strömavbrott hemma,sover hospappa

0-3d31c5393d0178b2aecf8af116b93cf3.png

Kolla varifrån!


jag älskar tändaljus


jul fint till hemmet


tvättkaos


vi skulle behöva, en ställning att hänga tvätten på, burkar till tvättmedel och en hylla att ha skölj+tvättmedel på. då skulle det slippa se ut som ett kaos i badrummet så fort man råkar tvätta någonting.


idag är det vinter


..och snart kommer emma och anton! : )


söndagsgöra


johan styckar älg och jag gör älggryta. fick även lite främmande idag, först av pappa och co, sedan kom en granne med present till noel, en jätte fin dress han snart växer i och sedan kom nästa granne med present till noel, (pengar, som ska in på hans sparkonto), en burk drömmar och en blomma.. fördelen med att bo på landet, härliga grannar! : )


supersnygg overall - helt ny!!! stl 70


hade budat på en overall för ca 6dagar sedan och ingen hade verkat buda över den, skumt. så jag vann den såg jag idag, för endast 60kr. en sprillans ny, snygg, varm vinteroverall i stl 70, perfekt till slutet av vintern.


inte en sekund, utan dig.

igår var det som sagt julbord, väldigt gott och trevligt. men satt mest och tänkte på Noel, varför?? jag trodde, hoppades och ville kunna slappna av och njuta av maten, men allt som cirkulerade i mitt huvud var "är han vaken?" isf "vad gör han?" "skrattar han, skriker han" osv. så tre timmar klarade jag innan jag åkte ner till lillprinsen och vad mysigt det var att träffa honom. sedan åkte jag upp och hämtade johan efter tolv och vi åkte hem, då hade noel somnat i vagnen nere hos pappa sedan några timmar tillbaka och hela kvällen där hade fungerat jätte bra, skönt.

bjuder på en liten morgon bild på noel och liten del av pappa.. idag tänker jag krama tillbaka alla timmar jag förlorade med honom igår.

julbord..

..ikväll!

ska börja rulla ner över till pappa nu som ska vara barnvakt åt noel, så han hinner vänja sig lite innan vi ska lääämna honom, buhu. blir nog bara att äta för mig och sedan åka ner dit som det känns nu iaf, får åka o hämta upp johan där senare om han vill stanna. att man skulle gå o bli så blödig, Haha. helt otroligt.


bebis?

jaaa, igår kväll var ju eleine o kim här på middag hos oss, en massa gott och trevligt. hon hade ju sitt datum igår, så det var ju en liten risk att åka upp till oss och vad får jag inatt kl 2? jo ett sms där det står att vattnet har gått och dom åkt in. går ju som på nålar nu, spännande är det! har det kommit en liten bebis tro? tänker på er idag, lycka till med allt! : )


rund o go?

jag hatar att vara tjock, jag hatar att inte kunna använda mina normala kläder och jag hatar att allt bra alltid för någonting dåligt med sig. som nu tex, tänkte kika igenom garderoben för att hitta någonting att ha på sig till julbordet imorgon (vilket är bra), men då insåg jag snart att jag ser ut som ett fetto i alla kläderna, om jag ens kommer i dom (vilket är dååååligt). även fast magen har gått tillbaka och är platt igen, så är man ändå bred åt andra hållet, har ju tamefan ingen riktig midja längre och jag läste även att det tar upp till 2 år innan kroppen återhämtat sig efter en förlossning.

det finns verkligen ingenting som jag kan ha på mig upptill. ville ha ett rött spets linne, såhär till jul och allt, men att ha någonting taight på sig är ju bara att glömma, det ska framhäva till det positiva inte tvärtom. Bläää.. och som på ringen över i:et så tog jag en jävla bulle till kaffet oxå, så jag antar att jag är som precis vilken tjockis som hellst. suck!

kroppen efter förlossningen klicka här!


gick... sådär!

Haha, ja det där gick ju inte så bra, med att han somnade redan halv åtta igår kväll alltså. kl 8 hade johan somnat i soffan och jag frågade honom om vi skulle gå upp och lägga oss för natten, han hann inte mer än att nicka fram ett ja då lillen vaknar upp och bestämmer sig för att vara vaken till tio, hade tydligen bara tagit sig en lite powernap, så typiskt att det var ända kvällen vi verkligen bestämt oss för att lägga oss i tid. men aja, han sov hela natten sen iaf, (förutom matning kl 4) och vaknade kl 8, så jag ska inte klaga. men nu blir det en extra vila under dagen så han orkar hålla sig vaken lite längre. nio tycker jag är en lämplig tid för nattning, så får se hur det går ikväll! : )

..och imorgon ska Noel vara hos sin morfar under några timmar då vi är på julbordet, får se hur det går.. känner som en klump i magen att lämna bort honom, sickt.. trodde aldrig jag skulle känna så och har skrattat åt alla dessa bloggar då mammorna knappt kunnat lämna bort dom då dom ska handla mat eller klippa sig, men ja.. så funkar det tydligen. som tur är så har jag bilen och pappa bara bor 1,5km ifrån, så lär nog åka imellan en del ;b

Noel ligger och sover i vagnen nu och jag ska dra i mig en stor kopp kaffe...


 


holding my thumbs

vi blev tvungna att göra Noel klar för natten redan tjugo över 7 och nu sover han. får hoppas det blir för natten nu, så han inte vaknar vid elva och är jätte pigg. eller vaknar vid fyra/fem inatt/imorgon bitti och får för sig att det är morgon.. för det är det inte!

nattningsrutiner

i början matade jag Noel sista gången vid elva och sedan somnade han i sin egen eller våran säng, men oftast i våran famn under matningen, det var lättsamt och då han somnade så sent så sov han i sin tur länge på morgonen, vid tio tiden brukade vi i regel kliva upp, jätte skönt med sovmorgon tyckte jag och så körde vi på. tills han en kväll somnade redan vid 9 tiden och ändå sov till kring 8-9 på morgonen, då insåg jag att det var minst lika skönt att kliva upp i tid + att jag och johan fick lite egentid på kvällen. (såklart så sover han ju inte redan från 9-9 utan mat uppehåll, men det fattade ni säker också)

så nu tvättar jag av och smörjer in honom med bedtime oil och tar på pyjamasen vid halv 8-8, sedan får han ersättning plus bröstet, efter det får han mysa lite i soffan med oss innan vi går upp och lägger honom i sängen, smeker han lite över näsan, sedan blundar han och somnar. och blundar han inte direkt så ligger han och jollrar på lite tills han gör det, ligger i våran säng bredvid o kikar på tv tills han somnar och då går vi ner till vardagsrummet igen. såklart har vi både bättre och sämre nätter, men i överlag så funkar det bra.

vad har ni för nattningsrutiner? badning? saga? sång? babymassage?  


får det lov att vara lite ostekt älg?

nu har jag precis kommit tillbaka från en kortis promenad med Noel, blev tvungen att ta en sväng runt huset för att se hur det blev efter jag satt upp ljusstakarna i alla fönster, vi har ju två stora rum vi inte använder just nu, då ett ska bli matrum och det andra inte är iordning. så där har rullgardinerna varit nere och det har sett så grått och trist ut, men nu sitter det gardiner och ljusstakar där iaf och det blev så fint.. önskar jag kunde knäppa ett kort utifrån och visa, men vet inte hur bra det skulle synas nerifrån vägen ändå.

snart kommer johan hem iaf och då blir det älgkött till middag, idag igen.. är ju så jävulskt gott. och imorgon kommer eleine o kim på middag och då blir det ännu mer kött! ... KöööTT, vilket äckligt ord egentligen, man kan ju nästan förstå att folk blir veganer, det låter ju precis som det ser ut, ostekt.. blodigt och rött...

what to say


plopp-j*veln sköts iväg och det gjorde kaffet oxå, över luckor, bänkar och golv i hela jävla köket. och där stod jag ny insmörjd med brun utan sol och försökte rycka ur kontakten. brände mig små fläckis över hela armarna och magen, då jag inte kunde ta på mig en tröja pgr av insmörjingen. måste sett roligt ut.

.. nu blev det snabbkaffe ist.


overall mysig & varm, svart, stl 68 HELT NY



Vunnen auktion
205 kr

(kanske inget direkt super kap, men billigare än på stan iaf och sedan är den fin med lappar kvar, han lär inte kunna ha den i slutet av vintern, då han redan nu drar 68 i vissa ytterkläder, men..)


gott och nyttigt.. ny favorit hos oss!


gratistidning med posten

Tack expekt!


i skogen hör ingen dig skrika?

sjukt hur snabbt dagar kan försvinna, fast man egentligen inte gör någonting alls. har iaf gjort lite nytta, bakat yttligare 50st kanelkakor, så nu är allt bak till julafton undanstökat, förutom knäcken förståss men den blir inte till att göra än på nån vecka.

det här är iaf den andra dagen jag är billös och det blir minst en dag till. johan har våran passat då hans arbetsbil är inlämnad på verkstan, jaja det går väl ingen nöd på mig (egentligen).. men nu känner jag mest bara hur mkt jag vill åka härifrån just för att man inte kan, så då inbillar jag mig att bilen står utanför och plötsligt känner jag mig väldigt nöjd med att bara vara hemma, Haha.. konstigt hur man fungerar. Emma hade ju som planerat tänkt kommit upp till mig idag, stackarn hade gjort sig och Anton klar då hon upptäcker att bilnycklarna inte är hemma, utan i hennes killes byxor på jobbet, typiskt. jag hade verkligen sett fram emot lite sällskap här i skogen, Haha..

nej, vad ska man göra nudå? noel har precis somnat och jag har nada to do.. kanske dricka en kopp kaffe och fundera kring jordens undergång eller ej? Blaaha!

är det redan onsdag?

idag har vi varit vakna sedan sju nångång, sedan var Noel vaken i ca två timmar innan jag la ner honom i vagnen och jag hann inte mer än att lägga ner honom innan han sov.. han brukar i vanliga fall bli jätte gnällig redan efter att varit vaken 1½timme, så stackarn var helt slut.

han fortsätter även att sova great på nätterna, han somnar mellan halv 9 och halv 10 och sedan sover han till 7-8 på morgonen, med endast en matning under hela natten.. heeeelt underbart kan jag lova. det är den här perioden man har längtat till under alla dessa veckor då man kommit svart under ögona och folk sagt "det blir bättre sen" och nu är vi äntligen där.. nu är det "sen".. skrämmande vad tiden sprungit iväg, huva.

nu ska jag dricka upp kaffekoppen och sedan ska jag baka mer kanelkakor, dom var supergoda så det kommer inte bli några kvar till julafton annars. receptet hittar ni under "recept" i kategorispalten till vänster, att rekommendera, asgoda + snabba och lätta att göra. : )


tävling


Jag tävlar om ett presenkort hos fyraårstider,
tävla här du med!


paket från aromia.se

0-48a5ff84ffc102e8d02a922834ccc555.png

Kolla varifrån!


jul - done

Bara julstjärnor, tomtar, längderna till köksgardinerna och övervåningen kvar..


julpyntning


Nej, idag tänker jag sätta upp gardinerna, stakarna och allt utan tomtarna. för varför i helvete ska jag vänta tills helgen för att det är någon som bestämt att det är för tidigt innan, då jag har hela veckan på mig nu i lugn och ro. i helgen ska vi på julbord och sedan är det fullt upp med annat, så idag ska jag förvandla huset från höst till jul över en dag.

lite trist att inte längderna till gardinerna i köket har hunnit kommit än. kan tacka min mamma för att hon ville se längderna, men det gick mindre bra då jag inte beställt dom, Haha! har visat folk rutorna som var på panelgardinen och trott att det var längerna, så fick ringa till cellbes och göra en ny beställning, som tur var så fanns dom fortfarande kvar och skulle komma i början av december! Så fönstret får klara sig utan dom så länge.


nyaste nytt


Noels nya fleece overall och sedan har han fått en egen hängare till sina kläder, (fleece jackan till vänster är också ny)


jag älskar min nya lekmatta


349kr (om ja inte minns fel) på IKEA. är speglar, tutor, saker som sticker upp och en massa olika materialpå den, helt perfekt tyckte vi och Noel håller nog med.


storhandel

då har vi precis kommit hem igen från den lilla (läs stora) handlingen. blev en hel del till Noel bla en färgglad och fin lekmatta med en massa roligt på. julinredning, julklappar och en massa annat..  skönt att vi redan varit iväg och storhandlat mat så vi slapp det nu, för hela bilen var totalpackad med handling, barn och barnvagn, fanns nog inte en cm kvar att fylla. jaja, nu ska vi dricka lite kaffe och sen sova, haha, lät bakvänt det där.. men måste få mig en kopp.

jaja, lägger upp lite bilder imorgon! : )

konstruktivt ätande


beställt från bluebox.se


julhandel

Åååååh, vad Noel varit mysig nu på morgonen. undertiden jag borstade tänderna och klädde på mig så låg han och jollrade på för sig själv, en massa tokskratt på skötbordet och mysig pratstund i soffan. då han började bli trött satt jag honom i bilbarnstolen och åkte ner till johans jobb för att lämna matlåda och pengar. självklart hade lilleman somnat då vi kom hem igen och jag flyttade över honom till vagnen istället och där ligger han nu och sover.

vid halv fyra ska vi åka ner och hämta upp johan och sedan ska vi åka ner till birsta för att julhandla, är en jävla lista med tusen saker på. ändå är det ingenting i julmats väg som ska köpas nu, mest saker från ikea och till Noel.. egentligen var det väl ingen direkt julhandel men lite julsaker kommer garanterat att följa med hem. undertiden jag och johan ska handla så ska Noel få vara hos min mamma. vill inte ta med Noel på birsta nu i dessa influensatider, sedan går det tio gånger snabbare att handla om vi springer själva..

jaja, nu ska jag ta en kopp kaffe och göra mig lite klar för dagen! : )

nio månader

När fick du reda på att du var gravid?

I mitten av januari
Blev det en chock?
Ja, men en glad sådan!
Hur gammal var du då?
19 år
Hade du mycket halsbränna?
Nej, kände av det någon gång under de sista veckorna, men inget som inte gick över med lite vatten.
Spydde du mycket?
Mådde illa till och från mellan v 6-16, men behövdes oftast bara lite kolsyra och vila för att det skulle "kännas ok".
Hade du mycket foglossning?
Nej, inge alls.. kände av det lite kring vecka 25 kanske, men det gick över efter en vecka och kom aldrig tillbaka igen.
Ditt sf-mått som störst?
Jadu, 35 var det senaste jag minns.
Har du fått bristningar?
Nej, tack och lov klarade jag mig helt från det. några under bröstet bara, men det kan jag mer än gärna ta.
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Jag och alla runt omkring trodde en pojke och det var precis vad det var.
Vad hoppades du på?
Spelade absolut ingen roll, bara det kom ut ett friskt barn! : )
Gick du över tiden?
Nej, födde på 39+2.
Födde du för tidigt?
Njae, för tidigt och för tidigt.. 5 dagar!
Hur var förlossningen?
Jobbig, tungsam och utdragen. Tog 30timmar från att jag öppnat mig 3cm tills att han var ute, det var konstant smärta och ingen sömn på närmare 50timmar. Men nog var det en upplevelse alltid och en underbar sådan, trots all smärta och värk. : )
Blev du sydd?
2stygn vad jag minns.
Dragen med sugklocka?
Nej.
Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag, Johan och 2 barnmorsker.
Hade du någon nära med dig?
Johan, såklart! : )
Vilket sjukhus födde du på?
Sundsvalls sjukhus
Hur stor var bebisen?
51 cm och 3024g
Vad fick den heta?
Noel
Var allting värt det?
JAAAAA, utan tvekan JA! : D
Vill du ha fler barn?
Självklart! : )

lista lånad från annasara.net

tack mamma!


bullbak

då var det påfyllt i frysen och mamma har precis rullat hem igen. Noel ligger ute i vagnen och sover och jag ska lägga mig på soffan och vila en stund.

en låååång dag

började morgonen med att kliva upp (off course), sedan trallade vi runt hemma och funderade på vad vi skulle göra, eller egentligen satt vi mest och muttrade i varsitt hörn då båda var rastlösa men inte hade samma smak då det gällde saker att hitta på. efter några timmar (vid tolv) gick vi ner till krister, där joe och resten av deras släkt var, blev kvar där ett tag sedan rullade vi ner över till emma och niclas, åt go mat med dom och efter ett tag kom även lennie och kikki förbi och det blev lite film tittande (loose change 2nd edition) .. nu har vi precis kommit hem igen, Noel sover sedan några timmar tillbaka, somnade så fint på deras soffa efter att varit vaken i 9 timmar med endast 30min(?)vila imellan, så han var lagomt gnällig de sista två timmarna ;b

nej, nu ska vi ta nått kvälls fika och sedan blir det sängen. imorgon kommer mamma och hälsar på och jag ska passa på att baka en massa bullar så fort Noel ska ha sin första vila.. jaja, hoppas ni haft en trevlig kväll! : )

<3


guns


kanelkakor


Har bakat lite ikväll och receptet hittar ni här.


på smällen, igen? nej bara en seg livmoder.


Som ni ser så har inte min mage återgått till det normala än och är fortfarande en bra bit kvar. livmodern putar fortfarande ut och gör att jag ser små gravid ut. Har gått 2½månad nu, hur lång tid tog det för er innan era magar hade dragit ihop sig helt?


en gammal dikt

Du, en längre version av mig

om vi skulle se varandra i ögonen,
så skulle det bara utforma ett tomrum,
en massa partiklar utan betydelse,
som virvlar runt i cirklar och skapar yrsel.
--
vi famlar efter orden vi aldrig hade,
i desperata försök till att hitta någonting
i alla illusioner vi så fint utformat.
--
du kastar mig igenkännande blickar,
jag inte vill fånga,
för jag vet hur det känns,
att bli fångad av någon som mig,
så jag tittar bort och låtsas inte om det.
--
..och kanske vi hade någonting, nångång
men vi tappade bort det på vägen,
och alla spåren har sedan länge blåst bort.
 --
vi förstör inget om vi går
fast allt är redan trasigt,
så vi kan lika gärna stanna.


vi gör ett nytt försök


goset imorse


han börjar bli riktigt stark i nacken nu.. : )


misslyckanden

det är många som frågar mig hur jag egentligen orkar hålla på att baka som jag gör och då jag istället frågar varför dom inte gör det så är oftast svaret "nej, jag misslyckas bara"... om ni bara visste hur sämst jag är på att just baka, jag misslyckas ju tamefan nästan jämt.

bara i veckan tex:
saffransskorporna - 225 grader istället för 175 (klarade sig bra ändå, tack o lov)
chokladkolan - allt färdigt tills jag blir tvungen att skynda mig till vaccinationen och råkar lägga kolabitarna i en hög över varandra, tänkte ta bort papperet då jag kom hem, men ja.. då har ju allt kletat ihop sig i en stor hög. (bara att slänga)
saffranstopparna - goda för dom som gillar kokos, men inte alls toppiga
lussekatterna - smaklösa, trots att jag kör med samma gamla recept varje år, brukar ta i en extra påse saffran men i år blev jag snål då det är så dyrt så ja, det ska ju tydligen räcka med 1påse, men inte alls lika gott som det brukar vara.. ajuste, sedan glömde jag lägga på russin och pensla med ägg, haha.
kanelbullarna - dom lyckades jag däremot med, dock blev det bara kring 20st då jag glömt köpa socker, så det räckte inte till några fler.

..och ja, igår då jag och johan skulle äta plättar med grädde till, så saltade jag en massa i grädden istället för att sockra, så det var bara att slänga bort. får man skylla på ammningen? hört att man kan bli aningen förvirrad då.

..så idag/ikväll blir det till att göra ny chokladkola och en större sats kanelbullar.

lussekatter på jäsning


torsdagsmys

idag har jag och Noel som sagt varit hos emma (som vanligt, Haha) och då vi skulle gå ut på en promenad så mötte även nattalie upp oss och vi var ute och gick i nästan en timme. för att sedan komplitera upp det så sprang jag på ica och handlade lite fikabröd till oss, farligt med för mycket promenader, man kan ju råka bli smal, Höhö!

nej, nu ska det bakas.. lussekatter.

..

varför smakar kaffet alltid så mycket godare borta eller på skogen?
nu åker vi till emma och anton! : )


hatar att man inte kan gå på birsta

(Noel nu på morgonen, han hade mycket hellre lekt i ett gym)

då ligger lillhjärtat och sover igen och själv sitter jag här.. var så sjukt trött imorse, men så fort jag kom ut och tog en sväng med vagnen så piggnade jag till och nu efter en kopp kaffe så skulle jag kunna springa ett maraton..

hade som planerat tänkt åka ner till birsta i eftermiddag och ta en jul handling och under tiden lämnat Noel hos mormor, men kom på att vaccinet inte hunnit verka än och då känns det bara onödigt att åka ut dit (som barnmorskan avrådde oss ifrån igår) för att kanske dra med sig någon smitta hem till Noel.. så istället ska vi ta det nästa vecka, måste köpa ett lekgym också, han tycker inte det är roligt att ligga på pläden längre och det blir jätte tungt för oss att han ska stå och hoppa i våra knän, sedan ser man hur roligt han tycker det är då han fått lånat Antons, han hamnar som i en egen värld bland alla färgerna ;b

nej, nu måste jag kika till Noel i vagnen.. igen, springer nog och kollar 2ggr var femte minut så ingen katt eller älg lagt sig där, Haha! ett babyvakt kan också skrivas upp på önskelistan. : )


då var dom färdiga! : )


bull bak - deg på jäsning


onsdag

idag har vi varit på familjeträff, det var trevligt och ser redan fram emot nästa gång. då vi var klara där tog vi (jag o emma) med oss vagnarna o gick till ica för att köpa lite lunch och sedan begav vi oss hem till emma. där blev jag kvar några timmar och blev bjuden på god latte som jag nätt och jämt lyckades få i mig då Noel var på skrik och panik humör, vet inte alls vad det var med honom, men antar att han var övertrött då han varit vaken jätte länge och sedan inte kände någon ro att sova borta, en chansning? så vid tre tiden begav jag mig hem över, så jag kunde få honom att somna i bilen och sedan sova hemma istället.. förutom en skrik bebis så har det varit en trevlig dag! : )

huh?

mitt besöksstatistik hade gått upp till över 80 per dag en hel vecka, för att sedan igår gå ner till endast 54st.. var det fotboll på tv eller något annat jag missat? skärpning! : )

familejträff

då var vi vakna igen och har varit vaken i över en timme. Noel har precis lagt sig och sovit igen, bäddade ner honom i hopp om att han kunde somna om och tack o lov så gick det bra. vill att han ska hinna sova två timmar nu innan vi ska åka till bvc på famileträff, ska först ner till emma och göra sällskap med vagnarna dit! : )

det här är tredje natten Noel ligger i sin säng och jollrar på innan han somnar av sig själv och tredje natten han bara vaknar en gång vid fyra och ska äta.. helt underbart, hoppas det inte är någonting som är bara nu, utan det här får gärna bli en vana! : )

nej, nu ska jag ta mig en macka och kaffe!

saffranskorpor


100 g smör
1 g saffran
 2 st ekologiska ägg
 1.5 dl strösocker
 5 dl vetemjöl
 1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran
Häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. 
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

(gör inte mitt misstag att sätta ugnen på 225grader ist för 175, tack och lov kom lasse och anna karin förbi och kikade in i ugnen, så då var det bara att ta ut dom 10min innan, funkade ju det också.. och ta det lugnt då du bakar, tro mig du vill inte misslyckas när 1g saffran kostar 68kr!)


gratisbio = gratis presenkort



Hade helt glömt bort denna underbara sida, som jag alltid var inne på förut och fick presentkort av. så glad att jag kom på den nu och kan fortsätta att samla mina poäng.

Genom att bli medlem via den här länken, får du genast 75poäng i välkomstpresent. Som registrerad medlem kan du sedan enkelt samla in poäng, genom att utnyttja nätets hetaste kampanjer, tävlingar och gratis erbjudanden. Poängen kan sedan bytas mot gratis biobiljetter eller presentkort på över 200st svenska butikskedjor, som tex: hm, nelly, lagerhaus osv. Medlemskapet är gratis och utan några förpliktelser.. så vad väntar du på?
Börja samla dina poäng redan idag!


regn o rusk

idag har vi varit uppe sedan kl 6, noel orkade bara vara uppe en timme innan han började tokgnälla och var trött, så då gick vi upp och la oss i sängen tillsammans och sov 30-40min. sedan har han varit vaken 1½timme och nu har jag varit ute och gått lite med honom i vagnen, på gården och altan bara eftersom det regnar ute : / men nu sover han iaf.

..och jag väntar på att emma och anton ska komma, så man får i sig lite kaffe, behövs verkligen idag. Kanske är vaccinet som gör en så jäkla övertrött, borde man ringa in till aftonbladet kanske och berätta att det finns ännu en biverkning? tog det ju igår så det kan ju inte finnas något annat alternativ än att det är vaccinets fel.. lägga in ett klipp på youtube kanske, där jag ligger onåbar i soffan och snarkar med texten "i was awake before i got the vaccine"!

nej, en kaffekopp till "efter tio" kanske!

vaccinerad

då var vi vaccinerade, skönt att ha det gjort. får se hur man mår imorrn nu bara!


chokladkola



3dl grädde
50g smör
3dl socker
1½dl ljus sirap
½dl kakao
1½msk vaniljsocker

smält allt tillsammans i en kastrull, låt koka upp och rör om ordentligt.
Koka på medelhögvärme, rör helt inte om.
När den har skjunkit efter ca 5-20min rör du om i botten.
Häller upp i en 16x20cm form klädd i bakplåtpapper.
Låt stelna, skär.

(In i frysen för att stelna yttligare och lättare få bort bakplåtpapperet, sedan brukar jag klä dom med bitar av bakplåtspapper och göra snurror på sidorna)


kokostoppar med saffran


Till ca 30st!

50g smör
½kuvert saffran (0,5g)
2dl socker
2 små eller medelstora ägg
200g kokosflingor

smält smör. finstöt saffran med lite av sockret och blanda ner i smöret. Låt svalna.
Blanda ner resten av sockret, ägg, och kokosflingor. Låt stå ca 10min, så sväller kokosflingorna.
Klicka ut toppar med en tesked på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 10-12min, tills de fått fin färg.

..och nu väntar jag bara på att chokladkolan ska stelna så den kan skäras upp. sedan blir det saffranskorpor och kanelbullar! Skönt att stöka undan lite av julbaket redan nu.. : )


julklappstips

Marie
hej hej har du några julklapps tips som du har lust att dela med dig av : )? skulle behöva hjälp med det ;) har lite panik även fast det är mer än en månad kvar.
underbar blogg btw <3

Jag har nog samma problem som dig och jätte svårt för att komma på vad man ska ge i julklapp. Men ska göra mitt bästa för att hjälpa dig så gott jag kan! : )


till Noel från morfar! : )


sovrummet


Lite bilder från sovrummet jag fixade till igår, syns inte att det är sådär överdrivet mycket gjort, men kan då tillägga att det var inuti bokyhyllan det största kaoset var. plockade upp lite av finglasen också som legat i en kartong, hade egentligen tänkt vänta att ta upp dom tills matrummet är klart.. men nu blev det sådär tillsvidare! : )


ett komplett sovrum

puh, nu är jag äntligen färdig med vårat sovrum. plockat ur bokyhyllan med saker som var kvar efter johans farmor o farfar bodde här, har inte orkat städa där då det ändå inte var någon plats vi var i behov av att ha grejer i. sedan har jag torkat, satt in kort i ramar och satt upp, fixat med lite ljus, nya krukor, blommor osv. så nu blev det riktigt fint där. sovrummet är ett rum jag inte orkat lagt någon speciell energi på tidigare, men nu då vi har Noels rum intill och ändå ska börja göra iordning där, så var det lika bra att fixa allt på en gång.. lägger upp lite bilder på det imorgon! : )

nu ska jag mysa ner mig i sängen, efterlängtat och välförtjänt! Godnatt världen!

bilder till julkorten


från lördagens tidning


ska egentligen stå liden och inte bispgården som det stod.. men allt kan ju inte bli rätt.. är ju tydligt de! : )


hemmagjord köttfärspizza med vitlöksås


Årets mammablogg? upp till er.


Klicka här och lägg sedan en kommentar om att det är min blogg som är bäääst, för det är den väl? ;)


en mysig helg

igår åkte jag ner till emma och hade som tänkt fortsätta med julkorten, men med två barn under halvåret borde vi insett att det inte är helt enkelt, blev inte alls mycket gjort. och då grabbarna våra var borta och skruvade på nån skoter så kunde vi inte be om hjälp där heller. vi stannade kvar där över middagen och johan gjorde som alltid god mat till oss, börjar bli bortskämda nu men det får gärna bli en vana! ;)

resten av kvällen kom och gick det en massa olika folk hela tiden och tillslut fick jag och emma tiden att sätta oss med julkorten igen och jag blev äntligen klar, skönt! senare på kvällen såg vi på paranormal activity men hann tyvärr inte se den klart, då den tog sån tid att se eftersom våra söta barn skulle vakna om vart annat båda två och väcka varandra.. slutade med att johan somnade på golvet där och jag bestämde att vi skulle åka hem, så jag slapp somna vid ratten.

idag har iaf johan lovat att vi ska fixa ordning på noels rum och i sovrummet, ingen lust att göra någonting annat ändå.. regn och rusk, burr!

på promenad

4d5fedf2b27daef0f9559f21afdfd576.png

Kolla varifrån!


tamtitam

tog en liten promenad med vagnen till postlådan för att kika om våran tidning börjat komma och det hade den, kul att ha den imorgon om vi skulle vara med på "nyfödda". Lillhjärtat somnade gott och ligger nu och sover, själv ska jag passa på att fylla i lite papper till fsk som jag ska mata dom med. senare ikväll ska vi slå ihop någon middag med emma och niclas och sedan blir det såklart idol!


vi myser i soffan :)

56fb3eed5f9286f70cc4fc3d12002dc3.png

Kolla varifrån!


utomjordisk makt räddar världen från att förstöra sig själv år 2012

klicka här!


världens slut, 21/12-2012?


Världen har gått under 4 ggr redan och 2012 går den under igen.
Det är iallafall vad somliga tror, då två stora kulturer förutspått exakt samma datum, ett faktum eller bara ett sjukt sammanträffande?


Mayaindianerna var ett folk som levde i Sydamerika mellan åren 250-950 e.Kr
. De var besatta av tiden och kom på ett tidssystem som anknöt sig till astronomiska observationer av månår, solår och venus synodiska perioder. Mayaindianernas förståelse för planeter, solsystem, stjärnor och galaxer var större än de kunskaper vi hade för bara 20år sedan. Mayakalendern innehåller vissa naturcykler och händelser i framtiden, men de ras kalender slutar den 21 December 2012. Enligt deras planetära cykel så kommer då jorden och solen stå i en perfekt linje med vår galax "ekvator", något även vi med moderna mätinstrument nu kunnat bestyrka. Vissa hävdar då att på den 21:a December så kommer jorden gå under, då den kommer genomgå ett sk "pole shift" som innebär att de magnetiska knytpunkterna (nord och sydpolen) kommer flyttas och de i sin tur kommer leda till naturkatastrofer och mänsklighetes undergång.


José Argüelles var en kille som var fascinerad av det gamla kinesiska spådomssystemet I Ching (förändringsboken)
. Det systemet går till såhär, att du kastar tre mynt sex gånger och om två av mynten är klave så ritar du ett streck på ett papper. Om två av mynten är krona så målar du två streck bredvid varandra. Det ska göras sex gånger och du får då fram ett hexagram som du kollar upp i boken, som då ger dig svar och råd i kärlek osv. José tog då de 64 olika hexagramen och slog ihop dom till en matematisk graf. Han gjorde allt till en tidsskala och började då I Ching är daterad och räknade sedan framåt. En graf går ju upp och ner och då han tittade på civilisationens uppgång och fall så såg han att de stämde överens med hans tidsskala. Tidslinjen slutade iallafall på ett speciellt datum, nämligen den 21:a December 2012.


Sedan är det planeten Nibiru som cirklar i vårat solsystem
, då den hamnar mellan solen och jorden kommer de inträffa hemska naturkatastrofer, en ny istid och nord och sydpolen kommer hamna någon annanstans, det är helt enkelt kört för jorden. Efter några dagar har den flyttat på sig och då har 2/3 av alla människor utrotats och av de som är kvar kommer 2/3 dö av svält. De få övelevande få då leva som på stenåldern. Om det här stämmer kan vi alla släcka ner datorerna och börja öva på att leva som riktiga människor igen d.v.s som de djur vi är från början, en obekväm men välförtjänt sanning. På Nibiru sägs det leva människor precis som vi, fast större och mycket mer intelligenta. De är våra gudar och finns avbildade i romersk, grekisk och egyptiskt kultor och religon, de sägs att de har genmanipulerat aporna genom att sätta ihop dom två sista generna och skapat oss. Vi blev sedan placerade här på jorden, som Adam och Eva och fick barn med en av deras gudar och dom blev till jättar som levde på jorden och åt oss människor, men de klarade inte av vårat klimat så de dog. De ska tydligen finnas utgrävt gigantiska skelett, men de har tystats ner för att inte skrämma upp oss. Människorna på Nibiru försöker varna oss och med naturkatastorfer förbereder de oss. Sverige ser ut att bli helt täckt med vatten och Australien ser ut att klara sig bäst. NASA vet redan om det, men tystnar ner det för att inte skapa panik på jorden, för det i sin tur kanske hade lett till en undergång i sig? Ajo, det kommer också hända i December 2012! : )


Titta på videorna här, fränt! : )
En annars intressant hemsida, nyapolitiken!


Så är det här någonting ni tror på?


julkorts pyssel


Då johan slutat idag och vi ätit middag ska vi ner till emma och niclas, jag och emma ska pyssla julkort och grabbarna ska få ha lite fader och son tid. Kunde inte hålla mig tills dess, så jag blev tvungen att tjuvstarta med ett kort, ungefär sådär ska det se ut, fast med Noel på bilden och silver-glitter-lim runt okring bilden! Nu ska jag ta in Noel så han får börja vakna till! : )


efter tio, kaffe och dator. (lillhjärtat sover)


Årets mammablogg? upp till er.

Klicka här och lägg sedan en kommentar om att det är min blogg som är bäääst, för det är den väl? ;)


sjukhusbesök

ja, blev som sagt ett litet besök på akuten ikväll. då Noel inte hade kissat sedan sex imorse, sovit hela dagen, inte velat tagit bröstet och kännts allmänt slö. så jag ringde till vårdcentralen och dom bad mig komma in, de kikade lite på honom och tyckte han verkade pigg, det var han då också hade vaknat till och pratade på som vanligt, men eftersom han fortfarande inte hade kissat riktigt så gav dom mig en remiss till sjukhuset för säkerhets skull. så vi blev då tvungna att åka in dit och där fick vi vänta, eftersom den enda barnläkaren precis blivit tvungen att gå till en förlossning. Dom gjorde lite tester på honom och konstaterade senare att han var okej och att vi fick åka hem. Dom sa att det inte gjorde han någonting att han hade en dag då han mest bara sov och åt lite mindre, då han enligt dom hade mycket att ta av.. våran tjockis ;b

jaja, skönt att vara hemma iaf och att allt var bra, bättre att åka in en gång för mycket! : )

påväg hem, med en nu pigg kille :)

0-7760d3b4ee0c431f6664fe499a4ad969.png

Kolla varifrån!


väntan. Har äntligen kissat iaf.

4ae17d78e5779d4d4ab7f40f73eaa2c4.png

Kolla varifrån!


akuten! då noel kissat dåligt idag

0-7df0a5049521cb03ab5cfd57ef346b59.png

Kolla varifrån!


pysslar med noels album

6897189c8e2e61cba5ae7ca3e33742e4.png

Kolla varifrån!

















Edit 
Hade som tänkt köpt scrapbooking material, men insåg hur dyrt allt skulle bli.. skulle bli kring 400 för EN sida för det jag ville ha, så njae. istället hittade jag en tapet rulle och lite annat som bara låg, kanske blir till att göra om senare, men får duga så länge iaf.


tävling



Jag tävlar om ett presentkort värt 500:- hos My first room
i Nikitas blogg,
tävla HÄR du med!


vad hände?

jag är ju tamefan nästan blond igen, varför tappar mitt hår färgen direkt? sist jag färgade det mellan brunt var jag också blond igen på några veckor. why oh why?

tack o lov för kaffe

idag, imorse, inatt (?) vaknade Noel kl fem och sedan dess har vi varit vakna, han började den första timmen till kl sex att små prata/gnälla för att sedan timmen mellan sex och sju övergå till gallskrik, fjantgallskrik.. det lät "mööh mööh" och blev bra ett tag då han fick sitta mot tvn, tills han kom på sig själv och fortsatt skrikandet. så tillslut tappade jag mitt tålamod att ligga kvar i sängen och tog med honom ner gick igenom våra dagliga morgon rutiner, tvättning, blöjbyte, påklädning, droppar och mat... men inte från bröstet utan fick bli flaskan, han totalvägrade bröstet och skrek bara ännu mer. jag har inte ätit någonting konstigt och han skrek redan innan han smakat. vet att dom kan göra det lätt för sig och vägra bröstet då dom fått smak på flaskan för att det är lättare, men då vi ger honom flaskan endast som sista måltid innan läggdags så tror jag inte det handlar om det..

nu ligger han iaf ute i vagnen och sover, slocknade direkt så fort jag la ner honom, stackarn var ju helt körd. Så nu håller jag tummarna för att han ska hugga efter bröstet då han vaknar, vad gör man annars? vill ju inte ge honom flaska då heller, för då märker han ju att det funkar och vill förmodligen alltid ha det.. blää, får hoppas det bara var en engångs grej.

nej, nu är kaffet klart, dax att vakna till!

skit före och en massa annat, typ.

så, då har vi (brorsan o jag) precis kommit hem igen, efter en tur till bispgården för att hämta mitt cellbes paket och handla lite smått.. hade jag vetat om föret, att extralysena var oinkopplade och att rutan var skitigare än satan utan spolarvätska eller riktigt fungerande vindrutetorkare.. så hade jag förmodligen inte åkt ikväll. hamnade bakom en bil som låg o körde såååå sjukt sakta och alla som känner mig vet att jag varken har tålamod eller tid till att ligga efter sånt, men ja.. nu hade jag ingen typ av val då snön, mörkret och allt annat gjorde att jag knappt såg ett skit.. nu är vi iaf hemma igen och gardinerna passade perfekt, synd bara att jag inte kan sätta upp dom fören om några veckor, då några bestämt att det är alldeles för tidigt att sätta upp julgardiner och dylikt nu.. suck!

idag har iaf emma och anton varit här, vi tog en lång promenad, drack kaffe och pratade en massa som vanligt! : ) sedan hämtade johan brorsan i liden och sen åkte vi dit och nu är vi hemma igen.. ikväll blir det kladdkaka och grädde till kaffet, smaskens! : )


emma har åkt hem.Nu hämta ut paket

467ff4f5dcbbc4be65da67ef2375b292.png

Kolla varifrån!


Ett tips till alla nyblivna mammor (och pappor)

Har köpt en anteckningsbok där jag skriver "dag/vecko bok" om Noel. lite vad vi gjort, hur han varit och sånt. Har skrivit allt i jag form som tex :

18 oktober
Mormor Yvonne var på besök, vi hade tydlig ögonkontakt och pratade länge med varandra.

Det var Emma som gav mig tipset för ca en vecka sedan, så jag har precis börjat skriva.. som tur är har jag "babyboken" som jag har fyllt i lite, så fick plocka över datum och försöka minnas tillbaka så gott det gick.

Det är inte försent att börja oavsett ålder på era barn, bättre att börja idag än imorgon. Kul att kunna jämföra senare med erat nästa(?) barn, olika beteenden och hur de olika milstolparna uppnåtts. Så kör igång, ni kommer garanterat ångra er annars! : )


sömn rutiner

Noel har fre,lör och sön natt vaknat mitt i natten vid två, tre tiden och bestämt sig för att vara vaken en himla massa timmar och den sista timmen har enbart bestått av gallskrik då han är så övertrött att han inte vet hur han ska bete sig. det har verkligen varit jätte jobbigt och påfrestande för både johan och mig och man ligger med en ständig klump i magen då man ska sova, i oro om att han ska vakna när som helst och börja sitt timlånga gnäll, den oron resulterar ju vidare i att jag inte alls i huvudtaget kan somna, så då han vaknar där vid två kan jag precis ha somnat om ens det. så ja, det har varit en massa trött dagar, men så inatt... somnade han vid elva, vaknade 5 och åt för att sedan somna om till 9, tack någon övre makt!

vi brukar alltid försöka lägga honom så sent som möjligt, helst mellan halv elva och elva och dom dagarna har han alltid somnat bra, vaknat en gång och ätit, oftast kring 5 och sedan somnat om till 9. men dom senaste dagarna har han varit helt slut och somnat redan vid 9 och det visar ju klart och tydligt igen att det inte fungerar, det är han alldeles för liten för. får bli en 8 nattning den dagen han börjar med riktig välling ist.

Ni med barn kring samma ålder 2-5 månader, hur och när lägger ni era barn och hur många ggr per natt äter dom oftast?! : )


Noel är påväg att vända sig till rygg!


tävling


Jag tävlar om priser från Rockefella hos Familjebloggarna
Tävla HÄR du med!


jag tränar nacken


spädbarn kvävdes av katt

så fruktansvärt hemskt, kan inte alls sätta mig in hur dåligt man som förälder måste må efter en sådan händelse och hur många "tänk om och om bara" som skulle snurra runt i ens huvud, nej fyfan.. jag ryser i hela kroppen, stackars, stackars föräldrar. Läs här!


nu har servisen anlänt! : )


pysselkväll


handlade en massa smått idag på panduro och akedemibokhandeln. till julkorten, kort utskicket till julafton, fotoalbum med blandade foton från 2009, en "dag/vecko bok" om Noel och saker till Noels album, "mitt första år". Så då jag kom hem satt jag mig direkt och började fixa iordning lite, allt utom julkorten som jag ska pyssla med tillsammans med emma någon dag.


kvälls inlägg

imorgon bitti rullar jag och Noel ner till min mormor, ska permanenta håret på henne och sedan ska hon följa med mig ut till birsta och göra Noel sällskap i bilen medans jag springer in på panduro och handlar lite saker som jag och emma ska pyssla med någon dag framöver.

Noel ny badad och har legat och skrattat en massa i pappas knä, mysen! :) nu ska jag göra mig lite fika och sedan blir det sova, gonatt!

pop fleece


vunnen auktion, 70kr


farsdag

idag har vi varit hos emma, niclas och anton och hälsat på, kom nästan precis hem därifrån och nu ska vi snart ta oss iväg till lasse och anna karin där vi är bjudna på middag! : ) nu kom nog kilander förbi också, lät nästan som det.. jaja, stort grattis på farsdag alla pappor där ute i sajbäääär spääjsen..

nu blev vi glada!

Farmor ringde mig nyss och berättade att hon hade hört av pappa att jag saknade en finare servis att ha på julafton, då vi blir ett lite större gäng och vi inte har tallrikar så det räcker. Så hon hade köpt mig en jätte fin vit servis med guldkant, kunde ju inte bli mycket bättre.. precis en sån som jag ville ha! Nu blev julen åter igen räddad och jag blev hur glad som helst..  Tacktacktack! : )


våran lördag


tävling


tävla här du med! : )


middag hos pappsen

igår var vi som sagt på middag hos pappa, blev bjudna på porterstek, mumma! då vi kom hem blev det bara slö framför tvn och alla leksaker jag tagit rätt på hos pappa bärdes upp till Noels rum, så idag tänkte vi nog fixa iordning lite där, sätta upp några hyllor att ställa alla hans leksaker han fått på.

hade ju som planerat tänkt åka ner till johans mamma idag på middag, men nu hade hon fått feber så det blev uppskjutet och lika bra det.. inge kul att ha Noel uppi massa sjuklingar, så det får bli en annan dag ist! : )

..och nörd som jag är så är nog all planering inför julaftonen här hemma redan klar, satt igår kväll och renskrev det sista, haha.. jag skäms över mig själv och känner mig som 40 ibland. men jag gillar ju sånt här ja ;b

nej, nu ska jag fylla på kaffekoppen så slumpen blir varm igen, glömmer alltid att dricka upp innan det kallnar! ;)

en massa roligt med posten

fick min tröja från tradera och korten från fuijifilm kom redan idag, 3 dagar efter jag sänt in dom via internet.. fuijifilm.se att rekommendera!

just nu..


sångstund


idag startade jag och noel morgonen med lite sångstund, han lyssnade intensivt och skrattade till, sötnöten! : )




"Lilla vän vad tänker du på, hur får du tiden att gå, du ligger alldeles ensam men du ska veta.. att jag håller dig så kär......... så kär

Kom och gung gung gunga.. Gunga med mig så ska jag.. gung gung gunga Ohohoh jag ska gunga dig... Kom och gung gung gunga ... gunga med mig.. så ska jag gung gung gunga Ohohoh jag ska gunga dig..... gunga dig!

du är så söt så oskuldsfull.. försöker stå men du rammlar omkull..Jag rycker till du fnittrar glatt med stora ögon brister du ut i ett skratt... i ett skratt!"


stilig kille

då har vi varit och knäppt kort till tidningen, han trodde det skulle komma med nästa lördag, så får se då! sedan knäppte vi lite andra bilder, på oss tillsammans och bara med noel. kommer hem till brevlådan om några dagar, spännande! :)

fotografering

nu kommer johan snart hem, då ska vi göra oss lite klara och åka ner till stan för att knäppa kort till tidningen, som jag redan skrivit ut här tusen gånger. det ska bli lite roligt, annars känner jag mig mest matt idag.. konstigt hur man fungerar. jaja, lite kaffe på det här så ska det nog gå fiiiiint! : )

gamla favoriter, tänker på dig elin! : )



breath me in

ibland tappar jag min förmåga att andas.
idag är en sådan dag och då allt runt omkring är luft, finns det inte mycket kvar.
så jag sitter still och låter timmarna dansa förbi mig, precis som de alltid gjort.


tröja stl 68


vunnen auktion tradera


kortframkallning via internet

"Du har valt att få dina bilder levererade hem med post.
Normal leveranstid är
3 vardagar"

Har skickat in våra bilder vi haft på datorn, enkelt och smidigt via fuijifilm.se


ännu ett bvc besök

då har vi varit på bvc igen, 6200g och 60cm lång och två månader imorgon, låter rimligt! efter vi var klar där så åkte vi ner till emma och anton, där jag tröck i mig två kaffe koppar och noel fick låna antons babygym lite, men han var alldeles för hungrig för att gilla det, så han fick äta, blev trött och ja, somnade. ska väl köpa honom ett eget bara han börjar visa lite intresse för det.

imorgon ska vi ju som sagt knäppa kort för tidningen och sedan ska jag på panduro och köpa en massa jul pyssel som jag och emma ska knåpa med på söndag, då grabbarna ska få vara med små killarna våra undertiden.. älskar att pyssla och speciellt till jul, så det ser vi fram emot! : )

nej, nu ska jag ta mig någonting o äta innan noel vaknar!

ord

"tro på att allt händer av en anledning.
så om du får en chans, ta den.
om den ändrar ditt liv, låt den."


julpaket från jotex

ajo, juste.. mitt paket från jotex kom ju idag också, så nu väntar jag bara på paketet från cellbes och att det ska bli "okej" att julpynta! : )


en trött dag efter en vaken natt

ja, idag vaknade vi inte fören kl halv elva, då lillhjärtat haft ont i magen inatt och mest bara gnällt och skrikit konstant till klockan fyra, andra natten nu på en vecka det varit såhär, får hoppas det inte är någonting som ska bli en vana. vid halv tolv tiden rullade vi ner över liden och hälsade på emma och anton, där blev jag bjuden på god kyckling lunch och sedan blev det som vanligt en massa prat och kaffe, som alltid trevligt! : )

nu har jag hunnit kommit hem, ätit middag och inge mer. noel ligger och sover (igen) har mest gjort det hela dagen, antar att han också är helt slut efter natten som var.. jaja, nu borde kaffet som jonas slog på vara klart! : )


och nu är vi vaken igen

0-29620af1a29136d13d8c3f9ee7920c1f.png

Kolla varifrån!


dagarna springer förbi mig

så, nu sover lillhjärtat sedan fem minuter tillbaka, perfekt tid att somna för honom tycker jag. blev en massa extra tid över nu till annat och jag har ingenaning om vad jag ska lägga den på, orkar inte sitta nå mer vid datorn och nere i vardagsrummet sitter johan och jonas med varsin dator och nördar. tror att det kanske börjar någonting roligt på tvn vid tio kanske?

imorgon hade jag som först planerat att åka ner till jessica, men sedan blev jag utan bil, så då tog jessica på sig jobb och nu fick jag reda på att jag kunde ha bilen ändå.. men då smsade emma så lägligt och frågade om jag och noel ville komma och dricka kaffe imorgon och det ville vi ju såklart, fast noel får nöja sig med kaffet som passerar honom via bröstmjölken än så länge. sedan är resten av veckan fullspäckad, eller ja det finns väl några timmar över, men det krockar ihop dagen iaf så man inte kan planera så mycket annat.

tisdag - emma
onsdag - bvc kl 11
torsdag - foto kl 16
fredag - rensning av mina gamla saker hos pappa + middag senare på kvällen
lördag - middag hos johans mamma

beställt från hm till julafton


mammas hjärta


vaccination frågan

Har funderat fram och tillbaka på frågan kring vaccination eller ej och har tillslut bestämt mig för att det blir av. hade det inte varit för Noel så hade jag inte gjort det, men nu blir det en helt annan situation då han är så liten och är i riskgruppen. så då känns det skönt att jag och Johan är skyddade och inte kan släpa med oss sjukdomen hem till honom, då man inte vet hur en sån liten skulle klara av det. sedan att det är en massa skit i vaccinet spelar mindre roll, då det bara handlar om mig och Noel är värd så mycket mer.

Men nu är ju vaccinet försenat flera veckor såklart, vilket kanske är bra då man hinner se vad vaccinet haft för inverkat på de andra. jaja, så får det bli iaf!

kaffe, dator och "efter tio"


mys unge

idag har vi haft en bra morgon, klev upp vid halv nio och sedan har vi suttit och pratat en massa i soffan. helt otroligt vad stor han har blivit, ibland kan han sitta och riktigt jollra, låter så mycket mysigare än de andra "gnäll-ljuden" han körde med i början ;b

just nu ligger han ute och sover i vagnen på altan och jag passar på att sätta mig lite vid datorn, såklart.

ringde och bokade tid för bb-fot också, så på torsdag kl 16 ska det knäppas kort till tidningen!


en mys söndag

nu har vi kommit hem ifrån stan. blev en stor handling på ica maxi, kom hem med hela 9 kassar och en maaassa pengar fattigare, men nu klarar vi oss månaden ut iaf. sedan var jag in på panduro hobby och handlade en massa smått som jag kan berätta om senare, då vissa personer läser min blogg och inte ska få veta någonting riktigt än.

noel har precis badat och allt är upp packat och städat. nu ska jag ner och dricka lite kaffe och pyssla med det jag köpte tidigare. Hoppas ni haft en bra helg allihop för det har vi! : )