Frukostmuffins med äpple

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa 2 ägg och 1,5 dl råsocker pösigt. Tillsätt 1,5 dl lättmjölkoch 50 g smält smör. Rör om. Blanda 3 dl ljust fullkorns mjöl (jag använder grahamsmjöl), 0,5 dl linfrö, 1 tsk bakpulver och 1 krm salt. Mortla 0,5 dl kardemummakärnor och tillsätt det. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten och fördela i muffinsformar. Skölj och skär 1-2 äpplen, vänd dem i kanel och fördela i muffinsen. Strö över lite råsocker och grädde 15 minuter. Färdigt! :)
Helt perfekta att ha liggandes i frysen, för att kunna ta fram och värma på en morgon till kaffet! Att de är nyttigare än andra muffins gör dem ju knappast sämre! :)
Helt perfekta att ha liggandes i frysen, för att kunna ta fram och värma på en morgon till kaffet! Att de är nyttigare än andra muffins gör dem ju knappast sämre! :)