Tekakor på havregrynsgröt

Hade lite timmar in arbetade ifrån veckan, så passade på att ta lite ledigt. Har både hunnit städat och bakat. Nu ska vi göra en rabarberpaj och äppelchips tills ikväll. Sedan blir det asiatiskkyckling till middag! : )
 
 
Koka ihop 1,5 dl havregryn2,5 dl vatten & ½ tsk salt till en gröt. Häll av gröten i en bunke & klicka ner 50 g smör, som du sedan rör ut. Smula ner 50 g jäst i en bunke & lös upp med 2,5 dl fingervarm mjölk. Blanda ihop mjölk/jäst blandningen tillsammans med gröten & blanda i ½ dl sirap & ca 8 dl vetemjöl. Låt jäsa 30 minuter under bakduk. Baka sedan ut degen till tekakor (ca 24st). Lägg den på en plåt, platta ut dem & nagga med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Låt sedan gräddas på 250 grader i tio minuter.


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar