en liten hungirg

är det sant att era 3månaders bara äter ca 5ggr per dag? låter ju helt otroligt då man läser det.

igår kväll sög Noel först på bröstet som sista mål och kompliterade upp det med flaska, (då han sover mkt bättre på ersättningen) han drack då upp 180ml kl 10, för att sedan vakna halv 1 igen (brukar sova oavbrutet till 6) och vara gnällig, så då ger jag honom bröstet och han suger ca 10-15min med små gnäll uppehåll, sedan tar han helt bort sig och skriker, johan säger då att han är hungrig, men jag säger åt honom att han har ätit och det måste vara något annat, (ont i magen?), men johan envisas och går ner och blandar ihop en flaska ersättning och mycket riktigt han suger i sig hela flaskan på 180ml igen, utan att spy ut en droppe och somnar sedan gott om. för att vakna igen vid 5 och vara lika hungrig igen, men då fick han triskas på med bröstet, vill ju inte få något flaskbarn än : S

det här problemet med att inte vilja ta bröstet har startat sedan vi köpte våran nya flaska från apoteket, en blågenomskinlig som har som en backventil i botten och napp som ska liknas vid en bröstvårta. tror den var alldeles för lätt för honom så det är därför han börjar att rata bröstet. innan fick han ur sin lilla flaska vi fick med bröstpumpen som är avsedd för nyfödda, kanske ska återgå till den igen? problemet är bara att den bara rymmer 130ml och då blir vi tvungen att blanda två ggr för att han ska bli nöjd = drygt.

aja, vi får ta dagarna som dom kommer, synd att inte bröstet ska räcka till bara, hade ju tänkt amma några månader till, men då han bara blir nöjd ca1-1½timme på bröstet så sliter det på mig tiill tusen. får se om han ska få ett till provsmak av gröten nu till lunch, kanske lika bra att komma igång med det, verkar ju tydligen vara rätt vanligt att börja innan 4månader och för några år sedan var tydligen rekommentationen 3månader, så.

nu ska jag gå och kika om Noel vill kliva upp för dagen! : )


Linn skriver:

Var inte så fixerad vid amningen. Toppen att amma så länge som det fungerar men helt klart så räcker inte din bröstmjölk till för att gullungen ska vara nöjd!

kikki skriver:

jäääklar vad han åt :D så fort albin gnäller så säger tommy "men han är ju hungrig" också säger jag "men han åt ju nyss" sen när man provar med mat så funkar det för det mesta :s dom små blir tydligen aldrig less på att äta ;)

Emma skriver:

Vår lille är 4 månader och äter ca var fjärde timme så det blir ca 6 gånger per dygn. (endast ersättning) BVC sa att barn som ammas äter oftare helt enkelt. Fin blogg!


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar