the secret about happiness is freedom

 
I dagarna två så har jag umgåtts med en tjej från Sverige som bott här i 3månader och igår tog jag en barnledig dag och strosade runt med henne och handlade lite saker till lägenheten. Köpte en utemöbel, en grill, blommor, jordgubbsplantering, badlakan och lite sånt. Blev iallafall kanon fint på balkongen, så nu taggar jag inför att dra upp på fiskaffären så man kan slänga nån färsk fisk på grillen senare ikväll! :) På söndag ska jag och Noel förövrigt träffa två svenska barn som Noel ska få leka lite med, så det ser vi framemot en massa. Annars så spenderar vi en massa tid på stranden och försöker njuta lite extra nu sista dagarna innan pluggningen drar igång! :)
 
Hoppas ni har den bra hemma. Kan rekommendera at hälsa på oss den 12-19aug, då kostar det 764kr tur och retur per person! Kan ni få vara barnvakt den 14aug också på köpet! :)
 
Dom drog förresten upp en stor haj här nere vid kajen för några dagar sedan.. 

sometimes you just have to pee in the sink

Allt är så fridfullt här. Känns som man ständigt bara vandrar runt utan mål, men ändå på någotvis ständigt är på väg. Att bara gå utan att ha en slutdestination, eller utan att få ut någonting av det. Bara vandra runt och sätta sig ner om man känner för det. Och inse att det inte behövs mer än så för att vara lycklig. This is heaven on earth I tell you...
 
Att kunna köpa grönsaker direkt från grönsakshandlaren, handla på marknader och kunna meta direkt nere vid hamnen. Att slänga sig i kristallklart vatten om man har lite att göra en dag eller sitta på balkongen snutta på en whisky och höra båtarna spela musik för än från hamnen. Ikväll har grabbarna en liten grabbkväll och jag sitter här på balkongen. Det är minst 25 grader fortfarande, jag dricker en öl och skriver på min bok.
 
Sämst att alla man vill dela dessa stunder med är alldeles för långt borta. Annars hade jag nog stannat föralltid.. Det har förövrigt varit närmare 40 grader idag och vi har sett ett moln sedan vi kom hit. Ett. och det försvann..
 
7 dagar kvar tills Jessica kommer också.. !!! SJUUU!! :D
 

Malta national aquarium

Igår var vi på ett akvarium och kikade på lite fiskar. Noel börjar förövrigt bli grym på engelska och sköter numera typ hälften av alla beställningar.
 

the sun is shining the weather is sweet

Resan ner gick bra, ölen är kall och lägenheten ligger perfekt mitt i allt. Älskar köket och utsikten mest. Strandpromenaden ligger på andra sidan vägen utanför våran balkong och en partybåt åker varje kväll fram och tillbaka i hamnen utanför och spelar skön musik. På favorithaket en minut bort går en öl lös på 1euro och Noel har köpt så många smurfglassar att dom ikväll sparat undan de sista till han för att dom förstod att han skulle komma förbi. 
 
Imorgon ska det ställas inför midsommar här, då vi ska träffa en massa svenska familjer med barn i en park. Ska finnas en stor lekpark där och vi ska ha lite knytkalas tillsammans. Noel längtar nå sjukt efter att få träffa lite svenska kompisar, även om han i lekparkerna lekt bra med barnen härifrån med. Om mindre än 1½ vecka så kommer Jessica och Pontus hit... sedan kommer mamma och Carina ner efter det. Längtar nå sjuuukt!!! Den 1 Juli börjar jag plugga iallafall och kör lite jobb på distans, ska bli skönt att få en vardag här, även om den aldrig kommer kunna jämföras med det man kallar vardag hemma.
 
Bjuder på lite bilder på lägenheten iallafall! :)
 
Köket
Noels rum
Lite av vårat sovrum och vardagsrummet/köket
Balkongen
Badstället bredvid oss
Golden beach
 

Vårt nya hem

Vi har ju förresten äntligen fått en lägenhet nu, hade tänkt vänta tills vi kom ner som vi blivit rekommenderade, men hade inte nog med is i magen för att vänta, då man ändå åker med ett barn och gärna vill ha allting färdigt. En 3a i Bugibba blev det iallfall, exakt i området vi var och kollade på. Utsikt över vattnet och endast 5min till centrum. En egen bakgård och en balkong mot vattnet. Fick ner den från 500euro till 400euro i månaden också. Vi blev erbjudna ett penthouse med 3 sovrum och två enorma terasser, där de precis höll på att köra in de nya möblerna i den nyrenoverade lägenheten. Men den var ändå nästan 2000kr dyrare i månaden och det kan man göra mycket roligt för. Sedan var det 15minuters gångsväg till stranden för Noel och i den vi valde ligger den bara ett stenkast bort. Men den hade helt klart varit helt överlägsen om vi inte haft barn och hade tänkt bjuda in halva malta till BBQ-fest :p
 
Jag tror lägenheten saknar tv? Det vore isåfall helt underbart.
Noels rum, med en extra säng till mormor.. som kommer och är med oss hela 14 dagar i sommar. LYCKA!
Utsikten från balkongen.
 
Mäklaren knäppte korten från sin mobilkamera lite snabbt i fredags, så inga toppen bilder direkt. Men jag tycker den ser helt perfekt ut iallafall, inget märkvärdigt, men det var inte det vi letade efter heller. Sedan är läget och priset helt överlägset! :)

Beautiful days

Här och häpna, idag är det en bra dag igen. Eller det har faktiskt varit några oförskämt bra dagar på rad nu. I onsdags efter halvdag på jobbet, så rullade vi mot Vallsjön där det bjöds på strålande sol och surströmming, tillsammans med Pappa och Malin och brorsan och hans familj. I torsdags var det ju någon röddag, som vi spenderade på norra berget med Noel och avslutade med en trevlig och god middag med Mamma och Hans, samt brorsan med familj. Det bjöds på porterstek och ananaspaj till efterrätt, inte varje dag nu förtiden man blir bortbjuden på mat, så det uppskattades stort. Efter dessa två dagar så hade jag samlat igen all den energi jag hade förlorat under dessa stressiga veckor. För att slippa allt stök hemma så bestämde vi oss för att sova över hos mamma och på lördagen hämtade vi upp Noels kompis och begav oss till drakborgen. 
 
Just nu sitter jag på jobbet och ska jobba över ikväll. Var ju meningen att jag skulle vara ledig den här veckan, men kände inte riktigt att jag hade ro att sitta hemma och gå miste om en veckas lön, så jag bestämde mig för att köra på iallafall. Grabbarna är iallafall lediga och med lite tur så har dom hunnit mycket av lägenhetsrensningen tills jag slutat idag :p Imorgon ska jag iallafall vara ledig, för då ska jag och Noel till hans dagis och bjuda på glass.
 
Nä, nu måste jag köra vidare. Tusen saker på listan som ska hinnas med innan torsdag, eftersom det tydligen är röddag igen på fredag. På lördag fyller jag förövrigt år, det firar vi med att städa ur lägenheten medans Noel är på discokalas. Kanske man firar till med en pizza på kvällen och en bulle från tempo! :p
 
 
Underbara dagar tillsammans med familjen. Kommer sakna alla nå sjukt! <3