frukostmuffins
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa 2 ägg och 1,5 dl råsocker pösigt. Tillsätt 1,5 dl lättmjölk och 50 g smält smör. Rör om. Blanda 3 dl ljust fullkorns mjöl (jag använder grahamsmjöl), 0,5 dl linfrö, 1 tsk bakpulver och 1 krm salt. Mortla 0,5 dl kardemummakärnor och tillsätt det. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten och fördela i muffinsformar. Skölj och skär 1-2 äpplen, vänd dem i kanel och fördela i muffinsen. Strö över lite råsocker och grädde 15 minuter. Färdigt! :)
Jag har gjort de här ett antal gånger tidigare och de är perfekta att ha liggandes i frysen, för att kunna ta fram och micra en morgon till kaffet! Att de är nyttigare än andra muffins gör dem ju knappast sämre! :)
Sanna skriver:
Gott!