Du styr ditt eget liv

 
Fyllde på med det jag hade hemma. Då detta är slut så ska jag fylla på med något annat spännande. Haha ja, så spännande det kan bli med frukost. Men livet är inte roligare än vad man gör det till och kan man finna glädje i någonting så vardagligt som en frukost så ska man vara tacksam. Det är ju ändå i vardagen som man tillbringar den mesta av sin tid, så då gäller det att få den som man vill ha den. Vardagen är inte en massa dagar att "ta sig igenom" för att nå helgen, utan din vardag är ditt liv. Vänder du ut och in på dig själv hela veckan för att få två dagar i lugn och ro? Frågan du ska ställa dig är: Hur får jag vardagen att bli så njutbar som bara möjligt? 
 
Sätt dig ner och fundera över vad du värdesätter och vill ha i ditt liv och börja sortera. En god start är en lugn morgonstund, så förbered så mycket som bara möjligt kvällen innan, kliv upp i god tid och ät en god och varierande frukost, så slipper du tankar som "jaha, här sitter jag med min filtallrik med 1 dl musli, en halv rostad franska med en bit ost på.. precis som dagen och året innan". Det finns en massa gott och nyttigt som även är snällt emot plånboken.
 
Vidare funderar du över hur vägen till arbetet kan bli bättre. Finns det några förändringar du kan göra för att underlätta resan eller till och med få den att kännas riktigt rofylld?
 
Hur kan du få den där fredagskänslan på jobbet varje dag? Allt handlar om ditt tankesätt.
 
Sedan ska man hem och göra den där obligatoriska middagen som man uppenbarligen behöver. Varierad ska den tydligen vara också, ungarna skriker och blodpuddingen bränns sönder i pannan.
 
Eller?
 
Det är klart att middagen blir tråkig om ni kör blodpudding, fiskpinnar, potatisbullar, köttbullar vareviga dag. Snabbt? möjligen, men nå så sjukt uttråkande i längden. Ha en asiatisk vecka, en italiensk osv. Det behöver inte vara varken svårare, dyrare eller ta längre tid. Gör upp två veckor i förväg vad du ska äta, så slipper du vålda sönder kniven mot en halvfrusen korvring. Och de skrikande ungarna kan få ett halvt äpple framför tvn.. orkar man ingenting en dag så ta fram filpaketet och lite musli, man dör inte av att äta det två dagar heller. Gå lite på känsla och vad som passar dig/er bäst.
 
Och den där stunden på kvällen? De där dyrbara timmarna... som du spenderar framför tvn? Det är klart man är trött efter en arbetsdag/pluggdag/föräldraledighetsdag eller vad det nu kan vara, men hur skulle du kunna ta vara på denna stund fullt ut? Du kanske värdesätter tid i soffan, då är det där du ska ligga. Eller är du en såndär person som har tusen aktiviteter på kvällarna, fundera då istället över vilka av dem som är viktiga och uteslut resten. Din tid är värdefull, gör det bästa av den. 
 
När du står i kön på ica  ta ett djupt andetag, slappna av och bara va. Om du stannar upp lite nu och då och ser på livet med lite andra ögon så kommer du snart upptäcka hur rikt livet faktiskt är.
 
Ta lika väl hand om din vardag som de dagar du är ledig, så kommer ditt liv blomstra året om.
 
Lite medelhavsfrukost en helt vanlig måndag kanske? För mer frukost-inspiration klicka här.

Moa skriver:

Lite MariaMontaxami-style där som fann lyckan i sju sorters flingor,Såg du de programmet? du är snart ikapp henne ser jag ;)


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar