Andas in livet i Bhutan

 
Men hur underbart vore det inte att åka hit och bara få vandra i nuet? Magiskt, frifullt och vackert. I Bhutan är lycka viktigare än tillväxt och barnen lär sig i skolan att sträva efter lycka istället för pengar. Varför tänker inte vi såhär? För jag tror att ju tjockare plånbok man har, desto mer växer begäret efter mer. Ju enklare man lever, desto lyckligare blir man nog. Jag tycker alla skolor borde lära ut välbefinnande, självförtroende och att få eleverna att riktigt lära känna sig själva på djupet. Att man duger som man är, att det finns lidande, vad som orsaker lidandet och hur man undviker det. Meditation på schemat vore en annan viktig del. Sedan borde man få lära sig att återvinna och tillverka saker, för att inse att allt inte automatiskt måste kosta pengar. Kanske man rent av skulle slopa religionskunskapen och bara läsa om buddhismen rakt av? Detta lilla undangömda samhälle har greppat allt och jag måste få ta del av det, någongång. Its on my bucket list.. top 5. Men det här ska jag spara tills Noel blivit lite äldre, för är det någonting jag vill ge honom så är det just den upplevelsen.
 
"Att resa till Bhutan kan liknas med att resa i tiden. Vi reser på slingriga vägar utmed kristallklara floder bland hängbroar och intensivt grönskande risfält. Vi passerar väldiga timmerhus i alpstil bland buddhabilder och böneflaggor i glada färger och i bakgrunden tornar väldiga snöklädda bergstoppar upp sig mot himlen."

Elin skriver:

Sverige fungerade säkert på samma vis förr i tiden. Skillnaden är att vi moderniserats och gått framåt medans Bhutan är 2000 år efter och ett av världens ekonomiskt minst utvecklade länder med en av världens högsta siffra för spädbarnsdödlighet och kort livslängd.

Svar: Ja, men ändå sägs det att världens lyckligaste folk bor där?! De har ju inte ens haft sjukhus tidigare så förstår om spädbarnsdödligheten är hög, men skulle bara sjukvården fungera så man kände sig trygg så skulle jag bo där tusen gånger hellre än någon annanstans. Det är ett av världens fattigaste länder, men ändå så mår folket så bra där, det är just det som är så fascinerade. Önskar man bara kunde leva i ett samhälle som tänke på samma vis, fast där man utvecklat de nödvändiga delarna som de saknar, exempelvis sjukvården. Att bara få gå runt barfota, så sina grönsaker och umgås på riktigt, utan en massa telefoner, dyra kläder och uppdateringar på facebook. Där alla människor bara fick vara sig själva, utan att styras av allt utanför. Det vore drömmen det! : )
Caroline

Elin skriver:

Säkert intressant o kul att uppleva dock eftersom att dom bevarar sitt sprung!:)

Elin skriver:

Ja, det låter ju härligt men så långt ifrån den verklighet man själv lever i o är van.Eller om det är dom som lever i den riktiga verkligheten kanske:p Känns lite flummigt tycker jag men så gillar jag vårt moderna samhälle också. Låter som en skitkul semester iaf, skulle lätt kunna koppla av så i några dagar men inte leva så:p

Svar: Ja. Vore intressant att åka dit iaf, du får följa med! : )
Caroline


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar