This is your life and it’s ending one minute at a time

Tick-tack, tick-tack..du vet aldrig när det tar slut. Kanske om femtio år, kanske redan imorgon. Är det inte dags att slå bort alla "kanske", "senare" och "imorgon" och istället börja att leva nu. Vem vet du kanske inte har möjligheten att göra det nästa månad, kanske din sista tid är nu? Gör det du vill med ditt liv och inte vad andra förväntar sig att du ska göra.

 

Planerar du ständigt för morgondagen, så kommer ditt liv alltid ligga en dag framför dig. Du vaknar varje morgon, slänger i dig kaffet, har ingen matlust men kastar i dig en macka i bilen påväg till jobbet, en massa meningslösa timmar på ett jobb du inte tycker om, alla stirrar tomt på varandra och pratar om saker man ska prata om, fast det egentligen inte är någon som fattar meningen med någonting den andra säger, men man nickar ändå, skrattar till och går vidare. Då du kommer hem ligger du framför tvn och räknar ner timmarna tills du får lägga dig, så allt kan börja om igen. Så kommer den efterlängtade helgen, du super dig redlös på en krog tillsammans med en massa ytliga människor, i kläderna du handlade för pengar du egentligen inte har. Så unnar du dig en pizza innan veckan börjar om igen.

 

De flesta av oss lever hela våra liv inte för oss själva, utan för alla andra. Du säger inte sakerna du vill säga, utan de saker du förväntas att säga. Du spenderar inte pengar på sånt du egentligen behöver, utan på sånt du förväntas behöva. Du springer in på ikea för att några minuter senare komma ut med ett komplett hem, på vilket sätt skulle den nya soffan och de kommande räkningarna på den vareviga månad göra dig lyckligare?

 

Människor tar allt på avbetalning för att ständigt vara uppdaterad med det senare. Den nyaste teknologin, det perfekta hemmet och kläderna. Ens barn har på sig kläder som inte länge enbart fyller funktionen för lek, utan de ska även vara märkta med speciella märken. Tror ni helt ärligt att era barn mår bättre för det? Du har avbetalningar på allt, saker tappar värde och att sitta där med dessa fasta utgifter varje månad är så mycket ofrihet det bara kan bli. Du skulle inte kunna leva drömmen om att flytta till ett annat land, att resa, att ens förlora ditt jobb, för dessa summor fortsätter att ticka på vareviga månad. Och du är fast. Skrämmande, är det inte? Hade du inte varit så styrd av denna överdrivna konsumention, så hade du kunnat gå ner på deltid och lagt denna stund på det som verkligen betyder någonting istället. Varför ska du behöva köpa saker för att må bra? det kommer inte lösa dina problem i livet. Du måste fokusera på insidan och arbeta för ett liv att njuta av var dag. Du måste ta ett eget beslut.

Du går till ett jobb du hatar, för att kunna köpa saker du inte behöver, med pengar du inte har, för att imponera på människor du inte bryr dig om. Känner du igen dig? Det är ditt liv och ingen annans. Låt ingen annan hålla i pennan, då du skriver historen om ditt liv. Du ska inte börja leva ditt liv imorgon, utan idag. Just i denna sekund. För i ett ekorrhjul går allting bara runt och tycker du att du lever livet fullt ut, så har du ingen aning om vad livets verkliga mening är.

 


My skriver:

Intressant inlägg!

Ida skriver:

Word!!


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar