Mat på bordet, vatten i kranen och pengar på kontot.

Det är lätt att ta människor, saker och annat ting för givet. lätt att jämföra sig med de som är sämre, som i skolan var man rätt nöjd med ett reslutat tolv/tjugotvå, det var ju mer än hälften och den där killen längst bak hade ju faktiskt ännu sämre reslutat. det är ännu lättare att jämföra sig med de som har det bättre än en själv, men det kommer alltid finnas de som äter oxfilé då du äter spagetti och någon som surplar soppa avundas kanske dig precis i samma stund.

Vi kan inte komma undan med att vi människor är ett folk av avundsjuka och missnöje. tre av sju regndagar i veckan och vi förbarmar vädret, fyra dagar av solsken sköljer gärna regnet bort och vi rinner med nånstans på vägen.

en olycka inträffar och vi kan inte sluta ställa oss frågan vad den bilen skulle göra precis på fel sida just då, den kunde ju lika gärna aldrig kommit. men hur många gånger har inte bilen legat på rätt sida? och hur många överlever inte varje dag i trafiken?

har du en familj, en vän vid din sida eller i huvudtaget någon som bryr sig om dig så kan du skratta dig lycklig, för tro mig det finns tusen av dom, även om du valt att inte se dom för allt annat som står i din väg.

det är de små sakerna som gör skillnad. en godmiddag och ett glas rött mitt i veckan, en lång varm dusch eller ett avkopplade bad. ett kalas utan anledning. för du har alltid någonting att fira och fast om allt känns mörkt just för stunden så lovar jag att även du har någonting att glädjas över.

ta till vara på de små stunderna i livet och stirra er inte blint på en perfekt helhet. perfekt kommer den aldrig att bli, för vi kommer alltid sträva framåt och det handlar om överlevnad. för hur hade världen sett ut om vi nöjt oss med minsta lilla, då hade vi förmodligen suttit kvar på stenåldern med en klubba av sten och tyckt att livet var helt okej, vi hade ju inte vetat någonting annat och hela världen hade stannat upp.

slutsats: var nöjd med det du har, sträva framåt och tänk positivt.


jess skriver:

Härligt skrivet carr! du är sjukt bra på att skriva texter!! .. Älskar dig!

lina skriver:

sjuuukt bra skrivet! Om en annan kunde vara sådär positiv! Ska försöka apa efter och tänka på vad du precis skrivit. Tack :)


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar