rs-virus?

gårdagen slutade med ett sjukhus besök. vid fyra tiden igår eftermiddag hade Noel fortfarande bara velat ätit en halv banan sedan sju kvällen innan. så jag slog en signal till vårdcentralen och de bad oss komma in så de fick titta på honom. kom därifrån med en remiss till sjukhuset och med ord om att vi störst troligt kommer få stanna kvar där under natten för observation då det kunde röra sig om ett rs-virus. hem att packa saker och rulla ner över de sju milen till stan, väl där nere lyssnade de på lungorna och sedan blev den som vanligt enda barnläkaren på akuten tvungen att gå iväg på ett kejsarsnitt och skulle komma tillbaka om 1½-2timmar, så då passade vi på att åka till mamma och äta mat, alla utom Noel han ville fortfarande inte ha någonting.

sedan tillbaka till sjukhuset, där fick han andas in nånting som skulle öppna upp luftvägarna och sedan somnade lillstackarn halv nio i johans famn och elva fick vi åka därifrån. då hade vi suttit i två timmar utan att någon gjort några tester alls, något rs-test togs inte men läkaren sa att det mycket väl kunde vara det. jag frågade om han tyckte att det va lämpligt att åka hem sju mil igen, trots att han fortfarande inte ätit och har jobbigt med hostan och slem. det tyckte han var ok och vi åkte hem.

han har sovit bra hela natten och vi har fått i honom 80ml välling och en portion gröt. men febern som var borta under gårdagen efter fyra dagars feber, är idag tillbaka med 39grader igen.. och Noel är fortfarande världens gnälligaste bebis, stackarn har ju ont. nu sover han iaf i resesängen i vårat vardagsrum, känner att jag vill ha honom nära ifall att och jag hoppas febern vill ge med sig under dagen och att han fortsätter att vilja äta.

råden vi fick var:
högt huvud
koksaltlösning
bricanyl
alvdeon
och lite kläder

får se om dessa hjälper min stackars bebis. som pricken över i:et så har både min och johans förkylningar bara blivit värre och orken = noll. självklart är det finväder ute och här sitter vi inne för sjunde dagen i rad.. G-A-H!


Catharina skriver:

Usch va jobbigt för er!! Gör så ont i en då de små är sjuk, o är man krasslig själv orkar men inte mycket.. :-/Krya på er alla!!

KIKKI skriver:

men åh :/gud vad jobbigt :/ håller tummarna att ni mår bättre snart! :)

Denise - Ännu en mammablogg skriver:

usch stackars liten :( hoppas för all del att detta inte är rs viruset och att det går över!! Krya på kramar til Noel!

Emma skriver:

Men? Testet går ju jättesnabbt att göra? Fick ni ngn hostmedicin som är slemlösande? Vi fick Mollipect och den hjälpte jättemycket och så en mask med luftrörsvidgande att andas i. Dumt att de inte kollar ordentligt när ni ändå va inne. Men skönt att han verkar må bättre nu!


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar