gick. Litet skrot vägrar ju somna på kvällarna, sov väl sju timmar i förrgår natt & var ändå full fart hela dagen, kvällen & halva natten. Blir bra med dagis igen i slutet av veckan, det här håller ju inte.

Inga bilder idag heller, men jag har kvar kameran hemma. Blir en lite bildbomb senare, då jag fixat hallen! ;)

...jag längtar hem till vardagen!

snabbresumé

Tänkte dra en liten snabbresumé av de senaste dagarna. På nyårsafton åt vi middag hos min farmor tillsammans med lite släkt. Noel stannade sedan kvar där & vi åkte hem. På kvällen var det fest i båda grannhusen, så vi gled lite lätt emellan. Igår mådde jag skit & spydde ända fram till sex på kvällen, då rullade vi in till pappa i stan & käkade pizza. Utkörning, himelskt.

Idag är Johan & sandar här i stan, får se vad som händer senare idag. Ikväll ska jag sätta mig här & plugga lite hade jag tänkt, sedan blir vi kvar här minst en natt till iallfall. Är sugen på bio ikväll också, var flera år sedan sist.. kan vara för att vi båda hatar det, men ska kika om det går någon sevärd film.

Jaja, hade tänkt ta frukostbuffén på ikea idag också, men då blev Johan utringd på jobb. Så vi blev billösa & även om det bara är en kvart till birsta härifrån, så känns det långt då det regnar. Kanske imorrn.. Aja, ska sluta svammla nu. Nu vet ni att vi lever iallafall! :)