Det bästa du kan bli är dig själv

Kaosdag på stan med en kille som vägrade lyssna och inte satt ner rumpan en enda gång. Jagat honom överallt och inte fan tänker jag bara ta ungen och åka hem heller för att "straffa honom", det skulle bara straffat mig själv ännu hårdare som ääääntligen skulle få kika i butiker (trodde jag ja...) Hann in på New yorker och köpte en bh och 2 par trosor, sedan en franströja där som Jessica hittade till mig för 79kr. Så får väl tacka Noel för att pengarna är kvar då, synd bara att jag fortfarande inte har en aning hur mina kära vänner Elin och Jessica mår, då man inte hann att prata någonting i princip :b
 
Menmen.. vi fick en liten mysig stund på McDonalds iallafall och han var väl hyfsat lugn på barista iallafall (bakom grinden i lekhörnan). Ikväll bokar vi Budapest förövrigt, i helgen ska jag och Robin ta med pappa ut på en överraskning som han fick utav oss i 50års present och helgen efter det blir det utgång med Annie och Jessica och möjligtvis Fia och Ida. Längtar nå sjukt till allt! 
 
Imorgon är det jobb på skolan här ovanför 7-16, sedan är det min och Noels bästa kväll... fredagsmyset.. AAHH måtte man älska att bara slänga sig i soffan, se på idol och äta exakt så mycket chips man bara orkar!!
 
Tänkvärt: Någon annan är lycklig med mindre än vad du har!
 

Every time is tea time

 
Då sommarens sista värmande vindar försvunnit, då hösten kommit och naturen liksom gått in i vila, så gör jag detsamma. Kaffekoppen och de sjusorters kakorna ställs undan och istället kommer den stora tékoppen fram, några skvättar mjölk, en sked honung och några goda skorpor att doppa. Jag dricker sällan té på sommaren, men då hösten kommer så kommer även det där suget sådär plötsligt och intensivt. För då vill jag bara ta den speciella koppen, kura ihop under en filt, måla, skriva och läsa inspirerande tidningar. Hösten är mental vila och skulle inte alls kännas lika speciell utan en massa olika té sorter att dela kvällarna med.
 
Fyll upp ni med med en massa härliga tésorter från tehörnan.

Ombrefärgning

Heeej! Har varit fullspäckade dagar nu, då jag helt plötsligt arbetar dubbelt den här veckan. Har gått ner i tid på jobbet (då det inte riktigt går med den vinst som vi hoppats på) och har blivit tvungen att arbeta extra på skolan/fritids då kommunen betalar ut i efterhand, ja ni vet. Så jag ska fortsätta att kompletterar upp dom timmarna och det känns så kul att vara tillbaka med alla underbara barn.. och som alltid underbara kollegor.
 
Men imorgon har jag tagit ut en mammadag och ska vara ledig med Noel. Tur man har sparat undan lite, så man kan ta ut och fylla upp då det behövs. Vi ska in till stan och träffa Elin och lille Vilgot iallafall!
 
Just nu sitter jag med färg i håret. Tänkte ge mig på en sånhär ombréfärgning. Ni vet det jag snackade om för 1 år sedan eller så, men fortfarande inte vågat ta tag i. Har dock laddat upp med en mörkbrun färg ifall katastrofen är ett faktum. Annars hade jag nog tänkt mig resultatet nedan ungefär!
 
Och här är jag nu.. eller ja för 10min sedan. Fortfarande med hoppet uppe! Dax att skölja nu! : O

Keep calm and focus on the positive


Make each day of the week like friday

Först fick vi besök av bästaste Jessica och Ebbis. Var verkligen 200% på barnen och dom omaka sockarna jag tog på mig i all hast satt vackert på hela dagen, fanns inte en sekund över att hitta ett passande par. Sedan kom mamma och åt mat med oss, då hon åkte så blev det soffmys för mig och Noel. En massa godsaker och en mysig liten kille som tillslut somnade i soffan. Pappan är på vift i stan med jobbet och jag har suttit och pysslat en massa i vanlig ordning. Nu ska jag hoppa in i en dusch sedan blir det till att lägga sig, för imorgon är det lördag och då vill man vara piggelin!
 

Dekorera med torkade apelsiner

Åt en apelsin och gjorde lite dekoration av resten. Slog på ugnen på 50-70 grader(?) och lät dom vara inne i 2-3 timmar. Inte nog med att det blev fint, det doftar fortfarande frisk apelsin i hela lägenheten! : )
 
Ja. Jag vet. Världens sämst mobilkamera. Men ni fattar poängen :p Det blev iallafall jätte fint på bänken i hallen. Vilket jag inte kunde fota då det kortet blev heeeelt mörkt bara :p

Om du vill flyga, då måste du släppa det som tynger ner dig.

 
Den här helgen har gått i sömnens tecken. Skulle ge oss på en film på lördagen, först somnade johan några timmar på eftermiddagen och jag tänkte att huvudsaken han får sova så vi kan vara vaken ett tag sen & se alla filmer vi aldrig hinner se. Jag blir aldrig så trött så jag bara somnar, utan brukar ha problemet att jag aldrig blir trött och aldrig kan somna. Men jag slocknade bara av oplanerat och halvt sittande vid åtta tiden, sedan vaknade jag upp också var det morgon. Lite halv less över att hela lördagen försvunnit och att ingen ens tänkte en tanke på att väcka mig :b Aja, utsövd borde man varit iallafall.. borde. Skulle kunnit sova ett dygn till och nu sitter jag på jobb och skulle fan kunna betalat stort för att bara få lägga mig igen. Det brukar ju i regel gå bra bara man kommit iväg, men tydligen inte nu längre.. undrans om man börjar bli gammal kanske?!
 
Igår traskade vi oss iväg till drakstaden så Noel fick åka lite bmx iallafall. Även då skulle jag kunnat betalat stort för att bara få spendera eftermiddagen/kvällen i soffan istället, men Noel insisterade så då har man inget att säga till om. Blev riktigt imponerad av hur duktig han var i "poolen", trots att han hade en för stor cykel så cyklade han runt runt och lite upp på väggarna. Verkligen superduktig och han känner sig så cool, då den höga musiken pumpas och han får sätta sig på kanten och dricka ur sin colaflaska som de stora grabbarna! :b
 
Annars så har jag en massa inplanerade och ser framemot en händelserik höst och vinter. Idag är det förövrigt den tredje parkour träningen och trots att det är måndag, så känns det helt okej! :)

Tekakor på havregrynsgröt

Hade lite timmar in arbetade ifrån veckan, så passade på att ta lite ledigt. Har både hunnit städat och bakat. Nu ska vi göra en rabarberpaj och äppelchips tills ikväll. Sedan blir det asiatiskkyckling till middag! : )
 
 
Koka ihop 1,5 dl havregryn2,5 dl vatten & ½ tsk salt till en gröt. Häll av gröten i en bunke & klicka ner 50 g smör, som du sedan rör ut. Smula ner 50 g jäst i en bunke & lös upp med 2,5 dl fingervarm mjölk. Blanda ihop mjölk/jäst blandningen tillsammans med gröten & blanda i ½ dl sirap & ca 8 dl vetemjöl. Låt jäsa 30 minuter under bakduk. Baka sedan ut degen till tekakor (ca 24st). Lägg den på en plåt, platta ut dem & nagga med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Låt sedan gräddas på 250 grader i tio minuter.

Frukostmuffins med äpple

 
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa 2 ägg och 1,5 dl råsocker pösigt. Tillsätt 1,5 dl lättmjölkoch 50 g smält smör. Rör om. Blanda 3 dl ljust fullkorns mjöl (jag använder grahamsmjöl), 0,5 dl linfrö1 tsk bakpulver och 1 krm salt. Mortla 0,5 dl kardemummakärnor och tillsätt det. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten och fördela i muffinsformar. Skölj och skär 1-2 äpplen, vänd dem i kanel och fördela i muffinsen. Strö över lite råsocker och grädde 15 minuter. Färdigt! :)

Helt perfekta att ha liggandes i frysen, för att kunna ta fram och värma på en morgon till kaffet! Att de är nyttigare än andra muffins gör dem ju knappast sämre! :)

Andas in livet i Bhutan

 
Men hur underbart vore det inte att åka hit och bara få vandra i nuet? Magiskt, frifullt och vackert. I Bhutan är lycka viktigare än tillväxt och barnen lär sig i skolan att sträva efter lycka istället för pengar. Varför tänker inte vi såhär? För jag tror att ju tjockare plånbok man har, desto mer växer begäret efter mer. Ju enklare man lever, desto lyckligare blir man nog. Jag tycker alla skolor borde lära ut välbefinnande, självförtroende och att få eleverna att riktigt lära känna sig själva på djupet. Att man duger som man är, att det finns lidande, vad som orsaker lidandet och hur man undviker det. Meditation på schemat vore en annan viktig del. Sedan borde man få lära sig att återvinna och tillverka saker, för att inse att allt inte automatiskt måste kosta pengar. Kanske man rent av skulle slopa religionskunskapen och bara läsa om buddhismen rakt av? Detta lilla undangömda samhälle har greppat allt och jag måste få ta del av det, någongång. Its on my bucket list.. top 5. Men det här ska jag spara tills Noel blivit lite äldre, för är det någonting jag vill ge honom så är det just den upplevelsen.
 
"Att resa till Bhutan kan liknas med att resa i tiden. Vi reser på slingriga vägar utmed kristallklara floder bland hängbroar och intensivt grönskande risfält. Vi passerar väldiga timmerhus i alpstil bland buddhabilder och böneflaggor i glada färger och i bakgrunden tornar väldiga snöklädda bergstoppar upp sig mot himlen."

En bucket list att bocka av

 
Nu är det bara att börja lägga upp en plan för att kunna fullfölja detta och med plats för att kunna bygga på. Börjar med "bada i Budapest" i december, sedan blir det Österrike och Berlin till våren, kanske i samma veva som en tågluff. Under sommaren har jag inte bestämt mig vilken punkt som står på tur. We will see.. men inom tio år ska allt ha bockats av iaf.
 
Gör en bucket list idag ni med och försök arbeta varje dag för att förverkliga den. Exempelvis genom att inte handla nya kläder, möbler och andra saker som inte ger än ett skit. Eller förverkliga punkten "Se mina barn växa upp lyckliga" genom att arbeta för det varje dag och verkligen fundera över vad som egentligen betyder någonting! : )

Låt hösten bli en nystart

 
Nu får man väl ändå säga att den är här (trots världens värmebölja i helgen), hösten alltså. Den underbara älskade hösten, årets bästa månad. Den tid då man äntligen får gå in i sig själv igen, stanna upp och fundera över var ens nästa steg ska föra en. En tid då allt får plats och tid att andas igen. Hösten har alltid inneburit en nystart för mig, då man bara kan lägga allt gammalt bakom sig och låta höstens nya färger och den friska nya luften föra en vidare i rätt riktning. Långa promenader inlindad i varma sjalar och en stor kopp té under en varm filt och hundra ljus då man kommer hem. 
 
Den här hösten ska sammanfattas i tre ord för mig: Glädje, spontanitet och ro. Jag ska skapa en början för alla de där sakerna på min "bucket list" som bara står där. De där sakerna som man säger att man ska göra innan man dör, men bara skjuter framför sig som om man skulle leva förevigt. På kvällen förra söndagen så såg jag på facebook att det skulle vara parkour på måndagkväll, det hade varit kul tänkte jag, men vad jobbigt att komma dit utan att veta vilka människor eller vad som väntade. Jag kunde kanske vara med nästa termin istället? Men så blev jag irriterad på mig själv & slängde iväg en anmälan utan närmare eftertanke. Jag förstod att jag skulle vakna på morgonen & ångra mig, sitta hela dagen på jobbet & ångra mig. Sitta med telefonen i handen efter jobbet & veta att jag bara skulle kunna skicka iväg en av-anmälan & åka hem för att lägga mig i soffan istället. Men jag bestämde mig för att bara köra & den där nervösa känslan blev tillsut en liten tillfredställelse. Igår hade vi andra träningen och efteråt kände jag mig mer levande än vanligt. Jag hade fått utmana mig själv på riktigt och lyckats. Den här hösten ska gå i samma tecken och jag ska fortsätta att småjävlas med mig själv och göra alla de där sakerna man vill göra, men inte riktigt tar tag i.
 
Jag ska lära mig tyska, för att kunna dra till Berlin i vår. Jag ska kunna göra någonting imponerande på parkouren. Jag ska åka till Budapest (själv om ingen hänger med) och bada i de varma källorna i December och jag ska utmana mig själv varje dag. För är inte ens drömmar skrämmande, så är de inte tillräckligt stora.
 
Låt hösten bli en nystart även för er och arbeta för att nå era drömmar varje dag. Har du alltid velat kunna dansa salsa? boka in en kurs nu, fundera inget mer utan gör det bara. Vill du köra folkrace, ta tag i det NU! Livet är underbart och till för att levas. Sortera bort de där människorna som bara skjäl din energi på samma gång och rensa hem och garderob på allt onödigt skit. Sedan tar du en lång promenad och riktigt suger ner den nya luften i dina lungor. Sedan går du hem och bokar in det där som alltid skrämt dig lite, men som du alltid velat göra! : )
 
klicka -> Choose to start a new life - 2012-09-10

Parkour

 
I måndags körde jag även den första Parkour träningen. Hur kul som helst, även om jag verkligen fick kämpa sönder på slutet då man är så jävla otränat, men det gick riktigt bra iallafall. Längtar som fan tills på måndag & ännu mer tills om någon månad då man förhoppningsvis kan göra något imponerande. Ska öva lite i skogen nästa vecka, den här veckan har varit så pressad med bakning, förberedelser för kalas & jobb, så det har inte hunnits med. Ska verkligen gå in stenhårt för det här nu.. och tyskakursen i höst. Fullt ös medvetslös, allt är i vanlig ordning & jag älskar´t!

För det är ingen vanlig dag!

 
Godmorgon kära herrskap! Idag är det inte vilken torsdag som helst.. utan en väldigt speciell torsdag. För exakt på ungefär 40 minuter sedan för fyra år sedan, så kved jag av värk och kände någon form av lyckoblandad smärta. För det var då våran älskade lilla Noel mötte världen för första gången. För fyra år sedan, dagen då mitt liv började på riktigt & han fortsätter att förgylla det mer & mer för varje dag som går. Ja, ni vet. Kärleken till ett barn skulle man kunna skriva en novell om. Idag fyller iallafall den viktigaste personen i mitt liv fyra år. Eftersom jag jobbar hemma idag så kunde jag lämna honom till 8 på dagis, men jag väckte honom ändå klockan sex så han fick öppna paket, hinna leka med spindelmannen leksakerna i paketet, fika & känna att det var en speciell morgon iallafall.
 
Ikväll blir det lite enkelt kalas med familjen och morfar. Sedan på lördag slår vi på stora trumman & kör storkalas. Nu ska jag dricka en kopp kaffe & köra stenhårt med jobbet, så man hinner hämta Noel lite tidigare & baka några kaksorter till! :)

Krakow i augusti

Det är svårt att inte älska Krakow. Sist upplevde vi det sjuka nattlivet, som verkligen har ALLT. Denna gången blev lite av en kontrast till stripshowerna & den 14 åriga whiskeyn, men minst lika bra (till och med bättre, då man slapp vakna varje morgon av en brännande ångest av saknad till Noel). Tur med vädret hade vi också, en regnskur andra dagen, som snabbt försvann till strålande sol.
Avjuter en god frukost på vårat favoritställe, grill34. Frukost med mackor, tusen pålägg, grönsaker kaffe & té för 16kr. I bakgrunden är det porlande vatten & en vacker fontän. En dag kan omöjligt starta bättre än så!
Första dagen besökte vi Krakows djurpark, som hade mer än 1450 djur från 250 olika arter från hela världen. Lika skrämmande som varje gång man besöker en djurpark & ser "djungelns konung" vara instängd på 20 kvadrat, varken respektingivande, maktfullt eller snällt. Även fast de hade hyfsade burar i jämförelse med andra djurparker, så tyckte även barnen att de borde få springa fritt. Herr Nilsson träffade dom iallafall, "Varför är du här Herr Nilsson, orkade inte Pippi med dig längre?" Undrade en funderande Noel. 
Ölen är farligt billig.. tack å lov var glassen & colan det med. 
På torget var det en massa "street performance" överallt även denna gång. Barnen träffade riddaren, liemannen, clownen, någon man som var helt målad i guld, en vitmålad människa som gjorde en ros av papper till Fanny och en massa fler. 
Första kvällen gick vi på en riktig finrestaurang. Varmrätt i form av kyckling, anka, torsk och oxfilé + efterrätt, två öl var & en whiskey till johan... för 600kr tillsammans. 
Barnen har precis avnjutit några toastar & avslutar med en god fruktsmoothie. 
Överallt finns vackra fontäner, som kan roa barn i timmar.  
Mitt på torget finns det både bröd att köpa och fåglar att mata. 
Första kvällen åkte vi en tur med häst & vagn runt stan efter middagen. Andra dagen tog vi en 1 timmes tur runt hela stan i en liten "golfbil" med svensk guidning i högtalarna. Åkte till det judiska området & ghettot, riktigt intressant tyckte även barnen. "Där bor det spöken.. och där och där", "Där har spökena öppnat fönstret", "Det där huset är från 1800-talet" diskuterade barnen vilt där dom satt som små ljus.
I lägenheten hade vi även ett "spa badkar" som sprutade vatten överallt. Så innan middagen så passade vi på att vila oss en smula framför polsk tv, medans barnen härjade fritt i badrummet.
Avslutar med en dålig bild på ett vackert tog i en ännu vackrare stad. Nu sitter jag & planerar en ny resa till Budapest i vinter. Det blir en massa utebad i varmakällor & en "feel good" resa för mig själv. 300kr tur och retur & tro det eller ej ännu billigare att leva där än i Krakow. Eftersom Noel avslutade en enligt han bra resa med "nästa gång får du åka själv mamma, så stannar jag hemma med pappa". Så tar det som ett okej att åka helt alone nästa gång. Till våren blir det Österrike & lite vandring & Berlin. Till sommaren blir det en tågluff. Så perfekt att bara kunna åka iväg några nätter & få känna sig lite levande. Inte behöver man spara för det heller, mer än att inte köpa något onödigt alls, då man kan leva som en kung själv för 500 per dag. Hemma är underbart, men man måste få komma bort för att få fortsätta känna så.