life is beautiful

Imorse var det en glad och förväntansfull kille som vanknade upp. De skulle nämligen ha en massa lekar och hoppborg på dagis idag, sedan i eftermiddag ska föräldrarna få komma dit och se sina små underverk sjunga. "Jag tänker inte sjunga, jag ska bara leka ja mamma" sa Noel imorse, men frökarna har skvallrat om hur mycket han tar i då han sjunger, så jag tror nog han står där helt exemplariskt på mitten och sjunger vackert. Tror inte alls han ska skämma ut mamma sin genom att leka jagis med mig mitt i uppträdandet.
 
Jag passade iallafall på att jobba hemma idag, startade klockan 06:10 för att vara exakt, så nu är jag färdig och ska börja förbereda pastasalladen och känna lugnet. Morgondagen är in arbetad och sedan har vi hela helgen framför oss. Nästa vecka är det röddag torsdag och eftersom jag arbetar in fredag (som förövrigt innebär min födelsedag och ögonfransförlängning) så är jag ledig tor, fre, lör, sön och veckan därpå drar vi till Krakow.
 
Trodde inte alls det här skulle bli en sånt långt och överpositivt inlägg, men ibland känns bara allt så jävla bra. Bort med alla negativa tankar och bara njuta över att få vara just där jag är precis just nu.
 
Brukar inte vara generös med egobilder, men nu har jag en stor spegel.. så enjoy! ;D

vägen till lycka kommer inifrån

Du kan förändras, du kan ta ansvar för ditt liv. Du kan bli lycklig. Grunden till lyckan finns inte utanför dig, utan i ditt hjärta och sinne "peace comes from within. do not seek it without". Ditt liv kommer förändras, det mesta i livet är osäkert och oförutsägbart, allt har ett slut och ingenting består. Allt i ditt liv präglas av att allt det du upplever har ett slut. Bli medveten om vad du investerar din tid på och vad dessa människor och saker verkligen kan ge dig. Se livet för vad det är, allt är inte vad det ser ut att vara.

Livet innebär lidande, även den största glädjen innebär tillslut en besvikelse, då ingenting varar förevigt. Du försöker hålla dig fast vid det som gör dig lycklig. Du försöker ständigt få mer och mer och dina förväntningar blir allt högre.

Orsaken till lidandet är ditt omättliga begär, då du ständigt söker njutningar för att mätta begäret som i sin tur ökar ditt lidande. Du lever i din ständiga värld av begär, krav och fångenskap. "Vårt sinne är liksom en hund bunden vid jagets stolpe. Sinnet springer runt ,runt för att förverkliga någon slags frihets känsla, men vi blir hårdare knutna vid förankringen i jagets för varje varv vi springer, kopplet känns allt kortare". 

Då begäret är orsaken till lidandet, så måste begäret minska för att lidandet ska minska. Genom att släcka  dessa begär, hat och okunnighet, allt det där som oroat och plågat dig, så kan du till sist nå frid och ro i sinnet.

Rätt förståelse: Se livet för vad det är. Allt är inte vad det ser ut att vara. Det finns ett lidande. Ingenting varar för evigt. Materiell trygghet ger dig automatiskt inte sinnesfrid.

Rätt tanke: Förståelsen om begär, hat och ondska. Uppmuntra vänlighet, medkänsla, visdom och insikt.

Rätt tal: Avstå från lögner, förtal och hårda ord. 

Rätt handlande: Var viljan god, så var även handlandet gott. Var viljan att skada, så var handlandet ont. Utför endast sånt som leder till lönande resultat.

Rätt levnadssätt: Stanna upp och fundera på hur du spenderar dina arbetstimmar. Respektera alla levande varelser och arbeta inte med någonting som andra tar skada av. Medveten närvaro.

Rätt strävan: Bryt ohälsosamma tillstånd som uppstått. Förhindra ohälsosamma tillstånd att uppstå. Bevara hälsosamma tillstånd. Uppmuntra hälsosamma tillstånd att komma.

Rätt uppmärksamhet: Var närvarande, känn marken under fötterna, känn doften av blommorna. Var medveten uppmärksam och låt inte det förflutna eller framtiden oroa dig. "Det som har hänt har hänt. Det som skall komma, kommer. Men just nu låter du sinnet bli helt uppmärksamt på det som är det varande i ögonblicket. Du är helt i nuet"

Koncentration/meditation: Meditation handlar om att inte tänka på någonting och fullständig vila sinnet. Koncentration är dess motsats, här fokuserar du på en enda punkt.

Ta kontrollen över ditt liv och tankar! "when writing the story of your life don't let anyone else hold the pen". : )

Large

 


stay simple stay true

 
 • Låt dig inte fastna i en nio till fem tillvaro
 • Låt dig inte leva ett liv utan uppfattning om vad du gör
 • Låt dig inte äga för mycket, materiella ting ger dig endast korta lyckorus och genast vill du äga mer.
 • Låt inte sakerna äga dig.
 • Möt världen med ett öppet och fördomslöst sinne
 • Kläng dig inte fast vid oviktiga saker
 • Fokusera endast på det du anser vara viktigt i livet
 • Dina tankar är lika viktiga som dina handlingar, eftersom de gör dig till den du är.
 • Nyckeln till lycka är enkelhet.
 • Låt dina tankar vara i nuet

don't dream dreams, live them

Idag är det verkligen en sån där dag då man helst av allt hade legat kvar i sängen hela dagen, kurat ihop sig under täcket, köpt en pizza och kollat på alla serier man missat. Men sånt får man väl hinna med då man går i pension, var sak har sin tid. Liten var så trött då jag lämnade på dagis, så han fick lägga sig i soffan där och sova, tycker han gör det så bra varje morgon.
 
Helgen har i alla fall varit perfekt på alla vis. I lördags drack vi öl, spelade kubb och grillade i solen och söndagen startade vi med sooooovmorgon och pizza, så fruktansvärt skönt. Liten var på sitt första riktiga barnkalas i söndags, helt utan föräldrar.. ni kan ju tänka er vad stor man är då. Sedan har han hunnit att ta första doppet i bjässjön.
 
Nä, nu är det i alla fall bara 17 dagar kvar till Krakow. Swish säger det.
 
 

Countdowns

 • 2 dagar kvar till en bad- och mysdag med Nolle
 • 3 dagar kvar till Jessicas inflyttningsfest
 • 7 dagar kvar till "vårfest" på dagis
 • 8 dagar kvar till utvecklingssamtal för Noel (och ja, jag längtar dit med :b)
 • 10 dagar kvar till Ebbis kalas
 • 16 dagar kvar tills jag fyller år
 • 16 dagar kvar till ögonfransförlängningen
 • 22 dagar kvar till Krakow
 • 27 dagar kvar tills Johan fyller år
 • 30 dagar kvar till midsommar
 
Känns som den här månaden kommer rulla förbi oss snabbt, men smärtfritt.
 
 Om 22 dagar så sitter vi här och floskar i oss en massa mat och öl..........
 
 Vann även dessa underbaringar igår på tradera för 32kr (+frakt 60). En vit klänning, fjäderörhängen och glimten i ögat och man är redo för att glida runt i krakow och dricka öl. (Hoppas på att de inte är råfodrade).

i'm on the edge with you

Blev tvungen att ta bussen hem från jobb och tandläkaren igår.. och vi kan väl återigen konstatera att det är läskigt att åka buss. Jag har svårt att lägga mitt liv i någon annans händer och vill gärna känna kontrollen själv. I alla fall, på bussen fanns ett tjugotal personer. Det var jag och Märta 85 som hade bälten på oss, vi satt med huvudena pressade framåt och höll ett stenhårt grepp kring sätet framför. Måtte detta gå bra tänkte vi och kände hur hjärtat rusade igenom och förbi kroppen. Living on the eeeeeeeeeedge.... not so much.
 
Det får mig att tänka på dessa outhärdliga utlandsturer. En människa som det inte går att kommunicera med kör i hundra blås på en smal väg utan räcke och ca en cm från ett brant stup. Det är "chicken race" på hög nivå och ingen tänker vara den som flyttar sig först, de tutar hejdlöst tills någon i sista sekund ger upp och viker undan (då är man ca 0,001 mm från att störta ner i havet). Jag sitter här på mitten, halv lullig och skriker tyst på dålig engelska "slow the fuck doooown.. we're all gonna DIIIIIEEEE", ingen hör. De där kärringarna som annars nyper hårt i gubben då det går över 100, sitter nu glatt skrattandes och verkar tillsynes helt oberörda. Ja menar de är ju på semester och där kan ju inget ont hända. Skulle någon mot förmodan säga något i stil med "men se på fan nu var vi visst på väg ner för ravinen i 100 knyck" så skulle mest troligt även resten utav sällskapet börja opponera sig och det skulle tillslut bli ett fasligt liv. Men så länge ingen säger någonting så är det okej. För så länge alla andra tycker att det är lugnt och så länge man ändå sparat länge till semester, så finns det ingen chans att störta ner, eller ens stuka ett finger.
 
Jag och Noel överväger att lifta ner på fredag... Safety first, ni vet.

Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad

Underbara dagar, med underbara människor. Vi har grillat korv och spenderat två hela dagar utanför oss, tillsammans med en massa fina människor. Barnen har lekt, de vuxna har lekt, grillat korv i omgångar, haft vattenballong krig och bara njutit av att sommaren äntligen har kommit.
 
Nu är man fulltankad av energi för ännu en vecka.. och jag säger som Jessica, tack fina fina människor för att ni finns i vårat liv.
 
 
"Oavsett hur många misstag du gör på vägen, eller hur långsamt du går fram,
så är du långt före dem som inte ens försöker"

Hemmagjord hårvård

Tumblr_m1yvtuxh741qbbjfeo1_500_large
 
Avokadoinpackning
3 små mogna avokados
1 tsk avokado olja
1 tsk honung
 
Gör såhär: Dela avokadorna på mitten och mosa med gaffel till en smet. Häll i olja och honung och blanda väl. Massera in inpackningen i håret, koncentrera dig på topparna. Täck håret med en plastpåse och linda runt en varm handduk. Använd direkt
 
Varm olje inpackning
3 msk olivolja
3 msk rapsolja
 
Gör såhär: Häll oljorna i ett mikrovågssäkert kärl. Blanda ordentligt, ställ kärlet i mikrovågsugnen och värm tills oljeblandningen är varm. Låt blandningen vila några minuter. Ta sedan lite olja mellan handflatorna och applicera oljan noggrant i håret. Börja i topparna och arbeta dig uppåt mot rötterna.

När du har oljat in håret, vira en varm handduk kring det och låt det sitta i 30 minuter. Tvätta sedan ur oljan.
OBS! Använd inte schampo, utan sätt i antingen ett tvättbalsam eller ett SMT (se "recept" nedan)  som får verka en stund innan du sköljer. Gör en varm oljeinpackning varannan vecka om du har torrt eller skadat hår, särskilt bra för hår som är blekt eller färgat.
 
Kokos- och honungsinpackning
1 liten burk kokosmjölk (165ml)
½ dl honung
 
Gör såhär: Blanda kokosmjölk och honung. För att det inte ska bli så rinnigt kan du ta enbart kokosgrädden som brukar flyta upp på mjölken (skaka inte burken innan den öppnas). Låt sitta minst 30 minuter, tvätta ur.
 
Meloninpackning
Melon
 
Gör såhär: Mixa melonbitar väldigt noggrant och massera in detta i hela håret. Låt verka i 15-20 minuter och skölj sedan noggrant.
 
Dunderinpackning för slitet hår
4 msk naturell yoghurt
1 st äggula
1 msk olivolja
1 tsk honung
 
Gör såhär: Blanda samman yoghurt och olja. Rör ner resten av ingredienserna så det blir en jämn smet. Massera in det i hela håret. Var noga med topparna. Sätt en plastpåse över håret och vira en handduk runt huvudet. Låt sitta i 20 min. Skölj sedan ut
 
SMT (Snowymoon's Moisture Treatment) En fuktgivande inpackning som även fungerar som tvätt.
4 delar balsam
1 del honung
1 del aloe-vera gel
 
Gör såhär: Rör ihop allt och värm i mikron några sekunder eller i vattenbad tills det blir varmt. Applicera sedan i torrt eller vått hår (särskilt i topparna). Täck håret med duschmössa/plastpåse/plastfolie och låt det sitta i så länge du orkar (från 30 minuter till hela natten), skölj. Håret ska inte tvättas efteråt
 
Naturligare än såhär kan det knappast bli.. Återkommer med en massa tips på stylingsprodukter till håret, som du enkelt gör hemma själv. LOVA nu att testa detta.. och bojkotta alla dyra produkter och människor som bara vill lura er på pengar :b

Hemmagjorda skönhetsprodukter

Tumblr_ml5khpxg4s1rtxv3ko1_500_large
 
Jag är lite emot allt vad det gäller skönhetsprodukter, eller emot och emot.. jag är emot att bli lurad på pengar, då det är så enkelt att göra dem själv. Sedan använder folk på tok för mycket produkter varje dag. Jag använder ingenting till håret, ingenting till ansiktet mer än en ansiktskräm och en insmörjning till kroppen. Inte för att jag inte vill, för jag skulle gärna ha en hel hög med produkter att gotta mig i, men jag tror aldrig att dessa pengar kommer ge mig någonting. Återfuktning till huden, glans till håret och starka naglar kan du få utan att slänga ut en massa onödiga pengar. Med hemmagjorda produkter gör du inte bara dig själv en tjänst, utan så även miljön.. win-win. Det bästa är att de flesta ingredienserna har du redan hemma. Tänkte tipsa er om några härliga produkter att göra själva. Testa dessa innan ni slänger ut en massa onödiga pengar, på dyra produkter ni tror att ni inte kan "leva utan".
 
Lugnande ansiktsvatten
1 påse kamomillte
1 påse grönt te
1 kopp med kokande vatten
 
Gör såhär: Lägg påsarna i en temugg, slå på kokande vatten. Låt ligga och dra tills det svalnat. Häll på i en flaska, denna håller sig sedan en vecka i kylskåp.
 
Ansiktsmask
2 msk finmalt kaffe
2 msk kakao
4 msk yoghurt
1 msk honung (för torr hy), 1 msk citron (för fet hy)
 
Gör såhär: Rör ihop kaffebönorna och kakao. Blanda i yoghurten och rör till en slät smet. Tillsätt honung/citron. Applicera masken. Låt sitta några minuter. Fukta en handduk och badda sedan ansiktet tills den lossnar. Kan förvaras i en tätsluten burk i kylskåp några dagar.
 
Body butter
1,5 dl kokosfett
1 tsk olivolja
15 droppar eterisk olja (tex verbenate)
3 burkar på 50ml vardera
 
Gör såhär: Blanda alla ingredienserna i en skål tills det är väl blandat. Fyll salvan i burkarna och förvara i kylskåp.
 
Vax
2,4 dl farinsocker
4 msk honung
½ pressad citron
 
Gör såhär: Lägg farinsocker, honung och citronsaft i en gryta och koka under omrörning. Ta bort från värmen och låt svalna. Är det inte tillräckligt klibbigt, så koka det en gång till. Vaxet ska vara ljummet då du använder det. Se till att huden är torr och fettfri. Lägg vaxet i hårets riktning, lägg över en tygbit, sträck huden och dra i hårets motsatta riktning. Upprepa över hela området du vill vaxa.
 
Body salt scrub
8 msk havssalt
4 msk epsomsalt
2 msk olivolja
0,5 citron
 
Gör såhär: Blanda havssalt, epsomsalt och olivoljan ordentligt. Rör ner saften från en halv citron.
 
Dyrare eller mer komplicerat än så behöver det inte vara. Nu ska vi börja spara pengar gott folk, så vi kan lägga dessa kronor på saker som verkligen får oss att leva på riktigt.. för jag vet att det är alldeles för många som lägger alldeles för mycket pengar (och tid) på utseendet i tro om att det ger resultat. Du skulle vara lika fin utan de dyra produkterna, trust me! : ) Och vore det inte roligare att någon gång faktiskt få resa till drömresemålet? många bäckar små, ni vet.. börja här! Återkommer med hårvård...

collect moments, not things

Så var man tillbaka igen efter ännu en massa ledighet. En röddag, en injobbad fredag också ett stängt dagis igår. Passade på att städa undan lite hemma igår, vilket var välbehövligt efter att haft två små skrotungar där som skvätt allt från välling till glass längst med hela golven. Avslutade  dagen i lekparken och sedan begav vi oss hem för att göra lite thailändska fiskkakor.
 
Nu är det nedräkning till Krakow mina kära vänner, så nu håller vi tummarna för att mitt andra förberedande besök för rotfyllningen går bra på måndag, så det inte uppstår några komplikationer.
 
Kan inte förstå att det är mitten av maj. Att det snart är sommar igen. Att Noel fyller fyra om fyra månader. Att jag blir 24 i år och att det finns så mycket saker jag vill göra, som jag mest troligt aldrig kommer att hinna med. Jag vill gör allt det där nu, för känner jag mig själv så kommer jag ändra mig om några månader och då fick jag aldrig uppleva det där jag en gång kände så starkt för. Jag måste ständigt gå på den tillfälliga känslan, men den kommer aldrig lägligt och för att allt ska gå ihop så måste det planeras. Mitt sinne är inte uppbyggd efter det här samhället, längtar man för länge efter någonting så tröttnar man och den längtan som en gång var så stark försvinner snart till ingenting mer än någonting annat. Varför kommer all bra längtan alltid då man inte alls har tid för någon längtan alls och varför kan man inte bara få stanna upp en timme per dag och verkligen få gå in i sig själv och kontrollera sitt eget liv? Går det möjligen hand i hand med att man alltid vill ha det man inte kan få och betyder det då att den största längtan ständigt kommer komma då det absolut inte finns någon plats över till den? Det skrämmer mig att allt kanske alltid kommer ligga en dag framför mig. Antar att det bara är att slå bort allt det dära omrking och springa ikapp sig själv ibland. Det är så många måsten och ibland fastnar jag i allt och vill bara leva.
 
Just idag drömmer jag mig bort lite extra, mest troligt för att klockan är sju en tisdag. Helt olägligt alltså. Just my luck.
 
Large

You only live once

..but if you do it right, once is enough!
 
En regnig ledig och lugn fredagsförmiddag har jag haft. Liten har varit med morbror och jag har stökat på inne bara i lugn och ro. Hade hoppats på finväder och grillning ikväll, men vi får se vad som händer. Får hem nybilen idag med, en seat -05a, silverfärgad sååå fin, också går den bra. Ska bli skönt att få åka riktig bil och inte en bil där Noels bilbarnstol är mer värd än själva bilen.. typ :b
 
Igår så plockade jag bort två luckor i köket och fixade iordning, så nu ska det bara införskaffas lite fin spets och sånt att klä kanterna med. Tänkte bjuda på lite bilder på lägenheten, dåliga men bättre än ingenting? Hallmöbeln + spegeln köpte jag på tippen för ett tag sedan, 280kr för allt tillsammans. Spegeln går ända upp till taket nästan, helt perfekt. Köksbordet + 5 stolar köpte jag av en kompis för 400kr för någon vecka sedan, också har jag äntligen hittat mina "kina-koppar" med fat på loppis. Varena pryl i den här lägenheten är begagnat och vi räknade ut att allt som allt gått på 2000kr. Kommer aldrig kunna köpa någonting nytt igen, tycker en byrå för 300kr är överpris.. man blir sjukt snål (eller sparsam) av att en gång börjat handla beganat och allt blir så mycket roligare då man inte behöver få ångest för pengarna som går.
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe, läsa fredagstidningen och klura på vad denna helg ska komma att erbjuda.
 
 
 "You throw thorns, falling in my silence they become flowers"

Vissa jagar lyckan, andra skapar den

Tycker det bara är ledighet nu förtiden, måndag, fredag, måndag fredag.. och så håller det på. Även kommande vecka blir en tre dagars vecka, för mycket ledighet och för lite att göra, men hellre åt det hållet än tvärtom iallafall, man får helt enkelt göra det bästa av dagarna tillsammans med en rastlös 3åring. Igår passade vi på att gå bort till lekparken tillsammans med Fia och Noels kusin Liam. Då det började att regna så gick vi hem och gjorde en tjugobitars smörgåstårta, så har ätit så det står ut genom öronen och ändå är typ halva kvar.
 
Ikväll får vi sällskap av Noels kusin Liam igen och hans pappa istället. Imorgon ska jag arbeta hemifrån och ska köra igång och lämna Noel på dagis vid öppning iallafall, så kanske man hinner med lite utelek på eftermiddagen istället.. ser ju ut att bli fint väder iallafall.
 
Ja, annars då? har bokat in ögonfransförlängningen som jag fick utav mamma i julklapp, satt den 7 juni (på min födelsedag) sker det. Hoppas på ett bra och hållbart resultat.. kanon att slippa måla sig på en 6 veckor iallafall och praktiskt under krakow resan om inte annat. Funderar på att skippa att se kalla fakta ikväll om ryanair och bara blunda för allt, men för 169kr så får man väl chansa lite? living on the edge som det så fint heter.
 
På tisdag flyttar även brorsan och Paulina upp hit i huset bredvid oss och jag får tillbaka en massa pengar på skatten + semesterersättningen från trygg hansa. Så en massa bra saker händer nu på en och samma gång. Skönt med lite medvind ibland också.
 
 
"Låt inte dagens besvikelser kasta en skugga över morgondagens drömmar."

lets walk on the sunny side

Kunde inte valt en bättre dag att arbeta hemma på. Ska köra det viktigaste vid datorn inne nu, innan jag flyttar mig och arbetet ut på balkongen istället. Underbaraste vädret och lillen sparkade kick-bike hela vägen till dagis. Jag är verkligen en väder och humör människa, ena dagen kan allt kännas HELT i botten, men så kommer det sånna här dagar då man bara känner sig så full utav liv. För även om det kan vara jobbigt att vara så upp och ner, så överväger dessa dagar de övriga skitdagarna tusen gånger om. Hade jag varit en neutral människa med samma känslor i flera minuter, så hade jag mest troligt blivit rastlös och dött utav tristess. Jag gillar mina up and downs och nu ska vi njuta av dagen så länge det är up som gäller. 
 
Sedan får jag min glossybox idag, som om dagen inte var nog bra. Känner verkligen av att våren är på ingång, det går som små lyckorus längst med hela kroppen och jag ler av bara tanken av allt som komma skall. Fågelkvitter, tunna klänningar, kalla öl, krakow, semesterplaner, framtiden och drömmar....... våååååååååååååår!
 
Tumblr_ly7r06n5jr1qe31nvo1_500_large