saffranspannacotta med pepperkakssmul

Tänkte passa på att tipa er om ett alternativ till "ris ala maltan" på julafton. 
 
 
2 gelatinblad
100g vit choklad
4 dl mellangrädde (eller 2 dl mjölk och 2 dl vispgrädde)
2 msk socker
1 kuvert med saffran
 
Topping
smulade pepparkakor
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Bryt chokladen i stora bitar och hacka sedan grovt.
Koka upp grädde, socker och saffran i en kastrull och låt koka ett par minuter.
Lyft kastrullen åt sidan och rör ned chokladen.
Ta upp gelatinbladen och lägg dem i kastrullen och låt det smälta.
Ställ 4 glas på en bricka och häll försiktigt pannacottan i glasen utan att söla på kanterna. 
Ställ pannacottan svalt för att stelna.
Garnera med pepparkakssmulor precis innan servering
 
Annars kan ni alltid prova er på glöggpannacotta.. receptet på den hittar ni här! :)


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar