brytbröd med kesella


Värm 5 dl mjölk till 37 grader. Rör sedan ut 50 g jäst i lite av degspadet, tillsätt sedan resten av det. Tillsätt 250 g kesella, 2,5 msk ljussirap, 1,5 tsk salt, 8,5dl vetemjöl och 3,5 dl grahamsmjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30min. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den. Dela i 24 delar (jag gjorde 16st) och rulla till bollar som du sedan lägger tätt ihop i en långpanna eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30min under bakduk. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Pensla därefter med vatten och lite matfett. Låt kallna på galler under bakduk och bryt sedan isär bullarna. Ät och njut! :)


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar