Monday monday

Måndagmorgon. Klockan är 11 och jag sitter i vardagsrunmet... med tvn på. Imorse kom nämligen en gubbe in och slängde in en massa barn och filmkanaler till oss efter 6veckor utan. Jag och Johan hade utan problem klarat oss utan, men det är jobbigt att plugga och jobba hemma med enda datorn och Noel har målat och byggt sig less på lego. Ut orkar man inte varje dag, sedan är det på tok för varmt att göra nått annat än att bada mitt på dagen. Tanken var att jag och Noel skulle gå till poolen idag undertiden Johan skrev prov, men nu verkar vi faktiskt kunna vara hemma trots allt... sjukt skönt efter en intensiv helg.
 
I fredags åkte jag och Noel ner till Sliema, så Noel fick en heldag med två svenska pojkar i hans ålder. I lördags mötte vi upp fyra svenska familjer på vattenlandet. Svinkul dag, men jag lyckades sträcka ryggen då jag åkte nån halvfrittfall-snurr i nått rör.. tappade trosorna gjorde jag också. Sånt som händer.. tur att ryggen gick till sig och att trosorna hängde kvar fint vid fötterna. Då vi kom hem vid åtta tiden, så gjorde vi oss snabbt klara och drog bort och satt oss på klipporna för att titta på fyrverkerier tillsammans med resten av stan. De är helt galna i fyrverkerier här och skjuter dom dygnet runt.. men det var någonting speciellt just i helgen. "Festa" kallar dom det, hela ön går in i partymood och firar nått helgon? Trevlig tillställning.. som nyårsafton fast i värme och alla samlas för att grilla och umgås:)
 
Igår drog vi en heldag och åkte tvärs över hela landet. Ner till huvudstaden Valletta och strosade runt och sedan längst ner i söder till fiskstaden Marsoxlak (alltså jag har ingen aning vad den heter eller hur det uttalas.. men nått sånt?). Tycker det är så mysigt att åka kollektivt här, vi har stött på så många härliga människor..sånt som aldrig händer vid en busshållsplats i Sverige. För nån vecka sedan så stötte vi på en svensk barnfamilj som faktiskt följde med oss hem på kaffe och en öl. Alla är så öppna eftersom de flesta är på semester eller också flyttat från allt.. man blev som förvånad i början, men nu reagerar man inte ens då någon ställer sig och tompratar med dig i väntan på bussen! :p
 
Om 8 dagar kommer min mamma och min mormor ner... längtar halvt ihjäl mig!!
 
  
Hade som vanligt inte med telefonen.. men slänger upp en bild sedan förra veckan och på salladen jag planterat på balkongen. Sedan snodde jag några bilder från google på fiskehamnen vi strosade längst med och Valetta som är en helt sjukt fin stad! :)


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar