att somna i egen säng

Ikväll kör vi
. Nu är det dax att somna i egen säng, igen.. efter ett långt uppehåll av tänder och förkylningar.

Rutiner
"Visst är det bra med kvällsrutiner, tycker Berndt Eckerberg. Men de får inte ta en hel kväll, håll dem på en vettig nivå. Tandborstning, blöjbyte eller toalettbesök, pyjamas på, i säng, saga, slut"

- avslutar kvällen med ett bad alt dusch, bedtime bath och bedtime oil har vi alltid använt till kvällen, vet inte om det gör varken till eller från, men någonstans vill jag tro att de små känner igen den milda och lugnande doften och förstår att det snart är läggdax.

- på med pyjamas och sedan välling, tandborstning och en kort saga uppe i våran säng.


Kväll 1
"lägg sedan barnet i sin säng. Klappa om barnet, säg god natt och berätta att du ska gå ut ur rummet men finns i närheten. Lämna sedan barnet ensamt"

Några sekunder senare har du med all sannolikhet ett fullkomligt rasande barn som står i sängen och skriker.
- Vänta lite, gå sedan tillbaka, lägg barnet, klappa om och gå ut igen, upprepa tills barnet sover. 
- Det är oerhört viktigt att inte ge sig första kvällen, då blir det väldigt svårt senare.
- Man måste våga tro på att barnet inte tar skada. Det skriker inte för att det är otryggt, det skriker för att det är fruktansvärt argt.

Kväll 2
Upprepa det du gjorde kväll 1. Genomsnittsbarnet, om man nu kan tala om sådana, skriker hälften så mycket andra kvällen som det gjorde den första.


Kväll 3-5

Samma sak igen, och samma halvering. 30 minuters skrikande kväll 1 ger 15 minuters kväll 2 och cirka 7 minuters skrikande kväll 3.


Kväll 6

Den nya rutinen bör vara invand nu, de flesta familjer klarar det här på 3-4 dagar.


Någon som har några tips att dela med sig av?
Annan uppläggning av kvällsrutinerna?
Annan metod?

Alla tips och ideér är varmt välkomna..

Källa: barnfamiljen


Denise - Ännu en mammablogg skriver:

Vi brukar köra detta ifall det inte fungerar som vanligt (han somnar nästan alltid själv)..Lägg honom och stoppa om honom, säg godnatt. Innan du lämnar sängen så säger du "mamma är här" och sedan går du mot dörren. Innan du stänger dörren säger du "mamma är här" och går ut.Börjar han skrika så går du in igen.. Säger samma sak men skippar att säga "mamma är här" när du står vid sängen..Börjar han skrika igen så går du in och bäddar om igen och denna gång så säger du BARA "mamma är här" när du stänger igen dörren..Börjar han skrika då så går du in och bäddar om utan att säga ett endaste knyst..Sen så gör du så tills han somnar..Det viktigaste med detta är att hålla ett tonläge som gör att han förstår att du bestämmer.. Lite mörkt, lågt och bestämt.. Men inte hårt..:) Det fungerar alltid för oss :) Det kan ta 45 gånger innan han somnar men efter några dagar tar det 1 gång och sen sover han :)

fia skriver:

Min dotter är snart 1 år och det här funkar skitbra för oss :) Vi tar på pyjamas och borstar tänderna. Sen får hon vällingflaskan i sängen och somnar efter att hon ätit upp, lägger nappen bredvid henne. Kanske känns dumt att borsta tänder först å äta välling sen? Men för oss funkar det kanon bra och prinsessan somnar själv. Kan vakna ibland å vill ha nappen men inget mer. Gör som du känner bäst ist för att läsa i tidningar/internet hur man ska göra typ. :) Hoppas det funkar bra hur än du gör :)

Anna skriver:

Efter alla problem med Elis sömn kommer jag bojkotta alla olika metoder. Vi skapade vår egen metod som passade Elis och oss utan att vi skulle gå sönder. Detta har funkat för oss, och metoder funkar för många andra men jag tror mer på att ta delar av metoder och skapa sin egen :)


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar