rabarber
Fick en stor hög med rabarber i famnen idag efter jobbet, så det var bara till att börja skala och hacka. Nu ligger det åtta stora påsar i frysen och bara väntar på att bli använda. Älskar rabarber, finns så mycket man kan göra med dom.. saft, sylt, paj, kräm mm. Ett gott recept på en rabarbpaj jag gjorde till mitt födelsedagskalas i sommar kommer här nedanför, den blev verkligen uppskattad och receptet fick följa med många hem, värd att testa! : )
Knäckig rabarberpaj
Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.
Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen
Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass.