det är de små sakerna som är livet

Om ni fick frågan om att vara ekonomisk oberoende för resten av livet, hade erat spontana svar varit JA då?
 
Johan förstår inte mitt nej. För mig är det helt självklart, jag hade möjligen blivit glad precis i stunden då jag insåg att jag vunnit flera miljoner, men i längden skulle jag bara tappat bort mig själv.
 
Jag kan tycka synd om de människor som har allt, de som kan köpa allt de vill ha och aldrig behöver längta efter någonting. Som att ge ett barn godis varje dag, hur kan man frivilligt välja att ta bort glädjen och längtan till lördagen? En trerättersmiddag smakar snart inte mer än vad de stuvade makaronerna (som du en gång älskade) gjorde.
 
Det blev inget hostel i Krakow, det blev hotell. Johan fick välja. Fortfarande billigt, but still.. jag ville glida runt med konstant lite pengar på fickan, slagga på ett billigt hostel, leta upp haken med den billigaste ölen och dela på en korv till middag. Jag ville känna uppskattning av det lilla, det lilla med så mycket mer känsla än någonting annat.
 
För det är fan så mycket mer känsla i att tågluffa genom östeuropa, tvätta bilar för att få råd att åka vidare, dela på en korv, dricka billig öl och sova tillsammans med tjugo andra. Sånna där saker de ekonomisk oberoende helt missar, då de ständigt åker taxi direkt från plats a till b. De skulle aldrig inse hur mycket som samtidigt fanns där emellan och att det billiga haket översvämmades av känslor, i samma stund som de "avnjöt" ännu en trerätters middag tillsammans med alla andra ytliga människor på den stela restaurangen. Du kan aldrig köpa dig lycka, allt sitter i din tanke att vara och tror du att det finns någon som helst känsla i att fylla garderoben full av tröjor med prislapparna kvar, så tror du fel. Och tror du att din årliga all inclusive semester är i närheten av känslan av att dela på en korv halvvägs liftande till Berlin, så tror du också fel.
 
Så länge man har till sina utgifter och så länge man får prioritera restaurangbesök eller en shoppingtur så kan man skratta sig lycklig. Ni har det så mycket bättre än de som faktiskt kan göra allt detta varje månad. Jag kan helt ärligt säga att jag alltid kommer tacka nej på frågan om jag skulle vilja vara ekonomisk oberoende, på samma vis som jag skulle tacka nej till tiotusen extra i månaden. För det finns ingen känsla större än uppskattning och har du tappat den då har du fanimig tappat allt.
 
Nu har jag slutat för ett tag sedan och ska snart rulla hemöver. Ikväll blir det majbrasa, lite billig öl och grillad korv till middag.
 
Tumblr_m21glen3ay1qhvkfxo1_500_large
Large

lets find some beautiful place to get lost

Får dåligt samvete då jag ser att ni besökare ökar, medans jag ger blanka fan i att skriva. Hade gärna lagt upp ett kort på hur fint vardagsrummet har blivit, på våran skotertur, på hur stor lillen blivit, recept och bild på allt gott som lagats och den fina tröjan jag fyndade på cubus. Men icke. Har ingen kamera just nu, men stanna för gudsskull kvar.. när man minst anar det så kommer det ett glatt foto inlägg igen. Men just nu känns det surt att köpa en ny, då jag vet att luckan till den gamla ligger någonstans hemma. Så vi avvaktar om den mot förmodan skulle vilja dyka upp.
 
Nu är jag på plats iallafall och ska köra till åtta ikväll. För på fredag är det ledigt igen och då det ska putsas fönster, bakas, tvättas, fixas och donas hemma. Sedan har jag styrt ihop en trerätters som jag ska bjuda grabbarna på.
 
Om två månader åker vi till Krakow i tre nätter, utan barn.. sedan ska vi ta med lillen på någonting annat skoj i Sverige istället. Vi ska dricka öl dagarna lång, vara kulturella, läsa poesi på Polska, gå på konserter, se auschwitz, gå på museum, gå på jazzpub, ligga i parken och andas. Bara glida runt i nuet och få vara ung igen för en stund. Ser gärna att vi åker en eller två svängar till i sommar, någon natt i Berlin, Amsterdam eller Prag hade suttit fint. 179 kronor x2 kostade resan ner och hem. Så skippa för gudsskull en utehelg och dra iväg istället. Billigt är det där också, hostel finns för 50kr natten. Gogogo...
 
7987734264_d89dc2480c_large
Tumblr_lz60l90qco1qinjh2o1_500_large

sol i sinnet

529325_441294189286693_647782070_n_large
 
Äntligen känns det som om våren börjar komma på riktigt. Världens underbaraste påskväder med skoteråkning, god påskmiddag och gömda påskägg har vi haft. Noel har fått umgåtts med sin kusin Liam i flera dagar och det har varit en kanon påsk på alla sätt och vis. Idag har jag suttit ute på balkongen, njutit av de varma strålarna, fått lite färg, druckit kaffe och kikat efter inredningsinspiration. Helt sjukt vad man saknat solen och värmen.
 
Just nu håller jag på att tvätta och sedan ser jag fram emot ännu en kortvecka, eftersom jag alltid jobbar in fredagarna. På lördag ska vi ut på galejj och Noel ska få vara med sin farmor.. : ) Alla nöjda, alla glada.
 
 
Som vanligt så finns det inga kort, eftersom jag är sämst att komma ihåg sånt och iofs inte heller har någonting att direkt knäppa kort med. Men de bästa stunderna är de man glömt att dokumentera.. : )