en veckas matinspiration

Tänkte vara snäll och bjuda på en veckas mat. Hoppas det kan ge lite inspiration till någon, för av egna erfarenheter så vet jag att man lätt snöar in sig på samma. Dumt då det finns så mycket god, enkel och billig vardagsmat att frossa i.
 
Måndag
Falukorv i ugn: Blanda grädde, creme fraiche, chilisås, ketchup, lök, kryddor och allt annat ni gillar tillsammans. Jag hackade i en massa smörgåsgurka. Skär snitt tvärs med hela korven och lägg ostskivor och ev tomater emellan. Slå på blandningen, riv ost över och in i ugnen.
 
Tisdag
Köttfärspaj: 50 g margarin/smör, 3 dl mjöl och lite vatten. Blanda och in i kylen en stund. Förstek lök köttfärs, tomatpuré, majs, champinjoner.. gör en köttfärssås typ. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 min 225 grader.  Fyll pajskalet med köttfärssåsen som kallnat. Knäck 2-3 ägg, blanda i riven ost och creme fraiche, slå det över resten och riv ost över. Grädda i ytterligare 25 min. Servera med en sallad och en vitlökssås (creme fraiche och pressad vitlök)
 
Onsdag
Pytt i panna: Skala potatis och skär i små fyrkanter, gör detsamma med falukorv, fläsk och lök. Råstek potatisen, då den börjar bli mjuk så slår ni i resten + krydda. Stuva den i lite grädde för att lyxa till det lite och servera med rödbetor! 
 
Torsdag
Korv och stuvade morötter: Skala, skiva och koka morötter. Gör en vanlig stuvning. smält smör, vispa i mjöl och slå i mjölk, grädde och morotsbuljongen. Släng i morötterna och låt småputtra en stund. Stek korv. 
 
Fredag
Himelsk kyckling: Kyckling på en plåt (helst typ lergryta eller någon med höga kanter). På med olja, ljus och mörksoja, ostronsås kryddor och lök. Då de är färdiga så slår ni bort "rinnet" (sila om det behövs) i en kastrull och blandar i en massa grädde, red ihop till lämplig tjocklek. Koka en massa kletris till. Done! :)


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar