ändrade rutiner, bättre sömn

Det här med sömn då. Noel hade en period då han sov hela natten (21-6), men det gick snabbt över och han började snart att vakna var tredje timme på natten för att äta, nu var det ingen liten snuttning på flaskan "bara för att" utan han var verkligen hungrig och drog i sig 180-210ml ersättning. det var inte heller alltför ovanligt att han vaknade upp vid 3-4 tiden för att bestämma sig för att vara vaken och leka några timmar.

så i förrgår, gav jag mig bara fan på att han skulle sova riktigt på natten. istället för att sova varannan timme under dagen, så fick han vara vaken 3-3½ timmar i sträck. visst de sista 30minuterna var lite kämpiga, men det funkade bra och han somnade direkt. istället för att ta sista vilan vid 17, då han somnar för natten 20. så fick han sova sista vilan vid 16 istället och var sedan vaken från 16:30 till 20, la honom då i sängen och han somnade direkt av sig själv. sov sedan till 4 på morgonen, det är ju ändå 8 timmar = väldigt okej. somnade sedan om direkt efter han ätit och sov sedan till 8 igen.

inte bara sömnen under dagen ändrade jag på, utan jag sköt fram lunchen lite och tog middagen lite tidigare (=inget mellis = skönt), så middagen (havregröt) blev där vid 17 istället och då var han riktigt hungrig vid 20 och drog i sig en hel flaska välling, i vanliga fall brukar han få ersättning här och inte alls orka få i sig allt då vi haft middagen alldeles för sent. så ja, bara man ger sig fan på att det ska fungera så går det.

igår kväll somnade han mellan 20:15-20:30, fick vagga honom i sängen ett tag men sedan sov han ostört (förutom ett napp instoppande vid 21) fram till 4 imorse, somnade då om för att sedan vakna kl 8.

Nu kör vi på samma idag och håller tummrna för att detta ska hålla i sig!


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar