This is a perfect day to start a new life


Monday monday

Måndagmorgon. Klockan är 11 och jag sitter i vardagsrunmet... med tvn på. Imorse kom nämligen en gubbe in och slängde in en massa barn och filmkanaler till oss efter 6veckor utan. Jag och Johan hade utan problem klarat oss utan, men det är jobbigt att plugga och jobba hemma med enda datorn och Noel har målat och byggt sig less på lego. Ut orkar man inte varje dag, sedan är det på tok för varmt att göra nått annat än att bada mitt på dagen. Tanken var att jag och Noel skulle gå till poolen idag undertiden Johan skrev prov, men nu verkar vi faktiskt kunna vara hemma trots allt... sjukt skönt efter en intensiv helg.
 
I fredags åkte jag och Noel ner till Sliema, så Noel fick en heldag med två svenska pojkar i hans ålder. I lördags mötte vi upp fyra svenska familjer på vattenlandet. Svinkul dag, men jag lyckades sträcka ryggen då jag åkte nån halvfrittfall-snurr i nått rör.. tappade trosorna gjorde jag också. Sånt som händer.. tur att ryggen gick till sig och att trosorna hängde kvar fint vid fötterna. Då vi kom hem vid åtta tiden, så gjorde vi oss snabbt klara och drog bort och satt oss på klipporna för att titta på fyrverkerier tillsammans med resten av stan. De är helt galna i fyrverkerier här och skjuter dom dygnet runt.. men det var någonting speciellt just i helgen. "Festa" kallar dom det, hela ön går in i partymood och firar nått helgon? Trevlig tillställning.. som nyårsafton fast i värme och alla samlas för att grilla och umgås:)
 
Igår drog vi en heldag och åkte tvärs över hela landet. Ner till huvudstaden Valletta och strosade runt och sedan längst ner i söder till fiskstaden Marsoxlak (alltså jag har ingen aning vad den heter eller hur det uttalas.. men nått sånt?). Tycker det är så mysigt att åka kollektivt här, vi har stött på så många härliga människor..sånt som aldrig händer vid en busshållsplats i Sverige. För nån vecka sedan så stötte vi på en svensk barnfamilj som faktiskt följde med oss hem på kaffe och en öl. Alla är så öppna eftersom de flesta är på semester eller också flyttat från allt.. man blev som förvånad i början, men nu reagerar man inte ens då någon ställer sig och tompratar med dig i väntan på bussen! :p
 
Om 8 dagar kommer min mamma och min mormor ner... längtar halvt ihjäl mig!!
 
  
Hade som vanligt inte med telefonen.. men slänger upp en bild sedan förra veckan och på salladen jag planterat på balkongen. Sedan snodde jag några bilder från google på fiskehamnen vi strosade längst med och Valetta som är en helt sjukt fin stad! :)

Enkelt och billigt bröd

Tänkte tipsa om ett gott och billigt bröd som jag bakar jämt här nere. Innehåller vatten, mjöl och jäst (liite smör och socker bara för att jag alltid måste ha i det) så är i princip gratis och tar typ tio minuter att göra, resten av tiden klarar den sig själv med jäsning och gräddning!
Häll i en påse torrjäst i en bunke. Blanda ner 6-8dl mjöl och en nypa salt och rör sedan om. Värm 2,5dl vatten till strax över 40grader och rör ner i mjölblandningen. Blanda runt och ta lite mer mjöl vid behov (och här slänger jag ner lite smör och socker, för att det blir godare så). Använder ni vanlig jäst, så smular ni ner 25g i en bunke, häller över 37gradigt vattnet (och ev smör) och sist mjöl och salt.
Låt jäsa ca 10min. Baka sedan ihop till en stor bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smörj den. Låt jäsa ytterligare 20min. Släng sedan in i ugnen på 225grader och grädda i 20min. Ät och njut! :)

Let's go to the beach

Lite bilder från iförrgår då vi var och badade vid Melliha. Åkte även förbi Poppeye en sväng, får bli ett besök dit någon dag framöver.. riktigt schysst gjort iallafall. Ser verkligen ut som det skulle kunna vara en tecknad by.. super mysigt :)


Sliema street art festival

Igår var vi ner till Sliema på street art festivalen som är under hela helgen. Upplägget var helt perfekt med 5 olika "stationer", reggae, surf, alternativa, mainstage och nån annan vi inte besökte. Det var dekorerat med återvunnet material och en massa tyger i olika färger. Fick en massa ideér att använda hemma :) Kalle Anka och Kajsa Anka var också där och vi satt och avnjöt en öl och lyssnade på musik medans Noel härjade lös och kastade ballonger med en kille i hans ålder framför scenen. Hade gärna spenderat ytterligare två dagar där, gärna lite barnledigt också, men får se framemot creamfields om en månad ist :) Nu peppar jag mest för tjejkväll och vin ikväll. Ska bli såååå skönt!!


Mi chiamo Caroline

Blev precis färdig med min första Italienska redovisnings över skype. Gick hur bra som helst, även om jag fick avbryta två gånger för att stänga balkongdörren och leta reda på laddaren till datorn, då den höll på att dö mitt i allt. Planerade som vanligt för mycket kring de små deltajerna som kaffekoppen, vattnet och var stödorden skulle vara, så jag glömde det viktigaste.. men nu är det klart iallafall. I jämförelse med att redovisa hela det tekniska basåret över skype, så känns allt annat faktiskt löjligt enkelt.
 
När grabbarna kommer hem snart, så tror jag Johan skulle sätta sig och plugga lite. Får se vad jag och Noel hittar på för nått, antar att det blir bad.. what else? Igårkväll gick vi bort till stranden och satt oss vid "havs-poolerna" där vi oftast sitter och åt middagen där. Sedan badade vi och snorklade på resten av kvällen. Man kan inte riktigt fatta att det faktiskt är en helt vanlig vardag här nu, känns mest sämst att man inte dragit tidigare.
 
På fredag ska vi på street art festivalen i Sliema och på lördag ska jag på en efterlängtad vinkväll med Amanda och Linda. Så bli så skönt att få sitta i lugn och ro utan karlar och barn! :)
 
 

Sunny monday

Ger mig på ett försök att blogga från mobilen. Lite kort från idag då vi var borta och invigde den nya lekparken bortanför oss :)





















il sole sta splendendo

Dagarna här nere går säkert minst dubbelt så snabbt som i Sverige. Kan bero på att man bara lunkar hela tiden, så allt tar i princip dubbelt så lång tid att utföra. Förra veckan spenderade Jessica och Pontus med oss och den var uuunderbar, vi snorklade, drack öl, tog minuterna som de kom och bara njöt av livet. Nu har vardagen slagit till, även om Italienska kursen är löjligt enkel. Johan gjorde sitt första prov igår och fick 79% rätt efter att pluggat en förmiddag. Jag lämnade precis in min första uppgift och nu ska jag bara öva lite mer inför det muntliga som jag tänkte köra i början av nästa vecka. Hunnit med lite jobb har jag gjort idag med, så nu gör vi väl som helg här efter två dagars "jobb".
 
Igår så fixade jag och Noel ett födelsedagskalas för Johan, inte för att han fyllde år eller så, utan bara för att det är så kul med kalas och för att vi ville gratta han lite efter hans första prov :p Så vi köpte en liten present, Noel skrev inbjudningskort (Han älskar att leka skola och vi övar mycket på att skriva och han har blivit jätte duktig) och sedan ritade vi tårtor och ballonger. Slog ihop en glasstårta gjorde vi också, sedan var kalaset över på ca 2min. Då drog vi iväg och spelade lite minigolf och Noel vann.. enligt han. Annars slog Johan mig med 4poäng, bara för att jag tappade tålamodet på en bana och sköt väl i princip bollen överallt förutom i just hålet.
 
Ikväll ska vi inviga bion ovanför oss och ta med Noel på transformers i 3D. Ska bli skönt att bara få sätta sig ner en stund och faktiskt se en film, vilket vi inte gjort sedan vi kom hit. Förutom hos våran snälla granne, som förövrigt har 3D-tv och hur mycket filmer som helst. Nu kommer snart Amanda förbi och vi ska följa med henne och köpa en fläkt, sedan får vi se vad som händer. 
 
Sköt om er! Mamma vi saknar dig..... räknar ner dagarna!!!!!!!! <3
 
Är sämst på att ta kort som vanligt, så lånar Jessicas fint ihopsatta kollage sedan dom var här! :)