saffranskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran
Häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
(gör inte mitt misstag att sätta ugnen på 225grader ist för 175, tack och lov kom lasse och anna karin förbi och kikade in i ugnen, så då var det bara att ta ut dom 10min innan, funkade ju det också.. och ta det lugnt då du bakar, tro mig du vill inte misslyckas när 1g saffran kostar 68kr!)
Låter oxå jättegott! Bakade saffranstopparna men det blev inga toppar utan mera plättar...Men supergoda!
PS Låter mycket med 11 g saffran... ;-)