ett hem att trivas i

 
Små förändringar kan ha en stor inverkan på vårt välmående. Ditt hem är din borg och det är där du ska kunna släppa allt och bara kunna slappna av. För mig är det viktigt att känna lugn, harmoni och trygghet i mitt hem. Den känslan får jag genom att Inreda med kärlek, personlighet, minnen och värme.
  • Istället för att köpa en industritillverkad tavla, så inred med bilder från resor, måla eller tillverka en tavla själv.
  • Istället för att köpa en stel soffa från ikea, köp en mjuk och mysig från en loppis.
  • Istället för att enbart köpa saker som "passar", blanda med saker som har ett känslomässigt värde för dig.
  • Istället för att matcha allt, köp och tillverka sånt du själv gillar, så kommer allt matcha dig iallafall.
  • Istället för att låta en massa saker utan värde stå framme, ta bort dem och ha endast de saker du verkligen gillar framme. Det får hellre kännas lite tomt, så kan du fylla på med de saker du verkligen gillar eftersom. Fundera alltid en extra gång innan du köpet någonting.
 
Ett väldoftande hem ger en mysig hemmakänsla. Köp inte kemikaliska dofter, utan du kan enkelt skapa det där väldoftande hemmet själv. Ta skalet från några apelsiner eller citroner och koka det i en kastrull med vatten. Låt det puttra en stund utan lock och en underbar doft kommer sprida sig i ditt hem.
 
 
 
 
Ditt hem ska inspirera till långa frukostar i sängen, spontana middagar med vänner, kvällar framför teven uppkrupen i soffan under en mysig pläd. Ditt hem ska vara en plats där du mår bra. Soffan blir sådär skönt nedsutten, sängkläderna mjuknar för varje tvätt, träskålarna förändrar färg och plädarna nöts. Det är det som symboliserar ett riktigt hem, där människor faktiskt bor och lever.
 
 
Att trivas och känna sig trygg i sitt hem är viktigast av allt. För var annars ska vi kunna återhämta oss och bli oss själva igen?


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar