det känns som så


besök.. på en tisdag :O

Ännu en hemma dag, men idag kommer Emma och Anton och hälsar på oss.. en massa skoj! : )


1år på söndag


extra boende

det där lilla projektet jag pratade om? det är iallafall i princip färdigställt. anledningen att jag ville vänta med att berätta var för att jag ville prata med hyresvärden innan, så nu är det gjort och det gick som tänkt bra.

vi har nämligen fått tagit över min brorsas gamla lägenhet på icahuset i liden. redan då han fick den för någon månad sedan och jag var uppe och kikade på den, så kände jag direkt den där "ge-mig" känslan. inte för att den hade någonting speciellt, planlösningen var bra, skicket fint och läget kunde man inte klaga på. så då han ringde och sa att han inte skulle ha kvar den längre, sa jag "vi tar den" lite i bara farten.. och då jag senare pratade med johan om det, så tyckte även han att det var en bra idé.

"vadå, ska ni både bo i hus och ha en lägenhet? vilka onödiga pengar, lägg dom på ett sparkonto istället".. jag ska förklara läget för er så slipper ni fundera över hur våra tankar går, måste vara otroligt påfrestande för er att behöva gå dagarna i ända och inte få något konkret svar, eller?

vi bor ju som sagt 6-7mil från stan (där jag ska plugga) och 2mil från liden (där Noel ska börja dagis). Jag kommer att plugga mycket hemifrån, men då Johan åker redan vid 6 tiden på morgonen och inte kommer hem igen fören kl19 på kvällarna så kan han varken lämna eller hämta Noel på dagis. Så då ska jag ut på vägen varenda morgon, åka mina två mil i en möjligtvis snöstorm och halka, för att lämna Noel åka hem några timmar, för att sedan åka samma väg fram och tillbaka. det blir 8mil per dag, helt i onödan.. har vi lägenheten tar det 2min till dagis om ens det.. och den ligger i liden vilket betyder att summan inte är särkilt farlig för en etta.

vissa dagar kommer jag plugga kurser i stan, om en kurs börjar kl12 måste jag alltså först åka till liden, lämna Noel, hem igen, ner till stan, kanske hem igen för att plugga mer då klockan förmodligen är för lite för att hämta, tillbaka till liden hämta noel och sedan hem igen. bara att kunna avbryta pluggandet för att gå och ta en kopp kaffe med någon i liden, istället för att måsta ta bilen dit bara för att komma ifrån böckerna en stund. ja, ni ser ju själva.

Sedan ska det bli så fruktansvärt skönt att få ha någonting eget ibland. jag och johan kan vara lite mer "barnvakt" åt vårat barn, så den andre kan få vara själv och hitta på saker, i Johans fall möjligtvis någon pokerkväll hemma i huset och vi kommer kanske kunna nyttja pubkvällarna bättre, då vi slipper problemet med att hitta en möjlig chaufför jämt.

Har ni läst ända hit? Haha, ni är rolig ni.. men ja, där har ni mina tankar kring lägenheten iallafall, känns mer som ett slags försvar, ni får ta det som ni vill, så är läget just nu iaf.måtten stämmer inte alls, vilket ni säkert ser. Noels säng är ju inte större än våran och hallen tar inte upp halva lägenheten. ser ni att det står badkar? how lovlie..


dom där pingvinerna

ikväll är vi slöare än slöast
och jag sitter mest och väntar på att pingvinerna från madagaskar ska komma ner på datorn, på engelska dock och egentligen inte heller för Nolles skull, utan för min egen.. de har ju nämligen gjort en egen serie efter filmerna. de tror fortfarande att det är agenter och det är så sjukt jävla bra. Så det är vad jag och Nolle kommer ligga och kika på dagarna framöver. engelska passar våran übersmarta son alldeles perfekt, internationellt vare och han har faktiskt ätit fisk typ varenda dag den här veckan = bra för hjärnan.

Imorgon blir det drakborgen vid 13 tiden med familjen Malm/Sellén och sedan ska vi inhandla lite stuff på ikea och möjligtvis någon annan inredningsbutik(?), sedan blir det tokhandling av mat och säkert en sväng på boan, i think.

två minuter

det är tiden mina damer (och herrar?) som det tog för våran kära son att somna ikväll, själv i sin egen säng. jag överdriver inte tiden, det tog på sin höjd tre minuter.. total jävla lycka är vad det är!


våran vardag utan bilder

Jag saknar min kamera, det är så tråkigt att blogga utan den. igår bakade jag och Noel hallongrottor, riktigt fina blev dom och hade mer än gärna delat med mig av en bild, men icke.

Noel har varit världens charmtroll de senaste dagarna och står upp på sin storabil, rycker i ratten och brummar högt, något jag gärna skulle delat med mig av, men det går icke heller.

Jag skulle högst troligt lagt upp en bild på våran nerdränka gård och skriva något i stil med "ännu en blöt dag", men att bara lägga ut en text utan bild känns lite sådär och halv tråkigt.

Har ni läst igenom ännu ett inlägg utan bilder, så får jag tacka och gratta.. ska troligen köpa mig en ny och enkel kamera imorgon, så håll ut kära vänner.. bilder kommer snart igen! : )


det tar sig

15minuter tog det för lilleman att somna själv ikväll. yey!

tävling hos nikita


Jag tävlar om ett par valfria Nova Star byxor från LitenPåLandet
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med!


kvällens nattning

Ajuste.. Noel somnade på 40min idag. det var 40min blandat av skrik, mys och lek. men tillslut somnade han själv i sängen efter vi varit dit en tio gånger, bäddat om honom och sagt godnatt. känns skönt att det är på gång nu, inte en dag för sent! : )

fullrulle kanelbulleIdag startade vi dagen med ett tandläkarbesök
, tanden drogs ut i ett ryck och Noel spridde ut leksaker fulla nackstas vänterum, bakom receptionen och ja, han var överallt.. de som jobbade där tyckte han väl kunde stanna ett tag till och han fick gärna komma och hälsa på dem hemma någon dag, Haha.. gulliga människor.

Sedan styrde vi kosan till Noels gammelmormor där han fick i sig lite lunch, vidare till Johans jobb i bergeforsen så han fick åka lite grävare.

och sedan till Emma och Anton där det blev fullt ös, god middag tillsammans och en massa lek och mys pojkarna imellan, så roligt att de börjat leka tillsammans nu. : )

Påvägen hem stämplade jag pedalen i botten hela vägen och kom inte upp över 120km/h.. att bara komma iväg och få upp bilen i 100 var nästan en omöjlighet.. problemet? en turboslang som spruckit. kuljul.. Johan skulle iaf fixa en ny imorrn och förhoppningsvis är den körklar tills på fredag då Johan är ledig och vi ska ta en liten shoppingtur.

en liten morgon update

Kl 7:20 vaknade våran goplutt imorse, utan att låtit minsta lilla knyst under hela natten. någonting brukar man ju alltid höra, men nej.. han har sovit som en stock. gud så skönt.

nu ska jag och Noel snart rulla ner till stan, eller om ca 1½timme. jag ska äntligen till tandläkaren och få bli fri den satans visdomstanden som har fått mig att gå på smärtstillande i snart två månader. Noel ska även med mig dit då de lovade att passa honom undertiden, de vet inte vad de gett sig in på, mitt lilla energipaket som är precis överallt.

jaja, vi hörs på sen och uppdaterar vidare om hur det går med nattningen ikväll.. : )

gick ju finfint..

Att somna själv i egen säng gick ju faktiskt över förväntan. började dåligt då han för första gången i sitt liv vägrade vällingen, så det blev macka och yoghurt till kvällsfika istället och boken i sängen var han inte så värst intresserad av. men vad tog det efter vi la honom i sängen?! fem skrik och ca 10 minuter senare sov han..

nu håller vi tummarna för att han inte vaknar ikväll/inatt och att morgondagen och resten av livet går lika smidigt. nu ska vi käka middag, bättre sent än aldrig.. (?)

att somna i egen säng

Ikväll kör vi
. Nu är det dax att somna i egen säng, igen.. efter ett långt uppehåll av tänder och förkylningar.

Rutiner
"Visst är det bra med kvällsrutiner, tycker Berndt Eckerberg. Men de får inte ta en hel kväll, håll dem på en vettig nivå. Tandborstning, blöjbyte eller toalettbesök, pyjamas på, i säng, saga, slut"

- avslutar kvällen med ett bad alt dusch, bedtime bath och bedtime oil har vi alltid använt till kvällen, vet inte om det gör varken till eller från, men någonstans vill jag tro att de små känner igen den milda och lugnande doften och förstår att det snart är läggdax.

- på med pyjamas och sedan välling, tandborstning och en kort saga uppe i våran säng.


Kväll 1
"lägg sedan barnet i sin säng. Klappa om barnet, säg god natt och berätta att du ska gå ut ur rummet men finns i närheten. Lämna sedan barnet ensamt"

Några sekunder senare har du med all sannolikhet ett fullkomligt rasande barn som står i sängen och skriker.
- Vänta lite, gå sedan tillbaka, lägg barnet, klappa om och gå ut igen, upprepa tills barnet sover. 
- Det är oerhört viktigt att inte ge sig första kvällen, då blir det väldigt svårt senare.
- Man måste våga tro på att barnet inte tar skada. Det skriker inte för att det är otryggt, det skriker för att det är fruktansvärt argt.

Kväll 2
Upprepa det du gjorde kväll 1. Genomsnittsbarnet, om man nu kan tala om sådana, skriker hälften så mycket andra kvällen som det gjorde den första.


Kväll 3-5

Samma sak igen, och samma halvering. 30 minuters skrikande kväll 1 ger 15 minuters kväll 2 och cirka 7 minuters skrikande kväll 3.


Kväll 6

Den nya rutinen bör vara invand nu, de flesta familjer klarar det här på 3-4 dagar.


Någon som har några tips att dela med sig av?
Annan uppläggning av kvällsrutinerna?
Annan metod?

Alla tips och ideér är varmt välkomna..

Källa: barnfamiljen


en trevlig söndag

Igår blev det inte många minuter hemma. dagen startade med en korvlunch hemma hos tomas, följt av lite kaffe och fika hos ylva och micke, för att sedan avsluta kvällen med en god middag hemma hos Emma, Niclas och Anton.

Idag blir vi nog bara hemma, eller tar en sväng ner till Emma och Anton.. så trist väder, får se hur man känner vid Noels vila.. : )tamtitam - helg

Mycke på g, lite tid. igår blev det lite sittning hos swingen, öl, bilspel och musik. idag selånger i fyra timmar, stötte på alla man någonsin kännt troja, lunkade runt i ½ km/h och hittade lite små fynd, bla lite fräna t-shirts till Nolle, iron maiden, kizz osv.. så nu är han hetast i stan, igen.

Nää, lite godis och film nu.. blir nog inception eller never back down, eller både.. förmodligen.

Ajuuuste.. det är slutknäppat för min del till bloggen nu på ett par dagar. en gubbe i byn hade tydligen hittat en kamera en 200m från vårat hus. kan jag möjligtvis lagt den på biltaket? sönder var den iaf.. trist!

tävling hos nikita


Jag tävlar om ett presentkort värde 400:- från Stil&Charm i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!


en lyckad dag

Haft en riktigt trevlig dag idag tillsammans med alla mammor och barn. Ambitiösa Catharina hade både lagat god soppa och bakat två olika sorters bröd. Sedan bjöds det på kaffe och supergod rulltårta som hennes dotter gjort. Blev som vanligt en massa trevligt surr och en massa lek för barnen. Tusen tack allihopa för en kanon dag! : )onsdag = mammaträff

Nu sover liten igen
och jag ska passa på att göra mig klar inför dagen, så man slipper stressa på med sånt då han vaknar igen. Framåt tolv tiden ska vi rulla ner till catharina för lite mamma-och-barn träff.. det ser vi framemot och det blir bra för Noel att få göra av med lite extra energi inför kvällen..

Igår kväll var jag ner till liden igen och fixade lite som sagt och ska förmodligen ner dit i helgen och göra resten.. bara allt är på plats så kommer jag självklart slänga ut till er vad det är.. och nej, jag och Johan ska inte separera om det mot (ingen) förmodan skulle gå några rykten på byn. man är ju inte helt osynlig när man försöker ställa för någonting där.

nu: kaffe!

ingen bra natt

Igår kväll åkte jag ner till liden en sväng då Noel somnat. Han somnade vid halv 7 efter att ha varit vaken sedan 11 på dagen, så han somnade på 2sek och vi trodde såklart han skulle sova hela natten. men vem sitter i Johans knä då jag kommer hem vid halv tio? Nä, det var varken en katt eller tjej.. utan Noel.

Halv tolv ville han somna på riktigt efter 1timme av bara gnäll och skrik då vi försökte lägga honom, tog man upp honom så han fick leka så var det bra, han förstod nog inte själv hur trött han egentligen var.

Om ungen somnar halv tolv är ju förväntningarna lite halv höga på att få sovmorgon, men den här ungen vaknade ännu tidigare än vanligt, kl6 och ville inte somna om.

Så nu är vi vakna och jag ska aldrig gå ut med att det går bra på nätterna igen..


Såhär kan man hålla på istället för att sova..


dekor i hallen


goaste ungenjooopps

Haha oj, insåg precis att jag skrivit "Caroline, 20år".. vilket inte stämmer, jag har ju faktiskt fyllt 21, (eller?!).. blev faktiskt lite osäker där en stund. men jo, det är fel. ändrar senare!

tamtitam

 

Lite förändringar på gång och jag tror de kommer bli fint. Känner verkligen att jag behöver det här och det tillsammans med studier kan inte bli annat än en lyckad kombo.

I will tell you more, så fort allt är klart : )

 


♫ ♪ ♫ ♪

♫ ♪ ♫ ♪

"seasons must change
separate paths/separate ways
if we blame it on anything
let’s blame it on the rain"

♫ ♪ ♫ ♪


kom nu

Det är frisk luft, varma koftor och tjugo liter thé.
Tända ljus
Fallande löv
och en bra bok

Hur kan man inte älska hösten?!


Nolle går : )


håret efter färgningen


Nu ser det ju inte alls ut som någon skillnad, men håret känns mer mörk/ask blont i verkligheten.


dekoration fint

En enkel och vacker detalj i hemmet såhär på sensommaren!

(bild och inspiration hämtad från minlillaveranda)


gotta love it

Jag kan härmed säga att våran unge sover sina tolv timmar under natten rakt av nu. det har han iofs gjort i flera månders tid, till och från. men nu är det varenda kväll och har varit i flera veckors tid (men undantag för en gång den här veckan, då han vaknade av förkylningen och inte kom till ro igen)

Nu kanske man kan bli människa igen, inte en dag försent.

toppbloggarna

Första mötet mellan rivalerna Jackie Ferm och Kissie..Hoho, så pinsamt så det blir bra. åtminstonde funkar det att ha på i bakgrunden då man gör annat.

lookka lookka.. här!

tävling


"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Wilma & Morris hos Tant Ulrika"


good morning

Döda min hals.. det regnar och vi är förkylda. blir bara hemmahäng, tusen koppar te och innemys idag.

En såndär dag då man känner sig riktigt nöjd över att "bara" vara mammaledig och slippa ta sig ut i detta ruskväder till något arbete.

..Fick även sovmorgon till 8:20 idag, bra med förkylda och trötta barn ibland.

hem ljuva hem

Nu är vi åter hemma i lugnet igen, efter några dagar i stan. eftersom jag fortfarande inte hittat igen kamerasladden så snodde jag några bilder från jessica istället.. : )

juste.. våran storkille går nu, eller det har han väl gjort ett tag, men nu är det på riktigt och han tar sig fram långa sträckor mellan rummen och ställer sig upp mitt på golvet och knatar iväg, även fast krypningen fortfarande är populärt.. hade mer än gärna lagt upp en video, will be.. så fort sladden hittat sig tillbaka.

Har även varit hos studievägledaren idag. blir till att plugga PsykologiA och FöretagsekonomiA i höst på distans och sedan kör vi igång med heltids plugg i januari och 2-3terminer framöver. ser framemot det så sjukt mycket och studiebidraget låg på bra mycket mer än förväntat, även extra tillägg för att man har barn.. sweet!(bilderna är klickbara)


dagar hos elin

Igår hade jag och Elin en liten "lankväll" i hennes kök. Blev en två glas vin som avslutades med vatten, ibland kan man. färgade även håret, en tjej i butiken tyckte att jag som var så ljus skulle satsa på en mörkblond färg ist för ljusbrun, även om jag ville ha håret ljusbrunt.. så det gjorde jag champagne hette den nog, men inte kan jag påstå att det blev någon jätte skillnad, syns dock mer idag. får se hur det ser ut då man fixat till håret och satt i förlängningen, spännande.. fick iaf bort den oseriösa och slitna "blond-ska-man-vara-även-om-det-ser-ut-som-skit" looken.

Jag och Noel vaknade kl 8 imorse, har tagit en dusch och vädret till ära så har jag vräkt in mig med brun utan sol, känns som det skulle kunna behövas i brist på sol ute.

Senare idag ska vi hämta mina betyg, Jessica skulle även möta upp oss och göra samma sak. Sedan ikväll blir det sims här för oss alla tre.. skoj! : )

en söndagskvälls update

Blev bjudna på middag idag hos Familjen Malm/Sellén. Regnbåge, färskpotatis, romsås och sallad var det som bjöds på och det var ju precis som det låter sjukt gott.

Imorgon beger sig jag och Noel ner till stan för några nätter hos Elinpelin. Vi ska fixa lite hår (jag ska färga håret, hoho.. tror jag, färg återkommer jag med imorgon), dricka lite vin och lira sims.

Ska hämta mina betyg på Nti och på onsdag ska jag på komvux för att lägga upp och söka lite kurser till januari.

Nu ska det liras sims, har fan suttit i flera timmar igår och laddat ner bara möbler och stuff, blev så jävla trött så jag inte hann spela, men nu jävlar ska det nötas tangenter, även fast man använder musen mest.. (Haha hur lät de där egentligen?!)


have 2 haveMugghållare Tinkafu. 299kr hos mammashop.se


idag blire bilarSundsvall - street cars fest tour


härliga dagar

Idag har vi haft en riktigt mys-hemma-dag. Fick även lite trevligt besök på eftermiddagen och de uppskattades då Johan inte var hemma fören åtta ikväll.

Imorgon har vi bokad tid hos banken kl 9, ska lägga om lite, skaffa ett gemensamt konto, spar osv. Sedan bär det av till drakborgen med familjen Malm/Sellén, kulkul! : )

Hörs på imorrn, nu ska det sovas.. äntligen! Noel fick ta en sen vila efter 15 idag och då går det inte att läggas varken kl 19 eller 20, så han somnade nyss.. Godnatt på er! : )

gardiner vare

Igår kväll fick jag upp de nya gardinerna i köket och de passade in helt perfekt. Jag har alltid velat haft vit/beige/brun rutiga gardiner där och de ger en såndär "jag-måste-baka-nått-vad-som-helst-baka-baka-baka" känsla.

Tänkte bjuda med mig utav en bild, men eftersom saker och ting har en förmåga att gå emot mig och jag uppenbarligen inte ska ha en blogg med bilder, så går det inte. är det inte batteriet som är slut, så är kameran borta och i det här faller kabeln, typiskt hörrni. men eftersom jag är en sån genomgo människa (läs: ungenharsovititvåtimmarochjagharintelängrenågontingkvarattgöra) så har jag byggt ihop en bild, enjoy! : )äre inte underbart så säg?!


tiden går

Kan inte förstå att jag nu varit ledig i ett helt år, helt otroligt vad tiden har gått snabbt. Jag älskar att vara hemma, mysa med Noel, umgås med andra mammor, dricka kaffe, städa huset och baka. Men nu känns det skönt att få komma igång igen efter jul, men jobb och studier. Lilla Noel ska börja dagis i januari och jag kan inte förstå att min lilla bebis har blivit stora killen.

Har tid hos en studievägledare nästa onsdag, ska bli spännande att se hur man kan lägga upp studier, förhoppningsvis lite jobb och inte allt för långa dagar på dagis i början. deltids studier kombinerat med halvdagars föräldraledighet? sedan får man ju inte jobba för mycket då man studerar heller, var ligger gränsen? gud så mycket det är att tänka på, ska bli så skönt då allting börjar rulla igång och för första gången i mitt liv känner jag mig riktigt motiverad till att sätta mig vid skolbänken igen.jag för ca 1år sedan (v38)


får mitt efterlängtade paket ikväll


allt är bra

Vi lever och allt är bra med Noel.

Kom hem i måndags efter att inte varit hemma på flera veckor känns det som, så idag har jag bara städat och röjt.. äntligen färdigt!

Igår hade vi mammaträff hos Emma, super trevligt som alltid. senare på kvällen kom Swing och Patrik hit, blev en massa snack och varma mackor.

Snart kommer Noels mormor hit...  Uppdaterar mer ikväll, har varit datorlös då jag glömde den stationära i stan och skärmen på bärbara gått sönder...