ordning i garderoben

 
Finns inte mycket som slår känslan av en rensad och sorterad garderob. Det är fanimig lycka varje morgon att ha ordning i garderoben och en organiserad garderob underlättar helt klart för ett mer organiserat liv.
 
80 % av min garderob är även kläder jag ärvt. 10% är second hand och de återstående procenten är sånt jag köpt på rea. Haha, det är faktiskt sant. Ändå älskar jag den och dess innehåll. Även om den kunde innehålla lite mer "gå ut kläder".
 
Ingen som är sugen på en klädbytardag någonting framöver? ink lite vin, snacks och surr? : )

mitt i veckan

Kom hem sent och hade inte planerat någon middag, allt låg därmed i frysen. Så jag och Nolle gjorde det lätt för oss och dukade upp en riktig gormémiddag. Yoghurt med raberberpajsmak och rostade mackor med skinkost. Sedan tände vi lite ljus och myste ner oss i soffan framför lite barnprogram.
 
Nu ska jag sortera in en trettio, fyrtio plagg i garderoben som jag tog reda på efter att kusinen rensat garderoben. Fick sex par bikinis, hur snygga som helst och trekants som är det enda jag använder. Sedan ska även allt sedan tvättningen igår vikas in. Lite tända ljus och en kopp kaffe fixar nog en behaglig stämning.. skönt då det är gjort om inte annat.
 

I've got nothing to do today but smile.

Anställningsintervjun igår kunde inte gått bättre, mer än så vill jag inte säga än. Då jag var färdig där så följde jag med min mormor, kjell och strumpkupongen för att åka till city gross och inhandla strumpor, 10 par för 49 kr. Bättre än selånger till och med. Efter det tog jag en lååång tur på stan.. SJÄLV och så jävulskt jävla skönt det var. Strosade runt i alla butiker i min egen takt (typ snabbt in, lika snabbt ut), sedan tog jag en koppkaffe på charm i lugn och ro. Fyndade en kofta och köpte en boxningssäck + handskar till Noel. Därefter blev det en sväng till magasinetsloppis där jag fyndade lite koppar, en väska och två lampor.
 
Idag är jag ledig, eller jag har tagit mig själv ledigt ifrån pluggningen. Ska jobba ons,tor,fre,mån, så idag håller jag på att tvätta och plocka, efter den här maskinen är färdig så ska jag färga håret och ögonbryna och sedan tänkte jag väl slänga in ett snabbt skolarbete satt det är gjort. Då Johan slutar så ska vi in och dra en storhandling, sedan är det bara att hålla tummarna att veckan går snabbt, så det snart blir lördag.
 

Life is simple, its just not easy

 
Här hemma är det lugna gatan, skrotungen är ute på en lång skotertur med morfar och morbror över dagen. Så här hemma passas det på att tvättas, plockas och baaara vaaara. Otroligt välbehövt. Senare i eftermiddag kommer Jessica och Ebbis hit och stannar över natten. Så vi ska dra ihop något gott att äta, ta oss ett glas och se melodifestivalen.
 
På måndag ska jag förövrigt på en anställningsintervju igen. Även det en jobb jag veeeeeerkligen vill ha. Måste sätta mig ner och skriva ner alla jobb jag sökt och fundera på vilket jag helst av allt vill ha. Om man ens blir erbjuden nått, det återstår att se :b

nu får ni passa er bjuudar

Noels största idol är hans morbror och i sommar då ska det ut och raggas brudar.
  

äntligen fredag

 
 
Idag blev en bättre morgon, även om ALLT var fel för den lilla mannen som vanligt. Började en timme innan och la fram tröjan och byxorna till honom.
 
- Ta på dig dom här då det här barnprogrammet tar slut.
- Nej
- Jo, ta på dig det här så får du se på två barnprogram till innan vi ska gå till dagis,
- Säger jag nej, då säger jag nej, säger då skrotungen.
- Vilken tuff tröja, det är ju en likadan som morbror har, ta på dig den nu, så funderar du på vad du vill göra för roligt i helgen, säger jag också går jag ut ur rummet. Sedan försökte vi vara lugna och pedagogiska, även om det stundvis brister, det måste det få göra.
 
Summa summarum. Han kom iväg, vi var vänner och jag har tagit mig en stund i soffan med en kopp té, nyhetsmorgon och tidningen (fick ett erbjudande om fre-sön studenrabatt ,100 kr månaden). Nu ska det pluggas vidare några timmar, blev inte överdrivet mycket gjort igår med liten hemma, sedan gör vi helg.
 
Och nästa helg har vi bokat bord på ett ställe i stan och ska vara barnlediga. Då vi var på Kreta så bestämde vi att vi skulle gå ut och käka oftare tillsammans, men det har liksom inte blivit av efter det iallafall, så var det ju ändå alla hjärtansdag för någon dag/vecka sedan, så då kan vi lika gärna fira det nästa helg.
 
 
Så nu ska jag bara försöka andas mig igenom fem mornar till. "Om en vecka sitter du och avnjuter en massa kall öl konstant i en tio, tolv timmar utan ett enda barngnäll... may the force be with you!" typ.

3-4 års trots och helvetes mornar

Känner mig helt knäckt. Vi kliver alltid upp minst 1 ½ timme innan vi ska bege oss hemifrån. Jag smörjer in ansiktet med en ansikskräm och drar fingrarna genom håret, resten utav tiden tillägnas till vårt kära barn. Det går inte att stressa med honom (eller klart det går, men då blir det bråk och en jobbig dag), så jag placerar honom i soffan framför barntv, slår på kaffe och fixar fika till honom, så han har nästan EN TIMME på sig att få i sig mackan och "bananpengarna". Sedan tar det tjugo minuter att klä på de vanliga kläderna och ytterkläderna är en historia för sig.
 
Kan helt ärligt säga att jag ALDRIG varit med om en värre morgon än imorse, inget gick som det skulle. Vi hade våran 1 ½ timme på oss och allt raserades likförbannat. "Men håll i honom och bara klä på honom då", "prata med honom", "säg om du inte lyssnar/om du lyssnar så....", "var bestämd och lugn" "var hård mot honom", "gå därifrån bara". Det fungerar inte så. Jag förbereder honom hela tiden för det som komma skall och kör samma rutiner varje morgon. 20 minuter innan vi ska gå så börjar jag med ytterkläderna, han skriker, vrider sig och det går helt ärligt inte att få någon som helst kontakt med honom. Vissa mornar fungerar det perfekt, men vissa mornar som dessa så är det ett rent och skärt jävla helvete.
 
Jag kämpar med fleecetröjan i 20 minuter, får på den också ska bara dragkedjan dras upp "JAG KAAAAAAAAN SJÄLV" skriker ungen. Ja, men försök då tänker jag. Men så lättlurad ska man inte vara för då sliter han av sig tröjan och springer iväg. Då går jag ut och tar fram overallen under tiden, på de sekunderna har ungen tagit av sig i princip ALLA kläderna och lagt sig i garderoben där han förövrigt slängt ut alla andra kläderna.
 
Hur ska man reagera nu? Jag valde att vara bestämd och förklara hur besviken och ledsen jag blev. Men det fungerar aldrig. Försöker få på honom kläderna igen och blir tvungen att hålla "sax" med benen mina över hans för att han ska vara stilla, han slår och skriker och det gåååår inte att få någon som helst kontakt med honom. Jag håller så hårt så det känns som att hans små ben ska gå av, där någonstans ger jag upp. Det ska inte behöva kännas som misshandel för att man ska få på honom kläderna. Ringer till dagis, han får vara hemma helt enkelt. Det hade inte känts bra att släppa iväg honom dit efter en sån helvetes morgon. Vanliga mornar då man arbetar så får man bara slänga iväg ungen med halva overallen på, säga hejdå med gråten i halsen och bryta ihop på vägen därifrån. Idag var jag "ledig" och skulle "bara plugga", så det fick bli såhär.
 
Har suttit ner med honom och pratat om morgonen i en trettio minuter nu och även om det känns som han förstått var det gick fel, så känns det som om samma helvete väntar om några dagar igen.
 
Han ritar teckningar där "mamma har bebis i magen" och pratar om att han vill ha en egen bebis. Jag har förklarat för honom att det inte ens är att fundera på, så länge han inte kan lyssna. För då kommer mamma bli inlagd på psyk och köra varannan vecka därifrån. Ungefär så känns det.
 
"En 4-åring är ofta en ängel borta och hemsk hemma", stämmer så jävla väl. Som natt och dag. Man får vara glad för att det är åt det hållet iallafall.
 
Någon med tips eller ideér hur man ska gå tillväga? Hur är era 3-4 åringar?
 
 
 
Igår efter jobbet hade jag och Noel en mysig dag i högmansbacken iallafall. Antar att det är de stunderna som gör att man lär orka kämpa sig igenom även denna fas. "Det är bara en fas" Det är alltid "bara" en fas. Finns det någon ålder utan en såkallad "fas"? Måtte de ta slut snart.

Hörs jag inte på nätet så finns jag inte

"Hörs jag inte på nätet så finns jag inte" hör jag från tvn. En tjej sitter med på efter tio hos Malou. Personer får panik då de ska käka ute och kommer på att de glömt mobilen hemma, så de inte kan lägga ut kort på maten. "Det kändes helt onödigt att äta köttbiten, då jag lika gärna kunnat käka mig mätt på en hamburgare". Har man glömt sin telefon hemma då man ska träna och inte kan checka in och skryta om det på facebook, så kan man lika gärna ligga hemma på soffan och käka chips istället. För syns det inte på facebook så har det aldrig hänt. Människor sover med sin telefon i handen, i hopp om att de skulle få ett meddelande (eller uppdatering eller vad de nu sa?) på facebook. Är hela Sverige överförälskade och väntar på att en viss person ska skriva, eller är ni bara totalt hjärntvättade?
 
Har det verkligen gått så här långt? Är verkligen människor såhär osjälvständiga och osäkra? Låter helt sjukt och jag hoppas innerligt att detta är ett skämt. Säg att det är det..
 
Finns det personer som helt ärligt inte kan vara utan facebook på en vecka? Eller käkar en jävla köttbit för att alla andra ska se det? Och ni på gymmet existerar, ja, med tanke på att ni checkar in er var och varannan dag men trots det är lika feta vid årets slut. För den där chipspåsen i soffan är inget ni gärna delar på facebook, men vi är inte blinda.. vi märker liksom att ni inte går ner i vikt, svårt att missa.
 
En mormor och farmor kommer aldrig bli det de en gång var. De kommer sitta i sin lägenhet och spela bort barnbarnens pengar på nätbingo, istället för att bjuda hem nära och kära på sjusorterskakor. Hur påverkar inte detta våra barn och hur kommer inte deras ungdom se ut?
 
Känner du igen dig i ovanstående? Sälj din telefon idag, köp en för 149 kr på willys och sluta låta dig styras av samhället. 
 
 
Vem är du egentligen? Har du ens någon aning?

ett hem att trivas i

 
Små förändringar kan ha en stor inverkan på vårt välmående. Ditt hem är din borg och det är där du ska kunna släppa allt och bara kunna slappna av. För mig är det viktigt att känna lugn, harmoni och trygghet i mitt hem. Den känslan får jag genom att Inreda med kärlek, personlighet, minnen och värme.
  • Istället för att köpa en industritillverkad tavla, så inred med bilder från resor, måla eller tillverka en tavla själv.
  • Istället för att köpa en stel soffa från ikea, köp en mjuk och mysig från en loppis.
  • Istället för att enbart köpa saker som "passar", blanda med saker som har ett känslomässigt värde för dig.
  • Istället för att matcha allt, köp och tillverka sånt du själv gillar, så kommer allt matcha dig iallafall.
  • Istället för att låta en massa saker utan värde stå framme, ta bort dem och ha endast de saker du verkligen gillar framme. Det får hellre kännas lite tomt, så kan du fylla på med de saker du verkligen gillar eftersom. Fundera alltid en extra gång innan du köpet någonting.
 
Ett väldoftande hem ger en mysig hemmakänsla. Köp inte kemikaliska dofter, utan du kan enkelt skapa det där väldoftande hemmet själv. Ta skalet från några apelsiner eller citroner och koka det i en kastrull med vatten. Låt det puttra en stund utan lock och en underbar doft kommer sprida sig i ditt hem.
 
 
 
 
Ditt hem ska inspirera till långa frukostar i sängen, spontana middagar med vänner, kvällar framför teven uppkrupen i soffan under en mysig pläd. Ditt hem ska vara en plats där du mår bra. Soffan blir sådär skönt nedsutten, sängkläderna mjuknar för varje tvätt, träskålarna förändrar färg och plädarna nöts. Det är det som symboliserar ett riktigt hem, där människor faktiskt bor och lever.
 
 
Att trivas och känna sig trygg i sitt hem är viktigast av allt. För var annars ska vi kunna återhämta oss och bli oss själva igen?

I call you a Monday because nobody likes you.

 
Helgen kom och gick alldeles för snabbt, men vi hann med en massa. I lördags var vi i högmansbacken och njöt av solen, pulkåkning och trevligt sällskap, på eftermiddagen så åkte vi bort till Kim där en brasa brann och vi slog oss ned i rottingmöbeln med plädar och myste på utomhus. På söndagen så åkte vi upp till pappa som även han dragit ihop en brasa på gården, så där grillades det korv under dagen och kvällen tillbringade vi framför tvn.
 
Idag var dagis stängt, så jag och Nolle passade på att storstäda och möblera om. Nu har vi nyss gjort hamburgare till middag. Imorgon blir det pluggning och onsdag har jag öppningen, vilket betyder att jag slutar tidigt, så funderar på att dra en stadstur med Nolle efter jobbet.
 
Ja, det var väl det. Träningen gick mindre bra idag och jag och Nolle har delat på 2 liter glass. Så det kan gå. Imorgon är det åter till verkligheten igen iallafall och har sjukt mycket plugg att göra.... 

Livet kan vara enkelt, om vi låter det vara det

 
Hade stängningen idag, så snabbt hem och värma på lite mat, sedan fick vi trevligt kaffesällskap i form utav Noels mormor och morbror. Nu ska jag mysa ner mig i soffan en sväng och förbereda inför morgondagen lite. Ska jobba resten utav veckan, lika bra då skolans uppgifter ännu är "under uppdatering" bra då de ska vara färdiga på söndag.. sällan också. Intervjun gick bra iallafall, så nu har jag två jobb som ska höra av sig här i dagarna. Bara att hålla tummarna, annars så är det skönt att jobba lite extra också bara, tänkte försöka varva det med lite mammadagar om inte annat. Har typ 3 månader kvar att ta ut, fast de kan ju vara trevliga att spara med. Får helt enkelt se vad som händer.
 
Nej, nu ska jag vila huvudet lite. Drog nyss världens jävla vurpa påväg in i vardagsrummet då telefonen ringde, Eftersom jag tar förgivet att det är jobbet som ska ringa, så springer jag i 200, lägger foten precis på vattenpölen efter Nolles skor, drar en vurp och låter huvudet studsa sådär härligt skönt i betonggolvet. Axeln känns förövrigt helt sne.
 
Tog även en 25 minuter powerwalk på rasten idag, så jävla duktig.
 
Over and out

linssoppa med morötter

 
Ska börja införa lite vegetariskkost här hemma två dagar i veckan. Billigt, nyttigt och gott. Idag invigde vi denna tradition (jag väljer att kalla det tradition, dels för att jag älskar traditioner och dels för att det låter roligare än rutin.. som förövrigt är världens tråkigaste ord) med en linssoppa med morötter och till den hade jag bakat lite snabba frallor.
 
 
 
Skala och strimla gullök och morötter och fräs dem i lite olja. Tillsätt okokta linser, vatten, buljongtärningar, tomatpuré/krossade tomater eller i värsta fall ketchup, sambal, vitlök, kryddor.. typ curry och sånt. Låt det koka ca 10 minuter tills linserna blivit mjuka. Okej, jag slängde i lite grädde på slutet, kunde inte hålla mig. Släng på en creme fraiche klick och tada.. färdigt!
 
Brödet gör du på 30 minuter, ink arbete, jäsning och gräddning. Receptet finner du här! ( <--klicka på här)
 
Förövrigt så har jag ett litet lyckrus nu. Ska nämligen på en arbetsintervju imorgon. Detta är ett jobb jag verkligen, verkligen, VERKLIGEN vill ha. Så håll tummarna för mig imorgon vid tre tiden. Längtar så jag håller på att dö, känns som jag har stor chans att få det även, då jag VET att jag skulle kunna göra det tusen gånger bättre än alla de andra som sökt.
 
Nej, nu ska jag fasiken gå och lägga mig. Trött som en gnu. Over and out! : )

grönsakssoppa till lunch

 
Åter till vardagen, den nyttiga maten och träningen. Jag älskar det. Har hittat en perfekt runda som tar ca 20-25 minuter att gå om man går i ett högt tempo och det är så härligt att bara få gå runt utan att behöva fokusera på någionting annat än att bara ta sig framåt. Den tiden är guldvärd och ger mig så mycket energi till den kommande dagens pluggande. Nu har jag dragit ihop en liten soppa till lunch och tänkte ta en tjugo minuters paus innan jag fortsätter pluggandet. Vid hämtningen så tar jag samma 20-25 minuter runda igen. Man får passa på de dagar man inte jobbar och har möjligheten. Bara man får hem träningscykeln från mamma, så kan man ju anpassa allt lite bättre.
 
Någon som kan tipsa om en bra tränings/hälso/kost blogg förresten?

andas in, andas ut.

Mellan tvättmaskinerna igår så passade vi på att baka lite småkakor. Hallongrottor, fast med hjortron, blåbär, rödavinbär/hallon fyllningar.

Liten skulle som vanlig assistera mig i köket och vi startade med en promenad till affären för lite upphandling utav ingredienser, sedan körde vi igång. Degen blev klar och jag höll på att pissa på mig så uppmanar Noel att inte röra någonting, självklart inte nickar han instämt tillbaka. Så kommer jag tillbaka och möts av ett nöjt barn som står och rör för fulla muggar. "Jag fixade i lite sånt här mamma" säger ungen barnet och pekar på kornmjölet. Jaha, nähä men titta där.. kornmjöl fulla degen och du har riktigt lyckats knådat in det också.. så bra. Behåll leendet, andas, tänk på barnen i afrika utan vatten, mat, degar, inre frid, 1, 2 ,3 osv. Ungen Barnet försöker rädda upp det hela en aning. "Mamma vi kan ta min juice och ta bort det.. JAAAA det kan vi *lyser upp som en sol*, också bakar vi juicebullar". Ja, eller så inte alls.

Deg nummer 2: Upptäcker att det sista sockret användes till den förra degen, så lägligt. Har ingen lust att gå till affären igen, fruktsocker får duga lika bra. Snart är deg nummer två färdig iallafall. Vi torkar av bänken, ställer upp formarna på plåten tillsammans, jag tar en klunk utav det perfekt varma kaffet och vi ler så där kärleksfullt mot varandra... men... luktar det inte lite bränt? Upptäcker att ena plattan är på och lyfter upp degbunken som självklart står på precis den plattan. Jag kan ha missbedömt läget under all stress, men satt inte botten ihop med resten utav bunken innan? Upp med fönster och dörrar. "jag skulle bara slå på ugnen mamma", självklart skulle du det lilla.. hjärtat. Andas, 1, 2, 3...10, barnen i afrika, den där jävla friden, le lite emellan, var det för tidigt att skratta åt eländet? Heheeehe. eh... möjligen.

Tre timmar tog det för dessa små underbaringar att möta dagens ljus och vi kunde nog båda konstatera att detta inte var någonting vi skulle kunna livnära oss på. Det är underbart med barn och trots alla små påfrestningar på mitt psyke så lyckades jag hålla humöret uppe. Man kan inte kontrollera allt som sker, men man kan välja hur man hanterar det. Och alla som känner mig vet att jag har världens kortaste stubin, men det gick.. med rätt inställning går tamefan allt!


Och nej mamma vi andades inte in plaströken och ja, alla kroppsdelar sitter på samma ställe som igår.


positivt tänkande ger positiv energi

Det finns många sätt man kan tanka på positiv energi och jag gjorde det genom att umgås en dag med min älskade vän Jessica. Vissa människor blir man alltid glad och upplyft av att träffa. De har en förmåga att höja ens självkänsla och man mår alltid bra i deras sällskap. En sån vän borde alla ha.
 
Sedan finns det även det motsatta. Energitjuvarna, som suger energin ur en. De gör en trött, sur och får en att känna sig misslyckad och på dåligt humör. Den glädje man kände innan försvinner i deras närvaro. Vi påverkas mer än vad vi tror av människorna i våran omgivning. Men i grunden så handlar ändå allt om ens inställning. Allt sitter i ditt sätt att tänka och du väljer själv att tillåta dessa människor att ta energin ifrån dig. Vi ser omgivningen genom oss själva och i slutänden så är det ändå vi själva som valt att bli sura. Du skapar din egen verklighet.
 
Din verklighet blir på det viset du själv tolkar den och den liknar inte någon annans. Du ser allt genom dina egna ögon och på det sättet du har blivit programmerad till att göra, genom dina erfarenheter och liknande. Det är ditt tankesätt som skapar din värld, positiv som negativ. Världen är en slags illusion, den existerar på det viset du själv tolkar den.
 
Är du bitter så och tror att världen är ond, så väljer du själv att skapa den världen och då drar du även lättare till dig dessa energitjuvar. Tänker du istället att livet är underbart, utmanande och spännande, så kommer det även hända underbara saker i ditt liv och du drar även till dig människor med samma positiva inställning som dig. Du har där skapat din egen världsbild. Så är du inte nöjd med hur ditt liv ser ut idag, förändra ditt tankesätt och du kommer se att hela din värld förändras med det.
 
Så även om du försover dig en dag, bilen inte startar, ungarna skriker och alla människor i din omgivning tycks vaknat på fel sida, så låt dig inte påverkas. Välj glädje. Upprepa "Det är en bra dag, jag är lycklig". Ju fler gånger du upprepar, desto mer går det in i ditt sinne. Tro det eller ej. Lite positivt tänkande bara. Så som du tänker, så blir det.
 

asiatisk gryta med bulgur

 
Hämtade liten från dagis. Värmde på en kopp varmt äppelvin..har ni inte testat det så måste ni göra det.. det smakar varm äppelkaka med vaniljsås i ett. Sådär farligt gott att man nästan (jag sa nästan) kan förstå varför folk blir alkolister. Sedan drog jag ihop en liten gryta som det serverades bulgur till. Grytan innehöll fläskkarré, grönsaker, fisksås, pad-thai sås, ostronsås, ljus soja, röd chili.. den obligatoriska kokosmjölen och... grädde, vafan det är ju ändå fredag. 
 
Nu är ljusen tända och jag kan nästan känna smaken av fredagsmyset, dock så får jag nöja mig med morötter eller något annat trevligt ikväll, då jag förnärvarande endast får äta godis på lördagar. Back to the 90's all over again. Imorgon blir det badhuset för mig och Nolle och där ska vi träffa upp Jessica och Ebbis. Lär göra fetamackor INKLUSIVE allt. För på lördagar då svullar vi sönder för resten utav veckan.

En promenad i nuet

 
Underbart promenadväder imorse, sånna här dagar skulle man bara vilja gå runt i timmar. Finns inget mer rofyllt än en lång promenad utan klocka, utan någon tid att passa och då solen ligger på som den gör just idag. Att låta fötterna känna marken under och bara öppna upp alla sinnen, lyssna till ljudet av fågelkvitter, känna solens varma strålar och vindens smekning. Att bara kunna stanna upp ibland och observera  omgivning. Att bara andas in vinter och promenera här och nu. Men nu måste det pluggas, jag hoppas vädret håller i sig till eftermiddagspromenaden.

Du styr ditt eget liv

 
Fyllde på med det jag hade hemma. Då detta är slut så ska jag fylla på med något annat spännande. Haha ja, så spännande det kan bli med frukost. Men livet är inte roligare än vad man gör det till och kan man finna glädje i någonting så vardagligt som en frukost så ska man vara tacksam. Det är ju ändå i vardagen som man tillbringar den mesta av sin tid, så då gäller det att få den som man vill ha den. Vardagen är inte en massa dagar att "ta sig igenom" för att nå helgen, utan din vardag är ditt liv. Vänder du ut och in på dig själv hela veckan för att få två dagar i lugn och ro? Frågan du ska ställa dig är: Hur får jag vardagen att bli så njutbar som bara möjligt? 
 
Sätt dig ner och fundera över vad du värdesätter och vill ha i ditt liv och börja sortera. En god start är en lugn morgonstund, så förbered så mycket som bara möjligt kvällen innan, kliv upp i god tid och ät en god och varierande frukost, så slipper du tankar som "jaha, här sitter jag med min filtallrik med 1 dl musli, en halv rostad franska med en bit ost på.. precis som dagen och året innan". Det finns en massa gott och nyttigt som även är snällt emot plånboken.
 
Vidare funderar du över hur vägen till arbetet kan bli bättre. Finns det några förändringar du kan göra för att underlätta resan eller till och med få den att kännas riktigt rofylld?
 
Hur kan du få den där fredagskänslan på jobbet varje dag? Allt handlar om ditt tankesätt.
 
Sedan ska man hem och göra den där obligatoriska middagen som man uppenbarligen behöver. Varierad ska den tydligen vara också, ungarna skriker och blodpuddingen bränns sönder i pannan.
 
Eller?
 
Det är klart att middagen blir tråkig om ni kör blodpudding, fiskpinnar, potatisbullar, köttbullar vareviga dag. Snabbt? möjligen, men nå så sjukt uttråkande i längden. Ha en asiatisk vecka, en italiensk osv. Det behöver inte vara varken svårare, dyrare eller ta längre tid. Gör upp två veckor i förväg vad du ska äta, så slipper du vålda sönder kniven mot en halvfrusen korvring. Och de skrikande ungarna kan få ett halvt äpple framför tvn.. orkar man ingenting en dag så ta fram filpaketet och lite musli, man dör inte av att äta det två dagar heller. Gå lite på känsla och vad som passar dig/er bäst.
 
Och den där stunden på kvällen? De där dyrbara timmarna... som du spenderar framför tvn? Det är klart man är trött efter en arbetsdag/pluggdag/föräldraledighetsdag eller vad det nu kan vara, men hur skulle du kunna ta vara på denna stund fullt ut? Du kanske värdesätter tid i soffan, då är det där du ska ligga. Eller är du en såndär person som har tusen aktiviteter på kvällarna, fundera då istället över vilka av dem som är viktiga och uteslut resten. Din tid är värdefull, gör det bästa av den. 
 
När du står i kön på ica  ta ett djupt andetag, slappna av och bara va. Om du stannar upp lite nu och då och ser på livet med lite andra ögon så kommer du snart upptäcka hur rikt livet faktiskt är.
 
Ta lika väl hand om din vardag som de dagar du är ledig, så kommer ditt liv blomstra året om.
 
Lite medelhavsfrukost en helt vanlig måndag kanske? För mer frukost-inspiration klicka här.

Earlier this morning

Trött (men nöjd) kille i nya didriksson overallen. 160 riksdaler och ser helt oanvänd ut. Stor i storlek, så den fungerar till nästa vinter med.
 

There are no shortcuts to any place worth going

Känner mig helt skakis fortfarande efter träningen imorse. Svepte ett glas vatten, slog på nyhetsmorgon och körde på med utfall, knäböj och brygga direkt efter min  powerwalk imorse. Det susar fortfarande i öronen på mig och jag kände mig helt färdig efter halva tiden, men kämpade på och sjukt nog så kändes allt lättare ju längre tid jag körde.
 
Så nu har jag mätt alla mått, rätt hoppas jag, Har helt seriöst ingen aning vad jag egentligen håller på med, men antar att det ska göra någon form utav skillnad, så tänkte mäta igen om om två veckor. Vågen är fortfarande nerpackad och eftersom jag inte vill gå ner i vikt, så tänker jag inte ta fram den heller. Antar att man kan gå upp om man bygger muskler och det skulle bara skapa panik för mig, så vi låter den vara fortsatt nerpackad istället.
 
Resten av dagen står det pluggning på schemat, sedan tänkte jag ta en liten extra omväg då jag hämtar Nolle på dagis så man får ihop en 20-30 minuter till. Sedan tänkte jag passa på att stå på ett ben då jag borstar tänderna ikväll och se en skräckis innan läggdags, så jag rör på mig sådär oroligt hela natten.
 

vi har en konstnär i familjen

Men exakt hur stolt blir man inte, då skrotungen kommer fram med detta konstverk till en? Tankebanorna just nu pendlar mellan konstkollo alternativt att bara köra rätt på och låta ungen börja producera tavlor på heltid. Är detta verkligen normalt för en treåring eller är vårat barn helt enkelt bara lite smartare, lite duktigare och liiiiiite bättre på att måla än ALLA andra ungar i hans ålder? Skitsamma.. jag grät iallafall en skvätt för att det var så vackert. Sist jag fick en teckning var det en massa tomt klotter bara. En "myra" som var både större och mer avlång än en bil. It doesn't make sense, sa jag till Nolle, som tog detta till sig på fullaste allvar. Obviously.
 

asiatisk fiskgryta

Freestylade ihop en fiskgryta idag. Bara man har en massa asiatiska grunder, grönsaker och en wokpåse i frysen så kommer man långt. Sedan brukar jag se till att ha kokosmjölk hemma, fungerar till allt.. typ.  Blev iallafall hur gott som helst.. även fast det var sjukt svårt att inte skvätta i en skvätt (eller flera dl) grädde i skiten. Noel fick dock grädde i sin, för att ta bort lite av smaken, då det blev rätt starkt.. hade i en massa sambal också. Prova gärna iallafall! : ) (Så jävla snyggt skrivet, men de bju ja på..)
 

schema för ett sundare 2013

Nu är det ca 17 veckor kvar till den första dagen på den första sommarmånaden börjar. Beach 2013 skiter jag fullständigt i, till någon strand kommer man ju aldrig iallafall. En yttre självkänsla 2013 passar bättre. Jag tänker inte slita ut mig och har inget viktmål, mer än att jag vill få lite muskler och en starkare kropp. Just nu gör det ont överallt, då jag den senaste tiden suttit vid datorn alldeles för mycket, pgr av studierna.
 
Har aldrig tränat tidigare och hade noll koll, som tur har min bästa vän Jessica stenkoll och har hjälp mig lite med träningsschemat, då jag hade knasat till alltihopa en aning :b
 
Min frukost just nu och de senate åren har bestått av mackor, min lunch har även den bestått utav mackor och däremellan har jag suttit vid datorn. Inte bra. Alls. Att äta havregrynsgröt varje morgon, är inte någonting hållbart för mig, då jag försökt och åt det till lunch då jag arbetade typ hela sommaren. Man höll i princip för näsan och tröck i sig skiten bara, så ska det inte behöva vara. Så här nedan följer ett tränings, samt frukostschema för 2013. Pluggar jag så kör jag 30 min powerwalk efter lämning och jobbar jag så kör det på rasten. Sedan har jag en träningscykel hos mamma att hämta, som skulle underlätta nå fruktansvärt.
 
 
Har även upptagit ricinoljan igen, så nu jävlar ska håret växa. Får se hur länge man orkar denna gång, men nu kör vi. Eftersom liten är sjukt så kan jag inte gå ut idag, men tänkte köra träningen nu och imorgon ska brorsan vara med honom så jag kan jobba, satt då ska vi se hur jävla sugen man är på 30 min promenad, ist för att sitta i fikarummet och dricka kaffe, käka lite kaka och surra? Hoppas på bra väder iallafall.. : )
 
Håret har växt rätt bra utan ricinoljan på ett halvår, ska bli spännande att se hur mycket det kan växa med. Dock så skulle jag behöva klippa av mig allt som växt ut, då det är så jävla slitet.. men ska försöka vårda det ist. Vägra klippa av allt.
 
Någon annan som har några bra och nyttiga frukosttips att dela med sig utav? Träningsövingar, hårvård-tips? Ja, allt som gör kroppen gott helt enkelt. Dela med dig isåfall! : )

sjukstuga

Här hemma har vi sjukstuga. Liten har 39,5 i feber efter att ha fått alvedon och har legat på samma plats i soffan och sovit i princip hela dagen. Har laddat upp med en massa glass. Pigelin och vanlig glass med konserverade frukter och strössel gick ner iallafall. Sedan dricker han åtminstonde hyfsat. Trodde han skulle börja piggna till sig nu mot kvällen, men nu somnade han precis till igen. Han har inte ont iallafall och är bara lite snorig, tur det.
 
Nu ska jag lägga mig i soffan bredvid liten och kolla på lite tv. Imorgon blir han hemma med mig och tisdag med. Har anmält vab så hoppas skolan har överseende med det. 
 

Every morning we are born again

 
Idag är en bra dag. Noel tog eget initiativ till att klä på sig imorse och gjorde det helt själv. Vi promenerade i världens finaste väder bort till dagiset, där han iofs blev ledsen då jag skulle gå, but still.. en bra morgon! : )
 
Har precis tagit mig ett bad och perkulatorn är laddad inför dagen. Jag passade på att plugga igårkväll, så idag ska jag bara sitta med lite diagnoser. Klockan tre ska liten hämtas och jag tänkte överraska honom med att köpa den där leksakstelefonen på affären som han försöker få med sig varje gång vi ska därifrån, men alltid lägger tillbaka.. och just därför ska han få den. Sedan ska vi göra oss klar  för en sväng till stan. Ska äta mat med mamma, sedan ska vi ta den där mathandlingen som vi skjutit på alldeles för länge.
 
Ikväll ska vi bara mysa ner oss i soffan tillsammans och imorgon ska vi nog grilla korv ute uppe hos pappa. Att han har hus som ligger fem minuter härifrrån är min räddning både nu och i sommar. Skönt att ha ett ställe man kan grilla korv på och slå upp en bassäng till Nolle.. och sola på en gräsmatta, utan stirrande grannar :b 
 
Så helt enkelt en bra dag.. som jag hoppas håller i sig så. Hade varit ännu bättre om vi suttit på skogen med en skoter och grillat lite korv, men man får vara nöjd iallafall. 
 
Trevlig helg på er! : )