Mat på bordet, vatten i kranen och pengar på kontot.

Det är lätt att ta människor, saker och annat ting för givet. lätt att jämföra sig med de som är sämre, som i skolan var man rätt nöjd med ett reslutat tolv/tjugotvå, det var ju mer än hälften och den där killen längst bak hade ju faktiskt ännu sämre reslutat. det är ännu lättare att jämföra sig med de som har det bättre än en själv, men det kommer alltid finnas de som äter oxfilé då du äter spagetti och någon som surplar soppa avundas kanske dig precis i samma stund.

Vi kan inte komma undan med att vi människor är ett folk av avundsjuka och missnöje. tre av sju regndagar i veckan och vi förbarmar vädret, fyra dagar av solsken sköljer gärna regnet bort och vi rinner med nånstans på vägen.

en olycka inträffar och vi kan inte sluta ställa oss frågan vad den bilen skulle göra precis på fel sida just då, den kunde ju lika gärna aldrig kommit. men hur många gånger har inte bilen legat på rätt sida? och hur många överlever inte varje dag i trafiken?

har du en familj, en vän vid din sida eller i huvudtaget någon som bryr sig om dig så kan du skratta dig lycklig, för tro mig det finns tusen av dom, även om du valt att inte se dom för allt annat som står i din väg.

det är de små sakerna som gör skillnad. en godmiddag och ett glas rött mitt i veckan, en lång varm dusch eller ett avkopplade bad. ett kalas utan anledning. för du har alltid någonting att fira och fast om allt känns mörkt just för stunden så lovar jag att även du har någonting att glädjas över.

ta till vara på de små stunderna i livet och stirra er inte blint på en perfekt helhet. perfekt kommer den aldrig att bli, för vi kommer alltid sträva framåt och det handlar om överlevnad. för hur hade världen sett ut om vi nöjt oss med minsta lilla, då hade vi förmodligen suttit kvar på stenåldern med en klubba av sten och tyckt att livet var helt okej, vi hade ju inte vetat någonting annat och hela världen hade stannat upp.

slutsats: var nöjd med det du har, sträva framåt och tänk positivt.


och lite nya blomster till hemmet



sedan kom morfar på besök




och Nolle fick ett påskägg med kläder och vi godis att fylla upp min äggskals skål med! : )


en heldag med jessica





morgonlek


Under dagarna förvandlas vårat annars ljusa vardagsrum till en färgsprakande lekplats. Nu ska han bara få leka av sig lite mer energi, så han fint kan somna i bilen påväg in till birsta.. : )


tisdag kväll

Har fortfarande inte kommit hem. sitter nere hos Emma och Niclas nu och ska kika på film, morötter, gurka och dip gjord på fil, nyttigt..och gott. Noel fick låna Antons resesäng och ska väl försöka smyga över honom till bilen senare då vi ska åka hem.

imorgon ska jag ner till birsta och träffa jessica och erika, var flera månader sedan sist. man hinner inte alls med sig med någonting, jobbigt att åka runt är det också.. men det ska iaf bli jätte kul! : D

nej, nu ska jag kika runt lite bloggar innan filmen startar.. take care! : )

dagens händelser

Packat och klart. så fort Nollsing vaknar så rullar vi till åsen för att hälsa på Ylva.. : ) och då Johan slutar har vi bestämt upp träff hemma hos Emma och Niclas för planering inför påsken..

Hörs på sen! : )


min första kärlek - das pipe mugg



Ba-ba-ba-ba-ba-ba


Ända sedan Anna la upp babblarna på sin blogg, så har det gått på högvarv här hemma. Noel älskar dom verkligen och ställer sig upp och lutar sig så nära skärmen han kan komma. Han vill nog egentligen bara hoppa in i skärmen och dansa med dom. Att låten sedan sätter sig på mitt huvud resten av dagen har han säkert ingenting emot, då jag går runt och sjunger den konsant.

Spela det för era små med, de lär älska det!


en hel hög av dom

TOPPLISTA FÖRÄLDRABLOGGAR.
checka den HÄR!


hus och rum

Cajsa om detta fick följa med oss hem idag:
Vad är hus och rum för butik? vart ligger den? Mycket fina saker.

Svar: Det ligger på Bultgatan 5, mellan volvo och fyndlagret! jätte fina saker, till sjukt bra priser. Rekommenderas starkt till alla som älskar inredning! : )

Öppettider
vardagar 11-17
Lördagar 11-15

nytt till hemmet





detta fick följa med oss hem idag


från hus och rum, boom(2) och plantagen

och från fyndlagret.

allt för en femhunka, kul att handla billigt.


fyndlagret

Gud så skönt. somnade i soffan en timme nu då Noel tog sin vila och nu sitter jag med dagens första kaffekopp medan Noel leker på golvet. snart ska han få sin lunch och efter det ska jag börja göra mig klar och packa ihop skötväskan lite smått. vi ska nämligen hämta upp Johans kusin då han slutar skolan vid halv två, för att åka in på fyndlagret. tror även det kan bli en sväng till nyöppnade boom butiken. Fick en liten slant av "pappa" Johan, så får se om man hittar nått fint! : )

Ha en trevlig dag allesammans, för det ska vi! : )

gammalt blir nytt



hittade denna vackra då röda pall igår. självklart blev den vit och passade i hallen det gjorde den perfekt!


pulverdiet

Efter påsken kör vi igång på allvar, (ja den här gången är det på riktigt). nu ska här förloras kilon till sommarn och jag ska kunna springa i hotpants utan att folk tittar på en som om man vore dum i huvet. pulverdiet var lösningen, kombinerat med en riktig middag, såklart nyttig och näringsrik. sex dagar i streck körs detta och den sjunde dagen som i detta fall är en lördag, får vi äta vad vi vill, med måtta. frukt och grönsaker och en massa vatten körs såklart imellan, jag tror det kan funka. jag som aldrig får i mig varken frukost eller lunch kan det ju knappast bli mindre näringsfullt för iaf, lär nog få bra mycket mer energi än i nuläget då jag varken orkar, har tid eller lust att göra mig någon lunch eller frukost heller för den delen.

får tacka våra kära vänner för motivationen och fast korven och colan smakade bra idag så var man rätt avundsjuk på dem som redan kommit igång. men nu kör vi fetning med påskmat innan det nya livet börjar.

någon som har någon erfarenhet av denna diet?
hur har det isf funkat för er?
och hur har ni lagt upp dagarna?

utedag med korvgrillning



im ready


.. just to stay home.


skogstur

Blev en sväng till dacksjötjärn där det var en massa folk, kolbullar till lunch och ett rätt taskigt väder. men den friska luften var de inge fel på och nu känner man sig inte fullt lika "göra sugen" längre. får se vad kvällen bjuder på! : )

l-ö-rdag, l-ö-ö-rdag, lööööööördag

Det blev faktiskt tidig kväll igår och vi skippade irishen, får ta det dubbla ikväll istället.. Haha, nej men idag vet jag faktist inte alls vad som händer. ut ska vi iaf, förmodligen hitta på någonting med emma och niclas. var nog över två veckor sedan pojkarna (nicas och johan) fick leka av sig med varandra, så det är dax nu : )

förövrigt fick jag sovmorgon till halv tio imorse (standard tid då man får sova ut, vaknar alltid då och kliver upp av automatik). johan klev upp med nolle och de hade tittat på barnprogram och lyssnat på mindre barnvänlig musik. sedan blev det en rejäl och god frukost och ja, nu sitter vi..(jag) och klurar på vad dagen ska få erbjuda oss.

är ju även hårdrocksafton på puben, men det skiter vi i. var ju där för två veckor sen och kan inte tänka mig att det är nått nytt folk där ikväll, så vi kör på rockafton hemma istället.. hoho!

statistik

unika besökare igår, enligt:

blogg.se: 42
susnet: 149

slutsats:
blogg.se suger.

djess

god mat, ett glas vin, lite tv, musik och en irish.. fredag!

Coheed and cambria - delirium trigger


statistik

unika besökare kl 16:20

enligt blogg.se: 23 
enligt susnet: 86

vilken jävla skillnad, får se vad det slutar på.. kul att ni inte övergett mig iaf! : )


tävling

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


nolle tar sig framåt


uvi?

Det gör ont längst ner i min mage, strålande jävla smärta, precis som magkatarr fast långt ner i äggstockarna och det strålar upp i hela magen och ut i ryggen. uvi? förmodligen. har tid hos vc kl halv två, så får se vad dom säger. ont som satan gör det stundvis iaf. undertiden jag är där ska Noel få underhålla Anna-Karin, skönt att slippa släpa med honom dit.

Nu dricker jag nyponsoppa, ska ju tydligen vara bra mot urinvägsinflammationer..

update
avbokade nyss tiden då det känns bättre, eller inte alls. sweet!

ni kanske inte övergett mig

Jag har visst haft lite mer besökare än jag trott, kl 9 imorse visade min statistik på bloggen endast 5st, men på susnets statistk (som tydligen ska fungera bättre) visade hela 29st. får se hur skillnaden ser ut vid dagens slut.

någon som vet hur dessa besöks-statistik-mätare fungerar?
och vilken är egentligen bäst?
läste i diverse forum att susnet ska fungera bäst, vad har ni för erfarenhet av den
?

våffeldagen

Vi åt faktiskt också våfflor till middag idag. men jag kände varken för att lägga upp det snyggt på tallriken eller vänta nå mycket längre på att få äta, så att jag tyckte det var värt att lägga upp en bild på det. Ni får helt enkelt tro mig!

ljusare tider



jag tog faktiskt slingmössan och drog upp alla slingorna själv och det blev ju kanon bra. nu är jag fan närmare blondin än brunett. i made it! : )


jag har en utväxt


..vilket betyder att det gått tillräckligt lång tid sedan förra färgningen. så ikväll blir det ljusa slingor..! : D


bloggtips från er

theyenny.blogg.se
- Mamma till en flicka född -09.

thepioneer.blogg.se
- Mamma till en pojk född -08 och en pojk född -09.

knoddenojag.blogg.se
- mamma till en pojk född -09.

kakkakaffe.com
- Mamma till en pojk född -08 och en flicka -09.

alicesmamma.blogg.se
- Mamma till en flicka född -07 och en pojke född -09.

oscarochtherese.blogg.se
- Mamma till en pojk född -09.

mammatillyrla.blogg.se
- Mamma till en flicka född -09

OCH EN PAPPABLOGG! :D
pappatobbe.blogg.se
- I min blogg får ni följa vår graviditet. Jag kommer skriva öppet och ärligt om allt som rör mitt liv. En blogg med mycket känslor och tankar om mitt nya liv som pappa. Tveka inte och börja följa vår resa till förlossningen. Jag kommer självklart fortsätta blogga efter förlossningen.


Kommer ni på någon fler mamma och/eller pappablogg som är värd att tipsa om, så skriv hit. Listan fylls på allt eftersom! : )


nya friska tag


lillhjärtat gav mig en sovmorgon för tredje dagen i rad, kl 9, halv 9 och halv 9. hur skönt som hellst och satan så utvilad man känner sig, stor skillnad mot för att kliva upp kl 7. min förkylning känns förövrigt all gone och Noel har bara sin hosta kvar. så imorgon kanske vi kan hitta på någonting, wioooh.. håller tummarna!

johan är påväg hem en sväng nu och ska åka och handla, så måste skynda mig att skriva ner en liten handlinglista. såg ni jackie ferm på efter tio förresten, jag tycker att hon är lite skön, fast hon inte känns sådär super smart jämt, Haha.. men vem är det egentligen?

tack och lov så är det skit väder idag, slipper vi ångest för att vi måste sitta inne iaf.. Hejpa!


Rulltårta med smörkräm


jag älskar inte bara att baka, jag är även sämst på det och misslyckas 6 av 10 gånger, men skam den som ger sig. här kan ni skåda världens fulaste... men godaste rulltårta.

..och ja, receptet hittar ni HÄR!


nolle försöker dricka själv


tävling


Jag vill vinna presentkort hos

VerasHus i Nikitas blogg!
Klicka HÄR om du också vill vinna!

svar till dig anonym


Anonym
om efterlysning - mammabloggar:
ehh fel me pappabloggar? mamma hit o mamma dit
IP: 83.191.246.56

Svar:
Självklart går pappabloggar lika bra, tog någon stackars pappa eller manlig kvinna illa vid sig så får jag ursäkta så mycket.

isolerade

Jag har verkligen ingen tid över till någonting i huvudtaget, sedan är vi ju sjuka och då kan vi ju inte åka någonstans för nån typ av avlastning eller bara få surra med en vuxen människa över en kopp kaffe heller och det suger ju nästan mest. känns som man är arbetslös (du vet man sitter inne hela dagarna, trött, huvudvärk osv..) fast du får varken sovmornar eller tid över till dig själv = sämst!

Noel är frisk nu, typ. förutom hosta och fortfarande inte alls samma matlust, gröt och fruktdryck funkar. men välling och mat går totalt bort. gnällig är bara förnamnet, trots att han jollrar och skrattar på imellanåt så känns det som att den jobbiga biten tar över. vilken jävla gnällblogg det här blivit, inte konstigt att ni skiter i den, Haha..

nä, men vi håller tummarna för morgondagen istället. Noel ska snart sova och jag funderar på att baka nått, (vore ju dumt att vila då man kan).

vi trotsade iaf förkylningarna och skit idag och tog oss en fem minuters promenad runt gården, det var lätt dagens höjdpunkt. gud vad man saknat den friska luften, så underskattad!

statistik fel?!

Är det någon fel på statistiken eller vad är det som händer?! nån annan som haft sjukt lite besökare de senaste dagarna, sån stor skillnad som det varit kan inte bero på en dålig uppdatering bara, har haft bloggfria dagar med dubbelt så många läsare.. : O

efterlysning - mammabloggar

Dessa mammabloggar.. jag läser säkert tusen stycken och ändå känner jag att det inte är tillräckligt. det är ju min största kvällsunderhållning och den vill jag ska vara lääänge. jag vet att ni säkert också är sugna på att hitta en ny favorit, så..

Har du en mammablogg eller vet av någon som är värd att tipsa om?
Skriv adressen hit tillsammans med en liten beskrivning, så lägger jag ut alla härliga bloggar då det kommit in tillräckligt många. vilken kalas idé! : )


vi är tillbaka

Noel är som sagt på bättringsvägarna, ingen feber, äter som han ska, leker igen och hostan kommer inte alls lika ofta. så något rs-virus tror jag nog inte det var, utan en helt vanlig förkylning.

förut ikväll var jonas och lennie här på en kopp kaffe och det är väl i princip allt som hänt idag eller ja, egentligen på hela veckan. satans förkylningar, vi som hade så mycket inplanerat.. jaja, imorgon har jag förmodligen mer tid till bloggen, dyker säkert upp nått intressant.

förövrigt så har min statistik sjunkit nå jävulst sedan vi blev förkylda, förmodligen pgr av att inte uppdateringen varit den bästa och de flesta använder bloglovin och inte kikar in om det inte står nått nytt.. men det har varit kring 30 mindre unika besökare. och det gör ju rätt mycket med ett snitt på endast 100. trist, men samtidigt så är det ju inge kul att läsa samma inlägg två gånger heller?!

nu ska jag kika runt lite och sedan blir det tvn. Noel somnade i resesängen i vardagsrummet, så det blir övernattning för oss här nere inatt.. spännande!

det går framåt



Tempen är nere på 37.0. han har fått i sig en flaska välling, några tuggor mat och en massa vatten... : D


bli frisk nu vännen


rs-virus?

gårdagen slutade med ett sjukhus besök. vid fyra tiden igår eftermiddag hade Noel fortfarande bara velat ätit en halv banan sedan sju kvällen innan. så jag slog en signal till vårdcentralen och de bad oss komma in så de fick titta på honom. kom därifrån med en remiss till sjukhuset och med ord om att vi störst troligt kommer få stanna kvar där under natten för observation då det kunde röra sig om ett rs-virus. hem att packa saker och rulla ner över de sju milen till stan, väl där nere lyssnade de på lungorna och sedan blev den som vanligt enda barnläkaren på akuten tvungen att gå iväg på ett kejsarsnitt och skulle komma tillbaka om 1½-2timmar, så då passade vi på att åka till mamma och äta mat, alla utom Noel han ville fortfarande inte ha någonting.

sedan tillbaka till sjukhuset, där fick han andas in nånting som skulle öppna upp luftvägarna och sedan somnade lillstackarn halv nio i johans famn och elva fick vi åka därifrån. då hade vi suttit i två timmar utan att någon gjort några tester alls, något rs-test togs inte men läkaren sa att det mycket väl kunde vara det. jag frågade om han tyckte att det va lämpligt att åka hem sju mil igen, trots att han fortfarande inte ätit och har jobbigt med hostan och slem. det tyckte han var ok och vi åkte hem.

han har sovit bra hela natten och vi har fått i honom 80ml välling och en portion gröt. men febern som var borta under gårdagen efter fyra dagars feber, är idag tillbaka med 39grader igen.. och Noel är fortfarande världens gnälligaste bebis, stackarn har ju ont. nu sover han iaf i resesängen i vårat vardagsrum, känner att jag vill ha honom nära ifall att och jag hoppas febern vill ge med sig under dagen och att han fortsätter att vilja äta.

råden vi fick var:
högt huvud
koksaltlösning
bricanyl
alvdeon
och lite kläder

får se om dessa hjälper min stackars bebis. som pricken över i:et så har både min och johans förkylningar bara blivit värre och orken = noll. självklart är det finväder ute och här sitter vi inne för sjunde dagen i rad.. G-A-H!


tänder eller vad?

Hur har era barn reagerat då de fått tänder? funderar stark på om det är det som händer Noel, det blandat med en förkylning. febern är nu borta, han har fortfarande lite hosta och snorig.. men han tokgnäller, matvägrar, dregglar litervis med säggel, sitter konstant med fingrarna i munnen och biter på allt, det har han iofs gjort länge, men de senaste dagarna har varit värre än förut. och ja, då vi gnuggar hans tandkött så blir han nöjd. vore ju annars en fin kombo tänder och förkylning.. wey!

är sjukt jobbigt hemma, tack och lov är johan också här, men jag har ändå inte hunnit med en kaffekopp och tid att skriva här har jag egentligen inte heller..blää! synd om bebisen är det också!

edit
han har även varit dålig i magen, kan iofs ha att göra med att ha mest druckit och inte ätit någon fast föda, men.

skön läsning då lilleman sover


edit
trodde jag ja, då han bestämde sig för att vakna av en hostning efter tio minuter..


min nya stil - på alla fyra


fick inte med det nå bra på videon, då kameran alltid är mil ifrån och utan batteri då man behöver den.


trist update, läs om ni vill

Känner att min blogg inte varit allt för intressant på sistone, då Noel varit sjuk och vi nu alla är det. man saknar lixom orken till allt och då man hittar någon liten gnutta så lägger man den ju dess värre inte på bloggen.

imorse vaknade jag upp pigg faktiskt, men med spikar i huvudet och syra i ögonen. Noel har gråtit sedan vi kom ner imorse, varken gröt, välling eller ens fruktdryck ville gå ner i honom. han har en sådan rosselhosta som man hör skär till i halsen för honom, då han gråter till efter varje hostattack, stackars liten bebis. och vad kan man som mamma göra ingenting? och då man själv är sjuk så orkar man ingenting heller.

tror johan skulle jobba lite ute på gården idag, vore ju faktiskt skönt om det skulle krisa till för en stund. själv skulle jag vilja åka och handla i lugn och ro, får se hur eftermiddagen ser ut. har gjort ett matschema för 3veckor framöver, helt perfekt då man kan ta fram och planera middagen dagen innan. ska även börja laga nyttig mat och ha en massa sallad till, wish me luck..

nej, nu måste jag slänga i mig en kopp kaffe.. ajuste, noel sover igen. han var så skrikig och trött att jag vaggade om honom efter ca 1 timme vaken. är ju tydigt att dom behöver mer sömn då dom är sjuka också slipper dom ha ont då dom sover.. febern är iaf borta, tack o lov.

jaja, ut och njut i solen mer er! : )

sjuk, sjukare, sjukast

jamen sådär, då var vi alla sjuka. att en sån liten människa kan smitta oss stora starka vuxna människor så pass att man vill självdö lite, det är ju egentligen jätte konstigt? både jag, johan och noels mormor har fått oss en rejäl dänga av bebisbaciller och fyfan vad ont det gör. morgondagen som egentligen skulle tillbringas med min kära vän jessica, blir istället ännu en hemma dag med gnällig bebis, snoriga näsor och ingen ork till någonting, blä.

plus poäng till mig som städat och putsat fönster idag, slipper man vara duktig imorrn iaf..

kanske man får fynda sig en tröja eller nått från hm eller ginas webshop, skulle ju annars kunna lösa mitt lilla depp problem, kom ju fakstiskt på att barnbidraget kommit in på kontot. så det kanske egentligen är noel som ska få sig någontng? jaja, ska överlägga detta med min karl. nu ska vi se klart hollywood fruarna och sedan sova..

trevlig kväll allesammans! : )


rösta på mig som bästa föräldrablogg

BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna


nytt i vardagsrumsfönstret



har man inte ekonomi till att köpa nytt, så får man flytta runt sakerna mellan platser och rum istället.. : )


luftiga vårskor



jag är verkligen ingen skotjej och skulle aldrig lägga ut över femhundra spänn på ett par skor bara sådär, då köper jag hellre mig en tröja. så då jag sa till johan tidigare idag att jag var i behov av ett par vårskor så trodde jag verkligen på det. fick iaf för mig att gå upp till skrubben i hopp om att hitta åtminstonde ett dugligt par tillsvidare.. men se på fan, jag fann fler än jag trodde. när har jag köpt dom här?


liten är fortfarande sjuk



.. men idag kommer hans mormor upp och tar hand om honom.


tävling


”Jag tävlar om ett Presentkort på 300 kr hos Lasselasseliten – var med och tävla hos Carolina du också!”


tävling

”Jag tävlar om ett Presentkort på 400 kr hos My own style hos Carolina – var med och tävla du också!”


saturday


En sjuk Noel i mormors famn


fyfan vad slut vi varit idag. blev ju som sagt middag hos johans farbror m familj igår, maten var hur god som hellst, de hade fixat mat buffé med pajer, sallader, couscous, kycklingvingar, räkor och en massa smått och gott. men det blev sent, halv tre vandrade vi hem över och två minuter över halv var vi hemma, då de bara bor i grannhuset.. men idag är vi trötta och noel är fortfarande sjuk, hade 39 i feber idag, snorar och hostar på men han är pigg, leker, skrattar och äter som han brukar. nu sover han och vi ska göra klart middagen, blir kött och gotta till.

nästa helg var det visst hårdrockskväll på puben och jag vill sjävklart dit, eller ja.. jag ville åtminstonde det igår. idag känns det mindre lockande. var ju där för bara två helger sedan och hade som planerat inte tänkt gå ut på en väldigt lång tid. men vi får se vad som händer..

brorsan har åkt ner till "byn" för att umgås med några polare, men kommer tillbaka hit imorgon och det gör kanske även noels mormor.. : )

nu ska jag hjälpa johan i köket, om jag får.. i det här huset är det han som lagar all mat, men bara för att han gillar det ;b


vi har en sjuk liten bebis

Noel är inge bättre i förkylningen eller febern idag, fortfarande världens hosta som skär sönder halsen på honom, så låter det iaf. men han är glad ändå han, ler, leker och skojar på. blev ett besök på vårdcentralen imorse iaf, lika bra att ha det överstökat så slipper man sitta hemma och fundera i helgen, då vi har ca 7mil in till sjukhuset och då går det en hel dag bort på att barasitta där och vänta, så det slipper man helst. allt såg bra ut iaf och han fick bricanyl för hostan.

min bror är fortfarande kvar här och stannar hela helgen, det gillar både vi och noel! : ) ikväll är vi bjudna på middag hos johans farbror med familj, så borde börja göra mig iordning då vi ska vara där fem och när noel vaknar till här så lär man inte få många minuter övers.

trevlig helg på er! : )

morbror och mormor på besök

Noel har inte blivit nå bättre i förkylningen och just nu ligger han och sover. finns inte en chans att han skulle orka vara vaken som tidigare till kl sju, han har sovit sjukt mycket små stunder idag, ingen längre än trettio minuter då han vaknat av att han hostat eller så har det gjort ont nånstans.

Noels morbror är här och har varit det sedan tre tiden, perfekt då jag kunde baka klart kakorna i lugn och ro. johan jobbar över men borde vara hemma när som helst, då blir det till att handa skräpmat till middag, en kebab tallrik kanske? vore sjukt gott. sedan kommer även Noels mormor hit en sväng, då hon ändå hade ärende uppöver för att hämta bilen..

nu ska jag städa iordning köket! :)


choklad och hasselnöts kakor



..och receptet hittar ni här!


en stor blommig kopp te

jag har alltid älskat te, jag har säkert trettio olika sorter hemma och de flesta förpackningar är helt oöppnade. kaffe är gott, men de senaste mornarna har det blivit vanligt lipton, yellow label te med honung och mjölk och det är ju nå fruktansvärt gott. att avnjuta denna underbara dryck i en stor blommig kopp är vardagslyx. och den här koppen kommer finns på indiska från och med v14. 79kr var priset och minst två är en självklarthet.


godmorgon

liten är förkyld idag! hostar så det skär i halsen och snorar, feber har han också 38,2. natten var okej, men orolig. först smärta sedan vaccinet och en förkylning på det, han vaknade vid tolv och sov i våran säng ifrån det. vaknade flera gånger och grinade, gjrode iordning välling men äta ville han inte göra, inte ens imorse trots att det var över tolv timmar sedan sist. lite gröt fick han i sig vid nio tiden och sedan somnade han vid halv tio, helt glansig i ögonen som inte orkade hålla sig öppna en sekund till.

nu sover han iaf och det ska han få göra så länge han vill, han har ju en förmåga att kunna sova tre timmar rakt av och det resulterar i att det blir svårt för honom att somna till kvällen och vaket på natten, så jag brukar gå dit efter 40-60min och ta av täcket så han får vakna till lite. men tror han somnar gott till natten ändå, stackarn är ju helt slut.

själv tänkte jag nog passa på att baka lite, var längesen man hade den tiden över på dagarna då han sover så lite.. jaja, uppdaterar er som vanlig med recept senare! : )

brödlådan på plats i köket



Noels utveckling

Födelsevikt: 3024
1 månad: 4840
2 månader: 6225
3 månader: 7130
5 månader: 8430
6 månader: 9060

Födelselängd: 51cm
1 månad: 55cm
2 månader: 60cm
3 månader: 65cm
5 månader: 70 cm
6 månader: 71 cm

(listan fylls på eftersom)


vitt, vitt, vitt





spruta och besök på förskolan

idag ska nolle på 6månaders kontroll och få sin andra vaccinspruta, vi vill inte. noel har en förmåga att le och skratta precis innan den ska tas och då gör det extra ont.. för mig!

nej, nu ska vi fika lite, solen lyser även idag.

edit
vi åker ner lite tidigare och passar på att hälsa på förskolan här i liden, där jag brukade jobba innan jag blev mammaledig. har ju lovat att hälsa på men det har inte blivit av, också har det ju varit förkylningstider så jag har inte tyckt att det varit lägligt. sedan tycker nog noel att det är lite roligt nu med alla barnen, så då blev det ju ännu bättre.

mina tupperware prylar har anlänt

idag kom ylva hit på en kopp kaffe, blev en massa prat och som alltid lika trevligt. gullig som hon är så hade hon köpt med sig fina tulpaner till mig som nu står i en fin vas i köket. fick även mina tupprware saker så nu vill jag bara få en anledning till att baka en fin tårta! : )

nolle blir som i trans till sin favoritlåt


tävling


Jag tävlar om ett presentkort från Zillstar i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


vårkänslor




förvirrande

det här med mammaledighet och dagis. sitter och funderar till och från hur jag ska lägga upp allt, vad som är bäst, känns bäst och i slutänden blir bäst. satt och räknade lite på försäkringskassans hemsida och om jag tar ut fem dagar som planerat, så kan jag på mina dagar vara hemma till mars 2011, eftersom jag ännu inte tagit ut några dagar, sedan har vi ju alla johans dagar kvar. jag är sugen på att jobba lite i sommar, så johan kan passa på att vara med noel, för sedan får han nog inte chansen, då han jobbar på ett litet företag och det förmodligen inte skulle fungera senare. hade som planerat tänkt att noel ska börja på dagis i början av nästa år, då jag tänkt börja plugga. men nu funderar jag på om man kanske ska ta ut fyra dagar istället och vara ledig hela nästa sommar ut också och att jag hoppar på skolan till hösten istället. noel är då två år isf istället för 1,5.

hur många dagar tar ni ut?
hur länge har ni tänkt vara hemma?
och hur fördelar ni upp dagarna mellan er föräldrar?


vår och sommarfint från jotex


jotex.se


dörrdekoration



köpte ett hjärta med krok på husochhem för 20kr. hade ingen aning var jag skulle sätta upp det, så det slutade med att det hamnade på dörren.. : )


godmorning sunshine

här är vi vakna sedan en timme tillbaka.. blir lite tidigare mornar nu då han lägger sig tidigare. men idag var jag faktiskt redo för att kliva upp innan noel vaknade, kan vara för att vi gick och la oss tidigt igår, skönt det ibland. hade inte planerat finväder idag, för vi tänkte bara vara inne och mysa, men nu kanske vi måste hitta på något iaf. vad ska ni göra idag?


måndag

så var vi hemma igen efter två nätter borta. jag älskar hemma, även fast det är skönt att vara borta ibland. noel sover sedan trettio minuter tillbaka och vi ska göra oss iordning för kvällen och lägga oss uppe i sängen, kika tv och drömma sig bort i jotexkatalogen, vill ha allt i blommigt.. hade passat fint till det vita. men ja, blir inte fören nästa månad, tänkte börja ta ut mina första mammadagar nu, måste bara fixa e-legitimationen..

uppdaterar er mer imorrn, med en massa smaskigheter! : )

det går sakta men säkert framåt


bilder från helgen




sorry

Vi har fortfarande inte kommit hem, sov över hos niclas och emma inatt med då vi kikade på film och det blev så sent.

Men har en massa update tills ikväll, så håll utkik.. är trist att se hur statistiken skjunker då man inte skriver nått.. men snart är jag tillbaka! : )

fullt upp

dålig uppdatering under helgen, men vi har fortfarande inte kommit hem ännu. sitter hos emma och niclas nu efter en utedag med korvgrillning vid älven och 3års kalas för fanny.

lägger ut bilder och skriver mer imorrn.. : )


tacokväll

johan och nolle har varit ute på ännu en tur med hjulingen, själv la jag mig i soffan och vilade upp mig inför kvällen. blir tacos hos emma och niclas med marie-helen och stefan + barnen, såklart(?). blir även övernattning där för oss då nolle somnar så tidigt och man kanske vill ha ett glas ikväll, eller så inte. men skönt att slippa stressa hem iaf.

nej, nu ska vi göra oss klara och packa oss iväg. ha en trevlig kväll allesammans!

plus att våran bebis halv kryper ibland, eller nån form av det. drar sig på sidan på nått skumt sett, lägger upp film imorrn eller nått.. aja, take care!

lillen har pratstund


pigg bebis

vårat lillhjärta har om tjugo minuter varit vaken i fem timmar och han visade ingen tendens på trötthet alls, försökte lägga honom men han bara snurrade runt, tröck sig uppåt och skrattade. så då tog pappa med honom på en liten fyrhjulingtur istället. får se om han vill sova då han kommer tillbaka, vi börjar nog med att köra med en vila per dag redan nu, känns lite sådär då jag förlorar en massa egentid, men samtidigt.. funkar det så funkar det.

nu har jag precis kommit ut från duschen och är startklar för dagen.

edit
Haha, ja.. blev nästan fem timmar. han somnade på fyrhjulingen ;b 


tradera


vunnen auktion 16+28= 44kr


tidig lördagmorgon

Var visst Johans tur att sova ut idag, men jag och Nolle har varit vakna sedan 7. han har sovit 19-07 sedan vi startade med mindre vila, men inatt vaknade lillgubben vid 1 och grät en massa, så då fick han hoppa över till våran säng och äta lite välling och sedan blev han kvar där. vet inte om han drömt en mardröm eller nått, stackarn.

idag vet jag inte alls vad som händer, men förhoppningsvis nånting. time will tell!


nytt i hemmet









en massa fint

startade morgonen med att hämta upp mamma, sedan åkte vi till ikea lagomt till öppning och lite frukost. blev en hel del handlat där och sedan åkte vi till hus och hem för att handla ännu mera. noel har suttit som ett ljus hela dagen och fascinerats av allt runt omkring, helt otroligt duktig.

fick med mig sjukt mkt fint hem, lägger upp bilder på allt ikväll.. bara inredning som vanligt ;b fick även med oss en present till noels kusin fanny som vi ska fira i helgen, hela tre år bli hon.. stortjejen.

nej, nu måste jag fixa med allt! : )

kvällsinlägg

Stänger ner dataverksamheten för idag. nu ska vi se klart "sveriges värsta bilförare" (heter det så?" och sedan är det criminalminds följt av en massa sömn.

imorgon rullar jag och nolle ner över birsta för en hel dag med mormor (noels). blir lite shopping på ikea bla till sovrummet. sängbord osv. jaja, gonatt! : )

dagens nolle


bökonge


rastlösa torsdag

De senaste dagarna har vi lagt Noel redan kl 19, jag tycker egentligen det är på tok för tidigt då jag saknar ihjäl honom redan vid 20, men det är ju samtidigt den tiden som kommer gälla sen, så lika bra det. sedan sover han fortfarande oavbrutet hela natten, alltså 10-12 timmar. imorse vaknade han vid 5 åt, låg och lät i 30min medans jag höll tummarna hårt att han skulle somna om också sov han till kl 8. kan inte beskriva känslan av att få sova en hel jävla natt, det var ju över sex månader sedan, eftersom jag sov sjukt dåligt i slutet av graviditeten också.

så idag är vi utvilade, egentligen så skulle jag, noel, emma och anton till eleine och alice, men lilla alice var sjuk så det blev inte. och städade gjorde vi igår och ut orkar vi inte gå då det bara är blött. baka vill jag egentligen göra, men vi är inget för att äta av det och det finns redan en massa kvar.. so what to do?? slöa på soffan med en kopp kaffe och njuta av att man är mammaledig kanske? det har jag visst inte gjort än.

säg nånting..

över hundra besökare och endast en kommentar under hela dagen.. skärp er nu! : )

sovrummet

tänkte bjuda på lite bilder på vårat sovrum, vet inte om jag lagt upp någon bild därifrån tidigare då jag inte trivs där och har tyckt att det känns onödigt att fixa något där i huvudtaget då vi ändå ska byta vårat sovrum till ett annat så småningom (förhoppningsvis till sommaren, men förmodligen senare). men nu har jag bestämt mig för att fixa iordning även där, små saker kan man ju alltid köpa dit som man i sin tur bara kan flytta över till nästa rum. jaja, såhär ser det ut just nu iaf..



ser ut som vi sover med huvudena mot bokhyllan, men det gör vi inte.. är bara extra kuddar som ligger där nere i fotänden, så då slipper ni klura på det.


så kom den till användning igen..


so far..


fin förvaring?




drömmar


ge mig sommar på altanen, doftande blommor, grillat kött, stekande sol, en kall öl, lite kläder, öppna skor, en grön gräsmatta, övernattning i stugan, båt och fiske, bad i älven.. eller ja, åtmintonde vår.


härligt blommigt


..från countrystyle.se


morgoninlägg

har ägnat hela morgonen åt att städa.. gjort allt man kan tänka sig.. dammsugit, dammat, torkat, plockat, tvättat, vikt tusen klädersplagg och sorterat bort alldeles för mycket för små kläder till nolle. plockat in och ur i diskmaskin och plockat en massa mer.

sån jävla skillnad är det också då noel nu bara sover två 30-40min vilor per dag. han slocknar direkt på kvällen (ibland i våran famn, har inte hänt på flera månader) och sover hela natten, helt sjukt att det var så enkelt. och nu på första vilan så lägger man ner han och han vrider sig på sidan och somnar själv direkt, snacka om skillnad. men peppar, peppar... har jublat förr ;b

jaja, nu ska jag skynda med en kopp kaffe.. blir dock en hel del mindre egentid då han sover mindre under dagen, men samtidigt så roar han sig så bra själv nu så det funkar ändå.

en bestämd liten kille

"Nä, mä-mä ,näj-dili" undrar om lilleman försöker säga emot mor sin redan nu? förut brukade det låta "Nä,mä-mä, diddili" men nu har han utökat till ännu ett nej. låter så gulligt, ska försöka få med det på film, då det kommer lite titt som tätt.. sött som attan!

<3


tävling


Jag tävlar om ett presentkort värt 300kr från Liljaliving i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


klara, färdiga.. kryp?!


den här stilen har nolle börjar köra med de senaste dagarna, han försöker trycka upp armarna.. men det vill sig inte, men en månad på det där kanske, eller två?


..och ännu ett resultat



efter den askblondafärgen.. helt osminkad och ofixad, färgen ser säkert bättre ut med lite mascara på.


paket till nolle från nameit


vem är mamman?

är det bara jag som dör av nyfikenhet av vem mamman i how i met your mother är? nu är det uppladdat med avsnitt och jag tänker beta av dom en efter en, tills jag vet. känner ett stort sug att hoppa fram till slutet, men ska försöka hålla mig.

i den här säsongen ska man tydligen få bekanta sig mer med teds stora kärlek och komma allt närmare och närmare ett avslöjande.

"At the end of the season, we will address the title of our show", den ni!

egen sövd

nu förstår jag inte riktigt alls vad som hände.. Noel hade varit vaken i lite över tre timmar och verkade sjukt trött, eftersom han bara sov trettio minuter i förmiddags. lägger ner honom och stoppar in tutten, då lägger han sig på sidan och somnar direkt. va?! det där har jag aldrig varit med om förut, visst att han kan somna snabbt ibland, men några vaggingar har allid krävts. blir ju bara bättre och bättre med allt ju äldre han blir... underbart!

..tänkte även lägga i askfärgen ikväll, får se hur det går.. ;/

Pump It Up - The Ultimate Dance Workout



fått hem denna träningsvideo, så nu jävlar blir det hårdköring. fan så mycket lättare än att ta sig till något gym också slipper man rätta sig efter en viss tid = omöjligt då man har barn. ska testa den för första gången senare ikväll eller imorrnbitti.. uppdaterar er om hur den var, nån som har testat den förut? vad tyckte ni?


doftar ljuvligt för en billigslant




härmar pappa och vinkar


en hel natts sömn

lillhjärtat sov från kl 19:30-7:30 imorse, rakt av.. inte behövde vi ens stoppa in någon tappad napp och inte en droppe mat på hela natten och han åt sista målet vid halv 6, då han inte var ett dugg hungrig vid nattningen. så idag kör vi på samma som igår och håller honom vaken längre perioder, räckte tydlige bra med 1-1½timme vila under dagen, trodde han skulle bli gnällig då men han var glad som aldrig förr.. jaja, får se hur det går idag. : )


rösta på mig - veckans blogg


JAG ÄR EN AV DE TIO FINALISTERNA SOM TÄVLAR OM ATT BLI VECKANS BLOGG HOS LOVE.
KLICKA IN ER HÄR FÖR ATT RÖSTA PÅ MIG! : )


vi lever, typ.

Tänkte bara kika in och säga att jag lever, även om döden känns sjukt nära. svinigt jävla kung kväll igår iaf, var längesen man hade så roligt och sent blev det, efter fyra var vi visst hemma. jag som prompt hade bestämt mig för att inte gå på någon efterfest, ville på alla i hela världen. men idag känns det som det kommer gå väldigt länge tills man ger sig på flaskan igen, huva.. över ett år sedan man hade baksmälla och det känns precis som jag minns det.

barnvakten hade gått jätte bra, inget gnäll alls och sov kanon under natten. jag och johan sov till runt elva idag, sedan la vi oss på soffan hos pappa till kl tre, sjukt skönt. noel var även vaken från halv 8 till 13 idag, utan minsta lilla gnäll sedan sov han 20min och var vaken nu till kl 17 då han somnade i bilen.

jaja, nu blir det soffan igen innan nolle vaknar och till kvällen blir det en massa gotta. gick tillbaka några år till våra typiska söndagshandlingar idag, så det blev som vanligt alldeles för mycket. har man börjat bli gammal om man köper apelsiner, gurka och morötter på bakfyllan? för det var sånt som utgav de mesta i påsarna.. nyttigt om inte annat.


snart lördag

ikväll har familjen sellén/malm varit här på middag och nu har vi precis sett klart solsidan. dax att sova snart och ladda upp batterierna inför morgondagen, då det först är gussjöpimpeln på dagen, följt av middag hos pappa och sedan puben på kvällen... jag läääängtar ihjäl mig, var ju över ett år sedan man var ut nu, så det ska bli skoj. första gången vi ska ut sedan vi blev föräldrar också, så då måste man väl bete sig så också = inga shots och varannan vatten.. blir nog bra det me..

nej sängen nu, gonatt!

på promenad med vagnen



Nolle kör traktor med pappa



: )


hår update


sex månader av total jävla kärlek



tänkte berätta lite kring Noels utveckling då han idag blivit sex månader. jag vet själv att jag älskar att läsa och jämföra med barn i samma ålder (fast jag vet att man inte ska), men antar att ni andra mammor är likadana, so here we go.

Jag slutade ju som sagt att amma Noel på dagarna vid 3,5 månad och vid 4 månader så valde han själv att vägra bröstet även på natten. redan vid 3,5månader så startade vi med lite smakportioner av gröt och mat och vid 4 månaders ålder åt han riktig lunch och startade med välling till kvällen. idag älskar han fortfarande mat och äter en lagat mål mat till lunch och middag, vi försöker göra sådan mat till middagen som han också kan äta med oss och sedan sparar vi det till lunch dagen efter = superlätt + billigt. på nätterna vaknar han fortfarande en gång och vill äta, men det händer även att han sover 10 timmar rakt av, väldigt olika.

kl 7-8 vaknar
kl 9 frukost, gröt, fruktpuré + vatten
kl 10 vila ca 2 timmar
kl 12-12:30 lunch, mat, fruktpuré + vatten
kl 15 vila ca 1-2 timmar
kl 16-17 middag, den mat vi äter, fruktpuré + vatten
kl 19 gör klar för natten, får välling
kl 19:30 lägger honom för natten

ibland får han även ett mellanmål mellan lunch och middag, beroende på hur mycket han ätit innan och hur länge han sovit. händer även att han behöver en liten vila där imellan.

Han rullar runt från mage till rygg och tvärtom sedan 1½ månad tillbaka, ålar sig åt sidorna, bakåt och försöker ta sig framåt genom att trycka upp knäna och skjuta ifrån, armarna vill inte lyda så på alla fyra kommer vi inte upp på ännu. Han älskar att leka i sin gåstol och springer nu fortare än man hinner med honom. går fina steg då man håller honom i händerna och tycker om att stå själv i soffan och leka med en leksak i ett snöre vi satt upp ovanför. Att stå i knä och hoppa är också roligt och skrattar gör han så fort det är dax att byta blöja ellr kläder, då våran grabb är tokkittlig och man knappt kan ta på honom utan att han skrattar.

Ger ifrån sig små ljud som"mä-mä", "häj", "nä" annars låter det mest "diddili", "inga" och "google". Han blir mer och mer nöjd på dagarna och det är mer sällan han gnäller, roar sig mycket lättare och ett birsta besök på några timmar går numera hur bra som helst, (vilket det inte alls gick innan) då allting runtomkring honom nu är så intressant.

Ja, där fick ni en liten snabb resumé, säkert glömt något.. men säkert isf någonting mindre viktgt! : )


update

håret sitter kvar. har varit och tränat lite, kikat på dom dåliga bilkörarna och nu har vi precis kommit hem. måste sova, skriver mer imorrn och uppdaterar er på hårfronten, höhö.. rolig färg nu.

ännu en blekning

nu är den tredje och sista blekningen i. ser ut att bli ännu ljusare den här gången (konstigt vore väl annat). får se hur håret känns direkt efteråt, är sjukt sugen på att lägga i den askblond färgen direkt, för nu är det ingen fin färg längre. rosa gick väll ann, men oranget?! får hoppas håret inte är för övermättat bara, så det vill dra åt sig av den färgen. jaja, jag uppdaterar er senare, som alltid! : )

från birsta igår


nolle fick en ny bilstol

en tipp-trapp stol

lite badleksaker, en snutte och varma ute tossar


skafferi rensning







Nu - birsta

with the hole family, for once.


vill inte vara morot längre

vet ni vad? tror vi ger oss på en blekning till ikväll, johan var nu och köpte färg åt mig och om det finns hemma, så går det ju inte att stå emot. hade som planera tänkt vänta några dagar till och hinna göra lite inpackning imellan, men what to do. sista blekningen innan askfärgen. i will update u later guys!

vilken vacker kombo


alltid en evig väntan nånstans

du går och lägger dig på kvällen med en dröm om morgondagen. då du som vanligt ändå finner dig själv på morgonen av en längtan till kvällen. då kvällen visar sig har du redan glömt den för natten och så fortsätter dagarna, som blir veckor, månader och år.


varför är gräset alltid grönare på andra sidan?
och varför finns det ens broar, då du alltid kommer stå på fel sida, för så fungerar vi. då skylten "obehöriga äga ej tillträde" kommer upp så skriker vårat inre "jag ska dit och jag ska dit NU".


varför längtar man alltid någon annanstans?
är det så svårt att bara vara nöjd och njuta av stunden som är?


i väntan

här sitter jag och längtar till helgen, sommaren och kvällen. i helgen är det gussjöpimpeln på dagen och puben på kvällen, till sommaren är det sol, bar väg och grillning. till kvällen är det bara kväll, men jag längtar till att få sjunka ner i soffan med lite tända ljus och en fet än... kaffekopp.

förövrigt så har vi fått en riktigt förkyld bebis, som snorar, hostar oh nyser.. trodde det precis gått över då det bestämde sig för att komma tillbaka all over again. han är världens goaste då han är vaken och leker, men äta går inge bra och inte att få ro till att somna heller. jag kom på mig själv för några timmar med att säga "men var tyst noel och sov" med allvarlig ton. han tittade på mig och log och jag kände mig som världens hemskaste mamma. tur att man inte säger allt man tänker, för det hinner gå många onda tankar i ens huvud under en 40minuters vaggning.. jaja, hursomhelst så sover han nu och har gjort det i en timme, så får inte klaga.

nu ska jag fortsätta med noels video, so fuuun... jag älskar sånt här! : )

tävling



”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med”


HÄR ÄR VAD NI KAN VINNA:
(klicka gärna på länkarna för att läsa mer om vinsterna)

1. Iob-butiken - Det mest för barn & baby till generösa priser!

2. Vinn din personliga pusselpall från Bonde of Sweden! Den perfekta doppresenten eller varför inte, en till någon du älskar? Bara fantasin sätter gränser!

3. Vinn ett kalaspaket från Partytajm! Hos Partytajm hittar man allt till alla typer av kalas!

4. Karaktärskläder med barnens favorit figurer från TV/Film hittar ni på Netty.nu

5. Hos Ekokul hittar du coola ekologiska och rättvisa leksaker

6. Sobea - Kryp & Lekbyxa och matchande tröja i underbart mjuk velour. Tack vare det halkfria tyget på knät så hjälper de barnet att lära sig krypa lättare.

7. Celebrations - Dekorationer och tillbehör för bröllop, baby, dop, temafester barn och vuxna.

8. Little Bloom ekologiskt och giftfritt till ditt barn!

9. Swedish Plate barn-shop bjuder på tre mycket fina barnartiklar; barnvagnsskylt med flagga, namnlappar till kläder samt nappar med namn.
10. Vårens hetaste trend - coola strumpbyxor från Fluffbabes, Fluffig och förförande läcker är doften på Fluffbabes egen Body Lotion, Champagne ska vara torr, kall och gratis! (till chillbag)

11. Roligt unisex mönster på body, dregelhaklapp, servetter och kort! “Babyface” av Johanna Lundqvist, Båstad.

12. PlayMais från EkoLeko är det helt ekologiska pysselmaterialet av majs. Forma, bygg och låt kreativiteten flöda. För alla 1 – 129 år.

13. I love Plexi - Unika och personliga smycken i plexiglas.

14. Ecoloco - glada ekologiska barnkläder.

15. Lekfull t-shirt från LipFish i glada färger.

16. Majskrokar & Vaniljkrokar – Ett nyttigt snacks som passar många!

17. Önskefoto - Personligt gosedjur med egen bild på tröjan!

18. Vetenallen Hugo - hur go´som helst. En varm vän att krama när barnet behöver tröst, har svårt att komma till ro eller har småkrämpor. Hugo har en vetekudde i sin "mage" som värms i micro eller i vanlig ugn.

19. Epicare är den enkla, billiga och effektiva medtoden för hårborttagning i ansiktet och härstammar från threading. Epicare avlägsnar hårstråna med rötterna snabbt och effektivt utan att skada eller irritera huden.

20. Strössel barnkläder - Glada kläder till glada priser!

21. Skaloverall ifrån Nanook of Sweden: Klä barnen efter väderlek genom ”lager på lager principen”, vattentät och med en mycket bra andningsförmåga.

22. Röda Hund - Mjuk och skön ekologisk body med hundtryck.

23. WILLVIN´s svenskdesignade skötväskor har på kort tid blivit populära bland moderna föräldrar som söker praktiska lösningar och hög kvalitet då skötväskorna passar papporna lika bra som mammorna.

24. Nicework - Ettt par av dom populära, sköna och snygga Crocs tofflorna.

25. Till alla våra små babygenier har Namnnappen en unik napp med Einsteins relativitetsteori som motiv. Till alla våra små unika och väldigt betydningsfulla vippare presenterar Namnnappen en snygg VIP-Motivnappar.

26. Ängholmen Barnprodukter har prisbelönade, unika och smarta saker som ger närhet och värme.

27. Snygg, smidig och ekologisk höftbärsele från Knyt an!

28. Barnkalaset.se, här hittar du allt till att ordna ett roligt barnkalas.

29. myHeart.se säljer presenter och dekorationer till bröllop och fest.

30. Skicka en personlig hälsning, överraska med ett Nallebud. Gör beställningen direkt på vår hemsida Nallebudet.se

31. Monimo - Tävla och vinn värmande tillbehör till barnvagnen!

32. PaXLuX - väggdekorer till ett betydligt lägre pris, med riktigt bra kvaliet. Vi har något för alla!

33. Älsklingar.se - Hos oss finner ni märken så som Lundmyr of sweden, Teddykompaniet, Spookie, Sock Ons och Danska pippi med deras populära dregellappar.

34. SmartaSaker säljer smarta, funktionella och kul prylar på nätet

35. Nu kan även lillebror och lillasyster vara med på Star Wars kalaset. Hos Kalaspinglan hittar du även dräkter för större barn och hundar, dessutom allt annat du behöver för att ordna ett toppenkul barnkalas!

36. Rarabarn - Leksaker och haklappar på nätet!

37. Hos oss på Simply Colors kan du designa dina barnkläder. Bestäm själv hur du vill att din tröja ska se ut!

38. Nya BabyBjörn Babysitter Balance Organic, med ett tyg av ekologiskt odlad bomull. Se film här!

39. Kullerbyttan Barnkläder - Barbapapa filt + bib

40. Skoor - Barnskor och babyskor från strl. 16 i mjukt skinn med elastiskt vristparti och antihalksula, Handla för 300 kr och få 25% rabatt med kod "Vinter10"

41. Front2backRidef - Bärselen som håller längre! Används på magen eller ryggen.

42. Wiggleworm gym - Babygymmet som inte tar någon plats! Perfekt att ta med till kompisen eller mormor.

43. Twist - Nu är det slut på smutsiga skedar i skötväskan. Twist är enkel att använda och diskas i maskin.

44. Alvaboden - Bra kläder till riktigt bra priser, 0-8 år!

43. Äppel Päppel - Barnkläder i egen design efter dina önskemål!

44. BabySmart.se sponsrar med Mams bröstpump till Goodiebagen. "Ett måste för ammande mammor som vill ha en stund för sig själva lite då och då"

45. Geggamoja mössa för vuxen från Norrbaggen-kläder för alla väder.

46. rabdido - kläder för färgstarka barn!

47. Valfri namntröja/body från Bling my Name – ekologiska barnkläder med tryck av namnhalsband. Alla namn går att trycka!

48. Vilda Victoria – Vilda Smycken På Webben!

49. Innocent drinks - Frukt, frukt, bara frukt

50. Barnbubblan - Fina kläder och praktiska prylar, med barnen i fokus!

51. På Happystore.se hittar du roliga och annorlunda produkter till dig själv och dina barn.

52. Söker du en personlig present till någon så har du kommit rätt - MINIFOLK broderar din egen text på snuttefiltar, kläder, filtar, påslakan m.m.

53. Rock The Dog – Coola prints för coola kids (& deras vuxna polare)

54. Grimbergstryck - Dina foton på canvas, framkalla och förvandla – allt till låga priser och snabba leveranser.

55. För Näsvisa små barn! - NäsFridas första hjälpen kit- nässug och nässpray.

56. Dr.Brown Wideneck Start kit delux. Klassisk BPA-fri nappflaska, perfekt för det lilla barnet, antikolik funktion och widneck.

57. Tommee Tippee Sangenicg Hygiene Plus + Blöjhink - världens mest köpta blöjhink - Älskad av familjer värden över! Tomme Tippee-Explora för dom små upptäckarna. En unik spill-icke mugg för barnens alla utflykter i vår och sommar.

58. Hos Hej Baby hittar du barnkläder med personliga & unika tryck!!

59. Kotteshoppen.se – barnkläder online. Barnkläder, Leksaker, Barnmöbler, DVDspel och filmer mm med Sago- och Filmfigurer. Star Wars, Mumin, Pippi Långstrump mfl är figurer du hittar hos oss.

60. Författaren Anna Kreutz Wirfelt tillsammans med välkända barnläkare och spädbarnsforskare blir dina guider i nio böcker.

61. Ett minnesalbum hjälper Dig att ta vara på de där speciella ögonblicken i barnets liv, och blir till slut en värdefull samling minnen att se tillbaka på, för både Dig och Ditt barn.

62. Bellios ekologiska svensktillverkade tofflor finns både i klassiska enkla och färglada retro modeller.

63. Weleda - Ekologisk, naturlig hudvård för de minsta. Helt naturligt, precis som ditt barn.

64. KL Kids har en mix av märkeskläder i storlek 56-170. Fraktfria leveranser inom Sverige.

65. Kidz of Sweden - Hello Kitty hörlurar som passar alla åldrar.

66. Minbebis.com - För dig som planerar bebis, är gravid eller redan har barn, träffa nya vänner i vårt forum!

noel aka plutten


so far - so good?


kort utan dagsljus gör inte bilderna rättvisa, men den mest snarlika färgen är den längst ner till höger. som ni ser så har det kommit fram en massa ljusa slingor i det nu mera orange/rosa håret. blir ännu en blekning om några dagar innan jag lägger i den askblonda färgen. håret har faktiskt inte slitits någonting alls, inte vad jag märkt av iaf.. blir till att göra en inpackning imorgon igen under dagen iaf och forhoppningsvis så ser man ut som folk igen innan helgen.


ljusare tider

nu lägger vi i ännu en blekning..

birsta med elin och nolle

sitter just nu hos elin efter en heldag på birsta, världens gulligaste son har man också, satt som ett ljus i vagnen och kikade sig runt omkring i de tre timmar vi gick där, sweet.

nu har jag och elin nyss käkat en ceasarsallad som vi gjort och ikväll kommer mamma förbi här hos elin och då blir det kaffe, kladdkaka och grädde.. kan hända att det blir lite godis till tvn sen också, huva.. men det är bara måndag en dag i veckan.. ska sova här hos elin inatt iaf.

jaja, take care! : )